Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα! Η μπουμπού μου σαραντίζει την Τετάρτη στις 28.

Γεννήθηκε 19/7 με βάρος 3.360

Την πήρα σπίτι 3.230

Στις 29/7 ήταν 3.200 μέτρηση παιδιάτρου

και εχθές 22/8 ήταν 3.315 μέτρηση παιδιάτρου.

Το βάρος αυτό δεν το βρήκε ικανοποιητικό και που την εξέτασε που είπε ότι το παιδί είναι αφυδατωμένο! Μέχρι τώρα την θήλαζα αποκλειστικά. Από εχθές μου είπε να την θηλάζω κάθε 2,5 με 3 ώρες από το ένα στήθος 20 λεπτά και να της δίνω μετά συμπλήρωμα. Αυτό μου είπε να το κάνω για 15 μέρες και μετά να την ζυγίσει ξανά να δει το βάρος της.

Τι να κάνω; Θέλω το καλύτερο για την μικρή μου. Από την αρχή δεν θέλω να της δίνω ξένο αλλά όχι να έχει και αφυδάτωση. Την πρώτη εβδομάδα -κακώς- πήγα να την βάλω στο λεγόμενο "πρόγραμμα" αλλά μετά συνέχισα με όσο θέλει όποτε θέλει, όλη μέρα και νύχτα την είχα στο στήθος, πως έγινε αυτό; Οι μαίες μου είχαν πει ότι το παιδί πιάνει καλά το στήθος και το έβλεπα και εγώ. Γάλα έχω, όποτε πιέζω το στήθος πετάγεται σαν συντριβάνι και πολλές φορές τρέχει και από μόνο του!

Υπ' όψιν ότι όλες αυτές τις μέρες γέμιζε κανονικά 8-10 πάνες καλές ημερησίως με τσίσα και κακά πάντα! Πως τις γέμιζε αφού δεν έτρωγε καλά;

Η παιδίατρος μου είπε ακόμη ότι μπορεί να είναι κρυφή ουρολοίμωξη, χωρίς συμπτώματα και πυρετό όμως το αποκλείει επειδή λόγω μιας ελαφριάς διάτασης του νεφρού της όταν γεννήθηκε της δίναμε αντιβίωση και στις 15 μέρες που κάναμε υπέρηχο ήταν καθαρός και την σταματήσαμε.

Σας παραθέτω και τα γεύματα της από εχθές το βράδυ:

7:30μμ = 20 λεπτά στήθος 10:30μμ = 20 λεπτά

40ml ξένο 110ml

2:20πμ = 20 λεπτά 6:55πμ = 20 λεπτά

20ml 100ml

10:05πμ = 20 λεπτά 10:55πμ = 20 λεπτά

10ml 20ml

Είχαμε και ένα θέμα με τον ύπνο, κοιμόταν λίγο, με το ζόρι 8-10 ώρες και τις περισσότερες φορές μόνο στην αγκαλιά, μόλις την άφηνα ξυπνούσε. Τώρα κοιμάται καλύτερα. Όμως όταν ξυπνάει είναι σαν υπνωτισμένη, δεν γουρλώνει τα μάτια της όπως πριν και δεν τεντώνει τον λαιμό της να παρακολουθεί γύρω της όπως έκανε στηρίζοντας τον αυχένα της.

Μίλησα με την παιδίατρο το πρωί και μου είπε ότι φταίει το φαί, ότι το παιδί έμενε νηστικό και να το συνεχίσουμε για 15 μέρες. Στην αντίθετη λέει περίπτωση την Δευτέρα θα κάναμε καλλιέργεια ούρων.

Φοβάμαι για το δικό μου γάλα. Θ έ λ ω να τρώει το δικό μου. Δεν θέλω να μου κοπεί. Αυτή μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, ίσα ίσα λέει ότι θα ρυθμιστεί.

Να πάρω μαγιά για να αυξηθεί;

Να βγάζω το δικό μου; Πώς; Να πάρω θήλαστρο; Ποιό θα ήταν για την περίπτωση μου κατάλληλο;

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, πιστεύω ότι σας έδωσα όλα τα στοιχεία που πιθανόν θα με ρωτούσατε. Είμαι πολύ στενοχωρημένη.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

13e2p2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας,

αν μπορείτε επιλέξτε κάποιο απο τα θέματα που βρίσκονται εδώ και ξαναδημοσιεύστε την ερώτησή σας σε κάποιο απο αυτά τα θέματα. (κάντε κλικ επάνω στον τίτλο)

Θηλαστρα προτάσεις λειτουργιά συγκρίσεις

για το θεμα του βάρους παρακαλω κοιταξτε εδω:

ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ανησυχίες, προβλήματα, πίνακες ύψους βάρους

επίσης καλο θα ηταν να κοιταξετε και αυτο:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ!!!

Παρακαλούμε πριν την δημοσιευση νέων θεμάτων αναζητήστε την ύπαρξη ίδιων θεμάτων στην παρούσα ή στις προηγουμενες σελίδες της κατηγορίας

Με το να είναι συγκεντρωμένες οι δημοσιεύσεις ερωταπαντήσεων ίδιας θεματολογίας, βοηθάτε τα επόμενα μέλη/αναγνώστες στο να βρούν όλες τις πληροφορίες μαζεμένες και με μεγαλύτερη ευκολία.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Να σου ζησει η μπουμπουκα !! :D

Φοβαμαι μην σου πω κατι λάθος -μπερδεύτηκα και λιγο - , καλυτερα θα περιμενεις βοηθεια απο τις εμπειρες μαμαδες και την Αγλαία μας .

Σιγουρα πάντως σου λεω να μην ακολουθεις τα 2ωρα-3ωρα και τα 20λεπτα! Οποτε θελει το μωρακι σου για οση ώρα θέλει να το θηλάζεις !!

Ολα καλά θα πανε ! :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Το μωρό σίγουρα δεν έχει το βάρος που θα έπρεπε να έχει. Μου κάνει εντύπωση που έβρεχε κανονικά τις πάνες. Τώρα που δεν έχεις ούτε θήλαστρο νομίζω ότι το συμπλήρωμα είναι επιβεβλημένο για την υγεία του μωρού. Πιστεύω ότι αν δεν υπάρχει κάτι παθολογικό (όπως η ουρολοίμωξη), το μωρό δεν θηλάζει αποτελεσματικά. Θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 250 γρ επιπλέον από το βάρος που έχει.

Θα ήταν καλό να σας δει κάποιος παιδίατρος που ξέρει από θηλασμό. Θα σου στείλω πμ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω απεγνωσμένα την βοήθειά σας γιατί αν απευθυνθώ στον παιδίατρο μου θα μου πει κατευθείαν για ξένο! Η μικρή μου γεννήθηκε στις 16/6 3050 και 50 εκ. και τώρα είναι 5000 και 62 εκ. .Χρησιμοποιώ θήλαστρο (swing τις medela) 2 φορές την ημέρα, γιατί θέλει και ο μπαμπάς μας να την ταΐζει. Η μια είναι μεταξύ τις 12 με 6 το πρωί.

1. Αδιαθέτησα (ενώ θηλάζω απολκιστικά) για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και αυτές τις μέρες το γάλα μου είναι υπερβολικά μειωμένο και κυρίως το βράδυ, για να καταλάβετε το μωρούδι μου έχει ξυπνήσει τα δύο τελευταία πρωινά(το τελευταίο γεύμα της το τρώει στις 10 περίπου το βράδυ) αφυδατωμένο με κακκινοπορτοκαλι σημάδια στην πάνα της και η πάνα ελάχιστα βρεγμένη (είναι η τέταρτη φόρα που το βλέπω αυτό και πάντα το πρωί). Απόψε τις έδωσα μετά τον θηλασμό και αφού έκλεγε, δικό μου γάλα με μπιμπερό που είχα φυλαγμένο και ήπιε 80 ml και μετά ξεράθηκε το καημένο. Πειράζει αν το βράδυ της δίνω με μπιμπερό (το πίνει τόσο ήρεμα χωρίς να τσαντίζεται και να κοπανιέται και να κλαίει ενώ θηλάζει όπως κάνει ΠΑΝΤΑ στο τελευταίο βραδινό γεύμα) και μετά εγώ τραβάω με το θήλαστρο για να μην χαθεί το γεύμα ή έτσί θα μου κοπεί το γάλα ?

2. Όταν τραβάω με το θήλαστρο ο οργανισμός μου το αντιλαμβάνεται σαν να θηλάζει το μωρό, οπότε παράγει παραπάνω γάλα ή το αντιλαμβάνεται σαν κάτι διαφορετικό οπότε δεν παράγει παραπάνω γάλα. Με άλλα λόγια να τραβάς με το θήλαστρο 2 φόρες την ημέρα μπορεί να σου ελαττώσει το γάλα ή να στο αυξήσει?

3. Πόση ώρα πρέπει να κρατάω το θήλαστρο? Μέχρι να αδειάσει εντελώς το στήθος? Κάποια συγκεκριμένα λεπτά? Μέχρι να φτάσω κάποια ml ? Εγώ το κρατάω μέχρι να (στερέψει) εντελώς και Κανά πεντάλεπτο νομίζοντας ότι έτσι θα αυξηθεί η ποσότητα του γάλατος αφού η ζήτηση θα είναι περισσότερη από την πρόσφορα

4. Να πάρω μαγιά μπίρας ?

Συγνώμη αν σας κούρασα. Κάθε συμβουλή σας θα είναι πολύτιμη :oops:

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

καλημερα Αννικο και να σου ζησει το μωρακι σου!

οταν τραβας με το θηλαστρο ο οργανισμος σου το αντιλαμβανεται σαν επιπλεον ζητηση, οποτε το γάλα σου αυξάνεται. το συγκεκριμένο θηλαστρο καλο ειναι να το αφηνεις κανενα 20λεπτο (εγω ετσι εκανα) και να μαζευεις οσο γαλα βγει. καλο ειναι να τη βαζεις κα8ε φορα στο στηθος και μετα να αντλεις, διοτι τη δουλεια που κανει η μπεμπα δεν την κανει κανενα θηλαστρο..

για την περιοδο μην ανησυχεις, εχω διαβασει πως το γαλα μειωνεται μονο τις ημερες που εισαι αδιαθετη, μετα επανερχεται. δεν εχω προσωπικη εμπειρια, εγω δεν εχω αδιαθετησει ακομα..

Θέλω απεγνωσμένα την βοήθειά σας γιατί αν απευθυνθώ στον παιδίατρο μου θα μου πει κατευθείαν για ξένο! Η μικρή μου γεννήθηκε στις 16/6 3050 και 50 εκ. και τώρα είναι 5000 και 62 εκ. .

Να σου ζήσει! :)

Αν για την υγεία του παιδιού είναι απαραίτητο το συμπλήρωμα για κάποιες μέρες, δεν έχεις λόγο να το φοβάσαι, το αντίθετο! θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την υγεία του μωρού σε καλή κατάσταση και να συνεχίσεις το θηλασμό μόλις αποκατασταθεί το όποιο πρόβλημα.

αναφέρεις μόνο δύο ζυγίσεις και δεν λένε τίποτα από μόνες τους... χρειάζονται περισσότερες πληροφρίες: http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Χρησιμοποιώ θήλαστρο (swing τις medela) 2 φορές την ημέρα, γιατί θέλει και ο μπαμπάς μας να την ταΐζει.

Το μωρό δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το αρνείσαι και δεν είσαι διαθέσιμη...

Όμως ένας ενήλικας μπορεί να καταλάβει ότι οι ανάγκες ενός βρέφους έχουν προτεραιότητα και ο ίδιος μπορεί να περιμένει μέχρι την εισαγωγή των στερεών τροφών για να ταΐζει το μωρό. Μέχρι τότε μπορεί να κάνει άλλα πράγματα για να έχει επαφή με το μωρό, μπορεί να αναλάβει το μπάνιο, το άλλαγμα της πάνας, το ρέψιμο, τη βόλτα...

Η τακτική αυτή είναι γραμμένη σε διάφορα βιβλία που υποτίθεται ότι δίνουν συμβουλές θηλασμού στις μητέρες (βιβλίο της κίκο, της νεστλέ...), όμως δεν έχει υποστηριχθεί ποτέ από κανένα επίσημο φορέα που υποστηρίζει το θηλασμό. Έχει γραφτεί από ανεύθυνους που αντιμετωπίζουν εντελώς μηχανικά το θέμα του θηλασμού και δεν έχουν δει ποτέ κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας... :?

Η μια είναι μεταξύ τις 12 με 6 το πρωί.

Αν το μωρό ξυπνάει αυτές τις ώρες είναι καλύτερα α θηλάζει.

1. Αδιαθέτησα (ενώ θηλάζω απολκιστικά) για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και αυτές τις μέρες το γάλα μου είναι υπερβολικά μειωμένο και κυρίως το βράδυ, για να καταλάβετε το μωρούδι μου έχει ξυπνήσει τα δύο τελευταία πρωινά(το τελευταίο γεύμα της το τρώει στις 10 περίπου το βράδυ) αφυδατωμένο με κακκινοπορτοκαλι σημάδια στην πάνα της και η πάνα ελάχιστα βρεγμένη (είναι η τέταρτη φόρα που το βλέπω αυτό και πάντα το πρωί).

Μπορεί πράγματι το γάλα να είναι μειωμένο και είναι πράγματι σημάδεια αφυδάτωσης αυτά που περιγράφεις. Ανησυχώ μήπως το μωρό δεν ξυπνάει το βράδυ γιατί δεν έχει δυνάμεις να ξυπνήσει, αν είναι αφυδατωμένο αυτό είναι πολύ πιθανό. Θα πρέπει να το ξυπνάς και να το ταΐζεις οπωσδήποτε ανά 3 ώρες είτε με θηλασμό είτε με συμπλήρωμα.

Πειράζει αν το βράδυ της δίνω με μπιμπερό (το πίνει τόσο ήρεμα χωρίς να τσαντίζεται και να κοπανιέται και να κλαίει ενώ θηλάζει όπως κάνει ΠΑΝΤΑ στο τελευταίο βραδινό γεύμα) και μετά εγώ τραβάω με το θήλαστρο για να μην χαθεί το γεύμα ή έτσί θα μου κοπεί το γάλα ?

Ο θηλασμός είναι ήδη σε κίνδυνο με τα όσα περιγράφεις, αν κάνεις και αυτό θα κάνεις ένα ακόμη βήμα προς το μη θηλασμό....

2. Όταν τραβάω με το θήλαστρο ο οργανισμός μου το αντιλαμβάνεται σαν να θηλάζει το μωρό, οπότε παράγει παραπάνω γάλα ή το αντιλαμβάνεται σαν κάτι διαφορετικό οπότε δεν παράγει παραπάνω γάλα. Με άλλα λόγια να τραβάς με το θήλαστρο 2 φόρες την ημέρα μπορεί να σου ελαττώσει το γάλα ή να στο αυξήσει?

Το θήλαστρο που έχεις είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία. Αν το γάλα δεν είναι αρκετό (και δεν είναι) τότε το συγκεκριμένο θήλαστρο μόνο να επιδεινώσει το πρόβλημα μπορεί, τίποτα περισσότερο...

3. Πόση ώρα πρέπει να κρατάω το θήλαστρο? Μέχρι να αδειάσει εντελώς το στήθος? Κάποια συγκεκριμένα λεπτά? Μέχρι να φτάσω κάποια ml ? Εγώ το κρατάω μέχρι να (στερέψει) εντελώς και Κανά πεντάλεπτο νομίζοντας ότι έτσι θα αυξηθεί η ποσότητα του γάλατος αφού η ζήτηση θα είναι περισσότερη από την πρόσφορα

Μάλλον θα πρέπει να εγκαταλείψεις για λίγο το θήλαστρο μέχρι να αποκαταστήσεις το πρόβλημα.

Τί πρέπει να κάνεις:

α) οι θηλασμοί θα πρέπει να είναι περισσότεροι από 8, καλύτερα 10-12 το 24ωρο ακόμη και αν πρέπει να ξυπνήσεις το μωρό κάποιες φορές

β)μετρας βρεγμένες πάνες, πρέπει να είναι 5-6, τα ούρα πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα και να μη βλέπεις αυτά τα κόκκινα σαν σκόνη από κεραμίδι. Αν τα δεις θα πρέπει να δώσεις οπωσδήποτε επιπλέον γάλα, αν δεν έχει δικό σου φυλαγμένο θα δώσεις ξένο.

γ) ζυγίσεις το μωρό ανά εβδομάδα, θα πρέπει να βάζει τουλάχιστον 175 γρ την εβδομαδα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες.

4. Να πάρω μαγιά μπίρας ?

Να πάρεις. Η δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες τη φορά αν είναι των 300mg (σύνολο 21 ταμπλέτες το 24ωρο, αυτή είναι η δοσολογία γαλουχίας, η αναγραφόμενη στη συσκευασία δεν έχει καμία επίδραση στη γαλουχία).

Την επίδραση της μαγιάς θα τη δεις σε 4-7 24ωρα από τη στιγμή που αρχίζεις τη λήψη. Αν δεν αυξήσεις τους θηλασμούς η μαγιά της μπυρας δεν θα έχει καμία επίδραση.

Ευχαριστώ πολύ για τις απάντησης !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αγλαΐα κάποια παραπάνω στοιχεία για την μικρή :

Γεννήθηκε στις 16.6, 39 εβδ. κύησης

Φυσιολογικός τοκετός

Με επισκληριδιο

βαρός γεν. 3060 και 50 εκ.

Θήλασε στα πρώτα λεπτά

Ίκτερο έως 8,6 βγήκαμε με 7

Βγήκαμε 2920 στις 20.6

22.6 : 3090 και 51 εκ.

26.6 : 3260

28.6 : 3340

(δυστυχώς από 29.6 έως 16.8 δεν μπορώ να βρω πουθενά αυτο το φύλλο αυτών των ημερών !)

17.8 : 4900 και 62 εκ.

22.8 : 5000

25.8 : 5070

Την ημέρα κάνει πολλά συχνά γεύματα τρώει τελευταίο στις 9-10 και μετά 7.30-8 το πρωί αυτό το κάνει από 35 ημερών περίπου (κοιμάτε συνεχόμενα το βράδυ αλλα κοιμάτε πολύ λίγο την ημέρα)

Θηλάζει σε όλα τα γεύματα εκτός από ένα το μεσημέρι που της δίνουμε δικό μου σε μπουκάλι (και αυτό το έχουμε κάνει μόνο 3 μέρες και όχι συνεχόμενες) και χθες το βράδυ της έδωσα δικό μου με μπουκάλι αφού θήλασε όμως πρώτα για 40 λεπτά

Δεν παίρνει συμπλήρωμα μια φόρα πίρε 70 ml 10 ημερών

Έχω το medela swing και αντλώ πάντα ένα γεύμα κατά τις 1 το βράδυ από το ένα στήθος μόνο (βγάζω από 170ml! έως 80ml αλλά συνήθως γύρο στα 100 με 110ml)και άλλο ένα κατά την διάρκεια της ημέρας μόνο εάν και εφόσον έχει φάει από αποθηκευμένο με μπουκάλι. Η άντληση κρατάει μέχρι να σταματήσει να βγάζει το στήθος + 5λέπτα ακόμη. Περίπου δηλαδή 20-25 λεπτά

Βρέχει πάνω από 6 πάνες το 24 με ανοιχτόχρωμα ούρα.Εκτός από 4 φόρες που η πρώτη πρωινή πάνα είχε κακκινοπορτοκαλι σημάδια και ελάχιστα ούρα (αυτές τις μέρες όμως στα επόμενα αλλάγματα είχε βρέξει τις πάνες πάρα πάρα πολύ) στις 3 από αυτές τις φορές ήμουν αδιάθετη

02/6/07 γίναμε ένα

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Βγήκαμε 2920 στις 20.6

22.6 : 3090 και 51 εκ.

26.6 : 3260

28.6 : 3340

(δυστυχώς από 29.6 έως 16.8 δεν μπορώ να βρω πουθενά αυτο το φύλλο αυτών των ημερών !)

17.8 : 4900 και 62 εκ.

22.8 : 5000

25.8 : 5070

Το μωρό έχει πολύ καλό βάρος!

:)

Ομολογώ ότι με αυτά που έγραψες παραπάνω σχημάτισα πολύ διαφορετικη εικόνα... είναι σημαντικό να έχουμε πλήρη εικόνα...

Την ημέρα κάνει πολλά συχνά γεύματα τρώει τελευταίο στις 9-10 και μετά 7.30-8 το πρωί αυτό το κάνει από 35 ημερών περίπου (κοιμάτε συνεχόμενα το βράδυ αλλα κοιμάτε πολύ λίγο την ημέρα)

Βρέχει πάνω από 6 πάνες το 24 με ανοιχτόχρωμα ούρα.Εκτός από 4 φόρες που η πρώτη πρωινή πάνα είχε κακκινοπορτοκαλι σημάδια και ελάχιστα ούρα (αυτές τις μέρες όμως στα επόμενα αλλάγματα είχε βρέξει τις πάνες πάρα πάρα πολύ) στις 3 από αυτές τις φορές ήμουν αδιάθετη

Συμφωνα με τα παραπάνω το μωρό δείχνει σημάδια αφυδάτωσης μόνο μετά το βραδυνό ύπνο. Δεν νομίζω να σχετίζεται με την αδιαθεσία σου. Θα ελεγα να φροντίσεις ή να το ταΐζεις περισσότερο στο βραδυνό γεύμα ή να του κάνεις ένα ακόμη γεύμα.

Διαφημίσεις

Αγλαΐα ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο : Το να βγάζω γάλα με το θήλαστρο μια φορά την ήμερα (συνήθως βγάζω γύρο στις 1 το βράδυ) είναι σωστό ή μπορεί να μειώσει το γάλα. Πιο είναι η καλύτερη στιγμή για να βγάζω μια φορά την ημέρα και πόση ώρα πρέπει να βγάζω?

Σήμερα που την τάιζα συνέχεια τα κακά της μετά ήταν πράσινα !!!! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα !!!

02/6/07 γίναμε ένα

Το να βγάζω γάλα με το θήλαστρο μια φορά την ήμερα (συνήθως βγάζω γύρο στις 1 το βράδυ) είναι σωστό ή μπορεί να μειώσει το γάλα. Πιο είναι η καλύτερη στιγμή για να βγάζω μια φορά την ημέρα και πόση ώρα πρέπει να βγάζω?

Η άντληση που δεν αντικαθιστά γεύμα δεν επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή. Με ένα μωρό που κοιμάται τόσες ώρες σε αυτή την ηλικία είναι καλύτερα να την κάνεις αυτή την άντληση για να μην υπερφορτώνεται το στήθος.

Η ώρα που το κάνεις είναι η καλύτερη για τις συνήθειες του δικού σου μωρού! :)

Δεν υπάρχει χρόνος ιδανικός, αρκεί να νιώθεις ότι άδειασε ικανοποιητικά το στήθος. Για να μειώσεις το χρόνο άντλησης, αντλείς από το ένα στήθος όσο υπάρχει μεγάλη ροή, μόλις η ροή μειώνεται αλλάζεις στήθος και κάνεις έτσι 3-4 αλλαγές. Δεν χρειάζεται να αντλείς όταν δεν υπάρχει ροή.

Σήμερα που την τάιζα συνέχεια τα κακά της μετά ήταν πράσινα !!!! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα !!!

Αν δεν είναι από ίωση τότε της αλλάζεις πολύ γρήγορα στήθος. Κράτησέ την περισσότερο στο ένα στήθος και μην συνεχίζεις τη μαγιά της μπύρας.

Περίμενε 2-3 μέρες για να δεις αν το φαινόμενο επιμένει και τα ξαναλέμε! :)

Εμπειρες θηλαζουσες μανουλες τα φωτα σας απεγνωσμενα!

Πριν λιγο αλλαξα την πανα του μπεμπη και ειχε μια κοκκινη σκονη σαν σταμπα και ηταν πολυ λιγο βρεγμενη ενω πριν ολα καλα! Τι ειναι εχετε ιδεα?

Να σημειωσω οτι τις τελευταιες μερες δεν τρωει καλα υπεθεσα λογω ζεστης, αλλα ομως τρωει συχνα και απο λιγο μπορει κ καθε ωρα και ξυπναει ακομα κ την νυχτα που το ειχε κοψει.

Κοντευω να τρελαθω δεν ξερω τι να κανω!!! Πραγματικα τα εχω παιξει !

Τι να κανω πειτε μου ??

Σας γραφω κ ζυγισεις

Γεννηση 5/3 3500

Εξοδος 9/3 3260

11/3 3460

5/4 5150

7/5 6715

8/6 8145

11/7 9200

5/8 9800

Γεννηθηκε με ΚΤ και επισκηριδιο στην 38 και 4 ημερες. Δεν παρουσιασε ικτερο και δεν νοσηλευτικε στην εντατικη.

Ακομα πριν λιγες μερες εβγαλε δοντακια δεν ξερω αν παιζει ρολο

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

Γειά σου ggeny!Τα μωρά μας έχουν 4 μέρες διαφορά!

Δεν ξέρω τι εννοείς "κόκκινη σκόνη" αλλά θα σου πω τη δική μας εμπειρία. Για καμιά βδομάδα στα τέλη Ιουνίου ο μπέμπης δεν έβρεχε πολύ την πάνα του. Τα τσίσα ήταν ελάχιστα και παρατηρούσα λίγο κόκκινο χρώμα, άλλες φορές πιο έντονο, αλλες πιο πορτοκαλί. Τη δεύτερη μέρα πήρα την παιδιατρο και μου είπε να μην ανησυχώ. Μαμά και πεθερά με πρήξανε, κι εγώ όμως ανησυχούσα, και κάναμε εξέταση ούρων. Τελικά το πόρισμα έδειξε πως τα ούρα του μωρού περιείχαν κρυστάλλους που τα έβαφαν. Η γιατρός μου εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται καλά. Όντως, θυμάμαι τότε -κι εγώ τον θήλαζα- ο μπέμπης ήταν συνεχώς ιδρωμένος και δεν έτρωγε καλά.

Εν ολίγοις, μην ανησυχείς, κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει και με σας. Για να είσαι πιο ήσυχη πάντως, κάνε και μια εξέταση!!! :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Αν συμβεί μια φορά ή λίγες φορές περιστασιακά δεν σημαίνει τίποτα, αν συμβαίνει συχνά σημαίνει ότι το μωρό δεν ενυδατώνεται καλά.

Το βάρος του είναι πολύ καλό! Αν τα παρατηρήσεις συνεχόμενες φορές τα ξαναλέμε.

Διαφημίσεις