Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποσο ευκολα ραγιζουν τα κεφαλια....

Recommended Posts

Πριν κανα μηνα μας τηλεφωνησαν απο το σχολειο οτι ο μικρος χτυπησε στο κεφαλι αλλα ειναι καλα. Ξεροντας το σχολειο καταλαβα οτι ειναι κατι που φαινεται για να το πουν...

Τελκα ειχε ενα μεγαλο καριυμπαλο και το δερμα ηταν στα προθυρα του να ανοξει αλλα το πιδι ηταν μια χαρ οποτε δεν δωσαμε σημασια.

Ομως στο κεφαλι του εχει καποιο σημαδακι ολο αυτο τον καιρο (ξαναχτυπησε και ολας).

Σημερα η γιατρος μας ειπε οτι ειναι καταγμα! και μπορει να κανει 6 μηνες για να κολλησει! (αλλα και αμεσως να ειχαμε παει δεν θα του εκαναν τιποτα..)

Διαφημίσεις

Συγνώμη αλλά αν χτυπήσει αρκετά το παιδί στο κεφάλι δεν λένε να προσέχουμε αν κάνει εμετό κτλ;Δηλαδή αν δεν υπάρχει καμία ένδειξη, πώς να καταλάβει ο γονιός αν είναι καλά ή όχι;

Πάντως το παιδάκι σου μάλλον χτύπησε αρκετά. Αλλά κι αυτοί από το σχολείο, τι να πω δηλαδή...

Δεν παρουσιασε διασηση. Τον παρακαλουθησαμε. Ουτε καν αλλαγη στην διαθεση. Και βεβαια τωρα εχει περασει 1 μηνας.. Αλλα πεφτει συχνα (μονος του ή με βοηθεια) και ολο χτυπαει. Νομιζω οτι εχει και κατι φρεσκο στο ιδιο σημειο..

Ο ανιψιος μου είναι 9 μηνών και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται από την προηγούμενη Παρασκευή στο νοσοκομείο από κάταγμα στο κεφάλι χωρίς να έχει παρουσιάσει όλα τα υπόλοιπα.

Ο λόγος της νοσηλείας είναι ότι πρέπει να του χορηγηθεί πολύ δυνατή αντιβίωση ενδοφλέβια και προληπτικά να γίνει μαγνητική.

Η γιατρός χωρίς ακτινογραφία πως ξέρει ότι είναι κάταγμα ?

rQGhp3.png

και μια συμμαθήτρια της κόρης μου στο βρεφικό..χτύπησε πολύ το μέτωπο της ..και ο γιατρός της είπε να προσέχει πολύ να μην ξαναχτυπήσει στο κεφάλι...ξέρω ότι καλό είναι να μην χτυπάνε στο κεφάλι..αλλά ..αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας μας πει.

Διαφημίσεις

Ο ανιψιος μου είναι 9 μηνών και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται από την προηγούμενη Παρασκευή στο νοσοκομείο από κάταγμα στο κεφάλι χωρίς να έχει παρουσιάσει όλα τα υπόλοιπα.

Ο λόγος της νοσηλείας είναι ότι πρέπει να του χορηγηθεί πολύ δυνατή αντιβίωση ενδοφλέβια και προληπτικά να γίνει μαγνητική.

Η γιατρός χωρίς ακτινογραφία πως ξέρει ότι είναι κάταγμα ?

Me psilafisi. Eixe idi ena mina pou eixe xtypisei. Den pigame amesa giati theorisame oti einai ena megalo karoumpalo

και μια συμμαθήτρια της κόρης μου στο βρεφικό..χτύπησε πολύ το μέτωπο της ..και ο γιατρός της είπε να προσέχει πολύ να μην ξαναχτυπήσει στο κεφάλι...ξέρω ότι καλό είναι να μην χτυπάνε στο κεφάλι..αλλά ..αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας μας πει.

Kamia idea pos tha ginei auto? na min ksanaxtypisei?

Διαφημίσεις

mmdad αμάν πια αυτό το σχολείο του μικρού!:evil:

Μήπως να τον άλλαζες; Δεν ξέρω αν είναι εφικτό βέβαια.

Δεν πάνε καλά εκεί οι άνθρωποι. Κρίμα για το παιδάκι σου δηλαδή.

mmdad αμάν πια αυτό το σχολείο του μικρού!:evil:

Μήπως να τον άλλαζες; Δεν ξέρω αν είναι εφικτό βέβαια.

Δεν πάνε καλά εκεί οι άνθρωποι. Κρίμα για το παιδάκι σου δηλαδή.

Pane kai ta dyo paidia sto idi giauto kai exo tosa themata. Den nomizo omos oti tou eftege kanenas pou etrexe mesa stin taksi.

simera epese sto spiti... kai vevea opos skarfalonoun opou vroun logiko einai na peftoun...

(to kefali pos tha prostatepsoume omos??,)

Διαφημίσεις

εννοειται οτι τα προσεχουν αλλα πως να τα περιορισουν κιολας που πρεπει να εχουν τοσους δασκαλους οσα και τα παιδια...εδω εμεις στο σπιτι και δεν τα κουμανταρουμε.

• 1 χρόνο μετά...

Λοιπον,,

Παλι χτυπησε (στο Δοξα Πατρι). Εχει μελανια και ειναι φουσκωμενο. Αλλα αυτη την φορα δεν με ειδοπησαν καν! Δεν φαινεται να ποναει ουτε εχει αλλαγη στην διαθεση..

Φυσικα δεν ξερω τι ωρα χτυπησε. Μου το ειπε ο φιλος του (που ΘΑ γινει 5 σε 3 μηνες οποτε ειναι αξιοπιστος μαρτυρας). Ο ιδιος λεει οτι μεχρι να τον παει η αγαπημενη (αλλο τετραχρονο) του στην δασκαλα ειχε σταματησει να κλαιει..

Καταγμα αρκετα παιδακια εχουν παθει και δεν το εχει παρει κανεις χαμπαρι.....ισως μεινει ενα σημαδακι οπως στο παιδακι σου.....και οπως πολλα σημαδακια που βλεπεις σε πολλους ενηλικες.

Το θεμα ειναι οτι και στο νοσοκομειο να πας συνηθως σε στελνουν σπιτι, αν δεν εχει συμπτωματα διασεισης δηλαδη. ειδικα αν το χτυπημα ειναι στο κουτελο που θεωρειται λιγοτερο επικινδυνο.

μεγαλωνωντας το παιδι ισως φτιαξει εντελως ισως μεινει καποιο μικρο σημαδι..... Αν ομως εχει περασει καιρος, ξεχασε το, δεν ειναι πλεον επικινδυνο.

Τωρα για το οτι χτυπανε συνεχεια....τι να κανεις? τιποτα....εδω μπρος στα ματια μας πεφτουν. Και ειναι και μερικα παιδακια που οπως και να πεφτουν, στο κεφαλι καταληουν να χτυπανε ( οπως ο γιος μου).

το θεμα ειναι να μην ειναι κατι σοβαρο.

Με το σχολειο βεβαια θα μπορουσες να μιλησεις και να παραπονεθεις..οτι θεωρεις πως δεν υπαρχει επαρκη φυλλαξη. Ισως ετσι εκαναν κατι παραπανω. περαστικα σας.

Το προηγουμενο εκανε κανα 6μηνο για να φυγει, αλλα αυτο ειναι σημερινο - φρεσκο. Με ειδε στο δρομο η μαμα του φιλου του και μου ειπε οτι ο Δ εχει χτυπησει στο κεφαλι (εχει γδαρει και την μυτη του) και ο μικρος της μας ειπε οτι επεσε οταν ηταν στο δειαλειμα (ειναι αυτοκολλητοι οποτε θα ηταν πολυ κοντα). Ευτυχως δεν φανηκε να τον εχει επηρεασει αλλα δεν παυει να ειναι ενα μελανο καρουμπαλο ακριβως πανω απο την μυτη του. Ο δικος μου ειπε οτι τον πειρε ενα κοριτσακι για να πανε στην δασκαλα αλλα πηγανε???

Οσο για το σχολειο κανενας δεν ειδε τι εγινε! Η δασκαλα του μου ειπε οτι ηταν μια χαρα και δεν τον ειδε χτυπημενο (να της στειλω φωτο?) και οι επιτηριτριες στην φυλλαξη ισχυριζονται οτι εφοσον εγινε εξω ηταν με την δασκαλα του (της το ειπα).

Και βεβαια δεν επεσε/χτυπησε μονο ο δικος μου. Ενα αλλο παιδακι επεσε απανω του και εκλεγε και αυτο (συνομιλικο αλλα πιο μεγαλωσωμο). (Αν ομως τολμησει και μιλησει στο μαθημα μια χαρα τον βλεπουν να τον βαλουν τιμωρια).

Ε΄λπιζω να μην ειναι σοβαρο... αλλωστε με το σχολειο αυτο ακρη δεν βγαινει...

Φιλενάδα δεν κρατιέμαι θα το πω. Στο σχολείο πρέπει πια να κάνεις καταγγελία. Τα παιδιά διαρκώς χτυπούν και μάλιστα χωρίς οι εκπαιδευτικοί να το παίρνουν χαμπάρι. Κι εμένα έχει τύχει να μου χτυπήσουν παιδιά (ευτυχώς όχι σοβαρά) μπροστά στα μάτια μου. Μάλιστα ένα κοριτσάκι ράγισε το χέρι του, πέφτοντας από το μονόζυγο. Σκέψου ότι ήμουν όρθια με τα χέρια μου αριστερά και δεξιά της και δεν πρόλαβα να την πιάσω.

Παρόλα αυτά τόσα πολλά ατυχήματα δεν δικαιολογούνται. Προσωπικά θα έκανα γραπτή αναφορά ή ό,τι άλλο συνηθίζεται εκεί.

Αυτό το δεν ξέρω δεν είδα είναι απαράδεκτο. Πόσα παιδιά αντιστοιχούν στην καθεμιά και ποτέ δεν ξέρουν δεν είδαν. Άντε να συμβεί μια φορά να μη δεις. Αλλά κάθε φορά για όλα δ.ξ./ δ.α λες και απαντούν σε ερωτηματολόγιο.... αδιανόητο.

Περαστικά στο αντράκι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Επίσης έτσι για το πω το λέω, μήπως να δεις τι παίζει με την ισορροπία και τα αντανακλαστικά του; Συνέχεια χτυπήματα στο κεφάλι; Λέω τώρα εγώ, που με ξέρεις είμαι λίγο υπερβολική.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σε ποιον να κανω καταγγελια??? Οσα πιτσιρικια ρωτησα δεν μπορεσαν να μου πουν καν αν εγινε το πρωι ή το απογευμα. Τωρα πειρε ξανα η μαμα του φιλου του και ειπε οτι οταν τον ειδαν να κλαιει καθονταν ολα τα παιδακι γυρω γυρω παγωμενα...

Ασε που μεχρι να παμε στο σχολειο θα εχει περασει (ελπιζω).

Το θεμα ειναι οτι ενα σχολειο που βαζει ενα τετραχρονο τιμωρια γιατι ζωγραφιζει την κασσετινα ΤΟΥ και μιλαει στην ταξη δεν τον βλεπει οταν χτυπαει το κεφαλι του.

Δεν πιστευω οτι δεν τον ειδαν γιατι ηταν πολυ καθαρος. Ουτε μυξες ειχε ουτε βρωμιες και τα γυαλια του ηταν καθαρα (και βεβαια οταν κλαιει λερωνονται αμεσως)

Miriki δεν πεφτει μονος του. Σιγουρα χαζευει και δεν προφυλασσεται. Χτες επεσε ενα αλλο παιδακι πανω του που εινα τριτο το εσπρωξε.

Οσο για τις δασκαλες - λογικα ειναι αρκετες γιατι εχει και βοηθητικο προσωπικο. Οταν ομως ειναι πολλες μαζευονται σε ενα παγκακι και συζητανε δεν ειναι σκορπισμενες στην αυλη

Σε ποιον να κανω καταγγελια??? Οσα πιτσιρικια ρωτησα δεν μπορεσαν να μου πουν καν αν εγινε το πρωι ή το απογευμα. Τωρα πειρε ξανα η μαμα του φιλου του και ειπε οτι οταν τον ειδαν να κλαιει καθονταν ολα τα παιδακι γυρω γυρω παγωμενα...

Ασε που μεχρι να παμε στο σχολειο θα εχει περασει (ελπιζω).

Το θεμα ειναι οτι ενα σχολειο που βαζει ενα τετραχρονο τιμωρια γιατι ζωγραφιζει την κασσετινα ΤΟΥ και μιλαει στην ταξη δεν τον βλεπει οταν χτυπαει το κεφαλι του.

Δεν πιστευω οτι δεν τον ειδαν γιατι ηταν πολυ καθαρος. Ουτε μυξες ειχε ουτε βρωμιες και τα γυαλια του ηταν καθαρα (και βεβαια οταν κλαιει λερωνονται αμεσως)

Miriki δεν πεφτει μονος του. Σιγουρα χαζευει και δεν προφυλασσεται. Χτες επεσε ενα αλλο παιδακι πανω του που εινα τριτο το εσπρωξε.

Οσο για τις δασκαλες - λογικα ειναι αρκετες γιατι εχει και βοηθητικο προσωπικο. Οταν ομως ειναι πολλες μαζευονται σε ενα παγκακι και συζητανε δεν ειναι σκορπισμενες στην αυλη

Αρχικά κάνεις καταγγελία στη διεύθυνση του σχολείου, για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά πλημμελούς επιτήρησης και αν δε συμμορφωθούν πας παραπάνω. Ποιος είναι το αφεντικό τους; Ο δήμος; Κάποια Διεύθυνση που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας.... Είναι ανεπίτρεπτο....Θα γράψεις ακριβώς αυτά που λες σ' εμένα τώρα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...