Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποσυνδεση θηλασμου απο υπνο

Dina33

Recommended Posts

Εχω μια κορη 14μηνων.Απο την πρωτη μερα που γεννηθηκε τη θηλασα αποκλειστικα.Ακολουθωντας μαλιστα και τις συμβουλες γνωστου βιβλιου για το θηλασμο δεν εδωσα πιπιλα η μπιμπερο και αφηνα το μωρο στο στηθος τον πρωτο καιρο οσο ηθελε για να φαει, να κοιμηθει, να παρηγορηθει και γενικοτερα να εδραιωθει ο θηλασμος. Δεκατεσσερις μηνες μετα τα πραγματα δεν εχουν αλλαξει και πολυ.δεν καταφερα ποτε να δωσω στη μικρη πιπιλα (χωρις αυτο να με ενοχλει και ιδιαιτερα), δεν μπορεσε ποτε να μαθει το μπιμπερο για να πιει το δικο μου γαλα. Ακομα και το νερακι τωρα εμαθε να το πινει απο το μπουκαλι της. Με τις στερεες τροφες εχουμε καποα θεματακια, δεν τρωει παντα καλα, αλλα δεν ξερω αν αυτο εχει σχεση με το θηλασμο.

Το μεγαλυτερο προβλημα ομως ειναι οτι η μικρη κοιμαται μονο με το θηλασμο. Τη βαζω στο στηθος, πινει γαλα και πιπιλιζει μεχρι να αποκοιμηθει. Οταν την αφησω στην κουνια αλλες φορες ξυπναει (οποτε παλι απο την αρχη) και αλλες φορες οχι. Δυστυχως ξυπναει παρα πολλες φορες μεσα στη νυχτα-καθε 20 λεπτα, μιση ωρα, μιαμιση ωρα, 3ωρες, αναλογα. Και ξανακοιμαται μονο με στηθος. Αν την αφησω στην κουνια κλαει σπαρακτικα. Δεν ξερω τι να κανω.Εχω πολυ σοβαρο προβλημα με τη μεση και η κινηση να σκυψω με το βαρος της μικρης για να την αφησω στην κουνια ειναι ο,τι χειροτερο μου ειπαν ολοι οι γιατροι. Και φυσικα δεν αντεχω αλλο το ξενυχτι και ουτε θελω να ταλαιπωρειται ετσι το παιδακι μου.

Δεν θελω με τιποτα να κοψω το θηλασμο, απλα να βρω ενα τροπο να την κοιμιζω χωρις στηθος. Να αναφερω οτι προσπαθησα να εφαρμοσω καποιες ιδεες απο το no cry sleep solution, αλλα δυστυχως ελαχιστες ιδεες εχουν εφαρμογη σε μας και μαλιστα χωρις επιτυχια.

Οποια συμβουλη σας, ειναι ευπροσδεκτη.

Διαφημίσεις

Να τη φέρεις στο κρεβάτι σου!!!

Μόνο έτσι θα κοιμηθείτε και οι δύο και θα σταματήσεις να ταλαιπωρείς τη μέση σου.

Πιστεύω πως δεν θα αργήσει να κοιμηθεί λίγο πιο βαριά και ίσως να μπορέσει κάποιος άλλος (πχ ο σύζυγος) να την παίρνει κοιμισμένη και να την αφήνει στην κούνια της.

Καλό κουράγιο!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Ετσι ηταν και ο γιοας μου ο μεγαλος...οσο θηλαζε ξυπναγε και καθε μιση ωρα το πολυ...και μαζι μου στο κρεβατι που τον ειχα παλι το ιδιο εκανε.Ναι μεν ηταν πιο ξεκουραστο αυτο για μενα αλλα και παλι δεν εκοψε τα βραδυνα ξυπνηματα.Δυστυχως εμενα εκοψε τα βραδυνα ξυπνηματα μονο οταν αρχισα να του δινω και φρεσκο γαλα.Επινε ενα μπουκαλι φρεσκο γαλα(καπου εκει στην ηλικια σας) και μετα θηλαζε για να αποκοιμηθει.Ετσι σχετικα γρηγορα θα ελεγα εμαθε να κοιμαται σερι...Δε στο προτινω σα λυση...εγω ηθελα να αποθηλασω λογω εγκυμοσυνης.Ειναι ομως μια πραγματικοτητα που δεν την πιστευα αλλα τελικα για εμας ισχυσε.

Ο μικρος μου παλι 7 μηνων θηλαζει μονο 1-2 φορες τη νυχτα και αυτο οχι παντα.

Εχω δοκιμασει να παρω τη μικρη στο κρεβατι,αλλα τις περισσοτερες φορες βρισκει την ευκαιρια να πιπιλιζει ανενοχλητη και το ευχαριστιεται κιολας! Ειναι σαν να μενει επιτηδες ξυπνια για να μη χασει το τζιτζι.

Οσο για ξενο γαλα, θα προτιμουσα να το αποφυγω προς το παρον, γιατι φοβαμαι πως θα ειναι η αρχη του τελους για το θηλασμο.

Προφανως η μικρη εχει συνδεσει απολυτα τον υπνο της με το στηθος και ισως νομιζει οτι μονο ετσι μπορει να αποκοιμηθει. Ελπιζω να μη φτασουμε 2 ετων η και παραπανω για να αλλαξει αυτη η συνηθεια....

Και ξένο να δώσεις κανείς δεν σου εγγυάται ότι το παιδί θα κοιμηθεί σερί όλη τη νύχτα....

Στον μεγάλο άρχισα να δίνω ξένο μετά τον χρόνο, κόψαμε το θηλασμό 3 1/2 μήνες αργότερα και τελικά κοιμήθηκε ολόκληρη νύχτα όταν έγινε 2!!!! Στο ενδιάμεσο (από 15,5 μηνών και μετά που είχε αποθηλάσει) ξυπνούσε τη νύχτα, όχι για να πιει γάλα, χρειαζόταν όμως την αγκαλιά της μαμάς του (ή του μπαμπά του πιο σπάνια).... οπότε το ξενύχτι συνεχίστηκε.... για τη μικρή μου που είναι περίπου ίσα με τη δική σου μη ρωτάς.... το πάρτι (το μεταμεσονύχτιο) συνεχίζεται...

Κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό, εσύ θα βρεις τι ταιριάζει με το δικό σου... προφανώς σε έχει πολύ ανάγκη ακόμα, και γι΄αυτό και δεν ξεκολλάει από το στήθος σου ούτε το βράδυ....

Κουράγιο και πάλι....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Στο γιο μου, που ήταν μανιακός του θηλασμού, δούλεψε το εξής σύστημα. Κάποια στιγμή αποφάσισα ότι στα νυχτερινά ξυπνήματα δε θα τον θηλάζω στο κρεβάτι, αλλά θα τον παίρνω σε άλλο χώρο και θα θηλάζω καθιστή. Έτσι λοιπόν, χρονομέτρησα περίπου πόση ώρα θέλει να θηλάσει και σιγά σιγά προσπάθησα να τον βγάζω από το στήθος ένα λεπτό νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζα ότι θα θέλει ο ίδιος. Στην αρχή αντιδρούσε γιατί ήθελε κι άλλο. Τον ξαναέβαζα στο στήθος και τον ξανααπομάκρυνα πριν φύγει μόνος του. Με αυτό το σύστημα μειωνόταν όλο και πιο πολύ η διάρκεια του θηλασμού και φτάσαμε κάποια στιγμή να τον σηκώσω από το κρεβάτι του, να τον πάρω μια τρυφερή αγκαλιά, να τον ξαναφήσω στο κρεβάτι του και να αποκοιμηθεί χωρίς να θηλάσει. Μας πήρε πάνω από 2 εβδομάδες όλο αυτό, αλλά δεν ξαναξύπνησε ποτέ τη νύχτα.

Το ίδιο προτείνω να προσπαθήσεις να κάνεις και με τον τελευταίο θηλασμό πριν τον ύπνο. Να τη βγάλεις δοκιμαστικά από το στήθος πριν να το αφήσει η ίδια. Θα αντιδράσει στην αρχή, αλλά νομίζω ότι θα έχει αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία.

Υ.Γ. Στο no cry sleep solution τα είχα διαβάσει αυτά. Δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Και έτυχε να "μας κάτσει". Μακάρι "να κάτσει" και σε σάς.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Και εγω πιστευω οτι η μικρη με χρειαζεται ακομα πολυ. Βεβαια, περναμε ολη την ημερα μαζι, γιατι ειμαι σε αδεια ανατροφης ακομα και ειμαστε η μια κολλημενη πανω στην αλλη. Δεν της λειπω σιγουρα, αλλα μπορει απα να μη με χορταινει, τι να πω.

Kateina2, ξερω ακριβως για τι πραγμα μιλας. Νομιζω η Pantley το λεει gentle removal plan. Ισως ειναι η μονη λυση και ομολογω οτι δεν ειχα ποτε το κουραγιο μεχρι τωρα να το εφαρμοσω, γιατι θελει λιγο ξενυχτι παραπανω απο την πλευρα μου. Θα το προσπαθησω ομως, γιατι δεν εχω και πολλες επιλογες. Θελω α γινει ομαλα αυτη η μεταβαση χωρις να νιωσει το παιδακι μου οτι την παραμελω η την παραταω μεσα στη νυχτα μονη της.

Σας ευχαρστω πολυ για ολες τις συμβουλες σας. Να χαιρεστε και να καμαρωνετε τα αγγελουδια σας αθε μερα.

Η κόρη μου 10 μηνών και κάτι αποσύνδεσε το θηλασμό από τον ύπνο μόνη της. Δλδ πλέον ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, θηλάζει, μετά παίζει λίγο, ξαπλώνει και μπορεί να θηλάσει λίγο ακόμα μπορεί και όχι, μου γυρνάει την πλάτη και μετά από λίγο κοιμάται. Πριν για να κοιμηθεί ήταν ένας εξαντλητικός συνδυασμός θηλασμού και βόλτας που μου έσπαγε τα νεύρα. Όταν λοιπόν έγινε αυτό, σταμάτησαν τα ατελείωτα πιπιλίσματα μέσα στη νύχτα, τα κλαψουρίσματα και όλα, θηλάζει 2 φορές (σπάνια 3) από 5 λεπτά, πράγμα που εγώ προσωπικά το θεωρώ τίποτα σε έναν 12ωρο ύπνο. Και επίσης διευκόλυνε απίστευτα το μεσημεριανό ύπνο, γιατί μπορεί να ξαπλώσει με τον μπαμπά της και με χαδάκια να κοιμηθεί, χωρίς να θέλει απαραίτητα να τη θηλάσω. Αλλά η διαφορά μας είναι μία πιστεύω, κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι και έτσι δε με αναζητά τη νύχτα.

Ξέρω δε σε βοήθησα, αλλά ελπίζω να σου έδωσα λίγη ελπίδα, γιατί ναι γίνεται!

NiHHp2.png

Και εγω πιστευω οτι η μικρη με χρειαζεται ακομα πολυ. Βεβαια, περναμε ολη την ημερα μαζι, γιατι ειμαι σε αδεια ανατροφης ακομα και ειμαστε η μια κολλημενη πανω στην αλλη. Δεν της λειπω σιγουρα, αλλα μπορει απα να μη με χορταινει, τι να πω.

Kateina2, ξερω ακριβως για τι πραγμα μιλας. Νομιζω η Pantley το λεει gentle removal plan. Ισως ειναι η μονη λυση και ομολογω οτι δεν ειχα ποτε το κουραγιο μεχρι τωρα να το εφαρμοσω, γιατι θελει λιγο ξενυχτι παραπανω απο την πλευρα μου. Θα το προσπαθησω ομως, γιατι δεν εχω και πολλες επιλογες. Θελω α γινει ομαλα αυτη η μεταβαση χωρις να νιωσει το παιδακι μου οτι την παραμελω η την παραταω μεσα στη νυχτα μονη της.

Σας ευχαρστω πολυ για ολες τις συμβουλες σας. Να χαιρεστε και να καμαρωνετε τα αγγελουδια σας αθε μερα.

Εγώ λέω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις. Κι εμένα μου φαινόταν βουνό πριν ξεκινήσω να το εφαρμόζω. Όμως το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Προτείνω πάντως να ξεκινήσεις τις δοκιμές από τα μεταμεσονύχτια ξυπνήματα και τελευταίο να αφήσεις το τάισμα πριν το βραδυνό ύπνο. Και όταν δεις ότι δουλεύει το σύστημα, δοκιμάζεις και το μεσημέρι.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Θα πω και κατι που μου ειχε προτινει ο παιδιατρος αν και δε το ειχα δοκιμασει ποτε...δεν ξερω αν πιανει.Μου ελεγε οτι ο θηλασμος ειναι και λιγο συνηθια.Για παραδειγμα...αν καθε πρωι στις 11 αρχισεις να τρως μια τυροπιτα..μετα απο καποιο καιρο θα πηγαινει η ωρα 11 και θα πεινας...θα εχει συνηθισει ο αργανισμος σου και θα αναζηταει την τυροπιτα.Ετσι και τα μωρα.Οταν λοιπον ξυπναει πχ στις 2 για θηλασμο μου ελεγε προσπαθησε να τον καθυστερησεις λιγο πριν του δωσεις γαλα.κανε τον μια βολτα...5-10 λεπτακια να επιμηκινεις την ωρα που τεςλικα θα φαει.Ετσι σιγα σιγα θα προσαρμοστει και θα ξυπναει πιο λιγες φορες.

Δεν το δοκιμασα...δεν ξερω αν εχει αποτελεσμα.Απλα το αναφερω.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

αχ εχω ακριβως το ιδιο θεμα και η μικρη ειναι αισιως 17 μηνων! πλεον οταν θελει να θηλασει λεει "νανι" οχι "γαλα" για να καταλαβεις.. Οταν εκλεισε χρονο περιπου ξαφνικα χωρις να κανω τιποτα αρχισε να κοιμαται σερι και πιστεψα οτι σωθηκαμε.. αμ δε!! Λιγο τα δοντια, λιγο κατι αλλο δεν ξερω.. τα εχω φτυσει! Ξυπναει τη νυχτα σαν νεογεννητο, κανει 2ωρα που δεν κοιμαται, στριφογυριζει, το στηθος τσιχλα και ξεφυσσα... Τα μεσημερια μπορει και να ξυπνησει 2,3 φορες να αναζητησει παλι στηθος για να συνεχισει.. Εγω φυσικα κοιμαμαι ελαχιστα, τα νευρα μου ειναι κροσσια.. κουτουλαω.. καποιες φορες αδυνατω να παρω τα ποδια μου και να την κυνηγησω στην παιδικη χαρα, εχω μια θολη αντιληψη της παραγματικοτητας , πονοκεφαλο κλπ Παραλληλα περναει μια νεα φαση μαμακιασης και τα πρωινα κυριως ειναι ανυποφορη!! Κολλαει στο ποδι μου, δνε με αφηνει να κανω βημα, θελει διαρκως αγκαλια και γκρινιαζει!!! Δεν μου φταει ο θηλασμος, μου φταιει οτι μονο ετσι κοιμαται.. αν λειψω την κοιμιζουν αλλα θα ξυπνησει καποια στιγμη μετα και χωρις στηθος γινεται χαμος! ξυπναει η γειτονια.. Πινει και φρεσκο γαλα αλλα δεν το συνδεει καθολου νομιζω, δεν εχει το στηθος για φαι! Δεν θελω να την πιεσω, εχω διαβασει κι εγω τα διαφορα που κυκλοφορουν.. νιωθω οτι δεν πιανει τιποτα, οτι τα κανω ολα γενικα λαθος.. οτι γινομαι κακαι μητερα.. Απλα δεν αντεχω αλλο (και περυσι τετοιο καιρο ειχα φτασει στα ορια μου.. ως που θα παει αυτο?) πραγματικα δεν ξερω τι να κανω... :(

cf7op3.png

wQtYp3.png

συγνωμη.. να προσθεσω πως φυσικα αποκοιμιεται πανω μου και μετα την βαζω στο κρεβατι! Τα βραδια.. τα μεσημερια αν την βαλω στο κρεβατι, ξυπναει καλιει, θελει παλι στηθος και τελικα ξαπλωνουμε μαζι... Αν τολμησω και την βαλω στο κρεβατι απλα ΔΕΝ θα κοιμηθει τελικα και ολη την υπολοιπη μερα θα μαρτυρησω.. Εχω προσπαθησει το βραδυ που ειναι πιο κουρασμενη να την βαζω ξυπνια στην κουνια αλλα 1. δεν μπορω να το κανω καθε βραδυ γιατι αποκοιμιεται με τον θηλαμσο, δεν την προλαβαινω, 2. τις περισσοτερες φορες δεν τα καταφερνουμε και παθαινει αμοκ... και 3. αν τα καταφερει αυτο δνε σημαινει πως δεν θα ξυπνησει αλλες 352 φορες μεσα στη νυχτα!!! Και οταν το παιρνε σερι δηλαδη πως το κανε? που παλι την κοιμιζα πανω μου?!!! σηκωνω τα χερια ψηλα....

cf7op3.png

wQtYp3.png

Και μένα αποκοιμιέται στο στήθος και μετά τον βάζω στην κούνια του.. μετά είναι απρόβλεπτο το πόσες φορές θα ξυπνήσει, μπορεί μία (σπάνια) μπορεί και πέντε. 'Οταν πάντως βλέπω ότι το πάει για πολλές φορές και νυστάζω, τον βάζω και θηλάζει ξάπλα μαζί μου στο κρεβάτι κι έτσι κοιμάμαι..κι αν κάποια στιγμή ξυπνήσω κι έχει κοιμηθεί βαθιά τον πάω πάλι στην κούνια του, αν ξυπνήσει, πάλι μαζί μου στο κρεβάτι.. στην αρχή το έτρεμα το να κοιμάται στο κρεβάτι μας μη συνηθίσει, αλλά τώρα έχω απενοχοποιηθεί τελείως.. αφού έτσι κοιμάμαι ενώ αλλιώς είμαι κομμάτια, τι να γίνει. Θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις, δεν παλεύεται η αϋπνία.

το ξερω! κι εγω αυτο κανω, δεν την παιρνω στο κρεβατι μας.. εχω ενα στρωμα στο δικο της δωματιο και τελικα καταληγουμε σε αυτο παντα μαζι! Τα μεσημερια μονο εκει.. Δεν την παλευω αλλιως γι αυτο το κανω, αλλα εχω αρχισει καιρο να αισθανομαι οτι ειναι λαθος απο την αποψη οτι πρεπει να μαθει να κοιμαται μονη της πια! Δεν μπορω ομως να το κανω, οπως και δεν μπορω να φανταστω πως θα αποθηλασουμε.. Το αλλο πολυ εξουθενωτικο που γινεται ειναι που ξυπναει ας πουμε στις 4 και μεχρι τις 6 δεν μπορει να ξανακοιμηθει! και δωστου το ενα στηθος, δωστου το αλλο... στριφογυρναει, δεν τα καταφερνει.. τα νευρα τσαταλια εγω! Εχθες της φωναξα (ω ναι!!) ελεος παιδι μου κοιμησου επιτελους!!! γυρισα πλευρο και καποια στιγμη αποκοιμηθηκε.. Το πρωι ξυπναω μεσα στις τυψεις!

cf7op3.png

wQtYp3.png

το ξερω! κι εγω αυτο κανω, δεν την παιρνω στο κρεβατι μας.. εχω ενα στρωμα στο δικο της δωματιο και τελικα καταληγουμε σε αυτο παντα μαζι! Τα μεσημερια μονο εκει.. Δεν την παλευω αλλιως γι αυτο το κανω, αλλα εχω αρχισει καιρο να αισθανομαι οτι ειναι λαθος απο την αποψη οτι πρεπει να μαθει να κοιμαται μονη της πια! Δεν μπορω ομως να το κανω, οπως και δεν μπορω να φανταστω πως θα αποθηλασουμε.. Το αλλο πολυ εξουθενωτικο που γινεται ειναι που ξυπναει ας πουμε στις 4 και μεχρι τις 6 δεν μπορει να ξανακοιμηθει! και δωστου το ενα στηθος, δωστου το αλλο... στριφογυρναει, δεν τα καταφερνει.. τα νευρα τσαταλια εγω! Εχθες της φωναξα (ω ναι!!) ελεος παιδι μου κοιμησου επιτελους!!! γυρισα πλευρο και καποια στιγμη αποκοιμηθηκε.. Το πρωι ξυπναω μεσα στις τυψεις!

Για αυτό που περιγράφεις (ξύπνημα μέσα στη νύχτα, μία από το ένα, μία από το άλλο και κλάμα στο ενδιάμεσο), νομίζω ότι φταίει η ζέστη...

Αν έχει πολλή ζέστη και κοιμηθούμε με το air condition συνήθως τα πράγματα είναι καλύτερα για τη μικρή. Αν δεν έχει τόση ζέστη και πούμε ότι κοιμόμαστε με ανοιχτά τα παράθυρα για δροσιά, η αφεντιά της μάλλον ζεσταίνεται, ή την ενοχλεί η υγρασία, ή και τα δύο, και κάνει αυτό ακριβώς που λες...

το κλάμα στο ενδιάμεσο δεν παλεύεται... κι εγώ 1-2 φορές την άφησα να κλάψει 1-2 λεπτά γιατί η κυρία όταν κλαίει δεν θέλει στήθος... και λογικό είναι αν ισχύει ότι ζεσταίνεται... οπότε μετά από λίγο κλάμα, άρχισε να λέει από μόνη της "γκάλα", της έχωσα το βυζί και σταμάτησε...

2IW7p3.png

xwifp2.png

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια, χαίρομαι που υπάρχουν και άλλες μαμάδες που κοιμούνται με τα μωρά τους. Εγώ έχω 2 μπεμπούλες. Και οι δύο αποκοιμιούνται στο στήθος. Την μία την βάζω στην κούνια και κοιμάται μέχρι το πρωί!!! Η άλλη ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες, συνήθως της δίνω λίγο στήθος και ξανακοιμάται στην κούνια. Αλλά κάποια βράδια δεν αντέχω να μείνω ξύπνια ούτε για 10 λεπτά και έτσι την παίρνω μαζί μου και κοιμάται με το στήθος στο στόμα. Κάποια στιγμή της το βγάζω και κοιμόμαστε σερί μέχρι το πρωί. Όλοι με βρίζουν. Τέλος του χρόνου γυρνάω δουλειά και επειδή είναι βραδινή δεν ξέρω τί θα κάνω. Ως πιθανή λύση σκέφτομαι να βγάζω με θήλαστρο δικό μου γάλα και να αφήνω. Αλλά θα κοιμούνται μετά?

μπορει και να εχεις δικιο για τη ζεστη.. σιγουρα επηρεαζει.. εμενα ομως παντα ετσι συμπεριφερεται.. εννω και τον χειμωνα δεν κοιμομασταν καλυτερα!!

Salvation νομιζω δεν σχετιζεται τοσο με το γαλα, οσο με την επαφη κλπ. Γιατι εμενα πινει και γρεσκο γαλα κανονικα.. αλλα ζηταει στηθος για να κοιμηθει..

cf7op3.png

wQtYp3.png

Σίγουρα αποζητούν επαφή... και νομίζω ότι η δική μου τουλάχιστον έχει το λεγόμενο "άγχος αποχωρισμού". Σήμερα στη θάλασσα, μας παρατηρούσε μία φίλη και μόλις έκανα μία βουτιά και εξαφανίστηκα για δευτερόλεπτα από το οπτικό της πεδίο, άρχισε να με ψάχνει....

Αχ.... ύπνε.... που θρέφεις τα παιδιά.... γιατί δεν παίρνεις και το δικό μου???

καλό κουράγιο κορίτσια!!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

σκεφτομαι να δοκιμασω και τη "μεθοδο" που σταδιακα αφηνεις το μωρο στο στηθος λιγοτερο απο ο,τι συνηθως μενει.. Το δοκιμασα το μεσημερι, μηγε καλα.. δεν ξερω που θα οδηγησει ή αν θα δουλεψει αλλα η προσπαθεια μετραει! Ηθελα και να ρωτησω.. δεν ξερω αν συμβαινει και με τα δικα σας.. αυτο που μου κανει πολυ εντυπωση ειναι οτι δεν κοιμαται συνεχομενα, ουτε το μεσημερι.. δηλαδη ξυπναει (και αναζητα στηθος) 2 και 3 φορες μεχρι να κοιμηθει περισσοτερη ωρα...

cf7op3.png

wQtYp3.png

• 5 months later...

Και εμένα ο μικρός που έκλεισε τους 5 μήνες κοιμάται μονο με στήθος. Το βράδυ ξυπνάει 2-3 φορές και κλαίει για να θηλάσει αλλά έχω καταλάβει οτι δεν πίνει γάλα, απλά πιπιλίζει, μπορεί για 2 λεπτά, μπορεί και για 20 και έτσι αποκοιμιέται πάλι. Και ξένο του έχω δώσει πριν τον ύπνο σαν συμπλήρωμα και τα ίδια. Είναι στο παιδί. Άλλα κοιμούνται σερί και άλλα το γλεντάνε. Δεν ξέρω τι μέθοδο να εφαρμόσω για να συνδέσει το στήθος μόνο με φαγητό. Μήπως είναι μικρός ακόμα;

Κάνουμε μπάνιο στάνταρ ώρα το βράδυ, μασάζ με λαδάκι για να βοηθάει στον ύπνο (το γνωστο), καθαρά ρούχα, πάνα, μετά στήθος και δε χαλαρώνει ο άτιμος... Πάλι ξυπνάει το βράδυ.

Καμιά ιδέα;

Αυτό το no cry sleep solution τι άλλες ιδέες έχει;

• 3 months later...

Κοριτσια θα σας πω εγω τι εκανα με το δικο μου μωρο..

Καταρχην ημουν "διαβασμενη" δηλαδη απο την αρχη ειχα στο νου μου να αποσυνδεσω το θηλασμο απο τον υπνο. Απο νεογεννητο λοιπον το μωρο μου το θηλαζα καθιστη, και μετα τον σηκωνα να ρευτει. Δε ξερω αν ισχυει για ολα τα μωρα αυτο αλλα οταν τον σηκωνα και τον εκανα βολτα τριβωντας του την πλατουλα παντα μισοξυπνουσε. Σπανια να μην ξυπνησει. Σχεδον ποτε δεν τον εχω μεταφερει κοιμισμενο απο το στηθος στην κουνια! Ετσι οταν τον εβαζα στην κουνια ηταν ειτε μισο κοιμισμενος η' ξυπνιος. τον αφηνα, εσβηνα το φως και αποκοιμιοταν! Ετσι εμαθε και τωρα οποτε νυσταζει τον παω στην κουνια, τον ξαπλωνω και φευγω και παρολο που ειναι μονο 4 μηνων κοιμαται μονος του! Να σημειωσω οτι ο γιος μου ηταν πολυ δυσκολος στον υπνο δλδ αρχικα ειχαμε θεμα δεν κοιμοταν καθολου τη νυχτα! Σιγα σιγα και με πολλη επιμονη και αυτο το συστημα εμαθε να κοιμαται μονος χωρις κλαμμα. Μαλιστα οταν τον βαζω στην κουνια μου χαμογελαει, και μετα γυριζει απο την αλλη κ κοιμαται!

Επισης αυτο που εχω κανει ειναι οτι γενικα δε χρησιμοποιω το θηλασμο για να τον ηρεμησω. Δηλαδη τον θηλαζω για να φαει, αλλα οχι για παιχνιδι η' για παρηγορια! Δηλαδη οταν ξυπνησει και κλαιει τον κανω βολτα και τον χαιδευω και ηρεμει..του κουναω το παιχνιδακι του...του τραγουδαω...τον θηλαζω μονο οταν καταλαβω οτι ο εκνευρισμος οφειλεται σε πεινα.