Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΑΛΛΙΚΑ Η΄ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!

Recommended Posts

Κοριτσια σαν δευτερη ξενη γλωσσα ποια θα προτιμουσατε απ τις δυο για τα παιδια σας?θα ηθελα να μου απαντησετε μονο γι αυτες τις δυο και γιατι?ευχαριστω

Διαφημίσεις

Τα αγγλικά τα μαθαίνουμε όλοι λόγω αναγκαιότητας.

Αλλά η δεύτερη ξένη γλώσσα είναι θέμα φιλοσοφίας ή κουλτούρας του γονιού. 'Αρα η επιλογή βασ'ιζεται σε προσωπικά κριτήρια.

Έτσι τουλάχιστον το βλέπω...

Εγω που ζω στο Βελγιο και δουλευω σε γερμανικη εταιρεια νομιζω οτι και οι δυο ειναι χρησιμες,

Νομιζω ομως οτι τα γερμανικα ειναι πιο δυσκολα? Ισως εμενα με δυσκολεψαν γιατι εκανα μαθηματα στο πολυτεχνιο και δεν την κατεχω σαν γλωσσα

μ ενδιαφερει περισσοτερο να μαθω ποια απ τις 2 γλωσσες ειναι πιο χρησιμη στη μετεπειτα ζωη τους σε εργασιακο επιπεδο.εχω ακουσει απο γνωστη που ξερει γαλλικα οτι ουσιαστικα ειναι "αχρηστη " γλωσσα.δεν την πολυζητανε οι εργοδοτες.εγω δεν γνωριζω καμμια απ τις δυο.και δεν ξερω τι θελω να κανω για τα παιδια μου.σιγουρα οσοι δουλευετε η διαμενετε στο εξωτερικο θα ξερετε περισσοτερα.θα ηθελα τις αποψεις σας.ευχαριστω για οσους απαντησαν και θ απαντησουν.

Εγω δεν θα το συζητούσα. Γαλλικά με κλειστα ματια!!! Η γαλλική κουλτούρα έχει άλλη ποιότητα και σίγουρα ανεβαζει το πολιτισμικό επίπεδο του παιδιού, αν την αγαπήσει.

Διαφημίσεις

Εχοντας τις ιδιες αποριες μ εσενα και ψαχνοντας αυτο που μου εμεινε ειναι οτι να μεν τα γαλλικα μιλιουνται απο μεγαλο πληθυσμο αλλα ειναι πιο πολυ γλωσσα τουρισμου κτλ αντιθετα σε θεματα εργασιακα εταιριων κτλ πιο δυνατη γλωσσα ειναι τα γερμανικα.

Επισης ατομο που ξερει ξενες γλωσσες.. η γνωμη της ηταν οτι απ την στιγμη που ξερεις αγγλικα πιο ευκολα ειναι τα γερμανικα ...

Δεν ειναι ουτε χρονος που ψαχνομουν καιειχα τις ιδιες αποριες..να δω αν θ αλλαξω γνωμη :)

Κατά τη γνώμη μου, για τους εργοδότες πλέον μετράει κυρίως η άριστη γνώση αγγλικών, οι υπόλοιπες γλώσσες είναι μεν πρόσθετα προσόντα και καλό είναι να υπάρχουν αλλά ως εκεί.

Στα 13 χρόνια που δουλεύω (εκ των οποίων τα 6 σε εταιρίες με επίσημη την αγγλική γλώσσα), μου έχουν χρησιμεύσει πιο πολύ τα Γαλλικά (και αυτά ελάχιστα), αλλά είναι εντελώς τυχαίο. Εξαρτάται σε τι γεωγραφικό χώρο δραστηριοποιείται ο εργοδότης, σε ποιο αντικείμενο, τι πελάτες έχει κτλ.

Από την άλλη, πολλοί φίλοι άρχισαν όψιμα την εκμάθηση Γερμανικών με σκοπό τη μετανάστευση. Οπότε ναι, είναι πιο πρακτική

Για μένα, πιο όμορφα είναι τα Γαλλικά, τα οποία μετά βοηθούν και στην εκμάθηση Ιταλικών, Ισπανικών, Πορτογαλικών (και μιλιούνται περισσότερο ανά τον κόσμο). Από την άλλη, τα Γερμανικά έχουν κι αυτά τη γοητεία τους, αλλά και μια πολύ αυστηρή δομή.

Εγώ θα ρωτούσα και το παιδί μου...Είχα την τύχη να μάθω Αγγλικά πολύ μικρή και έτσι ζητούσα Γαλλικά. Κάποια στιγμή τα μίσησα και αυτά (επανήλθα όμως πλέον) και ερωτεύτηκα τα Γερμανικά. Αν έχει μια προτίμηση το παιδί σου, γιατί να μην την ακολουθήσει;

Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τα Γαλλικά πιο εύκολα (εκ του ασφαλούς βέβαια, επειδή γνωρίζω τη γλώσσα), κυρίως για την περίπτωση των παιδιών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα, που ήδη γνωρίζουν Αγγλικά. Και οι δύο γλώσσες είναι λατινογενείς, οπότε θεωρώ ότι η γνώση της μίας, ευννοεί την εκμάθηση της άλλης. Ωστόσο, αν μιλάμε για τη δύσκολη επιλογή (χωρίς προηγούμενα ερεθίσματα ή επαφές σε σχέση με τις δύο αυτές ξένες γλώσσες), που καλούνται να πάρουν οι μικροί μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού, η άποψή μου θα ήταν να διαλέξουν μόνοι τους, εκτός αν υπάρχει κάποιος μακροπρόθεσμος στόχος (σπουδές σε μία από τις δύο χώρες ή καλή γνώση της, μίας εκ των δύο, γλώσσας από τους γονείς, ώστε να μπορούν να βοηθούν περισσότερο το παιδί).

Επίσης, τα Γαλλικά έχουν μηδαμινή γραμματική σε σύγκριση με τα Γερμανικά, πράγμα που τα καθιστά πολύ πιο απλά, για τα ήδη φορτωμένα παιδικά μυαλουδάκια.

Προσωπικά, αν είχα αυτό το δίλημμα για το παιδί μου, θα ζήταγα από το σχολείο να με φέρει σε επαφή με την καθηγήτρια των Γαλλικών και των Γερμανικών, ώστε να ζητήσω μία πιο επαγγελματική άποψη. Σε αυτό, θα κανόνιζα να ήταν παρόν και το παιδί μου, ώστε να είναι πιο ολοκληρωμένη η γνώμη των δασκάλων, αλλά και του ίδιου.

Καλή επιτυχία!!!

Διαφημίσεις

μ ενδιαφερει περισσοτερο να μαθω ποια απ τις 2 γλωσσες ειναι πιο χρησιμη στη μετεπειτα ζωη τους σε εργασιακο επιπεδο.εχω ακουσει απο γνωστη που ξερει γαλλικα οτι ουσιαστικα ειναι "αχρηστη " γλωσσα.δεν την πολυζητανε οι εργοδοτες.εγω δεν γνωριζω καμμια απ τις δυο.και δεν ξερω τι θελω να κανω για τα παιδια μου.σιγουρα οσοι δουλευετε η διαμενετε στο εξωτερικο θα ξερετε περισσοτερα.θα ηθελα τις αποψεις σας.ευχαριστω για οσους απαντησαν και θ απαντησουν.

Ολα σχετικα ειναι. Εγω οταν σπουδαζα ηλεκτρολογος σκεφτικα να μαθω γερμανικα μηπως και μου φαινοντουσαν χρησιμα. Η βιβλιογραφια ομως ηταν ουτως ή αλλως στα αγγλικα. Αυτη την στιγμη δεν ξερουμε τι θα γινει στο μελλον οποτε τα παιδια αμς οσο περισσοτερα εφοδια εχουν τοσο καλυτερα.

Στην δικια μας οικογενεια ο συζυγος εφυγε το 1987 για να σπουδασει στην Ιταλια χωρις να ξερει γρι ιταλικα (τα εμαθε πολυ καλα ομως). Απο τοτε εχει ζησει στην Ελλαδα το πολυ 3 χρονια και οχι συνεχομενα. Εχει δουλεψει 2 χρονια στην Γερμανια χωρις να ξερει και χωρις να μαθει την γλωσσα, Τα τελευταια 8 χρονια ζει στο Βελγιο και ακομη δεν εχει μαθει γαλλικα!

Εγω ειπα και πιο πριν οτι δουλευω σε γερμανικη εταιρεια. Τα γερμανικα θα ηταν σιγουρα ενα επιπλοω προσον (και θα καταλαβαινα ποτε με κουτσομπολευουν). Ομως με προσελαβαν γιατι το συνολικο μου προφιλ τεροιαζε στις αναγκες τους εκεινη την στιγμη, Ουτε τα γαλλικα τα χρησιμοποιο ιδιετερα στην δουλεια, Μονο αν χρειαστει να μιλησω με καποιον που δεν ξερει γαλλικα,,

Τα παιδια εκ των πραγαμτων θα μαθουν γαλλικα, ελληνικα, ολανδικα και ελπιζω και αγγλικα (θα προσπαθησω τα αγγλικα πριν τα ολανδικα). Αν αυριο βρεθουμε στην Γερμανια πιθανοτατα αυτες οι γλωσσες να μην τους ειναι τοσο χρησιμες, Δεν ξερουμε που θα βρεθουμε ομως...