dtrip Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Γεια σας και χαρά σας, έχουμε ένα κοριτσάκι 15 ημερών. Τελευταία τα βράδια καθόμαστε όλοι στο πόδι γιατί δεν κοιμάται. Τρώει κανονικά αλλά μόλις τη βάλουμε στο κρεβατάκι κλαίει για αγκαλιά. Σημ. ότι την ημέρα δεν υπάρχει πρόβλημα, τρώει κοιμάται στο κρεβατάκι κανονικά 3-4 ώρες. Απόψε όμως την πήρα αγκαλιά να κοιμηθεί και για να μην κουράζομαι έβαλα από κάτω ένα μαξιλάρι. Κοιμήθηκε πολύ γρήγορα και βαθειά. Η ώρα πέρασε και την άφησα στο πλάι, μαζί με το μαξιλάρι. Έμεινα ξύπνιος βέβαια να την φυλάω μην πέσει (τελικά δε χρειάστηκε, βουλιάζει μέσα στο μαξιλάρι και στέκει μια χαρά), αλλά η μπέμπα και οι υπόλοιποι στο σπίτι κοιμήθηκαν μια χαρά! Τελικά δηλαδή μέσα στο μαξιλάρι κοιμάται μια χαρά, απ' ότι φαίνεται. Το ερώτημα είναι αν είναι Οκ να κοιμάται σε μαξιλάρι, επειδή είναι μαλακό. Πχ μπορεί να μην είναι καλό για την σπονδυλική στήλη ή διάφορα ορθοπεδικά θέματα. Ευχαριστώ πολύ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moon child Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 και εγώ το έκανα αυτό, κυρίως στην πρώτη μου που ήταν δύσκολη, όταν την θήλαζα είχα από κάτω μαξιλάρι, και με το που την έπαιρνε ο ύπνος την πάρκαρα έτσι όπως ήταν δίπλα μου μαζί με το μαξιλάρι, γιατί αν την κουνούσα ξυπνούσε... αλλά πρέπει να είσαι εκεί, και ξύπνιος, γιατί εκτός του οτι δεν είναι καλό για την σπονδυλική κτλ είναι και επικύνδινο να γυρίσει και να βρεθεί μπρούμυτα στο μαξιλάρι... η δική μου το είχε κάνει μια φορά, αλλά όπως είπα ήμουν δίπλα ξύπνια... δεν ξέρω αν θα πνιγόταν ή όχι, αλλά έγειρε, κύλισε και βρέθηκε με την μούρη στο μαξιλάρι... σιγά σιγά έμαθε και κοιμόταν στην καλαθούνα, στην αρχή την κουνούσα λίγο και κοιμόταν... επίσης σωτηρία για μένα ήταν το καρότσι, τα έβαζα μέσα και τα έκανα μια βολτίτσα, και αμέσως κοιμόταν... το καρότσι ενοείται κατεβασμένο τελείως, σαν κρεβάτι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπουρμπουρ1 Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Αυτο που ξερω ειναι οτι επειδη το μαξιλαρι ειναι μαλακο μπορει η μυτουλα του να βουλιαξει μεσα και κινδυνευει απο ασφυξια, γι αυτο και στην κουνια μεσα δεν εχουμε ποτε μαξιλαρι για το μωρο, ουτε κουκλακια. Αυτο που κανω εγω ειναι οτι αφου την κοιμησω στην αγκαλια μου την γερνω μετα με τροπο διπλα μου και κοιμωμαστε μαζι καποιες ωρες(με πολυ προσοχη) ή την βαζω στο καροτσι. Βεβαια τιποτα απο αυτα δεν πετυχαινει παντα.... Quote Γεννησαμε! 28-06-2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Συντονιστής Σ Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Γεια σας, μπορείτε επίσης να δείτε και εδώ: Μαξιλάρι http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19608 ΜΑΞΙΛΑΡΙ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20179 ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΥΠΝΟΥ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30816 Quote Κανόνες λειτουργίας του Φόρουμ - κανόνες καλής συμπεριφοράς Οδηγίες για την αναζήτηση θεμάτων. Οδηγίες για τη μεταφορά των παλιών μικρών αγγελιών στο αρχείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawn Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Ίσως το παιδάκι σας να έχει ΓΟΠ. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πάρα πολύ η ελαφρώς όρθια στάση, πράγμα που παρερμηνεύεται από τους γονείς ότι θέλει συνεχώς αγκαλιά. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις την μια πλευρά του κρεβατιού με βιβλία, εκεί που βάζει το κεφάλι, ώστε το στομάχι της να είναι πιο ψηλά. Με αυτό τον τρόπο δεν έχεις κανένα φόβο πνιγμού. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 Ίσως το παιδάκι σας να έχει ΓΟΠ. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πάρα πολύ η ελαφρώς όρθια στάση, πράγμα που παρερμηνεύεται από τους γονείς ότι θέλει συνεχώς αγκαλιά. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις την μια πλευρά του κρεβατιού με βιβλία, εκεί που βάζει το κεφάλι, ώστε το στομάχι της να είναι πιο ψηλά. Με αυτό τον τρόπο δεν έχεις κανένα φόβο πνιγμού. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Ναι το παιδάκι έχει ήπια ΓΟΠ, έχουμε κάνει και υπέρηχο, είναι επιβεβαιωμένο. Και όντως όταν τη βάλω στο κρεβάτι δυσφορεί, λες και έχει βαρυστομαχιά ή κάτι άλλο. Μόλις τη σηκώσω της περνάει. Δείχνει όντως να είναι κάτι στομαχικό, δηλαδή. Γιατί άραγε συμβαίνει μόνο το βράδυ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 Γεια σας,μπορείτε επίσης να δείτε και εδώ: Μαξιλάρι http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19608 ΜΑΞΙΛΑΡΙ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20179 ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΥΠΝΟΥ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30816 Ευχαριστώ πολύ, μάλλον δεν ήμουν απόλυτα σαφής, αυτά είναι για μαξιλάρι ύπνου και για πιο μεγάλα παιδιά, εγώ ρωτάω για νεογέννητο, αν κάνει να το κοιμίζω ολόκληρο πάνω σε ένα δικό μου μαξιλάρι. Όχι να του βάλω μαξιλάρι στο λαιμό, αυτό ξέρω ότι δεν κάνει από τόσο μικρό. Πχ αν είναι καλό από ορθοπεδικής απόψεως, κλπ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magdoulini Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 δεν ειναι καλο να κοιμιζεις το μωρο σε κανενος ειδους μαξιλαρι και απο ορθοπαιδικης αποψης,αλλα και απο την περιπτωση τυχον ασφυξιας σε περιπτωση που γυρισει και εκλωβιστει το κεφαλακι του...προτιμησε την κουνια σας που εχει το σωστο στρωμα, η ενα λικνο αν εχεις...ακομα και η καλαθουνα δεν εχει παντα το σωστο στρωματακι για το σωμα ενος νεογεννητου... Quote εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 και εγώ το έκανα αυτό, κυρίως στην πρώτη μου που ήταν δύσκολη, όταν την θήλαζα είχα από κάτω μαξιλάρι, και με το που την έπαιρνε ο ύπνος την πάρκαρα έτσι όπως ήταν δίπλα μου μαζί με το μαξιλάρι, γιατί αν την κουνούσα ξυπνούσε... αλλά πρέπει να είσαι εκεί, και ξύπνιος, γιατί εκτός του οτι δεν είναι καλό για την σπονδυλική κτλ είναι και επικύνδινο να γυρίσει και να βρεθεί μπρούμυτα στο μαξιλάρι... η δική μου το είχε κάνει μια φορά, αλλά όπως είπα ήμουν δίπλα ξύπνια... δεν ξέρω αν θα πνιγόταν ή όχι, αλλά έγειρε, κύλισε και βρέθηκε με την μούρη στο μαξιλάρι... σιγά σιγά έμαθε και κοιμόταν στην καλαθούνα, στην αρχή την κουνούσα λίγο και κοιμόταν... επίσης σωτηρία για μένα ήταν το καρότσι, τα έβαζα μέσα και τα έκανα μια βολτίτσα, και αμέσως κοιμόταν... το καρότσι ενοείται κατεβασμένο τελείως, σαν κρεβάτι... Ναι μπράβο ακριβώς αυτό έκανα κι εγώ, αυτό που λες στην αρχή. Εννοείται πρέπει να είσαι ξύπνιος να το προσέχεις για διάφορους λόγους, αλλά απ' το να είναι όλο το σπίτι στο πόδι είναι πολύ καλύτερα. Προσωπικά δε με νοιάζει, αρκεί να κοιμάται ήρεμα το μωρό. Άμα κλαίει με τις ώρες στεναχωριόμαστε πάρα πολύ, όπως όλοι φαντάζομαι. Κι αυτό με το καρότσι πολύ καλό κόλπο, δεν το είχα σκεφτεί. Θα το δοκιμάσω στην επόμενη δύσκολη νύχτα (που ελπίζω να αργήσει). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 δεν ειναι καλο να κοιμιζεις το μωρο σε κανενος ειδους μαξιλαρι και απο ορθοπαιδικης αποψης,αλλα και απο την περιπτωση τυχον ασφυξιας σε περιπτωση που γυρισει και εκλωβιστει το κεφαλακι του...προτιμησε την κουνια σας που εχει το σωστο στρωμα, η ενα λικνο αν εχεις...ακομα και η καλαθουνα δεν εχει παντα το σωστο στρωματακι για το σωμα ενος νεογεννητου... Οκ, ελήφθη, ευχαριστώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helen@ Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 εγω δεν το εχω κανει ποτε γιατι φοβαμαι μη γυρισει μπρουμυτα...ισως αν κατω απο το μαξιλαρι οταν την κρατας εβαζες ενα σεντονακι κ την σηκωνες με το σεντονακι κ την εβαζες για υπνο στο κρεβατακι???μηπως ξυπναει απο την αλλαγη θερμοκρασιας-ζεστη αγκαλια - κρυο σεντονι...αντε υπομονη με τα ξενυχτια!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zouzounel Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Κι εγώ οταν θηλαζα τα παιδιά μου τα ειχα πανω σε ενα μαξιλαρι (κανονικό μαξιλάρι, από αυτά που χρησιμοποιούμε για τον ύπνο). Συνήθως τα επαιρνε ο ύπνος πάνω στο μαξιλάρι. Οπότε ειχα από πριν απλωσει ενα σεντονάκι πανω στο μαξιλάρι και μετέφερα το (κοιμισμένο) μωρό απο το μαξιλάρι στο στρώμα, τραβώντας σιγά σιγά το σεντονάκι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boy'smam Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 Στον μικρο μου αρεσε παρα παρα πολυ το φασκιωμα!Οχι το σφιχτο που ασφικτια το μωρο αλλα το τυλιγα σε ενα σεντονακι η κουβερτουλα αναλογα τον καιρο οποτε μολις ετρωγε και κοιμοταν τον αφηνα κατευθειαν στο κρεβατακι του τυλιγμενο και ουτε που κουνιοταν.Αν δεν τον ειχα φασκιωμενο μολις τον αφηνα τιναζε τα χερακια του και το κορμακι του και ξυπναγε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted August 31, 2012 Author Share Posted August 31, 2012 Στον μικρο μου αρεσε παρα παρα πολυ το φασκιωμα!Οχι το σφιχτο που ασφικτια το μωρο αλλα το τυλιγα σε ενα σεντονακι η κουβερτουλα αναλογα τον καιρο οποτε μολις ετρωγε και κοιμοταν τον αφηνα κατευθειαν στο κρεβατακι του τυλιγμενο και ουτε που κουνιοταν.Αν δεν τον ειχα φασκιωμενο μολις τον αφηνα τιναζε τα χερακια του και το κορμακι του και ξυπναγε! Το φάσκιωμα παρεπιπτόντως, και ακριβώς όπως το περιγράφεις (όχι σφιχτό), αρέσει σε πολλά μωράκια (σε όλα ίσως ?). Είσαι τυχερή, δυστυχώς σε μας το φάσκιωμα δε δουλεύει στο κρεβάτι, ξυπνάει. Προσπάθησα αρκετές φορές αλλά μπα... Τελικά μια μαιευτήρας - γυναικολόγος είχε δίκιο όταν μας είπε ότι "το μωρό είναι ένας άνθρωπος κανονικός και καθένα έχει τα δικά του γούστα". Καταπληκτικό δεν είναι; Α, πήρα τηλέφωνο τον παιδίατρο και τον γυναικολόγο - μαιευτήρα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το μαξιλάρι. Πάντως δεν πρόκειται να αντικαταστήσω το κρεβάτι με μαξιλάρι. Μόνο όταν δεν κοιμάται, για να ησυχάζει, κυρίως τη νύχτα κανένα εξάωρο δηλαδή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moon child Posted August 31, 2012 Share Posted August 31, 2012 6ωρο καλή μου θα κάνετε καιρό να κοιμηθήτε, αν ακολουθήσετε τον γενικό κανονα... υπομονή μέχρι τότε, φάση είναι, θα περάσει όσο για το φάσκιωμα η παιδίατρος μου μου είχε πει πως αρέσει στα μωρά γιατί σε αυτή την φάση τους αρέσει να είναι περιορισμένα, περιτυλιγμένα, οπως ήταν τόσο καιρό στην κοιλιά... πάντως και για την σπονδυλική στο μαξιλάρι και γω το σκεφτόμουν, την είχα βέβαια σε ένα πολύ λεπτό πουπουλένιο δικό μου που μόλις ξαπλωνε γινόταν ούτε 3 πόντοι, και ποσο πια να πειράξει αν κοιμάται έτσι για 4 ώρες το εικοσιτετράωρο τις πρώτες 40-50 μέρες στην προσαρμογή? για την ασφυξία ναι, θέλει επιτηρητή. καλή συνέχεια, και επειδή ειστε πρωτάρηδες, να σκέφτεσαι ότι κάθε εβδομάδα που περνάει θα κάνει τα πάντα όλο και πιο εύκολα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted September 1, 2012 Author Share Posted September 1, 2012 6ωρο καλή μου θα κάνετε καιρό να κοιμηθήτε, αν ακολουθήσετε τον γενικό κανονα... υπομονή μέχρι τότε, φάση είναι, θα περάσει όσο για το φάσκιωμα η παιδίατρος μου μου είχε πει πως αρέσει στα μωρά γιατί σε αυτή την φάση τους αρέσει να είναι περιορισμένα, περιτυλιγμένα, οπως ήταν τόσο καιρό στην κοιλιά... πάντως και για την σπονδυλική στο μαξιλάρι και γω το σκεφτόμουν, την είχα βέβαια σε ένα πολύ λεπτό πουπουλένιο δικό μου που μόλις ξαπλωνε γινόταν ούτε 3 πόντοι, και ποσο πια να πειράξει αν κοιμάται έτσι για 4 ώρες το εικοσιτετράωρο τις πρώτες 40-50 μέρες στην προσαρμογή? για την ασφυξία ναι, θέλει επιτηρητή. καλή συνέχεια, και επειδή ειστε πρωτάρηδες, να σκέφτεσαι ότι κάθε εβδομάδα που περνάει θα κάνει τα πάντα όλο και πιο εύκολα! Ευχαριστούμε πολύ! δεν εννοούσα να κοιμηθούμε εξάωρο, εννοούσα ότι κάθε βράδυ έχει ανησυχία το μωρό για κανένα εξάωρο (το πολύ) και αυτές τις ώρες τη βάζω στο μαξιλάρι για να το ξεπεράσουμε και να κοιμηθεί κι αυτή και οι υπόλοιποι. Το να κοιμάμαι εγώ καθόλου δε με ενδιαφέρει και με ενοχλεί αυτό που μου λένε διάφοροι γνωστοί ότι "δε θα κοιμάσαι τώρα" κλπ, λες και το θέμα μας είναι μην τυχόν και χάσουμε τον ύπνο μας. Αυτό που θέλω είναι το μωρό να κοιμάται, ή τουλάχιστον να είναι ήρεμο και να μην ταλαιπωρείται. Α και δεν είμαι "καλή μου", είμαι "καλέ μου" χα χα σας τη έφερα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted September 1, 2012 Author Share Posted September 1, 2012 Ίσως το παιδάκι σας να έχει ΓΟΠ. Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πάρα πολύ η ελαφρώς όρθια στάση, πράγμα που παρερμηνεύεται από τους γονείς ότι θέλει συνεχώς αγκαλιά. Εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις την μια πλευρά του κρεβατιού με βιβλία, εκεί που βάζει το κεφάλι, ώστε το στομάχι της να είναι πιο ψηλά. Με αυτό τον τρόπο δεν έχεις κανένα φόβο πνιγμού. Πιστεύεις ότι η ανάκλιση, εκτός από το να περιορίζει την πιθανότητα πνιγμού, θα την ανακουφίζει κι όλας; Σίγουρα φαίνεται να δυσφορεί μόλις ξαπλώσει στο κρεβάτι μετά το φαγητό. Ενώ πχ. αν την κρατάμε στον ώμο να ρευτεί, ή αγκαλιά, ή άλλη όρθια θέση, δεν έχει πρόβλημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπουρμπουρ1 Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Πιστεύεις ότι η ανάκλιση, εκτός από το να περιορίζει την πιθανότητα πνιγμού, θα την ανακουφίζει κι όλας; Σίγουρα φαίνεται να δυσφορεί μόλις ξαπλώσει στο κρεβάτι μετά το φαγητό. Ενώ πχ. αν την κρατάμε στον ώμο να ρευτεί, ή αγκαλιά, ή άλλη όρθια θέση, δεν έχει πρόβλημα. Ναι θα την ανακουφιζει πολυ και θα κοιμαται και καλυτερα. Καλο ειναι να την κρατατε για λιγη ωρα ορθια μετα το φαι 10'-20' και μετα να ξαπλωνει. Quote Γεννησαμε! 28-06-2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boy'smam Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Το να κοιμάμαι εγώ καθόλου δε με ενδιαφέρει και με ενοχλεί αυτό που μου λένε διάφοροι γνωστοί ότι "δε θα κοιμάσαι τώρα" κλπ, λες και το θέμα μας είναι μην τυχόν και χάσουμε τον ύπνο μας. Αυτό που θέλω είναι το μωρό να κοιμάται, ή τουλάχιστον να είναι ήρεμο και να μην ταλαιπωρείται. Εχεις δικιο οτι η ηρεμια του μωρου ειναι η προτεραιοτητα σας αλλα μην υποτιμας καθολου μα καθολου την αξια της δικη σας ξεκουρασης και του δικου σας υπνου.Εσυ ακομη ειναι πολυ νωρις για να κουραζεσαι,η γυναικα σου θα κουραστει πολυ πιο συντομα(λογω της εγκυμοσυνης και των ορμονων).Αν αυτη η κατασταση συνεχιστει δεν θα κανει καλο σε κανεναν. Δηλαδη αν κοιμαται μονο το μωρο και εσεις δεν ξεκουραζεστε συντομα τα νευρα σας δεν θα ειναι καλα και θα υπαρχουν εντασεις.Οποτε και το μωρο θα ειναι χορτασμενο απο υπνο,οι γονεις δεν θα ναι ηρεμοι και παλι το μωρο θα ειναι νευρικο αν εσεις δεν ειστε καλα. Ρωτα κι εμας που μετραμε χρονια(3,5 μεχρι τωρα)κακης ποιοτητας υπνου....2 αγορακια ςχω και φαντασου ο μικρος 16 μηνων κοιμαται καλυτερα απο τν μεγαλο 3 και 3 μηνων που ξυπνανι εκομη εναλαξ μες τη νυχτα! Με λιγα λογια βρειτε κι εσεις μια φορμουλα να κοιμαστε εστω και με βαρδιες. Ευχομαι να στε τυχεροι και συντομα να κοιμαστε οικογενειακως 8ωρα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted September 1, 2012 Author Share Posted September 1, 2012 Ναι θα την ανακουφιζει πολυ και θα κοιμαται και καλυτερα.Καλο ειναι να την κρατατε για λιγη ωρα ορθια μετα το φαι 10'-20' και μετα να ξαπλωνει. Πω πω ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω άμεσα. Ναι την κρατάμε τουλάχιστον 15'. Thank you thank you ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dtrip Posted September 1, 2012 Author Share Posted September 1, 2012 Εχεις δικιο οτι η ηρεμια του μωρου ειναι η προτεραιοτητα σας αλλα μην υποτιμας καθολου μα καθολου την αξια της δικη σας ξεκουρασης και του δικου σας υπνου.Εσυ ακομη ειναι πολυ νωρις για να κουραζεσαι' date='η γυναικα σου θα κουραστει πολυ πιο συντομα(λογω της εγκυμοσυνης και των ορμονων).Αν αυτη η κατασταση συνεχιστει δεν θα κανει καλο σε κανεναν.Δηλαδη αν κοιμαται μονο το μωρο και εσεις δεν ξεκουραζεστε συντομα τα νευρα σας δεν θα ειναι καλα και θα υπαρχουν εντασεις.Οποτε και το μωρο θα ειναι χορτασμενο απο υπνο,οι γονεις δεν θα ναι ηρεμοι και παλι το μωρο θα ειναι νευρικο αν εσεις δεν ειστε καλα. Ρωτα κι εμας που μετραμε χρονια(3,5 μεχρι τωρα)κακης ποιοτητας υπνου....2 αγορακια ςχω και φαντασου ο μικρος 16 μηνων κοιμαται καλυτερα απο τν μεγαλο 3 και 3 μηνων που ξυπνανι εκομη εναλαξ μες τη νυχτα! Με λιγα λογια βρειτε κι εσεις μια φορμουλα να κοιμαστε εστω και με βαρδιες. Ευχομαι να στε τυχεροι και συντομα να κοιμαστε οικογενειακως 8ωρα![/quote'] Κοίτα συνολικά κοιμόμαστε 6-7 ώρες την ημέρα, σπαστά βέβαια και ημερήσιες/απογευματινές ώρες. Σίγουρα αυτό δεν αναπληρώνει τον βραδυνό ύπνο, αλλά Οκ μας δίνει ευκαιρίες το μωράκι, να μην είμαστε τέζα. Η γυναίκα μου είνα εκπαιδευτικός και για 1 χρόνο δε θα πάει στη δουλειά. Εγώ έχω άδεια για 1 εβδομάδα ακόμα. Ε μετά ο Θεός βοηθός Κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι, είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνεις για μάθημα άυπνος, αλλα από την άλλη σκέφτομαι φαντάσου να ήμουν οδηγός, ή ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ή χειρουργός, ξέρω γω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwta85 Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 dtrip είχα κγω τα ίδια με το αγοράκι μου.ήταν μόλις 2 κιλά και τις πρώτες μέρες δεν κοιμόταν καθόλου στο κρεβατάκι του.με το που τον έβαζα ξύπναγε.ο άντρας μου ισχυριζόταν (ίσως είχε κ δίκαιο) ότι επειδή τα σεντονάκια του δεν είχαν την μυρωδιά μας δεν του άρεσε. ένα βράδυ αφού κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου τον πήρε ο άντρας μου και τον έβαλε πάνω σε ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι μας ανάσκελα. φόβος να γυρισει μπρούμητα δεν υπήρχε γτ όπως είπα κ πιο πάνω είμασταν μόλις 2 κιλά και βούλιαζε μέσα το μικρούλη μου και απο δύναμη καθόλου.φάση ήταν κ πέρασε.2-3 βδομάδες.βέβαια πάντα τον έπαιρνα στο κρεβατάκι του όταν κοιμόταν βαριά. και για να σε καθησυχάσω ο μπέμπης μου απο 3ων μηνών κοιμάται 12ωρα το βράδυ.μας έχει βάλει ωράριο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmi Posted September 1, 2012 Share Posted September 1, 2012 Αυτο που ξερω ειναι οτι επειδη το μαξιλαρι ειναι μαλακο μπορει η μυτουλα του να βουλιαξει μεσα και κινδυνευει απο ασφυξια, γι αυτο και στην κουνια μεσα δεν εχουμε ποτε μαξιλαρι για το μωρο, ουτε κουκλακια.Αυτο που κανω εγω ειναι οτι αφου την κοιμησω στην αγκαλια μου την γερνω μετα με τροπο διπλα μου και κοιμωμαστε μαζι καποιες ωρες(με πολυ προσοχη) ή την βαζω στο καροτσι. Βεβαια τιποτα απο αυτα δεν πετυχαινει παντα.... αυτό κάνουμε κι εμείς τώρα με τα δοντάκια και πιάνει! Συμφωνώ με το υπόλοιπο μήνυμα περί ασφυξίας όπως και με το ότι δεν είναικαλό για τηνσ πονδυλικη΄στήλη του παιδιού το μαξιλάρι σε οποιαδήποτε ηλικία. Quote ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts