Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΘΕΤΟΥ

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΧΩΡΙΣΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 7 ΜΗΝΩΝ ΕΓΚΥΟΣ. ΗΜΑΣΤΑΝ ΗΔΗ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ) ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ 2,5 ΧΡΟΝΩΝ. ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΕΠΕΙΤΑ, ΤΙΠΟΤΑ!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ :!:. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6000 ? :!: ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΠΕΡΙΠΟΥ 350? ΤΟ ΜΗΝΑ).

ΚΑΙ ΡΩΤΩ: ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ) ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ? ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Κ.Α.

ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ

[sIGPIC][/sIGPIC]pWzNp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

δεν νομίζω να σου κάνουν τη χάρη από τη νομαρχία κ ειδικά για ανήλικο.

ζευγάρι φιλικό μου, με αρνητική έννοια στο επίθετο μετά από αρκετό καιρό άλλαξε μόνο τον τονισμό (στο επίθετο του μπαμπά κ στα παιδιά).

σου μιλάω όμως για εντελώς γελοίο επίθετο με τον παλιό τόνο, που δημιουργούσε ''θέματα'' στα παιδιά/σχολείο.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Το κυριότερο που πρέπει να έχεις είναι η ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ κατ'αρχάς και όχι μόνο η επιμέλεια.

Αν δεν έχεις την γονική μέριμνα με δικαστική απόφαση μην ξεκινήσεις καμία διαδικασία γιατί δεν θα ολοκληρωθεί (ρώτα ένα δικηγόρο).

Πρόχειρα βρήκα αυτό

α. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή αν είναι ανήλικος κάθε προσώπου που ασκεί οπωσδήποτε τη γονική μέριμνα ή επιτροπεία.

http://www.vathi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=37

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Δεν νομιζω οτι μπορεις να το αλλαξεις... Κι εγω θα το ηθελα καθως ειμαστε ιδια περιπτωση και χειροτερη (δεν εχω παρει ποτε διατροφη και δεν εχει δει ποτε το παιδι...) αλλα απο οτι μου εχουν πει δικηγοροι μονο το παιδι μετα τα 18 του μπορει να ζητησει να αλλαξει το επιθετο του.

Δεν το ειχα ψαξει ιδιαιτερα αλλα βρηκα αυτο

http://xkarampagias.gr/page4.php?category=32

Η αλλαγή επωνύμου του ανηλίκου τέκνου επιτρέπεται σε περίπτωση συνδρομής ιδιαιτέρου σπουδαίου λόγου, όπως, ενδεικτικά, τα ψυχικά προβλήματα, που προκαλούνται στον ανήλικο από το επώνυμό του, από την κακή φήμη από πράξεις του πατέρα του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα κλπ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να συντρέχουν και άλλοι λόγοι.

Το κυριότερο που πρέπει να έχεις είναι η ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ κατ'αρχάς και όχι μόνο η επιμέλεια.

Αν δεν έχεις την γονική μέριμνα με δικαστική απόφαση μην ξεκινήσεις καμία διαδικασία γιατί δεν θα ολοκληρωθεί (ρώτα ένα δικηγόρο).

Πρόχειρα βρήκα αυτό

http://www.vathi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=60&Itemid=37

εχω την γονικη μεριμνα

Διαφημίσεις

εχω την γονικη μεριμνα

πως μπορεσες και την πηρες?ο δικηγορος μου λεει οτι ειναι ανεφικτο.ειμαι στην ιδια θεση με εσενα γι αυτο ρωταω.βγαινω λιγο απο το θεμα σου συνχωρεσε με

an1cJQh-Sf-0000MzAwMTUxNGR8MzYyNTI5NTlhfA.gifline_line_typew7_beg_d_typew7_time_1260594000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

• 1 month later...
πως μπορεσες και την πηρες?ο δικηγορος μου λεει οτι ειναι ανεφικτο.ειμαι στην ιδια θεση με εσενα γι αυτο ρωταω.βγαινω λιγο απο το θεμα σου συνχωρεσε με

ΕΙΧΑΜΕ ΧΩΡΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΡΩΤΗ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.... ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ? ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ... ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.... <3

ειναι το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσες να κανεις για το παιδι σου, απο συμβολικης αποψεως, κι ο πιο αχρηστος του κοσμου να ειναι, ειναι ο βιολογικος του πατερας, αυτη ειναι η ιστορια του και η ταυτοτητα του,αναιρειται κατι τετοιο?

δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα αυτου που επιδιωκεις ουτε τη σημασια του ουτε τιποτα, αλλαζεις το επιθετο και σβηνεις συμβολικα την καταγωγη του εκ πατρος?

μονο αυτο του εχει μεινει απο αυτον τον πατερα κι εσυ θες να το αλλαξεις:(:(

δωσε του την επιλογη αν δε γουσταρει να αλλαξει το επιθετο του μονος του οταν ενηλικιωθει

αυτη η κινηση ειναι αναλογης σκληροτητας με αυτην της αδιαφοριας του πατερας του

λυπαμαι αλλα δεν βλεπω τιποτα το υγιες σε μια τετοια κινηση

γιατί είσαι τοσο επικριτική?

ο καθενας εχει την αποψη του, δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

τα παιδιά που δεν αναγνωρίζονται από τον βιολογικό πατερα τους και παιρνουν το επίθετο της μητερας, δεν εχουν ταυτότητα?

η κοπελα δε ρωτησε τη γνωμη μας, ζητησε συμβουλές γραφειοκρατικού τυπου

EXXQp3.pngAIzKp2.png

δεν γινεται να αλλαξει το ονομα. Αν ενηλικιωθει τοτε μπορει να αλλαξει επωνυμο αλλα οχι πατρωνυμο. Παντα θα εχει δηλαδη ονομα πατρος. Η μονη περιπτωση να αλλαξει και επώνυμο αλλα και πατρωνυμο ειναι να ενηλικιωθει και να υιοθετηθει απο καποιον αλλον (πχ πατριος).

Διαφημίσεις

γιατί είσαι τοσο επικριτική?

ο καθενας εχει την αποψη του, δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

τα παιδιά που δεν αναγνωρίζονται από τον βιολογικό πατερα τους και παιρνουν το επίθετο της μητερας, δεν εχουν ταυτότητα?

η κοπελα δε ρωτησε τη γνωμη μας, ζητησε συμβουλές γραφειοκρατικού τυπου

επειδη ειμαι απολυτη δεν ξαναγραφω

τα παιδια εχουν δικαιωμα να εχουν την μινιμουμ, αν δεν γινεται αλλιως, συνδεση με τον βιολογικο τους πατερα, εστω μεσω ενος επιθετου, δεν καταλαβαινω γιατι αυτο πρεπει να το καταργησει καποιος,,,επειδη δεν εχεις τελειο πατερα η επειδη εγω δεν μπορω να συννενοηθω μαζι του σου στερω και το επιθετο του???

το συγκεκριμενο παιδι αν καταλαβα καλα εχει αναγνωρισθει απο τον φυσικο πατερα μπαστα,,,,, θα του στερησεις κι αυτο το ελαχιστο????

εγω δεν ειμαι επι του γραφειοκρατικου αλλα επι του ουσιαστικου, και δεν καταλαβαινω την ουσια λογο σημασια μιας τετοιας ενεργειας,,,σβηνουμε το παρελθον του παιδιου για να εκδικηθουμε? συγχαρητηρια

σας φιλω ευχομαι η κοπελα να το ξανασκεφτει κι αν θελει ας ρωτησει και κανεναν ειδικο

βρισκομαι στην ιδια θεση με την κοπελα.καταρχας λογω γαμου τα παιδια αναγνωριζονται αυτοματα.κατα δευτερον στη δικη μου περιπτωση δεν μιλαμε για εναν κακο πατερα δεν μιλαμε καν για πατερα αφου δεν το χει δει ποτε δεν εχει νοιαστει ποτε κτλ κτλ.αρα δεν καταλαβαινω το λογο που ενα παιδι θα πρεπει να χει επωνυμο ενως ανθρωπου που απλα δεν το θελει ουτε ζωγραφιστο.ειναι πολυ σκληρες αυτες οι καταστασεις εγω μπορω να καταλαβω την κοπελα που θελει αλλαγη επιθετου.στο μονο που συμφωνω ειναι να ρωτησεις εναν ειδικο.και οχι δεν ειναι εκδικηση να αλλαξεις το επωνυμο του παιδιου σου λυτρωση και αγανακτηση ειναι.

an1cJQh-Sf-0000MzAwMTUxNGR8MzYyNTI5NTlhfA.gifline_line_typew7_beg_d_typew7_time_1260594000_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

ΕΙΧΑΜΕ ΧΩΡΙΣΕΙ ΠΡΙΝ ΓΕΝΝΗΣΩ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ. ΠΡΩΤΗ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.... ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΟΔΕΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ? ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ... ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.... <3

θα θελα τοσο πολυ και εγω την γονικη μεριμνα αλλα ο δικηγορος μου το χε αποκλεισει αλλα βλεπω οτι τελικα γινεται.οχι τιποτεψαλλο να μην φτασω στο σημειο ποτε να τον παρακαλεσω για μια υπογραφη του οπως κοντεψε να γινει με την βαπτιση.καλη τυχη και σε σενα και στο παιδακι σου

ειναι το χειροτερο πραγμα που θα μπορουσες να κανεις για το παιδι σου, απο συμβολικης αποψεως, κι ο πιο αχρηστος του κοσμου να ειναι, ειναι ο βιολογικος του πατερας, αυτη ειναι η ιστορια του και η ταυτοτητα του,αναιρειται κατι τετοιο?

δεν καταλαβαινω την χρησιμοτητα αυτου που επιδιωκεις ουτε τη σημασια του ουτε τιποτα, αλλαζεις το επιθετο και σβηνεις συμβολικα την καταγωγη του εκ πατρος?

μονο αυτο του εχει μεινει απο αυτον τον πατερα κι εσυ θες να το αλλαξεις:(:(

δωσε του την επιλογη αν δε γουσταρει να αλλαξει το επιθετο του μονος του οταν ενηλικιωθει

αυτη η κινηση ειναι αναλογης σκληροτητας με αυτην της αδιαφοριας του πατερας του

λυπαμαι αλλα δεν βλεπω τιποτα το υγιες σε μια τετοια κινηση

θα συμφωνησω με την ουσια αλλα οχι με τον τροπο γραφης.

ημουν 15 ετων κ ορκιζομουν οτι με τον πρωτο μου μισθο θα πηγαινα σε ενα δικαστηριο να αλλαξω το επιθετο μου....

μας αφησε οταν ημουν 5 ετων(3 παιδια), δεν εδωσε ποτε διατροφη,ηταν παρων οποτε κ αν γουσταρε, σπανιως δηλαδη, εδινε μονο ανεκπληρωτες υποσχεσεις κ αγιατρευτες πληγες, εφυγε μονιμα για το εξωτερικο κ ξαναπαντευτηκε χωρις να μας πει κουβεντα! αλλα ξαναγυρισε για να μας ξαναπληγωσει.

σε μια τηλεφωνικη διανυξη με την μητερα μου η οποια του ζητησε χρηματα (απο τις εξαιρετικα σπανιες φορες!) για να καταφερει να σπουδασει την μεγαλη μου αδερφη, εμεις πηγαιναμε σχολειο ακομα,

της ειπε δεν καταλαβαινεις θα με χωρισει κ η Σ..... νομιζει οτι σας στελνω λεφτα :rolleyes:κ μου κανει την ζωη κολαση! θα τα αποκληρωσω τα παιδια να ησυχασω:shock::shock:. σημειωτεον οτι τοτε ειχε φτιαχτει πολυ καλα οικονομικα, κ εμεις ειμασταν πολυ δυσκολα:|

τοτε λοιπον θελησα να τον απαρνηθω εντελως οπως ηθελε να κανει κ εκεινος.... ο πρωτος μισθος ηρθε στα 17 μου, αλλα ποτε δεν εφτασε αφου βοηθουσα την μητερα μου με τα εξοδα των σπουδων της αδερφης μου.

αργοτερα το ξεχασα, το συνηθισα, το εθαψα καπου...

πριν 3 μηνες καναμε αποποιηση κληρονομιας για εμας κ τα ανηλικα παιδια μας. εφυγε κ αφησε πισω του χρεη κ μετεωρες υποσχεσεις.

αν μας ειχε αποκληρωσει τοτε θα μας ειχε γλιτωσει απο τον κοπο κ τα εξοδα της αποποιησης.

ομως δεν μετανιωνω που εγω δεν αλλαξα το επιθετο μου.

αυτο με εκανε αυτη που ειμαι, με οσα βαρη κ αν σηκωνει, ειμαι εγω κ δεν με απαρνουμαι. με αλλο επιθετο θα ενιωθα οτι κατι λειπει απο εμενα.....

οι ιστοριες μας ειναι διαφορετικες αλλα σκεψου το λιγο ισως ο γιος σου σε χρεωσει αργοτερα, ας ειναι δικη του αποφαση. εξαλλου ειναι δικο σου παιδι κ θα το αναθρεψεις ΕΣΥ οτι επιθετο κ αν εχει.

παντα φιλικα κ συγνωμη που εγραψα μεσα απο τα βιωματα μου.

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Μερικοι λογοι για ν'αλλαξει το παιδι τ'ονομα του ειναι π.χ να θελει η μανα να παει ενα ταξιδι το παιδι και να πρεπει να βρει τον εξαφανισμενο πατερα για να υπογραψει.

Να πρεπει να γινει μια επεμβαση και οι γιατροι να σου ζητουν υπογραφη ενος πατερα που δεν εχει δει ποτε το παιδι του.

Να φτασει το παιδι σε μια ηλικια και να πει απο μονο του ρε μανα ποιος πατερας ειναι αυτος και εχω τ'ονομα του κιολας?

Το παραπανω εχει συμβει σε φιλη οταν η κορη της πηγε γυμνασιο οπου της ειπε πως

αν στο σχολειο την φωναξει καθηγητης με τ'ονομα του πατερας της θα την βρισει.

Δυστυχως σε καποιες περιπτωσεις οι ριζες ενος παιδιου δεν ειναι αυτες που το κανουν

περηφανο,ουτε το ονομα πατρος αποτελει την συνδεση τους με αυτον.

Το να θελει για μενα μια μανα ν'αλλαξει το επωνυμο του παιδιου της ειναι κυριως

συμβολικο.Στην ταυτοτητα παντα θα'χει αυτο το ονομα πατρος.

Την συνδεση του με τον πατερα του ας την αποφασισει το παιδι το ιδιο οταν θα μπει

στην διαδικασια να τον βρει και να ρωτησει το γιατι.Και τοτε,αν θελει ας κανει το

επωνυμο του ξανα ιδιο με του πατρος,μην χεσω.

Επιτελους,τα παιδια δεν ειναι κανενος.Τα φερνουμε στην ζωη για να τα

μεγαλωσουμε,ν'ολοκληρωθουμε εμεις(κυριως οι γυναικες) και για να δωσουμε σ'αυτα

την δικη τους ζωη.ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΑ ΘΕΛΟΥΝ.

Ακου'κει συνδεση με τον πατερα?Ποια συνδεση?Μια σειρα απο γραμματα της

αλφαβητου που απο πισω δεν εχουν τιποτα?!Αυτο θελουμε για τα παιδια μας?Μια

ονοματολογια που θα δηλωνει τον γενητορα?Ποιος το εσπειρε,δηλαδη!Ωραια,και?

Επι της ουσιας,ειμαστε εκτος ολοι.Τα παιδια θελουν την αγαπη μας και τις αναμνησεις

της ζωης τους μαζι μας.Αυτα ολοκληρωνουν το παζλ μιας ζωης και οχι το ονομα

πατρος.Αυτα για οποιον θεωρει ριζα συνδεδεμενη μ'ενα παιδι πεντε συλλαβες ενος

επωνυμου.

Τωρα κοριτσι μου εαν θελεις ν'αλλαξεις επωνυμο στο παιδι για πρακτικους λογους και

σου πουν πως μπορεις,καν'το.Αν θελεις να το κανεις για να καταργησεις εκδικητικα τα

δικαιωματα του πατερα,δεν καταργουνται σε αναγνωρισμενο τεκνο,και κυριως εντος

γαμου.Ετσι νομιζω με την λογικη μου.Ρωτα και τον δικηγορο σου.

Διαφημίσεις

Καλά μου κορίτσια τι είναι αυτά τα θλιβερά που διαβάζω???Πολύ στεναχωρήθηκα με όλα αυτά που περάσατε και κάποιες ακόμα περνάτε.

Εγώ θα συμφωνήσω με την μπου-μπουμ.Προσωπικά δεν θα ήθελα το επίθετο ενός αγνώστου.Ο άντρας μου έχει το επίθετο του παππού του γιατί ο πατέρας του δεν ήθελε να πάρει το δικό του,δεν έχουν συναντηθεί ποτέ,ούτε καν μιλήσει,έκανε δική του οικογένεια ξανά και απλά τον ξέχασε.Πιστεύω ότι κάποιες μητέρες όντως το κάνουν από εκδικιση αλλά και όντως κάποιοι δεν αξίζουν το παιδί να έχει το επίθετο τους.

Ένα απλό όνομα,μερικά γράμματα δεν μας προσδιορίζουν σαν ανθρώπους,υπάρχουν πολλοί λόγοι μια μια να θέλει να αλλάξει το επίθετο του παιδιού της και όταν αυτό μεγαλώσει θα αποφασίσει τι να κάνει.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Εγω θελω απλα να πω ενα ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΑΝΕΣ ειστε ΗΡΩΙΔΕΣ....

Να ειστε καλα και εσεις και τα αγγελουδια σας...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

εγώ συμφωνώ απόλυτα με την my billy,

είναι πολύ σοφά αυτά που λέει, και βγαίνουν από τη ψυχή της, δεν τη ξέρω αλλά εξηγεί τέλεια την πραγματικότητα που έζησα και εγώ.

απλώς "σκεψου το λιγο ισως ο γιος σου σε χρεωσει αργοτερα" μόνο αυτό σου λέω.

με πολύ αγάπη, ο θεός να σου δώσει να βλέπεις το παιδί σου όπως επιθυμείς

θα συμφωνησω με την ουσια αλλα οχι με τον τροπο γραφης.

ημουν 15 ετων κ ορκιζομουν οτι με τον πρωτο μου μισθο θα πηγαινα σε ενα δικαστηριο να αλλαξω το επιθετο μου....

μας αφησε οταν ημουν 5 ετων(3 παιδια), δεν εδωσε ποτε διατροφη,ηταν παρων οποτε κ αν γουσταρε, σπανιως δηλαδη, εδινε μονο ανεκπληρωτες υποσχεσεις κ αγιατρευτες πληγες, εφυγε μονιμα για το εξωτερικο κ ξαναπαντευτηκε χωρις να μας πει κουβεντα! αλλα ξαναγυρισε για να μας ξαναπληγωσει.

σε μια τηλεφωνικη διανυξη με την μητερα μου η οποια του ζητησε χρηματα (απο τις εξαιρετικα σπανιες φορες!) για να καταφερει να σπουδασει την μεγαλη μου αδερφη, εμεις πηγαιναμε σχολειο ακομα,

της ειπε δεν καταλαβαινεις θα με χωρισει κ η Σ..... νομιζει οτι σας στελνω λεφτα :rolleyes:κ μου κανει την ζωη κολαση! θα τα αποκληρωσω τα παιδια να ησυχασω:shock::shock:. σημειωτεον οτι τοτε ειχε φτιαχτει πολυ καλα οικονομικα, κ εμεις ειμασταν πολυ δυσκολα:|

τοτε λοιπον θελησα να τον απαρνηθω εντελως οπως ηθελε να κανει κ εκεινος.... ο πρωτος μισθος ηρθε στα 17 μου, αλλα ποτε δεν εφτασε αφου βοηθουσα την μητερα μου με τα εξοδα των σπουδων της αδερφης μου.

αργοτερα το ξεχασα, το συνηθισα, το εθαψα καπου...

πριν 3 μηνες καναμε αποποιηση κληρονομιας για εμας κ τα ανηλικα παιδια μας. εφυγε κ αφησε πισω του χρεη κ μετεωρες υποσχεσεις.

αν μας ειχε αποκληρωσει τοτε θα μας ειχε γλιτωσει απο τον κοπο κ τα εξοδα της αποποιησης.

ομως δεν μετανιωνω που εγω δεν αλλαξα το επιθετο μου.

αυτο με εκανε αυτη που ειμαι, με οσα βαρη κ αν σηκωνει, ειμαι εγω κ δεν με απαρνουμαι. με αλλο επιθετο θα ενιωθα οτι κατι λειπει απο εμενα.....

οι ιστοριες μας ειναι διαφορετικες αλλα σκεψου το λιγο ισως ο γιος σου σε χρεωσει αργοτερα, ας ειναι δικη του αποφαση. εξαλλου ειναι δικο σου παιδι κ θα το αναθρεψεις ΕΣΥ οτι επιθετο κ αν εχει.

παντα φιλικα κ συγνωμη που εγραψα μεσα απο τα βιωματα μου.

τα ειπες πολυ ωραια

ο τροπος μου ηταν σκληρος αλλα ευχομαι να μην χαθει η ουσια,

να σαι καλα

Επί του νομικού μέρους, θα ήθελα απλώς να γίνει κατανοητό ότι εφόσον η μητέρα έχει την γονική μέριμνα του παιδιού αποκλειτικά δεν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί ποτέ η υπογραφή του πατέρα. Άρα η αλλαγή επιθέτου έχει μόνο συμβολική σημασία και όχι πρακτική. Υπο αυτήν την έννοια είναι δύσκολο να γίνειδεκτή ηαίτηση για την αλλαγή, εφόσον δεν διακυβεύβονται συμφέροντα του παιδιού και δεν πλήτεται κατά κανένα τρόπο το διακίωμα της μητέρας να αποφασίζει. Η αλλαγή επιθέτου γίνεται δεκτή σε περιπτώσεις που από το όνομα πηγάζει κάποιου είδους βλάβη για το ανήλικο.

Επί του νομικού μέρους, θα ήθελα απλώς να γίνει κατανοητό ότι εφόσον η μητέρα έχει την γονική μέριμνα του παιδιού αποκλειτικά δεν υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί ποτέ η υπογραφή του πατέρα. Άρα η αλλαγή επιθέτου έχει μόνο συμβολική σημασία και όχι πρακτική. Υπο αυτήν την έννοια είναι δύσκολο να γίνειδεκτή ηαίτηση για την αλλαγή, εφόσον δεν διακυβεύβονται συμφέροντα του παιδιού και δεν πλήτεται κατά κανένα τρόπο το διακίωμα της μητέρας να αποφασίζει. Η αλλαγή επιθέτου γίνεται δεκτή σε περιπτώσεις που από το όνομα πηγάζει κάποιου είδους βλάβη για το ανήλικο.

αυτο ακριβως ηθελα να γραψω στην μπου-μπουμ αλλα με καλυψες

το θεμα ειναι συμβολικο κι οχι πρακτικο η νομικο

Νομιζω νομικα εχει καλυφθει το θεμα οποτε θα ηθελα να εκφρασω και εγω την αποψη μου απο την συμβολικη/συναισθηματικη πλευρα του μιας και ζω ακριβως τα ιδια με την θεματοθετρια και θα ηθελα πολυ να μπορουσα να αλλαξω το επιθετο του γιου μου.

Δεν εχω κανενα σκοπο να σβησω αυτα που τον συνδεουν με τον πατερα του, δεν θα μπορουσα και να ηθελα αλλωστε αφου το μονο που τους συνδεει ειναι το αιμα... Οχι μερικα γραμματα...Αναμνησεις δεν υπαρχουν, ουτε υλη, μονο το κοινο αιμα...

Το επιθετο δειχνει σε ποια οικογενεια ανηκουμε. Πιστευω οτι το παιδι μου ανηκει στην δικη μου οικογενεια. Και ας ακουγεται εγωιστικο. Με την οικογενεια του πατερα του δεν υπηρξε καμια επαφη, ποτε, κανενα ενδιαφερον, τιποτα. Αρα για ποιο λογο να ακουει συνεχεια αυτο το επιθετο και να αποκαλουν και εμενα Κα ταδε? Επειδη γεννησα το παιδι του ξαφνικα γιναμε οικογενεια? Ενωσαμε τα dna μας σε ενα παιδι το οποιο μεγαλωνω μονη μεσα στην αγαπη και προστασια της οικογενειας μου. Γιατι να τιμω μια οικογενεια που απεχει δινοντας στο παιδι το ονομα τους?

Προτιμω να νιωθει πιο εντονα συνδεδεμενο με την δικη μου οικογενεια που ειναι διπλα του και τον λατρευουν παρα με μια οικογενεια αγνωστη που το απορριπτει. Οποτε δεν το βλεπω σαν διαγραφη του πατερα. Ο πατερας ετσι και αλλιως ποτε δεν υπηρξε στην οικογενεια μας και οι ειδικοι συμβουλευουν ακριβως αυτο, να μην αναφερομαστε σε πατεραδες και ενισχυουμε το αισθημα της απορριψης. Για μενα ειναι ενισχυση των δεσμων της οικογενειας μας, ωστε το παιδι να μην νιωθει μακρια απο τις ριζες του αλλα πολυ κοντα.

το πατρωνυμο οπως και το μητρωνυμο δηλωνουν την καταγωγη ενος ανθρωπου,

ειμαι παιδι του χ και της ψ,,κανενας δεν ειπε να τιμαμε και να προσκυναμε εναν πατερα ηλιθιο η μια μητερα στριγγλα,,αλλα καποια στιγμη μια γυναικα συναντηθηκε με εναν αντρα και απεκτησαν καποια παιδια και αυτο πρεπει να εγγραφεται καπως στη συνειδηση τους, αυτο τον ρολο εχει το επιθετο και τιποτα παραπανω,,,αυτο δεν διαγραφεται με τιποτα, ειναι κομματι της ιστοριας ενος ανθρωπου,,,οι σχεσεις και οι επαφες ειναι κατι αλλο αν δεν αξιζει τον κοπο απλα τις κοβεις μαχαιρι

• 4 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια....έχω και εγώ πρόβλημα με το επίθετο και το όνομα. Προσωπικά είμαι άγαμη μητέρα με αναγνωρισμένο τέκνο αλλοδαπού υπηκόου. Η κόρη μου έχει πρώτα το δικό μου επίθετο αλλά και του μπαμπά της. Τα ερωτήματα μου είναι τα ακόλουθα.

Μπορώ να αφαιρέσω το δεύτερο επίθετο και πως;;;

Μπορώ να ζητήσω να αλλάξω και το μικρό όνομα του πατέρα, με αίτηση μου στην Νομαρχία....και να χρησιμοποιήσω το χριστιανικό όνομα που χρησιμοποιούσε ο πατέρας ;;;

Το όνομα του πατέρα θεωρώ ότι δεν θα μπορέσεις να το αλλάξεις μόνη σου και ίσως ούτε και αν είναι παρών ο πατέρας.

Και το επίθετο δύσκολα θα το αλλάξεις, εκτός αν είναι κακόηχο ή δυσπρόσφερτο λόγω ξενικότητας.

Εγώ θα ρωτούσα αρχικά σε κάποιο ΚΕΠ.