Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αίσιο τέλος για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών


Recommended Posts

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου η εγκύκλιος του ΟΑΕΕ που ενεργοποιεί τη διάταξη του Νόμου 3655/08 περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, θα βρίσκεται στα κατά τόπους περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του Οργανισμού.

 

Αυτή τη στιγμή το κείμενο της εγκυκλίου είναι προς υπογραφή στο γραφείο του Διοικητή, ο οποίος θα την υπογράψει εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης. Κατόπιν η εγκύκλιος θα σταλεί στις περιφερειακές υπηρεσίες για την εφαρμογή της.

 

Σημειωτέον ότι η διάταξη έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία κυκλοφορίας του ΦΕΚ του Νόμου δηλαδή από τις 3 Απριλίου 2008.

 

Όσες μητέρες, ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ, γέννησαν μετά από αυτή την ημερομηνία και έχουν πάρει το επίδομα τοκετού καλό είναι να επισκεφθούν και πάλι τις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ της περιοχής του και να ζητήσουν την εφαρμογή της διάταξης.

 

Όταν έχω την σχετική εγκύκλιο στα χέρια μου θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Οταν μπορεσεις δωσε μας σε παρακαλω περισσοτερες πληροφοριες για το τι ειναι κ τι πρεπει να γινει κλπ

Ευχαριστω πολυ

 

Είναι λάθος μου που άνοιξα καινούργιο θέμα, ενώ έπρεπε να το έχω προσθέσει στο τόπικ που υπήρχε ήδη.

 

Αν θες ggeny ρίξε μια ματιά εδώ: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6286 και θα δεις όλες τις λεπτομέρειες για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ επί ένα χρόνο από τη γέννηση του παιδιού.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι, η μειωση αφορα μονο τις ασφαλισμενες στο ΤΕΒΕ η και αυτες στο ΙΚΑ?

 

Ναι αφορά όλα τα ταμεία κύριας σύνταξης. Δηλαδή ΙΚΑ, ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, Εμπόρων κ.λπ) Μηχανικών, Δημοσιογράφων, Δικηγόρων, ΝΑΤ, κ.λπ. κ.λπ.

 

Εδώ πρέπει να προσεχθεί το εξής. Από την 1η Οκτωβρίου ισχύει η συνένωση πολλών ταμείων. Άρα η παραπάνω κατηγοριοποίηση μπορεί να μην αφορά αυτόνομα τα ταμεία, αλλά τα συνενωμένα. Εκτός φυσικά από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.

 

Επίσης δεν αφορά το Δημόσιο και τον ΟΓΑ, απ' όσο ξέρω.

 

Σημείωσε ότι κύρια ασφαλισμένη πρέπει να είναι η μητέρα. Η μείωση κατά 50% αφορά στις κρατήσεις που γίνονται για την κύρια σύνταξη και όχι για τα επικουρικά ταμεία ή την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 141 παράγραφος 2 του Ν. 3655/08 όσες γυναίκες που έγιναν μητέρες παίρνουν επίδομα λοχείας, η μείωση του 50% αρχίζει από τότε που τελειώνει η λήψη του επιδόματος λοχείας.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ανοίξει και εγώ το εξής τόπικ:

 

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9753

 

Μήπως έχει κάποια σχέση ή ξέρεις πως μπορώ να βρώ άκρη

 

:):):)

 

LENA

 

Το είδα το τόπικ αλλά σου απαντώ από 'δω για να έχει μια συνέχεια η πληροφόρηση.

 

Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο σταυρόλεξο. Τόσο που θα μου προκαλούσε έκπληξη οι υπηρεσίες να είχαν ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Νόμου.

 

Παρ' όλα αυτά έχω στα χέρια μου κάποιες εγκυκλίους και μια υπουργική απόφαση που μάλλον σε ενδιαφέρει γιατί κάπως απαντά στο ερώτημά σου.

 

Δεν ξέρω όμως πως μπορώ να στις στείλω από εδώ επειδή είναι σε αρχεία doc. και pdf. Αν θέλεις στείλε μου ένα email σου να στα στείλω (όπως και όποια/ος ενδιαφερόμενος επιθυμεί).

 

Επί τη ευκαιρία όμως θέλω να επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό. Σύμφωνα με το Νόμο δικαίωμα χρήσης στις μειωμένες εισφορές έχουν και οι ασφαλισμένες όλων των ταμείων που γέννησαν πριν την δημοσίευση του νόμου στο Φ.Ε.Κ. δηλαδή τον Απρίλιο του 2008.

 

Σε αυτή την περίπτωση οι μειωμένες εισφορές αρχίζουν από τη δημοσίευση του νόμου και για όσους μήνες υπολείπονται από τη γέννηση του παιδιού μέχρι να συμπληρωθεί 12μηνο. Όσον αφορά στο ΙΚΑ που τίθεται και θέμα 6μηνης άδειας και περιόδου λοχείας τότε η μείωση των εισφορών αρχίζει από τη λήξη περιόδου λοχείας.

 

Έγκυρες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σταδίου 29.

Όσον αφορά μισθωτούς στο τηλέφωνο 210 336 8124 - 8128 κ. Δ. Πατούνα.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μπορείτε να μας εξηγήσετε λεπτομερώς το τι σημαίνει αυτό; Εγώ επιστρέφω στην δουλειά μου 1/10 έκανα χρήση μόνο ενός μήνα από το εξάμηνο. Τι σημαίνει μειωμένες εισφορές, θα πάρω κάποια χρήματα από τον εργοδότη, τι ακριβώς γίνεται, ο εργοδότης μου θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσό που έδινε εγώ στο ΙΚΑ, αυτός θα πληρώνει στο ΙΚΑ; Sorry κιόλας αλλά για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν γνωρίζω τίποτα

Li2ep3.pngKeoEp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...