Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαφωνια με πεθερο και κουνιαδα!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κι εμενα παραπονα δεν μου εχουν κανει για τα παιδια μου, κι εμεις αν παμε χωρις παιδια παραπονουνται που δεν τα πηραμε.....

ουτε εχω παραπονεθει για παιδακι κ οταν ακομη ημουν ελευθερη, οταν δεν ειχα παιδια, κ ειχαμε ζευγαρια με παιδια στο σπιτι, τα χαιρομασταν,γεμιζε χαρα το σπιτι.... .

τι τοσο τρομερο μπορει να κανει ενα παιδι κ να χαλασει μια βραδια, ενα γαμο, εδω το διαβασα πρωτη φορα κ μου εκανε εντυπωση:rolleyes:

κι εγω αναρρωτιεμαι που ειναι η θεματοθετρια:rolleyes:

Εγώ πάλι αυτό δεν το καταλαβαίνω και δεν το καταλάβαινα και όταν δεν είχα παιδί.Αν δεν έχεις κάποιον να το αφήσεις, δεν πας πουθενά; δεν πάω το παιδί μου σε κλειστούς χώρους, αλλά σε κάποια σπίτια πολύ φιλικά πάω γιατί αλλιώς το χειμώνα θα έπρεπε να μη βλέπω άνθρωπο.

Αν εγώ εκθέτω το παιδί μου σε καπνό ή σε ακατάλληλο περιβάλλον είναι δική μου επιλογή (λάθος κατά τη γνώμη μου, αλλά δική μου). Θέλω να πω εσένα γιατί σου χαλάει το κέφι; Εκτός αν μιλάς για παιδάκι που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο χώρο και κάνει φασαρία. Γιατί εμένα έχει μάθει να μη δημιουργεί προβλήματα και ποτέ δε μου έχουν δείξει οι φίλοι μας ότι ενοχλούνται, μάλιστα αν δεν την πάρω μου κάνουν παράπονα.

Αν δεν εχεις να το αφήσεις ναι δεν πας πουθενά!!!!!Αν ενας ανεγκέφαλος γονιός δεν ενδιαφέρεται και εκθέτει το παιδί του στο καπνό ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ διοτι το παιδί ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ και πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί και να το προφυλάξει,ξέρουμε όλοι πόσο ΒΛΑΒΕΡΟ είναι το παθητικό κάπνισμα,οτι δημιουργεί ΚΑΡΚΙΝΟ και άλλα πολλά,"χαλάει λοιπόν το κέφι μου" γιατί νιώθω οτι συμβάλλω στο κακό ενός νέου ανθρώπου.

Αν δεν εχεις να το αφήσεις ναι δεν πας πουθενά!!!!!Αν ενας ανεγκέφαλος γονιός δεν ενδιαφέρεται και εκθέτει το παιδί του στο καπνό ΕΧΩ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ διοτι το παιδί ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ και πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί και να το προφυλάξει,ξέρουμε όλοι πόσο ΒΛΑΒΕΡΟ είναι το παθητικό κάπνισμα,οτι δημιουργεί ΚΑΡΚΙΝΟ και άλλα πολλά,"χαλάει λοιπόν το κέφι μου" γιατί νιώθω οτι συμβάλλω στο κακό ενός νέου ανθρώπου.

Το να μην καπνίσεις δίπλα του δεν σου περνάει από το μυαλό;:rolleyes: ώστε να μην συμβάλλεις και εσύ στην πρόκληση βλάβης στο παιδί, αλλά να μην του στερήσεις και το δικαίωμα να πάει κάπου με την οικογένειά του... Δηλαδή το μωρό το αφήνεις μονίμως στο σπίτι;

Σε κλειστούς χώρους υποτίθεται απαγορεύεται το κάπνισμα πλην ορισμένων συγκεκριμένων εξαιρέσεων και σε φιλικά σπίτια μπορείς να καπνίσεις στο μπαλκόνι...:rolleyes:

Διαφημίσεις

Δεν έχω διαβάσει όλα τα post αλλά θέλω να πω και τη δική μου την άποψη. Προσωπικά το παιδάκι μου το παίρνω σχεδόν πάντα μαζί μου. Αν ο χώρος είναι κατάλληλος, αν ξέρω ότι στο σπίτι που πηγαίνω δεν καπνίζουν κι ότι εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενο και μάλιστα θα μου την πούνε αν δεν το πάρω μαζί. Μετράω και πράττω αναλόγως. Πολύ σπάνια την έχω αφήσει στη μητέρα μου μία ή δύο φορές. Δεν ξέρω αλλά δε θέλω με τίποτα να την αφήνω αλλά με τίποτα. Η δική μου κοιμάται και σχετικά αργά και δεν υπάρχει περίπτωσει να γκρινιάξει αν έχει κόσμο. Άνετα κάθεται αρκετά αργά. Της αρέσει πολύ να ναι με κόσμο. Το χαίρεται. Ίσως αυτό να βοηθάει στην απόφασή μου να την παίρνω μαζί. Τώρα αν θεωρήσω ότι θα ταλαιπωρηθεί για τους όποιους λόγους ή το μέρος είναι ακατάλληλο για παιδιά ή καπνίζουν στο σπίτι που θα πάω και δεν έχω τόσο θάρρος να τους παρακαλέσω να βγουν στο μπαλκόνι επιλέγω να μην πάω ούτε εγώ ή αν πρέπει να πάω κάπου οπωσδήποτε επιλέγω τη λύση της μαμάς, αλλά θα ναι η τελευταία λύση. Δεν ξέρω αλλά αφού τη βλέπω ότι το χαίρεται και παίζει και ξεδίνει το θεωρώ άσχημο να βγαίνω εγώ να διασκεδάζω και το παιδί να το κλείνω μέσα. Τώρα αν είχε άλλη συμπεριφορά και γκρίνιαζε και δεν περνούσε καλά θα το σκεφτόμουν ίσως διαφορετικά.

κάποιος φορές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να παίρνεις το παιδι,δεν του στερείς κάτι απο μια συγκέντρωση ενηλίκων αργά το βράδυ για παράδειγμα,αυτό όμως που με τρομάζει είναι η ανευθυνότητα ανθρώπων που λένε ας καπνίζουν δικο μου είναι το παιδί το πάω όπου θέλω,προφανως δεν αντιλαμβανονται πόσο βραβερό είναι ή απλά δεν τους ενδιαφέρει.

Αν και βγαινουμε εκτος θεματος.. πραγματικα δεν καταλαβαινω ορισμενους ανθρωπους που χαλαει η βραδυα τους αν ερθουν καποιοι με τα παιδια τους!Ακομα και οταν δεν ειχα παιδι.. και εκανα παρτυ.. καποιοι που ειχαν παιδια τα φερνανε./.. φυσικα μετα η τα κοιμιζαν στο κρεβατι μου.. η φευγανε νωρις.Ετσι περναγαμε ολοι τελεια!Κααι εγω οπου μπορω το παιδι μου το πααιρνω μαζι απο μικρο.Οποιος χαλιεται μπορει να φευγει .

FvxMp3.png

κάποιος φορές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ να παίρνεις το παιδι,δεν του στερείς κάτι απο μια συγκέντρωση ενηλίκων αργά το βράδυ για παράδειγμα,αυτό όμως που με τρομάζει είναι η ανευθυνότητα ανθρώπων που λένε ας καπνίζουν δικο μου είναι το παιδί το πάω όπου θέλω,προφανως δεν αντιλαμβανονται πόσο βραβερό είναι ή απλά δεν τους ενδιαφέρει.

το καπνισμα σε κλειστους χωρους ειναι βλαβερο για ολους τους γυρω μας.

φυσικα περισσοτερο για τα παιδια, αλλα δεν παυει να ειναι βλαβερο κ για τους ενηλικες.

Η δικη μου γνωμη ειναι πως, οσοι καπνιζουν πρεπει να σεβαστουν τον διπλανο τους κ η να βγουν στο μπαλκονι, η να βρουν εναν τροπο να μην ενοχλησουν.

Για εμενα εκει ειναι το θεμα.

Οχι να φυλακισουμε τα παιδια στο σπιτι,(πιστεψε με κ αυτο ειναι πολυ ασχημο για ενα παιδι), επειδη καποιος καπνιστης δεν σεβεται τον διπλανο του.

Οσο για τις συγκεντρωσεις στα σπιτια, φυσικα κ ο καθε γονεας πρατει αναλογα την περισταση...εγω ποτε δεν θα εκρινα καποιον πολυ ευκολα κ επιφανειακα....

Προσωπικα, οι συναναστροφες μου ειναι με αλλους γονεις, οι οποιοι σεβονται τα παιδια τους κ τα δικα μου, αν καποιοος θελει να καπνισει θα βγει στο μπαλκονι, η τα παιδια θα παιζουν στο παιδικο κ θα παει στο παραθυρο κλπ

Δεν πιστευω καμμια μαμα να γεννησε παιδια για να τα φυλακισει σε ενα σπιτι με τη γιαγια κ να γυρνα βολτες με τον αντρα της:rolleyes:

Κι αυτο ειναι εξισου ασχημο.

Μεχρι ενα σημειο συμφωνω με τον συλλογισμο σου, αλλα εμενα με τρομαζει περισσοτερο η εικονα ενος καπνιστη, να καπνιζει ανεμελα διπλα σε ενα παιδι...:-(

και αντι να κανει το αυτονοητο, να βγει εξω να καπνισει, λεμε ας φυγουν οι γονεις με το παιδι:shock:

Προσωπικα, αν πηγαινα καπου με τα παιδια μου κ αντιμετωπιζα μια τετοια κατασταση, θα εφευγα, οχι γιατι εγω ενοχλω η τα παιδια μου, αλλα επειδη δεν υπαρχει ο σεβασμος στον διπλανο.Επειδη δεν με σεβονται.

Οταν προσκαλεις καποιον κ γνωριζεις οτι εχει παιδια , πρεπει να το εχεις σκεφτει καλα. (δεν ειναι σιγουρο οτι μπορει καποιος αλλος να τα κρατησει)

Δεν καλουμε πρωτα κ μετα δεν σεβομαστε καλεσμενους, κοιταμε με μισο ματι κλπ

Στο κατω κατω, στις βραδιες καπνιζοντων, γιατι να καλεσεις γονεις, μην πεις τιποτα.Σε μια βραδια ενηλικων, μην προσκαλειτε γονεις με παιδια που σας ενοχλουν, απλο ειναι......

Διαφημίσεις

το καπνισμα σε κλειστους χωρους ειναι βλαβερο για ολους τους γυρω μας.

φυσικα περισσοτερο για τα παιδια, αλλα δεν παυει να ειναι βλαβερο κ για τους ενηλικες.

Η δικη μου γνωμη ειναι πως, οσοι καπνιζουν πρεπει να σεβαστουν τον διπλανο τους κ η να βγουν στο μπαλκονι, η να βρουν εναν τροπο να μην ενοχλησουν.

Για εμενα εκει ειναι το θεμα.

Οχι να φυλακισουμε τα παιδια στο σπιτι,(πιστεψε με κ αυτο ειναι πολυ ασχημο για ενα παιδι), επειδη καποιος καπνιστης δεν σεβεται τον διπλανο του.

Οσο για τις συγκεντρωσεις στα σπιτια, φυσικα κ ο καθε γονεας πρατει αναλογα την περισταση...εγω ποτε δεν θα εκρινα καποιον πολυ ευκολα κ επιφανειακα....

Προσωπικα, οι συναναστροφες μου ειναι με αλλους γονεις, οι οποιοι σεβονται τα παιδια τους κ τα δικα μου, αν καποιοος θελει να καπνισει θα βγει στο μπαλκονι, η τα παιδια θα παιζουν στο παιδικο κ θα παει στο παραθυρο κλπ

Δεν πιστευω καμμια μαμα να γεννησε παιδια για να τα φυλακισει σε ενα σπιτι με τη γιαγια κ να γυρνα βολτες με τον αντρα της:rolleyes:

Κι αυτο ειναι εξισου ασχημο.

Πες τα γιατί ο δικός μου συλλογισμός της φάνηκε αστείος και δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει.

εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα το παιδί μου ξύπνιο αργά το βράδυ γιατί ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος τις σωστές ώρες και δεν νομίζω οτι του προσφέρει διασκέδαση να το σέρνω οπου να ναι για να βγω και εγώ επίσης θα ηθελα να ειναι σε καθαρούς χώρους με άλλα παιδάκια,οχι σε ντουμάνι με είκοσι μεγάλους,προφανώς υπάρχουν γονείς που δεν συμφωνούν,καλό clubing εύχομαι στα μικρά τους και να έχουν πλούσια νυχτερινή ζωή.

Συμφωνω με αυτα που λες για το καπνισμα,(επιπτωσεις του) αλλα εσυ βλεπεις οτι η λυση ειναι να κλεισουμε τα παιδια μας, επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ?????για εμενα οι καπνιστες ειναι ανεγκεφαλοι, οχι οι γονεις.

Ο νομος,απαγορευει το καπνισμα σε κλειστους χωρους, αρα, αντι να κατηγορουμε τους γονεις, μηπως θα επρεπε καποια στιγμη οι καπνιστες να σταματησουν να καπνιζουν σε κλειστους χωρους???μην ξεχναμε, μπαλκονακι--παραθυρο??

, θα συμφωνουσα μαζι σου απολυτα, αν ο νομος θα απαγορευε στους μη καπνιζοντες να κυκλοφορουν σε κλειστους χωρουςεφοσον συμβαινει το αντιθετο, υπαρχει καποιος λογος:rolleyes:

Να μην παρω το παιδι στο γαμο επειδη θα καπνισουν καποιοι??????

Ενω επρεπε να συμβαινει το αυτονοητο, να απαγορευεται το καπνισμα σε κλειστους χωρους????κ οι θεριακληδες, ας βγουν εξω να καπνισουν....δεν αφορα μονο τα παιδια, αλλα ολους μας....ουτε εμενα μου αρεσει να παω καπου κ να εισπνεω τον καπνο του καθε ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

Δηλαδη, το αν θα βγω καπου με το παιδι μου, θα εξαρταται απο τον καθε καπνιστη????ειτε ειναι σε ενα φιλικο σπιτι, ειτε σε μια ταβερνα, ειτε σε γαμο κλπ

Να ετοιμαζομαι ωρες,ρουχα, τσαντες, κλπ, να παμε καπου κ να μην μας σεβονται?καλα, αν ειναι σε δημοσιο χωρο....υπαρχει λυση, ευτυχως:wink:

εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα το παιδί μου ξύπνιο αργά το βράδυ γιατί ξέρω πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος τις σωστές ώρες και δεν νομίζω οτι του προσφέρει διασκέδαση να το σέρνω οπου να ναι για να βγω και εγώ επίσης θα ηθελα να ειναι σε καθαρούς χώρους με άλλα παιδάκια,οχι σε ντουμάνι με είκοσι μεγάλους,προφανώς υπάρχουν γονείς που δεν συμφωνούν,καλό clubing εύχομαι στα μικρά τους και να έχουν πλούσια νυχτερινή ζωή.

:lol::lol::lol:(μην με παρεξηγεις, αλλα η πλουσια νυχτερινη μας ζωη ειναι τα ξενυχτια μεχρι να τα κοιμησω:-()

μακαρι να ειχα κουραγιο να βγαιναμε οσο θελουν τα παιδια, για να βγουμε, ειναι ολοκληρη διαδικασια:rolleyes: κ για μενα ταλαιπωρια.....ευτυχως εχω μεγαλο μπαλκονι κ παρκο διπλα....

οσο για το προγραμμα υπνου, μια στο τοσο, δεν ειναι κ τοσο τρομερο να ξεφυγουν απο το προγραμμα, κ το χαιρονται....(προσωπικα, δεν τα παω σε σπιτια που δεν εχουν παιδια, αφου σε λιγο θα βαρεθουν...αν παιζουν με αλλα παιδακια, δεν ξεκολλανε:-):-):-):-) κ δεν νυσταζουν....)

η αληθεια ειναι πως το χειμωνα φαγαμε τοοοοοση κλεισουρα(φοβαμαι για ιωσεις κλπ) που τωρα οταν παμε παραλια, βολτουλες κλπ τρελαινονται.....

Αλλα, αν δεν ειχαμε πολλα παιδακια στον κυκλο μας, δεν εχω βοηθεια απο μαμα μου, ισως τα επαιρνα καμμια ωριτσα σε φιλικο σπιτι που δεν εχουν παιδια..η αληθεια ειναι πως δεν παλευεται η κλεισουρα ουτε απο εμας...πολυ περισσοτερο απο τα παιδια......

για πολλα πολλλα ξενυχτια δεν ειμαστε.....ο συζυγος εχει πολυ πρωινο εγερτηριο!!!!:wink:

Κάτσε τώρα mama, τα λες υπερβολικά τσεκουράτα. Ο ένας που φέρνει το παιδάκι ακάλεστο σε οποιαδήποτε παρέα κανονίζει τι θα κάνουν οι άλλοι; Μπορώ να εισβάλλω στην παρέα του συγκεκριμένου κολλητού που ξέρω ότι θα ανάψουν και από τα άλλα τσιγάρα τα κακά και να τους κάνω κήρυγμα ότι πώς τολμάνε στο σπίτι τους και το κάνουν αυτό το πράγμα το κακό; Μπορώ να φέρω τη γιαγιά μου την κατάκοιτη, τη γάτα μου αν ξέρω ότι κάποιος εκεί έχει αλλεργία επειδή δεν έχω πού να τους αφήσω; Μπορώ να αλλάζω τους κανόνες μιας συγκεκριμένης παρέας είτε οι άλλοι θέλουν είτε δεν θέλουν; Εμένα μου έχουν λείψει τα μπουζούκια. Μπορώ να πάω στο Μαζωνάκη με το παιδί στο καρότσι κοιμισμένο. Θα ενοχλήσω κανέναν; Αν είναι και σε καλοκαιρινο μαγαζί χωρίς τσιγάρο, γιατί όχι; Γιατί να μη μπορώ λοιπόν;

Το θέμα μας είναι ότι υπάρχουν κάποιες καταστάσεις-μαγαζιά κυριλέ ή πολύ απλά το να έρθουν παιδιά μπορεί να κοστίζει στο νερό μέσα ένα διχίλιαρο επι πλέον σε όποιον πληρώνει για το τραπέζι στο γάμο. Δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις ανάμεσα σε μωρά και μεγαλύτερα παιδάκια και αυτό το παιδί τρώει από το πιάτο του γονιού δεν το καταλαβαίνουν οι έχοντες τα διάφορα κτήματα! Αυτό πάει σε ανάλογο σχόλιο παραπάνω. Μετράνε καρέκλες. Και μήπως δεν πρέπει να προβλέπονται καρέκλες για τα μικρά παιδιά; Ακόμα χειρότερα. Επιβάλλεται να γυρνοβολάνε άσκοπα; Το λέω αυτό έχοντας καλέσει παιδιά στο δικό μας γάμο και μάλιστα έχοντας προβλέψει και ειδικό μενού και απασχόληση. Δεν θα επιβάλλω όμως αυτή την άποψη στο γάμου του άλλου, είναι ο δικός του γάμος.

Και για να το τραβήξω και εγώ λίγο ακόμα, φαντάσου η μέλλουσα νύφη να μπήκε εδώ σε αυτό το φόρουμ και να είδε το συμπέρασμα που βγήκε σε παλιότερο τόπικ ότι τα παιδιά στο γάμο είναι περιττά έξοδα και να είπε μάλιστα! Αυτό είναι το τρεντ! Θα το κάνω και εγώ. Αφού η νύφη μου με το μωρό διαβάζει και πάρεντς, θα καταλάβει σίγουρα! Ευτυχώς που διάβασα το τόπικ!

Καλά, στην πράξη, υπάρχει ανάμεσα στους γνωστούς μια μίνιμουμ συνεννόηση και γνωρίζει κανείς τις παρέες/μέρη που σηκώνουν παιδιά και τα άλλα. Αλήθεια, απορώ ακόμα γιατί στο συγκεκριμένο τόπικ δεν περιγράφτηκαν οι λόγοι που τα παιδιά ζητήθηκε να μην είναι εκεί, ούτε γιατί είναι τόσο σημαντικό το συγκεκριμένο παιδί να πάει στο συγκεκριμένο γάμο ή να μην είναι τέλος πάντων χωρίς τη μαμά του.

Διαφημίσεις

Θέλω να πω ότι γι αυτό είπα ότι αν το παιδί μου κοιμότανε νωρίς και δεν μπορούσε να κρατηθεί ίσως το σκεφτόμουν διαφορετικά. Η δικιά μου όμως κοιμάται και στο σπίτι αρκετά αργά οπότε είτε είμαστε στο σπίτι μας είτε είμαστε έξω δεν ταλαιπωρείται. Εν τω μεταξύ (άσχετο αλλά τώρα μου ήρθε) έχω προσπαθήσει να τη βάλω και πιο νωρίς αλλά δε γίνεται. Και μια φίλη μου που το παιδί της κοιμάται αργά και ξυπνάει μεσημέρι κι έχει ρωτήσει γιατρό τι μπορεί να κάνει της είπε ότι δεν μπορεί να του επιβάλλει όσο καλό και να είναι να κοιμάται νωρίς κι ότι μόνο του θα αλλάξει συνήθειες. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό αλλά έτσι της είπε.

Α κι εμένα όταν έκανα το γάμο μου ο κύριος του catering μου είπε τα παιδιά κάτω από πέντε να μην τα μετρήσω, γιατί πολύ απλά δεν τρώνε και πολύ. Και για να αποφορτίσω λίγο το κλίμα σκεφτόμουν τότε που να ξερε ο κύριος τον ανηψιό μου που ήταν τεσσεράμιση κι έτρωγε και τρώει ακόμα περισσότερο από μένα!

Κάτσε τώρα mama, τα λες υπερβολικά τσεκουράτα. Ο ένας που φέρνει το παιδάκι ακάλεστο σε οποιαδήποτε παρέα κανονίζει τι θα κάνουν οι άλλοι; Μπορώ να εισβάλλω στην παρέα του συγκεκριμένου κολλητού που ξέρω ότι θα ανάψουν και από τα άλλα τσιγάρα τα κακά και να τους κάνω κήρυγμα ότι πώς τολμάνε στο σπίτι τους και το κάνουν αυτό το πράγμα το κακό;

διαβασε ολα τα ποστ, δεν ειπα για ακαλεστα παιδακια, κ για να μην σε κουραζω αντιγραφω απο αλλο μου ποστ

Προσωπικα, οπου ειναι ανεπιθυμητα τα παιδια μου, ε, οχι, δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια, να τα παρω, εφοσον μου το εχουν πει, ειναι αγενεια για εμενα. αν η μαμα μου τα κρατησει θα παω....αλλα σε πιστευω οτι καποιοι θα το κανουν αυτο που λες...

Με τα παιδια μου,παμε σε φιλικα σπιτια που μας καλουν ζευγαρια με παιδια,να παιξουν τα παιδια μας, τα δικα μου κ τα αλλα εννοω....

Μπορώ να φέρω τη γιαγιά μου την κατάκοιτη, τη γάτα μου αν ξέρω ότι κάποιος εκεί έχει αλλεργία επειδή δεν έχω πού να τους αφήσω;

πρεπει οταν προσκαλουμε καποιον να διευκρινιζουμε ποιον καλουμε...αλλο καλουμε μια οικογενεια, οπου περιλαμβανονται κ τα παιδια κ αλλο μονο το ζευγαρι

κ επαναλαμβανω πως φυσικα κ αν καποιος μου πει παρε τον αντρα σου κ ελα χωρις τα παιδια, σαφως θα παω, αν εχω καπου να αφησω τα παιδια μου,φυσικα κ δεν θα τα παρω μαζι μου.

το εχω πει απειρες φορες, ειναι κουραστικο να επαναλαμβανομαι:rolleyes:

Μπορώ να αλλάζω τους κανόνες μιας συγκεκριμένης παρέας είτε οι άλλοι θέλουν είτε δεν θέλουν; Εμένα μου έχουν λείψει τα μπουζούκια. Μπορώ να πάω στο Μαζωνάκη με το παιδί στο καρότσι κοιμισμένο. Θα ενοχλήσω κανέναν; Αν είναι και σε καλοκαιρινο μαγαζί χωρίς τσιγάρο, γιατί όχι; Γιατί να μη μπορώ λοιπόν;

καλα τωρα τα ισοπεδωνουμε ολα:rolleyes:τι να σχολιασω....απο γαμο ξεκινησαμε....

Το θέμα μας είναι ότι υπάρχουν κάποιες καταστάσεις-μαγαζιά κυριλέ ή πολύ απλά το να έρθουν παιδιά μπορεί να κοστίζει στο νερό μέσα ένα διχίλιαρο επι πλέον σε όποιον πληρώνει για το τραπέζι στο γάμο. Δεν μπορείς να κάνεις διακρίσεις ανάμεσα σε μωρά και μεγαλύτερα παιδάκια και αυτό το παιδί τρώει από το πιάτο του γονιού δεν το καταλαβαίνουν οι έχοντες τα διάφορα κτήματα! Αυτό πάει σε ανάλογο σχόλιο παραπάνω. Μετράνε καρέκλες. Και μήπως δεν πρέπει να προβλέπονται καρέκλες για τα μικρά παιδιά; Ακόμα χειρότερα. Επιβάλλεται να γυρνοβολάνε άσκοπα; Το λέω αυτό έχοντας καλέσει παιδιά στο δικό μας γάμο και μάλιστα έχοντας προβλέψει και ειδικό μενού και απασχόληση. Δεν θα επιβάλλω όμως αυτή την άποψη στο γάμου του άλλου, είναι ο δικός του γάμος.

ειναι απολυτα σεβαστο το ζευγαρι να μην θελει παιδακια στον γαμο, αλλα να το διευκρινησει ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΔΕ Κ ΤΗΝ ΤΑΔΕ, ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, εμενα, αν μου στειλεις προσκλητηριο κ γραψεις οικογενεια ταδε, σαφως εννοω οτι εχουν καλεσει κ τα παιδια μου,

Απο εκει κ περα, το αν θα παω σε ενα γαμο ενω δεν καλεσαν τα παιδια μου, θα εξαρτηθει απο το αν βρω ατομο,

Ας προσκαλουν ξεκαθαρα, τοσο δυσκολο ειναι πια?γιατι να γινεται τοσο μεγαλο θεμα:rolleyes:

Και για να το τραβήξω και εγώ λίγο ακόμα, φαντάσου η μέλλουσα νύφη να μπήκε εδώ σε αυτό το φόρουμ και να είδε το συμπέρασμα που βγήκε σε παλιότερο τόπικ ότι τα παιδιά στο γάμο είναι περιττά έξοδα και να είπε μάλιστα! Αυτό είναι το τρεντ! Θα το κάνω και εγώ. Αφού η νύφη μου με το μωρό διαβάζει και πάρεντς, θα καταλάβει σίγουρα! Ευτυχώς που διάβασα το τόπικ!

ο καθενας στον γαμο του κανει οι ονειρευεται, το θεμα ειναι να ειμαστε ξεκαθαροι κ αν εχουν τα κοτσια ας πουν, δυσκολευομαστε οικονομικα, καλουμε μονο γονεις κ οχι παιδια, κ οχι να λεμε σε μια μαμα 'ελα κ το παιδι θα το προσεξει η καθαριστρια μου' :rolleyes:...δλδ μια αγνωστη προς τη μαμα κ το παιδι γυναικα.....αυτα ειναι τραγικα,,,

Καλά, στην πράξη, υπάρχει ανάμεσα στους γνωστούς μια μίνιμουμ συνεννόηση και γνωρίζει κανείς τις παρέες/μέρη που σηκώνουν παιδιά και τα άλλα. Αλήθεια, απορώ ακόμα γιατί στο συγκεκριμένο τόπικ δεν περιγράφτηκαν οι λόγοι που τα παιδιά ζητήθηκε να μην είναι εκεί, ούτε γιατί είναι τόσο σημαντικό το συγκεκριμένο παιδί να πάει στο συγκεκριμένο γάμο ή να μην είναι τέλος πάντων χωρίς τη μαμά του.

εδω συμφωνω ,

οσο για το καπνισμα, κ τις παρεες στο σπιτι, το ξαναειπα, οποιος δεν θελει σπιτι του παιδια, ας μην καλει τους γονεις,στην τελικη, η ας το λεει ξεκαθαρα, δεν επιθυμουμε παιδια!!!! ετσι θα ειναι ηρεμος απο τα ακαλεστα παιδακια!

προσωπικα, αν δεν θελουν τα παιδια μου, δεν τα ξαναβλεπουν, τοσο απλο.

τωρα, το τι κανουν αλλοι γονεις, γιατι τα παιρνουν μαζι τους, δεν μπορω να το κρινω χωρις να γνωριζω.

δεν θελουμε σπιτι μας τα παιδια επειδη δεν μπορουμε να καπνισουμε με την ησυχια μας

δεν τα θελουμε στους γαμους, γιατι να τα ταισουμε?αλλωστε ενα δωρο φερνει η καθε οικογενεια:-D:grin::-Dας ταισουμε 2 ατομα μονο:-D:grin::-D

τρεχουν, παιζουν κ ενοχλουν(σε σπιτια κ σε γαμους)

δυσκολο να εισαι παιδι τελικα σημερα(οταν ημουν παιδι ευτυχως ειμασταν πιο αποδεκτα)

οσο για το καπνισμα μπροστα στα παιδια, ειμαι καθετη....

οκ, ενα ζευγαρι δεν ειχε να αφησει καπου το παιδι, το πηρε μαζι, ακαλεστο,μαζι σου ειμαι.

ο αλλος ομως να καπνιζει αμεριμνα διπλα σε ενα παιδι, σαν εικονα, δεν ξερω, ειναι ασχημη....

και στο σπιτι μου ερχονται δικοι μου, αν θελουν να καπνισουν θα βγουν στο μπαλκονι, η θα πανε στο παραθυρο...ευτυχως, σεβονται καποια πραγματα.

κι εγω, ελευθερη καπνιζα, ποτε ομως μπροστα σε παιδια, δεν με τραβουσε, δεν μπορουσα

εννοειται, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι....

κ εννοειται κ εδω δεν μπορουμε ολοι να συμφωνουμε.....ο καθενας εχει την δικη του αποψη

Σιγουρα ειναι λαθος να παρουμε σε ενα φιλικο σπιτι το παιδι μας, ενω ειναι ακαλεστο, αλλα ειναι εγληματικο να καπνιζουν καποιοι ανεμελα μπροστα σε παιδια.

Οσο για τους γαμους, η λυση ειναι πολυ απλη....απαγορευονται τα παιδια!!!

τοσο απλο!!!κ για να ειμαστε σιγουροι πως δεν θα το ξεχασουν οι γονεις, μπορουμε να το γραψουμε κ στο προσκλητηριο:-D:grin::-D

(αντε, να ελαφρυνουμε λιγο την ατμοσφαιρα....)

λες, ε?:D:D:D:D

Ε, ναι! Από τα μνμ σας, μου φάνηκε ότι και οι δύο σας συναισθάνεστε τόσο τις ανάγκες των παιδιών σας όσο και των οικοδεσποτών. Μάλλον είχατε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία ως αφετηρία και προέκυψε το μπέρδεμα...

Ε, ναι! Από τα μνμ σας, μου φάνηκε ότι και οι δύο σας συναισθάνεστε τόσο τις ανάγκες των παιδιών σας όσο και των οικοδεσποτών. Μάλλον είχατε κάποια συγκεκριμένη εμπειρία ως αφετηρία και προέκυψε το μπέρδεμα...

Κοιτα, για εμενα ειναι απλα τα πραγματα.

Ειναι σεβαστο να μην θελουν παιδια στους γαμους, απλα να το διευκρινησουν ξεκαθαρα.

Και φυσικα η μητερα εχει το δικαιωμα να αποφασισει για την φυλαξη του παιδιου της.

Οπως κ στα φιλικα σπιτια.

Τωρα για το καπνισμα, και εγω καπνιζα, πριν τις εγκυμοσυνες, οταν δεν ειχα δικα μου παιδια,αλλα αν τυχαινε κ ειχαμε παιδια στην παρεα, θα εβγαινα στο μπαλκονι, κατι θα εκανα,,,ποτε καποιος δεν μου ειπε κατι, δεν με τραβουσε ομως...,,φορτιστηκα με το παραδειγμα που αναφερθηκε,λαθος μου, πιστευα οτι ολοι αναλογα καπως επρεπε να σκεφτονται

Πανω απ'ολα για εμενα παντα μιλαω, πρεπει να σεβομαστε τον συνανθρωπο μας,

το να ερθει ενα ακαλεστο παιδακι, δεν δειχνει σεβασμο στον οικοδεσποτη, στην παρεα,αντε κ να στερηθουν για λιγο το τσιγαρο η να καπνισουν χωρις να ενοχλησουν.

Ομως, το να καπνισουν μπροστα σε ενα παιδι, δεν ειναι μονο ελλειψη σεβασμου, αλλα κ ζημιωγονο για την υγεια του.

Για εμενα που ειμαι μαμα, μεγαλυτερη βαρυτητα εχει το παιδι.

Θα μου πεις οι γονεις δεν το σκεφτηκαν, θα το σκεφτουν οι ξενοι?Ισως να ηλπιζαν πως η παρεα θα κανει μια παραχωρηση προκειμενου να ειναι ολοι μαζι, σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω ηθελημενα να εκθετουν στον καπνο το παιδι.

Παντως συμφωνω με την Αthinap, λιγο πολυ ξερουμε που μπορουμε να παμε με το παιδι μας, που μας παιρνει....

Φορτιστηκα λιγακι:), αλλα η πολυ μαμαδοπαρεα φταιει μαλλον:)...

παντως, ολα μπορουν να γινουν βρε παιδια, ας μην δυσκολευουμε τις καταστασεις, με συννενοηση κ σεβασμο, ολα γινονται!

• 2 weeks later...

Εγώ πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστέυω οτι τα παιδια δεν μπορούν να ακολουθουν παντου. Εχω ενα αγορακι 2 ετων και τον προηγουμενο ΣΚ ειχα γάμο μαζι. Επελεξα να μην τον παρω γιατι θα ήταν ταλαιπωρία και για το μικρο και για εμας. Τον κρατησε βέβαια η μαμά μου.

Μου έχουν τύχει πολλά περιστατικα με συγκεντρώσεις μεγάλων που με έχουν φέρει σε δυσκολη θέση αλλα ποτέ δεν μίλησα.

Σε γεννέθλια μου - πριν αποκτησω το ζουζουνι μου - ειχαν έρθει όλοι με τα πιτσιρικια και τελικα κατεληξε απο συγκεντρωση που την είχα φανταστεί τελειως διαφορετικα στο μυαλό μου - σε παιδικό παρτυ.

Πέρυσι στην γιορτή μου. Παρά το γέγονος οτι ειχα επιλεξει να συγκεντρωθουμε - αφου τον μικρο τον ειχα διακοπες στην μαμα μου - πάλι εγινε παιδικο παρτύ και ΗΞΕΡΑ οτι θα μπορουσαν να είχαν αφησει τα μικρα σε γονεις.

και απο τα τελευταια, μετα απο μήνες ενω με επρηζε η κουμπαρα μου να παμε για καφέ, το κανονισαμε και το περιμενα πως και πως για να τα πουμε και να ξελαμπηκαρουμε, ξαφνικα την βλεπω να έρχεται για καφε με την βαπτιστηρα μου 4,5 χρονων - την οποια υπεραγαπώ. Και φυσικα σιγά μην πιουμε καφε με την ηρεμία μας. Τσάμπα η ώρα που έχασα αφου οχι μονο δεν ηρεμήσαμε αλλα μας εκανε τα νευρα κορδόνια.

Για ολα τα παραπάνω λοιπόν πιστευω οτι βεβαιώς και τα παιδια δεν πρέπει να τα αφήνουμε στον πρώτο τυχοντα για να τα προσεχει ενω εμεις διασκεδάζουμε αλλα πάνω απο όλα, τα παιδια δεν μπορουν να σε ακολουθήσουν παντου! ειναι αμαρτία και για τα ίδια και για τους άλλους.

και προς θεου, δεν λέω οτι τα παιδια ειναι ανεπιθύμητα, οχι βεβαια. Απλα, πρέπει να ξέρεις που θα τα πάς σύμφωνα με τις αναγκες τους ετσι ώστε να περασουν και αυτα καλά αλλα και εμεις!

Συμφωνώ με το πνεύμα της απάντησής σου, αν και έχουμε ξεφύγει λίγο από το συγκεκριμένο θέμα και ως μαμά μεγαλύτερων παιδιών ήθελα να προσυπογράψω σε αυτό που λες ότι και οι ενήλικες που αποφασίζουν να αλλάξουν τη ζωή τους εντελώς επειδή έχουν παιδιά και τα πρώτα 1-2-3-4 χρόνια επιλέγουν να κλειστούν να παίξουν με το καινούργιο κοσκινάκι ή έστω να το πηγαίνουν βόλτα, να ξέρουν ότι και να θελήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον να βγουν χωρίς παιδιά να κάνουν κουβέντες με μεγάλους που κάνουν οι μεγάλοι μπορεί και να μην μπορούν γιατί -πιθανόν - όλες οι πιθανές τους κατάλληλες παρέες για παρέα ενηλίκων θα τους έχουν ξεγράψει προ πολλού.

Όσο για τις παλιές παρέες που έχουν παιδιά, λυπάμαι που το λέω, μην περιμένεις να αλλάξουν και πολύ. Μπορείς να τους το πεις ευθέως, ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή, αλλά και να το κάνουν αυτό, να ξέρεις ότι δεν θα είναι για πολύ. Κοινώς μην χάνεις επαφή με άλλες παρέες που δεν έχουν παιδιά ή που τέλος πάντων μπορούν και θέλουν να τα αφήσουν σπίτι μια στο τόσο. Και όσο μπορείς με τις παρέες με παιδιά να κάνετε πράγματα μαζί, δεν είναι κακό καθόλου, μόνο που δεν ειναι κακό να παραδέχεσαι ότι μπορεί να μη σου φτάνει μόνο αυτό. Εμείς ήμασταν πολύ τυχεροί και έχουμε αρκετές και καλές παρέες μετά παιδιών και έγιναν και τα δικά μας παιδιά στην πορεία φίλοι μεταξύ τους. Από τις άλλες όμως, όπως είπα, για διάφορους λόγους και μεταξύ άλλων επειδή και εργένηδες αποφασίζουν μονομερώς ότι δεν τους αφορούν οι άλλοι με παιδιά, υπάρχει πολλή μα πολλή ησυχία και έλλειψη προσκλήσεων. Στην αρχή δεν το καταλαβαίνει κανείς αυτό ή μπορεί και να μην τον νοιάζει, όμως όταν περάσουν τα χρόνια, δεν μπορεί κανείς να ξαναχτίσει εύκολα "κύκλο".

Και ας μην ξεχνάμε, ότι μετά τα παιδιά, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος και να το να χτίζει και να συντηρεί κανείς "κύκλο" δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...