Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ναι αυτά είναι και για να σιγουρευτώ μόλις κοίταξα το κουτί.Μου είχε πει η γυναικολόγος να τα παίρνω 4 μήνες πριν την εγκυμοσύνη και τώρα που έμεινα έγκυος να μην τα σταματήσω καθόλου.Πραγματικά μου κάνει και μένα εντυπωση.Λιανική τιμή το δικό σου το κουτί τι τιμή γράφει???

καλημερα

το κουτι γραφει Λ.Τ. 5,20 ευρω

εγω τα ξεκινησα οταν εκανα και τη β χοριακη

δεν μου ειπε τπτ νωριτερα ο γιατρος μου...

KkgRp2.png

byzDp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οσο για το σιδηρο δεν εχω ξανακουσει να περιεχει μεσα φυλικο οξυ-ισως να μην το γνωριζω εγω-παντως δεν το εχω ξανακουσει. Εγω παιρνω το gynotardyferon για σιδηρο. Δεν νομιζω να περιεχει. Αλλα ξαναλεω ακομα και αν περιεχουν δεν ξερω αν ειναι η επαρκης ποσοτητα αν κρινω μαλιστα απο καποιες κοπελες που ο γιατρος τους συνεστησε και 2 ημερισιως!

έχει μέσα και φυλλικό δες το φυλλάδιο..

Μια μερα που μου τελειωσε το filicine και πηγα να αγορασω πραγματι μου ειπε 5.20Ε ενω πριν το επαιρνα 2.70Ε. Εχουμε ξεφυγει τελειως, στα παντα!!!Φυσικα δεν το πηρα, πηγα στη γιατρο και το εγραψε. Παιρνω κι εγω 2 την ημερα απο την 4η εβδομαδα που καταλαβα την εγκυμοσυνη.

Οι οδηγίες είναι 400μg ημερησίως στην εγκυμοσύνη και το Filicine περιέχει 5mg ή αλλιώς 5000μg δηλαδή πάνω από 12πλάσια ποσότητα. Καλό είναι να συνοδεύεται με λήψη βιταμίνης Β12, ειδικά στις κυρίες που έχουν αναιμία. Για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου (κάποια κυρία το ανέφερε πιο πάνω) λήψη του σιδήρου το πρωί πριν το φαγητό μαζί με μισό ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (δεν έχει σχέση η απορρόφηση σιδήρου με το Filicine).

καλημερα

το κουτι γραφει Λ.Τ. 5,20 ευρω

εγω τα ξεκινησα οταν εκανα και τη β χοριακη

δεν μου ειπε τπτ νωριτερα ο γιατρος μου...

Λιανική τιμή το δικό μου γράφει 1,77 αλλά τα πήρα 2,20.Τι να πω δεν ξέρω.Αν είναι έτσι να πάω να πάρω καμια δεκαριά κουτιά όσο ακόμα τα δίνει τόσο το φαρμακείο.:rolleyes:Οτι να ναι εντελώς!!

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Λιανική τιμή το δικό μου γράφει 1,77 αλλά τα πήρα 2,20.Τι να πω δεν ξέρω.Αν είναι έτσι να πάω να πάρω καμια δεκαριά κουτιά όσο ακόμα τα δίνει τόσο το φαρμακείο.:rolleyes:Οτι να ναι εντελώς!!

τι να πω κι εγω... να ψαξω για αλλο φαρμακειο:wink:

KkgRp2.png

byzDp2.png

γνωριζετε αν ο καφες επιρεαζει την απορροφηση του Filicine ?εμενα ο γιατρος μου μου επιτρεπει μονο 1 καφε ημερησιως , τον οποιο πινω καθε πρωι που ξυπναω. το Filicine το πινω κατα τις 10 το πρωι και καμια φορα δεν εχω τελειωσει τον καφε μεχρι εκεινη την ωρα

KkgRp2.png

byzDp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Aσχετο...μιας και κάποια στιγμή λέγαμε για την τιμή του.Ευτυχώς που το γράψατε και πήγα και αγόρασα 6 κουτιά με χαμηλη τιμή.Πήγα μετά από 4-5 μέρες στο ίδιο φαρμακείο να πάρω κάτι άσχετο και ρώτησα.5,20 ή 5,70 πήγε δεν θυμάμαι και καλά.

Οσο για την απορροφηση didi δεν το γνωρίζω.Εγώ το πίνω πριν το φαγητό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

γνωριζετε αν ο καφες επιρεαζει την απορροφηση του Filicine ?εμενα ο γιατρος μου μου επιτρεπει μονο 1 καφε ημερησιως , τον οποιο πινω καθε πρωι που ξυπναω. το Filicine το πινω κατα τις 10 το πρωι και καμια φορα δεν εχω τελειωσει τον καφε μεχρι εκεινη την ωρα

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη οτι ο καφές επηρεάζει την απορρόφηση του φυλλικού αλλά η διουρητική του δράση επιταχύνει την αποβολή όλων των υδατοδιαλυτών βιταμινών και μεταξύ αυτών και του φυλλικού. Δε θα ανησυχούσα, προσωπικά, γιατί το fillicine περιέχει 12πλάσια ποσότητα φυλλικού από αυτό που συνιστάται στην εγκυμοσύνη οπότε ούτως η άλλως το πλεόνασμα αποβάλλεται και παραμένει η απαραίτητη ποσότητα.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Felicine παίρνω και εγώ 1 μετά το φαγητό (βράδυ).

Κοριτσια αυτό το γράφουν στον ΕΟΠΠΥ....βέβαια δεν είναι μεγάλο το κόστος του αλλά γιατί να το πληρώνουμε? Εμένα χθες ο γιατρός μου, μου έγραψε 2 κουτακια!

Το μικρό μου αγγελάκι με εγκατέλειψε.....

Felicine παίρνω και εγώ 1 μετά το φαγητό (βράδυ).

Νηστική πρέπει να το παίρνεις. Αν τρως πχ στις 9 το βραδυνο σου, καλό είναι το χαπάκι να το παίρνεις τουλάχιστον μισή ώρα πριν.

Νηστική πρέπει να το παίρνεις. Αν τρως πχ στις 9 το βραδυνο σου, καλό είναι το χαπάκι να το παίρνεις τουλάχιστον μισή ώρα πριν.

Εμένα μου είπαν μετά το φαγητό και ας είναι μεσημεριανό ή δείπνο!!!

Όλες νηστικές το παίρνετε???

Εμένα μου είπαν μετά το φαγητό και ας είναι μεσημεριανό ή δείπνο!!!

Όλες νηστικές το παίρνετε???

Το Filicine δεν υπάρχει λόγος να το πάρεις νηστική. Αυτό ισχύει μόνο για τον σίδηρο, και αυτό με ερωτηματικό (εξαρτάται από την τροφή που θα συνδιαστεί).

Όπως έχω ξαναγράψει, το Filicine έχει δωδεκαπλάσια ποσότητα φυλλικού (ή φολικού) οξέος από αυτήν που απαιτείται στην εγκυμοσύνη, οπότε ούτως η άλλως ο οργανισμός αποβάλει το πλεόνασμα.

Το Filicine δεν υπάρχει λόγος να το πάρεις νηστική. Αυτό ισχύει μόνο για τον σίδηρο, και αυτό με ερωτηματικό (εξαρτάται από την τροφή που θα συνδιαστεί).

Όπως έχω ξαναγράψει, το Filicine έχει δωδεκαπλάσια ποσότητα φυλλικού (ή φολικού) οξέος από αυτήν που απαιτείται στην εγκυμοσύνη, οπότε ούτως η άλλως ο οργανισμός αποβάλει το πλεόνασμα.

Τότε πάω πάσο. Εγώ το παίρνω εδώ και χρόνια και για άλλο λόγο εκτός εγκυμοσύνης. Και μου είπαν πως με άδειο στομάχι απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση αν και ήμουν σίγουρη ότι άκουσα καλά: Μετά το φαγητό (μεσημέρι ή βράδυ)!!!

Δίνουν και στον άντρα μου που έχει στίγμα και έτσι το παίρνουμε μαζί κάθε βράδυ γιατί το μεσημέρι ο καθένας είναι στις δουλειές του!!!

Εγω ειχα ξεκινησει να παιρνω filicine απο πριν μεινω εγκυος και με το που εμεινα εγκυος αρχισα να παιρνω gynotardyferon που ειναι φολικο μαζι με σιδηρο. Συνηθως το επαιρνα κι εγω πρωι, ομως το gyno επειδη εχει σιδηρο το παιρνω πρωι μιση ωρα πριν φαω κατι και σιγουρα με δυο ωρες διαφορα οταν πινω γαλα γιατι το ασβεστιο εμποδιζει την αποροφηση του.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Εγώ παίρνω 1, αλλά πήρα κατά λάθος μια διαφορετική συσκευασία του σιδήρου μου που περιέχει άλλο 1 μαζι!Δεν το είπα στν γυναικολόγο μου γιατί φαντάστηκα ότι δεν θα πείραζε :P

yTiOp3.png

nzfhp3.png

παίρνω FILICINE και Gyno-TARDYFERON το πρωί πριν το γάλα και τον καφέ..στο χατί που έχει μέσα το σίδηρο λέει οτι μαζί με γάλα μειώνεται η απορόφηση οπότε δεν περιμένω να το πάρω μετά το γάλα κάνα δύωρο, έστω και με μειωμένη απορόφηση κάνει δουλειά..το ασβέστιο παίρνω μετά το φαγητό.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Καλησπερα κοριτσια!Ευχομαι σε ολες υπεροχες και τελειομηνες εγκυμοσυνες!Εμενα μου εδωσε ι την ημερα και μου ειπε οτι θα το παιρνω σε ολη την εγκυμοσυνη.Αλλα συμπληρωματα δεν μου εχει δωσει ακομα1Ειπε να κανουμε πρωτα τον προγεννητικο και μετα θα δουμε αν χρειαζεται κατι αλλο!

AgLcp3.png?k9ffPx4R

• 2 εβδομάδες μετά...

Το παίρνω από πριν μείνω έγκυος, μισή με μία ώρα μετά τον καφέ μου. Αλλά θα προσπαθήσω στο εξής να το παίρνω ξημερώματα, κάνα-δυο ώρες μετά το χάπι του θυροειδούς. Ξυπνάω που ξυπνάω για πιπί όλο το βράδυ ανά δίωρο...

it's never too late to start all over again

Το παίρνω από πριν μείνω έγκυος, μισή με μία ώρα μετά τον καφέ μου. Αλλά θα προσπαθήσω στο εξής να το παίρνω ξημερώματα, κάνα-δυο ώρες μετά το χάπι του θυροειδούς. Ξυπνάω που ξυπνάω για πιπί όλο το βράδυ ανά δίωρο...

κοριτσακι σε ειδα εχθες και στο οι πρωτες ευτυχισμενες στιγμες της εγκυμοσυνης, σημερα θα εκανες τη δευτερη χοριακη ε? πως πηγε? καλα αποτελεσματα!

να σε ρωτησω κι εγω για το φολικο, το παιρνω κατα τις 12 που εχω τελειωσε τον καφε μου και μετα κατα τις 3 παιρνω και του θυροειδη, δεν ηξερα ποιον να ρωτησω αν πρεπει να εχουν αποσταση αυτα τα 2 μεταξυ τους και ειδα οτι εσυ παιρνεις και τα 2 και σκεφτηκα να ρωτησω εσενα...

KkgRp2.png

byzDp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...