Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!!!!!

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΣΑ?ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ!!!!!ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 4ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΧΕΙ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ..ΕΝΩ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΗΜΟΥΝ ΟΚ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΛΙ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΣΦΙΞΙΜΟ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΑΧΥΚΑΡΔΙΑ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΩ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΡΙΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΩ Κ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΗ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟ..ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ Κ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ..(ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ)ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!!!

RGeJp3.png?lbogrcaW

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω...παρόλο που είμαι και εγώ στον 5ο μήνα εγκυμοσύνης στο 2ο παιδάκι. Αυτό μου πε πιάνει εμένα είναι ή αυπνίες ή να μην ξέρω τι να κάνω ή να θέλω να σκέφτομαι κάτι, να απασχολώ το μυαλό μου με χαζά (πχ τι να αγοράσω για το 2ο μωράκι κτλ) ενώ παράλληλα ξεχνάω βασικά πράγματα.

Αν σε πιάνει κρίση πανικού, έχω ακούσει οτι μπορείς να μυρίζεις λεβάντα χαλαρώνει, ή να φυσάς σε μια χάρτινη σακούλα κτλ (με κάθε επιφύλαξη).

Κατ αρχήν ενημερώνεις τον γυναικολόγο σου.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΑΓΧΟΥΣ..ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΓΧΩΔΗΣ ΑΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ..ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΙΠΟΤΑ!!!ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ... ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΞΥΠΝΗΣΕ Κ Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟ ΞΑΛΑΦΡΩΜΕΝΗ ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ Κ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ...ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΛΕΒΑΝΤΑ Ε?ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ...

RGeJp3.png?lbogrcaW

καλημερα,θα σου ελεγα να πας σε εναν ψυχολογο με εξειδικευση στην κριση πανικου και τη διαχειριση αγχους,να σε βοηθησει να το αντιμετωπισεις και να το ξεπερασεις,δεν ειναι απαραιτητο να παρεις φαρμακα κατευθειαν ,δες πρωτα αν μπορεις να το αντιμετωπισεις,αν συζητησεις μαζι του μπορει να ηρεμησεις.σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μην αγχωθεις ξανα για τιποτα.πες μας νεα σου.

δεν θελω να πω σε ψυχολογο...και μονο που το σκεφτομαι με πιανει πανικος...ειναι κ οτι ο αντρας μου δεν βλεπει κι αυτος καλα ολο το θεμα του ψυχολογου και φοβαμαι πως αν χρειαστει να παω θα αρχισει να με βλεπει διαφορετικα...δεν μου εχει πει κατι τετοιο αλλα ξερω πως κι αυτος ειναι στην τσιτα με το ολο θεμα...

RGeJp3.png?lbogrcaW

Διαφημίσεις

φοβαμαι πολυ....γιατι να με πιασει κατι τετοιο τοσο ξαφνικα?με πιανει απελπισια ωρες ωρες...δεν ξερω τι να σκεφτω πια...διαβαζω και διαφορα στο ιντερνετ τα οποια ισως και δεν εχουν σχεση με τα δικα μου αλλα με επηρεαζουν αρνητικα...

RGeJp3.png?lbogrcaW

ρε κοριτσια αν τελικα καταληξω να παω σε ψυχολογο θα πρεπει να πηγαινω μονιμα μετα? κι αν μου δωσει χαπια θα πρεπει να τα παιρνω συνεχεια?θα εξαρτωμαι απο αυτα δηλ για να ειμαι καλα?δεν θα το αντεξω!!!!!!!!ειμαι μονο 24 ετων...απο τωρα αν τα ξεκινησω αυτα τι θα γινει?μια ζωη ετσι θα ειμαι?

RGeJp3.png?lbogrcaW

φοβαμαι πολυ....γιατι να με πιασει κατι τετοιο τοσο ξαφνικα?με πιανει απελπισια ωρες ωρες...δεν ξερω τι να σκεφτω πια...διαβαζω και διαφορα στο ιντερνετ τα οποια ισως και δεν εχουν σχεση με τα δικα μου αλλα με επηρεαζουν αρνητικα...

Λογικά το θέμα είναι ορμονικό αλλά και πάλι δεν βρίσκω το λόγο να μην πας σε ένα ψυχολόγο.. 1. για να καταπολεμήσεις τις τυχόν κρίσεις πανικού και 2. αργότερα να σκέφτεσαι την 2η εγκυμοσύνη με πολλή χαρά και όχι σαν μια περίοδος άγχους.... Σου εύχομαι σήμερα να κοιμηθείς σαν...... πουλάκι

LAAFp2.png

JRM4p2.png

ρε κοριτσια αν τελικα καταληξω να παω σε ψυχολογο θα πρεπει να πηγαινω μονιμα μετα? κι αν μου δωσει χαπια θα πρεπει να τα παιρνω συνεχεια?θα εξαρτωμαι απο αυτα δηλ για να ειμαι καλα?δεν θα το αντεξω!!!!!!!!ειμαι μονο 24 ετων...απο τωρα αν τα ξεκινησω αυτα τι θα γινει?μια ζωη ετσι θα ειμαι?

Βρε εσυ.... μια περίοδος άγχους είναι.... μην φέρνεις την καταστροφή. Μπορεί να μην σου δώσει καθόλου φάρμακα αλλά να το καταπολεμήσεις μόνο με την συζήτηση. Ο ψυχολόγος είναι γιατρός της ψυχής μας, όταν μας πονάει το δόντι μας δεν πάμε στον οδοντίατρο?

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σου στείλω πμ....

Μάλλον έχεις κάνει κάτι στις ρυθμίσεις σου και έχεις αποκλίσει την παραλαβή προσωπικών μηνυμάτων.....

ΚΑι ήθελα να σου πω....

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

marakithes καταρχήν μην συγχέεις τον ψυχολόγο με τον ψυχίατρο. ο ψυχολόγος δεν συνταγογραφεί όπως ο ψυχίατρος. δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις απο τον ψυχολόγο με φάρμακα. στον ψυχολόγο πηγαίνεις για να συζητήσεις το πρόβλημα που σε απασχολεί. απο εκεί και πέρα, αν εκείνος κρίνει ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη, θα σε παραπέμψει στον ψυχίατρο.

όμως μην προδικάζεις την κατάστασή σου!!!! οι ορμόνες της εγκυμοσύνης είναι μεν πολύ ισχυρές, ο λόγος όμως που βιώνεις κρίσεις πανικού μπορεί να είναι άσχετος με την εγκυμοσύνη...ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να τον ανακαλύψεις. οι κρίσεις πανικού είναι σημάδι συσσωρευμένου και υπερβολικού άγχους. άκουσε τον εαυτό σου και βοήθησέ τον.

κοπελιά άσε τους ψυχιάτρους και τα σούπα μουπες... τον θηρεοειδή σου κοίτα!!! σε ενδοκρινολόγο απευθύνσου αυτά που περιγράφεις είναι και συμπτώματα θηρεοειδισμού και είναι το πιθανότερο λόγω εγκυμοσύνης.

Καλησπερα!Εγω θα σου μιλησω για τη δικη μου εμπειρια.....Μετα απο ενα πολυ αγχωδες διαστημα λογω δουλειας και γενικοτερου τρεξιματος ξεκινησαν οι κρισεις πανικου...Παραλογες σκεψεις,ταχυκαρδια,αυπνιες...Οταν ειδα οτι δε μπορω να το ξεπερασω μονη μου πηγα σε ψυχολογο γιατι πραγματικα ενιωθα οτι τρελενομουν!Με βοηθησε πολυ,καταλαβα οτι ολα ειναι θεμα μυαλου και σιγα σιγα το ξεπερασα.Μετα απο ενα χρονο εμεινα εγκυος και εκει οι ορμονες χτυπησαν κοκκινο!Φοβομουν για το παραμικρο,αγχωνομουν με καθε προβλημα κατα την εγκυμοσυνη που διαβαζα στο ιντερνετ και το μονο που καταφερα ηταν να μη χαρω την εγκυμοσυνη μου...Με το που γεννησα ολα ευτυχως εξαφανιστηκαν και καταφερα να χαρω το μωρο μου...Αυτο που θελω να πω ειναι πως οι ορμονες παιζουν μεγαλο ρολο.Ακομη και εγω που ειχα μιλησει με ψυχολογο και ηξερα να το αντιμετωπισω δε καταφερα να το αποφυγω στην εγκυμοσυνη.Προσπαθησε να χαλαρωσεις οσο μπορεις και δες το ως κατι το φυσιολογικο.Αποδεξου οτι ειναι οι ορμονες σου και τιποτα περισσοτερο!Και πιστεψε με σιγουρα δε τρελενεσαι και δεν απειλεισαι απλα καλο ειναι για το μωρο σου να εισαι οσο πιο ηρεμη γινεται....

q3pIp3.png

7QYNp3.png

γεια σου και απο εμενα.. απο οτι βλεπω εχεις και ενα μικρουλι ακομη στο σπιτι... η ταχυκαρδια μπορει να ειναι και απο κουραση... εγω ειχα συχνα ταχυκαρδια στην εγκυμοσυνη γιατι κουραζομουν αρκετα και στην δουλεια και όσο βάραινα κιολας τοσο η ταχυκαρδια ηταν πιο εντονη... μπορει να σου βγαινει υποσυνείδητα κάποιο άγχος ίσως και για την έλευση του δεύτερου μωρού καθως και το πρώτο έχει αυξημένες ανάγκες για φροντιδα... εγω θα σε συμβουλευα να μοιραστεις τις οποιες ανησυχίες σου και αγχη με τον συζυγό σου ή με μια καλή σου φίλη... και με εμας εννοειται :) αν δεις ομως οτι ειναι κατι που δεν μπορεις να κοντρολάρεις δεν χάνεις τίποτε να απευθυνθείς και αλλου.... δεν προλαβαινω να ψάξω τωρα αλλα και εδω μέσα έχει γραφτεί για κέντρα υποστηριξης και παροχής συμβουλων σε έγκυες χωρις πληρωμή ... στο Μητέρα που γεννησα εγω εχει τμημα παροχης συμβουλευτικης υποστηριξης για εγκυους

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Με όλη την εμπειρία που έχω αποκτήσει πλέον στις κρίσεις πανικού και γενικότερα στο υπερβολικό άγχος,θέλω να σου πώ να χαλαρώσεις.Τώρα σου ακούγεται ακατόρθωτο,ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις,απλά έρχεται μόνο του.Κι όμως μπορείς να το ελέγξεις!!!!!!!Εγώ έχω περάσει τα πάνδινα μετά από την πρώτη γέννα μου,στο χειρότερο βαθμό που θα μπορούσε να εμφανιστεί.Πήγα σε ψυχίατρο,σε νευρολόγο και τελικά κατέληξα σε ψυχολόγο που το έχω ξαναπεί,είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ζωή μου.Ήμουν ενάντια στα ψυχοτρόπα φάρμακα,όχι ότι κατακρίνω αυτούς που παίρνουν,αντιθέτως!Απλά εγώ πίστεψα σε μένα και το πάλεψα μόνη μου,με σωστή διατροφή,με πολύ κουβέντα και λόγια ''ασφάλειας'' από τον γιατρό μου και πάνω απ'όλα από την οικογένεια μου και ιδίως από τον άντρα μου!Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισης της συγκεκριμένης νεύρωσης αλλά τον πρωταρχικό ρόλο τον έχει πάντα το μυαλό μας,μπορεί να μας κολλήσει μια ιδέα ή μια κατάσταση ή ένα συμβάν ή μια αρρώστια στο κεφάλι και αυτό να μας δημιουργεί υπερβολικό άγχος που τις περιισσότερες φορές το καταλαβαίνει πρώτα το σώμα μας και το μυαλό μας και μετά εμείς σαν υπόσταση.Θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις ασκήσεις αναπνοής που βοηθάνε πάρα πολύ,20 εισπνόες-εκπνοές από την μύτη,βαθιές και σταθερές,να κατεβαίνει ο αέρας μέχρι το στομάχι.Θα ήταν προτιμότερο να το κάνεις σε σκοτεινό δωμάτιο,σε ύπτια θέση.Να ξέρεις πάντως κι αυτό είναι κανόνας...ΌΣΟ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ τόσο θα έρχεται!!!!!!!!!Με πολύ εκτίμηση και αγάπη!

HKRop2.png

Και κάτι ακόμα και κλέινω.Τα ω3 βοηθούν πολύ στην διάθεση και είναι ασφαλή και στην εγκυμοσύνη εφόσον η επεξεργασία τους είναι με μοριακή απόσταξη.Θα σε βοηθήσουν αρκετά,τα παίρνω κι εγώ 1 χρόνο τώρα και είμαι και εγώ έγκυος στο δεύτερο μωράκι μου.

HKRop2.png

Οι ψυχολόγοι από όσο γνωρίζω δεν μπορούν να συνταγογραφούν. Εγω έχω πάει και σε ψυχολόγο και σε ψυχίατρο . Ο δεύτερος μου έδωσε χάπια για τις κρίσεις πανικού μου. Δεν τα πήρα ποτέ . Προσπαθώ και το παλεύω όσο μπορώ , όχι πάντα επιτυχώς , αλλά το παλεύω... Τους έκοψα πολύ άνετα και τους 2. Όταν έφτασα στο απροχώρητο και φοβήθηκα κι εγω αυτά που λές ( τότε ακόμη δεν ήμουν παντρεμένη και μητέρα) επισκέφτηκα έναν ιερέα για τον οποίο είχα ακούσει πολύ καλά λόγια και ομολογώ οτι ήταν τεράστια η βοήθειά του . Αν δεν ήταν κι αυτός , δεν ξέρω αν θα άντεχα κατά την εγκυμοσύνη.....

ευχαριστω πολυ για τις γνωμες σας κοριτσια!!!!!γενικα παντα ημουν αγχωδης ατομο και κατα διαστηματα μου κολλουσαν παραλογες ιδεες στο μυαλο που με αγχωναν κ πανικοβαλομουν...αλλα μετα απο λιγο καιρο μου εφευγαν και δεν θυμαμαι καν πως μου περνουσαν...απλα εφευγε.....τωρα πιστευω ειναι λιγο πιο εντονα τα πραγματα λογω εγκυμοσυνης και ορμονων και πιστευω και λογω του οτι δεν δουλευω..ειμαι ολη μερα σπιτι το κοριτσακι μου ειναι σχετικα ησυχο και εχω πολλες ωρες χωρις να κανω τιποτα με αποτελεσμα να σκεφτομαι...πιστευω οτι αν ειχα πολλα στο μυαλο μου κ ετρεχα κ δεν εφτανα δεν θα σκεφτομουν τιποτα απο τα χαζα κ παραλογα που σκεφτομαι....γενικα τις 3-4 τελευταιες ημερες ημουν πολυ καλα το εβλεπα σαν κατι που δεν με επηρεαζει αν κ σημερα το πρωι με ξαναπηρε απο κατω....αφου ομως καταφερα κ το καταπολεμησα θα το πολεμησω μονη μου.....κ πιστευω φαση ειναι κ με λογικη σκεψη θα μου φυγει χωρις να το καταλαβω....οσον αφορα το θυροειδη θα το ελεγξω την επομενη εβδομαδα γιατι το εχω χρονια και το ελεγχω συνεχεια στην εγκυμοσυνη....λιγο θελει ομως ρε κοριτσια?οι ορμονες..τα αγχη..μας περνει απο κατω...θετικη σκεψη κ πιστευω ολα μπορουμε να τα ξεπερασουμε...θελει χρονο κ υπομονη!!!!!!!!μου κανει πολυ καλο να ειμαι με κοσμο γιατι ξεχνιεμαι κ οταν το σκεφτομαι λεω θεε μου τι βλακειες ειναι αυτες.....αλλα δεν μπορω να ειμαι συνεχεια με κοσμο ετσι οταν ειμαι μονη προσπαθω να κανω πραγματα κα να απασχολουμαι.....πιστη στον εαυτο μας και ολα θα πανε καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RGeJp3.png?lbogrcaW

Καλημέρα!Με όλη την εμπειρία που έχω αποκτήσει πλέον στις κρίσεις πανικού και γενικότερα στο υπερβολικό άγχος,θέλω να σου πώ να χαλαρώσεις.Τώρα σου ακούγεται ακατόρθωτο,ότι είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις,απλά έρχεται μόνο του.Κι όμως μπορείς να το ελέγξεις!!!!!!!Εγώ έχω περάσει τα πάνδινα μετά από την πρώτη γέννα μου,στο χειρότερο βαθμό που θα μπορούσε να εμφανιστεί.Πήγα σε ψυχίατρο,σε νευρολόγο και τελικά κατέληξα σε ψυχολόγο που το έχω ξαναπεί,είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ζωή μου.Ήμουν ενάντια στα ψυχοτρόπα φάρμακα,όχι ότι κατακρίνω αυτούς που παίρνουν,αντιθέτως!Απλά εγώ πίστεψα σε μένα και το πάλεψα μόνη μου,με σωστή διατροφή,με πολύ κουβέντα και λόγια ''ασφάλειας'' από τον γιατρό μου και πάνω απ'όλα από την οικογένεια μου και ιδίως από τον άντρα μου!Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισης της συγκεκριμένης νεύρωσης αλλά τον πρωταρχικό ρόλο τον έχει πάντα το μυαλό μας,μπορεί να μας κολλήσει μια ιδέα ή μια κατάσταση ή ένα συμβάν ή μια αρρώστια στο κεφάλι και αυτό να μας δημιουργεί υπερβολικό άγχος που τις περιισσότερες φορές το καταλαβαίνει πρώτα το σώμα μας και το μυαλό μας και μετά εμείς σαν υπόσταση.Θα σου πρότεινα πάντως να κάνεις ασκήσεις αναπνοής που βοηθάνε πάρα πολύ,20 εισπνόες-εκπνοές από την μύτη,βαθιές και σταθερές,να κατεβαίνει ο αέρας μέχρι το στομάχι.Θα ήταν προτιμότερο να το κάνεις σε σκοτεινό δωμάτιο,σε ύπτια θέση.Να ξέρεις πάντως κι αυτό είναι κανόνας...ΌΣΟ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ τόσο θα έρχεται!!!!!!!!!Με πολύ εκτίμηση και αγάπη!

οσον αφορα την διατροφη μπορεις να μου πεις καποιες τροφες που βοηθανε?ευχαριστω πολυ!!!!!!!

RGeJp3.png?lbogrcaW

Πέρα από τα γνωστά όσπρια και λαχανικά θα σου πώ και τα εξής για τα φρούτα.Η μπανάνα λειτουργεί σαν φυσικό αντικαταθλιπτικό,αν και οι απόψεις διίστανται,μερικοί λένε ότι βοηθάει και στην αυπνία άλλοι λένε ότι αν την φάς βράδυ θα είσαι φούλ ενέργεια.Κάνε ένα πείραμα και δες πότε σου ταιριάζει να την τρώς.Αν πίνεις καφέ θα σου πρότεινα να πίνεις μόνο ελληνικό σε συνδυασμό με κριθαρίσιο.Από δημητριακά βρώμη.Απο γλυκά μαύρη σοκολάτα με πάνω από 70% κακάο.Αβοκάντο χωρίς αλάτι πάντα.Μέτά το μεσημεριανό μπορείς να τρώς 5 καρυδάκια και όχι φρούτο,είναι κάτι τελείως λάθος.Κρέας 2 φορές την εβδομάδα.Από ψάρια να προτιμάς γαύρο,σαρδέλα και όχι ξιφία και σολωμό με μέτρο.Δεν θα σου πρότεινα να φάς πάνω από 1 φορά την εβδομάδα τόνο σε κονσέρβα λόγω συντηρητικών.Τώρα δεν θυμάμαι κάτι άλλο.Αν θυμηθώ θα επανέλθω.

HKRop2.png

οσον αφορα την διατροφη μπορεις να μου πεις καποιες τροφες που βοηθανε?ευχαριστω πολυ!!!!!!!

Καλησπέρα και απο εμένα!!!τον άγχος και η ταχυκαρδία σε πιάνει μετά απο κάθε γεύμα?προσεξέ το λίγο!γιατί όταν φορτώνουμε το στομάχι μας με πολύ φαγητό και εκτός αυτού έχεις και το μωράκι σου μέσα στην κοιλιά σου το οποίο χωρίς να θέλει βέβαια πιέζει προς τα επάνω το στομάχι σου και έχει ως αποτέλεσμα να σε προκαλεί όλα αυτα τα συναισθήματα!εγώ θα σου πρότεινα να μη πας σε ψυχολόγο γιατί μπορεί να σου δώσει φάρμακα και δε χρειάζεται να αρχίσεις τέτοιου είδος χάπια!επίσης θα σου έδινα κάποιες συμβουλές για να έχεις ένα καλό ύπνο το βράδυ: το τελευταίο γεύμα που θα καταναλώνεις να είναι τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο, να αποφεύγεις να μπαίνεις στο ιντερνετ ή να βλέπεις τηλεόραση 3 ώρες πριν τον ύπνο γιατί σε προκαλεί να σκέφτεσαι έντονα αυτα που έχεις διαβάσει ή δει και να μη σε αφήνει να κοιμηθείς, επίσης να καταναλώνεις τρόφημα που περιέχουν τρυπτοφάνη η οποία ειναι ένα αμινοξή που προκαλεί έκκρισει της σεριτονίνης μια ορμόνη που συμβάλλει στον ήρεμο ύπνο και μειώνει του άγχους (τρόφημα σε τρυπτοφάνη:γάλα, ρύζι, ψωμί, πατάτες κτλ.), και τέλος να κάνεις πράγματα πριν τον ύπνο τα οποία σε χαλαρώνουν π.χ να παίξεις με το παιδί σου, να πας μια βόλτα με τον άντρα σου και ότι άλλο σε γεμίζει ευτυχία!!!:D καλή συνέχεια!!!!ζήσε την κάθε στιγμή της εγκυμοσύνη σου!!!;)

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!

Θα ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη στην φίλη που έγραψε παρακάτω αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.Ψυχολόγος να δίνει φάρμακα????????Οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί με την ευρύτερη έννοια,δεν συνταγογραφούν καλή μου.Μην παραπληροφορούμε!!!!!!!!!!!!Ο ψυχολόγος είναι ο γιατρός της ψυχής μας,αυτόν που εμπιστεύεσαι τις πιο κρυφές και θαμμένες σκέψεις σου,αυτός που σου δίνει το χέρι για να σε τραβήξει από τον πάτο,αν πέσεις σε καλό επιστήμονα βέβαια!Όσο για την τρυπτοφάνη έχουν όλα τα ζυμαρικά και όχι μόνο το ρύζι καθώς και οι μπανάνες.Επίσης τρυπτοφάνη έχουν και τα λιπαρά ψάρια και κυρίως τα έλαια αυτών.

HKRop2.png

Θα ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη στην φίλη που έγραψε παρακάτω αλλά δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.Ψυχολόγος να δίνει φάρμακα????????Οι ψυχολόγοι δεν είναι γιατροί με την ευρύτερη έννοια,δεν συνταγογραφούν καλή μου.Μην παραπληροφορούμε!!!!!!!!!!!!Ο ψυχολόγος είναι ο γιατρός της ψυχής μας,αυτόν που εμπιστεύεσαι τις πιο κρυφές και θαμμένες σκέψεις σου,αυτός που σου δίνει το χέρι για να σε τραβήξει από τον πάτο,αν πέσεις σε καλό επιστήμονα βέβαια!Όσο για την τρυπτοφάνη έχουν όλα τα ζυμαρικά και όχι μόνο το ρύζι καθώς και οι μπανάνες.Επίσης τρυπτοφάνη έχουν και τα λιπαρά ψάρια και κυρίως τα έλαια αυτών.

Θα μπορούσες να γράψεις με καλύτερο τρόπο ότι είχες να πεις "καλή μου" λίγη ευγένεια δε βλάπτει!

Δεν υπάρχει ασχήμια στην εγκυμοσύνη διότι, δεν υπάρχει ασχήμια στη μητρότητα.!