Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΟ ΑΤΥΧΟΣ??

Recommended Posts

Ξεκινησαμε νηπιαγωγειο.. και αμεσως αρρωστησαμε!!! την μερα του αγιασμου καναμε 39 πυρετο, δεν πηγαμε 3 μερες.. οταν ολα τα παιδακια γνωριζονταν εμεις στο κρεβατι.. πηγαμε την προηγουμενη εβδομαδα ολοκληρη και απο προχθες δευτερα παλι αρρωστος με ωτιτιδα!!! την πολυ δυσκολη προσαρμογη λογω του οτι δεν εχει παει προνηπιο-παιδικο την κανει πιο δυσκολη η απουσια του τις πρωτες πολυ σημαντικες μερες.. τι να κανω? πως να τον προετοιμασω? ολα τα παιδακια θα εχουν γινει μια παρεα κ αυτος ο καημενος θα ειναι σαν ξενο σωμα.. πως θα καλυψει το κενο των τοσο σημαντικων πρωτων ημερων?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Ξεκινησαμε νηπιαγωγειο.. και αμεσως αρρωστησαμε!!! την μερα του αγιασμου καναμε 39 πυρετο, δεν πηγαμε 3 μερες.. οταν ολα τα παιδακια γνωριζονταν εμεις στο κρεβατι.. πηγαμε την προηγουμενη εβδομαδα ολοκληρη και απο προχθες δευτερα παλι αρρωστος με ωτιτιδα!!! την πολυ δυσκολη προσαρμογη λογω του οτι δεν εχει παει προνηπιο-παιδικο την κανει πιο δυσκολη η απουσια του τις πρωτες πολυ σημαντικες μερες.. τι να κανω? πως να τον προετοιμασω? ολα τα παιδακια θα εχουν γινει μια παρεα κ αυτος ο καημενος θα ειναι σαν ξενο σωμα.. πως θα καλυψει το κενο των τοσο σημαντικων πρωτων ημερων?

δεν ξερω πως θα καλυψει το κενο, το ιδιο ομως επαθα με την κορη μου περυσι που ξεκινησε παιδικο. γραφτηκαμε τελη ιανουαριου και μεχρι το μαιο ζητημα να ειχε παει 15 μερες συνολικα, ολο αρρωστη ηταν. μετα παντως μια χαρα προσαρμοστηκε και εδεσε με καποια παιδακια πιο πολυ.

προσωπικη μου αποψη οτι η κοινωνικοτητα ειναι στο χαρακτηρα του παιδιου. τα κοινωνικα και ανοιχτα ατομα γνωριζουν ευκολα κοσμο και κανουν παρεες οπου σταθουν κι οπου βρεθουν, απο την αλλη ενα κλειστο ή πολυ νρεοπαλο ατομο δυσκολα θα κανει παρεες, ομως το καλο ειναι οτι αν και θα εχει λιγους φιλους θα εχει σχεση εμπιστοσυνης μαζι τους και οχι τη μια μερα φιλοι και την επομενοι εχθροι.

ευχομαι οτι χαρακτηρα κι αν εχει το αγγελουδι σου να περασει μια ευχαριστη και δημιουργικη χρονια

παει κι εμενα η κορη μου νηπιαγωγειο. θελω να πω σε αυτη την ηλικία, κανουν παρεα τα παιδιά ειτε λειπουν ειτε οχι. η κορη μου δεν ξερει ουτε τα ονοματα των αλλων παιδιών.

ακομη παιζουν παραλληλα και λιγοτερο σε ομάδες.

μιλησε με τη δασκάλα, θα σε βοηθήσει και αυτη.

νομιζω πώς εσυ δεν πρεπει να του πεις κάτι.

age.png

Κι η κόρη μου πέρυσι, μια εβδομάδα πήγε στο νηπιαγωγείο, μετά ωτίτιδα κ εκτός ενάμιση μήνα μιας κ προγραμματίσαμε εγχείρηση (κρεατακια, είχε όλη την χρονιά πρόβλημα με ωτιτιδες, την αφήσαμε το καλοκαίρι μήπως διορθωθεί η κατάσταση αλλά δεν...). Παρόλα αυτά, κανένα πρόβλημα, μια.χαρά παρέες έκανε, μην στεναχωριέσαι για αυτό! Δεν έχει παιδάκια γνωστά από τον παιδικό σταθμό την προηγούμενη χρόνια;

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

Εφόσον πηγαίνει πρώτη φορά σχολείο, είναι φυσιολογικό να αρρωστήσει αμέσως. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι θα αρρωστήσει και κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα παιδάκια μας νομίζω ότι προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα και κακώς ανησυχούμε τις περισσότερες φορές ;)

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Και εγώ με τη σειρά μου θα πω, ότι άδικα ανησυχείς..

Τα παιδιά είναι όπως το είπε και η ismeni. Δεν κάνουν φιλίες που ακολουθούν κάποιο "πρωτόκολλο". Τύπου πλησιάζω, συστήνομαι, ρωτάω, προσεγγίζω, ανταλλάσσω 3 κουβέντες, παίζω, μοιράζομαι... Περισσότερο έχουν δεδομένο πως με αυτούς που είναι στον ίδιο χώρο=τάξη, θα συναναστραφούν. Άλλοτε με τον έναν, άλλοτε με τον άλλον.. Αυθόρμητα και παιδικά δηλαδή!!

Εξάλλου πήγατε ενδιάμεσα, και ούτε απουσιάζετε τους πρώτους 2 μήνες που έχουν μπει σε μία ροή οι σχέσεις.

Καλή αρχή με το σχολείο, και καλό κουράγιο με τις αρρώστιες που θα σας χτυπάνε αλύπητα. :rolleyes:

σας ευχαριστω πολυ!! ειναι η αληθεια οτι την μια ολοκληρη εβδομαδα που πηγε εκανε κιολας φιλους απλα αρχισαν και τα "δεν θελω να παω σχολειο" μερικα βραδακια.. αυτο με αγχωνει. εκει που πηραμε το κολαι.. οσο για τις αρρωστιες ειμαι προετοιμασμενη απλα απο τοσο αρχη μου ρθε βαρυ..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 4 weeks later...