Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαφωνια με πεθερο και κουνιαδα!

Recommended Posts

δεν εχω δοιαβάσει τι εχουν πει οι αλλες κοπέλες αλλά εγω στην θεση σου θα το έπερνα μαζί μου και το πολύ πολύ δεν θα πήγαινα στο γλέντι.. απο την στιγμή που είστε οικογένεια (εσυ ο αντρας σου και το παιδί σου) θα πάτε και σαν οικογενεία... δηλαδή τι.. η κουνιάδα σου στέλνει πρόσλησεις που λενε απαγορευονται τα παιδάκια και οι γιαγιάδες που δεν συμπαθω??? :confused:

επίσης δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογικη σου πρότειναν να σου κρατήσει το ΔΙΚΟ σου το παιδι μια ξένη προς εσένα γυναίκα .. τι είναι το παιδί?? σκυλί να το αφηνουμε όπου λάχει?? και σκυλί να ταν πάλι θα έψαχνες εσύ ποιος θα το προσέξει.. δηλαδή έλεος.. όσο καλή πρόθεση εμένα το όλο σκηνικό μου φένεται τραγικό...

συμφωνω αποοοολυτα με την κοπελια σε ολα...δεν αφηνουμε το παιδι μας οπου να ναι χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι ο πεθερος σου ειχε κακη προθεση που σου το ειπε...αλλα πες του ευγενικα οτι τον ευχαριστεις πολυ αλλα και παλι τουλαχιστον εγω δεν θα διασκεδαζα στο γλεντι γιατι εννοειτε θα ειχα το νου μου στο παιδι.δεν υπηρχε περιπτωση να το κανω...εγω θα πηγαινα στο γαμο κανονικοτατα και μετα μπορει να πηγαινα και στο γλεντι αλλα για λιγο και πιστευω οτι θα δειχναν κατανοηση...οι υπολοιποι....και αν κατσει και το παιδι λιγο παραπανω στο καροτσακι δεν παθαινει τιποτα.οποτε μην αγχωνεσε!!οχι βεβαια να γυρισεις και στις 4 τα ξημερωματα!!!:P:p

Διαφημίσεις

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν κατάλαβα, η κουνιάδα δεν θέλει μωρά στο γάμο της; Κι όσες δεν έχουν πού να τ' αφήσουν, τι να τα κάνουν; Προσωπικά θα έθετα βέτο. 10 μηνών είναι ολόκληρο μωρό και μπορεί να καθήσει στο καρότσι του αρκετή ώρα. Αν κουραστεί, θα κοιμηθεί κιόλας. Αν μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να πάρω το μωρό μαζί μου σε γάμο, πολύ απλά δεν θα πήγαινα. Επισης δεν θα δεχόμουν να μου το κρατήσει μια γυναίκα που δεν γνωρίζω προσωπικά κι ας πίνουν άλλοι νερό στ' όνομά της. Ειλικρινά μου φαίνεται παράλογη η απαίτησή τους. Κι εφόσον κι εσύ κι ο άντρας σου έχετε την ίδια άποψη, τα πράγματα είναι απλά. Βασική προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει εξαερισμός στο κέντρο της δεξίωσης (σε περίπτωση που θα γίνει σε κλειστό χώρο). Διαφορετικά είναι κρίμα να το υποβάλετε σε τέτοια ταλαιπωρία.

H κουνιάδα κι ο πεθερός έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για το ανιψάκι/ εγγόνι τους; Ότι είναι μέλος της οικογένειας;

Ίσως όντως η πρόθεση να ήταν καλή για να μην ταλαιπωρηθείτε, αλλά προσωπικά θα τους ευχαριστούσα και αρνιόμουν. Πάρτε τα συμπράγκαλά σας και πάτε κανονικά παντού και όταν κουραστεί το μωρό αν δεν κοιμηθεί στο καρότσι, φεύγετε όλοι μαζί καθότι εχμ είστε οικογένεια και όχι ο αδερφός και κάτι ξέμπαρκα γυναικόπαιδα....

FLcUp3.png0BQfp3.png

H κουνιάδα κι ο πεθερός έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για το ανιψάκι/ εγγόνι τους; Ότι είναι μέλος της οικογένειας;

Ίσως όντως η πρόθεση να ήταν καλή για να μην ταλαιπωρηθείτε, αλλά προσωπικά θα τους ευχαριστούσα και αρνιόμουν. Πάρτε τα συμπράγκαλά σας και πάτε κανονικά παντού και όταν κουραστεί το μωρό αν δεν κοιμηθεί στο καρότσι, φεύγετε όλοι μαζί καθότι εχμ είστε οικογένεια και όχι ο αδερφός και κάτι ξέμπαρκα γυναικόπαιδα....

συμφωνω απολυτα μαζι σου.....απο την ωρα που γεννηθηκαν τα παιδια μου μια φορα τα αφησα για να παω σε γαμο.οπουδηποτε αλλου παντα μαζι,κ κοιμοντουσαν μια χαρα στο καροτσι.

Έχω πάει σε γάμο που δεν ήταν παιδάκια, ήταν σε μέρος τέτοιο που δεν τα σήκωνε ή πράγματι είχαν παρακαλέσει για μη παιδάκια τους καλεσμένους. Εμείς τότε δεν είχαμε ακόμα παιδιά, οπότε δεν ξέρω τι είπε το ζευγάρι όταν καλούσε, φαντάζομαι όμως ότι το είπαν, γιατί δεν μπορεί όλως τυχαίως να μην εμφανίστηκαν παιδάκια. Όλοι πέρασαν πολύ καλύτερα σχετικά, ήταν κάπως διαφορετικό το κλίμα σε σχέση με το στυλ καφετέρια με παιδότοπο... Σε βάφτιση είναι αλλιώς, όμως ο γάμος μπορεί να είναι πιο επίσημο γεγονός.

Η εκδήλωση που πηγαμε εμείς έχοντας αφήσει μωράκια μηνών σπίτι ήταν βάφτιση και το να πάμε χωρίς παιδιά το αποφασίσαμε μόνοι μας, γιατί σε εκείνη τη φάση ήταν ζωηρούτσικα και δεν θα περνούσαμε καλά πρώτα εμείς, σιγά τι θα κάναν μέσα στην εκκλησία, χώρια που μπορεί να φεύγαμε άρον άρον και ταλαιπωρημένοι οικογενειακώς. Δεν θα ήταν καλό ούτε για τα παιδιά αυτό. Και στη δική τους τη βάφτιση που έγινε λίγο καιρό μετά, μια ταλαιπωρία σκέτη ήταν, αλλά αυτό ήταν υποχρεωτικό, όχι προαιρετικό! Τα δικά μου 10 μηνών ήθελαν να μπουσουλήσουν, όχι να κοιτάνε τον κόσμο μέσα από το καρότσι, αλλά βέβαια υπάρχουν παιδιά και παιδιά... Αν στο κάτω κάτω έχεις από τα λίγα μετρημένα παιδιά που μπορούν να παρακολουθήσουν μια τελετή αδιαμαρτύρητα για τρία τέταρτα, θα είναι και από τα παιδιά που θα φοβάται κανείς λιγότερο να εμπιστευτεί σε κάποιον πλην της μαμάς.

Επίσης, υπήρχε θέμα εδώ στο φόρουμ, στο οποίο έτειναν να συμφωνήσουν τα μέλη ότι δεν είναι σωστό να πηγαίνουν σύσσωμες οικογένειες με όσα παιδιά και αν έχουν, γιατί το κάθε παιδί χρεώνεται. Άνετα μαζεύονται καμιά 25ριά παιδάκια... Με έναν πολλαπλασιασμό, φαίνεται τι κοστίζει στο ζευγάρι αυτή η προσέγγιση. Και κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι έχουν κάποιο συγγενή που μπορεί να εξυπηρετήσει για μια τέτοια ώρα ανάγκης, να κρατήσει παιδάκια σπίτι, γιατί οι παλιοί τις σέβονται πολύ τέτοιες εκδηλώσεις.

Σκέψου η νύφη να έχει παρακαλέσει δικούς της και να το έκαναν, πχ τις κολλητές της, με κάποια δική τους επιβάρυνση, όπως το να υποχρεωθουν σε συγγενείς και να δουν μωράκι κάποιου άλλου να φιγουράρει στο καρότσι. Θα μου πεις, ας το ξεπεράσουν και εκείνοι.

Τέλος πάντων, κατάλαβα ότι δεν εμπιστεύεσαι το πρόσωπο που προτείνεται και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου. Δεν ξέρει καθόλου το συγκεκριμένο παιδί. Επίσης είναι και το παιδί σε τέτοια ηλικία. Αν πράγματι δεν μπορείτε να βρείτει κάποια άλλη λύση, πιστεύω να καταλάβουν οι δικοί σου. Φαντάζομαι θα έχει φανεί ότι δεν αφήνεις το παιδί σε κάποιον για να πας κάπου μόνη σου, οπότε δεν ειναι ότι φαινεται και κάτι προσωπικό που κάνεις, αλλά κάτι γενικότερο.

Πάντως, αν βρεις άτομο, θα σου πρότεινα να το εκμεταλλευτείς :lol: Έτσι που το πάτε, δεν θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες στο κοντινό και απώτερο μέλλον να καλέσεις κομμώτρια στο σπίτι, να στολιστείς με το πάσο σου και να διασκεδάσεις στη συνέχεια χωρίς παιδιά, ούτε τα δικα σου ούτε των άλλων! Να νιώσεις λίγο Κλεοπάτρα βρε παιδί μου, στο ίδιο δωμάτιο να έχεις μωρό, νταντά και μπωτέ. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε στο μέλλον να ξέρεις, συνηθίζουν και οι άντρες και δεν ξεκολλάνε από τον καναπέ, αν ας πούμε θεωρήσεις ότι μετά από 5 χρόνια ήρθε η ώρα να πάτε κάπου μόνοι μαζί, έστω και μια βόλτα με το αυτοκίνητο σε στέκια, με τα παιδιά δεμένα στα καρεκλάκια τους και κοιμισμένα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, μια σκέτη βολτίτσα βραδυνή, να δείτε πώς διασκεδάζουν οι άλλοι!

Το έχω πάθει, όπως και φίλες μου, για αυτό το λέω :lol:

Διαφημίσεις

ρε κορίτσια, μόνο τα δικά μου παιδιά δεν κοιμούνται στο καρότσι????

πήγαμε στο γάμο του κουνιάδου μου όταν η μικρή μου ήταν 10 μηνών. στην εκκλησία, την κυνηγούσα όλη την ώρα (μόλις είχε αρχίσει να περπατάει και δεν ήθελε να είναι αγκαλιά). στο τραπέζι που έγινε σε κτήμα, πάλι την κυνηγούσα κι όταν νύσταξε άρχισε να κλαίει από την υπερένταση. την ενοχλούσε η δυνατή μουσική, ο κόσμος.....πέρασα χάλια. την είχα αγκαλιά και προσπαθούσα να την ηρεμήσω κι αυτή να μην ηρεμεί με τίποτα. κοιμήθηκε τελικά μετά από 1,5 ώρα κι από την κούρασή μου και το άγχος μου που ενοχλούσαμε τους γύρω, ούτε να φάω δεν είχα όρεξη, ούτε να διασκεδάσω. ήπια 2-3 ποτήρια κρασί να στανιάρω και κάθησα εξανλημένη στην καρέκλα. τελικά, φύγαμε κατά τις 1.30 γιατί το πρωί ε'ιχαμε και εγερτήριο πρωί-πρωί οπότε δεν ήμασταν για ξενύχτι.

(αλήθεια, πώς αντέχετε το πρωινό ξύπνημα μετά από ξενύχτι???? εμένα μου βγαίνει ξυνή η διασκέδαση)

αν έχεις κάπου να αφήσεις ένα μωρό, καλύτερα να το αφήνεις. κι εσύ θα περάσεις καλύτερα κι αυτό δε θα ταλαιπωρηθεί. αρκεί το άτομο που θα τοο αφήσεις να είναι άτομο εμπιστοσύνης (πχ η μαμά σου, η αδερφή σου).

καλημερα κ απο μενα....

αυτο που με παραξενεψε, το ζευγαρι πληρωνει κ για τα μωρα?μηνων?ο μεγαλος παει 5 κ για τον γαμο της αδελφης μου ειπα μην τον μετρησει, απο εμενα θα φαει.

εγω εχω κανει τον γαμο κ 2 βαπτισεις.ποτε δεν ειπα σε κανεναν μην φερει τα παιδια του.ολοκληρη την οικογενεια προσκαλω θα θεωρουσα αγενεια να πω σε καποιον μην φερεις τα παιδια σου.

απο εκει κ περα, αν καποια μαμα θεωρει πως δεν θα περασει καλα με το παιδι της, ας κανονισει εκεινη να μην το φερει κ ποιος θα το κρατησει.

οπως κ αν τα φερει, να τα απασχολει,ειναι υποχρεωση της μαμας.

εχω παει σε βαπτιση με τα παιδια μου, τον μικρο τον κρατουσα εναλλαξ εγω κ ο συζυγος.

σε γαμο χειμωνα δεν τα πηρα, εμειναν με τη μαμα μου--φοβηθηκα μην κρυωσουν,ηταν κ μακρια κ η νυφη στεναχωρεθηκε που πηγαμε οι μισοι.

σε βαπτιση χειμωνα δεν πηγα, ηταν κρυωμενος τοτε ο μεγαλος.

η μαμα κρινει αν κ πως θα παει, εκεινη ξερει το παιδι της

πρωτη φορα βλεπω να ειναι ανεπιθυμητα τα παιδια σε εκδηλωσεις:rolleyes:παντως, εγω στον γαμο μου, δεν ειχα παιδια, μου αρεσε που ειχαμε πολλα απο καλεσμενους.

τον ανιψιο απο τον αντρα μου, ηταν 11 μηνων, ηρθαν κ στην φωτογραφηση κ εκτος απο τα παρανυφακια, βγαλαμε κ φωτογραφιες με τον ανιψιο.

κ τωρα πασχα που ερχεται τι θυμηθηκα....http://www.snhell.gr/kids/content.asp?id=196&cat_id=8

Aφήσετε τα παιδάκια να έρχονται σε μένα ]

Γυναίκες πολλές μαζεύουνταν νʼ ακούσουν [τον Iησού] και πολλές τον ακολουθούσαν, και όσες είχαν παιδιά τού τα έφερναν και τʼ ακουμπούσαν στα πόδια του για να τα ευλογήσει. Kαι μια μέρα μαζεύτηκαν τόσα πολλά, που οι μαθητές θύμωσαν με τις μανάδες και γύρευαν να διώξουν τα παιδιά. Mα το αντιλήφθηκε ο Iησούς και αγανάκτησε. Mάλωσε τους μαθητές και τους είπε,

― Aφήσετε τα παιδάκια, να έρχονται σε μένα και μην τα εμποδίζετε. Γιατί σε όσους είναι σαν και αυτά ανήκει η βασιλεία του Θεού. Aλήθεια σας λέγω, όποιος δε δεχθεί σαν παιδί τη βασιλεία του Θεού, δε θα μπει μέσα σʼ αυτήν.

Kαι αγκαλιάζοντας τα παιδάκια τα κατευλογούσε βάζοντας τα χέρια του απάνω τους.

αυτη ειναι η απαντηση μου για τα μυστηρια της εκκλησιας κ τα παιδια,

οσο για την δεξιωση, ειναι στο χερι της μητερας, αν κ εγω προσωπικα, θα επαιρνα το παιδι κ οσο καθοταν, πως να περασω πραγματικα καλα αφηνοντας σε μια ξενη το παιδι μου?

αν μπορουσε να το κρατησει η μαμα μου καλως, αλλιως θα εφευγα πιο νωρις.

αν έχεις κάπου να αφήσεις ένα μωρό, καλύτερα να το αφήνεις. κι εσύ θα περάσεις καλύτερα κι αυτό δε θα ταλαιπωρηθεί. αρκεί το άτομο που θα τοο αφήσεις να είναι άτομο εμπιστοσύνης (πχ η μαμά σου, η αδερφή σου).

θα συμφωνήσω

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις απόψεις που λένε πάρε το μωρό μαζί και όσο αντέξει. Δηλαδή αν το μωρό αντέξει μόνο μισή ωρα στην εκκλησία , τοτε θα πρεπει να φυγουν όλοι μαζί ? Δεν μιλάμε για τον γάμο της γειτόνισσας αλλα΄για την κουνιάδα σου - την αδελφή του ανδρα σου.

Αν εκείνου του αρεσει να σηκωθεί να φυγει πριν πχ πριν καν πατε στο τραπέζι τοτε πάω πάσο .

Δεν είναι όλες οι εκδηλώσεις το ίδιο .

Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο παιδάκι που θα μπορεσει ισως να βρει αλλα παιδακια εκει και να απασχοληθεί . Μιλάμε για ενα μωρό

Βασική προυπόθεση ομως να το κρατησει καποιος δικός σου ανθρωπος

θα συμφωνήσω

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τις απόψεις που λένε πάρε το μωρό μαζί και όσο αντέξει. Δηλαδή αν το μωρό αντέξει μόνο μισή ωρα στην εκκλησία , τοτε θα πρεπει να φυγουν όλοι μαζί ? Δεν μιλάμε για τον γάμο της γειτόνισσας αλλα΄για την κουνιάδα σου - την αδελφή του ανδρα σου.

Αν εκείνου του αρεσει να σηκωθεί να φυγει πριν πχ πριν καν πατε στο τραπέζι τοτε πάω πάσο .

Δεν είναι όλες οι εκδηλώσεις το ίδιο .

Δεν μιλάμε για ένα μεγάλο παιδάκι που θα μπορεσει ισως να βρει αλλα παιδακια εκει και να απασχοληθεί . Μιλάμε για ενα μωρό

Βασική προυπόθεση ομως να το κρατησει καποιος δικός σου ανθρωπος

Νομιζω το θεμα δεν ειναι αν θελει η ιδια να παρει η οχι το παιδι στην εκκλησια/δεξιωση, αλλα επειδη προτειναν ο παπους κ η κουνιαδα να το κρατησει μια αγνωστη προς τη μαμα.Αυτο χτυπαει για εμενα πιο ασχημα...

Η δικη μου μαμα, ειναι οπου γαμος κ χαρα πρωτη:D:D:Dδεν θα μπορουσα να της επιβαλω να μην παει στον γαμο για να μου κρατησει το παιδι, επειδη θα μαλωναμε! (μου κρατησε τα παιδια να παω σε γαμο, αλλα παντρευοταν φιλη μου--)δεν ηταν γαμος στην οικογενεια.

Εγω, στη θεση της κοπελας, θα ελεγα στη μαμα μου θα παμε ολοι, θα το προσεχουμε εναλλαξ κ αν κουραστει μπορεις να παρεις το παιδι να το κοιμησεις,σε παρακαλω? παντρευεται η αδελφη του αντρα μου, δεν λεει να φυγουμε πρωτοι.

Δεν μπορω να επιβαλω σε καποιον,ακομη κ στη μαμα μου να μην παει στο γαμο,εκτος αν εκεινη μου το προτεινε μονη της, αν ελεγε να πατε εσεις να περασετε καλα κ εγω θα μεινω με το παιδι.ενταξει θεμα δεν υπαρχει....

...αν δεν το προτεινει, δεν μπορω να πω κατι....ναι κοντινο προσωπο ειναι, αλλα και το παιδι ειναι δικο μου.

Δεν ξερω τις δικες σας μαμαδες, η δικη μου θα κρατουσε μουτρα αν της ελεγα μεινε σπιτι να μου κρατησεις το παιδι:D:D:D η μαμα μου ειναι ετοιμη για βολτες!!!δεν χανει ευκαιρια να φευγει....κ για καφε να της τα αφησω, ψιλομουτρωνει που θα κλειστει, βγαινουμε πολυυυυυυυ σπανια χωρις τα παιδια,δεν εχω βοηθεια, αυτο πουυ λεει συνεχεια ειναι πως

'εμεις δεν κλειναμε μεσα τους παπουδες βγαιναμε ολοι μαζι'....βγαλτε ακρη.....

εσεις μπορει να ειστε πιο τυχερες!

αν η μαμα σου θελει να μεινει να κρατησει το παιδι, εννοειται, να το κρατησει;)

ειναι η καλυτερη λυση, αλλα το θεμα ειναι αν η μαμα ειναι διατεθιμενη να μην εμφανιστει στο γαμο καθολου......αλλιως ετσι κ αλλιως δεν υπαρχει θεμα:wink:

Καλησπερα σας...ειμαι καινουργια στο forum και νεα μαμα επισης!! Ειναι το πρωτο θεμα που δημοσιευω και ελπιζω να το κανω σωστα!

Εχω ενα θεματα που δεν ξερω πως να το χειριστω για να μην εχω παρεξηγησεις!

Παντρευεται η κουνιαδα μου το Μαιο και μαζι με τον πεθερο μου ειπαν σε μενα και τον συζυγο μου την ημερα του γαμου να κρατησει στο σπιτι τον μπεμπακο μας η κυρια που τους καθαριζει το σπιτι. Εγω δεν θελω με τιποτα.. Και ο αντρας μου συμφωνει σε αυτο.. Ορκιζονται στην εμπιστοσυνη της!! Δεν προκειται να το δεχτω με τιποτα.. Και στο κατω κατω τι θα ενοχλει το παιδακι?? να σημειωσω οτι ειναι 10 μηνων ο μπομπιρας..

Εχω πολυ καλες σχεσεις μαζι τους και δεν θελω να παρεξηγηθω... Θα μου πειτε με το παιδι μου κανω οτι θελω εγω αλλα το ξερω οτι θα προσπαθησουν να με πεισουν. Γι αυτο θελω τα φωτα σας ...αν εχετε βρεθει σε παρομοια κατασταση!

Ευχαριστω πολυ!!

Εγω υποπτευομαι οτιτους ενοχλει το μωρακι....διαφορετικα γιατι να τους προβληματιζει και μαλιστα να θελουν και καποια δικια τους να το κρατησει???? εκεινοι θα τρεχουν??? ελεος πια....θα τους φαει το μωρακι?????

Κανε εσυ οτι θελεις και εφοσον εχεις συμμαχο τον ανδρα σου......σε καμια οεριοτωση να μην αφησεις το μωρο σε ξενη....παρτο μαζι σου...και ας κοιμηθει στο καροτσι....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

koalaki συμφωνω μαζι σου με οσα λες.

Και να συμπληρωσω κατι,

Υπαρχουν μαμαδες(δεν νομιζω πως ειμαι η μοναδικη), που δεν εχουν την τυχη να εχουν βοηθεια με τα παιδια τους, που η βοηθεια δεν ειναι δεδομενη...που η μαμα/αδελφη κλπ θελουν την ανεξαρτησια τους.

Που λογω οικονομικων δεν εχουν επιλογη για babysitter(κ πολυ δυσκολο θεωρω να βρεθει ατομο εμπιστοσυνης--τοσα ακουμε) , αλλα κ θεωρω δεδομενο οτι για να κρατησει καποιο αλλο ατομο το παιδι πρεπει να γνωριστουν,ωστε κ το παιδι να νιωθει ασφαλεια, αλλα κ αυτο προυποθετει αρκετα χρηματα...

Αυτες οι μαμαδες απαγορευεται να παραβρεθουν σε γαμους?

Ας σκεφτομαστε κ αυτες τις περιπτωσεις...

Ουτε εγω θεωρω πως ενοχλουν τα παιδακια κ στον κυκλο μου, ολες πηγαιναμε κ παμε παντου με τα παιδια κ ναι, πολυ ευκολα τα επαιρνε ο υπνος στο καροτσι.

Φυσικα, καθε μαμα γνωριζει το δικο της παιδι κ αν μπορει να παραβρεθει καπου....μην τα τσουβαλιαζουμε ολα.....εχω δει παιδακια τοσο ησυχα που δεν τα καταλαβαινεις, φυσικο κ να πανε παντου...

Αν μια μαμα πιστευει πως το παιδι της δεν ειναι για τετοιες εκδηλωσεις, θα κανονισει τι θα κανει....

Η ιδια η θεματοθετρια λεει τι να ενοχλησει το παιδι, οποτε δεν την ταλαιπωρει φανταζομαι...

Ο μικρος μου, κλεινει τα 2 κ αν βγουμε εξω, θα καθισει στην καρεκλα, θα κανουμε μετα βολτιτσα κ κοιμαται στο καροτσι ευκολα.

Αλλα πανω απ' ολα το δικαιωμα της επιλογης πρεπει να το εχει η μαμα πιστευω,αυτο ενοχλησε την θεματοθετρια, η αναμιξη,

εκτος αν πουν οτι απαγορευονται τα παιδια στον γαμο κ ας κανονισει τι θα κανει....αν εχει ατομο,ποιο ατομο θα εμπιστευτει, αν παει, η τελικα μεινει με το παιδι της...

Όποιος δεν δέχεται παιδιά στην εκδήλωσή του, να μη με καλέσει καθόλου. Δεν είμαι ελεύθερη, έχω οικογένεια και πάμε πακέτο...

Δεν είναι έτσι όπως τα λες,το οτι κάποιος έχει παιδιά δεν σημαίνει οτι πρέπει να τα καλεί και αυτά,υπάρχουν φορές που δεν γίνεται.

Όταν καλώ πέντε ανθρώπους ενα βράδυ να πιούμε ενα ποτό,κάποιοι σίγουρα καπνίζουν,θέλουμε να πουμε και δυό κουβέντες,δεν είναι δυνατόν να καλέσω και τα παιδιά των φίλων μου.Αν σε καλέσουν σε ενα νυχτερινό κέντρο θα πας και το παιδί μαζί??ή θα παρεξηγηθείς επειδή δεν το κάλεσαν??Δεν είναι όλοι οι χώροι για οικογενειακές μαζώξεις!

Aλλο μια συγκεντρωση για ποτο και αλλο ενας γαμος ή βαφτιση!!!! Δεν ειμαι μονη μου, εχω οικογενεια, εχω παιδια και θα πρεπει να τα λαμβανουν υπ οψιν!!!!!!

Aλλο μια συγκεντρωση για ποτο και αλλο ενας γαμος ή βαφτιση!!!! Δεν ειμαι μονη μου, εχω οικογενεια, εχω παιδια και θα πρεπει να τα λαμβανουν υπ οψιν!!!!!!

καλα εννοειτε....

εννοείται οτι σε μια βάφτιση μπορείς να τα πάρεις ή σε γάμο σε ανοιχτό χώρο,όμως το να πηγαίνεις το παιδί σε κέντρο που έχει ντουμάνι το θεωρώ απαράδεκτο,μη πας καθόλου.

οταν έχεις παιδι αλλάζουν οι προτεραιότητες σου,δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν, η αναφορά μου πιο πάνω έγινε με αφορμή όσα είδα σε φιλική συγκέντρωση,δεκαπέντε ενήλικες μαζευόμαστε να πιούμε ενα ποτό,χτυπάει το κουδούνι και έρχεται ενα ζευγάρι με το δίχρονο παιδάκι τους 9.30 το βράδυ.δεν χρειάζεται να πω οτι χάλασε η βραδιά μας και δεν έφταιγε το παιδάκι βέβαια.

Διαφημίσεις

Aλλο να επιλεγεις να παρεις το παιδι σου και αλλο να σου το απαγορευουν!!!! Εγω δεν θα πατουσα καν!!!!!

εννοείται οτι σε μια βάφτιση μπορείς να τα πάρεις ή σε γάμο σε ανοιχτό χώρο,όμως το να πηγαίνεις το παιδί σε κέντρο που έχει ντουμάνι το θεωρώ απαράδεκτο,μη πας καθόλου.

οταν έχεις παιδι αλλάζουν οι προτεραιότητες σου,δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν, η αναφορά μου πιο πάνω έγινε με αφορμή όσα είδα σε φιλική συγκέντρωση,δεκαπέντε ενήλικες μαζευόμαστε να πιούμε ενα ποτό,χτυπάει το κουδούνι και έρχεται ενα ζευγάρι με το δίχρονο παιδάκι τους 9.30 το βράδυ.δεν χρειάζεται να πω οτι χάλασε η βραδιά μας και δεν έφταιγε το παιδάκι βέβαια.

9.30!! βεβαια φταινε οι γονεις....τι δουλεια εχει το παιδακι ξυπνιο?καταλαβαινω εν μερη και τους γονεις του που μπορει να ηθελαν να ξεσκασουν λιγο οι ανθρωποι και να μην ειχαν να αφησουν το παιδι πουθενα αλλα δυστυχως οπως ειπες και εσυ πολυ σωστα αλλαζουν οι προτεραιοτητες βρε παιδια και εννοειτε ουτε και εγω θα ταλαιπωρουσα το παιδακι μου και ας ηθελα να ξεσκασω.γκρινιες απο την ταλαιπωρια-φασαρια-καπνους κτλ....πιστευω ουτε και οι ιδιοι οι γονεις τους ευχαριστιουνται την εξοδο τους...και εννοειτε οτι δεν φταιει το παιδι αλλα οσο αφορα το αρχικο μας θεμα παλι με τον γαμο της κοπελας δεν νοειτε να σου πει καποιος μην φερεις το παιδι γιατι ειτε θα εχει πολυ κοσμο ειτε θα το ξενυχτησουμε ειτε το οτιδηποτε!! το σωστο ειναι να δωσεις το παρον με ολη σου την αγαπη μαζι και τις καλυτερες ευχες σου και να κατσεις και στο γλεντι εως οτου παντα μεχρι να κουραστει το μωρακι!!μπορει και να μην καθετε στο καροτσι βρε παιδια και να θελει το κρεβατακι του!!αλλα ποτε μα ποτε σε ανθρωπο που δεν γνωριχουμε να αφησουμε το παιδι μας!!θα γλεντησουμε ολοι μαζι μεχρι εκει που αντεχουν τα ορια της οικογενειας που εχει το μωρακι!!

σε μια συγκεντρωση στο σπιτι, οπου εσυ καλεις ζευγαρια,

μπορεις να διευκρινησεις οτι τα παιδια δεν ειναι ευπροσδεκτα κ οι γονεις αποφασιζουν, αν μπορουν καπου να τα αφησουν κ να ερθουν

η να μην ερθουν τελικα.

Τωρα, σε ενα γαμο/βαπτιση στα μερη μας, στο προσκλητηριο γραφουν 'οικογενεια ταδε',

οποτε οταν καλουν την οικογενεια μου κ εχω παιδια, εννοεται οτι προσκαλουν κ τα παιδια μου.

Αν εγραφαν μονο το ονομα το δικο μου κ του συζυγου κ δεν προσκαλεσουν τα παιδια, θα δω τι θα κανω, αν ομως δεν υπαρχει ατομο να τα κρατησει, δεν θα παω.Παντως δεν θα αφηνα τα παιδια σε μια αγνωστη να γλεντησω.

Παντως, τετοια συστηματα εχουν στην Αλβανια, οταν το ακουσα εμεινα ετσι:shock::shock::shock:,

αλλα βλεπω κ εδω προς τα εκει παμε....

μου ελεγε μια μαμα απο Αλβανια στο παρκο, πως στους γαμους σε μερικα μερη εκει, συνηθως προσκαλουν τον αντρα της οικογενειας, η το ζευγαρι.(για οικονομικους λογους περισσοτερο...)

Αλλα εκει εχουν τα κοτσια κ στο λενε....

Θα προτιμουσα κ εμενα να μου το πουν, να ξερω τι θα κανω, παρα ολα αυτα που γινονται κ ακουγονται....

σε μια συγκεντρωση στο σπιτι, οπου εσυ καλεις ζευγαρια,

μπορεις να διευκρινησεις οτι τα παιδια δεν ειναι ευπροσδεκτα κ οι γονεις αποφασιζουν, αν μπορουν καπου να τα αφησουν κ να ερθουν

η να μην ερθουν τελικα.

Ή μπορούν μια χαρά να σε αγνοήσουν. Μου έχει τύχει σε πάρτυ που έκανα για τα γενέθλιά μου, να έρθει ζευγάρι με το ενός έτους αγοράκι τους. Μάλιστα μου το δήλωσαν από την αρχή ότι θα το φέρουν, αν και είχαν 2 γιαγιάδες που θα μπορούσαν να το κρατήσουν, γιατί λέει "εμείς δεν παρκάρουμε το παιδί μας στους γονείς, είμαστε οικογένεια και το παίρνουμε παντού μαζί μας" Εκεί τι να πεις; Βέβαια οι άνθρωποι έφυγαν σχετικά νωρίς αλλά και μόνο που υπήρχε μωρό στο χώρο έκανε πολλούς να δυσανασχετήσουν.

Προσωπικα, οπου ειναι ανεπιθυμητα τα παιδια μου, ε, οχι, δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια, να τα παρω, εφοσον μου το εχουν πει, ειναι αγενεια για εμενα. αν η μαμα μου τα κρατησει θα παω....αλλα σε πιστευω οτι καποιοι θα το κανουν αυτο που λες...

Με τα παιδια μου,παμε σε φιλικα σπιτια που μας καλουν ζευγαρια με παιδια,να παιξουν τα παιδια μας, τα δικα μου κ τα αλλα εννοω....

Τα παιδια θα τα παω οπου ειναι ευπροσδεκτα.

αν τα παιδια τα κρατα η μαμα μου(σπανια, φυσικα), εννοειται, πως θα παω με τον αντρα μου για ενα καφεδακι,(με τα παιδια μονο σε παιδοτοπο παμε η για φαγητο--οταν ειναι για φαγητο καθονται παντα:D)

η θα παμε σε ζευγαρι χωρις παιδια, ετσι χαλαρα....εννοειται πως θα ειμαι πιο χαλαρη αν τα εχει η μαμα μου.

Προσωπικα, απο την στιγμη που εγινα μανουλα, αλλαξαν οι προτεραιοτητες κ οι συναναστροφες....

Επιλεγω να συναναστρεφομαι περισσοτερο με ζευγαρια που εχουν παιδακια, εχουμε περισσοτερα κοινα, κ τα παιδια το χαιρονται κ εμεις.Κανονιζουμε βραδιες με κρασακι τα λεμε...κ τα παιδια θα παιξουν.Και δεν ενοχλουν.και ειναι ευπροσδεκτα.και δεν εχω τον πονοκεφαλο ποιος θα τα κρατησει.

Με τους φιλους που ειναι ακομη ελευθεροι, ψιλοχαθηκαμε...αλλοι οι ρυθμοι τους, αλλοι οι δικοι μας...φυσικα κ θα τα πουμε, αν μπορει να κρατησει η μαμα μου τα παιδια, κ πιστεψε με, ουτε εγω θα ηθελα να τρεχω πισω απο το παιδι μου,αν ειχα την επιλογη να μου τα κρατησει η μαμα μου οταν βρισκομαστε με παλιους φιλους, αλλα ειναι σπανιες οι συναντησεις, αφου πολυ σπανια εχω βοηθεια.

Εγω η ιδια δεν θα πηγαινα καπου αν ειμαι ανεπιθμητη, ποσο μαλλον να παω κ τα παιδια μου, αν δεν τα θελουν καπου.

Τωρα στους γαμους, θεωρω καλυτερα να σου πουν απο την αρχη, δεν επιτρεπονται τα παιδια.

Η να πουνε λογω οικονομικων, αποφευγουμε επιπλεον εξοδα.

Αλλα να μιλανε ξεκαθαρα.Τωρα να σε καλεσουν κ να πουνε ας το κρατησει η κοπελα που καθαριζει στον παπου...:rolleyes:...εκει ειναι το θεμα νομιζω...που προσπαθουν να επιβαλουν να κρατησει το μωρο μια αγνωστη προς τη μαμα κ το παιδι...

Η μαμα θα επιλεξει σε ποιον θα εμπιστευτει το παιδι της.

Αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

ρε κορίτσια, μόνο τα δικά μου παιδιά δεν κοιμούνται στο καρότσι????

πήγαμε στο γάμο του κουνιάδου μου όταν η μικρή μου ήταν 10 μηνών. στην εκκλησία, την κυνηγούσα όλη την ώρα (μόλις είχε αρχίσει να περπατάει και δεν ήθελε να είναι αγκαλιά). στο τραπέζι που έγινε σε κτήμα, πάλι την κυνηγούσα κι όταν νύσταξε άρχισε να κλαίει από την υπερένταση. την ενοχλούσε η δυνατή μουσική, ο κόσμος.....πέρασα χάλια. την είχα αγκαλιά και προσπαθούσα να την ηρεμήσω κι αυτή να μην ηρεμεί με τίποτα. κοιμήθηκε τελικά μετά από 1,5 ώρα κι από την κούρασή μου και το άγχος μου που ενοχλούσαμε τους γύρω, ούτε να φάω δεν είχα όρεξη, ούτε να διασκεδάσω. ήπια 2-3 ποτήρια κρασί να στανιάρω και κάθησα εξανλημένη στην καρέκλα. τελικά, φύγαμε κατά τις 1.30 γιατί το πρωί ε'ιχαμε και εγερτήριο πρωί-πρωί οπότε δεν ήμασταν για ξενύχτι.

(αλήθεια, πώς αντέχετε το πρωινό ξύπνημα μετά από ξενύχτι???? εμένα μου βγαίνει ξυνή η διασκέδαση)

σοφία και μένα έτσι είναι... ούτε κουβέντα να κοιμηθεί σε καρότσι.. δηλαδή αν κοιμηθεί φαντάσου θα έχει γκρεμιστεί κάνας φουρνος...

τι να κάνουμε έχουμε κουτσομπόλικα παιδια.. :lol:

η δικια μου τώρα έκλεισε τον 9ο (παρεπιπτόντος να χαιρεσαι την δικια σου μπουμπου) και σημερα πηγαμε να πιουμε ένα καφε και βγήκε ξινος... τραβουσε μαλλια ποτηρια εκλεγε πανικος σου λεω .

εχω 18 μαιου γαμο με γλέντι και ξεροκαταπινω όποτε σκέφτομαι να πάω :oops:

σοφία και μένα έτσι είναι... ούτε κουβέντα να κοιμηθεί σε καρότσι.. δηλαδή αν κοιμηθεί φαντάσου θα έχει γκρεμιστεί κάνας φουρνος...

τι να κάνουμε έχουμε κουτσομπόλικα παιδια.. :lol:

η δικια μου τώρα έκλεισε τον 9ο (παρεπιπτόντος να χαιρεσαι την δικια σου μπουμπου) και σημερα πηγαμε να πιουμε ένα καφε και βγήκε ξινος... τραβουσε μαλλια ποτηρια εκλεγε πανικος σου λεω .

εχω 18 μαιου γαμο με γλέντι και ξεροκαταπινω όποτε σκέφτομαι να πάω :oops:

Να την χαιρεσαι!!!

Αν εχεις καπου να την αφησεις, θα ειναι το καλυτερο!

Αλλιως πας κ οσο αντεξετε, αν θελεις να πας....

Απο τη στιγμη που εχουμε παιδια....λιγο πολυ δεν μπορουμε να παμε παντου....η σκηνη απο την καφετερια, μου θυμισε την πρωτη κ μοναδικη φορα που βγηκαμε οι 3 μας..στο πρωτο παιδι....για να μην ενοχλουμε, εναλλαξ πηγαιναμε το παιδι βολτα με το καροτσι....καταληξαμε να πιουμε τον καφε εγω μονη κ ο συζυγος μονος....απο τοτε παμε οπου μπορουμε κ αν βγουμε με παρεα, εναλλαξ παλι ο καθενας μας απασχολει το μικρο.

Εγω παλι, ευτυχως πολυ τυχερη στο θεμα με το καροτσι....κ τα 2 μου παιδια αμεσως τα επαιρνε ο υπνος...τον μεγαλο κ σπιτι αν δεν κοιμοταν, τον κουνουσα στο καροτσι(νομιζε πηγαινε βολτα:D) κ μετα απο λιγο στην κουνια....

Επιλεγουμε που θα παμε, ευτυχως οταν ηταν μικρα δεν ειχαμε πολλους γαμους , σε βαπτιση που πηγαμε περισυ καλοκαιρακι, ο μικρος στο τραπεζι κοιμηθηκε στο καροτσι, ειμασταν κ διπλα στη θαλασσα, ουτε καταλαβα πως ειχα μωρο μαζι μου.:D

κορίτσια πάντως και εμείς έχουμε δηλώσει σε όλους τους φίλους μας ότι όπου πάμε θα πηγαινουμε με το παιδί ή τα παιδια μας (οταν με το καλό έρθουν και τα υπόλοιπα)

όταν ξέρω πως υπαρχουν ατομα που καπνιζουν απλά δεν παω..

εμεις δεν μονο το θέμα ότι δεν έχουμε που να το αφησουμε σε εμένα το θέμα είναι ο αντρας μου ο οποιος είναι της άποψης ότι όπου πάμε παμε όλοι μαζί.. οποτε αυτό εμενα προσωπικά με περιοριζει παρα πολύ αλλα όταν τον παντρευομουν ήξερα και ποιον έπερνα..

οποτε οι φιλοι μας απλά μας εκαναν πέρα (φίλοι με παιδια έτσι ) και πλεον δεν μας καλουν σε συγκεντρωσεις.. σορρυ για το οφ τοπικ αλλά συνηθως τέτοιες αποψεις εκεί καταλήγουν :-(

Εγώ πάλι αυτό δεν το καταλαβαίνω και δεν το καταλάβαινα και όταν δεν είχα παιδί.Αν δεν έχεις κάποιον να το αφήσεις, δεν πας πουθενά; δεν πάω το παιδί μου σε κλειστούς χώρους, αλλά σε κάποια σπίτια πολύ φιλικά πάω γιατί αλλιώς το χειμώνα θα έπρεπε να μη βλέπω άνθρωπο.

Αν εγώ εκθέτω το παιδί μου σε καπνό ή σε ακατάλληλο περιβάλλον είναι δική μου επιλογή (λάθος κατά τη γνώμη μου, αλλά δική μου). Θέλω να πω εσένα γιατί σου χαλάει το κέφι; Εκτός αν μιλάς για παιδάκι που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο χώρο και κάνει φασαρία. Γιατί εμένα έχει μάθει να μη δημιουργεί προβλήματα και ποτέ δε μου έχουν δείξει οι φίλοι μας ότι ενοχλούνται, μάλιστα αν δεν την πάρω μου κάνουν παράπονα.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...