Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ελευ9ερια στα παιδια:|

Recommended Posts

γεια σας, ειμαι 15 χρονων και παω 3η γυμνασιου...

εχω γερο κολλημα με την εμφανιση μου θελω να ειμαι παντα στην εντελεια

μ αρεσουν τα piercings και τα περιεργα μαλλια( κουρεματα,χρωμα) και οι γονεις μ λενε πως ειμαι ανωριμη και πως πρεπει να ειμαι καλη μονο σε οτι αφορα τ σχολειο και τα μαθηματα μου! εχω μονο ενα piercing στην μυτη και τωρα 9ελω να παω να κανω monroe... αλλα δν με αφηνουν..ειχα κανει μια βλακεια παλια..και πλεον δν με εμπιστευονται..αλλα δν ειναι μονο για τις τρυπες..!! επισης δν με αφηνουν να κα9ομαι τοση ωρα εξω τα βραδια οπως παλια..και αν κα9ισω 9α πρεπει να ειμαι με ατομα που 3ερουν και τους συμπα9ουν αλλα επειδη ειμαι αρκετα κοινωνικο ατομο συνεχεια γνωριζω καινουργιους αν9ρωπους και δενομαι αρκετα μαζι τους αν δω οτι πραγματικα αξιζουν:) το 9εμα ειναι οτι βαρε9ηκα πλεον αυτη την κατασταση.. κανω τα παντα για να ξανακερδισω την εμπιστοσυνη τους.αλλα αδικος κοπος..δν καταλαβαινουν τπτ.. εχω αναγκη να βγαινω εξω, να περναω καλα με τους φιλους μ.εχω κανει παρα πολες προσπα9ειες μα δν γινεται καμια εξελιξη! τ να κανω??:confused: 9ελω να με ξαναεμπιστευτουν, να με αφηνουν να κανω διαφορα πραγματα στον εαυτο μ δλδ στην εμφανιση μ και να μ δίνουν περισσότερη ελευ9ερια..σας παρακαλω βοη9ηστε με :(:cry:

Διαφημίσεις

Ελευθερία δε σημαίνει "κάνω ό,τι θέλω". Ελευθερία είναι να μπορώ να επιλέγω το καλύτερο για τον εαυτό μου.

Το να πραγματοποιώ τις επιθυμίες μου αδιακρίτως, σημαίνει πως αυτές με "σέρνουν από τη μύτη". Δηλαδή, δεν έχω καμία επιλογή πέρα από το να ακολουθήσω τις παρορμήσεις μου... Μονόδρομος!

Η ικανότητα επιλογής και η ανάπτυξη της κρίσης δίνει πραγματική ελευθερία.

Το να μπορώ να κρίνω και να επιλέγω με σύνεση, χαρίζει περισσότερες καλές επιλογές, όμορφες στιγμές, χαμηλότερο ρίσκο, λιγότερο πόνο.

Το να ξέρω να λέω "όχι" στους άλλους, αλλά και στον εαυτό μου... είναι επίσης ελευθερία.

Δεν είναι ελευθερία το να βλέπεις τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία. Ελευθερία είναι να μπορείς να έχεις πολλές οπτικές γωνίες και να διαλέγεις την καλύτερη για τις περιστάσεις.

Σκέψου, αναλογίσου, προβληματίσου...

Είναι οι επιλογές σου πραγματικά ελεύθερες; Μην απαντήσεις σε εμάς... αλλά στον εαυτό σου. Και κοίτα... μη βιαστείς! Να απαντήσεις ειλικρινά... να πεις τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι... :rolleyes:

Να έχεις ένα όμορφο και ήσυχο βράδυ. Απόλαυσε τις σκέψεις και τον εαυτό σου... και να ξέρεις... οι γονείς σου πιθανά να έχουν εμπιστοσύνη σε σένα. Ίσως όμως να γνωρίζουν πως οι συνέπειες κάποιων επιλογών σου να μην είναι αυτές που εσύ νομίζεις. Ίσως βλέπουν κάτι άλλο πιο πέρα... Μέσα από το γραπτό σου μου δίνεις την εντύπωση πως πραγματικά νοιάζονται για σένα και σε αγαπάνε. Μιλήστε μεταξύ σας, επικοινωνήστε και θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι όλοι σας (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας)!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δεν θα μπορουσε να τα πει καποιος καλυτερα απο την Αλκυων. Εισαι πολυ μεγαλη για να σου αλλαξουμε εμεις τη γνωμη που εχεις και πολυ μικρη για να εχεις σφαιρικη αποψη των πραγματων. Οποτε πρεπει μονη σου να ψαχτεις και με ειλικρινεια στον εαυτο σου να δεις τα λαθη και που εκανες αλλα και που κανεις.

Εκανες λες μια βλακεις παλια. Γιατι? Ησουν χαζη? Δεν νομιζω....απλα δεν επελεξες τη καλυτερη λυση στην δεδομενη στιγμη. ΑΥτο ακομη φοβουνται οι γονεις σου. Ολοι ισως κανουμε λαθη αλλα στην ηλικια που εισαι τα λαθη μπορει και να καταστρεψουν το μελον μας.

Δειξε τους λοιπον και εσυ λιγη εμπισοσυνη.

Τα είπε πολύ ωραία η Αλκυών.

Αν αυτή τη στιγμή πρωταρχικό σου μέλημα είναι η τέλεια εμφάνιση (όπως εσύ την αντιλαμβάνεσαι) και το να γνωρίζεις συνέχεια καινούριους ανθρώπους όπως λες και να το παίζεις ανεξάρτητη, καταλαβαίνω γιατί φοβούνται οι γονείς σου.

Βλέπω ότι θέλεις περισσότερη ελευθερία από τους γονείς σου αλλά την ίδια στιγμή υποδουλώνεσαι αλλού.

Αν θέλεις να σε εμπιστευτούν οι γονείς σου, κάνε μία αυτοκριτική και βάλε μόνη σου περιορισμούς στον εαυτό σου εκεί που πρέπει. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό είναι φυσικό να το κάνουν οι γονείς σου για σενα.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι λέω. Για να αποδείξεις ότι είσαι ώριμη και ότι έχεις κριτική ικανότητα, βάλε μόνη σου κάποια όρια στον εαυτό σου. Έτσι θα σε εμπιστευτούν οι γονείς σου και θα αποκτήσεις την "ελευθερία" που θέλεις.

γεια σας, ειμαι 15 χρονων και παω 3η γυμνασιου...

εχω γερο κολλημα με την εμφανιση μου θελω να ειμαι παντα στην εντελεια

μ αρεσουν τα piercings και τα περιεργα μαλλια( κουρεματα,χρωμα) και οι γονεις μ λενε πως ειμαι ανωριμη και πως πρεπει να ειμαι καλη μονο σε οτι αφορα τ σχολειο και τα μαθηματα μου! εχω μονο ενα piercing στην μυτη και τωρα 9ελω να παω να κανω monroe... αλλα δν με αφηνουν..ειχα κανει μια βλακεια παλια..και πλεον δν με εμπιστευονται..αλλα δν ειναι μονο για τις τρυπες..!! επισης δν με αφηνουν να κα9ομαι τοση ωρα εξω τα βραδια οπως παλια..και αν κα9ισω 9α πρεπει να ειμαι με ατομα που 3ερουν και τους συμπα9ουν αλλα επειδη ειμαι αρκετα κοινωνικο ατομο συνεχεια γνωριζω καινουργιους αν9ρωπους και δενομαι αρκετα μαζι τους αν δω οτι πραγματικα αξιζουν:) το 9εμα ειναι οτι βαρε9ηκα πλεον αυτη την κατασταση.. κανω τα παντα για να ξανακερδισω την εμπιστοσυνη τους.αλλα αδικος κοπος..δν καταλαβαινουν τπτ.. εχω αναγκη να βγαινω εξω, να περναω καλα με τους φιλους μ.εχω κανει παρα πολες προσπα9ειες μα δν γινεται καμια εξελιξη! τ να κανω??:confused: 9ελω να με ξαναεμπιστευτουν, να με αφηνουν να κανω διαφορα πραγματα στον εαυτο μ δλδ στην εμφανιση μ και να μ δίνουν περισσότερη ελευ9ερια..σας παρακαλω βοη9ηστε με :(:cry:

• 9 months later...

Demy μου , απ΄οτι βλεπω για την ηλικια σου μια χαρα τα σκεφτεσαι.

Αυτα που θα σου πω δεν ειναι συμβουλες απλά η αποψη μου. Στην ηλικια των 13-17 τα πραγματα μας φαινονται πολυ πιο απλα απότι υποψιαζομαστε. Δεν μπορουμε να δουμε παραπερα, κατι που κανουν οι γονεις μας για μας και εμεις η αληθεια ειναι πως σε αυτη την ηλικια δεν το εκτιμουμε. Θυμάμαι τα σκληρα λογια που ελεγα στη μαμα μου στα 16 γιατι νομιζα οτι δεν με καταλαβαινει. Και πραγματι ακομα νομιζω οτι δεν με καταλαβαινε τοτε. Τωρα ομως την καταλαβαινω εγω(ειμαι 38 κι εχω ενα γιο 9 ετων και περιμενω και δευτερο)

Καταλαβαίνω τις ανησυχιες τους , το ανγχος τους να μην μπλεξω πουθενα , γιατι εγω μπορει να ημουν καλο παιδι αλλά οι αλλοι; και αν παρασυρομουν και παθενα κατι ή αν εκανα κατι κακο; βλλπεεις σ΄αυτη την ηλικια ειμαστε και λιγο πιο ανυποψιαστοι για τους γυρω μας(ειτε προκειται για τους συνομηλικους μας ειτε για πιο μεγαλους)και δεν παει ο νους μας ευκολα στο κακο.

Βαση της δικης μου εφηβειας εχω πει οτι τα παιδια μου θα υποφερουν και θα ειμαι πιο αυστηρη μαζι τους απότι ηταν οι γονεις μου. Κι αυτο γιατι ξερω τι εκανα εγω για να τους ξεγελασω και θα τα περιμενω απο τα δικα μου τα παιδια. (ετσι λεω τωρα). Ειναι δυσκολο το να εισαι γονιος και να προσπαθεις να μαθεις την προσωπικοτητα του παιδιου σου που ειναι στη φαση που αρχιζει να ξερει τι θέλει για τον εαυτο του και να το διεκδικει.

Δεν εχεις να χασεις τπτ αν περιμενεις κανα χρονο για να κανεις νεο piercing.

Διεκδικησε την εμπιστοσυνη τους κανοντας συμφωνια να γυρνας στις 10 και αν αργησεις εστω και ενα λεπτο να ξαναγυρισεις στις 9. Να εισαι εκει εκει που τους λες και για μενα ναι μιλα τους και πιο ανοικτα.... Οι σημερινοι 40ριδες ειναι πιο κοντα στα θεματα εφηβεις απ΄οτι ηταν οι δικοι μου γονεις πριν 20 χρονια. Ειχαμε τα ιδια θεματα και για τις τρυπες και για τις εξοδους και για πιο [προσωπικα...

Και καλα θα κανεις να συνειδητοποιησεις πως παντα μα πάντα οι γονεις σου δεν προκειται να σε αφησουν μονη σου και θα ειναι παντα διπλα σου να σε αγαπουν και να σε στηριζουν....

Ελπιζω να πιανεις το νοημα αυτων που σου γραφω.....

Διαφημίσεις