Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πικραθηκα

Recommended Posts

Πειτε μου την αληθεια αν ειχατε εναν πεθερο ο οποιος ξερατε οτι δεν παει πουθενα λογω ηλικιας και ξερετε παραξενιας μη ξεβολευτει και δεν ερχοταν να δει το ΠΡΩΤΟ εγγονακι οταν γεννηθηκε που ειναι και αγορακι και θα παρει και το ονομα του και μαθαινατε οτι πηγε στο δευτερο εγγονακι που ειναι κοριτσακι απο τον 1ο γιο την επομενη μερα που γεννηθηκε τι θα λεγατε?

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

Χμ... Πολλά σενάρια.

Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να μη σκεφτούν να πάρουν ένα ταξί να έρθουν μόνοι τους. Αν ο άντρας σου πήγε ένα απόγευμα στο σπίτι τους, αφού τους είχε ενημερώσει πρώτα και τους είπε, ντυθείτε, ήρθα να σας πάρω και ο πεθερός δεν ήρθε, θα το έβλεπα αλλιώς.

Αν έχει προβλήματα υγείας, μπορεί η υγεία του να διαφοροποιείται από εποχή σε εποχή και κάποιες εποχές να μπορεί να κινηθεί πιο άνετα. Απίθανο βέβαια όσο περνάει ο καιρός να είναι καλύτερα, αλλά μπορεί να συνέβη και αυτό.

Αν διέρρευσε στην οικογένεια ότι δεν θέλεις και πολλές επισκέψεις, μπορεί από μόνος του να σκέφτηκε ότι δεν θα σας έλειπε εκείνος, γιατί δεν θα τον πολυέβλεπες και πριν έτσι και αλλιώς.

Μπορεί τέλος, αφού πρόκειται για δύο νύφες, να είναι όντως διαφορετική η σχέση που υπάρχει ή να είναι διαφορετική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον πατέρα και στον κάθε γιο. Κάτι τέτοια τα έχουν οι παλιοί και οι νεότεροι μπορεί να τα αμφισβητούν στις οικογένειες που δημιουργούν, αλλά μπορεί να μην τα αμφισβητουν στις αρχικές οικογένειες. Αυτό, αν υπάρχει, δεν φαίνεται μόνο από μια επίσκεψη στο μαιευτήριο.

Εμενα δε θα με απασχολουσε...Το οτι πριν ενα χρονο πχ δεν ηρθε σε σενα δε σημαινει οτι δεν πρεπει να παει και πουθενα αλλου.Απο την αλλη οπως ειπε και η Αθηνα μπορει με την αλλη νυφη να τα πηγαινει καλυτερα...να εχουν αλλες σχεσεις...ολοι εξαλλου εχουν τις συμπαθειες και τις αντιπαθειες μας...μη κολλας σε τετοια.Αν θελουν να ερθουν να δουν το παιδακι σου καλως...αν παλι δε θελουν...μη πολυσκας...αυτοι χανουν.

Το κακο θα ηταν να εχουν απαιτησεις ως προς το παιδι ενω στην ουσια αδιαφορουν...εκει θα ειχες θεμα.Τωρα το τι κανουν με την αλλη νυφη...απλα μην ασχολησε.

Μην ασχολείσαι, οι μεγάλοι άνθρωποι είναι και λίγο "σκληροί" σε αυτά τα πράγματα κι αψυχολόγητοι.

Ο δικός μου πεθερός έχει δύο κόρες και έναν γιο. Στα εγγόνια απ' τις κόρες του (συνολικά 5 αγόρια κι ένα κορίτσι) δεν πήγαινε στο μαιευτήριο. Σε εμένα που είμαι και νύφη κι είχα και κοριτσάκι, ήρθε 3 φορές αν θυμάμαι καλά. Μάλιστα δύσκολα πήγαινε και στις γέννες της γυναίκας του. Μόνο σαν επισκέπτης για λίγο.

Τέτοιος άνθρωπος είναι, τι να κάνουμε; Τώρα γιατί ήρθε σε εμένα... δεν ξέρω να σας πω. Του'ρθε.

Πάντως συζητήθηκε (και δικαίως εδώ που τα λέμε) γιατί το ίδιο με εσένα είπανε οι κόρες του.

Διαφημίσεις

Πειτε μου την αληθεια αν ειχατε εναν πεθερο ο οποιος ξερατε οτι δεν παει πουθενα λογω ηλικιας και ξερετε παραξενιας μη ξεβολευτει και δεν ερχοταν να δει το ΠΡΩΤΟ εγγονακι οταν γεννηθηκε που ειναι και αγορακι και θα παρει και το ονομα του και μαθαινατε οτι πηγε στο δευτερο εγγονακι που ειναι κοριτσακι απο τον 1ο γιο την επομενη μερα που γεννηθηκε τι θα λεγατε?

αυτούς τους 7,5 μήνες τί σχέση έχει με το μωρό σου? το βλέπει συχνά? δείχνει να το αγαπάει? αυτό έχει σημασία. το ότι δεν ήρθε στο μαιευτήριο δε σημαίνει τίποτα. μπορεί απλά να ήταν αδιάθετος ή να μην μπορούσε να μετακινηθεί. αν έχει καλή σχέση με το παιδί, δε θα με ενοχλούσε καθόλου το ότι δεν ήρθε στο μαιευτήριο αλλά πήγε στο άλλο εγγόνι.

Πραγματικά μην δίνεις σημασία. Μην αφήνεις να σε στεναχωρούν τέτοια πράγματα. Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά άκρη δεν θα βγάλεις αν μπεις στο τρυπάκι, γιατί όχι στο δικό μου το παιδί και ναι στο άλλο κτλ. κτλ. Πλέον τους γονείς μου και τα πεθερικά μου δεν τα αφήνω να με επηρεάσουν αρνητικά σε τέτοια θέματα. Δεν θέλω να χάνω ούτε το χρόνο μου, ούτε την ενέργειά μου αλλά κυρίως την ψυχική μου ηρεμία για τέτοια θέματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όλοι μας θα πρέπει απλά να μην ασχολούμαστε καθόλου.... Το πιο σημαντικό ειναι η υγεία του παιδιού και τιποτα άλλο.. γιατί να σε απασχολεί κάτι τέτοιο και γιατί να βάζεις σε κίνδυνο την ηρεμία της οικογένειάς σου εξαιτίας του παππού??

Αν εσύ εισαι καλά με τον άντρα σου, είσαι ευτυχισμένη και τα βρισκετε Θα σου πρότεινα να μην ασχολείσαι καθολου για να έχεις την ηρεμία σου..!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Ούτε και μένα θα με απασχολούσε. Έτσι είναι ο πατέρας μου, εντελώς με τις ώρες του. Αν υπάρχει και πεθερά στη μέση, εγώ εκεί θα αναζητούσα την κινητήρια δύναμη ;)

ε ενταξει θα με πειραζε και εμενα αλλα δεν θα με στοιχειωνε κιολας το παιδακι μου να ειναι καλα και απο εκει εκει και μετα ολο και καμια παρεξενια θα μου εβγαινε και σε εμενα (λιγο κουραση, λιγο ζεστη, λιγο τα λογια του παπα :lol::lol::lol: )...

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολες για τις απανησεις σας.Εννοειται οτι δεν με στοιχειωσε.Απλα δεν θα πω ψεμματα πικραθηκα.Ενιωσα λιγο απογοητευμενη.Γιατι για να καταλαβετε και οι 2 γιοι ειναι μακρυα ακριβως την ιδια ωρα αποσταση και σχεδον ο ιδιος δρομος.Η πεθερα μου περυσι τον εκανε Θεο για να ερθει να δει τον εγγονο και δεν ηρθε ενω τωρα ηρθε.Και μου φανηκε αρκετα περιεργο γιατι δουλειες ουτε τοτε ειχαν ουτε τωρα.Με την αλλη νυφη εχει οτι σχεσεις εχει με εμενα.Ελαχιστες.Μονο σε γιορτες και χαρες για αυτο στενοχωρηθηκα παρα πολυ τοτε που ηρθε μονη η πεθερα και μου κακοφανηκε οταν εμαθα οτι πηγε στην αλλη νυφη.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Μπορει να μετανοιωσε που δεν ηρθε οταν γεννησες εσυ το πρωτο και να αποφασισε να μη χασει κι αυτη την ευκαιρια. Οπως και να χει δεν αξιζει να χαλιεσαι με τετοια θεματα κι εμενα δεν ηρθε να δει το δευτερο παιδι και το ειδε σχεδον ενος ετους οταν το πηγαμε εμεις (μενει επαρχια βεβαια). ουτε που ασχοληθηκα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Μην δινεις σημασια..μπορει να ηταν μια παραξενια της περιοδου που γεννησες...απ οτι καταλαβα γενικα ειναι ok και δεν εχετε σοβαρα προβληματα Προφανως πικραθηκε και ο ιδιος που δεν ηρθε τοτε και δεν ηθελε να το επαναλαβει Μην βαζεις τον εαυτο σου και κυριως το παιδι σου σε μια ιστορια ανταγωνισμου με τη νυφη σου και το ξαδερφακι

p7z6p3.pngsQqep3.png

Μπορει να μετανοιωσε που δεν ηρθε οταν γεννησες εσυ το πρωτο

Ετσι φαινεται. Θα του τα εψαλε τοσο πολυ η γυναικα του την πρωτη φορα που δεν ηρθε, που τωρα ο ανθρωπος σηκωθηκε κι ηρθε.

Για να πω την αλήθεια και εμένα ο πεθερός μου δεν ήρθε στο μαιευτήριο να δει το μωρό όταν γέννησα και δεν το κράτησα βέβαια μανιάτικο,αλλά με ενόχλησε πολύ.Δεν έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά μου απέναντί του ,αλλά δεν το ξεχνάω.Μου έκανε όμως εντύπωση στο μήνυμα σου που γράφεις ότι γέννησες αγόρι που θα πάρει το ονομά του και η νύφη σου κορίτσι,γιατί το γράφεις;έχει διαφορά;

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Καλα δεν χωραει αμφιβολια οτι θα πικραινομουνα ! Αλλα σιγουρα δε θα το εκανα θεμα μπροστα του η στην πεθερα μου! Μαλλον θα το συζητουσα με τον αντρα μου να μου πει και αυτος την γνωμη του !! Οπως και να χει παντως δεν ειναι και οτι πιο ευχαριστο.

κοιταξτε να δειτε κοριτσια!καταρχην πολυ καλημερα σας μανουλες!παντα σε ολες τις οικογενειες υπαρχουν αδυναμιες!κανενας γονιος δεν ξεχωριζει τα παιδια του,αλλα παντα εχει μια κλιση καπου!για παραδειγμα η μαμα μου εχει αδυναμια στον αδερφο μου(παρολο που δεν το παραδεχεται)αλλα δεν με πειραξε ποτε γιατι ποτε δεν στερηθηκα την αγαπη της και τη βοηθεια της.τα παιδια του αδερφου μου τα βλεπει και λιωνει,χανεται(οπως καθε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ γιαγια)και παρολο που δουλευει 14 ωρες τη μερα γινεται λαστιχο για να βοηθησει τη νυφη μου!εγω σε λιγο καιρο γενναω(35 εβδ.)και εχει τρελαθει η μανουλα μου απο τωρα και ο πατερουλης μου!ολο μας κουβαλανε πραγματα,μας ψωνιζουν κλπ,κλπ.(καθοτι μενω σε αλλη πολη).θελω να πω οτι δεν ξεχωριζουν τα εγγονια τους!ΤΩΡΑ θα σας περιγραψω την αλλη πλευρα(με πιανουν τα γελια).ο αντρας μου ειναι το 2ο απο τα 3 αδερφια(2 αγορια+1 κορη).ειναι το παιδι για το οποιο παντα ο πεθερος μου επαιρνε συγχαρητηρια για τη συμπεριφορα του,το φιλοτιμο του, κλπ,κλπ.ο κουνιαδος μου ενα εξισου αξιολογο παλικαρι και ο πεθερος μου εχει αδυναμια που?στην κορη του βεβαιως που πεταει τα βελακια με το γαντι..........η κουνιαδα μου εχει 2 παιδακια (1αγ+1κορ).ο πεθερος μου εχει τρομερη αδυναμια στη μικρη και το δηλωνει ευθαρσως σε ολους οτι ειναι η μοναδικη του,οτι δεν θα υπαρξει αλλη κλπ,κλπ.εγω γενναω σε λιγο(35 εβδ)οπως προειπα.εχω αγορι και θα παρει κ το ονομα του(οπου ποτε δεν ειχα προβλημα μ'αυτο) και απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου εως τωρα δεν μου χει πολυδωσει σημασια,ουτε φαινεται να τον εχει πολυσυγκινισει το θεμα.το ξερω απο τωρα οτι το δικο μου παιδι δεν θα χριζει της ιδιας προσοχης κ στοργης,το ξερει και ο αντρας μου καταβαθος,αλλα δεν μας νοιαζει.απλα γελαμε.....οποτε κοριτσια μην σκατε!να ναι καλα και γερα:-P:-P:-P:-P:-P τα παιδακια μας και μεις μαζι τους για να τα μεγαλωνουμε και να τους προσφερουμε απλοχερα την αγαπη μας και τα υπολοιπα ειναι περριτα!συγνωμη που μακρυγορησα!