Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι να κανω?????

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια! και παλι χρειαζομαι βοηθεια!!!σημερα ειμαστε39 ημερων.η μπουμπου μου ειχε προγραμμα θηλασμου καθε 2 ωρες την ημερα και περιπου καθε 3 το βραδυ.εχει 5 μερες τωρα που θελει καθε 1 ωρα βεβαια καθετε 7 με 10 λεπτα και σταματαει.το θεμα μου ειναι οτι ειπα τα απογευματα να της δινω 1 γευμα ξενο γαλα μην με μαλωσετε!!!απλα και η αλλη μου η κορη θελει λιγο χρονο μου το δειχνει οτι αναζηταει την προσοχη μου,το συζητησα με τον παιδιατρο και μου εδωσε το οκ για να εχω λιγο χρονο.αφου τελικα βρηκαμε ενα μπιμπερο που να το θελει,μου πινει 50γρ μονο και μετα απο 1με 1,50 ωρες πειναει παλι ενω μου ειπε ο παιδιατρος οτι πρεπει να πινει 150γρ και να την κραταει περιπου 3 με4 ωρες.το θεμα μου ειναι οτι και νιωθω ασχημα που της δινω ξενο γαλα αλλα και δεν προλαβενω να εχω και λιγο χρονο με την μικρη μου.θα στρωσει λετε?θα αρχησει να πινει πιο πολυ?εχω σκεφτει μεχρ και να κοψω τον θηλασμο γιατι η μικρη μου νιωθει παραμελημενη και εχει δικιο ολη μερα ταιζω!!!δεν μου φτανει ο χρονος για τιποτα!σορρυ αν σας κουρασα αλλα καθε συμβουλη σας για μενα ειναι πολυτιμη.

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

Διαφημίσεις

Η 6η εβδομάδα του μωρου (αυτή που είναι τώρα) είναι δύσκολη φάση καθώς υπάρχει άλμα ανάπτυξης οπότε θα θηλαζει και συχνότερα.

Αφού κάθεται στο στήθος 7-10 λεπτά γιατι το θεωρείς πρόβλημα κι ότι δεν έχεις χρόνο για την μεγάλη σου; Είναι πολυ μικρή διάρκεια οπότε μένει χρόνος να ασχοληθείς με την κόρη σου.

Μπορείς όμως να κανεις πράγματα με την μεγάλη ακόμα και την ώρα που το μωρο θηλαζει πχ να ζωγραφιζετε ή να διαβάσετε ένα βιβλίο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δίνεις ξενο γάλα (αυτό μόνο προβλήματα μπορει να προκαλέσει, πάντως δεν θα βελτιώσει την κατάσταση).

Αφού αντεξες αυτό το διάστημα που ειναι εξαιρετικα δυσκολο, είναι κρίμα να τα παρατήσεις τώρα. Κάθε μέρα θα είναι και πιο εύκολη!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

ελεγα τα απογευματα αν την κρατουσα με το ξενο κανα 3ωρο να μπορουσαμε να παμε με την μεγαλη παιδικη χαρα η βολτα η για μπανιο να μην εχω το αγχος του θηλασμου πως θα το πιει ειναι το θεμα!!!!.εξαλου ενα γευμα θα ειναι.η ιδια μου λεει παλι την θηλαζεις την αδελφη μου!

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

Και τι δεν μπορείς να θηλάσεις έξω;Βάλε το μωρό σε μάρσιπο και βγείτε έξω!Πηγαίντε βόλτες ,για ψώνια και για ότι άλλο χρειάζεται:-D!Να δώσεις επίσης στην πιο μεγάλη κόρη σου την ευκαιρία να συμμετέχει στην φροντίδα του μωρού και να το κάνετε με διασκεδαστικό τρόπο.Μιλάω βέβαια έξω από τον χορό γιατί έχω μόνο ένα παιδάκι αλλά ιδέες λέω:-D...Να χαίρεσαι τα αστέρια σου!!!

ελεγα τα απογευματα αν την κρατουσα με το ξενο κανα 3ωρο να μπορουσαμε να παμε με την μεγαλη παιδικη χαρα η βολτα η για μπανιο να μην εχω το αγχος του θηλασμου πως θα το πιει ειναι το θεμα!!!!.εξαλου ενα γευμα θα ειναι.η ιδια μου λεει παλι την θηλαζεις την αδελφη μου!

Και γιατί δεν προσπαθείς να εξηγήσεις (όσο γίνεται) στη μεγάλη σου οτι το μωρό μόνο έτσι μπορεί να φάει και οτι σύντομα θα τρώει φαγητό και μόνο του. Αν τη μεγάλη σου τη θήλασες δεν είναι κρίμα να το στερήσεις από τη μικρή σου; Γιατί δε συμμετέχει και ο μπαμπάς ώστε να απασχολείται λίγο η μεγάλη για να μη νιώθει παραμελημένη; Δε φαντάζομαι οτι την ευθύνη των παιδιών σου την έχεις μόνο εσύ. Άλλη λύση είναι να βγάζεις γάλα με το θήλαστρο και να το παίρνεις μαζί σου αν θες για λίγο τα χέρια σου ελεύθερα. Τέλος, μπορείς να θηλάζεις και να διαβάζεις στη μεγάλη ένα βιβλίο, να βλέπετε μαζί κινούμενα σχέδια ή ό,τι άλλο μπορείς. Ένα sling ή μάρσιππο πιστεύω θα βοηθήσει.

Διαφημίσεις

δυστιχως εχουν πεσει ολα πανω μου ο αντρας μου δουλευει μεχρι τισ 10 το βραδυ τωρα που του ετυχαν κατι δουλειες και οπως ξερετε τα οικονομικα σε ολους ειναι ψυλοχαλια,βεβαια οχι για πολυ ακομα.οσο για την μικρη της εξηγω αλλα οσο καταλαβαινει.σε λιγο τα εχει ξεχασει!την μεγαλη δεν την θηλασα καθολου και γιαυτο εχω βρει τα σκουρα θα προσπαθησω αλλα ωρες ωρες απελπιζομαι!!!

''''ΟΙ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ''''

Αλεξάνδρα 10/07/2008

Μπουλίτσα 5/5/2012

καλησπερα κοριτσια! και παλι χρειαζομαι βοηθεια!!!σημερα ειμαστε39 ημερων.η μπουμπου μου ειχε προγραμμα θηλασμου καθε 2 ωρες την ημερα και περιπου καθε 3 το βραδυ.εχει 5 μερες τωρα που θελει καθε 1 ωρα βεβαια καθετε 7 με 10 λεπτα και σταματαει.το θεμα μου ειναι οτι ειπα τα απογευματα να της δινω 1 γευμα ξενο γαλα μην με μαλωσετε!!!απλα και η αλλη μου η κορη θελει λιγο χρονο μου το δειχνει οτι αναζηταει την προσοχη μου,το συζητησα με τον παιδιατρο και μου εδωσε το οκ για να εχω λιγο χρονο.αφου τελικα βρηκαμε ενα μπιμπερο που να το θελει,μου πινει 50γρ μονο και μετα απο 1με 1,50 ωρες πειναει παλι ενω μου ειπε ο παιδιατρος οτι πρεπει να πινει 150γρ και να την κραταει περιπου 3 με4 ωρες.το θεμα μου ειναι οτι και νιωθω ασχημα που της δινω ξενο γαλα αλλα και δεν προλαβενω να εχω και λιγο χρονο με την μικρη μου.θα στρωσει λετε?θα αρχησει να πινει πιο πολυ?εχω σκεφτει μεχρ και να κοψω τον θηλασμο γιατι η μικρη μου νιωθει παραμελημενη και εχει δικιο ολη μερα ταιζω!!!δεν μου φτανει ο χρονος για τιποτα!σορρυ αν σας κουρασα αλλα καθε συμβουλη σας για μενα ειναι πολυτιμη.

Kαταρχας κοβεις το ξενο μαχαιρι!:cool:

θα παρεις ενα ωραιο βιβλιαρακι και θα διαβαζεις παραμυθακια στην μικρη και θα ειναι και τα 2 happy...

9rQUp2.png

Όπως σου τα είπανε τα κορίτσια! Βιβλιαράκια με παραμυθάκια, να τη βάλεις να ζωγραφίζει κάτι κοντά σου ή να ζωγραφίζεις κι εσύ μαζί της, χειροτεχνείες, κουβεντούλα, μέχρι και με τις κούκλες μπορείτε άνετα να παίξετε. Βάλε το μωρό πάνω σε ένα μαξιλάρι ή ακόμα καλύτερα, σε ένα μαξιλάρι θηλασμού για να έχεις και τα δύο χέρια ελεύθερα.

Επίσης, άνετα μπορείς να πας με τα δύο παιδιά σε μια παιδική χαρά με την οποία η μικρή να είναι εξοικειωμένη, δηλαδή να μπορεί να παίξει σε αρκετά παιχνίδια χωρίς να σε χρειάζεται για να τη βοηθάς και να καθίσεις να θηλάσεις στο παγκάκι (εμείς αυτό κάνουμε κάθε απόγευμα). Γρήγορα θα γνωρίσει και παιδάκια εκεί κι εσύ μαμάδες και θα περνάτε σούπερ. Αν χρειάζεται βοήθεια, δένεις το μωρό για λίγο στο καρότσι, ακόμα και διακόπτοντας τον θηλασμό για λίγο αν χρειάζεται και το παίρνεις μαζί σου ώστε να βοηθήσεις τη μεγάλη. Ή, ακόμα καλύτερα, παίρνεις έναν μαλακό μάρσιππο αγκαλιάς και φοράς τη μικρή και μπορείς να θηλάζεις περπατώντας ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο. Μην κολλάς, δεν είναι ο θηλασμός που σε εμποδίζει να ασχοληθείς με τη μεγάλη. Έτσι κι αλλιώς, και να μη θήλαζε καθόλου, μεγαλώνοντας δεν θα κοιμόταν ολόκληρο το τρίωρο ανάμεσα στα γεύματα, αλλά θα ήθελε απασχόληση, αγκαλιά κλπ.

Τη μεγάλη κάθε φορά που κάθεσαι να θηλάσεις το μικρό να τη φωνάζεις κοντά σου, να της κάνεις αγκαλίτσες κλπ. Όταν θα νιώθει χορτασμένη θα απομακρύνεται η ίδια από κοντά σου και θα παίζει μόνη της.

HXuSp2.pngaS46p2.png

δυστιχως εχουν πεσει ολα πανω μου ο αντρας μου δουλευει μεχρι τισ 10 το βραδυ τωρα που του ετυχαν κατι δουλειες και οπως ξερετε τα οικονομικα σε ολους ειναι ψυλοχαλια,βεβαια οχι για πολυ ακομα.οσο για την μικρη της εξηγω αλλα οσο καταλαβαινει.σε λιγο τα εχει ξεχασει!την μεγαλη δεν την θηλασα καθολου και γιαυτο εχω βρει τα σκουρα θα προσπαθησω αλλα ωρες ωρες απελπιζομαι!!!

Είναι δύσκολο, το ξέρω. Αξίζει, όμως, να προσπαθήσεις αφού μέχρι τώρα το έχεις καταφέρει. Λίγο ακόμα και το μωράκι θα αραιώσει τις ώρες του και θα έχεις μεγαλύτερη αυτονομία. Σκέψου τη λύση για θήλαστρο, μπορεί να βοηθήσει.

To θήλαστρο, αν δεν είναι απαραίτητο για άλλους λόγους (επιστροφή στη δουλειά ή μεγάλη δυσκολία του μωρού να θηλάσει) δεν δίνει λύση, αλλά δημιουργεί προβλήματα. Χρειάζεται επιπλέον χρόνος για άντληση- αποστείρωση, το μωρό δεν καταλαβαίνει γιατί η μαμά του που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη και το θήλαζε του αρνείται τώρα τον θηλασμό και προτείνει μπουκάλι, ενώ υπάρχει πιθανότητα να πάθει σύγχιση θηλών ή ακόμα και να κάνει απεργία θηλασμού. Μπορεί να χρησιμοποιήσει θήλαστρο περιστασιακά αν θέλει να αφήνει το μωρό σε άλλο πρόσωπο και να βγαίνει χωρίς αυτό (όπως είπε και η ίδια), αλλά όχι συστηματικά, δηλαδή για πολλά γεύματα τη μέρα και να δίνει η ίδια το γάλα που αντλεί στο μωρό.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

sia έχω την εντύπωση ότι σε απασχολεί και το τι θα κάνεις αν το μωρό σου σου ζητήσει να θηλάσεις την ώρα που θα είστε έξω. Βρες από την αναζήτηση το θέμα "συμβουλές για δημόσιο θηλασμό". Θα σε βοηθήσει πολύ.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά