Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Εγώ και ο άντρας μου σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα δεύτερο παιδί. Ήδη έχουμε μια κόρη που είναι 3 χρονών, και δεν ξέρουμε πως θα το πάρει... Η μικρή πια, καταλαβαίνει πολλά, είναι πολύ κοινωνική, πάει παιδικό, βγαίνει βόλτες μαζί μου και γενικά όλοι (εγώ, ο άντρας μου, οι παππούδες, οι θείοι, οι θείες, η νονά, τα ξαδέρφια κλπ) ασχολούνται μαζί της όταν την βλέπουν. Και, όπως είναι αναμενόμενο, έχει συνηθίσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής... Φοβόμαστε λοιπόν, οτί με τον ερχομό ενός δεύτερου παιδιού να νιώθει ότι δεν την αγαπάμε πια...

Τι να κάνουμε; Τι μας συμβουλεύεται;

obPzp3.pngB00Hp3.png

Διαφημίσεις

Έχετε μιλήσει μαζί της;Ίσως να το θέλει.Κι εγώ σαν το πρώτο εγγόνι και κορίτσι στην οικογένεια ήμουν το κέντρο της προσοχής αλλά τον αδερφούλη μου τον ήθελα και τον περίμενα σαν τρελή :D!!!

Μην σε ανησυχεί αυτό, εμπιστεύσου την και δώσε της χρόνο να προσαρμοστεί, χωρίς να μεγαλοποιείς ενδεχόμενες αρνητικές αντιδράσεις. Σκέψου ότι όλοι οι άνθρωποι (και όχι μόνο) είμαστε προγραμματισμένοι να ζούμε με αδέρφια, αλλιώς θα είχε εκλείψει το είδος σε μερικές γενιές! Εξάλλου σ'όλη τη ζωή μας προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέες καταστάσεις. Μίλησέ της, όπως είπε και η mommy, αλλά μην δείξεις ότι σε αγχώνει το θέμα.

Με το καλό!

Λοιπόν, ακούστε τι έγινε:

Εχθές το απόγευμα που η Λίζα έπαιζε, κάποια στιγμή της πέταξα:"Λιζάκι, θα ήθελες να μην παίζεις μόνη σου κάθε απόγευμα, αλλά να παίζεις και με κάποιον άλλο, που όμως θα είναι όλη τη μέρα μαζί σου;". Η Λίζα απάντησε:"Ναι". Λέω εγώ:"Ωραία! Θα σου άρεσε αυτός ο κάποιος να είναι ο αδερφός σου;". Η Λίζα:"Ναι". Έτσι, σήμερα το πρωί της μίλησα ξανά και μου είπε ότι:"Ναι, θέλω να έχω έναν αδερφό!". Οπότε προχωράμε στη φάση:δεύτερο παιδί!:D

obPzp3.pngB00Hp3.png

Λοιπόν, ακούστε τι έγινε:

Εχθές το απόγευμα που η Λίζα έπαιζε, κάποια στιγμή της πέταξα:"Λιζάκι, θα ήθελες να μην παίζεις μόνη σου κάθε απόγευμα, αλλά να παίζεις και με κάποιον άλλο, που όμως θα είναι όλη τη μέρα μαζί σου;". Η Λίζα απάντησε:"Ναι". Λέω εγώ:"Ωραία! Θα σου άρεσε αυτός ο κάποιος να είναι ο αδερφός σου;". Η Λίζα:"Ναι". Έτσι, σήμερα το πρωί της μίλησα ξανά και μου είπε ότι:"Ναι, θέλω να έχω έναν αδερφό!". Οπότε προχωράμε στη φάση:δεύτερο παιδί!:D

Καλά, μην το δέσεις και κόμπο ότι επειδή είπε ότι το θέλει, θα συνεχίσει να το λέει κι όταν το δει.. και η δικιά μου όταν τη ρωτάς "θες ένα αδερφάκι;" ναι λέει, αλλά όταν της λέω "θα πηγαίνουμε όλοι μαζί βόλτες, η μαμά, ο μπαμπάς, εσύ και το μωράκι" λέει "όχι το μωράκι, το μωράκι στο σπίτι" :-D:grin: οπότε φαντάσου τι έχει να γίνει όταν το δει μπροστά της!

Δεν το λέω για να σε αποτρέψω ε; Για πλάκα το λέω! Κάποια μικροαντιζηλία είναι αναμενόμενη πιστεύω, αλλά όλα μπορούμε να τα χειριστούμε ομαλά, οπότε βουρ στο ψητό ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις