Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θετικό τέστ εγκυμοσύνης - τώρα τι κάνουμε?

Recommended Posts

Σημειώστε εδώ όλες τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε όταν συνειδητοποιήσατε ότι είσαστε έγκυοι!

Συναισθήματα? Εξετάσεις? Αλλαγή στον τρόπο ζωής? Κάθε πότε κάνατε επισκέψεις στον γυναικολόγο - ή ότι άλλο πιστεύετε ότι θα φανεί χρήσιμο στους μελλοντικούς γονείς!

• 4 months later...

Διαφημίσεις

αν και η μπιζελίνα είναι μόνο 4,5 μηνών και δεν έχει περάσει και καιρός από τότε που ήμουν "ομπροσθόβαρη" :D , μου φαίνεται ότι έχει περάσει αιώνας!!!

Τώρα πλέον συνειδητοποιώ ότι ήταν από τις καλύτερες περίοδους της ζωής μου!!!Γιατί αν και είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη,πήρα μόνο 11 κιλά, ούτε ναυτίες, ούτε εμετούς, ήμουν γενικά duracel(μέχρι και τον 9ο έβγαινα και καθάριζα αυλές και πεζοδρόμια στο σπίτι μου),παρόλα αυτά ήθελα να περάσουν γρήγορα αυτοί οι 9 μήνες. Δεν άντεχα τα "μη και μη", τα "πρόσεχε", τα "πιες πορτοκαλάδες" ...τις οποίες σιχαίνομαι :x και γενικά τις απαγορεύσεις. Ας μη μιλήσω για τις ατελείωτες νύχτες του 9ου, που δεν περνούσαν με τίποτα!!!Δεν βολευόμουν καθόλου και ένα από τα πράγματα που πεθύμησα πολύ είναι να κοιμάμαι μπρούμητα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια περνάνε στα "ψιλά γράμματα", σε σχέση με τα καλά που βιώνεις σε μία εγκυμοσύνη.

Πέρυσι 14 Δεκεμβρίου έκανα το τεστ εγκυμοσύνης (με μία μέρα καθυστέρισης μόνο). Ήμουν σίγουρη πριν πάρω τα αποτελέσματα ότι θα ήταν θετικό.Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τηλεφώνημα που έκανα στον άντρα μου (δεν άντεχα να περιμένω μέχρι το βράδυ!!!) και του είπα "θα γίνεις μπαμπάς"! Γενικά όλα τα συναισθήματα είναι στο full, γιατί είναι πρωτόγνωρα...ο πρώτος υπέρηχος, όταν ακούς την καρδιά του για πρώτη φορά,όταν κλωτσήσει για πρώτη φορά, το βλέμα του μπαμπά όταν κλωτσήσει για πρώτη φορά!!!

Τώρα πλέον σκέφτομαι ακόμα και τα "κακά" και γελάω.Ειδικά τις ορμονικές διαταραχές...το δάκρυ το είχα στο τσακ :cry: ...έτοιμο να κυλήσει βρε παιδί μου!!!Πόσες φορές κόντεψα να τον τρελάνω τον άντρα μου δεν λέγεται!!! Ευτυχώς είχε οπλιστεί με υπομονή& χιούμορ(ας έκανε και αλλιώς!!!

:evil: ). Τώρα πλέον είμαι σίγουρη ότι είναι από τις ωραιότερες περιόδους στη γυναίκα, δεδομένου βέβαια ότι έχει μία υγειή εγκυμοσύνη.

Άραγε στο δεύτερο παιδί τα συναισθήματα είναι ίδια????

Ακόμα και για μένα που δεν είχα και πολύ καλή εγκυμοσύνη, πάλι ήταν μια υπέροχη περίοδος.

Όταν κάναμε το τεστ ήμασταν μαζί με τον άντρα μου και μόλις βγήκε θετικό άρχισε να χοροπηδάει σαν παιδάκι και να βγάζει φωτογραφίες το θετικό τεστ!!!!!!!! :lol:

Στον τέταρτο μήνα έπαθα μερική αποκόλληση πλακούντα και είχα μια μικρή αιμορραγία, εκεί πάθαμε ένα σοκ… :shock: …….μέχρι 8,5 μηνών ήμουν ξάπλα στον καναπέ και ο μέλλον μπαμπάς ανέλαβε δράση….οικονόμου, νοσοκόμας, και κουβαλητή του σπιτιού (ποτέ όμως δεν έχασε το κουράγιο και το χαμόγελο του…..το οποίο ευτυχώς φρόντιζε να μου το μεταδίδει. ) :wink:

Τις ατελείωτες ώρες που ήμουν ξάπλα στον καναπέ χάιδευα την κοιλιά μου που μεγάλωνε και παρακαλούσα όλα να πάνε καλά, όταν άρχισα να νιώθω τα χτυπήματα στην κοιλιά μου, ήταν μια ανακούφιση και μια ευλογία να ξέρω ότι το πλασματάκι εκεί μέσα είναι καλά.

Το δε ύφος του Χαζομπαμπά, όταν ένοιωσε το πρώτο χτύπημα δεν μπορώ να σας το περιγράψω, αλλά……..μάλλον μπορείτε να το φανταστείτε. :D:D

Στο δεύτερο παιδί μάλλον κάποια πράγματα ίσως να είναι ποιο γνώριμα, αλλά η μαγεία δεν νομίζω να χάνετε, εύχομαι σύντομα να μπορώ να μιλήσω εκ πείρας………

Η γνωμη μου μετραει?????? :D:D:D:D:D:D:D:D

Απιστευτα συναισθηματα..... χαρας σιγουρα, προβληματιζμου προγραμματιζου και παει λεγοντας.......

Δεν ξερω γιατι ΤΩΡΑ ειμαι σαφως πιο χαζομπαμπας ( και που να γεννηθει) και ανηπωμωνω να την κρατησω στην αγγαλια μου ( και τωρα που γραφω δακρυζω.....) και "ζηλευω" την γυναικα μου που την εχει τοσο κοντα της.......

Διαφημίσεις

νομίζω ότι μετά απο την εμπειρία του να μεγαλώσεις 2 κορίτσια έχεις τη σιγουριά ότι θα τα βγάλεις πέρα και ότι θα πάνε όλα καλά, και έτσι σου μένουν μόνο τα θετικά συναισθήματα!! νομίζω ότι όλοι στο πρώτο παιδί είναι πολύ πιο αγχωμένοι απο ότι στο δεύτερο και ειδικά στο τρίτο! .....δεν γίνεται όλοι να πηγαίνουν κατευθείαν στο τρίτο παιδί? :D:D

πραγματικά σε γονείς έχω δεί τόσο τεράστια διαφορά στο τρίτο παιδί ..

βέβαια εάν και τα άλλα δύο είναι σε προσχολική ηλικία προσθέτονται και άλλες ανησυχίες και οργανωτικά θέματα... που εσύ τα έχεις περάσει ήδη!! :) άντε τυχεράκια,... :)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σας ευχαριστω :D:D:D ιδωμεν....

( Οσο για τα "οργανωτικα" εκει να δεις τι γινεται.... δεν βρισκουμε σωστο σταθμο που θα παρει το μωρο οταν η γυναικα μου ξανα παει στη δουλεια της...φιαγιαδες παππουδες δυστυχως δεν μπορουν :(:(:( )

Μια γνωστή μου έκανε με την μια τρίδυμα!!!! Εκεί να δείτε γλέντια!!!! :shock:

Τώρα βέβαια τα δύσκολα πέρασαν, οι πιτσιρικάδες είναι πέντε ετών, πάνε στον παιδικό σταθμό και από όσο μου λέει η μαμά τους είναι σχετικά ποιο ήσυχη, γιατί ξέρει ότι το ένα προστατεύει το άλλο.

Στο σπίτι όμως γίνεται ένα μόνιμο ΧΑΟΣ……… :evil::evil:

Η ιδέα όμως μ’αρέσει…… :D:D …..για τρίδιμα……….( και μην μου πείτε ότι είμαι μαζόχα… :mrgreen: ….ή μήπως είμαι… :?::?: ..)

Διαφημίσεις

Καλά το ότι είσαι μαζόχα είσαι!!! Το ένα ίσον κανένα όποιος το είπε είχε δίκιο.Τώρα που έχω την χαρά να έχω και δεύτερο παιδάκι συνειδητοποιώ πολλά πράγματα και η όλη κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Βέβαια τα παιδιά ειναι ευλογία από το Θεό, όσα και να χεις . Εγώ ήμουν από τις πολυ τυχαιρές της υπόθεσης γιατί συνέλαβα και τις δύο φορές χωρίς να το έχω προγραμματίσει ή σκεφτεί κτλ. Την πρώτη φορά βεβαια δεν είχα καταλάβει τίποτα και νόμιζα πως είχα γρίπη! Τρεις μήνες παντρεμένη και γενικότερα χαμένη προσπαθώντας να βρω τις ισσορροπίες μου μέσα στον γάμο. Αμέλησα την 3 ήμερη καθυστέρηση μιας και είχα πάντα μεγάλο κύκλο και αυτό ηταν συνηθισμένο φαινόμενο και όταν ένας συνάδερφος στην δουλειά μου λέει μεταξύ σοβαρου και αστειου ¨Μπας και είσαι έγκυος?" όταν του ειπα δεν αισθάνομαι καλά και μάλλον θα αρρωστήσω, τότε μπήκα στον πειρασμό και αγόρασα τεστ. Οταν είδα την κουκίδα να παραμένει στο παράθυράκι έβαλα τα κλάματα....... Ο σύζυγος χοροπηδούσε από την χαρά του! Οταν βεβαιώθηκα αφού πηγα στο γιατρό άλλαξε η συμπεριφορά μου αλλά έκανα καιρό να το συνειδητοποιήσω ότι θα γίνω μαμά!

Η εγκυμοσύνη μου ήταν καταπληκτική, την έξησα μέχρι το τέλος της πολύ όμορφα, ήμουν καλά και δούλευα μέχρι που μπήκα στον μήνα μου. Αυτό με γέμιζε ενέργεια κσι ζωντάνια! :P

Η δεύτερη εγκυμοσύνη που ήρθε έτσι ξαφνικά ήταν και αυτή πολυ καλή αλλά δεν την έζησα τόσο έντονα. Στην πρώτη προχωράς προς το αγνωστο και βιωνεις καθε μερα καινουριες αλλαγές ενω στην επόμενη ήδη ξέρεις τι πρόκειται να σου συμβει και απλα το αναμένεις. Ασε που δεν μπορεις ναεισαι τόσο προσεκτική όσο στην πρώτη.

Δεν ειναι τυχαιο που στο μαιευτήριο οι δευτερότοκες μητέρες ξεχωρίζουν απο μακριά. Ειναι πιο υποψιασμένες και νομίζω πιο φοβησμενες από την άποψη ότι έχουν δει ακουσει βιωσει διαφορες καταστάσεις. Ενω οι πρωτότοκες οδευουν προς το άγνωστο και αυτό βέβαια ειναι η μαγεία.

Οπως και να χει όμως τα παιδιά ειναι ευτυχια. Και παρόλο που παιδευόμαστε και πολλές φορές αγανακτουμε νομίζω πως δεν μπορούμε πια να φανταστουμε τη ζωή μας χωρίς αυτά.

Μtheo σου εύχομαι γρήγορα να δεις ακόμη ένα θετικό τέστ!

Λέτε και εγώ να δω ένα τρίτο? :wink:

Ποτέ κανεις δεν ξέρει :P

:D:D:D:D , εντάξει βρε παιδιά μην βαράτε!!!!

Ευχαριστώ Λίτσα, το ίδιο εύχομαι και για σ’ένα…..

Αλλά αν το σκεφτείς……..αντί να περνάς τα ξενύχτια και τα μπιμπερό και τις αποστειρώσεις με δόσεις x3…..

Δεν τα περνάς μια και καλή x3 να τελειώνεις ?????

(Εντάξει :!: , πλάκα κάνω……ότι και να έρθει καλοδεχούμενο είναι)

Η ιδέα όμως μ’αρέσει…… :D:D …..για τρίδιμα……….( και μην μου πείτε ότι είμαι μαζόχα… :mrgreen: ….ή μήπως είμαι… :?::?: ..)

Αν ο Μπαμπινιώτης δει το μήνυμα σου μάλλον θα εμπλουτίσει το λεξικό του με καινούργια λέξη γιατί..... το μαζόχα ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!::D:D:D

Σε χαίρομαι όμως μπράβο!!!!!!!!!!! :wink:

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Αν έχεις βοήθεια ουσιαστική όχι δυο όχι τρια όχι τεσσερα αλλά τα παιδιά του Πειραιά κάνεις. Αν εισαι μόνος σου τότε τα βρίσκεις μπαστουνια. Σκεφτείται ότι με του που έγινε η μικρή μου 2 μηνών ο σύζυγος έφυγε με μετάθεση καθότι στρατιωτικός. Και για δύο χρόνια εγω μεγάλωνα την μικρή, δουλευα και τον δευτερο χρόνο έβγαλα και εγκυμοσύση και το τελευταίο εξάμηνο και δύο παιδιά και εγώ με δευτερη καισσαρικη μέσα σε ένα χρόνο!!!! Μετά μιλάμε για μαζοχισμό? Το δικό μου πως μπορείται να το χαρακτηρίσετε? :lol::lol::lol:

Άθλο?

Πάντως πέραν την πλάκας μέσα από αυτή τη διαδικασία που βίωσα συνειδητοποίησα πως ο κάθε άνθρωπος μέσα του έχει άπειρα αποθέματα , δυναμης και ενέργειας και καλής θέλησης :!:

Κυριες μου

Δεν υπαρχει μεγαλυτερη μαγεια...

Δυο ματακια που μολις βγουν σου ριχνουν μια ματια που ξετρυπαει τα εσωψυχα σου και φτανει στο βαθος του ειναι σου....

Ενα πλασματακι τοσο δα ( που μετα γινεται ολοκληρη....... γαιδαρα :D:D:D ) αλλα που αυτες τις στιγμες ενω δειχνει τοσο απροστατευτο ειναι τοσο δυνατο, μια που καταφερε να αλλαξει μεσα σε κλασματα δευτερολεπτων και απο εξαρτωμενο απο εσας να γινει ενα τελειως ανεξαρτητο και αυτονομο ΟΝ....

Τι πιο ωραιο απο αυτο το πλασματακι που ειναι ο εκφραστης και συνεχιστης του εαυτου σου, του ανθρωπου που αγαπας και η τρανη αποδηξη της δυναμης της σχεσης σας........

άπειρα αποθέματα , δυναμης και ενέργειας και καλής θέλησης

σίγουρα θα τα χρειάστηκες....!! μπράβο Λίτσα .... έκανες καλά κουράγιο,.. ..δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις την ευθύνη μόνη σου για τοσο καιρό...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 years later...

Ε ναι λοιπόν κάναμε το τεστ και βγηκε θετικό....πολύ χαρά και συγκίνηση για το νινακι που θα έχουμε τον επόμενο Μάρτιο....

Δύο ημέρες μετά το τεστ άρχισαν φυσικά οι φοβίες για το αν θα πανε όλα καλά..εννοείται πως έκοψα το κάπνισμα αμέσως και τον καφέ...άρχισα και τις προναταλ βιταμινες...

Η επόμενη μου σκέψη ήταν ο γυναικολόγος...επειδή ζω και εργάζομαι στο Λουξεμβούργο έπρεπε να βρω εκ νέου γυναικολόγο..τελοσπάντων μου συνέστησαν μία γυναίκα, στην οποία έχω ραντεβού σε δυο εβδομάδες. Είμαι ήδη στην 6η εβδομάδα, μήπως είναι λοιπόν λίγο αργά για πρώτη επίσκεψη στην 9η?...Στην Ελλάδα πως συνηθίζεται?

Εντωμεταξύ μέχρι να δω τη γιατρό πρέπει να μαντέψω τα "πρέπει" της εγκυμοσύνης"...

car071py___.png

Εγώ έκανα την πρώτη επίσκεψη στην 5η εβδομάδα, καλύτερα στην 6η να είσαι σίγουρη ότι θα δεις το φασόλι με την μικροσκοπική καρδούλα.

There is no patch for human stupidity.

Σ ευχαριστώ coraline :-) Το πρόβλημα είναι ότι εδω στο Λουξεμβούργο καθυστερούν το πρώτο ραντεβού, πήρα χθες και μου είπαν για τις 31.07...κι εγω θεωρώ πως είναι καλύτερα πιο νωρίς. Να εμπιστευτ΄τη γυναικολόγο? Δεν είναι δοκιμασμένη....

car071py___.png

Σ ευχαριστώ coraline :-) Το πρόβλημα είναι ότι εδω στο Λουξεμβούργο καθυστερούν το πρώτο ραντεβού, πήρα χθες και μου είπαν για τις 31.07...κι εγω θεωρώ πως είναι καλύτερα πιο νωρίς. Να εμπιστευτ΄τη γυναικολόγο? Δεν είναι δοκιμασμένη....

εγω ειμαι στην 5η εβδομαδα και ο γιατρος μου 30/7 μου ειπε να παω για υπερηχο. καλυτερα γιατι τις προηγουμενες φορες που πηγαινα νωριτερα (ειχα αλλο γιατρο) δεν βλεπαμε τιποτα και αγχωνομουν.

sq3Zp2.png

Σ΄ ευχαριστώ christy :-) Ναι, έχεις δίκιο. Το να πηγαίνεις στο γιατρό σε προχωρημένη εβδομάδα ίσως είναι καλύτερα από πλευράς άγχους, γιατι την 9η εβδομάδα μπορείς και να δεις καλύτερα το μικρούλι και να ακούσεις την καρδούλα του.....θα δείξει λοιπόν...καλή εγκυμοσύνη να έχουμε!

car071py___.png

Καλησπέρα! Κι εγώ γίνομαι για δεύτερη φορά μαμά τον ερχόμενο Μάρτιο! Είμαι στην 5η εβδομάδα και έκλεισα ραντεβού με το γιατρό αύριο.Πιστεύω οτι είναι νωρίς για υπέρηχο και νομίζω ο μόνος λόγος της επίσκεψης πριν την 9 εβδομάδα είναι να γράψει τις τυπικές εξετάσεις...Δε θεωρώ οτι είναι αργά στην 9η εβδομάδα.Απλά η δική μας αγωνία μεγαλώνει! Μην αγχώνεσαι Ζετα -β

line_m123_beg_40_time_1185940800_text_cf20c1ebddeee1ede4f1eff220e5dfede1e9.gif

line_flow3_beg_39_time_1267938000_text_c720ccf0ddecf0e120ece1f220e5dfede1e9.gif