Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

κοριτσια σημερα στο σουπερ μαρκετ ειδα το νουνου νουλακ και γραφει απο τον πεμπτο μηνα το δινει καμια μανουλα στο μωρακι της η το εχει δοκιμασει καμια σας;λογικα πρεπει να ειναι πιο νοστιμο απο τη σκονη αλλα ειναι καλο;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Διαφημίσεις

Γενικα ξερω οτι οι κονσερβες γαλα δεν ειναι οτι καλυτερο.Θεωρω επίσης οτι 5 μηνων ειναι πολυ μικρο για να σταματησει τη σκονη.Εμένα η κόρη μου τωρα την εκοψε που ειναι 2 ετων σχεδον. Δωστου στο χρονο τουλαχιστον οχι ακομα...ρωτα και το παιδιατρο σου.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

βατραχάκι όντως γιατί βιάζεσαι τόσο? πάντως το νουλάκ μου μεγάλωσε και τους δύο γιούς μου αλλά το είχα ξεκινήσει αν θυμάμαι καλά 8-9μηνών. είναι νόστιμο και το βρήκα και τρομερά εύχρηστο. δηλ είχα πάντα (και έχω ακόμα το πίνει ο Αλέξανδρος ενώ ο Σπύρος πίνει φρέσκο ή κιντ), ένα μικρό των 170μλ μαζί μου και έκανα την δουλειά μου όπου και αν ήμουνα νεράκι γαλατάκι και έτοιμο το γευματάκι. φιλιά

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Εγώ από 8-9 μηνών (δεν θυμάμαι ακριβώς) το είχα για καβάτζα. Πχ 1-2 μικρά κουτάκια στις γιαγιάδες για ώρα ανάγκης, σε καμιά εκδρομή κλπ. Αλλά κατά κανόνα έδινα σκόνη.

Στο χρόνο βέβαια το γυρίσαμε στο φρέσκο γιατί ο Κωστής δεν δεχόταν πια τα παιδικά. Και τώρα έχω πάντα 1-2 εβαπορε στο ντουλάπι (κανονικά πλέον) για ώρα ανάγκης. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εγώ πάντως το έβαλα στο noulac κρυφά από την παιδίατρο στον 6ο μήνα. Οι παιδίατροι τα έχουν κάνει λίγο υπερβολικά τα πράγματα μάλλον επειδή οι γαλκτοβιομηχανίες δίνουν καλά ποσοστά. Εμείς με νουνου μεγαλώσαμε πάθαμε τίποτα?

Διαφημίσεις

ενώ είχα θηλάσει τον πρώτο μου γιο έως και 18 μηνών -διέκοψα γιατί έμεινα έγκυος- στον δεύτερο από έξι μηνών του έδωσα noulac για να κοιμηθώ και γω μια νύχτα, είχα κουραστεί. Ο ίδιος το δέκτηκε πάρα πολύ καλά (ούτε διάρροιες ή εμετούς) η παιδίατρος όμως δεν ήταν τόσο σύμφωνη. Εγώ το βρίσκω πολύ εύχρηστο και για μένα κάτι σε υγρή μορφή θα είναι είναι καλύτερο από σκόνη (;) ίσως και να κάνω λάθος αλλά μας βόλεψε μια χαρά.

Από τότε που σταματήσαμε το βραδινό ενδιάμεσο ξύπνημα, 14 μηνών, ξεκίνησα να της δίνω το nestle 1+ σε υγρή μορφή στη χάρτινη συσκευασία... η παιδίατρος βέβαια έλεγε να συνεχίσουμε τις σκόνες, της είπα οτι με κούρασαν και μου είπε ok πάρε αυτό. Όταν τη ρώτησα για το nulac μου είπε γιατί να πάρεις γάλα σε κονσέρβα όταν έχεις άλλες εναλλακτικές...

Αν θέλεις να δώσεις γάλα σε υγρή μορφή απο τόσο μικρό, υπάρχει και η εναλλακτική του Νan 2 σε χάρτινη συσκευασία και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες μάρκες ... έχω δει πολλούς γονείς να τα αγοράζουν στο σ/μ.

1aLup3.png

BtUIp3.png

κοριτσια σας ευχαριστω ολες για τις απαντισεις σας δεν εχω σκοπο να του σταματησω τη σκονη απλα νομιζα οτι τα γαλατα κονσερβας ξεκινουν μετα το χρονο κι οταν ειδα οτι γραφει απο τον πεμπτο παραξενευτηκα και ειπα να ρωτησω αν το εχει δοκομασει καμια απο εσας.

peny μου κι εγω με νουνου μεγαλωσα και δεν επαθα τιποτα.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

βρε κορίτσια συγνώμη κιόλας, αλλά μην το λέτε τόσο έυκολα΄

" και εγώ με αυτό μεγάλωσα και δεν έπαθα τίποτα"

Νόμιζετε ότι τυχαία θερίζουν οι καρκίνοι σήμερα

Μηπώς είναι τελικα επειδή δεν πάθαμε τίποτα!!!!!!.

Τα γάλατα της Nounou είναι στην λίστα της greenpeace με κόκκινο που σήμαινει είτε ότι βαριόντουσαν να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, είτε ότι έδωσαν ασαφείς πληροφορίες, είτε ότι ταίζουν μεταλαγμένες τροφές στις αγελάδες τους

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Πιστεύω οτι υπάρχουν και πολλά άλλα που δημιουργούν καρκίνο άλλα τα γνωρίζουμε και άλλα όχι. Πάντως αν νομίζεις πως η σκόνη είναι ότι πιο αγνό έχουμε να δώσουμε στα παιδιά μας είσαι γελασμένη.Πληροφοριακά θα σου πω πως όταν ο δικός μου ήταν 3 μηνών σε 3 κουτιά NOVALAC αγορασμένα από διαφορετικά φαρμακεία βρήκα μυγάκι γι'αυτό έχω αναθεωρήσει τις απόψεις μου για το τι είναι αγνό και για τι όχι.Όπως τώρα μαθεύτηκε για τα γάλατα της NESTLE που είχαν μελαμίνη έτσι αύριο μπορεί ειπωθεί για το καθένα...

Διαφημίσεις

Εμείς δίνουμε ακομη σκόνη, Novalac 3 είμαστε 18 μηνών και η γιατρός μου είπε εάν δεν θέλω την σκόνη τότε να δώσω φρέσκο.

Την ρώτησα πιο από όλα και δεν μου πρότεινε κάτι, αλλά προσανατολίζομαι σε Βιολογικό.

Μακάρι να είχαμε τις σωστές απαντήσεις, εγώ πάντως πλέον δεν έχω επιστοσύνη σε καμμία βιομηχανία, όσο γνωστή και να είναι.

Μακάρι να θήλαζα ακόμη, μακάρι να ζούσα στην επαρχία και να είχα το δικό μου μποστάνι, τις δικές μου κοτούλες, τις δικές μου κατσικούλες, τις δικές μου αγελαδίτσες.

Μήπως τελικά πρέπει να αναθεωρήσουμε και να γυρίσουμε πίσω στον τόπο μας?

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Θα συμφωνήσω με την Penny, κι εγώ έδωσα στον Κωνσταντινούλη από τον 7ο νομίζω, κρυφά από τη γιατρό, άλλωστε και το παιδί δεν την ήθελε πια τη σκόνη. Είχα ρωτήσει το φαρμακοποιό μας ο οποίος έχει 4 παιδιά και επάνω στη συζήτηση του έιχα πει για το γάλα, και μου είπε ότι η δική τους η γιατρός μετά τον 6ο μήνα τους έιχε δώσει εβαπορέ, γιατί το γάλα σκόνη προλαμβάνει καθαρά και μόνο τις αλλεργίες οι οποίες μέχρι τον 6ο μήνα παρουσιάζονται. Πάντως κι εγώ είμαι υπέρ του εβαπορέ και κατόπιν του καθαρά φρέσκου γάλακτος. Εμένα τώρα ο Κωνσταντίνος πίνει και Noulac και φρέσκο που και που.

Εχετε δίκιο βρε κορίτσια

δεν αναφερόμουν στο γάλα σκόνη απλά ήθελα λίγο να τονίσω πόσα έχουμε φαει και πόσα έχουμε πιει και τι μας περιμένει δεν ξέρουμε...... :twisted:

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Απ'όλα αυτά που έχω διαβάσει αυτά τα χρόνια που μεγαλώνω παιδάκια :D έχω βγάλει τα παρακάτω συμπεράσματα.

Δεν είμαι ειδικός, με ενδιαφέρει τα μωρά μου να λάβουν τα λιγότερο δυνατά χημικά και πρόσθετα στο κορμάκι τους και παράλληλα να τρέφονται με το σωστότερο δυνατό τρόπο.

Αν έχω κάποια λάθος αντίληψη, παρακαλώ διορθώστε με :wink:

Μέχρι τα 2 χρόνια του το παιδί είναι καλό να παίρνει κάποιο γάλα με ενίσχυση σε σίδηρο και με λιγότερη πρωτεϊνη από το φρέσκο/εβαπορέ (εκτός αν αυτά αναγράφουν πως ενισχύονται με σίδηρο). Αυτό συμβαίνει γιατί αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και έχει πολλές απαιτήσεις σε σίδηρο, και επειδή τα νεφρά δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα και δυσκολεύονται να μεταβολίσουν την πρωτεϊνη.

Παίζουν και οι αλλεργίες στο αγελαδινό γάλα, θέμα που όμως δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να σχολιάσω...

Τα γάλατα σε σκόνη είναι αυτά που πλησιάζουν περισσότερο το μητρικό και γι'αυτό προτιμούνται και προτείνονται από παιδιάτρους κλπκλπ.

Το Noulac που λέει από 5 μηνών, εννοεί πως το παιδάκι 5 μηνών που θα το πιεί δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι πίνοντας το. Δε λέει πως είναι το καλύτερο για το παιδί, έτσι;

Το εβαπορέ το θεωρώ νεκρό γάλα, γιατί έχει υποστεί τρομερή επεξεργασία. Το Noulac βέβαια έχει πρόσθετες βιταμίνες και στοιχεία για να του δίνουν αυτά που έχει χάσει από την επεξεργασία του. Το ίδιο και οι σκόνες φαντάζομαι...

Να σας πω τι έχω κάνει εγώ με τα δικά μου παιδιά...

Ο μεγάλος μου θήλασε μέχρι 8 μηνών περίπου, μετά ήπιε Frisolac για λίγους μήνες όπου είχαμε μεγάλο πρόβλημα (περισσότερο εγώ από αυτόν) γιατί ήταν απαίσιο! Στο χρόνο το γυρίσαμε σε Noulac, φρέσκο, ανακατεμένα, δεν ήθελε καθόλου γάλα για κάποια περίοδο του δίναμε μόνο γραβιέρα Νάξου :? Τελικά πίνει φρέσκο βιολογικό γάλα με βιολογικό κακάο και τώρα το τσακίζει το γάλα του πρωϊ-βράδυ.

Η κόρη μου θήλασε για 14 μήνες περίπου, μετά γυρίσαμε σε Noulac και σε λίγο καιρό φρέσκο βιολογικό και το πίνει σαν τρελλή, με λίγο μέλι τώρα στα 3 της. Έχει σιδηροπενία δυστυχώς και δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι δεν ήπιε ενισχυμένο γάλα μέχρι τα 2 της.

Ο μικρούλης μου κι αυτός θήλασε για 12 μήνες και τώρα πίνει σκόνη κατσικίσιο. Δε λέγεται βιολογικό ακριβώς λόγω των πρόσθετων βιταμινών και στοιχείων που περιέχει αλλά ουσιαστικά είναι hormone free κλπκλπκλπ. Είναι πιο νόστιμο από τις άλλες σκόνες και από την αηδία το Noulac, και γι'αυτό το ανέχομαι για το παιδί.

Λέω να του το συνεχίσω μέχρι τα 2 ή όσο αντέξουμε, για τον σίδηρο πιο πολύ... Αν μου τελειώσει και ξεχάσω να πάρω πίνει και φρέσκο καμμιά φορά...

Αυτά... Συγνώμη για το τεράστιο ποστ. Ελπίζω να βοήθησα λίγο...

• 2 weeks later...
κοριτσια σημερα στο σουπερ μαρκετ ειδα το νουνου νουλακ και γραφει απο τον πεμπτο μηνα το δινει καμια μανουλα στο μωρακι της η το εχει δοκιμασει καμια σας;λογικα πρεπει να ειναι πιο νοστιμο απο τη σκονη αλλα ειναι καλο;

Εγώ ξεκίνησα να το δίνω στο μωρό μου στον χρόνο. Μου το συνέστησε η παιδίατρος (μαζί με το neslac, αλλά τυχαία διάλεξα noulac). Σε αυτη τη φάση μου είπε ότι τα εβαπορέ έχουν την ίδια αξία με τα φρέσκα. Δεν θυμάμαι πως το τεκμηρίωσε ακριβώς, αλλά αυτό μου είπε.

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Καλησπέρα!Ξέρετε τι είναι αυτό το noulac;Το παιδί μου κοντεύει τους έξι μήνες και μας είπε ο γιατρός να πάρουμε γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας το noulac. Αλλά πριν επιλέξω το γάλα που θα προτιμήσω θέλω να μου πείτε και την γνώμη σας. Έσείς με τι συνεχίσατε μετά τον έκτο μήνα;Το noulac το δίνει καμιά σας;

mKndp2.png

Εμείς μετά τον 6ο συνεχίσαμε σκόνη και τώρα περάσαμε σε σκόνη ξανά που είναι για μετά το χρόνο μέχρι να πάει η μικρή 15 ή 18 μηνών(δεν το διευκρινήσαμε ακόμα) που θα της δώσουμε φρέσκο. Η παιδίατρος μας είπε να το αποφύγουμε το εβαπορέ. Ο κάθε παιδίατρος βέβαια λέει τα δικά του και από κει και πέρα έμεις επιλέγουμε ;)

DoUwp3.png

Τον μεγάλο τον θήλασα μόνο 5,5 μήνες...Πρώτα του έδωσα για λίγους μήνες frisomel και μετά noulac το οποίο ήταν και εξαιρετικά εύχρηστο...

Τον μικρό τον θηλάζω ακόμα...Αν πάντως έπρεπε για ώρα ανάγκης να δώσω ξένο, μάλλον noulac θα έδινα και πάλι, κι οχι σκόνη μόνο και μόνο γιατί δεν το θεωρώ πρακτικό.

Αν καταφέρω να τον θηλάσω μέχρι τον χρόνο (κι οσο ακόμα πάρει) θα του δώσω κατευθείαν φρέσκο...

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Τον μεγάλο τον θήλασα μόνο 5,5 μήνες...Πρώτα του έδωσα για λίγους μήνες frisomel και μετά noulac το οποίο ήταν και εξαιρετικά εύχρηστο...

Τον μικρό τον θηλάζω ακόμα...Αν πάντως έπρεπε για ώρα ανάγκης να δώσω ξένο, μάλλον noulac θα έδινα και πάλι, κι οχι σκόνη μόνο και μόνο γιατί δεν το θεωρώ πρακτικό.

Αν καταφέρω να τον θηλάσω μέχρι τον χρόνο (κι οσο ακόμα πάρει) θα του δώσω κατευθείαν φρέσκο...

και εγω noulac της δινω μολις εγινε 6 μηνων.μια χαρα.....αφου τρωει και αλλες τροφες δεν εχει προβλημα βιταμινων

Εμένα η παιδίατρός μου ήταν κατηγορηματική για το noulac και γενικά τα γάλατα σε κονσέρβες. Μου είπε ότι οι οδηγίες που έχουν από τα ιατρικά συνέδρια είναι το γάλα σε σκόνη μέχρι τα 3 έτη σίγουρα. Η σκόνη είναι πιο ενισχυμένη σε σίδηρο και βιταμίνες.

Ο δικός μου δεν το έπινε κιόλας, αηδίαζε το καστοράκι. Θεωρώ ότι ένα μωρό 5,5 μηνών είναι πολύ μικρό για εβαπορέ πάντως.

Εγώ έδωσα πάντως σήμερα για πρώτη φορά noulac αφού από ο,τι κατάλαβα ο κάθε γιατρός έχει δική του τακτική. Ένα θα πω το ήπιε όλο μονορούφι. Αφού τρόμαξα μην πνιγεί κιόλας. μετά πήρα και σύγκρινα τα συστατικά του συγκεκριμένου με ένα άλλο σε σκόνη της ίδιας ηλικίας και είναι τα ίδια. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω να το συνεχίσω ή να πάρω σκόνη! Ο γιατρός μου από τότε που γεννήθηκε ποτέ δεν μου είπε πάρε το ένα πάρε το άλλο, τώρα όμως μου είπε ότι αυτός αυτό προτείνει σε όποιον τον ρωτάει αλλά αν θέλω να πάρω σκόνη δεν υπάρχει πρόβλημα. Τί να κάνω τώρα;

mKndp2.png

• 3 months later...

καλησπερα! μου ηρθανε καποια κουπονια της νεστλε και εχουνε το neslac απ οτον 6ο μηνα.

εγω δινω σκονη frisolac.

δινει καμια κοπελα απο αυτα τα γαλατα?εχει σε κουτι γαλακτος κανονικου ψυγειου και κονσερβοποιημενο..

ειναι καλυτερα η σκονη συγκριτικα λετε?εχει ρωτησει καμια τον παιδιατρο?

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

στις οδηγίες που μου έδωσε ο γιατρός για τη διατροφή του δεύτερου εξαμηνου του παιδιού, διάβασα ότι αντενδύκνυται το αγελαδινό γάλα ακόμα. Και το έχω διαβάσει και αλλόυ. Άρα αυτά τα γάλατα μετά το χρόνο.

Κι εγώ έδινα φριζολάκ και μου συνέχισε το φριζομέλ.

Πάντως θα σου πει ο γιατρός τι θα του δώσεις.