Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σοκ! Δεν της έδιναν το νεογέννητο έως ότου πλήρωνε τη γέννα

Recommended Posts

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC, σύμφωνα με το οποίο οι υπεύθυνοι μαιευτικής κλινικής στην Αθήνα απείλησαν μια μητέρα ότι δεν θα της παραδώσουν το νεογέννητο μωρό της, σε περίπτωση που δεν πλήρωνε 1.200 ευρώ, για τα έξοδα της γέννας.

Οι γιατροί είπαν στη μητέρα, η οποία ανέφερε ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσόν και ζήτησε να πληρώσει σε δόσεις, ότι δεν θα της έδιναν το βρέφος, έως ότου συγκεντρώσει το σύνολο των χρημάτων.

«Η μητέρα όπως και χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είτε είναι άνεργοι, είτε εργάζονται ανασφάλιστοι. Η ελληνική πολιτεία παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη μόνο σε όσους έχουν ασφάλεια», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Τελικά η μητέρα κατάφερε να πάρει το νεογέννητο, έπειτα όμως από παρέμβαση μίας γιατρού στο διοικητή του νοσοκομείου, ενώ το ρεπορτάζ σημειώνει ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση μητέρας που αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα.

24h NewsRoom

http://periergaa.blogspot.com

γνωρίζετε αν ισχύει;είναι άκρως σοκαριστικό αν όντως συμβαίνει...υπάρχουν εργαζόμενοι/ες σε μαιευτήρια ιδιωτικά και δημόσια,μέλη του forum να μας πουν;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

αν ισχυει κατι τετοιο ειναι ντροπιαστικο. δεν εχω λεξεις να το περιγραψω. ομως δεν μου προξενει εντυπωση. τα ιδιωτικα μαιευτηρια εχουν μεταλαχθει σε εμπορικα ξενοδοχεια, οσον αφορα τα δημοσια γνωριζω εκ των εσω οτι μεχρι προτεινος ειχαν κοινωνικα κριτηρια. τωρα πια ομως δεν ξερω....

lRR9p3.png

Η πηγή του άρθρου είναι εδώ:

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-18073793

Γιατί δεν δημοσιεύουν το όνομα του μαιευτηρίου;

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Λέει το όνομα του διευθυντή, οπότε θεωρητικά μπορεί να βρεθεί.

Έτσι όπως τα λέει πάντως κι από μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν καταλαβαίνω αν μιλάει για ιδιωτικό ή δημόσιο. Και μου κάνει εντύπωση που δεν έχει ξανακουστεί τέτοιο περιστατικό, ενώ λέει το άρθρο ότι είναι σύνηθες φαινόμενο.

Αλλά, νομικά στέκει να μην σου δίνουν το μωρό σου; Έχουν κάποιο δικαίωμα πάνω του, ειδικά αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος; Στην τελική η υπηρεσία που σου παρέχουν δεν είναι το ίδιο το παιδί αλλά ο τοκετός και τα παρελκόμενά του.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

όλα στο βωμό του χρήματος τελικά...ούτε ανθρωπιά ούτε τίποτα...αντι να βοηθήσουν την κοπέλα που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα της φέρθηκαν έτσι... τί να πω, η κατάντια μας....

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

τα δημοσια δεν εχουν κανενα δικαιωμα παρακρατησης του μωρου, για αυτο και πολλες τα παρατανε τα μωρα τους. πιθανολογω οτι προκειται για ιδιωτικο θεραπευτηριο αλλα και το χερι μου στη φωτια δεν το βαζω.

lRR9p3.png

πάντως βρε παιδιά αν όντως πρόκειται για το Έλενα αρχίζω κι έχω αμφιβολίες για τη σοβαρότητα του άρθρου. μπορεί να είναι απλώς μια προσπάθεια του bbc να δείξει πόσο τραγικά είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Αν μιλούσαμε για κανένα ιδιωτικό οκ, αλλά στο Έλενα λίγο τραβηγμένο να έγινε κάτι τέτοιο, και ο διευθυντής λέει δήλωσε ότι ποτέ δεν έφτασε το θέμα στα αυτιά του και ούτε ποτέ απείλησαν τη γυναίκα, αλλά το προσωπικό εξ αρχής της πρότεινε να πληρώσει σε δόσεις. Επίσης το γεγονός ότι δεν ακούστηκε στα ελληνικά μέσα δεν είναι λίγο περίεργο?

μήπως κάποιος αποφάσισε να δημιουργήσει θέμα απ το τίποτα?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνα με μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ με βαση το ονομα του νοσοκομειου ο κυριος που βοηθησε την κυρια ειναι διοικητης του Ελενα...

Σε δημοσιο νοσοκομειο??

Κι εμένα απίθανο μου φαίνεται... αν όντως συνέβαινε, θα πήγαινε στο BBC πριν πάει στην αστυνομία για μήνυση;

Δεν είναι θέμα ανθρωπιάς, είναι κατάφωρη παρανομία. Δλδ. αν χρωστάς στο σούπερ μάρκετ, θα απαγάγει ο ιδιοκτήτης το παιδί σου μέχρι να πληρώσεις; Σκεφτείτε το λίγο.

Εγώ πάντως το θεωρώ πιο πιθανό να έγινε σε δημόσιο παρά σε ιδιωτικό. Το ιδιωτικό δεν ρισκάρει τη φήμη του με τέτοιες καφρίλες γιατί φοβάται και τον ανταγωνισμό, αλλά κι από την άλλη εφόσον η κοπέλα είχε τέτοια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, νομίζω εξαρχής δεν θα μπορούσε να πάει στο ιδιωτικό αλλά μάλλον σε δημόσιο.

Κι έτσι που τα λέει το άρθρο ότι τα νοσοκομεία αναγκάζονται να είναι πιο αυστηρά στις πληρωμές λόγω λιτότητας και λόγω κυβερνητικής γραμμής, καταλαβαίνω ότι αναφέρεται στα δημόσια πιο πολύ παρά στα ιδιωτικά.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

κοριτσια οντως αν ειναι ανασφαλιστη η γυναικα η γεννα σε δημοσιο νοσοκομειο παει καπου εκει, ειχα διαβασει το Φεκ, αλλα και με την λογικη να το παρουμε, το ζευγαρι με τις παραπανω συνθηκες διαβιωσης δεν νομιζω πως θα επελεγε ιδιωτικο νοσοκομειο...εξαλλου αναφερετε αν δεν κανω λαθος γιατι το διαβασα το μεσημερι οτι το φακελακι σιγα σιγα καταργειτε(καπως ετσι το ελεγε) αλλα τα νοσοκομεια για να εχουν εσοδα εχουν αυξησει το κοστος....ντροπη απλα ντροπη αν τελικα ειναι ετσι....

Δεν νομιζω να ισχυει. Εγω οταν γεννησα κανενας δεν μου ζητησε τα λεφτα για να μου δωσουν το παιδι.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Το πολύ πολύ να τους είδε λίγο αφελείς και να σκέφτηκε να τους τρομάξει για να τον πληρώσουν μια ώρα αρχύτερα. Αποκλείεται να πραγματοποιούσε την απειλή του, θα τον έβγαζαν με χειροπέδες από το νοσοκομείο.

Τον τελευταίο καιρό άλλαξαν πολλά στα νοσοκομεία.

Σίγουρα ήταν σε δημόσιο, γιατί αν δεν έχεις δεν πας σε ιδιωτικό.

Εδώ που φτάσαμε βέβαια πρέπει να έχεις για να πας και σε δημόσιο.....οι ανασφάλιστοι δεν δικαιούνται καν περίθαλψη......βάλτε τώρα και με την ανεργία να θερίζει πόσος κόσμος είναι ξεκρέμαστος......

Ουε και αλοιμονο!!Τί μας περιμενει ακομα...μεχρι και στα δημοσια να πρεπει να πληρωνουμε το καθολου ευκαταφρονητο ποσο των 1200 ευρω...δηλαδη που το πανε οσοι δεν εχουν που θα γεννανε για να μην μιλησω και για τα χειροτερα (αρρωστιες κτλ). Ελλαδα χωρα της προνοιας...:|

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Καλημέρα!

Κι εγω απόρησα...το θεώρησα εξ' αρχής λασπολογικό άρθρο του αγγλικού τύπου...αρνούμαι να πιστέψω οτι υπήρξε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό,έστω και διοικητικό,που θα προέβαινε σε τέτοια ενέργεια..γι'αυτό και ρώτησα αν υπάρχουν μέλη ή φίλοι μελών του forum που να εργάζονται σε νοσοκομεία να μας πουν αν όντως αληθεύει η είδηση ή είναι χαλασμένο τηλέφωνο...εδω πλακώσανε οι γιατροί και τρέχουν σε επαρχίες και υποβιβασμένες γειτονιές με Κοινωνικά Ιατρεία και παρέχουν δωρεάν εξέταση σε ανασφάλιστους και θα έφταναν να μη δώσουν σε μια μητέρα το παιδί της;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ουε και αλοιμονο!!Τί μας περιμενει ακομα...

Επαναλαμβάνω: Δεν σας περιμένει τίποτε τέτοιο, αν ξέρετε τα δικαιώματά σας. Αν ανησυχείτε, τηλεφωνείστε στο Συνήγορο του Πολίτη να σας πουν τι να κάνετε σε τέτοια περίπτωση.

Εχουμε δικαιώματα! Αν έχουμε νοοτροπία θύματος, τότε γινόμαστε θύματα.

"This is not a pawn shop where we hold your ring as a deposit. Nothing like that has ever happened here” Nikos Faldamis Hospital director

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=199229

Μάλλον είναι ο διευθυντής του νοσοκομείου και το αρνείται....και λέει πως απλά της πρότειναν τρόπους να πληρώσει...ίσως τελικά να έκανε κάποιος πλάκα από το νοσηλευτικό προσωπικό...

Εντύπωση μου κάνει πάντως που το BBC ψάχνει να βρει τέτοια θέματα για να λασπολογήσει κατά της Ελλάδας....ποιος στην ευχή το έδωσε το θέμα στο BBC?

Πάντως ισχύει το ότι οι ανασφάλιστοι πρέπει να πληρώνουν......εντάξει δε σου κρατάνε το μωρό, αλλά στέλνουν το χρέος στην εφορία......

Ψιλομούφα μου φαίνεται παιδιά !!!!

Το ίδιο είχε γίνει και το 2004 την περίοδο πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή ζούσα στο Λονδίνο τότε, το τι βλακείες έλεγαν για τρομοκρατικές επιθέσεις και θέματα ασφάλειας δεν μπορείτε να φανταστείται!!!!!!!!!

Τώρα λόγο κρίσης και σε αναμονή των πολιτικών εξελίξεων θα ακούσουμε πολλές μούφες !!!!!!!

Συγκεκριμένα για το Έλενα ξέρω ότι δέχεται όλες τις εγκυμονούσες ασφαλισμένες και μη !!!!!!!!!

Αυτα συμβαίνουν μόνο στην Αμερική, που εάν δεν είσαι ασφαλισμένος σε αφήνουν να πεθάνεις στα σκαλιά του νοσοκομείου!!!

Αυτα συμβαίνουν μόνο στην Αμερική, που εάν δεν είσαι ασφαλισμένος σε αφήνουν να πεθάνεις στα σκαλιά του νοσοκομείου!!!

Νομίζω πως κι εκεί απλά σου στέλνουν το λαγαριασμό που πρέπει να πληρώσεις πάση θυσία όπως κι εδώ πια....

Κορίτσια αν και ο νόμος είναι του 1983 είναι σαφής. Δημόσια υγειονομική περίθαλψη δικαιούνται όλοι οι δικαιούχοι- ασφαλισμένοι. Δεν είναι σαφής του τι γίνεται σε απόρους, αλλά έχει οριστικοποιηθεί ότι από τη στιγμή που δεν μπορέις να πληρώσεις δεν πληρώνεις. (για τους απόρους). Ωστόσο, λόγω έλλειψης χρημάτων στα ταμέια και τρόπου εξέυρεσης πόρων πλέον τα δημόσια νοσοκομεία σου επιβάλλουν να χρεωθείς τις εξετάσεις κια να πληρώσεις τη γέννα κτλ. Εγκειτε στο γεγικότερο οικονομικό πρόβλημα του κράτους. Είναι λάθος τρομερό κατά τη γνώμη μου και κυρίως λόγο του ότι την δικαιούμαστε την δωρεάν περίθαλψη, όχι επειδή είναι στην πραγματικότητα δωρεάν αλλά επειδή την πληρώνουμε κάθε μήνα με τις εισφορές μα ς στο ικα κτλ και κάθε χρόνο με τους τρελούς φόρους που μας έχονται. Αλλά όσο σκληρή και αν ακουστώ, θα πω ότι δεν φταιει μόνο το νοσοκομείο που δεν συνεννοήθηκε από την αρχή το οικονομικό σκέλος (είναι ιδιωτικό και κακά τα ψέμματα είναι επιχείρηση και όχι φιλανθρωπικός οργανισμός) αλλά και η μητέρα που δεν είχε χρήματα αλλά εν γνώση της πήγε και γέννησε εκέι. Είναι απαράδεκτο αν όντως πήγε να συμβέι κάτι τέτοιο και να είπαν σε μια λεχώνα δεν σου δίνουμε το βρέφος (το θεωρώ απλές φήμες και όχι αλήθεια). Σε τέτοιες περιπτώσεις που πλέον δεν πληρώνει ο ασθενής απευθείας οι πράξεις που συμβαίνυον είναι 2: υπογράφει ο ασθενής υπεύθυνη δήλωση ότι θα καταβάλει το ποσό κτλ ή σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται το νοσοκομείο απευθεύνεται στην εφορία ή στις νομικές οδούς. Δυστυχώς και το λέω με μεγάλη θλίψη, πλέον το αγαθό υγεία όπως ακούω να το λένε συνέχεια στην τηλεόραση οι "υπουργοί" μας, και ποιο συγκεκριμένα ένας τελευταίος, δεν υπάρχει και είναι άδικο από τι στιγμή που όλοι το δικαιούμαστε.

Κοριτσια ηθελα να ζητησω συγνωμη για το link που ειχα αναρτησει, έκανα επεξεργασια αρχικα για να αφαιρεσω το επιμαχο σημειο ( ρατσισμος) αλλα μετα για ευκολια εβαλα το λινκ χωρις να θυμαμαι την συγκεκριμενη φραση ...έτσι εφαγα και καρτα...! Δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου απλα η ενημερωση πως ειχα διαβασει κι εγω την συγκεκριμενη δημοσιευση..ζητω συγνωμη απο τους διαχειριστες του φορουμ και απο εσας...