Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και ξένο γάλα...μπορούν να συνυπάρξουν???

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Γέννησα την Παρασκευή στο Έλενα.Την Κυριακή το πρωί που μου ζυγίσανε την μπουμπού, είδαν ότι είχε χάσει ήδη 400γρ(γεννήθηκε 3550) και ο παιδίατρος συνέστησε να δώσω συμπλήρωμα των 25μλ μετά από κάθε θηλασμό!!!Χθες το πρωί κατάφερα και θηλάσαμε μια χαρά και από τα δύο στήθη,γτ τις προηγούμες ημέρες δεν το δεχόταν καθόλου(η μια θηλή είναι επίπεδη και χθες κατάφερε και την έβγαλε έξω-είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό!!!).Είχε όμως ήδη χάσει 500γρ συνολικά απ'όταν γεννήθηκε.Ήρθαμε στο σπίτι και την είδε η παιδίατρος.Μου είπε να της δίνω μετά από κάθε προσπάθεια θηλασμού και συμπλήρωμα έως 60μλ.Από νωθρή και νωχελική που ήταν πήρε αρκετά τα πάνω της.Το θέμα είναι ότι τώρα δεν παίρνει καθόλου το στήθος.Όταν πεινάει εκνευρίζεται γτ δεν πέφτει όπως το εύκολο μπιμπερό και όταν δεν πεινάει πολύ απλώς κοιμάται στο στήθος μου.Προσπαθώ να την ξυπνάω συνέχεια,αλλά μάταια!!!!Έχει πάψει και τις λίγες θηλαστικές κινήσεις που έκανε.Συνεχίζω να την βάζω στο στήθος και κάνω μαλάξεις, έτσι ώστε να πέφτει στο στόμα της και να το καταπίνει,έστω!!!!Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει μεγάλη ροή.Νοίκιασα και θήλαστρο επαγγελματικό , αλλά μάλλον κάνω κάτι λάθος και μου τσακίζει την θηλή.Δεν σας κρύβω ότι έχω ψιλο-απογοητευτεί.Προσπαθώ να μην στενοχωριέμαι και να μην με επηρεάζει για να μην μου κοπέι το γάλα!!!!Έχει κάποια από εσάς κάποια παρόμοια εμπειρία ή αν έχει ακούσει κάτι???Ήθελα τόόόόόσο πολύ να θηλάσω και θέλω ακόμα...θα το παιδέψω μέχρις εσχάτων!!!!

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!!!

Διαφημίσεις

Το συμπλήρωμα είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης. Πρώτα πρέπει να λύσεις αλλα πιο δύσκολα! Πρέπει το μωρό να θηλαζει αποτελεσματικά, πρέπει να πιάσει το στήθος, πρέπει να δεις πως είναι η παραγωγή σου.

Το καλύτερο θα ήταν να σας έβλεπε μια σύμβουλος θηλασμου. Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τα στοιχεία απο μια που με βοήθησε κι εμένα.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλησπέρα,

Γέννησα την Παρασκευή στο Έλενα.Την Κυριακή το πρωί που μου ζυγίσανε την μπουμπού, είδαν ότι είχε χάσει ήδη 400γρ(γεννήθηκε 3550) και ο παιδίατρος συνέστησε να δώσω συμπλήρωμα των 25μλ μετά από κάθε θηλασμό!!!Χθες το πρωί κατάφερα και θηλάσαμε μια χαρά και από τα δύο στήθη,γτ τις προηγούμες ημέρες δεν το δεχόταν καθόλου(η μια θηλή είναι επίπεδη και χθες κατάφερε και την έβγαλε έξω-είμαι πολύ περήφανη γι'αυτό!!!).Είχε όμως ήδη χάσει 500γρ συνολικά απ'όταν γεννήθηκε.Ήρθαμε στο σπίτι και την είδε η παιδίατρος.Μου είπε να της δίνω μετά από κάθε προσπάθεια θηλασμού και συμπλήρωμα έως 60μλ.Από νωθρή και νωχελική που ήταν πήρε αρκετά τα πάνω της.Το θέμα είναι ότι τώρα δεν παίρνει καθόλου το στήθος.Όταν πεινάει εκνευρίζεται γτ δεν πέφτει όπως το εύκολο μπιμπερό και όταν δεν πεινάει πολύ απλώς κοιμάται στο στήθος μου.Προσπαθώ να την ξυπνάω συνέχεια,αλλά μάταια!!!!Έχει πάψει και τις λίγες θηλαστικές κινήσεις που έκανε.Συνεχίζω να την βάζω στο στήθος και κάνω μαλάξεις, έτσι ώστε να πέφτει στο στόμα της και να το καταπίνει,έστω!!!!Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει μεγάλη ροή.Νοίκιασα και θήλαστρο επαγγελματικό , αλλά μάλλον κάνω κάτι λάθος και μου τσακίζει την θηλή.Δεν σας κρύβω ότι έχω ψιλο-απογοητευτεί.Προσπαθώ να μην στενοχωριέμαι και να μην με επηρεάζει για να μην μου κοπέι το γάλα!!!!Έχει κάποια από εσάς κάποια παρόμοια εμπειρία ή αν έχει ακούσει κάτι???Ήθελα τόόόόόσο πολύ να θηλάσω και θέλω ακόμα...θα το παιδέψω μέχρις εσχάτων!!!!

Μην απογοητεύεσαι. Θέλει υπομονή κ επιμονή κ θα το πετύχεις. Αν θες μπορείς να ζητήσεις βοήθεια κ εδώ.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

Εγώ είχα βρει κ το παρακάτω απόσπασμα κ το διάβαζα γιατί μου έδινε κουράγιο.

Ανησυχώ γιατί νομίζω ότι δεν φτάνει το γάλα μου. Το παιδί τρώει πολύ ώρα και ξυπνά μετά από λίγο και κλαίει.

Αν το μωρό σας είναι καθαρό, δεν πονά και κλαίει γιατί πεινάει, δώστε του να ξαναφάει, έστω κι αν πέρασε ελάχιστος χρόνος που το θηλάσατε. Περίπου έξι εβδομάδες το μωρό σας θα τρώει ακατάστατα σε συχνότητα και διάρκεια, μέχρι να τακτοποιηθεί η γαλουχία. Φροντίστε μόνο να τρώει σωστά, δηλαδή από τη θηλαία άλω και όχι να πιπιλίζει τη θηλή σας. Θηλασμός που διαρκεί πάρα πολύ χρόνο, είναι θηλασμός σε όχι σωστή θέση θηλασμού. Αυτές οι έξι εβδομάδες είναι οι πιο δύσκολες μέρες, οι μέρες που δενπρέπει να ενδώσετε, οι μέρες που δεν πρέπει να σας καταλάβει το άγχος ή να επηρεαστείτε από ανεύθυνες πληροφορίες και υποδείξεις. Είναι ο χρόνος που με

μεγάλη ευκολία μπαίνει δυστυχώς το μπουκάλι με το ξένο γάλα και τα υγρά κι έτσι αρχίζει η αποτυχία του θηλασμού. Αν όμως ξεπεράσετε αυτές τις δυσκολίες πετύχατε. Εσείς και το μωρό σας θα γίνετε ένα "θηλαστικό Ζευγάρι" που κανείς δε μπαίνει ανάμεσά του, που ο ένας έχει την ανάγκη του άλλου και που προσαρμόζεται ο ένας με τον άλλο, μ' ένα τρόπο τρυφερό, γεμάτο αγάπη.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/

Επτά απλά βήματα για επιτυχία στον θηλασμό

Μαλάξεις στο στήθος κατά τον θηλασμό

Περί θηλασμού

Πως λειτουργεί ο μητρικός θηλασμός

Πότε πεινάει ένα μωρό;

Τοποθέτηση στο στήθος και πιάσιμο της θηλής

Πότε χορταίνει ένα μωρό;

Ένα ή δύο στήθη σε κάθε γεύμα;

Ούρα και κόπρανα φυσιολογικών βρεφών

Διατροφή μητέρας που θηλάζει

Οδηγίες που βλάπτουν το θηλασμό

“Δεν έχω γάλα”. Είναι έτσι;

Επαναγαλακτισμός ή πως να κόψετε το συμπλήρωμα

Θηλασμός και επιστροφή στη δουλειά

Οδηγίες για τη λήψη φαρμάκου από λεχώνα

Τοποθέτηση στο στήθος και πιάσιμο της θηλήςhttp://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Βιντεάκια για σωστό θηλασμό κ στάσεις

http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

ξαπλωμένη μαμά κ μωρό στο πλάι

http://www.mother-2-mother.com/tut-layingdown.htm

Οδηγίες που βλάπτουν το θηλασμόhttp://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C/

Δεν έχω γάλα”. Είναι έτσι;http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9/

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Εφη θηλασα αποκλειστικα απο την 2η ως την 25η περιπου μερα

Απο την 25η μερα μεχρι τον 5ο μηνα εκανε μικτη διατροφη (θηλασμος και συμπληρωμα)

Αυτο που παρατηρησα ηταν οτι απο την αρχη του συμπληρωματος το μωρο δεν εδειξε προτιμιση στο ξενο γαλα και στο μπιμπερο (οπως ειχα ακουσει και νομιζα οτι θα συμβει)

Αλλα προτιμουσε το στηθος

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Τα νεογέννητα ειναι φυσιολογικό να χασουν το 10% του βάρους τους τις πρωτες μέρες.

Εσένα εχασε λιγο παραπάνω, ίσως γι' αυτό φοβήθηκε ο παιδίατρος και προτεινε να ξεκινήσεις τη φορμουλα. Να θυμάσαι ότι το πιο σημαντικό ειναι το μωρό να ειναι υγιές και να τρεφεται καλά. Το ιδανικό ειναι να τρεφεται με το γάλα της μαμάς, αλλά για κανένα λόγο δε διακινδυνεύουμε την υγεία του για να εγκαταστήσουμε τη γαλουχία. Μην εχεις τύψεις για το ξενο γάλα, εισαι ακομα σε θεση να θηλάσεις αποκλειστικά αφού το θες τόσο πολύ (σε αυτή τη φάση οι ορμόνες σου βοηθάνε).

Να σου πω τη δικη μου εμπειρία, με την κόρη μου. Λογω διαβητη κύησης η μικρή νοσηλευτηκε την πρωτη μερα στη ΜΕΝΝ (εντελώς προληπτικά) και τα πρωτα της γεύματα ήταν ξενο γάλα με μπουκάλι. Την πρωτη φορά που τη θηλασα λοιπον δυσκολεύτηκα πολύ, αν και αρκετά εμπειρη (ειχα θηλάσει τον γιο μου 14 μήνες) ενώ εδειχνε ότι ήθελε να φαει, δεν συνεργαζόταν στο στήθος. Το παλεψα 9 ωρες το δεύτερο βραδυ μας στο μαιευτήριο (την εδωσα μόνο για να την αλλάξουν) και τελικά εγκατελειψα, ειπα στις μαιες να της δωσουν μπουκάλι και (ευτυχώς) εφαγε μόνο 10ml. Από την επομενη μερα μπιμπερό τελος, την εβαζα μόνο στο στήθος. Μια φορά, μόλις ειχε σαραντήσει και χρειάστηκε να την κρατήσει η γιαγια, της έδωσε το αντλημενο γάλα με μπιμπερό 2 γευματα και παλι περασαμε τα ίδια, με τις ωωωρες στο στήθος, να μην συνεργάζεται. Ηταν καθαρα θεμα ευκολίας, προτιμούσε την ευκολη ροή του μπιμπερό και δεν ηθελε να προσπαθήσει να θηλασει, γιατί πώς να το κάνουμε, θέλει προσπαθεια ο θηλασμός. Το ίδιο πιστεύω συμβαίνει και στο δικό σου μπεμπε, θελει την ευκολία του (εχει άποψη, πώς να το κάνουμε!).

Εσύ ξεκινα αντλήσεις με το θηλαστρο (ποιο εχεις νοικιάσει?), ακολουθα το πρωτοκολλο αντλήσεων (http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853, ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthre...E7%F3%E5%F9%ED

), κανε οπωσδηποτε βραδυνές αντλήσεις (τουλάχιστον μια μεταξύ 12-6) και βαζε το μωρό στο στήθος σε καθε ευκαιρία. Για μια ικανοποιητικη παραγωγή, το κάθε στήθος πρεπει να λαμβάνει τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού ερεθίσματος (θηλασμού ή αντλησης), οπότε προσαρμόζεις το πρόγραμμά σου ανάλογα.

Το μωρό μην το ξυπνάς συχνά γιατί ισως εκνευριστει και δε συνεργάζεται, θα το ξυπνάς μεχρι να ανακτήσει το βαρος της γεννησής του και μεχρι τις 40 ημέρες, θα κρατάς τρίωρο την ημέρα και τετράωρο το βράδυ (αν δεν ξυπνάει μόνο του, αν ξυπναει νωρίτερα δε μας πειράζει, αστο να θηλαζει όποτε θελει και για όσο θελει). Κάλεσε σύμβουλο θηλασμού να σας δει να σου δωσει προσωπικές συμβουλές, εμείς εδώ απλά αναφερουμε κάποια βασικά θεματα, σύμφωνα με την προσωπική εμπειρία μας.

Μπορεις να επικοινωνήσεις με σύμβουλο θηλασμού, να ερθει να σας δει από κοντά.

Για να μην ψάχνεις, παραθέτω τα λινκ από το θεμα της paros http://parents.org.gr/forum/showthre...E1%F3%EC%EF%FD

Συμβουλοι Θηλασμου LLL

προγραμμα συναντησεων του συνδεσμου θηλασμου LLL

σε Αθηνα,Θεσσαλονικη,Βολο, Λαρισα και Μυτιληνη

Ειναι ομαδες υποστηριξης που συναντιουνται μηνιαια και λειτουργουν απο εθελοντριες συμβουλους θηλασμου.

http://www.llli.org/docs/greece/greece2.pdf

Επισης, για βοήθεια σε θέματα θηλασμού, για πληροφορίες για τις συναντήσεις ή για να προμηθευτείτε το ενημερωτικό υλικό μπορειτε να καλειτε το 2106003249 ή επικοινωνήστε με μία από τις παρακάτω συμβούλους θηλασμού.

http://pediatros-thes.gr/?page_id=655 ή http://www.llli.org/docs/greece/greece.pdf

Συμβουλοι γαλουχιας IBCLC

Πιστοποιημενοι Συμβουλοι Γαλουχιας οπου μπορειτε να απευθυνθειτε για να ζητησετε βοηθεια στα θεματα θηλασμου

http://pediatros-thes.gr/?page_id=653

στις παρακατω σελιδες υπαρχουν αποσπασματα απο ομιλιες που εγιναν απο συμβουλους θηλασμου IBCLC στο καταστημα ''περι θηλασμου'' στην Θεσσαλονικη

http://www.perithilasmou.gr/video.html

http://www.youtube.com/results?searc...%BF%CF%85&aq=f

Να ξερεις ότι το διαστημα των 40 ημερών ειναι βασικό για την εγκατάσταση της γαλουχίας, αν ξεπεράσεις αυτό το στάδιο μετά θα ειναι όλα πολύ πιο εύκολα. Επίσης με τη στεναχώρια το γάλα δεν κοβεται, αλλά ειναι πολύ πιθανό να μπλοκάρεις το ανακλαστικό της καθοδου, και -με απλά λόγια- ενώ εχεις γάλα, να μην βγαινει.

Αν θες να θηλασεις αποκλειστικά, γινεται. Αν παλι θελεις να κανεις μεικτή διατροφή, πάλι γινεται. Αποφασισε τι θελεις να κανεις, τι ταιριάζει περισσότερο σε σας, σα ζευγάρι, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Το βασικό ειναι να εχεις ενα υγιές μωράκι.

Να σου ζήσει!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Έφη, να σου ζήσει το μωράκι σου!! Θηλασμός και ξένο γάλα μπορούν να συνυπάρξουν αλλά όχι για μεγάλο διάστημα (στην καλύτερη περίπτωση για μερικούς μήνες). αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό προσπάθησε να περιορίσεις σταδιακά την ποσότητα του ξένου γάλατος ή τη συχνότητά του, αρκεί βέβαια το μωράκι σου να παίρνει ικανοποιητικό βάρος. θέλει προσπάθεια και υπομονή η όλη διαδικασία. σου εύχομαι να το καταφέρεις, αφού το θέλεις τόσο πολύ!!

Νοίκιασα και θήλαστρο επαγγελματικό , αλλά μάλλον κάνω κάτι λάθος και μου τσακίζει την θηλή.

Το θήλαστρο δεν θα έπρεπε να σε πονάει. Πιθανόν να είναι λάθος μέγεθος η χοάνη, επικοινώνησε με αυτούς που σου το νοίκιασαν, και οπωσδήποτε με σύμβουλο θηλασμού

jv42p3.png

DfUyp2.png

Στην ερώτησή σου αν θηλασμός και συμπλήρωμα μπορούν να συνυπάρξουν:

Τα προβλήματα που μπορούνα να προκύψουν από το συμπλήρωμα είναι δύο:

1)μείωση της παραγωγής γάλατος της μαμάς. Για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να κάνεις αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο για να κρατήσεις την παραγωγή σου. Γράφεις ότι έχεις επαγγελματικό θήλαστρο. εννοείς νοσοκομειακό;

2)το μωρό μαθαίνει στο μπουκάλι και δεν μπορεί να πιάσει το στήθος. Αυτό είναι λίγο δύσκολο κομμάτι και ίσως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιον σύμβουλο θηλασμού για να σε βοηθήσει. Γενικά να μην πιέζεις το μωρό να κάτσεις στο στήθος. Να το αφήνεις κάθε φορά για όσο του είναι ευχάριστο και τα καταφέρνει για να του είναι ο θηλασμός μια ευχάριστη εμπειρία. να το βάζεις κάθε φορά κι από λίγο έστω κι αν δεν πίνει για να μη χάσει την επαφή. Το σύστημα SNS έχω ακούσει ότι έχει βοηθήσει πολλές γυναίκες.

Μπορείς λοιπόν να κρατήσεις την παραγωγή σου με το θήλαστρο και σταδιακά να προσπαθήσεις να ξαναβάλεις το μωρό στο στήθος. Το διάστημα αυτό θα το ταίζεις με το δικό σου αντλημένο γάλα και με συμπλήρωμα αν το γάλα που αντλείς δεν είναι αρκετό.

Εδώ στα δύο τελευταία ποστ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 θα βρεις καλές οδηγίες για τη συχνότητα των αντλήσεων και για το πότε και πώς να προσπαθείς το θηλασμό. Καλή επιτυχία!

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Έφη, να σου ζήσει το μωράκι σου!! Θηλασμός και ξένο γάλα μπορούν να συνυπάρξουν αλλά όχι για μεγάλο διάστημα (στην καλύτερη περίπτωση για μερικούς μήνες). αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό προσπάθησε να περιορίσεις σταδιακά την ποσότητα του ξένου γάλατος ή τη συχνότητά του, αρκεί βέβαια το μωράκι σου να παίρνει ικανοποιητικό βάρος. θέλει προσπάθεια και υπομονή η όλη διαδικασία. σου εύχομαι να το καταφέρεις, αφού το θέλεις τόσο πολύ!!

δεν ειναι απολυτο αυτο, μπαινουν τοσοι παραγοντες στη μεση. Στη δικη μου περιπτωση κοντευουν 4 χρονια που συνυπαρχουν....

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Καλησπερα και να σου ζησει το μωρακι σου...

Ειναι αληθεια οτι καποια μωρακια, ειδικα αν ειχες δυσκολη πολυωρη γεννα η αν επαιρνες καποια φαρμακα κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, μπορει να γεννηθουν λιγο sleepy, λιγο νωχελικα, σε σημειο που ο θηλασμος γινεται απο δυσκολος εως αδυνατος. Αλλα αυτος δεν ειναι λογος να απογοητευεσαι.

Αρχικα μην ανησυχεις για τη φορμουλα που δινεις στο μωρακι σου, ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις για το παιδι σου τη δεδομενη στιγμη.

Ειπες οτι δινεις φορμουλα οταν τελειωνει και απο τα δυο στηθη. Τι σημαινει αυτο; Εδινες καθε φορα και τα δυο στηθη; Χρονομετρουσες; Πολλες φορες εχουμε λαθος οδηγιες που μπορει να δυσκολεψουν το θηλασμο, και μια πολυ συνηθισμενη ειναι η χρονομετρηση. Δηλαδη πχ 20' το ενα στηθος και 20 το αλλο. Αυτο δε βοηθαει ουτε το γαλα σου να κατεβει ουτε να εδραιωσεις καλη ποσοτητα και τελικα οδηγει σε αποθηλασμο.

Μου ακουγεται σαν το μωρακι σου να εχει παθει συγχιση θηλων και να μη θυμαται πως να βγαλει το γαλα απο το στηθος. Θηλαστικες κινησεις τα παιδια μπορουν να κανουν μεχρι την ηλικια των 5 με 7 ετων, που ειναι η ηλικια του φυσικου αποθηλασμου, οποτε μη στεναχωριεσαι, δεν εχει χασει τη δυνατοτητα, απλως πρεπει να ξαναθυμηθει.

Θα προτεινα να βρεις ενα συμβουλο θηλασμου οσο το δυνατον γρηγοροτερα για να βοηθησει το μωρο σου. Οσο για σενα συνεχισε να χρησιμοποιεις το θηλαστρο, αυτες οι πρωτες μερες ειναι πολυ σημαντικες για την μελλοντικη παραγωγη σου, προσπαθησε να εδραιωσεις τη γαλουχια εστω και με το θηλαστρο μεχρι να ειναι το μωρο σου σε θεση να το κανει.

Τελος θα σου πω αυτο: το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο αυτη τη στιγμη ειναι να ευχαριστηθει αυτο το μωρακι που εφερες στον κοσμο, χωρις αγχος, χωρια τυψεις. Ο,τι και να συμβει, ειτε τα καταφερει τελικα να θηλασει ειτε οχι, το σημαντικο ειναι να εισαι χαρουμενη. Μεγαλωνουν υγιεστατα και ευτυχιμσενα παιδακια με τη φορμουλα, δεν υπαρχει λογος να εχεις τυψεις απο τη στιγμη που εκανες και κανεις αυτο που ειναι καλυτερο για το ΔΙΚΟ σου παιδι.:-D

επισης εφη, ο θηλασμος και η φορμουλα μπορουν να συνδυαστουν μια χαρα, εξαρταται βεβαια απο το παιδι, παντως γενικοτερα, αν καταφερεις να θηλασεις μεχρι τον τριτο μηνα, τοτε εχεις ξεπερασει το φοβο της συγχισης θηλων, το μεγαλυτερο ποσοστο των μωρων που θηλαζουν στην ηλικια των τριων μπορουν να συνεχισουν να θηλαζουν και να πινουν απο μπιμπερο χωρις να μπερδευτουν

Έφη εγώ θήλασα τον γιο μου 2 1/2 μήνες και την κόρη μου μόλις έναν.Δεν θήλαζα αποκλειστικά , μετά το στήθος πρόσφερα συμπλήρωμα.Κάποιες φορές έτρωγαν και από την φόρμουλα , κάποιες όχι.Παρατηρούσα πως όταν ο θηλασμός ήταν καλός συνήθως έπιναν πολύ λιγότερη φόρμουλα.Εάν είχα την θέληση να εδραιώσω αποκλειστικό θηλασμό, θα είχε γίνει.Ομολογώ πως δεν το ήθελα ,με κούραζε η αποκλειστική εξάρτηση του μωρού από το σώμα μου.Η φόρμουλα μου έλυνε τα χέρια σε πρακτικά ζητήματα,π.χ. να κάνω καμιά δουλειά στο σπίτι μετά από ένα γρήγορο γεύμα των μωρών.Επίσης ο γιος μου έδειχνε προτίμηση στο μπουκάλι ενώ η κόρη μου στο στήθος.Γυρίζοντας πίσω θεωρώ πως δεν έχει νόημα να νιώθω τύψεις που θήλασα λίγο.Έκανα τότε αυτό που θεωρούσα το καλύτερο για τα δικά μου παιδιά , γιατί για μένα το σημαντικότερο για ένα νεογέννητο μωράκι είναι η ισορροπημένη μαμά.Εμένα ο θηλασμός με κούραζε.

Πάντως εάν επιμείνεις , θα καταφέρεις να θηλάσεις αποκλειστικά.

Καλησπέρα,

Aπό δική μου εμπειρία στο γιο μου θα σου πω ότι ναι μεν συνδυάζεται αλλά υπάρχει και η περίπτωση να μην κρατήσει για πολύ. Εξαρτάται κατά πολύ από το μωρό και το πόσο συνεργάσιμο θα είναι. Ξέρω μαμά που θήλασε 1,5 χρόνο και έδινε και συμπλήρωμα αλλά η κόρη της λάτρευε το στήθος. Απλά επειδή έδινε ξένο από την αρχή είχε εδραιώσει μειωμένη γαλουχία και δεν ήξερε για τα θήλαστρα για να ανατρέψει την κατάσταση. Όπως σου έγραψαν και παραπάνω υπάρχουν δύο θεματάκια που μπορεί να προκύψουν. Να μειωθεί σταδιακά η παραγωγή και το μωρό να πάθει σύγχυση θηλών και να μη θέλει το στήθος. Εγώ προσωπικά είχα νοικιάσει νοσοκομειακό θήλαστρο (το γεγονός ότι σε πληγώνει ίσως να μαρτυράει λάθος μέγεθος χοάνης, μου είχε συμβεί κι εμένα κι όταν άλλαξα μέγεθος σώθηκα) ώστε να μη μειωθεί η παραγωγή και του έδινα το γάλα μου στο μπουκάλι μετά από κάθε θηλασμό ο οποίος την ημέρα δεν διαρκούσε και πολύ γιατί εκνευριζόταν πολύ άσχημα μετά από λίγη ώρα . Όταν δεν του έφτανε το γάλα έδινα και συμπλήρωμα. Αυτό που θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά ήταν ότι το βράδυ που ξυπνούσε και ήταν ψιλονυσταγμένος και χαλαρός έπιανε το στήθος μια χαρά και θήλαζε υπέροχα! Ούτε γκρίνιες, ούτε πόλεμος πάνω στο στήθος, ούτε απαίτηση να έρθει το μπουκάλι! Ήταν από τις στιγμές που πραγματικά απολάμβανα! Γι αυτό ακόμα κι αν τύχαινε βράδυ που ξυπνούσε και 4-5 φορές εγώ λαχταρούσα να τον θηλάσω και δεν με ένοιαξε το ξενύχτι. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξα ξένο γάλα το βράδυ! Που σημαίνει για εμένα ότι αν πιάσεις το μωρό στον ύπνο (δλδ μόλις πρωτοξυπνήσει τη νύχτα) συνεργάζεται καλύτερα. Δοκίμασέ το. Επίσης είσαι πολύ τυχερή που θα έχεις κοντά σου σίγουρα κάποιο σύμβουλο θηλασμού αφού είσαι στην πρωτεύουσα. Επικοινώνησε άμεσα και μαζί θα τα βρείτε όλα. Μέχρι τότε μελέτησε και όσα σου έγραψαν οι κοπέλες παραπάνω για τη διατήρηση της παραγωγής σου. Για την ιστορία εγώ αποθήλασα όταν ο γιος μου ήταν 6 μηνών αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσα να το παλέψω ακόμα περισσότερο, απλά με κούρασε ο συνδυασμός θηλασμός-θήλαστρο και προετοιμασία ξένου γάλακτος. Στην κόρη που ήταν το 2ο παιδί και το σώμα μου ήδη "γνώριζε" έγιναν όλα πιο εύκολα, δεν πήρε σταγόνα ξένου γάλακτος και θηλάζει ακόμα.

Εύχομαι όλα να σου πάνε όπως τα θες και να είναι το παιδάκι σου πάντα γερό και ευτυχισμένο!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...