Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μα ειναι δυνατον??

Recommended Posts

Ειμαι στην 32η εβδομαδα,μεχρι τωρα πηγαινα και εξω σε γιατρο ιδιωτη και στο νοσοκομειο που θα γεννησω.

Στο νοσοκομειο ακουγαμε μονο την καρδουλα,δεν εκανα ποτε υπερηχο. Την Πεμπτη μια μερα πριν μπω στην 32η εβδομαδα μου εκανε υπερηχο,ο οποιος δυστυχως δεν δειχνει το βαρος του μωρου. Απο εξω απο τον ιδιωτη σταματησα,δεν παω πια.

Σε δυο εβδομαδες στην 34ης δηλαδη εχω παλι ραντεβου στο νοσοκομειο αλλα οπως παλια για να ακουσουμε καρδια. Δεν θα μου ξανα κανουν υπερηχο? Μα δεν τους νοιαζει να δουν αμνιακο υγρο και ολαααα τα αλλα που βλεπεις στον υπερηχο?να δουνε το βαρος του εμβρυου μηπως ειναι μεγαλο ή μικρο και φταιει κατι?να δουν τον πλακουντα?ετσι οπως μου τα ειπε ειναι λες και δεν θα ξανακανουμε υπερηχο.....:cry:

vpCFp2.png

Διαφημίσεις

Στο εξωτερικό κάνουν μόνο τους "μεγάλους" υπέρηχους και όχι συχνά όπως εδώ. Εκτός κι αν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οπότε μη σκας όλα καλά θα πάνε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Δεν θελω να ξαναπαω στον ιδιωτη γιατι ηταν να με ξεγεννησει αυτος στο μαιευτηριο,τελικα ομως αλλαξαν τα πραγματα και θα γεννησω νοσοκομειο. Και μου ειπε οκ θα ερχεσαι για παρακολουθηση μονο,εκλεισα ραντεβου και το ακυρωσα,ειπα θα πηγαινω μονο στο νοσοκομειο.Οπως καταλαβαινετε ντρεπομαι εννοειται να του παω και δεν προκειται!

vpCFp2.png

Μπορεις να κανεις υπερηχο σε ενα απο τα ιδιωτικα διαγνωστικα κεντρα!!Αν θες μετα το πας στο νοσοκομειο να το δει ο γιατρος!μην αγχωνεσαι στην κατασταση που εισαι:P

Διαφημίσεις

Κι εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη εδώ στο Αμέρικα μόνο 3 υπέρηχους έκανα και παρόλο που έφτασα τις 40 βδομάδες δεν έλεγξαν ούτε βάρος ούτε τίποτε. όταν έκλεισα τις 40 μου έκλεισαν ραντεβού για NST γα τις 41 βδομάδες, αλλά τελικά την ίδια μέρα γέννησα.

Σε ένα από τα τελευταία ραντεβού με είδε άλλος γιατρός (ο δικός μου έλειπε) και μου είπε ότι δεν θα μου κάνει κολπική εξέταση αλλά υπέρηχο. Τον έκανε και το μόνο που μου είπε ήταν ότι το μωρό είναι ΟΚ και με το κεφάλι κάτω, αυτά δλδ που μου έλεγε κι ο δικός μου γιατρός, ψηλαφώντας απλά την κοιλιά.

Άλλη φίλη εδώ σε άλλο νοσοκομείο της ΝΥ έκανε έναν υπέρηχο όταν μπήκε στο μήνα της νομίζω, σαν προετοιμασία για τη γέννα.

Οπότε από γιατρό σε γιατρό διαφέρει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κι απαραίτητο να κάνεις υπέρηχο.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εγώ έκανα σε κάθε εγκυμοσύνη 4 υπερήχους, εκ των οποίων ο ένας ήταν η αυχενική και ο άλλος η Β΄επιπέδου.

να δουνε το βαρος του εμβρυου μηπως ειναι μεγαλο ή μικρο και φταιει κατι?

Οι μετρήσεις βάρους που βγάζει το μηχάνημα μπορεί να έχουν αποκλίσεις πάνω από ένα κιλό και κανένας σοβαρός γιατρός δεν τους δίνει σημασία. Όταν ακούς ιστορίες ότι ο γιατρός έστειλε για προγραμματισμένο τοκετό γιατί το μηχάνημα έβγαλε ότι το μωρό πήρε 100 γραμ. λιγότερο απ΄όσο έπρεπε, να ξέρεις ότι πρόκειται καθαρά για απάτη.

Δεν θα συμφωνήσω ακριβώς με την προλαλήσασα περι απάτης αν σου πουν για το βάρος αλλά θα σου πω για να σε καθησυχάσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν σου κάνουν τον υπέρηχο, που αν χρειαστεί θα στο κάνουν την ίδια στιγμή και ας μην έχεις κλείσει ραντεβού για υπέρηχο. Απλά να ξέρεις ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία είναι άλλο το ραντεβού που κλείνεις για υπέρηχο και άλλο για την απλή εξέταση.

Ένα κιλό απόκλιση; Εγώ για συν πλην 10% έχω ακούσει. Πάντως και ο γιατρός μου που είναι σε νοσοκομείο μόλις μπήκα στον 9ο μου έκανε κάθε βδομάδα υπέρηχο ενώ μέχρι τότε είχα κάνει: 1 για ν'ακούσουμε καρδιά, αυχενική, β'επιπέδου, υπέρηχο καρδιάς εμβρύου και doppler (δύο μάλιστα). Στην περίπτωση μου η συχνότητα των υπερήχων στον 9ο αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ένα κιλό απόκλιση; Εγώ για συν πλην 10% έχω ακούσει.

Η πιο extreme περίπτωση σε γνωστή μου ήταν που της είπαν ότι το μωρό είναι μέτριου βάρους (ήταν σε χώρα της Δυτ. Ευρώπης που δεν δίνουν λεπτομέρειες για το βάρος), και τελικά ήταν 5,5 κιλά.

Σε μένα στις προηγούμενες εγκυμοσύνες έβγαζε αυτόματα κάτι νούμερα το μηχάνημα αλλά η γιατρός δεν έδινε σημασία. Αυτό μόνο στη Β΄ επιπέδου, γιατί στην επόμενη που ήταν και η τελευταία, νομίζω κάπου μετά την 30η εβδομάδα, κοίταξαν μόνο την αιμάτωση του εγκεφάλου και τον πλακούντα. Στην τωρινή εγκυμοσύνη δεν ανέφεραν βάρος σε κανέναν υπέρηχο μέχρι τώρα.

Διαφημίσεις

Εμένα μου έκανε υπέρηχο ο γιατρός μου σε κάθε επίσκεψη,κάθε μήνα και χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας!!!Και μάλιστα μετά την αυχενική σε κάθε επίσκεψη έκανε όλες τις μετρήσεις που κάνουν στη β' επιπέδου.Και μάλιστα μου το είχε τονίσει οτι είναι πόλυ πιο ασφαλές να τσεκάρει σε τέτοιο επίπεδο το έμβρυο,παρά να κάνει κάθε φορά ένα απλό υπέρηχο ή να ακούμε μόνο την καρδούλα του.

BarbieAmelie γιατί δεν πάς σε καποιον άλλο ιδιώτη??Οχι τίποτα άλλο απλά για να μην αγχώνεσαι!!

Στο εξωτερικό κάνουν μόνο τους "μεγάλους" υπέρηχους και όχι συχνά όπως εδώ. Εκτός κι αν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οπότε μη σκας όλα καλά θα πάνε.

Κι εγώ τέσσερις υπερήχους έκανα. Έναν κολπικό στην αρχή και μετά τους τρεις μεγάλους αυχενική, β επιπεδου, doppler. Τους τρεις μεγάλους δεν τους έκανα με το γιατρό μου αλλά σε κέντρο γενετικής με πιστοποιημένο γιατρό, ο οποίος έστειλε τους υπερήχους στο γιατρό μου και τους είδε και αυτός. Ο γιατρός μου κάθε μήνα κοίταζε τις εξετάσεις αίματος και ούρων, άκουγε την καρδία του μωρού και επιπλέον τους τελευταίους μήνες μου μέτραγε την πίεση και με έβαζε στο NST. Μη στεναχωριέσαι αν είναι όλα καλά στους μεγάλους υπερήχους δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα που δε γίνονται περισσότεροι υπέρηχοι, εκτός αν ο γιατρός θέλει να παρακολουθεί κάτι μέχρι τέλος π.χ. αν δεν έχει γυρίσει με το κεφάλι ένα μωράκι και θέλει να δει τι θα γίνει μέχρι το τέλος, κάτι που νομίζω ότι μπορούν να το δουν και με το χέρι αλλά κάποιοι γιατροί έχω ακούσει δεν κάνουν τέτοια εξέτση για να μην προκαλέσουν τοκετό ή ψηλαφώντας την κοιλιά αλλα εκεί για σιγουριά μπορεί να κάνουν και υπέρηχο ή αν υπάρχει ίσως θέμα με την ποσότητα του αμνιακού υγρού, του πλακούντα κ.τ.λ.

Εμένα μου έκανε υπέρηχο ο γιατρός μου σε κάθε επίσκεψη,κάθε μήνα και χωρίς να συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας!!!Και μάλιστα μετά την αυχενική σε κάθε επίσκεψη έκανε όλες τις μετρήσεις που κάνουν στη β' επιπέδου.Και μάλιστα μου το είχε τονίσει οτι είναι πόλυ πιο ασφαλές να τσεκάρει σε τέτοιο επίπεδο το έμβρυο,παρά να κάνει κάθε φορά ένα απλό υπέρηχο ή να ακούμε μόνο την καρδούλα του.

BarbieAmelie γιατί δεν πάς σε καποιον άλλο ιδιώτη??Οχι τίποτα άλλο απλά για να μην αγχώνεσαι!![/quote

Και μένα ακριβώς το ίδιο ακολούθησε ο γιατρός μου, μήπως έχουμε τον ίδιο???

Δεν ειναι απολυτο αυτο. Αν ο γιατρος εχει μηχανημα στο ιατριο κανει υπερηχο αν οχι σε παρακολουθει με το ντοπλερ μονο. Ομως η αληθια ειναι οτι ολες αυτες οι εξαιτασεις που θεωρουνται υποχρεωτικες στην Ελλαδα δεν γινονται παντα στο εξωτερικο.

Διαφημίσεις

Και εγω το σκεφτηκα να παω σε αλλον ιδιωτη ισα ισα για να ηρεμησω αλλα ακομα ενας λογος που σταματησα ηταν και το χρηματικο,γιατι εκει που μου έπαιρνε στην μία επίσκεψη λεφτά και στην αλλη οχι,ξεκινησε να μου παιρνει συνεχεια και θα γινονταν περισσοτερες οι επισκεψεις στο τελος,οποτε δεν ειχα να δινω 40αρια συνεχεια.

Στον ιδιωτη τελευταια φορα,υπερηχος 5 λεπτων θεωρηθηκε doppler. Μου εδωσε χαρτια χωρις καν να ξερω οτι μου εκανε και καλα doppler και μου λεει δωστα στον γιατρο του νοσοκομειου,να εχουν και το doppler. Οποτε δεν ξερω αν ηταν αυτο doppler,το πηρε ο γιατρος του νοσοκομειου και δεν ειπε τιποτα.

Καρδιοτοκογραφημα ποτε κανουν?

vpCFp2.png

Δεν ειναι απολυτο αυτο. Αν ο γιατρος εχει μηχανημα στο ιατριο κανει υπερηχο αν οχι σε παρακολουθει με το ντοπλερ μονο. Ομως η αληθια ειναι οτι ολες αυτες οι εξαιτασεις που θεωρουνται υποχρεωτικες στην Ελλαδα δεν γινονται παντα στο εξωτερικο.

Εγώ πάντως πήγαινα από την αρχή στο μαιευτήριο που έχουν μηχανήματα υπερήχων όχι στο ιατρείο του αλλά παρ'όλα αυτά, πέραν των τριων μεγάλων υπερήχων που τους έκανα σε άλλον γιατρό πιστοποιημένο και μετά τους είδε και ο δικός μου, μου έκανε στην αρχή μόνο έναν κολπικό. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το γιατρό. Ο δικός μου το θεωρούσε μάλλον περιττό (δεν τον ρώτησα ποτέ για να πω την αλήθεια γιατί τον εμπιστευόμουν πολύ), εφόσον όμως οι τρεις μεγάλοι υπέρηχοι είχαν γίνει απο γιατρό που εμπιστεύοταν ο ίδιος και όλα ήταν πολύ καλά. Ίσως παίζει ρόλο και αυτό, αν δηλαδή φαίνονται όλα πολύ καλά στους τρεις μεγάλους να μη χρειάζονται άλλοι υπέρηχοι ενδιάμεσα. Δεν είμαι σίγουρη βέβαια σκέψεις κάνω...

Κι εγώ τέσσερις υπερήχους έκανα. Έναν κολπικό στην αρχή και μετά τους τρεις μεγάλους αυχενική, β επιπεδου, doppler. Τους τρεις μεγάλους δεν τους έκανα με το γιατρό μου αλλά σε κέντρο γενετικής με πιστοποιημένο γιατρό, ο οποίος έστειλε τους υπερήχους στο γιατρό μου και τους είδε και αυτός. Ο γιατρός μου κάθε μήνα κοίταζε τις εξετάσεις αίματος και ούρων, άκουγε την καρδία του μωρού και επιπλέον τους τελευταίους μήνες μου μέτραγε την πίεση και με έβαζε στο NST. Μη στεναχωριέσαι αν είναι όλα καλά στους μεγάλους υπερήχους δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα που δε γίνονται περισσότεροι υπέρηχοι, εκτός αν ο γιατρός θέλει να παρακολουθεί κάτι μέχρι τέλος π.χ. αν δεν έχει γυρίσει με το κεφάλι ένα μωράκι και θέλει να δει τι θα γίνει μέχρι το τέλος, κάτι που νομίζω ότι μπορούν να το δουν και με το χέρι αλλά κάποιοι γιατροί έχω ακούσει δεν κάνουν τέτοια εξέτση για να μην προκαλέσουν τοκετό ή ψηλαφώντας την κοιλιά αλλα εκεί για σιγουριά μπορεί να κάνουν και υπέρηχο ή αν υπάρχει ίσως θέμα με την ποσότητα του αμνιακού υγρού, του πλακούντα κ.τ.λ.

Κι εμενα ο γιατρος μου ακριβως τα ιδια.Που γεννησες αν επιτρεπεται?εγω στο Αλεξανδρας..

οι περισσοτεροι γιατροι των δημοσιων δεν κανουν υπερηχους γιατι απλα δεν εχουν μηχανηματα στα ιατρεια τους.

Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο οι υπερηχοι περα των 3 βασικων, αλλα εγω λογω ιστορικου εκανα συχνα και προλαβα (εστω και στην τριτη εγκυμοσυνη) καταστασεις!!!

Οι υπερηχοι δεν ειναι μονο για να βλεπουμε το βαρος του παιδιου αλλα και αλλα σοβαρα πραγματα.

Κι εμενα ο γιατρος μου ακριβως τα ιδια.Που γεννησες αν επιτρεπεται?εγω στο Αλεξανδρας..

Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ γιατί ήταν εκεί ο γυναικολόγος μου και πήγαινα εκεί να με εξετάσει όχι στο ιατρείο του, γι αυτό πιστεύω ότι δεν είναι θέμα ιδιωτικού ή δημόσιου μαιευτηρίου, ούτε αν υπαρχει εύκαιρο μηχάνημα υπερήχων αλλά θέμα γιατρού και σίγουρα πως εξελίσσεται η εγκυμοσύνη. ΖWH ναι κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να προβλεφθεί κάτι σοβαρό με τον υπέρηχο και πιστεύω αν ο γιατρός δει κάτι ή υπάρχει ιστορικό οπως στην περίιπτωσή σου κάνει πιο τακτικούς υπερήχους (και πολύ καλά κάνει) αν όμως δει ότι όλα βαίνουν καλώς ίσως το θεωρεί περιττό. Γι αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τον γιατρό (κάποιος γιατρός μπορεί να θέλει να σιγουρεύεται με τον υπέρηχο ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό εύρημα) αλλά και με την έκβαση της κάθε εγκυμοσύνης (αν ο γιατρός δει ότι κάτι συμβαίνει το οποίο χρήζει περισσότερης παρακολούθησης)!Εμένα προσωπικά ο γιατρός μου θα μπορούσε να μου κάνει σε κάθε επίσκεψη υπέρηχο γιατί στο ΙΑΣΩ έχει πάρα πολλά μηχανήματα υπερήχων αλλά επειδή στους τρεις μεγάλους όλα ήταν παρα πολύ καλά έκρινε προφανώς ότι δεν ήταν απαραίτητο!

οι περισσοτεροι γιατροι των δημοσιων δεν κανουν υπερηχους γιατι απλα δεν εχουν μηχανηματα στα ιατρεια τους.

Δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο οι υπερηχοι περα των 3 βασικων, αλλα εγω λογω ιστορικου εκανα συχνα και προλαβα (εστω και στην τριτη εγκυμοσυνη) καταστασεις!!!

Οι υπερηχοι δεν ειναι μονο για να βλεπουμε το βαρος του παιδιου αλλα και αλλα σοβαρα πραγματα.

Αναφερω αυτο εδω!!

"Μα δεν τους νοιαζει να δουν αμνιακο υγρο και ολαααα τα αλλα που βλεπεις στον υπερηχο?να δουνε το βαρος του εμβρυου μηπως ειναι μεγαλο ή μικρο και φταιει κατι?να δουν τον πλακουντα?ετσι οπως μου τα ειπε ειναι λες και δεν θα ξανακανουμε υπερηχο.....:cry:"

οποτε λεμε το ιδιο,δεν ειπα μονο για το βαρος.....

vpCFp2.png

Εγώ γέννησα στο ΙΑΣΩ γιατί ήταν εκεί ο γυναικολόγος μου και πήγαινα εκεί να με εξετάσει όχι στο ιατρείο του, γι αυτό πιστεύω ότι δεν είναι θέμα ιδιωτικού ή δημόσιου μαιευτηρίου, ούτε αν υπαρχει εύκαιρο μηχάνημα υπερήχων αλλά θέμα γιατρού και σίγουρα πως εξελίσσεται η εγκυμοσύνη. ΖWH ναι κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να προβλεφθεί κάτι σοβαρό με τον υπέρηχο και πιστεύω αν ο γιατρός δει κάτι ή υπάρχει ιστορικό οπως στην περίιπτωσή σου κάνει πιο τακτικούς υπερήχους (και πολύ καλά κάνει) αν όμως δει ότι όλα βαίνουν καλώς ίσως το θεωρεί περιττό. Γι αυτό πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τον γιατρό (κάποιος γιατρός μπορεί να θέλει να σιγουρεύεται με τον υπέρηχο ακόμα κι αν δεν υπάρχει κάποιο ανησυχητικό εύρημα) αλλά και με την έκβαση της κάθε εγκυμοσύνης (αν ο γιατρός δει ότι κάτι συμβαίνει το οποίο χρήζει περισσότερης παρακολούθησης)!Εμένα προσωπικά ο γιατρός μου θα μπορούσε να μου κάνει σε κάθε επίσκεψη υπέρηχο γιατί στο ΙΑΣΩ έχει πάρα πολλά μηχανήματα υπερήχων αλλά επειδή στους τρεις μεγάλους όλα ήταν παρα πολύ καλά έκρινε προφανώς ότι δεν ήταν απαραίτητο!

SYMM να αυτο δεν μπορω να καταλαβω!!!!!!!!!! Δηλαδη το οτι ολα πανε καλα σε καποια συγκεκριμενη εβδομαδα σημαινει οτι θα πανε και μετα? Δηλαδη π.χ. αν ολα ειναι καλα στην β επιπεδου σημαινει οτι στις μετεπειτα εβδομαδες θα ειναι και το μωρο υγιες? Για αυτο ειμαι υπερ του μηνιαιου υπερηχου,τα προβληματα εμφανιζονται εκει που δεν τα περιμενεις ετσι? Αυτο δεν το σκεφτηκαν?

vpCFp2.png

SYMM να αυτο δεν μπορω να καταλαβω!!!!!!!!!! Δηλαδη το οτι ολα πανε καλα σε καποια συγκεκριμενη εβδομαδα σημαινει οτι θα πανε και μετα? Δηλαδη π.χ. αν ολα ειναι καλα στην β επιπεδου σημαινει οτι στις μετεπειτα εβδομαδες θα ειναι και το μωρο υγιες? Για αυτο ειμαι υπερ του μηνιαιου υπερηχου,τα προβληματα εμφανιζονται εκει που δεν τα περιμενεις ετσι? Αυτο δεν το σκεφτηκαν?

Εχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά το doppler ας πούμε που είναι ο τελευταίος μεγάλος γίνεται αρκετά αργά εγώ τον έκανα 32 εβδομάδων και 4 ημερών. Ελέγχει πάρα πολλά πράγματα , είναι πολύ αναλυτικός υπέρηχος, βλέπει θέση πλακούντα, την ποσότητα του αμνιακού υγρού κ.τ.λ, οπότε, χωρίς να είμαι σίγουρη γιατί γιατρός δεν είμαι, αν ο γιατρός μετά παρακολουθεί την καρδιά του μωρού και σε βάζει στο NST που εκεί μπορεί να δει, εκτός από τις συσπάσεις, αν το μωρό δυσφορεί μέσα στη μήτρα πιστεύω ότι είσαι καλυμμένη. Επίσης αν η ποσότητα του αμνιακού υγρού για παράδειγμα είναι φυσιολογική στη 33η εβδομάδα μπορεί να θεωρούν ότι μέχρι το τέλος δε θα υπάρξει πρόβλημα. Τώρα αν φανεί κάποιο θέμα σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει πιο στενή παρακολούθηση.Εννοείται επίσης ότι καμιά φορά προκύπτουν προβλήματα απο εκεί που δεν υπάρχουν αλλά δεν ξέρω αν αυτά τα προβλήματα μπορεί να τα δει ο υπέρηχος σε οποιαδήποτε βδομάδα ή πρέπει να είσαι σε συγκεκριμένη εβδομάδα για να τα δει ή υπάρχουν ήδη από την αρχή και δε φαίνονται ποτέ στον υπέρηχο. Για παράδειγμα διαφορα παθολογικά ευρήματα του μωρού μπορούν να αξιολογηθούν σε συγκεκριμένες εβδομάδες, όχι νωρίτερα (οπότε αν δεν έχουν φανεί και στο doppler που γίνεται προς το τέλος προφανώς είναι όλα ok). Άλλα θεματάκια δεν μπορούν να φανούν καν στον υπέρηχο, όπως το μήκος του λώρου για παράδειγμα. Εκεί πρέπει να περιμένεις μέχρι τέλος. Η ξαδέρφη μου είχε πάρα πολύ μικρό λώρο δε φαινόταν στον υπέρηχο και ο γιατρός στη γέννα τα έχασε! Εννοείται ότι δε μιλάμε για ποσότητα αμνιακού υγρού, θέση πλακούντα και άλλα που φαίνονται νομίζω σε όλους τους υπερήχους, σε όποια βδομάδα και αν είσαι, οπότε αν ο γιατρός δει το παραμικρό εννοείται ότι πρέπει να το ελέγχει συνεχώς ή αν έχεις κάποιο ιστορικό, όπως η ZWH. Και επειδή διάβασα ότι δεν είσαι σίγουρη αν αυτό που σου έκανε ήταν doppler (αν διάβασα σωστά) κοιταξέ το λιγο, γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός υπέρηχος. Γιατρός δεν είμαι το ξαναλέω σκέψεις κάνω μόνο και προσπαθώ να εξηγήσω διάφορα πράγματα!

Και να εξηγήσω λίγο τι εννοώ στο προηγούμενο post όταν λέω ότι υπάρχουν προβλήματα που δε φαίνονται παρα΄μόνο σε συγκεκριμένες βδομάδες. Oι τρεις μεγάλοι υπέρηχοι γίνονται σε εβδομάδες "σταθμούς", δηλαδή εβδομάδες που είναι πολύ σημαντικές και οι γιατροί μπορούν να ανακαλύψουν πιθανά παθολογικά ευρήματα τα οποια μπορούν να φανούν σε συγκεκριμένες εβδομάδες και αν δεν κάνω λάθος όχι νωρίτερα. Οπότε αν στη β επιπέδου για παράδειγμα δε φανούν κάποια παθολογικά ευρήματα που ίσως υπάρχουν, μπορεί μέχρι την εβδομάδα που θα σου κάνουν το doppler να μη φανούν γιατί κάποια είναι εξελικτικά, εμφανίζονται δηλαδή συγκεκριμένες βδομάδες, όχι πιο πριν (στην εξέταση που μου έχουν κάνει έτσι επεξηγείται ο όρος "εξελικτικά"). Το μόνο ίσως που μπορεί να κάνουν οι επαναληπτικοί υπέρηχοι είναι να επιβεβαιώνουν ή να ελέγχουν το αποτέλεσμα της β επιπέδου ή να δείξουν κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να επιβεβαιωθεί πριν φτάσεις σε συγκεκριμένη βδομάδα. Και για να μην παρεξηγηθώ δε μιλάω για περπτώσεις που υπάρχει κάποιο ιστορικό ή έχει φανεί κάποιο πρόβλημα που πρέπει και μπορεί να ελέγχεται συνέχεια με υπέρηχο σε οποιαδήποτε εβδομάδα π.χ. ποσότητα αμνιακού υγρού. Εκεί ενδεχομένως επιβάλλονται οι τακτικοί υπέρηχοι ή ό,τι άλλο κρίνει ο γιατρός. Μιλάω για εξελικτικά παθολογικά ευρήματα που φαίνονται σε συγκεκριμένες μόνο εβδομάδες. Επίσης να πω για χιλιοστή φορά (γίνομαι κουρστική το ξέρω αλλά για να μην παρερμηνευτώ) ότι κάνω μόνο σκέψεις δεν είμαι γιατρός και σίγουρα αρμόδιοι να δώσουν σαφείς απαντήσεις είναι οι γιατροί, Αν είχα ρωτήσει το γυναικολόγο μου θα ήξερα την επιστημονική του άποψη αλλά τελικά δε ρωτησα και δεν έμαθα. Πάντως επειδή καταλαβαίνω την αγωνία σου, γιατί και εμένα μου είxε περάσει απο το μυαλό γιατί δεν κάνουμε παραπάνω υπερήχους, αν θες να παρακολουθείς το μωράκι σου με πιο τακτικούς υπερήχους κάντο. Ξέρω ότι τα λεφτά δεν τα βρίσκουμε στο δρόμο (αυτό μου το λέει η μαμά μου απ' όταν ήμουν μικρή) αλλά κοριτσάκι μου κοντεύεις και πρέπει να είσαι ήρεμη και χαλαρή και αν το να κάνεις υπέρηχο σε βοηθάει στο να μείνεις ήρεμη δεν το συζητώ καθόλου. Εστω έναν υπέρηχο ακόμα στην 35η-36η εβδομάδα για να είσαι πιο ήρεμη εσύ. Ρώτα όμως και στο νοσοκομείο, μήπως πρέπει να το ζητήσεις για να σου τον κάνουν. Φιλιά!

Το θέμα είναι να είσαι κι εσύ καλά και να μην αγχώνεσαι. Πήγαινε στο Έλενα, κόψε παράβολο για υπέρηχο κύησης απλό, 8,5 Ευρώ κάνει, και κάνε ένα για σένα. Ενδεχομένως να περιμένεις λίγο αλλά κάντο για να σου φύγει το άγχος.