Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απαράδεκτο αρθρο με θέμα Καισαρική τομή. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας.

Recommended Posts

http://www.ygeianews.gr/section/egkumosuni/content/kaisariki-tomi-dikaioma-kathe-gunaikas

Αίσχος και ντροπή.Που φοβίζουν τις γυναίκες για να τις έχουν του χεριού τους.

Μου θύμισε τα λογια του Λεμπουαγιέ στο βιβλίο Φυσικός τοκετός.Με το διάλογο μεταξύ

γυναίκας και γυναικολόγου.

Γιατρέ περιμένω παιδί?? Αλήθεια ? Και... Φοβάστε???

Ναι γιατρέ καλα το καταλάβατε.

Φοβάστε λίγο??

Οχι.Για να είμαι ειλικρινής έχω τρομοκρατηθεί.

Και ο μαιευτήρας σε υποτάσει.Μην ντρέπεστε κυρία μου.Ο φόβος σας είναι φυσιολογικό.Ο

τοκετός είναι μια υποθεση με πολλά ρίσκα για να μην πω με μεγάλο κίνδυνο.

Αλήθεια?

Κι εξάλλου για εσάς κυρία μου είναι κάτι άγνωστο.

Το άγνωστο .Αυτός είναι λέτε ο λόγος του φόβου μου.Η αιτία του άγχους μου?

Προφανώς

Ενώ εσείς γιατρέ μου τα ξέρετε όλα?

Ολα μάλιστα κυρία μου.

Γιατρέ αφού εσείς τα ξέρετε όλα κι εγώ δεν ξέρω τίποτα,απολύτως τίποτα, Θέλετε να με

ξεγεννήσετε?

Με μεγάλη μου χαρά κυρία μου.Η φίλη που σας σύστησε μου είπε ότι δεν ένιωσε τίποτα.Οτι

την είχατε ναρκώσει της είχατε κάνει επισκληρίδιο.Θα κάνετε το ίδιο και σε μένα?

Βασιστείτε πάνω μου κυρία μου.Σας το υπόσχομαι.

Α, γιατρέ μου πως να σας ευχαριστήσω.Με καθησυχάσατε, ηρέμησα.

Και να που η γυναίκα πιάνεται στο δόκανο.Δεν μπορούμε να εφεύρουμε καλύτερη παγίδα.

Η γέννα της γυναίκας είναι δικιά της.Μην ψάχνει ποιος θα την ξεγεννήσει.Είναι σαν να ρωτά, ποιος θα φάει για μένα, ποιος θα κοιμηθεί για μένα.Το παιδί δεν είναι ένα χαλασμένο

δόντι που πρέπει να βγεί.

Το μωρό είναι πρόσωπο , όχι αντικείμενο του οφείλουμε σεβασμό.

Ο θηλασμός είναι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σχέση(δεν είναι γάλα σε κονσέρβα)Η κατσικούλα θηλάζει το κατσικάκι, η γαιδουρίτσα το γαιδουράκι,η γατούλα το γατάκι, γιατί οχι και ο άνθρωπος το ανθρωπάκι...

Διαφημίσεις

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:confused::confused::confused::confused: πού βρήσκεται η ντροπή ή το αίσχος???

Μάλλον θεωρεί οτι είναι αίσχος η καισαρική ειδικά απο επιλογή.Το γνωστό θέμα καισαρικής-φυσιολογικού τοκετού.

το αισχος ή ντροπη παει στο αρθρο που μας παρεθεσε με λινκ η θεματοθετρια,,,,,γιατι απλα υποστηριζει απο οτι καταλαβα εγω οτι η καισαρικη ειναι επιλογη μας και μαλιστα καλυτερη επιλογη απο το φυσιολογικο τοκετο και γενικα οτι υπερτερει του φυσιολογικου

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

οντως γιατι θεωρεις αυτο το αρθρο ντροπη?κι εγω γεννησα με καισαρικη ,οχι με προγραμματισμενη επειδη μου εσπασαν τα νερα,αλλα εκανα την επιλογη μου.οπως καποια γυναικα επιλεγει να γεννησει φυσιολογικα ετσι καποια αλλη για τους δικους της λογους επιλεγει να γεννησει με καισαρικη τομη.

Διαφημίσεις

αν διαβάσετε καλά, μιλάει για τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου..επίσης αναφέρει τη δυνατότητα της επιλογής...γιατί θεωρούμε τις γυναίκες έρμαια των γιατρών και τις υποβιβάζουμε? Αν το άρθρο μιλούσε για τα οφέλη του φ.τ. και τις επιπλοκές της κ.τ. θα το καταδικάζαμε?

και να πω και κάτι άλλο ...δεν έχουν όλες οι γυναίκες την επιλογή του να περιμένουν να σπάσουν τα νερα, να θηλάζουν ανενόχλητες όλη μέρα κλπ...αν και η λέξη 'πρόγραμμα' δεν μου αρέσει καθόλου, λίγες έχουμε την ανεση του χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων..ξέρω μανούλες που επέστρεψαν στη δουλειά στις 40 μέρες..δεν έχουν όλες την τύχη να είναι δ.υ. ή στο σπίτι..πώς θα το κάνουμε..φίλη δικηγορος προγραμμάτισε καισαρική με βάση ένα επαγγελματικό ρνβ που είχε ενάμιση μήνα μετά..τόσο κακό ειναι και αυτό?

αν διαβάσετε καλά, μιλάει για τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου..επίσης αναφέρει τη δυνατότητα της επιλογής...γιατί θεωρούμε τις γυναίκες έρμαια των γιατρών και τις υποβιβάζουμε? Αν το άρθρο μιλούσε για τα οφέλη του φ.τ. και τις επιπλοκές της κ.τ. θα το καταδικάζαμε?

και να πω και κάτι άλλο ...δεν έχουν όλες οι γυναίκες την επιλογή του να περιμένουν να σπάσουν τα νερα, να θηλάζουν ανενόχλητες όλη μέρα κλπ...αν και η λέξη 'πρόγραμμα' δεν μου αρέσει καθόλου, λίγες έχουμε την ανεση του χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων..ξέρω μανούλες που επέστρεψαν στη δουλειά στις 40 μέρες..δεν έχουν όλες την τύχη να είναι δ.υ. ή στο σπίτι..πώς θα το κάνουμε..φίλη δικηγορος προγραμμάτισε καισαρική με βάση ένα επαγγελματικό ρνβ που είχε ενάμιση μήνα μετά..τόσο κακό ειναι και αυτό?

για μενα το να επεμβαινεις στη φυση για ενα ραντεβου μου φαινεται πολυ κακο

το αρθρο παρουσιαζει τη καισαρικη σαν επιλογη,,,,,ειναι ομως επεμβαση χειρουργικη και επεμβαση στη φυση οταν γινεται γιατι ετσι γουσταρω και οχι γιατι υπαρχει συγκεκριμενος κινδυνος, και εγω γεννησα με κ,τ τη πρωτη γιατι ειχαμε επιπλοκη και πολυ μου την εσπασε που και τη δευτερη επρεπε να το κανω με ραντεβου,,,,,,γιατι επρεπε

και οχι δε γινεται να εξισωνουμε τη καισαρικη με το φυσιολογικο

βασικα θα ανοιξει παλι μεγαλο θεμαααααα αυτο το θεμα

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εγώ πάντως πολύ γέλασα με το άρθρο :-P:-P:-P.. κατ' αρχάς μας ξεκινάει λέγοντας ότι η γυναίκα πια που καταπιάνεται με τόσα μπορεί να επιλέξει πότε θα μείνει έγκυος και πότε θα γεννήσει σύμφωνα με το πρόγραμμά της.... δηλ. τον Ιούλιο έχω ένα γάμο / μία βάπτιση / ένα επαγγελματικό ραντεβού! δεν βάζουμε γιατρέ την γέννα π.χ. στις 25 γιατί δεν με βολεύει άλλη μέρα.. άσε που έχει και μία έκθεση που θέλω να πάω, κρίμα είναι να την χάσω, δεν είχα πάει ούτε πέρσι.... στο τέλος δε του άρθρου υπάρχει και η επιστημονική υποστήριξη της κάθε μιας βλακείας που υποστηρίζει ο κάθε doctor... δηλ. με τον φυσιολογικό τοκετό δείτε πόσα προβλήματα παρουσιάζονται στην γυναίκα... π.χ ακράτεια ούρων.. λέτε εγώ που κατουρήθηκα από τα γέλια με το άρθρο να οφείλεται στον φυσιολογικό τοκετό??? :shock::shock::shock::shock:

Έπίσης ξέχασα να σχολιάσω το θεικό "πλέον κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή χρονική στιγμή της εγκυμοσύνης της"... ωραία εγώ θα πάω σε αυτόν που έγραψε το άρθρο και θα πω "θέλω η εγκυμοσύνη μου να ξεκινήσει την 01 Οκτωβρίου".. μην ακούσω ότι δεν γίνεται!!! αφού το λέει το άρθρο :rolleyes:

εμένα πάλι καθόλου δεν μου την έσπασε που γέννησα με κ.τ. και δεν μου έμεινε κανένα απωθημένο..είναι στον άνθρωπο:)

διαφωνώ με εκφράσεις 'καλό' το ένα, 'κακό' το άλλο..γιατί δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη ότι κάθε γυναίκα είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος..και περί ορέξεως τελικά, κολοκυθόπιτα..:)

Διαφημίσεις

το να επεμβαινεις στη φυση για ενα ραντεβου μου φαινεται πολυ κακο

μάλλον δεν έχεις σχέση με το ελεύθερο επάγγελμα τότε..;)δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη καμια φορά..και οφείλουμε να τη σεβαστούμε..

το να επεμβαινεις στη φυση για ενα ραντεβου μου φαινεται πολυ κακο

μάλλον δεν έχεις σχέση με το ελεύθερο επάγγελμα τότε..;)δεν είναι επιλογή, είναι ανάγκη καμια φορά..και οφείλουμε να τη σεβαστούμε..

ειχα σχεση με το ελευθερο επαγγελμα μεχρι που εγινα μανα,,,,,και συγνωμη αλλα το παιδι μου ερχετε πιο πανω απο το ραντεβου το επαγγελματικο τουλαχιστον σε μενα και στην οικογενεια μου,,,,,οποτε και οταν ειναι ετοιμο να ερθει να ερθει και οχι να το εκβιασω εγω,,,,

και γενικα δε μου εμεινε κανενα απωθημενο λογω καισαρικης ,,,αλλα το οτι με τη καισαρικη επανερχεσαι πιο γρηγορα αντι του φυσιολογικου ειναι ψεμα,,,,και μια βολτα στα μαιευτηρια θα σας πεισει,,,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

εμένα πάλι καθόλου δεν μου την έσπασε που γέννησα με κ.τ. και δεν μου έμεινε κανένα απωθημένο..είναι στον άνθρωπο:)

διαφωνώ με εκφράσεις 'καλό' το ένα, 'κακό' το άλλο..γιατί δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη ότι κάθε γυναίκα είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος..και περί ορέξεως τελικά, κολοκυθόπιτα..:)

συμφωνω απολυτως:P

νομιζω πως το ποτε θα επανελθει ενα σωμα εχει να κανει με την καθε γυναικα ξεχωριστα.εγω ας πουμε περπατησα 5 ωρες μετα την καισαρικη μονη μου και περα απο 2 παυσιπονες που μου εκαναν δεν εκανα αλλες.κι ενιωθα μια χαρα.στον μηνα πανω ξεκινησα και γυμναστικη.μια γνωστη μου που εκανε κι αυτη καισαρικη πονουσε αρκετα στο μαιευτηριο εκανε αρκετες παυσιπονες και σταματησε να ποναει νομιζω 4-5 μηνες μετα την επεμβαση.δεν ξερω τι γινεται με τον φυσιολογικο αλλα δεν με πειραξε οτι και να εκανα.και δυστυχως σ'αυτη τη ζωη καμια φορα η δουλεια σου οριζει τι θα κανεις και ποτε

Δεν μπορώ να πω ποιο είναι καλό και ποιο κακό,

αλλά το δικαίωμα επιλογής είναι αδιαπραγμάτευτο.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

καλά οκ, το άρθρο δε μιλάει για τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου, μιλάει μόνο για τα υπέρ της καισαρικής!!!δεν είδα κάπου να αναφέρεται σε μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, τον κίνδυνο θρομβώσεων ή τυχόν μολύνσεων, αφού πρόκειται, εν πάσει περιπτώσει για ένα χειρουργείο!

αντιθέτως, ο φυσιολογικός τοκετός, όπου αναφέρεται, χαρακτηρίζεται ως:

"Επιπλέον αποφεύγεται η κακοποίηση του πυελικού εδάφους με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην παρουσιάζει αργότερα ακράτεια ούρων, κυστεοκήλη, ορθοκήλη και πρόπτωση μήτρας που παρατηρούνται συχνά σε γυναίκες που έχουν γεννήσει με κολπικό τοκετό (συνήθως εργώδη) και επιβαρύνουν την καθημερινότητά της, οδηγώντας την μετά την πάροδο κάποιων ετών στην χειρουργική λύση του προβλήματος."

και ως:

"περιττές επιβαρύνσεις και επιπλοκές για το σώμα της" :shock:

πιστεύω, κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην επιλογή, αλλά κυρίως, στη σωστή και αντικειμενική πληροφόρηση!!!:rolleyes::cool:

AtQqp2.png

είναι εμφανές ότι το άρθρο προωθεί την κ.τ.,

ε, και;

όποιος θέλει να ενημερωθεί για τα υπέρ και τα κατά κάθε μεθόδου,

δεν έχει παρά να διαβάσει πολύ περισσότερα για να έχει και πολύπλευρη ενημέρωση.

Από ένα άρθρο θα ενημερωθεί;

και όπως λέει και η MY TREASURE: πού βρήσκεται η ντροπή ή το αίσχος???

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4725888

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η κυβέρνησή του καταρτίζει νομοσχέδιο για τις αμβλώσεις, γεγονός που αναμένεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις στη γειτονική χώρα σχετικά με την πρακτική αυτή, την οποία ο τούρκος ηγέτης εξισώνει με «φόνο».

Το σαββατοκύριακο προκάλεσε την κατακραυγή από ορισμένες γυναικείες οργανώσεις, βουλευτές της αντιπολίτευσης και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, όταν εκφώνησε δύο ομιλίες στη διάρκεια των οποίων καταδίκασε τις αμβλώσεις και τις γεννήσεις με καισαρική τομή, λέγοντας ότι αποτελούν μέρος «μυστικών» συνωμοσιών με στόχο να ανασχεθεί η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Για μια ακόμη φορά υποστήριξε ότι οι αμβλώσεις αποτελούν «δολοφονίες».

Επίσης, ανέφερε ότι διαφωνεί με τις γεννήσεις με τη μέθοδο της καισαρικής τομής διότι εντάσσονται, όπως είπε, σε μια «επιχείρηση» με στόχο τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού στην Τουρκία, διότι οι γυναίκες που επιλέγουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν πάνω από δύο φορές.

Μετά τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, ο υπουργός Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σχέδια για την επιβολή μέτρων εις βάρος όσων νοσοκομείων διεξάγουν «μη αναγκαίες» επεμβάσεις για τη γέννηση παιδιών με καισαρική τομή, αποκαλώντας τις αφύσικες.

Ετοιμάζει νόμο

«Ετοιμάζουμε ένα νόμο για τις αμβλώσεις και θα τον περάσουμε», είπε ο Ερντογάν σε εκατοντάδες επευφημούντες υποστηρικτές του κατά την τελετή των εγκαινίων ενός νέου νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς νʼ αναφέρει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του νόμου αυτού.

Οι αμβλώσεις στην Τουρκία είναι νόμιμες από το 1983 ως την 10η εβδομάδα από τη σύλληψη.

Ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως θέλει η Τουρκία, μια κατά πλειονότητα μουσουλμανική χώρα 75 εκατ. κατοίκων, να συμπεριλαμβάνεται στις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ως το 2023, όταν η Τουρκική Δημοκρατία θα συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Τουρκία έχει τριπλασιαστεί στην διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του ισλαμιστή πολιτικού στην εξουσία.

Ο τούρκος πρωθυπουργός, που πρεσβεύει από θρησκευτική και κοινωνική άποψη συντηρητικές απόψεις, προωθεί εδώ και χρόνια την ιδέα ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τουλάχιστον τρία παιδιά.

Υποδείξεις σε άλλους ηγέτες

Τον περασμένο μήνα, διέκοψε τον φινλανδό πρωθυπουργό στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα για να υποστηρίξει ότι και οι Φινλανδοί πρέπει να έχουν ο καθένας τουλάχιστον τρία παιδιά.

Σε μια επίσκεψή του στο Καζακστάν τον περασμένο μήνα, αποφασίζοντας ότι τα τρία παιδιά δεν φτάνουν, είπε στον πρωθυπουργό της χώρας αυτής ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει πέντε.

Στην Τουρκία καταγράφεται υψηλό ποσοστό γεννήσεων με καισαρικές τομές - πάνω από 40% των γεννήσεων γίνεται με αυτή τη μέθοδο, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2011.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προτείνει το ποσοστό αυτό να είναι περί το 15%.

Στην Τουρκία καταγράφεται όμως παράλληλα το υψηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στον ΟΟΣΑ.

Τα ποσοστά των αμβλώσεων στην Τουρκία μολαταύτα μειώνονται σταθερά αφότου η πρακτική νομιμοποιήθηκε το 1983, αν και αρκετοί Τούρκοι επιλέγουν να κάνουν λιγότερα παιδιά.

Με 14,8 αμβλώσεις ανά 1.000 γυναίκες, η Τουρκία βρίσκεται πολύ πίσω από το αντίστοιχο μέγεθος που καταγράφει ο ΟΗΕ σε παγκόσμια βάση (28:1.000) και στην Ευρώπη (27:1.000).

«Μεταμοντέρνος δικτάτορας»

Ένας εξέχων βουλευτής του κοσμικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) είπε πως ο Ερντογάν θα έπρεπε να «σταματήσει να επεμβαίνει στις επιλογές των γυναικών και να κυβερνήσει τη χώρα».

Ο Ερντογάν είναι συχνά τραχύς στους τρόπους του και πολλές φορές μοιάζει με αυστηρό πατέρα, εκφέροντας κρίσεις για τους «κινδύνους» από το αλκοόλ και τα τσιγάρα, προκαλώντας ενόχληση στους πολίτες που δεν θέλουν ο πολιτικός ηγέτης της χώρας τους να παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής τους.

Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επιτέθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για άλλη μια φορά στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «μεταμοντέρνο δικτάτορα».

Ο Ερντογάν απάντησε επιθετικά. «Ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν αξιοπρέπεια ρωτάνε γιατί ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει σε αυτά τα θέματα. Σε αυτή τη χώρα είμαι υπεύθυνος για κάθε θέμα. Ως πρωθυπουργός θα ασχολούμαι με όλα», είπε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: θα θέλατε έναν τέτοιο νόμο (αναφέρομαι στο κομμάτι κ.τ. από επιλογή)?

my treasure εχω μυωπια 9 βαθμους,ηθελα να γεννησω φυσιολογικα γιατι αυτο ειναι το φυσιολογικο...!ο γυναικολογος μου μου ειπε πηγαινε στον οφθαλμιατρο σου να δει το βυθο σου και να μας πει αν θα εχουμε θεμα.πηγα στον οφθαλμιατρο με μετρησε και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα ο βυθος μου,δεν μπορει ομως να μου υπογραψει οτι αν πιεστω πολυ ή αν διαρκεσει πολυ ωρα ο τοκετος δεν θα παθω αποκολληση αμφιβληστροειδους.(βεβαια αυτο μπορει να το παθει και μια γυναικα χωρις θεμα στα ματια της)οταν το ακουσε ο αντρας μου ουτε που το συζητουσε να γεννησω φυσιολογικα γιατι δεν ηθελε να παθω κατι.μετα το σκεφτηκα και ειπα δεν βαριεσαι ας το κανω με καισαρικη για να μην υπαρχει και καποιο θεμα.εσυ στη θεση μου τι θα εκανες?

""Ο Ερντογάν απάντησε επιθετικά. «Ορισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν αξιοπρέπεια ρωτάνε γιατί ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει σε αυτά τα θέματα. Σε αυτή τη χώρα είμαι υπεύθυνος για κάθε θέμα. Ως πρωθυπουργός θα ασχολούμαι με όλα», είπε.""

δηλαδη εγω σαν τουρκαλα ας πουμε θα πρεπει να παρω την γνωμη του ερντογαν για το ποσες φορες θα γουσταρω να το κανω με τον αντρα μου και το ποσα παιδια εχω διαθεση η' την θεληση η' την οικονομικη δυνατοτητα να κανω?καλα εχουμε ξεφυγει εντελως ομως............

και σε οτι αφορα την επιλογη του ποτε θα μεινω εγκυος,κι εγω στο 2ο ηθελα να γεννησω παλι καλοκαιρι και ξεκινησα προσπαθειες απο οκτωβρη.το εποιασα με την πρωτη,αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν ερχοταν πιο μετα θα το εριχνα.αλλωστε δεν ειναι ολες οι γυναικες τοσες τυχερες να ποιανουν παιδια αμεσως,αλλες προσπαθουν χρονια και δεν τα καταφερνουν.

στο θεμα της αμβλωσης,προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ισοδυναμει με φονο και μαλιστα εκπρομελετης με ενα μεγαλο ΑΛΛΑ.ειμαστε εν ετη 2012,θεωρω λοιπον γελοιο το κλασικο"μα δεν το περιμενα με 1 φορα να γινει κατι" η' το θεικο"ετυχε" η' το αλλο κουλο που μου πεταξε γνωστη μου"ο αλεκος επρεπε να προσεχει και οχι εγω.".ειμαστε σε μια φαση που ειμαστε πληροφορημενες για ολα και δεν θεωρω οτι πρεπει να αφηνω την προφυλαξη στον αντρα γιατι ειναι ταμπου.ειμαι κι εγω συνυπεφθηνη για την πραξη και τις συνεπειες τις με τον αλλο.αν δεν θελω λοιπον δεν μενω εγκυος.

και παμε στο ΑΛΛΑ τωρα.αν π.χ. καποιος με βιαζε γιατι θα επρεπε εγω μετα να κρατησω ενα παιδι που θα μου θυμηζε για παντα αυτο που μου συνεβει?η' γιατι να φερω ενα παιδι στον κοσμο που θα ειναι π.χ.αναπηρο σε αυτη την χωρα(το τονιζω αυτο μιας και δεν εχουμε δυστηχως υποδομες για ανθρωπους με οποιαδηποτε αναπηρια,ειμαστε 300 χρονια πισω)?εγω καποια στιγμη θα φυγω απο την ζωη,ποιος θα το φροντισει ενα τετοιο παιδι?οποτε ναι σε μερικες φορες η εκτρωση ισως ειναι μια επιλογη.

αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι μετρο αντισυλληψης και κακως αντιμετωπιζεται ετσι απο μεγαλο ποσοστο γυναικων.γιατι αν ξερανε ποσο κακο κανουν στον οργανισμο τους ισως και να το σκεφτονταν 2 φορες πριν το κανουν.και αν σκεφτονταν οτι εκεινη την ωρα σκοτωνεις ενα μωρο,που να μεν ειναι εμβρυο αλλα μωρο που καταλαβαινει τα παντα την ωρα που εσυ αποφασσιζεις να το σκοτωσεις, ισως και να μην το εκαναν και καθολου.

κατα την γνωμη μου παντα και χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν,πιστευω οτι ειμαι αρκετα μεγαλη για να "βγαζω τα ματια μου",αρα και αρκετα μεγαλη για να προσεχω η' για να αντιμετωπ[ισω τις συνεπειες των πραξεων μου

Δε καταλαβαίνω γιατί πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις για τους λόγους που κάναμε καισαρική.Εντάξει, ο φυσιολογικός τοκετός είναι προτιμότερος γι' αυτό και λέγεται έτσι.Αλλά και με την καισαρική παιδάκι βγαίνει.Το δέσιμο μεταξύ μητέρας-παιδιού έρχεται στην πορεία.

Νομίζω οτι εδώ δεν είναι δημοψήφισμα για το ποιός είναι υπέρ ή κατά της καισαρικής αλλά συζήτηση για τη μονόπλευρη υποστήριξη της ως επιλογή. Όσες την επιλέγουν πολύ καλά κάνουν, είναι δικαίωμά τους. Δε μπορεί όμως ένας γιατρός να την προάγει ως τη βέλτιστη μέθοδο και να αποκρύπτει τους κινδύνους που ενέχει ως επέμβαση για ίδιον όφελος, κατηγορώντας παράλληλα το φυσιολογικό τοκετό.

εμενα ο γιατρος μου εκενε καισαρικη στις 36+4 γιατι λεει ειχε ωρημανση ο πλακουντας.αργοτερα εμαθα οτι ηθελε να φυγει διακοπες.τσαντηστηκα πολυ με την καισαρικη μου,αλλα οπως ειπε και η κοπελα πριν κι εγω παιδι εκανα και μαλιστα πεθανα απο την αγωνια να την εχω στη ΜΕΝΝ 8 μερες και να μην ξερω τι γινεται.τωρα ειμαι εγκυος,απο μερα σε μερα γενναω και παω για φ.τ. απο δικη μου αποφαση και αφου εχω αλλαξει ηδη 3 γιατρους,επειδη σαφως ειναι προτιμοτερο για το παιδι πρωτα απο ολα.και μιλαμε οτι ολοι ακομα και τωρα μου κανουν πολεμο οτι θα πεθανω και θα αφησω ορφανα τα παιδια μου για το ξερο μου το κεφαλι που θελω να γεννησω φυσιολογικα.

τι να πεις?????ευτυχως ο αντρας μου με στηριζει

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...