Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

a,b,c!

Recommended Posts

καλημερα κι απο μενα.ηθελα να ρωτησω αν τα παιδια σας στο δημοσιο δημοτικο κανουν αγγλικα κ αν ναι ειναι δυνατον στη β ταξη να εχουν μαθει μονο τα 3 πρωτα γραμματα?ολοκληρη τη χρονια μονο αυτα τα 3 σε ενα τετραδιο κ κανουμε χειροτεχνιες με τη δασκαλα των αγγλικων.εννοειται οτι τον στελνω φροντιστηριο αλλα εχω την απορια αν συμβαινει μονο σε μας.αν υπαρχει κ καμια δασκαλα να μου απαντησει θα το εκτιμουσα.δεν περιμενω να μαθει ξενες γλωσσες στο σχολειο,στην ελλαδα ζω,αλλα κ αυτο παρα ειναι κοροιδεια για μενα.

Διαφημίσεις

καλημερα κι απο μενα.ηθελα να ρωτησω αν τα παιδια σας στο δημοσιο δημοτικο κανουν αγγλικα κ αν ναι ειναι δυνατον στη β ταξη να εχουν μαθει μονο τα 3 πρωτα γραμματα?ολοκληρη τη χρονια μονο αυτα τα 3 σε ενα τετραδιο κ κανουμε χειροτεχνιες με τη δασκαλα των αγγλικων.εννοειται οτι τον στελνω φροντιστηριο αλλα εχω την απορια αν συμβαινει μονο σε μας.αν υπαρχει κ καμια δασκαλα να μου απαντησει θα το εκτιμουσα.δεν περιμενω να μαθει ξενες γλωσσες στο σχολειο,στην ελλαδα ζω,αλλα κ αυτο παρα ειναι κοροιδεια για μενα.

Γιατι; Πιστευα οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει απο τοτε που πηγαινα σχολειο και η ξ. γλωσσα ηταν μονο στο γυμνασιο ..η ωρα του παιδιου

Νομιζα οτι σημερα ενα παιδι μπορει να φτασει σε ενα επιπεδο στη ξ. γλωσσα ..μονο απο το σχολειο.

Διδασκει καποια σε δημοσιο σχολειο ξ γλωσσα να μας πει τι γινεται;

p7z6p3.pngsQqep3.png

αυτο θα ηθελα κ γω.κ καλα η παιδεια μας ειναι καλη κ δεν χρειαζεται φροντιστηριο.απο το δημοτικο ξεκιναμε τα φροντιστηρια στην ελλαδα,κ μονο στην ελλαδα!!!!

αυτο θα ηθελα κ γω.κ καλα η παιδεια μας ειναι καλη κ δεν χρειαζεται φροντιστηριο.απο το δημοτικο ξεκιναμε τα φροντιστηρια στην ελλαδα,κ μονο στην ελλαδα!!!!

εμενα η κόρη μου φοιτά σε δημόσιο σχολείο στην πρώτη δημοτικού, δεν ξέρει να σου πει απ' εξω το abc αλλά εαν τα βλέπει τα λέει, και ξέρει απο 3-4 λεξούλες στο γράμμα. π.χ. dog, car, house, κλ.π. εχτες εφερε στο σπίτι ενα βιβλίο και καλά που το έχουν φτιάξει μονα τοους μέσα στην τάξη και κάθε σελίδα έχει το γράμμα το παιδί δίπλα το ξαναγράφει με την μέθοδο με τις τελίτσες και απο κάτω λέξεις πολύ απλές που ξεκινούν απο αυτό το γράμμα. Αλλά βλέπω ότι το παλευει στην αναγνωση, πχ. θέλει να διαβάζει τις ταμπάλες στον δρόμο. Περίπου κάνουν ότι έκαναν στο νηπιαγωγείο για τα ελληνικά, κάπως έτσι έμαθε ανάγνωση πέρσι. με τις φωνές

σε μας τιποτα απο αυτα.γι αυτο απορω.β ταξη κ ουτε ολοκληρη την αλφαβητο?φταιει η δασκαλα η η υλη που εχουν δωσει ειναι μεχρι εκει?κ μονο ζωγραφιες κ χειροτεχνιες?στο μαθημα των εικαστικων τοσες δημιουργιες δεν ειδα.

Διαφημίσεις

σε μας τιποτα απο αυτα.γι αυτο απορω.β ταξη κ ουτε ολοκληρη την αλφαβητο?φταιει η δασκαλα η η υλη που εχουν δωσει ειναι μεχρι εκει?κ μονο ζωγραφιες κ χειροτεχνιες?στο μαθημα των εικαστικων τοσες δημιουργιες δεν ειδα.

μαλλον πρέπει να φταίει η δασκαλα. Ξέρω πολλούς γονείς απο το σχολείο μας που δεν πάνε τα παιδιά αγγλικά και τα μαθάινουν μια χαρά. τι να σου πω, μονο μια αγγλικου εχει το σχολείο? τα άλλα τμήματα τι κα΄νουν?

Εδω δεν μαθαινουν ''σωστα'' αγγλικα στα φροντηστηρια και θα τους μαθουν στο σχολειο???Παραλογο μου φενεται 3 γραμματα αν ειναι δυνατον....:rolleyes:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Κατάλαβα, πρέπει να μιλάς για τα σχολεία που εντάχθηκαν, πέρυσι νομίζω, σ' ένα πιλοτικό πρόγραμμα, πάει το παιδάκι της κουμπάρας μου. Γιατί και τα παιδιά μου σχολάνε στις 2, αλλά είναι σε άλλο πρόγραμμα (ΖΕΠ-ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας). Πάντως, και η κουμπάρα μου κάνει παράπονα για τα Αγγλικά αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες αυτού του προγράμματος. Τρίχες κατσαρές, μου λέει....

Καλησπέρα.

Είσαι σίγουρη ότι έχουν μάθει μόνο τα 3 πρώτα γράμματα? Οι "χειροτεχνίες" που λες (φαντάζομαι ότι) είναι η νέα προσέγγιση εκμάθησης της γλώσσας σε παιδάκια α' και β' δημοτικού. Δες εδώ για να καταλάβεις πως λειτουργεί το πρόγραμμα : http://rcel.enl.uoa.gr/peapabc/

Επίσης, αν θέλεις μπορείς να συμπληρώσεις το ακόλουθο ερωτηματολόγιο : http://rcel.enl.uoa.gr/limesurvey/index.php?sid=83652〈=el

Με την δασκάλα του παιδιού στο σχολείο έχεις μιλήσει?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

ο γιος μου είναι στην πρώτη και το σχολείο μας ανήκει από πέρισυ στα λεγόμενα πιλοτικά και κάνουν αγγλικά από την πρωτη. Η διδασκαλία είναι προφορική και έχουν μάθει πολλές λέξεις και μικρούς διαλόγους (πως σε λένε; με λένε Γιώργο, τι κάνεις, είμαι καλά). Σε γενικές γραμμές είναι πολύ χαρούμενα όταν κάνουν αγγλικά. Ζωγράφισαν και τα ζώα που έμαθαν τα ονόματά τους και τα έβαλαν στον πίνακα ανακοινώσεων για να τα βλέπουν και να τα καμαρώνουν :D. Τώρα για τη β΄τάξη, 3 γράμματα όλη τη χρονιά μάλλον λίγα μου φαίνονται:confused:

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Καλησπέρα.

Είσαι σίγουρη ότι έχουν μάθει μόνο τα 3 πρώτα γράμματα? Οι "χειροτεχνίες" που λες (φαντάζομαι ότι) είναι η νέα προσέγγιση εκμάθησης της γλώσσας σε παιδάκια α' και β' δημοτικού. Δες εδώ για να καταλάβεις πως λειτουργεί το πρόγραμμα : http://rcel.enl.uoa.gr/peapabc/

Επίσης, αν θέλεις μπορείς να συμπληρώσεις το ακόλουθο ερωτηματολόγιο : http://rcel.enl.uoa.gr/limesurvey/index.php?sid=83652〈=el

Με την δασκάλα του παιδιού στο σχολείο έχεις μιλήσει?

καλημερα.ευχαριστω για το link.ξερω οτι ετσι ετσι κανουν γιατι το ιδιο γινεται κ στο φροντιστηριο.απλα θεωρουσα οτι θα ειχαν μαθει ολη την αλφαβητο.πιστευω.την δασκαλα δεν την εχω βρει.κ ξερετε κ κατι?πιστευω οτι κανενας μας δεν μιλαει επειδη θεωρουμε αυτονοητο οτι θα παει φροντιστηριο.3 εχω κ σε λιγο οπως παμε ουτε τα απαραιτητα δεν θα υπαρχουν οχι για φροντιστηρια!!!ετσι μας καταντησαν!!!!

ΖΩΠΥΡΟΝ ευχαριστουμε πολυ γαι τα link, ειδα οτι καποιες καρτες απο εκει τις εχει και το παιδι σε φωτοτυπια μεσα στο ντοσιε του. Παντως νομίζω οτι κάτι κάνουν βρε παιδί μου. Τουλάχιστον εχουν μια πρωτη επαφη με την γλώσσα. Για τα υπόλοιπα μαθηματα δεν υπάρχει κατι ανάλογο?????

Η κόρη μου θα πάει πρώτη το Σεπτέμβριο 2012 και δεν είχα σκοπό να τη βάλω και αγγλικά.. Έχω διαπιστώσει ότι δε θα είχε πρόβλημα αν πήγαινε αλλά δε θέλω να πιεστεί.. Ωστόσο με όσα διαβάζω παραπάνω σκέφτομαι μήπως τελικά θα της έκανε καλό (όχι τόσο στις γνώσεις αλλά να μη νιώθει μειονεκτικά σε σχέση με άλλα παιδάκια που θα κάνουν) αν πήγαινε..

Η κόρη μου θα πάει πρώτη το Σεπτέμβριο 2012 και δεν είχα σκοπό να τη βάλω και αγγλικά.. Έχω διαπιστώσει ότι δε θα είχε πρόβλημα αν πήγαινε αλλά δε θέλω να πιεστεί.. Ωστόσο με όσα διαβάζω παραπάνω σκέφτομαι μήπως τελικά θα της έκανε καλό (όχι τόσο στις γνώσεις αλλά να μη νιώθει μειονεκτικά σε σχέση με άλλα παιδάκια που θα κάνουν) αν πήγαινε..

στην πρωτη υπαρχει προγραμμα στα φροντιστηρια χωρις μελετη στο σπιτι με τραγουδια κ ζωγραφιες απλα για να αγαπησουν τα παιδια την ξενη γλωσσα.ειναι δωρεαν κ πληρωνεις μονο τα βιβλια.ειναι πολυ καλο.

Η δική μου κόρη που πάει στην δευτερα εχουν μάθει όλη την αλφαβήτα και αρκετές λέξεις οπως επίσης και το a/an .Επειδη ομως εγω την στέλνω και φροντιστήριο πρόσεξα ότι ενω μεχρι τα Χριστούγεννα σχεδον ακολουθούσαν το πρόγραμμα του φροντιστηριου μετά ξαφνικά χαλάρωσαν και δεν κάνουν τιποτα.

Αυτό που ξέρω πάντως από την κουνιάδα μου που είναι καθηγητρια αγγλικών σε δημοτικο η εγκυκλιος λεει ότι Α-Β δημοτικού πρεπει να τα μαθαίνουν σαν παιχνίδι και όχι με γραπτή ύλη.

Το δε παράλογο βεβαια είναι ότι απο Γ δημοτικού ξεκινάνε κανονικά με κανόνες κτλ και είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσει ενα παιδί που δεν εχει κάνει κάποια προεργασία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...