Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

9 1/2 μηνών και πρόγραμμα

ariel1

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι 9 1/2 μηνών και πραγματικά μέχρι τώρα έχει αλλάξει πολλά προγράμματα ύπνου. Πλέον όμως προσπαθώ να εφαρμόσω ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να κοιμάται στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμά μας είναι:

9:00-Πρωϊνό ξύπνημα (τον ξυπνάω η ίδια γιατί αλλιώς χάσαμε την ημέρα)

10:00-Φρουτόκρεμα

14:00-Μεσημεριανό φαγητό (και αμέσως μετά μεσημεριανός ύπνος)

17:30-Ύπνος

18:00-Απογευματινό

21:00-Γάλα και νάνι

Ωστόσο, σήμερα πήγα να τον ταϊσω και έφαγε λιγότερο από το κανονικό γιατί νύσταζε και δεν μπορούσε να φάει.

Η ερώτησή μου είναι μήπως πρέπει να τον ταϊζω κατά τις 13:30? Δεν ξέρω πως να το διαχειρηστώ ώστε και το παιδί να μην είναι κουρασμένο και να τρώει όλο το φαγητό του.

Τα δικά σας παιδιά κοιμούνται και το πρωϊ ή μεσημέρι?

Διαφημίσεις

Ο γιος μου είναι 9 1/2 μηνών και πραγματικά μέχρι τώρα έχει αλλάξει πολλά προγράμματα ύπνου. Πλέον όμως προσπαθώ να εφαρμόσω ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να κοιμάται στις 9 το βράδυ.

Το πρόγραμμά μας είναι:

Ωστόσο, σήμερα πήγα να τον ταϊσω και έφαγε λιγότερο από το κανονικό γιατί νύσταζε και δεν μπορούσε να φάει.

Η ερώτησή μου είναι μήπως πρέπει να τον ταϊζω κατά τις 13:30? Δεν ξέρω πως να το διαχειρηστώ ώστε και το παιδί να μην είναι κουρασμένο και να τρώει όλο το φαγητό του.

Τα δικά σας παιδιά κοιμούνται και το πρωϊ ή μεσημέρι?

Ariel να χαίρεσαι το μωρακι σου.Με μπερδεψες λίγο Οπως τα γράφεις.Τον ξυπνας στις 9 είπες,δεν πίνει το γάλα του?Και μετα το μεσημέρι κοιμάται δυο φορές?Αχ δεν Εχω καταλάβει.Εαν μπορείς γράψε πιο αναλυτικά το προγραμμα ύπνου φαγητού του παιδιου!:oops:

adEup3.png

Να σου ζήσει το παιδάκι σου.Δυστυχώς δεν είναι και για αυτά μωρέ όλες οι μέρες ίδιες.Είμαστε & εμείς στην ίδια ηλικία και έχουμε μέρες πχ που τρώμε κανονικά και άλλες που όχι,Πχ σήμερα ενώ κανονίκα ξυπνάει στις 8 μου ξύπνησε στις 9.30 & στις 12παρά κοιμήθηκε 2 ώρες για μεσημέρι..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Συγνώμη για την παράλειψη

6:30-γάλα

Δεν κοιμάται 2 φορές για μεσημέρι. απλά στις 2 θα κοιμηθεί για 1 1/2 ώρα και μετά μπορεί να κοιμηθεί 17:30 ή 18:30 δεν είναι στάνταρ αυτό, αλλά δεν τον αφήνω και πολύ γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί το βράδυ νωρίς. Συγνώμη εάν σας μπέρδεψα. Το θέμα μου είναι ότι από τις 9:00 μέχρι να κοιμηθεί περνάνε αρκετές ώρες με αποτέλεσμα να μην ξέρω απόλυτα και πως να ασχοληθώ μαζί του.

Να σας ζήσουν και εσάς τα παιδάκια σας.

Να σου ζήσει το παιδάκι σου.Δυστυχώς δεν είναι και για αυτά μωρέ όλες οι μέρες ίδιες.Είμαστε & εμείς στην ίδια ηλικία και έχουμε μέρες πχ που τρώμε κανονικά και άλλες που όχι,Πχ σήμερα ενώ κανονίκα ξυπνάει στις 8 μου ξύπνησε στις 9.30 & στις 12παρά κοιμήθηκε 2 ώρες για μεσημέρι..

και αλήθεια πως διαμόρφωσες το πρόγραμμα. Χώρεσαν όλα τα γεύματα ή παράλειψες κάποιο?Εγώ και το πρωϊ στις 9 τον ξυπνάω γιατί ο ίδιος θα ξυπνήσει κατά τις 10. μήπως να τον αφήνω να κοιμάται, αλλά πραγματικά όταν είχα τέτοιο πρόγραμμα ήταν ως εξής:

7:00-γάλα

10:00-σηκωνόμαστε

11:00-φρουτόκρεμα

13:00 με 15:00 ή και λίγο λιγότερο-Ύπνος

15:00-φαγητό

18:00-ύπνος (όχι πάντα μπορεί και 18:30)

19:00-απογευματινό

23:00 ή 24:00-ύπνος

Αλλά θεωρώ ότι ένα παιδάκι δεν είναι καλό να κοιμάται τέτοια ώρα.

Δεν ξέρω πιο από τα δύο προγράμματα είναι καλό. Ωστόσο, και στα δυο προγράμματα επεμβαίνω να τον ξυπνήσω αλλιώς το χάσαμε πατριώτη.

Είναι αδύνατον εάν ένα παιδί ξυπνάει αργά να χωρέσουν 5 γεύματα και να κοιμηθεί και νωρίς.

απο τη στιγμη που αρχισε στερεα τροφη τρωει στο 3ωρο.νομιζω οτι ετσι γινεται με ολα.το δικο μας προγραμμα.

08.00-γαλα

9.00-σηκωνομαστε

11.00-γιαουρτι η φρουτοκρεμα.μετα νανι.

14.00-μεσημεριανο.κατα τις 15.00 νανι

17.00-γιαουρτι η φρουτοκρεμα

20.00-γαλα κ νανι μεχρι το πρωι

καλυτερα να μη το κοιμιζεις τοσο αργα κ να ξυπναει το πρωι πιο νωρις.ο βραδυνος υπνος ειναι πιο αναγκαιος.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Εμάς το πρόγραμμα μας πάει κάπως έτσι:

8:00 γάλα και ξύπνημα

9:30-10 φρουτόκρεμα

10.30-11.30 ύπνος

12.00- 5-6 κουταλιές γιαούρτι (όχι πάντα απλώς για να ξεγελάσει την πείνα του)

2.00- μεσημεριανό & ύπνος ως τις 4 περίπου

4.30-5.00- απογευματινό

7.30-8 μπάνιο τάισμα και ύπνος.

Το αργότερο που θα κοιμηθεί είναι στις 9 ,αυτό προσπαθώ τουλάχιστον.Σήμερα πχ κοιμήθηκε από τις 8 & δεν έχει ξυπνήσει ακόμη για τάισμα (επειδή θηλάζουμε ακόμη). γενικώς προσπαθώ να του διατηρώ ένα πρόγραμμα αλλά προσπαθώ να πηγαίνω και με τις ανάγκες του. Αν πχ δεν πεινάει στις 2 για μεσημεριανό αλλά νυστάζει πολύ όκ δεν έγινε τίποτα ,θα φάει το φαγητό του στις 4 που θα ξυπνήσει (ή όταν ξυπνήσει τέλος πάντων). Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που κάνω γενικώς αλλά προς το παρόν φαίνεται να λειτουργεί κάπως με την έννοια ότι δεν είναι νευρικός και τρώει περισσότερο από πριν που προσπαθούσα να του τηρώ αυστηρότερο πρόγραμμα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Το θέμα μου είναι ότι δεν τρώει εάν δεν περάσουν 3 1/2 με 4 ώρες. ωστόσο, θα ήθελα και εγώ να κοιμάται κατά τις 11 το πρωϊ για λίγο και μετά το μεσημέρι, αλλά δεν έχει κουραστεί πρις τη 13:00. Το πρόγραμμα όπως σας λέω στις 9 η ώρα το ακολουθώ ελάχιστες ημέρες. Μήπως το παιδάκι δεν έχει βρει την σειρά του.

Αύριο μήπως να τον βάλω κατά τις 11:30 και εγώ για ύπνο?

Διαφημίσεις

απο τη στιγμη που αρχισε στερεα τροφη τρωει στο 3ωρο.νομιζω οτι ετσι γινεται με ολα.το δικο μας προγραμμα.

08.00-γαλα

9.00-σηκωνομαστε

11.00-γιαουρτι η φρουτοκρεμα.μετα νανι.

14.00-μεσημεριανο.κατα τις 15.00 νανι

17.00-γιαουρτι η φρουτοκρεμα

20.00-γαλα κ νανι μεχρι το πρωι

καλυτερα να μη το κοιμιζεις τοσο αργα κ να ξυπναει το πρωι πιο νωρις.ο βραδυνος υπνος ειναι πιο αναγκαιος.

Ματίλντα στις 11:00 που κοιμάται και στις 15:00 για πόση ώρα κοιμάται για να σου κοιμηθεί στις 20:00? πόσο μηνών είναι το παιδάκι σου?

Δες το.Είναι προτιμότερο κατ'εμέ να κοιμάται το πρωί καμία ώρα πάρα το απόγευμα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

να συμπληρώσω ότι τις πρώτες ημέρες που ξεκίνησα το πρόγραμμα να τον ξυπνάω στις 9:00 το πρωϊ, κοιμήθηκε στις 11:30 το πρωϊ με 14:00 και ελάχιστα το απόγευμα και το βράδυ είχαμε χορό μέχρι τις 12:30 το βράδυ. δεν κοιμόταν με τίποτα

Ματίλντα στις 11:00 που κοιμάται και στις 15:00 για πόση ώρα κοιμάται για να σου κοιμηθεί στις 20:00? πόσο μηνών είναι το παιδάκι σου?

γιναμε 9 μηνων χθες!!στις 11.00 μπορει να κοιμηθει μια με δυο ωρες.το ιδιο κ το απογευμα.οταν τον βαζω για υπνο τον αφηνω στην κουνια με το κουκλακι του κ φευγω.μετα απο λιγο παιχνιδι κοιμαται.ετσι εκανα κ με τα τρια μου παιδια κ ειχαν ολα το ιδιο προγραμμα.δεν ξερω αν ευθυνομαι εγω η γεννησα υπναραδες!!

NRNSp2.pngsMstp2.png

Το θέμα μου είναι ότι δεν τρώει εάν δεν περάσουν 3 1/2 με 4 ώρες. ωστόσο, θα ήθελα και εγώ να κοιμάται κατά τις 11 το πρωϊ για λίγο και μετά το μεσημέρι, αλλά δεν έχει κουραστεί πρις τη 13:00. Το πρόγραμμα όπως σας λέω στις 9 η ώρα το ακολουθώ ελάχιστες ημέρες. Μήπως το παιδάκι δεν έχει βρει την σειρά του.

Αύριο μήπως να τον βάλω κατά τις 11:30 και εγώ για ύπνο?

Και εμένα δεν τρώει αν δεν περάσουν 3 ώρες.Σύνολο κάνει 4 γεύματα την ημέρα,αλλά καμιά φορά το βράδυ δεν πίνει γάλα γιατί έφαγε αργά το απόγευμα και δεν έχει κουράγιο να κάτσει ξύπνια μέχρι τις πχ 11.30....Προσπαθούσα να της βάλω ένα πρόγραμμα αλλά δεν πολύπιάνει σε μας μάλλον :rolleyes: Προσωπικά δεν με πειράζει το ποτέ θα ξυπνήσει και θα κοιμηθεί απλά μόνο προσέχω να προλαβαίνει όλα τα γεύματα μιας κ έχουμε μικρό θέμα με το βάρος.Γιατί δεν προσπαθείς να τον κρατήσεις ξύπνιο το πρωί που πίνει το γάλα??Μπορείς μετά να δώσεις την φρουτοκρεμα και να κοιμηθεί πιο νωρίς για μεσημέρι

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Εμεις αν και χρονισαμε πριν 4 μερες εδω και 2 μηνες εχουμε το εξης προγραμμα αλλα να πω την αληθεια μου βαζω και εγω το χερακι μου για να μας βγει....δηλαδη....η μικρη μου τρωει ανα 3-4 ωρες και θελει να κοιμαται αν 3-4 ωρες το πρωι ξυπναει 6.30-7.30 και το βραδυ κοιμαται 9.30-10.

τι κανουμε λοιπον....

ξυπναει το πρωι 7.30....γαλα....

στις 10-10.30 φρουτοκρεμα

κατα τις 11-11.30 υπνο για οσο θελησει....ξυπναει μετα απο καμια ωρα

13.30 φαγητο

μπορει να θελησει υπνο κατα τις 2.30-3 αλλα εγω την κραταω μεχρι τις 3.30...

3.30 υπνο...ξυπναει μετα απο 1.30-2 ωριτσες

17.30 κρεμουλα

21.30 γαλα και νανι....

αν την αφησω να κοιμηθει στις 2.30-3 θα ξυπνησει στις 4...και μετα θα ξανα θελησει υπνο στις 7.30-8 και μετα θα κοιμηθει καλες 11.....

οποτε εκει επεμβαινω....την κραταω να κοιμηθει 3.30 να ξυπνησει 5-5.30 και μετα να το παει σερι μεχρι της 21.30!!!....

στην δικια μου καταλαβα επισης οτι οσες ωρες κοιμηθει την ημερα τις αφαιρει απο το βραδυ.Δηλαδη τωρα στις διακοπες που κουραζοτανε και με τα μπανια και την αφηνα το μεσημερι η το πρωι να κοινημει οσο ηθελε ξυπναγε στις 6!!..γιατι χτυπαγε κατι 3ωρα για υπνο...και χορτενε την ημερα...

οποτε δεν την αφηνω πολλες ωρες την ημερα να κοιμαται...

αυτααααα.....

Εμεις αν και χρονισαμε πριν 4 μερες εδω και 2 μηνες εχουμε το εξης προγραμμα αλλα να πω την αληθεια μου βαζω και εγω το χερακι μου για να μας βγει....δηλαδη....η μικρη μου τρωει ανα 3-4 ωρες και θελει να κοιμαται αν 3-4 ωρες το πρωι ξυπναει 6.30-7.30 και το βραδυ κοιμαται 9.30-10.

τι κανουμε λοιπον....

ξυπναει το πρωι 7.30....γαλα....

στις 10-10.30 φρουτοκρεμα

κατα τις 11-11.30 υπνο για οσο θελησει....ξυπναει μετα απο καμια ωρα

13.30 φαγητο

μπορει να θελησει υπνο κατα τις 2.30-3 αλλα εγω την κραταω μεχρι τις 3.30...

3.30 υπνο...ξυπναει μετα απο 1.30-2 ωριτσες

17.30 κρεμουλα

21.30 γαλα και νανι....

αν την αφησω να κοιμηθει στις 2.30-3 θα ξυπνησει στις 4...και μετα θα ξανα θελησει υπνο στις 7.30-8 και μετα θα κοιμηθει καλες 11.....

οποτε εκει επεμβαινω....την κραταω να κοιμηθει 3.30 να ξυπνησει 5-5.30 και μετα να το παει σερι μεχρι της 21.30!!!....

στην δικια μου καταλαβα επισης οτι οσες ωρες κοιμηθει την ημερα τις αφαιρει απο το βραδυ.Δηλαδη τωρα στις διακοπες που κουραζοτανε και με τα μπανια και την αφηνα το μεσημερι η το πρωι να κοινημει οσο ηθελε ξυπναγε στις 6!!..γιατι χτυπαγε κατι 3ωρα για υπνο...και χορτενε την ημερα...

οποτε δεν την αφηνω πολλες ωρες την ημερα να κοιμαται...

αυτααααα.....

ξεχασα να σας πω....αν ξυπνησει στις 6-6.30 (γαλα) θελει υπνο κατα της 8-8.30 την αφηνω για καμια ωριτσα μεχρι της 9.30 την ξυπναω για να ξανακοιμηθει στις 12.30 παλι για λιγο να φρεσκαριστει να φαει στις 13.30-2 και μετα παλι στις 3-3.30 υπνο και το ιδιο προγραμμα παλι...17.30 κρεμα 21.30 γαλα νανι....επεμβαινω στον υπνο της...το κανω...δεν ξερω αν ειναι σωστο αλλα δουλευω, την κραταει γυναικα,την εχω στην εννοια μου και αν δεν ειχα καποιο προγραμμα θα τρελλαινομουνα.Στην ηλικια της κανει οτι θελει...ποτε κοιμαται μιση ωριτσα ποτε 3ωρα ανολογα την κουραση...ποτε ξυπναει 6 και ποτε 9 παρα το πρωι!!!....εχω ενα γενικο μπουσουλα και προσπαθω να το κραταω...με βαση παντα τις δικιες τις αναγκες...απλα βαζω και λιγο το χερακι μου...δεν θα την βαλω για υπνο ποτε μεσα σε 2 ωρες γιατι ξερω οτι δεν θα κοιμηθει...αλλα τις 3 τις κανω 3.30 για να βγει καλυτερο το προγραμμα.ποτε δεν την ξυπναω το πρωι απλα συμφωνα με αυτο πηγαινει ολη η μερα.

07.30-08.00 Ξυπναει, τον σηκωνω και πινει γαλα, 8 μεζουρες.

09.00 Κοιμαται περιπου μιση ωριτσα

11.00 Φρουτοκρεμα

12.00 Υπνακος για καμια ωριτσα

14.00 Φαγητο, κρεας λαχανικα.

15.00-17.00 Υπνακος (το πολυ 2 ωρες, συνηθως 5παρα ξυπναει)

17.30 Γιαουρτι

το απογευμα γενικα εχει γκρινια αλλα δεν ξανακοιμαται......

20.30 Μπανακι-γαλα και μεχρι τις 21.00 εχει κοιμηθει!!!!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

6.30 γαλα και κοιμαται παλι μεχρι τις 9

10 φρουτοκρεμα και κατα τις 12 μπορει να κοιμηθει λιγο αλλα δεν τον αφηνω πανω απο μια ωρα

13.30 κρεας λαχανικα

14.30-17.00 υπνος

17.30 κρεμα

21.00 μπανιο - γαλα- υπνος

γενικα το πρωι δεν τον αφηνω να κοιμηθει πολυ για να μπορεσει να κοιμηθει κανονικα το μεσημερι

βρε κοριτσια πως τα καταφερνετε και κοιμουνται νωρις?εγω καποιες φορες που το προσπαθησα να την κοιμησω γυρω στις 21.30 ξανασηκωθηκε στη 1.00 και μετα ηθελε να παιξει κ δεν κοιμοταν με τιποτα...συνηθως κοιμαται στις 23.30-00.00,μονο την τελευταια βδομαδα εχει αλλαξει το προγραμμα της και θελει γυρω στις 23.00 να κοιμηθει.αλλα το αλλαξε απο μονη της.

Και εμείς 10:30 με 11:00 διαφορετικά αν κοιμηθεί νωρίτερα ξυπνάει. Κ εγώ προβληματίζομαι λίγο αν είναι καλό αλλά μόνος του το έφτιαξε αυτό το πρόγραμμα.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μα και εμένα ξυπνάει.Επειδή θηλάζει για φαϊ.Αλλά δεν τον βγάζω ποτέ από το δωμάτιο & τον αφήνω να κοιμηθεί ξανά..Μπορεί να μην κοιμηθεί αμέσως αλλά θα κοιμηθεί.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμένα όταν κοιμάται στις 9:00 ξυπνάει μετά από κάνα δίωρο κ δεν ξανακοιμάται αυτό εννοώ. Ενώ όταν κοιμάται αργότερα απλά θηλάζει κοιμισμένος κ συνεχίζει τον ύπνο του.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι.Όταν λέτε τα παιδάκια σας τρώνε ανά 3-4 ώρες,τα μετράτε από το τελευταίο γεύμα όταν ξεκίνησε να τρώει η όταν τελειώσει?Δηλαδή πχ η δική μου θα ξεκινήσει να τρώει στις 12 και θα το τελειώσει στις 12,30-1 περίπου και το επόμενο γεύμα θα είναι μετά από 3 ώρες αλλά τις μετράω από την ώρα που τελείωσε το γεύμα της.Εντάξει δεν της δίνω ακριβώς στην ώρα αλλά περίπου ανά τόσο τρώει.Εσείς πως τα μετράτε??

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...