Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψυχολογική στήριξη!

Recommended Posts

Δεν ήξερα που αλλού να βάλω το θέμα, γιατί παρ'όλο που δεν έχει σχέση με τα άλλα θέματα της ενότητας, ανήκει στις "δύσκολες στιγμές"....

Όπως είπα και σε άλλο ποστ, ο άντρας μου έκανε 2 σπερμοδιαγράμματα και στο ένα έχει 2% κινητικότητα την πρώτη ώρα και μετά 0%, και 400.000 σπερματοζωάρια και το δεύτερο έχει 0% κινητικότητα την πρώτη ώρα, όλα ακίνητα και νεκρά μετα πάλι 0% και 200.000 σπερματοζωάρια.

Πήγαμε και στον ουρολόγο και του έδωσε κι άλλες εξετάσεις να κάνει αλλά μας απέκλησε το ενδεχόμενο φυσιολογικής σύλληψης και σπερματέγχησης με τόσο χαμηλά ποσοστά.

Η μόνη λύση μας είναι η εξωσωματική και επειδή εγώ έχω πολυκιστικές και είμαι 29 χρονων μας ειπε να μην το καθυστερήσουμε και πάρα πολύ γιατί όσο θα μεγαλώνω τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχω να συλλάβω.

Θα προσπαθήσει με αγωγή στο επόμενο εξάμηνο να δυναμώσει το σπέρμα του συζύγου, αλλά πόσο να ανέβει και πόσο να ενισχυθεί ρε παιδιά?

Οικονομικά είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα.

Πως να τον στηρίξω ψυχολογικά?? Τριγυρνάει μέσα στο σπίτι και μου λέει "είμαι στείρος". Δεν ξέρω τι κανω. Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό για έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει παιδί.:-(

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

Πόσο μα πόσο σε νιώθω!Σε ηλικία 29 ετών ακριβώς και εγώ και μόλις 1 μήνα παντρεμένη πήραμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ σπερμοδιάγραμμα. Ο άντρας μου έγινε ΚΟΥΡΕΛΙ! Και εγώ να μην ξέρω τι να πρωτοκάνω. Να παρηγορήσω τον άντρα μου ή τον εαυτό μου? Μετά την πρώτη αποτυχημένη εξωσωματική (γιατί φυσικά για τίποτα άλλο δεν ήμασταν) πείστηκα ότι δεν θα κάνουμε παιδιά. Για να μη μακρυγορώ και σε κουράζω, σήμερα είμαι 40 και έχω δύο δίδυμες κόρες 10 χρονών και μία πιο μικρή 6 χρονών που τις έκανα με την εξωσωματική νούμερο δύο και τρία αντίστοιχα. Εγώ σου εύχομαι εσύ να κάνεις το ή τα παιδάκια σου με την πρώτη σου εξωσωματική. Ξέρω ότι τώρα πονάει αλλά είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Σας εύχομαι όλα καλά!

Πόσο μα πόσο σε νιώθω!Σε ηλικία 29 ετών ακριβώς και εγώ και μόλις 1 μήνα παντρεμένη πήραμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ σπερμοδιάγραμμα. Και επίσης είχα και εγώ από τα 20 μου πολυκυστικές !Ο άντρας μου έγινε ΚΟΥΡΕΛΙ! Και εγώ να μην ξέρω τι να πρωτοκάνω. Να παρηγορήσω τον άντρα μου ή τον εαυτό μου? Μετά την πρώτη αποτυχημένη εξωσωματική (γιατί φυσικά για τίποτα άλλο δεν ήμασταν) πείστηκα ότι δεν θα κάνουμε παιδιά. Για να μη μακρυγορώ και σε κουράζω, σήμερα είμαι 40 και έχω δύο δίδυμες κόρες 10 χρονών και μία πιο μικρή 6 χρονών που τις έκανα με την εξωσωματική νούμερο δύο και τρία αντίστοιχα. Εγώ σου εύχομαι εσύ να κάνεις το ή τα παιδάκια σου με την πρώτη σου εξωσωματική. Ξέρω ότι τώρα πονάει αλλά είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ. Σας εύχομαι όλα καλά!

Δεν ήξερα που αλλού να βάλω το θέμα, γιατί παρ'όλο που δεν έχει σχέση με τα άλλα θέματα της ενότητας, ανήκει στις "δύσκολες στιγμές"....

Όπως είπα και σε άλλο ποστ, ο άντρας μου έκανε 2 σπερμοδιαγράμματα και στο ένα έχει 2% κινητικότητα την πρώτη ώρα και μετά 0%, και 400.000 σπερματοζωάρια και το δεύτερο έχει 0% κινητικότητα την πρώτη ώρα, όλα ακίνητα και νεκρά μετα πάλι 0% και 200.000 σπερματοζωάρια.

Πήγαμε και στον ουρολόγο και του έδωσε κι άλλες εξετάσεις να κάνει αλλά μας απέκλησε το ενδεχόμενο φυσιολογικής σύλληψης και σπερματέγχησης με τόσο χαμηλά ποσοστά.

Η μόνη λύση μας είναι η εξωσωματική και επειδή εγώ έχω πολυκιστικές και είμαι 29 χρονων μας ειπε να μην το καθυστερήσουμε και πάρα πολύ γιατί όσο θα μεγαλώνω τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχω να συλλάβω.

Θα προσπαθήσει με αγωγή στο επόμενο εξάμηνο να δυναμώσει το σπέρμα του συζύγου, αλλά πόσο να ανέβει και πόσο να ενισχυθεί ρε παιδιά?

Οικονομικά είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, και αυτό τα κάνει όλα πιο δύσκολα.

Πως να τον στηρίξω ψυχολογικά?? Τριγυρνάει μέσα στο σπίτι και μου λέει "είμαι στείρος". Δεν ξέρω τι κανω. Είναι μεγάλο πλήγμα αυτό για έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει παιδί.:-(

νομίζω πως πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου,,, να φερθείς δυναμικά και να γίνεις εσύ το στήριγμα ... τι θέλω να πω με αυτο.. θέλω να πω πως να πεις στον άντρα σου πως δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος , πως πάντα υπάρχουν ελπίδες , πως εσύ είσαι εκεί για αυτόν και πως δεν βρίοσκεσται πλέον στο 50 η επιστήμη έχει κάνει άλματα σε αυτό τον τομέα... όσο για τα λεφτά θα βρεθούνε .. πάντα υπάρχει λυση.. εύχομαι ο θεός να σου χαρίσει κάθε ευτυχία και να είναι δίπλα σου σε αυτές τις στιγμές... θα σου αναφέρω μια περίπτωση ξαδέρφης μου η οποία παντρεμένη 20 χρόνια είχε σταματήσει να έχει ελπίδες .. της σταματάει η περίοδος πάει στο γιατρό και ήταν 3 μηνών!! τώρα έχει ένα αγοράκι ... μην χάνεις ποτέ την ελπίδα σου γιατί αυτή παιθένει πάντα τελευταία;)

Κοπελα μου σε καταλαβαινω απολυτα! Με γυρισες χρονια πισω, σ'εκεινη την απαισια μερα που παραλαβαμε τετοιο σπερμοδιαγραμμα κι εμεις. Η χειροτερη μερα της ζωης μου, ευχομουν να ξυπνησω και να'ναι ενας μονο εφιαλτης. Ηθελα τοσο πολυ να κανω παιδια...και το'βλεπα τοσο μακρινο, οπως τωρα εσεις. Τελικα εναμιση χρονο μετα, με τη 2η εξωσωματικη, εμεινα εγκυος! Τωρα εχω μια υπεροχη κορουλα δυομιση χρονων και γελαω μ'αυτα που σκεφτομουν τοτε! Μαλιστα ετοιμαζομαστε και για δευτερο παιδακι (οχι, δεν ειμαι ακομα εγκυος), σε δημοσιο νοσοκομειο αυτη τη φορα, γιατι λεφτα γιοκ.

Να ξερεις οτι τα προβληματα ανδρικης υπογονιμοτητας ειναι απο τα πιο ευκολα να αντιμετωπιστουν και σε βοηθαει και παρα πολυ η ηλικια σου. Επισης τις πολυκυστικες ουτε να τις σκεφτεσαι, συναδελφος με πολυκυστικες εμεινε εγκυος τον πρωτο μηνα ελευθερων επαφων.

Ειναι δυσκολο ν'αποδεχτεις οτι δεν μπορεις να μεινεις εγκυος με τον φυσιολογικο τροπο, αλλα μονο με εξωσωματικη, αλλα οσο πιο γρηγορα το δεχτεις, τοσο το καλυτερο! Α, κι ο αντρας μου εκανε καποια θεραπεια, αλλα δεν ειδαμε σημαντικη βελτιωση, οποτε δε νομιζω να εχει νοημα να χασετε τον καιρο σας ετσι. (εχω αν θες να σου προτεινω και τον γιατρο που πηγαινα και πετυχα, αλλα ειναι κομματακι ακριβουτσικος)

Καλη επιτυχια και συντομα εγκυος ευχομαι!!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Είναι πολύ παρήγορο που με ίδιο ιστορικό καταφέρατε και κάνατε παιδί.

Πραγματικά προσπαθώ όπως μπορώ να είμαι δίπλα του. Ξέρω οτι είναι ισχυρό σοκ αυτό που του συμβαίνει. Μέχρι και οτι θα τον χωρήσω φοβήθηκε. Προσπάθησα να τον καθησηχάσω οτι δεν υπάρχει περιπτωση για κάτι τέτοιο, και να δούμε θετικά όσα μας είπε ο γιατρός. Οτι είναι πιο εύκολο όταν έχει ο άντρας το πρόβλημα να πετύχει μια εξωσωματική, και πως βοηθάει η ηλικία μου.

Εμένα ποιος θα με στηρίξει??? Πάντα εγώ είμαι ο στηλοβάτης αυτού του σπιτιού και τώρα έχω διαλυθεί...

sj3dp3.png

μην απογοητεύεσαι!!!Καλό είναι να πάρεις άλλη μια άποψη, να δεις τι θα σου πουν και άλλοι γιατροί, το θέμα με το σπέρμα το καταλαβαίνω ότι δυσκολεύει αλλά το ότι έχεις πολυκυστικές και όσο μεγαλώνεις θα είναι πιο δύσκολο να κάνεις δεν το κατάλαβα, 29 είσαι. Επίσης θα σου πρότεινα να κάνετε άλλο ένα σπερμοδιάγραμμα, υπάρχουν εργαστήρια που δεν βγάζουν κινητικότητα όταν ο αριθμός είναι κάτω απο 1εκ. υπάρχουν όμως και εργαστήρια που βγάζουν την κινητικότητα ακόμα και αν είναι μερικές χιλιάδες.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!!!!!!!!!!!!!

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Πήγε για υπέρηχο σήμερα και του είπε κι ο γιατρός εκεί οτι το πρόβλημα είναι μορφολογίας, δηλαδή εκ γεννετής. Δεν έχει κιρσοκήλη και πως υπάρχουν πλέον βοηθήματα με φάρμακα, αλλά δεν μπορούν εν ολίγης να "αναστήσουν" το εργαλείο. Για φυσιολογική σύλληψη του είπε οτι είναι πολύ δύσκολο, και του είπε κι αυτός να κοιτάξουμε για εξωσωματική. Του είπε τα ίδια με τον ουρολόγο....

sj3dp3.png

Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Είναι πολύ παρήγορο που με ίδιο ιστορικό καταφέρατε και κάνατε παιδί.

Πραγματικά προσπαθώ όπως μπορώ να είμαι δίπλα του. Ξέρω οτι είναι ισχυρό σοκ αυτό που του συμβαίνει. Μέχρι και οτι θα τον χωρήσω φοβήθηκε. Προσπάθησα να τον καθησηχάσω οτι δεν υπάρχει περιπτωση για κάτι τέτοιο, και να δούμε θετικά όσα μας είπε ο γιατρός. Οτι είναι πιο εύκολο όταν έχει ο άντρας το πρόβλημα να πετύχει μια εξωσωματική, και πως βοηθάει η ηλικία μου.

Εμένα ποιος θα με στηρίξει??? Πάντα εγώ είμαι ο στηλοβάτης αυτού του σπιτιού και τώρα έχω διαλυθεί...

ξέρεις τι πιστεύω πως είσαι πολύ δυνατό άτομο και πως έχεις αρκετές αντοχές... άλλωστε για αυτό είναι οι φίλοι για την ¨κερκίδα¨όπως το λέω εγώ ... ;)

Πήγε για υπέρηχο σήμερα και του είπε κι ο γιατρός εκεί οτι το πρόβλημα είναι μορφολογίας, δηλαδή εκ γεννετής. Δεν έχει κιρσοκήλη και πως υπάρχουν πλέον βοηθήματα με φάρμακα, αλλά δεν μπορούν εν ολίγης να "αναστήσουν" το εργαλείο. Για φυσιολογική σύλληψη του είπε οτι είναι πολύ δύσκολο, και του είπε κι αυτός να κοιτάξουμε για εξωσωματική. Του είπε τα ίδια με τον ουρολόγο....

Mην στεναχωριέσαι... να δεις που όλα καλά θα πάνε.

Ξέρω πως εχεις στεναχωρηθεί την στιγμή αυτή αλλά μέσα σε όλη την δυσκολία αυτή σκέψου το θετικό το οποίο είναι πως είτε με φυσιολογική σύλληψη είτε με εξωσωματική γονείς θα γίνετε!!!! Καταλαβαίνω πως δεν φανταζόσουν πως θα κάνατε με αυτόν τον τρόπο παιδί, αλλά να χαίρεσαι γιατί ανεξάρτητα με το ντρόπο θα τα καταφέρετε!

Vyf0p2.png

Εσύ 'σαι μόνο που μπορείς να μπαίνεις στη σιωπή μου ν' ακούς την κάθε σκέψη μου πριν να στην πει η φωνή μου

Διαφημίσεις

Δεν είναι μόνο οτι μου ήρθε ξαφνικά όλο αυτό. Είναι και οτι οικονομικά είμαστε χάλια... και όταν σου λέει ο γιατρός να μην αφήσεις το χρόνο να κυλίσει πολύ, και είσαι και χάλια στα οικονομικά σου και εξωσωματική.... εεεε είναι όλα μαζεμένα.

Νιώθω σαν να πρέπει να βιαστώ οπωσδήποτε γιατί ο καιρός περνάει, και χωρίς πόρους. Και άντε και την έκανα, και άντε και πέτυχε με την πρώτη. Πως θα το μεγαλώσω αυτό το παιδί??

sj3dp3.png

Το βασικότερο είναι να είστε ενωμένοι και να στηρίξετε ο ένας τον άλλον. Σε πρώτη φάση εσύ τον άντρα σου, που αισθάνεται "ανίκανος", "φταίχτης" και διάφορα άλλα τέτοια.. και σε δεύτερη φάση, όταν η φουρτούνα θα έχει περάσει, να σου συμπαρασταθεί εκείνος (έτσι συμβαίνει με τους στυλοβάτες!).

Νομίζω πως θα έκανες καλό έως μέχρι και ενοχλημένη να δείχνεις με αντιμετωπίσεις/φοβίες του τύπου "τώρα θα με χωρίσεις" κλπ, και να του δώσεις να καταλάβει ότι δεν είναι θέμα ελαττωματικού και μη.. αλλά επιθυμίας και στόχου, που από τη στιγμή που και οι δύο την έχετε, θα γίνει. Αλίμονο αν όσοι έχουν θέμα (που τις περισσότερες φορές είναι γυναίκες) αισθανόντουσαν έτσι.

Τώρα ίσως και να είστε "πελαγωμένοι" από την όλη πληροφόρηση, ένα ένα θα τα χωνέψετε και ένα ένα θα τα αντιμετωπίσετε. Δεν είχα παρόμοια εμπειρία, όμως σου λέω την άποψή μου, έτσι όπως σε "διαβάζω".

Το οικονομικό, είναι ένα θέμα, αλλά πίστεψέ με.. είναι από αυτά που έτσι και αποφασίσετε να προχωρήσετε, θα την βρείτε την άκρη. Μπορεί να στερέψετε κυριολεκτικά, αλλά δεν ξέρω.. έχω την αίσθηση πως στο βωμό της οικογένειας, πάντα κάτι γίνεται και βρίσκεται η λύση..

Τέλος, όσον αφορά στην ηλικία που σου είπε ο γιατρός, σαφώς όσο πιο μικρή το κάνεις τόσο πιο εύκολο και με πιθανότητες θετικής έκβασης είναι, όμως τα σημαντικά προβλήματα σύλληψης μέσω εξωσωματικής, ξεκινάνε μετά τα 36-37 και κυρίως μετά τα 40. Θέλω να πω, μην πανικοβάλλεσαι.. δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει 'χτες'.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, και όσο μπορείς βοήθα τον άντρα σου, θα κάνει καλό και σε σένα αυτό.

• 2 weeks later...

Λοιπον, εχτές ξαναπήγαμε στον ουρολόγο και να δεις τις απαντήσεις των εξετάσεων.

Τα νέα είναι οτι άλλη μέθοδος εκτός απο την εξωσωματική δεν υπάρχει για εμάς. Το σπέρμα του συζύγου είναι "κατασκευαστικά" έτσι σε άσχημη κατάσταση που δεν παίρνει βελτίωση δυστυχώς.

Άρα προχωράμε με το ήδη υπάρχων και αν δεν μας κάνει ίσως χρειαστούμε σπέρμα δότη. Ο σύζυγος μαράθηκε εχτές, και λογικό ήταν, και μόλις άκουσε και για δότη..... τρελάθηκε! Μου έλεγε "δεν θα είναι δικό μου παιδί" και άλλα τέτοια.

Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα χροοδιάγραμμα προετοιμασίας ψυχολογικής και οικονομικής κυρίως ώς το Μάρτιο και τότε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες. Ως τότε να ρωτησουμε και 2-3 εμβρυολόγους να κάνουμε μια "έρευνα αγοράς" τελος πάντων.

Αυτά τα νέα. Είμαι πολύ ψύχραιμη γιατί το περίμενα να πω την αλήθεια μου. Δεν ξερω, αλλά το έχω πάρει λες και είναι κάτι φυσιολογικό....δεν πάω στα καλά μου.... είναι αλλόφρων το ήξερα, αλλά τόσο δεν το περίμενα..... tongue.png

sj3dp3.png

Λοιπον, εχτές ξαναπήγαμε στον ουρολόγο και να δεις τις απαντήσεις των εξετάσεων.

Τα νέα είναι οτι άλλη μέθοδος εκτός απο την εξωσωματική δεν υπάρχει για εμάς. Το σπέρμα του συζύγου είναι "κατασκευαστικά" έτσι σε άσχημη κατάσταση που δεν παίρνει βελτίωση δυστυχώς.

Άρα προχωράμε με το ήδη υπάρχων και αν δεν μας κάνει ίσως χρειαστούμε σπέρμα δότη. Ο σύζυγος μαράθηκε εχτές, και λογικό ήταν, και μόλις άκουσε και για δότη..... τρελάθηκε! Μου έλεγε "δεν θα είναι δικό μου παιδί" και άλλα τέτοια.

Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα χροοδιάγραμμα προετοιμασίας ψυχολογικής και οικονομικής κυρίως ώς το Μάρτιο και τότε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες. Ως τότε να ρωτησουμε και 2-3 εμβρυολόγους να κάνουμε μια "έρευνα αγοράς" τελος πάντων.

Αυτά τα νέα. Είμαι πολύ ψύχραιμη γιατί το περίμενα να πω την αλήθεια μου. Δεν ξερω, αλλά το έχω πάρει λες και είναι κάτι φυσιολογικό....δεν πάω στα καλά μου.... είναι αλλόφρων το ήξερα, αλλά τόσο δεν το περίμενα..... tongue.png

Δεν είσαι αλλόφρων, ρεαλίστρια είσαι και πολύ καλά κάνεις. Όσο πιο ήρεμα αντιμετωπίσετε την κατάσταση, τόσο πιο καλά για εσάς.

Κουβέντες του τύπου "δεν θα είναι δικό μου", μπορώ να τις δικαιολογήσω από στεναχώρεια ή σοκ, αλλά όχι από ωριμότητα. Είναι ένα μπέρδεμα η ψυχολογία σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το ζητούμενο είναι το να δημιουργήσετε οικογένεια. Αν θα είναι με το Χ ή το Ψ τρόπο δεν έχει τόοοοοοοοση σημασία. Σαφώς θα ήταν καλύτερα και ανώδυνα να μην υπήρχε κανένα θέμα, αλλά μην πελαγώνει (ο σύζυγος) και μαραζώνει.. Θέλω να πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός και το συζητάτε, θα το αφομοιώσει και θα καλυτερεύσει και η λογικά ταραγμένη σημερινή ψυχολογία του.. Καλή επιτυχία λοιπόν!

manoulina κοίτα να στηρίξεις αρχικά τον άντρα σου.Δυστυχώς οι άντρες είναι ψυχολογικά πιο ευαίσθητοι σε τέτοια θέματα και τους παίρνει εύκολα από κάτω.Δώστου να καταλάβει ότι πάνω απ'όλα σε ενδιαφέρει να είστε καλά μαζί και ότι εκείνον μόνο θες για πατέρα του παιδιού σου.Και πατέρας δεν είναι αυτός που δίνει απλά το σπέρμα,αλλά αυτός που αναφρέθει το παιδί και του δίνει αγωγή,είναι δίπλα του στις αγωνίες του και στις χαρές του.Αν είσαι εσύ με τον άντρα σου καλά,όλα θα γίνουν.Αχ κοριτσάκι μου έχετε λίγο δρόμο μπροστά σας,αλλά με σωστή οργάνωση,όλα θα γίνουν.Σου εύχομαι από καρδιάς όλα να πάνε καλά και να αποκτήσετε την οικογένεια που τόσο θέλετε και εσείς και όλοι μας!!!!:-P

Διαφημίσεις

Ο σύζυγος μαράθηκε εχτές, και λογικό ήταν, και μόλις άκουσε και για δότη..... τρελάθηκε! Μου έλεγε "δεν θα είναι δικό μου παιδί" και άλλα τέτοια.

Καλά θα του'ρθε ντουβρουτζάς του ανθρώπου.

Μόλις ηρεμήσει εξήγησέ του ότι το βιολογικό υλικό δεν κάνει το γονέα.

Αν δηλαδή υιοθετούσατε παιδί το ίδιο δεν θα ήτανε?

Εάν εσύ είχες το πρόβλημα και έπρεπε ας πούμε να πάρεις ξένα ωάρια, πάλι το ίδιο δεν ήτανε.

Εκεί τι θα σκεφτόταν, ότι δεν θα είναι βιολογικά δικό σου παιδί αλλά μόνο δικό του?

Είναι πολύ λεπτό το θέμα και θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ καλά και πιο πολύ ο σύζυγος γιατί αν είναι να δεχτεί ξένο σπέρμα και μετά να τον τρώει μια ζωή, θα έχετε μελλοντικά major θέμα στα χέρια σας.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Κοπελα μου σου εγραψα και παραπανω, εμεις με το ιδιο ακριβως σπερμα και πετυχαμε με τη 2η. Επισης σε αλλο φορουμ που συμμετεχω, που ειναι ειδικο για υπογονιμοτητα, κοπελα που ο αντρας της της ειχε 5 μετρημενα σπερματοζωαρια (5, οχι 500000), επιασε διδυμα. Υπερβολη νομιζω να σας μιλησει για σπερμα δοτη, δεν πιστευω να χρειαστειτε. Θα κανετε οσες προσπαθειες χρειαστει, κι αν δειτε οτι αποτυχαινουν ολες και δεν υπαρχει ελπιδα τοτε θα δοκιμασετε κι αυτο, αν και δεν πιστευω... Πες στον αντρα σου οτι δε θα χρειαστει, θα πανε ολα καλα! (αν θες κανε και μια επισκεψη στον γιατρο μου, ειναι ειδικευμενος στην ανδρικη υπογονιμοτητα)

Για σας κορίτσια! Manoulina τι μου θύμησες τώρα; και εμείς το ίδιο σπερμοδιάγραμμα είχαμε με πολύ χαμηλή κινητικότητα σπερματοζωαρίων. Μετά από εγχείρηση κυρσοκύλης εξαφανίστηκε το σπέρμα και για ένα χρόνο ολόκληρο δεν βρίσκαμε ούτε ένα. Επόμενο μας βήμα ήταν βιοψία όρχεος ή σπέρμα δότη που αυτό ούτε να το ακούσουμε δεν θέλαμε. Είπαμε να συμβουλευτούμε και άλλο εμβρυολόγο. Εκεί με την πρώτη ανάλυση (15 μέρες μετά) δεν ξέρω τι έγινε αλλά βρήκαμε σπέρμα. Άρα κάτι δεν πήγε σωστά με τον προηγούμενο εμβρυολόγο. Αρχίσαμε τις εξωσωματικές αλλά ποτέ δεν έχασα την πίστη μου. Έλεγα δεν πειράζει αν δεν μείνω έγκυος με την πρώτη και να κάνω υπομονή. Ευτυχώς ο καινούριος μου γυναικολόγος ήταν και είναι άψογος. Έμεινα με την 3η εξωσωματική τρίδυμα και έχασα τα δύο. Να σημειώσω ότι έχουμε και οι δύο το στίγμα μεσογειακή αναιμίας και έπρεπε να κλείσω 12 εβδομάδες για να κάνω την προγεννητική και δόξασι ο Θεός το κοριτσάκι μου βγήκε υγιέστατο. 9 μήνες μετά με καθυστέρηση 11 ημερών όλα περνούσαν από το μυαλό μου εκτός η εγκυμοσύνη. Και να που έμεινα έγκυος φυσιολογικά και τώρα έχω το δεύτερο μου κοριτσάκι υγιέστατο 5 μηνών. Μην χάνετε τις ελπίδες σας. Πίστη στο Θεό και πολλή υπομονή και θα βγείτε νικητές από αυτή την ιστορία..

Aj6bp2.png

ZoVip3.png