Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ.:P

ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΡΟ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 9ο ΜΗΝΑ 3770 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΟΣ 67.ΒΑΡΟΣ 8200 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ 46 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΚΑ ΑΠ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ,ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

ΤΩΡΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο,ΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.ΑΝΗΣΥΧΩ..

ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΗΣ;

ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΗΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ.

Διαφημίσεις

προσοπηκη μου αποψη ειναι πωσ αφου βγηκαν καλεσ οι εξετασεισ μην ανησιχεισ, κ αφου ειναι ψηλο εχει βαροσ φυσικο ηταν να εχει κ κ ποιομεγαλο κεφαλι, νομιζω οτι προβλιμα θα ειχεσ αν ηταν τα υπολιπα μεγαλα κ το κεφαλι μικρο.

εμενα ο γιοσ μου 4 μινων ειναι, 5750κιλα, 59εκ, υψοσ, κ 41κεφαλι. κ ειχε γεννηθει προωροσ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ.:P

ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΩΡΟ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 9ο ΜΗΝΑ 3770 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΟΣ 67.ΒΑΡΟΣ 8200 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ 46 ΠΟΝΤΟΥΣ.ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΚΑ ΑΠ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΙΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ.ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΧΟ,ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

ΤΩΡΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο,ΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ.ΑΝΗΣΥΧΩ..

ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΗΣ;

ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΚΕΦΑΛΗΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΟΓΝΩΝ.

Κι εμένα ο μικρος μου έχει μεγάλο κεφάλι αλλά το ίδιο κι εγώ!Είναι κληρονομικό.Αφού κάνατε υπέρηχο κι ήταν όλα φυσιολογικά και η κόρη σου έχει επίσης μεγάλο κεφαλάκι δεν νομίζω οτι χρειάζεται ν ανησυχεις..να τα χαίρεσαι!

Κι εμένα επίσης ήταν και είναι μεγάλο μωρό..γεννήθηκε 4600γρ 60 εκ....Άλλος ένας λόγος να μην ανησυχούμε..είναι σε όλα τους μεγάλα..δεν είναι μικρόσωμα με μεγάλο κεφαλάκι!!!

Διαφημίσεις

κι ο μικρος μου γιος ειχε μεγαλο κεφαλι αναλογικα με το βαρος και το υψος του..παντα στην καμπυλη ηταν στα ανωτατα επιπεδα..

νομιζω οτι εφοσον ολες του οι εξετασεις ειναι φυσιολογικες δεν νομιζω να εχει θεμα...αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα με μια επισκεψη στο παιδων..να σου φυγει και οποιαδηποτε αμφιβολια...

καποια στιγμη ειχε νοσηλευτει για ιωση ο μικρουλης μου και ειχα ρωτησει τους γιατρους για την περιμετρο του..και μου ειπαν οτι εφοσον κανει καμπυλη η γραμμη της αναπτυξης του στον πινακα να μην αγχωνομαι κι ας ειναι στα ανωτατα επιπεδα...προβλημα μπορει να υπαρχει οταν η γραμμη ανεβαινει καθετα για πολυ καιρο..

• 10 months later...

Έχω ενα μωράκι δυο μηνών και ο παιδίατρος μας είπε οτι το κεφάλι του μωρού μεγάλωσε λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό και μας είπε να πάμε να κάνουμε εγκεφαλογραφημα...έχω αγχώθει πολύ. ..το μωράκι μου ειναι δυο μηνών το βάρος του είναι 5110γρ και η περίμετρος είναι 39 εκ. Ειχε κάποια από εσάς παρόμοια εμπειρία? :(

Ποσα εκατοστα ηταν η περιμετρος οταν γεννηθηκε ? ο δικος μου ηταν 41 δυο μηνων!! Μια χαρα κεφαλας ειναι και μαλιστα δεν του φαινεται καθολου! Κουκλος :) !!!!!

Να σου ζησει..μην αγχωνεσαι...νομιζω οτι δεν υπαρχει λογος,

το μωράκι μου ειναι δυο μηνών το βάρος του είναι 5110γρ και η περίμετρος είναι 39 εκ. Ειχε κάποια από εσάς παρόμοια εμπειρία? :(

Μήπως εννοεί ότι μεγάλωσε απότομα; Γιατί 39 εκ. δεν είναι τόσο πολύ για μωρό δύο μηνών. Ο δικός μου 2 μηνών ήταν 4800 γραμ. και είχε περίμετρο 39,3 (κεφάλας) :mrgreen:

Γεννήθηκε μικρουλι 2600 και η περίμετρος ηταν 33,5εκ στην γεννηση (16 Δεκεμβρίου ) 18 Ιανουαρίου ηταν 36 εκ 4 Φεβρουάριου ήταν 38 εκ και 18 Φεβρουάριου 39 εκ. Έχω στεναχωρήθει παρα πολύ φοβάμαι. ..σήμερα κάναμε και τα πρώτα μας εμβόλια και έχουμε λιγάκι πυρετό...

Διαφημίσεις

Ναι αλλα το παιδι εχει μεγαλη αναπτυξη γενικοτερα!!! Οχι μονο στο κεφαλακι.... Γεννηθηκε λοιπον με βαρος 2600 (3η καμπυλη) και με περιμετρο κεφαλης 33,5 (10η καμπυλη).

Στον ενα μηνα ηταν 36 εκατοστα ((35η καμπυλη περιπου).

Στους δυο μηνες εχει βαρος 5110 γρ (75η καμπυλη) και περιμετρος 39 εκατοστα ( 75η καμπυλη).

τσαμπα στεναχωριεσαι....το παιδι εχει μια πολυ καλη και αρμονικη αναπτυξη. Στους πρωτους μηνες μετα τη γεννα, ειναι ΄καλο ΄ να αναπτυσσεται ετσι...κακως σε αγχωνει ο γιατρος.

Εγω λοιπον ετσι αλλαξα τον πρωτο μου παιδιατρο ;)

Για το εμβολιακι μη στεναχωριεσαι...θα περασει μωρε....δεν ει αι τιποτα!

Να σου ζησει και να φροντισεις να εχεις καποιο γιατρο που δεθα σε τρελαινει...ειναι σημαντικο για τις πρωτομανουλες...ηρεμησε!! Ολα καλα!!

Γεννήθηκε μικρουλι 2600 και η περίμετρος ηταν 33,5εκ στην γεννηση (16 Δεκεμβρίου )

Ο δικός μου γεννήθηκε με περίμετρο κεφαλιού 32 εκ και 2 μηνών ήταν όπως σου είπα 39,3 εκ. Η γνώμη μου είναι να πάτε να σας δει ένας παιδίατρος που είναι και νεογνολόγος ως πιο ειδικός πριν πάτε για εγκεφαλογράφημα.

Πάντως ας μην βιαζόμαστε να κατηγορήσουμε τον τωρινό σας παιδίατρο. Τώρα που το σκέφτομαι ο δικός μας παιδίατρος δεν με είχε αγχώσει ποτέ για την ανάπτυξη του μικρού, αλλά εμείς είχαμε κάνει εγκεφαλογράφημα πριν βγούμε από το μαιευτήριο και είχε βγει φυσιολογικό. Πιστεύω δηλαδή Άννα ότι ο παιδίατρός σου είναι απλά σχολαστικός (και καλά κάνει).

Για τα εμβόλια μην το σκέφτεσαι, και να ξέρεις ότι κάτω από 38 δεν θεωρείται πυρετός στα νεογέννητα και ότι έτσι κι αλλιώς αυτή είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη αντίδραση μετά από εμβόλιο.

• 3 years later...

Γεια σας..Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον μικρούλη μουΕίναι 21 μηνών κ η περίμετρος κεφαλής του είναι 51.5 εκατοστά. Βέβαια είμαστε στην 97η θέση από τον 5ο μήνα κ είναι σταθερά εκτός καμπύλης. Ο προηγούμενος παιδίατρος μου δεν είχε ανησυχήσει καθόλου κ ας το επισημαινα ίσως λόγω ότι κ εγώ έχω ιστορικο ιδιο.Μαλιστα ως μωρο ειχα εξεταστεί αλλα ολα οκ.το πρόβλημα είναι τώρα που αλλαξα παιδιατρο έχει ανησυχήσει κ θέλει να πάμε σε παιδονευρολογο. Όμως πλέον μιλάμε για μαγνητική κ Έχω τρελαθεί. έχετε παρόμοια εμπειρία? 

12 ώρες πρίν, Λιαννα είπε:

Γεια σας..Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τον μικρούλη μουΕίναι 21 μηνών κ η περίμετρος κεφαλής του είναι 51.5 εκατοστά. Βέβαια είμαστε στην 97η θέση από τον 5ο μήνα κ είναι σταθερά εκτός καμπύλης. Ο προηγούμενος παιδίατρος μου δεν είχε ανησυχήσει καθόλου κ ας το επισημαινα ίσως λόγω ότι κ εγώ έχω ιστορικο ιδιο.Μαλιστα ως μωρο ειχα εξεταστεί αλλα ολα οκ.το πρόβλημα είναι τώρα που αλλαξα παιδιατρο έχει ανησυχήσει κ θέλει να πάμε σε παιδονευρολογο. Όμως πλέον μιλάμε για μαγνητική κ Έχω τρελαθεί. έχετε παρόμοια εμπειρία? 

Καλησπέρα,έχω γνωστούς με το ίδιο θεμα ακριβώς.Το παιδάκι με μεγαλουτσικο κεφάλι (δυστυχώς δεν έχω τιμές να σου πω) και με ίδιο οικογενειακό ιστορικό αν κ σε γενικές γραμμές ήταν μεγάλο μωρό.Ο παιδίατρος που τον παρακολουθεί συνέστησε αξονική.Έτσι έτρεχαν κ τον μπαμπά του κ τη θεία του μικρά αλλα δεν είχαν απολύτως τπτ.Αν κατάλαβα καλά ο μικρούλης σου είναι σταθερός σε κάποια καμπύλη ανάπτυξης απλά είναι παραπάνω απο την αντίστοιχη της ηλικίας του;Πάντως δε νομίζω ότι συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ανησυχίας.Να ξέρεις ότι οι γιατροί όταν έχουν να κάνουν ειδικά με μωρά-παιδάκια γίνονται υπερβολικοί (με την καλη έννοια) με τις εξετάσεις..θέλουν να είναι καλυμμένοι σε όλα.Ακολουθείς τις εξετάσεις που σου είπε ξέροντας ότι έχεις ψάξει τα πάντα να είσαι σίγουρη,δε χάνεις τπτ άλλωστε..

δεν εχω καποιο προβλημα με το δικκ μ παιδι ...αλλα ειμαι τις αποψεις οτι δεν χανεις τιποτα να κανεις τις εξετασεις εκτος απο το οικονομικο ...αλλα αμα γινουν εξετασεις απλα θα εισαι πιο ηρεμη και πιο σιγουρι γενικα ...εγω θα εκανα τα παντα ...και ας μην ηταν κατι το ανησιχιτκο παλι θα το εκανα για προλιπτικους λογους γιατι ποτε δεν ξες τι μπορει να βγει ....ασε που οντως αμα εχει καποιο προβλημα θα το βρειτε και οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα ...δν ξερω αμα ειμαι σωστη απλα αυτη ειναι η αποψη μ ....

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Λιαννα είπε:

Ο γιός μου είναι 14 μηνών και περίμετρο κεφαλής έχει 50,5 :oops: Από τον 2ο μήνα έχει κάνει μια δική του καμπύλη και την ακολουθεί..Είμαστε τρελά εκτός ορίων όμως σε όλα, κυρίως στο κεφάλι. Επειδή γεννήθηκε με φυσιολογική περίμετρο (φυσιολογική λέγοντας ήταν στην 50η θέση) και μέσα σε 2 μήνες εκτινάχτηκε η γιατρός του μου είχε πει ότι αν συνεχίσει να μεγαλώνει δυσανάλογα κλπ περίπου 7 μηνών θα πάμε για υπέρηχο όσο είναι ανοιχτή η πηγή για να αποκλείσουμε την υδροκεφαλία. Τι τα θες.. την επόμενη βδομάδα έκλεισα για υπέρηχο και ήταν όλα φυσιολογικά.. Μου είπε η ακτινολόγος ότι απλά έχει μεγάλο κεφάλι και δεν θα έπρεπε να έχω ανησυχήσει γιατί σε όλα του είναι μεγάλος, εσωτερικά και εξωτερικά...Νεφρά σπλήνα επίσης πάνω από την ηλικία του ήταν αλλά μου είπε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού είναι μεγαλώσωμος.  Σας εύχομαι τα καλύτερα!