Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΕΙ-ΔΕΝ ΚΛΑΕΙ

Recommended Posts

Το μωρουλίνι μου είναι 3 εβδομάδων και δεν ξυπναει, όταν πεινάει ή όταν λερώνεται. Για να φαει το ξυπναμε εμεις με δυσκολία κάθε 3 ωρες. Επίσης κλαιει ελάχιστα εως καθόλου. Ο παιδίατρος ειπε να μην ανησυχω, αφού παιρνει κανονικά βάρος. Εμένα ομως μου φαινεται παραξενο. Είχε καμιά σας αντιμετωπίσει παρομοια κατασταση;

Ανησυχω πολύ...

Διαφημίσεις

Κι εμάς έτσι ήταν, σίγουρα για 2 εβδομάδες, 1 της γέννας και άλλη μια που ήμουν Αθήνα.

Τον λυπόμασταν αλλά τον ξυπνούσαμε ανά τρίωρο με τον ίκτερο.

Μετά συνέχισε τους ύπνους του αλλά όταν ξυπνούσε τσίριζε για γάλα.

Μετά άρχισε να ξυπνάει σταδιακά μόνος, νωρίτερα από τις 3 ώρες που τον ξυπνούσα εγώ.

Τώρα πια πολύ σπάνια να κοιμηθεί μέρα πολύ, πρέπει να τον έχω ξεπατώσει.

Οταν ξυπνάει και δεν έχει κάνει τσίσα ή κακά συχνά δεν κλαίει καν. Μη σε προβληματίζει, κάθε μωρό είναι διαφορετικό.

Επίσης εξελίσσονται, μικρό δεν είχε θέμα με τσίσα, μόνο ενοχλούταν, όμως το μάθαμε να το αλλάζουμε κατευθείαν και τώρα δεν κάθεται ούτε 10'' αν τα έχει κάνει, τσιρίζει!

υγ

Στο μαιευτήριο μας είπαν πως απλά έχουμε ένα ήσυχο μωρό!

Και ότι ο ίκτερος δεν έχει σχέση με το ότι κοιμάται πολύ.

υγ2 να φανταστείς πολλές φορές η σύμβουλος θηλασμού ερχόταν κι αυτός δεν ξυπνούσε ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Χαιρομαι dimmi με αυτά που μου λες γιατί φοβαμαι μην εχει κατι το μωρό. Ας ελπίσουμε ότι απλά και 'γω έχω ένα πολύ ήσυχο μωρό. Ωστόσο περιμένω πως και πως ποτε θα ξυπνησει μόνο του...

Ο μόνος τρόπος να ξυπνησει είναι όταν το βαζω κάτω από τη βρύση για να την πλύνω...

Να μη προβληματίζεσαι, είχατε δύσκολο τοκετό?

εφόσον οι γιατροί με βάση τις εξετάσεις λένε ότι το παιδί δεν έχει κάτι, δεν πρέπει να ανησυχείς.

Κι γω τους είχα πρήξει, τί έχει το παιδί και τί έχει :)

Και τώρα που μεγαλώσαμε (2,5 μηνών περίπου) εξακολουθεί να είναι ένα ήσυχο παιδάκι. Κλαίει μόνο όταν έχει κάτι και ξυπνάει μόνο όταν έχει χορτάσει ύπνο. Μέρα με τη μέρα αλλάζουν φοβερά, έχεις να δείς! Οπως κι γω δηλαδή!

εμενα μου ετυχε αλλα ηταν νεογεννητο, και δεν ξυπνουσε με τιποτα, ουτε κατω απο τη βρυση. Ετσι φυσικα αφυδατωθηκε και χεριαστηκε νοσοκομειο. Η διαφορα βεβαια ειναι οτι το δικο σου τρωει, εστω και αν το ξυπνας με το ζορι, κι αφου το ειδε ο παιδιατρος και παιρνει βαρος μην ανησυχεις.

(στο δευτερο παιδι οποτε ημουν στα προθυρα να παραπονεθω που ξυπνουσε καθε μια ωρα, θυμομουν πως ειναι να εχεις ενα μωρο που ΔΕΝ ξυπναει και ελεγα κι ευχαριστω :wink: )

Να σου ζησει :P

Διαφημίσεις

Είχαμε πολύ εύκολο τοκετό, σε 40 λεπτά είχαμε τελειώσει. Ούτε που πρόλαβα να καταλάβω τι γίνεται...

Απλά μου φαίνεται πολύ παράξενο ένα νεογέννητο να μην διαμαρτυρεται ποτέ! Στο μαιευτηριο μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το ξένο γάλα που αναγκαστηκα να δωσω γιατί πέφτει "βαρύ" στα μωράκια και τα κρατάει περίπου 5 ώρες χορτάτα. Εκεί τσεκάρανε και το ζάχαρο που αμα είναι χαμηλό φέρνει υπνηλία, αλλα ηταν και αυτό ΟΚ. Ικτερο δεν έκανε καθόλου.

Ελπίζω να είναι οντως όλα καλά και να μην συμβαινει τίποτα σοβαρό που δεν φαίνεται με την πρώτη...

ελα βρε συ, αφου το εχουν δει και στο μαιευτηριο και μιλησες και με τον παιδιατρο και του εχουν κανει εξετασεις, μην ανησυχεις. Απλως ειναι ησυχο το παιδακι, μην το πεις ουτε του παπα και ανοιξε μια σαμπανια να γιορτασεις ;)

Ενδιαφέρομαι διακαώς να το υιοθετήσω!!! :lol: Τέτοιο παιδί, ούτε στα όνειρά μου! Είσαι τυχερή!

Σοβαρά πάντως, αν η πάνα του βρέχεται και γεμίζει κανονικά σε συχνότητα, επίσης αν παίρνει κανονικά βάρος τότε μην ανησυχείς, είσαι απλά τυχερή. Εμένα αν θυμάμαι καλά, ο γιατρός με έλεγε όταν καμιά φορά (ελάχιστες) κοιμόταν παραπάνω,να τα ξυπνώ ανά τετράωρο. Και εφόσον όλα πάνε καλά, κοιμήσου και εσύ με την ευκαιρία!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Το μωρουλίνι μου είναι 3 εβδομάδων και δεν ξυπναει, όταν πεινάει ή όταν λερώνεται. Για να φαει το ξυπναμε εμεις με δυσκολία κάθε 3 ωρες. Επίσης κλαιει ελάχιστα εως καθόλου. Ο παιδίατρος ειπε να μην ανησυχω, αφού παιρνει κανονικά βάρος. Εμένα ομως μου φαινεται παραξενο. Είχε καμιά σας αντιμετωπίσει παρομοια κατασταση;

Ανησυχω πολύ...

Μην ανησυχείς καθόλου. Και τα δυο μου παιδιά έτσι ήτανε και είναι το δεύτερο. Δενρό καταλαβαίνω καθόλου αυτή την επιμονή να τα ξυπνάμε κάθε 3 ώρες. Άφηνα και τα δυο μου παιδιά να ξυπνήσουν και να φάνε όποτε θέλουν και συνήθως ήταν μετά από 5 ώρες και το βράδυ κοιμόταν από τις 11- 12 εώς τις 7- 8, ανάλογα. Δεν αγχώθηκα γιατί όπως είπε και ο παιδίατρός σου έπαιρναν βάρος και ψήλωναν κανονικά. Άστα ο ύπνος τα βοηθάει να ψηλώσουν και να καταγράψουν ότι είδαν μέσα στη μέρα. Καλή συνέχεια!!!

Βασικά ανησυχησα γιατί διαβασα πως ενα απο τα συμπτωματα του συνδρομου Down είναι η ελλειψη κλαματος και η υποτονικοτητα. Β εβαια στις εξετασεις προγεννητικού ελςγχου ειχα πολυ μικρο ποσοστό 1/46.000, ωστόσο παντα το χειροτερο βαζω με το νου μου.

Αν συνεβαινε κατι τετοιο φανταζομαι θα το ειχαν δει οι παιδιατροι στο μαιευτηριο ή ο δικος μας, ετσι δεν είναι;

Διαφημίσεις

αρχικα down δεν ειναι, θα σου το ελεγαν απο την πρωτη ωρα.

Για υποτονικοτητα μιλαμε μετα τους 6 μηνες, οταν το παιδι θα επρεπε να κραταει το κεφαλι και δεν το κανει, κρεμαει τα ακρα του αντι να τα διπλωνει, δε βαζει καθολου δυναμη στα ακρα, δυσκολευεται στην καταπωση κ.α. Σ'ενα μωρακι τοσο μικρο δε μπορουμε να μιλαμε για υποτονικοτητα.

Χαλαρωσε. Το παιδακι σου ειναι μια χαρα (οπως αλλωστε σε βεβαιωσαν και ολοι οσοι το εξετασαν)

Σε ευχαριστώ πολύ travellingmum.

Να ρωτησω κατι αλλο! Για πόσο καιρό πρέπει να την ξυπνάω κάθε 3 ώρες το βράδυ; Μηπως εχει αυτό σχέση, ότι δεν εχει κοιμηθεί ποτε παραπάνω από 3 ώρες σερί;

Αν σε καθησυχασει καθολου ως μωρο κοιμομουν 22,5 ωρες το 24ωρο..με ξυπνουσαν για να φαω..και δεν ειχα απολυτως τιποτα..και αισιως κοντευω τα 29!!!οποτε μην αγχωνεσαι..τα μωρουλια ξερουν τι κανουν..οταν πραγματικα θα ξυπνησει απο πεινα θα σας ακουσουν 4 τετραγωνα μακρια!!!να σου ζησει το μπουμπουκακι σου!!

Να ρωτησω κατι αλλο! Για πόσο καιρό πρέπει να την ξυπνάω κάθε 3 ώρες το βράδυ; Μηπως εχει αυτό σχέση, ότι δεν εχει κοιμηθεί ποτε παραπάνω από 3 ώρες σερί;

οταν ξυπναει ειναι καπως ζωηρο το μωρακι σου? η ειναι ζαβλακωμενο? θυμαμαι την ανηψια μου σε αντιστοιχη ηλικια ειχε γεννηθει Ιουλιο με πολυ ζεστη κ δεν ξυπνουσε ευκολα εως καθολου μας ειχε πει ο παιδιατρος να την δροσισζουμε συχνα με ντους αλλα κ αιρ κοντισιον(οχι στο ιδιο δωμτιο με το μωρο) αν ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ειναι υποτονικη κ τα χερακια της επεφταν χαλαρα χωρις να τα κραταει να την παμε παιδων αλλα ευτυχως ηταν λογω ζεστης κ μονο. δροσισε το λιγο το νινι σου.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Εγώ είχα τέτοιο μωράκι... Το ένα μου ήταν έτσι! Αν είχα μόνο αυτό, ή είχα δύο σαν και αυτό, θα ήμουν άλλος άνθρωπος, χωρίς υπερβολή! Τι υπέροχο πράγμα η ηρεμία στο σπίτι και ένα μωρό με ελάχιστη γκρίνια και πολλά χαμόγελα!

Ακούς εκεί να ανησυχείς που το παιδί είναι ήσυχο! :lol:

Εντάξει, αν ως μαμά σε προβληματίζει, κοίταξέ το λίγο καλύτερα. Δηλαδή συνέχισε να παρακολουθείς το βάρος, κράτα επαφή με τον παιδίατρο... Είναι όμως απίθανο να συμβαίνει κάτι!

Η δική μου μετά τις τρεις εβδομάδες άρχισε σταδιακά να κοιμάται λιγότερο. Ήταν όμως μέρα που έστρωσαν οι ώρες του ξύπνιου της. Γενικά δεν μας προβλημάτισε. Τι καλό κορίτσι που ήταν και είναι!

Να πω την αλήθεια η δική μου ξύπναγε για να φάει, αλλά δεν είχε πολλή γκρίνια. Γενικά όμως κοιμόταν αρκετά, δηλαδή μετα το γεύμα της έμενε για λιγο ξύπνια και ξανακοιμόταν, όσο ήταν νεογέννητο. Το βράδυ ξανακοιμοταν αμέσως και τη μέρα σταδιακά άρχισε να μένει περισσότερο ξύπνια. Όταν ξυπνάει για να φάει τελικά το μικρό σου, ξανακοιμάται αμέσως ή έχει κάποιο χρόνο που είναι δραστήρια; Πάντως δεν ακούγεται ανησυχητικό, αφού παίρνει βάρος και δεν ανησυχεί ο παιδίατρος.

Διαφημίσεις

Να σας εξηγησω ακριβως: Το μωρό δεν ξυπνάει ποτέ μόνο του, ούτε όταν πείνάει, ούτε όταν λερώνεται. Αναγκάζομαι να τη βάζω κάτω από τη βρύση για να την ξυπνήσω και δεν τα καταφερνω πάντα. Επίσης κλαίει από σπάνια εώς ποτέ. Αν θα κλάψει μια φορά τη μέρα...και αυτό για λίγο. Όταν ξυπνάει και την ταίζω (γιατί μερικές φορές τρώει κοιμισμένη) άλλες φορές κοιμάται αμέσως και άλλες φορές μπορει να μείνει ξύπνια 2-3 ώρες.

Ωστόσο πραγματικά ανησυχώ, δεν έχω ξανακούσει μωρό να μην ξυπνάει και να μην κλαιει.

Με το ξένο γάλα το παιδί δεν είναι απαραίτητο να πεινάει στο 3ωρο. Νομίζω δηλαδή ότι δεν ισχύει αυτό που λες ότι δεν ξυπνάει ενώ πεινάει, αλλά πολύ απλά δεν πεινάει. Το 3 ωρο δεν είναι απαραβίαστο. Μπορεί να πεινάσει στις 4 ώρες. Δεν έγινε τίποτα. Νομίζω ότι την ταίζεις πριν προλάβει να πεινάσει. Είναι και η ζέστη, οπότε το μικρό ζαβλακ'ωνεται.

Εμένα η παιδίατρος μου είχε πει ότι μόνο τα ελλιποβαρή μωρά τα ξυπνάμε για να φάνε. Τα μωρά με κανονικό βάρος τα αφήνουμε να κοιμηθούν όσο θέλουν, γιατί ο ύπνος τους κάνει καλό. Η ανηψιά μου 3 εβδομάδων κοιμόταν κανονικά 7ωρα. Το κάθε παιδί έχει τους δικούς ρυθμούς.

Να σας εξηγησω ακριβως: Το μωρό δεν ξυπνάει ποτέ μόνο του, ούτε όταν πείνάει, ούτε όταν λερώνεται. Αναγκάζομαι να τη βάζω κάτω από τη βρύση για να την ξυπνήσω και δεν τα καταφερνω πάντα. Επίσης κλαίει από σπάνια εώς ποτέ. Αν θα κλάψει μια φορά τη μέρα...και αυτό για λίγο. Όταν ξυπνάει και την ταίζω (γιατί μερικές φορές τρώει κοιμισμένη) άλλες φορές κοιμάται αμέσως και άλλες φορές μπορει να μείνει ξύπνια 2-3 ώρες.

Ωστόσο πραγματικά ανησυχώ, δεν έχω ξανακούσει μωρό να μην ξυπνάει και να μην κλαιει.

αχ, μα υπαρχουν τετοια παιδιαααα???? θελεις να σου φερω την κορουλα μου για 1 μερουλα??? ειναι το αλλο ακρο του μωρου σου!!!!! μεχρι 3 μηνων δεν κοιμωταν ΠΟΤΕΕΕΕΕ!!! 4ωρες το 24ωρο!! ελπιζω να με λυπηθει ο θεος κ το 2ο μου να ειναι σαν το μπεμπακι σου!!! να σου ζησει

Xc60p3.png ghL0p3.png

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Ελπίζω να είναι όλα οπως τα λετε και να είναι μια χαρά το μαϊμουδάκι μου. Η αλήθεια είναι οτι σήμερα την ξύπνησα λιγάκι πιο εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να τη βάλω κάτω από τη βρύση...

Αγαπητη φιλη τι μου θυμησες τωρα.. Εμας τον πρωτο μηνα έλιωνε στους υπνους. Λεγαμε τι ησυχο παιδακι που εχουμε. Τον δευτερο κοιμηθηκε σερι το βραδυ! Τον 3ο... Πηρε τα πανω της κ επρεπε να βαραμε 24ωρα! Ευχαριστησου το τωρα που μπορεις λεμε! Να σας ζησει!!!

αχ, μα υπαρχουν τετοια παιδιαααα???? θελεις να σου φερω την κορουλα μου για 1 μερουλα??? ειναι το αλλο ακρο του μωρου σου!!!!! μεχρι 3 μηνων δεν κοιμωταν ΠΟΤΕΕΕΕΕ!!! 4ωρες το 24ωρο!! ελπιζω να με λυπηθει ο θεος κ το 2ο μου να ειναι σαν το μπεμπακι σου!!! να σου ζησει

χαχα!!!ετσι ακριβως ηταν η πρωτη μου κορη!!!:confused::confused:Δεν κοιμοταν ΠΟΤΕΕΕΕΕ.Τωρα ειναι 4 χρονων και ειναι ενας αγγελος!!

Ο Θεος επισης με λυπηθηκε και το δευτερο ειναι αγελλουδι.Κοιμαται και τρωει.Ειναι 4,5 μηνων και τωρα που ειναι και αρωστουλι παλι δεν ακουγεται...

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Ελπίζω να είναι όλα οπως τα λετε και να είναι μια χαρά το μαϊμουδάκι μου. Η αλήθεια είναι οτι σήμερα την ξύπνησα λιγάκι πιο εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να τη βάλω κάτω από τη βρύση...

Φαντασου φρικη λοιπον που ειχα φαει που ηξερα οτι τα μωρα ειναι σαν τη πρωτη μου..Τα μωρα ελεγα κλαινε εχουν κολικους και δεν κοιμουνται...και εχω ενα μωρακι τωρα που δεν ξυπναγε αρχικα...μετα τον πρωτο μηνα ξυπναει αλλα δεν ακουγεται....:rolleyes:

Απλα απολαυσε το:P

δεν έχω καταλάβει, αφού δεν έχει ίκτερο γιατί το ξυπνάτε? :confused: είναι οδηγίες τίνος αυτές?

Εμάς όταν έφυγε ο ίκτερος μας είπαν το βράδυ δεν ξυπνάμε (ξυπνούσε 1-2 φορές μόνο του μέχρι που δεν ξυπνούσε καμμιά), τη μέρα ναι για να κοιμάται το βράδυ, κι έτσι κάνουμε ως τώρα.

Η δική μου μετά τις τρεις εβδομάδες άρχισε σταδιακά να κοιμάται λιγότερο. Ήταν όμως μέρα που έστρωσαν οι ώρες του ξύπνιου της. Γενικά δεν μας προβλημάτισε. Τι καλό κορίτσι που ήταν και είναι!

Να πω την αλήθεια η δική μου ξύπναγε για να φάει, αλλά δεν είχε πολλή γκρίνια. Γενικά όμως κοιμόταν αρκετά, δηλαδή μετα το γεύμα της έμενε για λιγο ξύπνια και ξανακοιμόταν, όσο ήταν νεογέννητο. Το βράδυ ξανακοιμοταν αμέσως και τη μέρα σταδιακά άρχισε να μένει περισσότερο ξύπνια. Όταν ξυπνάει για να φάει τελικά το μικρό σου, ξανακοιμάται αμέσως ή έχει κάποιο χρόνο που είναι δραστήρια; Πάντως δεν ακούγεται ανησυχητικό, αφού παίρνει βάρος και δεν ανησυχεί ο παιδίατρος.

έτσι είμαστε κι εμείς τώρα και η αδελφή μου - τρίτεκνη- μου λέει "δεν ξέρετε τί παιδί έχετε!" :lol:

έχει τραβήξει τα πάνδεινα χαχαχαχαχ χ 3!

τί να σου πω ότι όταν άρχισε να κλαίει που ανακαλύψαμε ότι μπορεί και ανοίγει το στόμα του διάπλατα επιδιώκαμε να το ξυπνάμε να κλαίει για να θηλάσει?

(είχαμε θέμα και δεν έπιανε τη θηλή, που να πιάσει αφού όλο κοιμόταν κι όταν ξυπνούσε...ξανακοιμόταν! Υπομονή δεν είχε, τον έπαιρνε ο ύπνος πάνω στο στήθος, είτε έβγαζε γάλα είτε δεν έβγαζε)

Η σύμβουλος θηλασμού ερχόταν και περιμέναμε μπας και ξυπνήσει το μωρό, το γδύναμε, το πλέναμε, το χαιδεύαμε, το βάζαμε πάνω μου γυμνό να ψάχνει και τελικά αυτό...κοιμόταν!

Τί να σου λέω! Αφού όταν πρωτοέκλαψε - πολύ καιρό μετά- ο μπαμπάς μου λέει "μηηηηηηηη αφήστε το παιδί να κλαψει να το ακούσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

ο δε άντρας μου ηρέμησε, γιατί πιστεύαμε κάτι έχει το στόμα του και δεν μπορεί να το ανοίξει!!!

Και η επόμενη κίνηση του ήταν να το βάλει στο στήθος ενώ έκλαιγε, κι ας ήξερε ότι ήταν λάθος. Και μονολογούσε "τώρα που άνοιξες το στόμα θα θηλάσεις δε μπορεί!" :lol::lol: Αλλά αυτά πολλές εβδομάδες μετά από εσάς :wink:

Dimmi δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ανακουφίζει το οτι υπάρχει και άλλο μωρό σαν το δικό μου. Οι οδηγίες του 3ωρου είναι από τους παιδιατρους του μαιευτηρίου και από τον δικό μας. Οι απόψεις διιστανται, άλλοι παιδιατροι λένε να μην τα ξυπνάς το βράδυ, τι να πω.

Αύριο θα πάμε να κανουμε μια εξεταση αιματος και θυροειδή, μπας και συμβαινει κάτι από 'κει. Ρε γαμώτο άμα σου κάτσει κάτι στραβα στο μυαλό, δεν βγαίνει με τίποτα μετά...