Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες σας.

Είμαι καινούρια στο club των επίδοξων μαμάδων και ο γιατρός σήμερα μου συνέστησε να παίρνω 1 χάπι filicine κάθε 12 ώρες. Ήθελα να ρωτήσω αν η δοσολογία ήταν ίδια για όλες σας ή σε εσάς σας δώσανε 1 την ημέρα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω απο την αρχη της εγκυμοσυνης παιρνω 1 την ημερα,,,αλλα τοσο επαιρνα κ πριν λογω οτι εχω αναιμια απο μικρη....κ ξεκινησα με ενα χαπακι σιδηρου κ τωρα παιρνω 2...ειμαι στην 21η βδομαδα...καθε μηνα κανεις αιματος κ βλεπει ο γιατρος τι χρειαζεσαι...εμενα μου ειπε αργοτερα οτι ουτως η αλλως θα επαιρνα 2 σιδηρο...τωρα δενξερω αν αργοτερα αυξηθει κ το φιλισιν!!!! ευχομαι με το καλο το μωρο σου!!!!

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης παιρνω ενα την ημερα.Απο τη στιγμη ομως που επεσε ο αιματοκριτης παιρνω 2 και αυτο γιατι ειναι με το σιδηρο μαζι.1 ή 2 καλο κανουν.Ειδικα στην αρχη για μενα καλα σου ειπε 2. :)

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ και στις δύο εγκυμοσύνες μου τρεις διαφορετικοί γιατροί μου συνέστησαν 2 την ημέρα. Έτσι κι αιλλιώς καλό κάνει κακό δεν κάνει είναι φυσικό συμπλήρωμα και αρκετά χρήσιμο για τον οργανισμό και της εγκύου και του εμβρύου.

Διαφημίσεις

Καλά είσαστε καταπληκτικές... Σας ευχαριστώ πολύ πολύ. Οπότε καλά έκανε και μου έδωσε 2 την ημέρα. Είμαι λίγο κίτρινη ίσως γι αυτό μου έδωσε 2. Καλώς σας βρήκα όλες σας... Εύχομαι να μείνω στην παρέα σας και πολύ πολύ καιρό ακόμα :D Εύχομαι καλή τύχη σε όλες μας!!!

Εμενα μου ειχε δωσει 1 την ημερα μεχρι και την αυχενικη απο οτι θυμαμαι.Με το καλο το μωρακι σου.Να εχεις μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη

καλησπέρα!!!

μου έδωσε 1 την ημέρα και μου είπε οτι θα το πίνω μέχρι ΚΑΙ να αποθηλάσω...ο κάθε γιατρός όμως να ξέρεις μιλάει για την κάθε μανούλα ξεχωριστά΄.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Κοριτσια να ρωτησω κατι οσες παιρνετε felicine παιρνετε και σιδηρο?Ρωταω γιατι εγω που το επαιρνα μεχρι κα την αυχενικη, οπως εχω γραψει και παραπανω,μετα ξεκινησα το σιδηρο και δεν ηταν απαραιτητο το felicine.

Διαφημίσεις

Κοριτσια να ρωτησω κατι οσες παιρνετε felicine παιρνετε και σιδηρο?Ρωταω γιατι εγω που το επαιρνα μεχρι κα την αυχενικη, οπως εχω γραψει και παραπανω,μετα ξεκινησα το σιδηρο και δεν ηταν απαραιτητο το felicine.

Εξαρταται ποιο σιδηρο παιρνεις γιατι υπαρχουν καποια που εχουν και φυλικο οξυ. Νομιζω οτι βοηθαει στην καλυτερη αποροφιση του σιδηρου. Επισεις λεγεται οτι μειωνει τις πιθανοτητες εμφανισης προβληματων στο εμβρυο γιαυτο και συνηθως το δινουν το πρωτο τριμηνο της εγκυμοσυνης

το filicine ειναι καθαρα φυλικο οξυ. Τα υπολοιπα χαπια απλα περιεχουν καποιο ποσοστο αυτου . πχ το pregnacare που επαιρνα εγω πριν μεινω εγκυος ειχε ενα μικρο ποσοστο. Οταν εμεινα εγκυος μου το σταματησε ο γιατρος και μου εδωσε filicine. Επειδη το ειχα "καταβολευτει" το pregnacare (θεωρω οτι με βοηθουσε πολυ ως βιταμινες) το τσεκαρισα και απο τη φαρμακοπειο μου η οποια μου ειπε filicine και παλι filicine. Καμια σχεση με το pregnacare...

Εγω θα σου ελεγα να ξαναρωτησεις το γιατρο σου μηπως εστω και τωρα σου πει να το παρεις. Εγω το θεωρω πολυ σημαντικο. Οπως σωστα ειπε και μια κοπελα και εμενα μου το συνεστησε μεχρι και τον αποθηλασμο με το καλο.

Οσο για το σιδηρο δεν εχω ξανακουσει να περιεχει μεσα φυλικο οξυ-ισως να μην το γνωριζω εγω-παντως δεν το εχω ξανακουσει. Εγω παιρνω το gynotardyferon για σιδηρο. Δεν νομιζω να περιεχει. Αλλα ξαναλεω ακομα και αν περιεχουν δεν ξερω αν ειναι η επαρκης ποσοτητα αν κρινω μαλιστα απο καποιες κοπελες που ο γιατρος τους συνεστησε και 2 ημερισιως!

Όλα είναι μια ιδέα...

• 1 month later...
Ένα χαπάκι κάθε 12ωρο και για εμένα που περιμένω διδυμάκια!!!

ηρθα κι εγω στην παρεα:-D

καλη εγκυμοσυνη σε ολες!!!!

και εγω μαλλον διδυμακια :D:D απο το νουμερο της χοριακης το καταλαβαμε και μου ειπε και εμενα 2 filicine πρωι βραδυ

να σε ρωτησω μηπως θυμασαι το νουμερο της πρωτης χοριακης σου?

KkgRp2.png

byzDp2.png

εγω παιρνω ενα καθε πρωι, επειδη ξεμεινα πηγα προχτες και το αγορασα χωρις να μου το εχει γραψει ο γιατρος και το πληρωσα.......5,20ε παρακαλω!!!!εδω και 10 μερες λεει εχει αλλαξει η τιμη...(απλα ενημερωτικα σας το αναφερω γιατι εγω επαθα πλακα)

εγω παιρνω ενα καθε πρωι, επειδη ξεμεινα πηγα προχτες και το αγορασα χωρις να μου το εχει γραψει ο γιατρος και το πληρωσα.......5,20ε παρακαλω!!!!εδω και 10 μερες λεει εχει αλλαξει η τιμη...(απλα ενημερωτικα σας το αναφερω γιατι εγω επαθα πλακα)

και εγω 5 ευρω το πηρα,ποσο εκανε πριν?

KkgRp2.png

byzDp2.png

Xτες αγόρασα 2 κουτιά χωρίς συνταγή γιατρού και τα πήρα 2,20 το ένα.Πέντε ευρώ δεν έχω δώσει ποτε...:confused:

γιατι τετοια μεγαλη αυξηση??? :confused::confused:

σιγουρα πηρα το σωστο??

30 δισκια με κατι κιτρινες γραμουλες και γραφει filice 5mg εταιριας :adelco

ειπαμε δεν δεχονται συνταγες πια τα φαρμακεια γιατι δεν εχουν πληρωθει απο τα ταμια αλλα 130% πανω?????

KkgRp2.png

byzDp2.png

γιατι τετοια μεγαλη αυξηση??? :confused::confused:

σιγουρα πηρα το σωστο??

30 δισκια με κατι κιτρινες γραμουλες και γραφει filice 5mg εταιριας :adelco

ειπαμε δεν δεχονται συνταγες πια τα φαρμακεια γιατι δεν εχουν πληρωθει απο τα ταμια αλλα 130% πανω?????

Ναι αυτά είναι και για να σιγουρευτώ μόλις κοίταξα το κουτί.Μου είχε πει η γυναικολόγος να τα παίρνω 4 μήνες πριν την εγκυμοσύνη και τώρα που έμεινα έγκυος να μην τα σταματήσω καθόλου.Πραγματικά μου κάνει και μένα εντυπωση.Λιανική τιμή το δικό σου το κουτί τι τιμή γράφει???

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...