Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόστος τεστ ΠΑΠ

nuvola

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια!

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθει το θέμα και αλλού.Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο σας στοίχισε το τεστ ΠΑΠ μαζί με τον υπέρηχο, δηλαδή συνολικά όλη η επίσκεψη. Ρώτησα σε εναν γιατρό και μου είπε πως η επίσκεψη με υπέρηχο κοστίζει 70 ευρώ και το τεστ 20 ευρώ σύνολο 90. Μου φάνηκαν πολλά. Σε εσας πόσο εχει κοστίσει σε ιδιώτη γιατρό;

Διαφημίσεις

Το κοστος αλλαζει απο γιατρο σε γιατρο...Εμενα η δικη μου γιατρος για τεστ παπ και κολπικο υπερηχο μου πηρε 40 ευρω.Η επισκεψη στο ιατρειο της κοστιζει 30 ευρω οτι και αν κανεις.Τα δειγματα για το τεστ Παπ τα εστειλε εξω,γιαυτο και χρεωσε δεκα ευρω παραπανω.Επισης,επειδη πλεον με παρακολουθει στενα,λογω εγκυμοσυνης,αν τυχει και παω 2 φορες τον ιδιο μηνα με χρεωνει 20 ευρω(Για εξεταση),για ελεγχο εξετασεων τιποτα και για συνταγογραφηση ποτε 5 ποτε 10 ευρω.

Το τεστ παπ το εκανα τον Μαιο,στην Καλαματα!

Να συμπληρωσω οτι δεν εχει συμβαση με κανενα ταμειο...Μου φαινονται πολλα τα 90 ευρω,γιαυτο σου εκανα αναλυση των χρεωσεων της.

Και γενικα και αλλοι γιατροι που ξερω,30 ευρω περνουν επισκεψη!

Στην πολη που μενω παιρνουν συνολικα 50-60 ευρώ. Αυτός ο γιατρός που ρώτησα είναι σε μεγάλη πόλη. Τι να πω; Οντως ειναι πολλα!

Σου πήρε 40 την επισκεψη και 20 για το τεστ ή συνολο 40;

Γεια σας κορίτσια!

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθει το θέμα και αλλού.Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο σας στοίχισε το τεστ ΠΑΠ μαζί με τον υπέρηχο, δηλαδή συνολικά όλη η επίσκεψη. Ρώτησα σε εναν γιατρό και μου είπε πως η επίσκεψη με υπέρηχο κοστίζει 70 ευρώ και το τεστ 20 ευρώ σύνολο 90. Μου φάνηκαν πολλά. Σε εσας πόσο εχει κοστίσει σε ιδιώτη γιατρό;

κορίτσι εμένα ο γιατρός μου με πήρε 50 ευρώ 20 για το παπ και 30 για την επίσκεψη

Στην πολη που μενω παιρνουν συνολικα 50-60 ευρώ. Αυτός ο γιατρός που ρώτησα είναι σε μεγάλη πόλη. Τι να πω; Οντως ειναι πολλα!

Σου πήρε 40 την επισκεψη και 20 για το τεστ ή συνολο 40;

Συνολο 40!

Μια φιλη μου,μου ειπε ο δικος της γιατρος της πηρε 30 με τον υπερηχο και εκανε και μαστογραφια!Ειναι 33 αλλα εχει ιστορικο απο την μαμα της και την θεια της και ελεγχει την κατασταση!

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Γνωστό μικροβιολογικό πάντως έχει το πακέτο τεστ ΠΑΠ, καρκινικό αντιγόνο C125 και κολπικό υπέρηχο με 30ευρώ για κάποιες ημέρες.

Εγώ είπα να πάω μέσω του ΕΟΠΥΥ και έπαθα τα εξής:

Στις 01/04 είχα ραντεβού με γιατρό, στις υποδομές του ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης.

Έχοντας κάποιες ενοχλήσεις για παραπάνω από μία εβδομάδα (περιμένοντας για να βρω ραντεβού) και μη έχοντας κάνει Τεστ ΠΑΠ εδώ και 4 χρόνια, ήθελα να μου δώσει ένα αντίστοιχο παραπεμπτικό (το οποίο καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και παροτρύνει τις ασφαλισμένες να το κάνουν προληπτικά).

Μου έκανε άσχημη εντύπωση ότι το ιατρείο μύριζε έντονα καπνό τσιγάρου και ο γιατρός εμφανώς κάπνιζε εντός του ιατρείου(είχε τασάκι με αποτσίγαρα). Ο γιατρός μου είπε ότι θα μου γράψει καλλιέργεια, όχι τεστ ΠΑΠ, του είπα εντάξει, και απότομα μου λέει "Όχι εντάξει! Εσύ ήρθες εδω και μου ζήτησες τεστ ΠΑΠ". Συγκαταβατικά, του είπα, "ό,τι νομίζετε εσείς". Μου είπε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν λειτουργεί και ότι θα πρέπει να περάσω άλλη μέρα από τον ελεγκτή για να θεωρήσει το χειρόγραφο, καθώς τέτοια ώρα δεν υπάρχει ελεγκτής στα γραφεία.

Σήμερα 08:30 πήγα στην ελέγκτρια, η οποία αρνήθηκε να μου θεωρήσει το παραπεμπτικό, εξηγώντας μου ότι α)είναι ελλιπές β) όταν πρόκειται για χειρόγραφο λόγω βλάβης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, θα πρέπει να θεωρείται την ίδια μέρα από τον ελεγκτή. Δεν μπορεί η ίδια να ξέρει αν λειτουργούσε ή όχι εκείνη την ημέρα το σύστημα. Της εξήγησα ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε ελεγκτής, ωστόσο μου είπε ότι εξακολουθεί και υπάρχει το πρόβλημα των ελλιπών στοιχείων.

Με τη βοήθεια μίας υπαλλήλου πήγα και πάλι στο γραφείο του γιατρού όπου ρωτήθηκα από τη υπάλληλο αν με πειράζει που αυτή τη στιγμή ο γιατρός καπνίζει εντός του γραφείου! Εξηγήσαμε στον γιατρό τι συνέβη, ο γιατρός θεώρησε ασήμαντο ότι είναι ελλιπές το παραπεμπτικό, αν θέλω να μου γράψει νέο παραπεμπτικό να κλείσω άλλο ραντεβού ή να περιμένω κάποια ώρα, πράγμα αδύνατο αφού ήδη απουσίαζα αδικαιολόγητα από τη εργασία μου, το οποίο και του εξήγησα. Τέλος, όταν του είπα ότι θα αναγκαστώ να το κάνω ιδιωτικά, μου είπε υποχωρητικά να περάσω και πάλι Παρασκευή απόγευμα και να ελπίζω να λειτουργεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Φεύγοντας (έχοντας πλέον 2 εβδομάδες με ιατρικό πρόβλημα), στην παρατήρησή μου ότι είναι απαράδεκτο γιατρός να καπνίζει εντός δημόσιας υπηρεσίας, η υπάλληλος μου είπε "ναι, το ξέρουμε, τι να κάνουμε..." και ότι έχουν αναγκαστεί να τον καλύψουν σε ελέγχους που έχουν γίνει! Της είπα ότι αυτοί φταίνει που αφήνουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Επιπλέον, μετά από διασταύρωση και με άλλες ασφαλισμένες, ο συγκεκριμένος γιατρός συνηθίζει να μην συμπληρώνει σωστά τα παραπεμπτικά, δημιουργώντας επανειλημμένα προβλήματα (κάτι που αναγνώρισε και η υπάλληλος!).

Σκοπεύω να στείλω παράπονα στην υπηρεσία του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...