Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επιλογη αλλαξιερας!!τα φωτα σας!!

Recommended Posts

Κοριτσια μου ειμαι σε αναζητηση αλλαξιερας κ θα ηθελα την βοηθεια σας!! σκεφτομαι να παρω μια αλλαξιερα αλλα μου φαινεται λιγο περιπλοκη.δεν ξερω κατα ποσο ειναι λειτουργικη. αν καπιια μανουλα την εχει χρησιμοποιησει θα με βοηθουσε πολυ!! ειναι αυτη:

http://www.ikea.com/us/en/catalog/products/50077247/

περιμενω τις απαντησεις σασ!!! ευχαριστω πολυ πολυ!!

Διαφημίσεις

δεν ξερω γ αυτην ομως θα σου πω πως και τα 2 μου παιδια προτιμω να τ αλλαζω στην κρεβατοκαμαρα μας,μου ειναι πολυ ανετο ,τα πραγματακια τους τα εχω σ ενα καλαθακι.δεν σκεφτηκα ποτε να παρω αλλαξιερα!

Aλλαξιερα ειναι αυτο:confused:?

Παρε μια απλη, με μπολικη απλα και γεισο γυρω-γυρω.

Βασικα παρε αλλαξιερα:D,αλλιως παρε μια ζωνη για τη μεση σου!

Ακομα και φιλες που δεν ειχαν αλλαξιερα, οταν ετυχε να τη χρησιμοποιησουν σπίτι μου, εβγαλαν εναν αναστεναγμο ενθουσιασμου;).

Και- οποια και να παρεις -πολλή προσοχη όταν εχεις το μωρο επανω.Πραγματικα ουτε δευτερολεπτο χωρις να το πιανεις, οχι απλα χωρις να το βλεπεις, χωρις να το πιανεις!!!! SOS!!!:-P:razz::-P

Λοιπόν....εγω ειχα αγορασει συρταριερα που ειχε πανω αναδιπλωμενο ραφακι που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει σαν αλλαξιερα! Εγω το αγορασα γιατι χρειαζομουν συρταριερα για αποθηκευτικο χωρο! Αλλα δεν αγορασα στρωματακι αλλαξιερας και πάντα την αλλαζα στο κρεβατι μας πανω σε σελτεδακι και εχοντας καλαθακι με τα απαραιτητα. Προτιμουσα την ασφαλεια του κρεβατιου για το περιθωριο που ειχε δεξια και αριστερα του μωρου και ας με πονουσε η μεση απο το σκυψιμο.

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Είχαμε και εμείς τη Hensvik και μας βόλεψε αρκετά. Τότε όμως είχε και μια προέκταση, έτσι ώστε το παιδί το άλλαζα με την πάνα προς τα εμένα, ήταν λιγότερο επίφοβο να γυρίσει το παιδί, όχι ότι το άφηνα κιόλας και είχα και πολύ χώρο για τα απαραίτητα, χωρίς να ανοίγω συρτάρια. Επίσης όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και ήθελαν να είναι όρθια, ήταν πολύ πρακτική, είχε το κατάλληλο ύψος και τα παιδιά είχαν να πιάνονται. Επίσης ήταν φτηνή και δεν το σκέφτηκα δύο φορές να τη δώσω όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και να γίνει χώρος για κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών.

Το μοντέλο που πήραμε ήταν αυτό.

http://i129.photobucket.com/albums/p215/pixie4bears/changingtable.jpg

Τώρα δεν ξέρω γιατί δεν πουλάνε την προέκταση, όπως είναι τώρα δεν είμαι σίγουρη αν είναι βολική. Δεν την πουλάνε καν σαν αλλαξιέρα, στην κατηγορία αλλαξιέρας δεν την έχει, χωρίς την προέκταση τουλάχιστον. Με λίγα λόγια μπορεί να μη σε βολέψει ο χώρος που έχει, γιατί θα βάζεις το παιδί στο πλάι και φαντάσου να κάθεσαι στο πλάι σε αυτό το έπιπλο.

γιατι σας πονουσε η μεση κοριτσια?εγω καθομαι διπλα στο μωρο και δεν εχω κανενα προβλημα ουτε στο πρωτο μωρο ουτε στο δευτερο.

Και εγω καθιστή περισσότερο καθόμουν για να την αλλάξω γιατι όταν ημουν ορθια απο πανω της και σκυμμενη, για να ανασηκωθω ηθελα ρυμουλκο! Γεννησα με καισαρικη και επισκληριδιο και ειχα και απο πριν ευαισθησια στη μεση και μετα την γεννα αποτελειωθηκα!;)

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=17702

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=21292

cara33 εχω αυτη την αλλαξιερα και ειναι παρα πολυ βολικη. την πηρα πριν τρεις μηνες και πωλειται ξεχωριστα σε 2 κομματια οπως θα δεις και στα λινκ που σου στελνω. το μεγαλο τμημα ειναι σαν βιβλιοθηκη και βαζεις επιπλεον την βαση προεκταση για να ξαπλωνει το μωρο. ειναι πολυ γερη κατασκευη δεν εχεις δλδ ανασφαλεια για την επιπλεον βαση στηριξης. επισης οταν πλεον δεν θα την χρειαζεσαι βγαζεις την βαση και βαζεις πραγματα παιχνιδια κτλ. δλδ θα την χρησιμοποιησεις και μετα και ειναι και πολυ οικονομικη. νομιζω ειναι μια καλη λυση. απλα να σου πω οτι εχει αρκετα δυσκολη συναρμολογιση. οτι θελεις με ρωτας ;)

γιατι σας πονουσε η μεση κοριτσια?εγω καθομαι διπλα στο μωρο και δεν εχω κανενα προβλημα ουτε στο πρωτο μωρο ουτε στο δευτερο.

Μωρε,ολα θεμα συνηθειας και εξασκησης ειναι.Οσον αφορα το αλλαγμα σε κρεββατι, το καθιστο ειναι σιγουρα πολυ πιο βολικο από το ορθιο, αλλα φαντασου οτι εχω φιλες που αλλαζουν σε κρεββατι ορθιες, κι οταν τις ρωταω πώς αντεχουν, μου λενε σιγα μωρε, για δυο λεπτα ειναι:)!Εγω πιο πολυ βολευτηκα την αλλαξιερα λογω υψους, αλλα και λογω χωρου (δωματιο μωρου, ολα τα πραγματα του εκει κλπ...φαντασου οτι με το ενα χερι κραταω το μωρο και ο,τι χρειαζομαι ειναι στην εμβελεια του αλλου χεριου: πετσετες, πανες, εσωρουχα, ρουχα, κρεμα, οτιδηποτε μπορει να χρειαστω).Στο κρεββατι μπορει καποιος να κοιμαται εκεινη την ωρα, να μην εχω προλαβει να αλλαξω σεντονια,να υπαρξει κανενα "ατυχημα" από το αλλαγμα...ασε που θα ηθελα και εξτρα χωρο για το σελτεδακι (καλε πώς λεγεται αυτο με το πλαστικο απο κατω?ποτε δεν τα εμαθα:roll:), τις πανες και ολα τα συμπραγκαλα του.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντήσεις σας. Γενικα ειμαι λιγο πελαγωμενη με τις αγορές, ξέρετε, να παρω οτι πιο πρακτικό κτλ.

Είχαμε και εμείς τη Hensvik και μας βόλεψε αρκετά. Τότε όμως είχε και μια προέκταση, έτσι ώστε το παιδί το άλλαζα με την πάνα προς τα εμένα, ήταν λιγότερο επίφοβο να γυρίσει το παιδί, όχι ότι το άφηνα κιόλας και είχα και πολύ χώρο για τα απαραίτητα, χωρίς να ανοίγω συρτάρια. Επίσης όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και ήθελαν να είναι όρθια, ήταν πολύ πρακτική, είχε το κατάλληλο ύψος και τα παιδιά είχαν να πιάνονται. Επίσης ήταν φτηνή και δεν το σκέφτηκα δύο φορές να τη δώσω όταν μεγάλωσαν τα παιδιά και να γίνει χώρος για κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών.

Το μοντέλο που πήραμε ήταν αυτό.

http://i129.photobucket.com/albums/p215/pixie4bears/changingtable.jpg

Τώρα δεν ξέρω γιατί δεν πουλάνε την προέκταση, όπως είναι τώρα δεν είμαι σίγουρη αν είναι βολική. Δεν την πουλάνε καν σαν αλλαξιέρα, στην κατηγορία αλλαξιέρας δεν την έχει, χωρίς την προέκταση τουλάχιστον. Με λίγα λόγια μπορεί να μη σε βολέψει ο χώρος που έχει, γιατί θα βάζεις το παιδί στο πλάι και φαντάσου να κάθεσαι στο πλάι σε αυτό το έπιπλο.

Πουλάνε κανονικά κ την προέκταση μαζι απλα εγω η χαζή δρν επισυναψα την σωστή φωτο. Μεχρι ποια ηλικία αλλάζες τα παιδάκια σου;

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=17702

http://www.ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=21292

cara33 εχω αυτη την αλλαξιερα και ειναι παρα πολυ βολικη. την πηρα πριν τρεις μηνες και πωλειται ξεχωριστα σε 2 κομματια οπως θα δεις και στα λινκ που σου στελνω. το μεγαλο τμημα ειναι σαν βιβλιοθηκη και βαζεις επιπλεον την βαση προεκταση για να ξαπλωνει το μωρο. ειναι πολυ γερη κατασκευη δεν εχεις δλδ ανασφαλεια για την επιπλεον βαση στηριξης. επισης οταν πλεον δεν θα την χρειαζεσαι βγαζεις την βαση και βαζεις πραγματα παιχνιδια κτλ. δλδ θα την χρησιμοποιησεις και μετα και ειναι και πολυ οικονομικη. νομιζω ειναι μια καλη λυση. απλα να σου πω οτι εχει αρκετα δυσκολη συναρμολογιση. οτι θελεις με ρωτας ;)

Σε ευχαριατω πολυ πολυ!!!

Μεχρι ποια ηλικία αλλάζες τα παιδάκια σου;

Μέχρι 2,5 αν θυμάμαι καλά, οπότε και περάσαμε στο γιογιό. Από ενός και πέρα, που δεν ήθελαν ξαπλωτά, ειδικά το ένα το ζωηρό, νομίζω ότι μας φάνηκε πιο χρήσιμο το συγκεκριμένο έπιπλο. Για την ακρίβεια μας έσωσε, γιατί είμαι και εγώ από αυτές που λόγω μέσης δεν βολευόμουν με άλλες λύσεις. Πιο μωρά, που ήταν και εκείνα πιο μικρά, μου έκανε και ο πάγκος που είχαμε στο μπάνιο, για να αλλάζω κατευθείαν μετά το πλύσιμο, που είχα δίπλα το νιπτήρα. Δεν ήταν πρακτικό να αλλάζω δωμάτια. Πιο μετά, δεν κάνουν τόσο συχνά κακά και για τσίσα άλλαζα στην αλλαξιέρα, χωρίς να αλλάζουμε δωμάτιο. Να σου πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι από κακά αν η αλλαγή δωματίου βόλευε, δεν θυμάμαι τι κάναμε ακριβώς.

Το μειονέκτημα αυτής της αλλαξιέρας είναι ότι δεν έχει ωφέλιμο χώρο. Θα βάλεις λίγα κουκλιά διακοσμητικά, άντε μερικά παιδικά βιβλιαράκια... Για αυτό την αντικαταστήσαμε στη συνέχεια.

Διαφημίσεις

Να προσθέσω ότι η έννοια αλλάζω στο κρεβάτι, είχε νόημα για τα νυχτερινά αλλάγματα, ειδικά όταν άρχισαν να μην είναι όλα τα αλλάγματα κακά. Αν δεν ξεσήκωνα το παιδί να αλλάζω δωμάτια, να ανάβω φώτα, θα είχαν εξαρχής πιο ήσυχο και αδιάκοπο ύπνο. Μόλις εφαρμόσαμε τη μη χρήση αλλαξιέρας τη νύχτα, είδαμε μεγάλη διαφορά στην ξεκούραση τη δική μας και του παιδιού. Αν χρησιμοποιήσεις αλλαξιέρα, νερά, φώτα, το παιδί αναγκαστικά ξυπνάει εντελώς και πρέπει να το ξανακοιμίσεις!

Κοιτα ειναι οπως βολευεται ο καθενας. Εμενα ας πουμε αυτη η αλλαξιερα ΙΚΕΑ με βολευει παρα πολυ γιατι εχω ολα τα καλυντικα της μαζεμενα στα πανω ραφια και τα μεγαλα πακετα πανες κτλ στα κατω. Εχει πολυ χωρο. Επισης δεν μπορουσα με ενα χερι και μωρο να κουβαλαω τα συμπραγκαλα για αλλαγμα στην κρεβατοκαμαρα.

Να προσθέσω ότι η έννοια αλλάζω στο κρεβάτι, είχε νόημα για τα νυχτερινά αλλάγματα, ειδικά όταν άρχισαν να μην είναι όλα τα αλλάγματα κακά.

Πολύ σωστη παρατηρηση, αν δεν το ελεγες δεν θα το συνειδητοποιουσα:εμας μεχρι τωρα εκανε κακα 1 φορα τη βδομαδα και αν, οποτε δεν χρειαστηκε ποτε να ξεσηκωσω το παιδι για αλλαγμα μεσα στη νυχτα, ισως γι' αυτο δεν προβληματίστηκα ποτέ.Από δω και μπρος παλι, που ξεκιναμε τις στερεες και η συχνοτητα των κενωσεων εχει αυξηθει οσο δεν παει:cool:, το βραδυ δεν εχει ξυπνησει ποτε λογω λερωματος, οποτε και παλι από το πρωι αρχιζουν τα αλλαγματα...(επίσης μονο απο τσισα δεν εχει χρειαστει να τον αλλαξω το βραδυ,μας βγηκαν καλες οι πανες!)

Κορίτσια καλημέρα

κι εμείς αυτή την αλλαξιέρα πήραμε, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ εννοείται και για μένα είναι το σούπερ έπιπλο!

Κοντεύουμε 2 και ακόμα εκεί αλλάζουμε, πάρα πολύ πρακτική, και δεν την έχω καρφώσει στον τοίχο. Από τις συρταριέρες-αλλαξιέρες μου φάνηκε πιο βολική διότι το παιδί είναι κάθετα μπροστά σου και όχι οριζόντια. Δεν ξέρω αλλά αυτές μου φαινόταν ότι με το παραμικρό μπορεί να στρίψει λίγο το παιδί στο πλάι και να πέσει. Βέβαια εννοείται ποτέ χωρίς επίβλεψη το παιδί πουθενά!

Και τα ραφάκια πρακτικά. Σε λίγο θα βγάλω την προέκταση και θα την κάνω βιβλιοθήκη.

Fantasy ειναι σταθερή; Το εξω επειδη κατω σπο την προεξοχή σεν υπάρχει κατι κ επειδη δεν την ειχες καρφώσει δεν φάνηκε να μετακινηται;εγω ειμαι ανανεσα στο να παρω την συγκεκριμένη αλλαξιερα η να παρω συρταριερα κ να την κανω αλλαξιερα...

H αλλαξιέρα ήταν ένα από τα πράγματα που λέω ότι έκανε απόσβεση και με το παραπάνω!!! Ήταν πολύ βολική για το άλλαγμα των μωρών μου και είχα εκεί συγκεντρωμένα: πάνες, μωρομάντηλα, κρέμες, χτένα κλπ. Συν του ότι είχε και μπανάκι,είχαμε διαλέξει τη κλασική από τα Λητώ.

Κοντεύουμε 2 και ακόμα εκεί αλλάζουμε, πάρα πολύ πρακτική, και δεν την έχω καρφώσει στον τοίχο.

Όλα τα έπιπλα σε ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι πιασμένα στον τοίχο. (Στο συγκεκριμμένο έπιπλο το λένε και οι οδηγίες). Φίλη μου έχασε το τρίχρονο παιδί της γιατί πήγε να σκαρφαλώσει σε ψηλό έπιπλο με ράφια και έπεσε και το πλάκωσε. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα γιατί μπορούν να αποβούν μοιραία.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Fantasy ειναι σταθερή; Το εξω επειδη κατω σπο την προεξοχή σεν υπάρχει κατι κ επειδη δεν την ειχες καρφώσει δεν φάνηκε να μετακινηται;εγω ειμαι ανανεσα στο να παρω την συγκεκριμένη αλλαξιερα η να παρω συρταριερα κ να την κανω αλλαξιερα...

Ειναι πολυ σταθερη, η ξυλινη προεξοχη καρφωνεται με πολλες βιδες και μεταλικες προεξοχες, αν πας στο ικεα και την δεις θα καταλαβεις. Επισης ειναι βαρια σχετικα κατασκευη και ειναι δυσκολο να ανατραπει απο το βαρος του μωρου. Εννοειται θα την καρφωσεις ειδικα μεγαλωνοντας που θελουν να σκαρφαλωνουν παντου.

Εγω προσωπικα πηρα μετρα απο τα μαγαζια. Τα πιο συνιθισμένα μετρα ειναι μηκος 80χ 90υψοςχ 45-50 βαθος και με τρια μεγαλα συρταρια. Πηγα σε ενα ξυλουργειο του ειπα τι θελω , μου εδειξε ενα που εφτιαχνε και για αλλον πελατη, εκανα κατι αλλαγες(προσθεσα ενα ραφι για τις πανες κρεμες κλπ) και το κοστος ειναι μονο 90 ευρω!

Όχι δεν κουνιέται καθόλου, είναι βαρύ και σταθερό έπιπλο. Βέβαια τώρα που μεγαλώνει ο μικρός και ζωηρεύει, και θα παίζει και μόνος του σιγά-σιγά, θα την καρφώσω (σαν ραφιέρα).