Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοηθεια εχω απελπιστει!!!!!!!!!

Σίτσα

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια θελω τη βοηθεια σας σε κατι κ τι γνωμη σας σε κατι αλλο!!!!! Λοιπον εχω μια μπουμπου 9,5 μηνων το προβλημα μας ειναι ο υπνος. Απο οταν γεννηθηκε κοιμαται ελαχιστα. Το βραδυ κοιμαται στις 11και ξυπναει στις 7 το πρωι στις 11 για κανα μισαωρο κ το μεσημερι το πολυ μια ωρα... Ο βραδινος ο υπνος ειναι διακεκομενος μπορει να ξυπνησει κ 10 φορες γιατι εχει χασει το λαγο( δεν εχει πιασει πιπιλα κ κοιμαται πιπιλιζοντας τα αυτια απο ενα λαγο) κ αλλη μια γυρω στις 5 για γαλα. Θελω να σημειωσω πως απο 5 μηνων της εχω εφαρμοσει τη μεθοδο απο το '' κοιμησου παιδι μου'' δεν εχει προβλημα να αποκοιμηθει την παιρνει αμεσως ο υπνος αλλα δεν κραταει για πολυ!!!! Μπορει να της δωσουμε το λαγο κ να κοιμηθει μπορει ομως απλως να μη νυσταζει κ να εχει ορεξη για κουβεντα κ παιχνιδι μενα στα αγρια μεσανυχτα!!!! Εχω σκεφτει να μην τη βαζω για τον πρωινο υπνο κ να την αφηνω μια κ καλη για το μεσημερι, μπα κ κουραστει κ κοιμηθει λιγο παραπανο.

Τωρα το αλλο θεμα μου ειναι το εξης...

Εκτος απο την μικρη εχουμε κ ενα αγορακι 3 ετων σχεδον , που κοιμαται μονος του στο δωματιο του, στο κρεββατι του... τη μικρη την εχουμε ακομη στο δωματιο μας γιατι τα υπνοδωματιο ειναι 2 ενα το δικο μας κ ενα το παιδικο. εχουμε κ τριτο απλα ειναι στη σοφιτα κ λογο ηλικιας δεν μπορει να το χρησιμοποιησει κανενα απο τα παιδια. Πιστευεται πως πρεπει να τη βαλω τη μικρη απο τωρα μαζι με το μεγαλο στο παιδικο ωστε να μαθουν να κοιμουνται μαζι ή θεωρειτε πως θα ταραξω το προγραμμα του μεγαλου?

Δεν μου αρεσει να κοιμουνται τα παιδια μαζι μας κ αν εχω καθηστερησει την μπεμπα ειναι επειδη δεν κοιμαται συνεχομενα το βραδυ κ θα ενοχλει τον μεγαλο. Τι θα κανατε σε μια παρομοια περιπτωση?

eNortjKzUjI0MzQ3MFWyBlwwFX0C0Q,,23.png

eNortjKzUjI0MzQ3MFOyBlwwFYAC0g,,55.png

Διαφημίσεις

δες εδω

http://pediatros-thes.gr/for-parents/ψυχοσωματική-υγεία/ελεγχόμενο-κλάμα-είναι-ασφαλές/

και εδω

http://pediatros-thes.gr/for-parents/ψυχοσωματική-υγεία/εκπαίδευση-των-βρεφών-στον-ύπνο/

θα σε βοηθησουν ισως να καταλαβεις πως νοιωθει το μωρο(η ηλικια των 9 μηνων οπως κ των 18 συνοδευεται απο εντονο αγχος αποχωρισμου)

εμεις σαν οικογενεια επιλεξαμε να κοιμομαστε μαζι με τα παιδια,αν μη τι αλλο μονο καλο μας εκανε αυτη η τακτικη κ ευτυχως που ακουγα το ενστικτο μου κ οχι τους γυρω μου!!

καλο κουραγιο κ οτι χρειαστεις εδω ειμαστε!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Γεια σου συμπατριώτισσα!

Για το 1ο θέμα νομίζω ότι έχεις απλώς ένα παιδάκι που δεν είναι πολύ του ύπνου. Είναι μικρή για να αντέχει σερί από τις 7 το πρωί μέχρι το μεσημέρι άυπνη αλλά δοκίμασέ το, δε χάνεις τίποτα. Το παιδί θα σου δείξει αν αντέχει ή όχι (γιατί μια γκρινίτσα θα την έχει).

Τώρα για το δεύτερο θέμα σου, είναι αλήθεια ότι η σοφίτα είναι λίγο μακριά. Μια ιδέα θα ήταν να έβαζες το γιο εκεί και άφηνες ανοιχτή την ενδοεπικοινωνία το βράδυ για να τον ακούς και να μετέφερες τη μπέμπα στο δωμάτιό του. Σκέψου και το ενδεχόμενο ο μικρός να ξυπνήσει το βράδυ και να πρέπει να κατέβει σκαλιά, είναι επικίνδυνο μες τη νύχτα.

Εγώ στη θέση σου θα περίμενα να δω μήπως σταματήσει η μικρή να ξυπνάει το βράδυ και μετά θα τους έβαζα μαζί.

Καλή δύναμη!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

γιατι δεν δοκιμαζεις να την κοιμησεις με τον μεγαλο αφου πρωτα του εξηγησεις οτι επειδη η αδελφουλα του ειναι μωρο και δεν ξερει ακομα να κοιμαται μπορει να ξυπνησει το βραδυ ωστε να ειναι προετοιμασμενος. Τα παιδια πολλες φορες μας εκπλησουν, που ξερεις η μικρη μπορει να κοιμηθει πιο ηρεμα στο παιδικο δωματιο με τον αδελφο της και να ελατωσει τις φορες που ξυπναει, εαν δεις οτι τα πραγματα ειναι χειροτερα, αναστατωνεται κ ο μικρος τοτε γυρισε την πισω στο δωματιο σας.

Από 6 μηνών βάλαμε τον μικρό στο ίδιο δωμάτιο με τον μεγάλο. Ο μεγάλος τότε ήταν 2 χρονών και 3 μηνών. Ο ύπνος τους δεν διαταράχτηκε καθόλου, παρά μόνο για την πρώτη βδομάδα. Μετά συνηθίζουν και ηρεμούν! Βέβαια και οι δύο μας γιοι κοιμούνται βαριά και έχουν μάθει να κοιμούνται με θόρυβο (δηλ. τον θόρυβο του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ημέρας). Και ο μικρός μας ξυπνούσε πολλές φορές το βράδυ, αλλά το "έκοψε" από μόνος του όταν έγινε 1,5 έτους (τον θήλαζα μέχρι 1 έτους με συμπλήρωμα ξένου από 6 μηνών).

Ίσως το μικρούλι σας όταν αρχίσει να περπατάει και να κουράζεται περισσότερο να κοιμάται σερί το βράδυ!

Όσο για τους πρωινούς ύπνους, κάποια στιγμή τον κόβουν και κοιμούνται μόνο μεσημέρι και μετά βράδυ! Ο μικρός μας δεν θυμάμαι πότε τον έκοψε τον πρωινό (ντροπή μου!!!), αλλά νομίζω γύρω στον 1,5 χρόνο.

Πάντως, τώρα ο ένας δεν πάει για ύπνο χωρίς τον άλλον!!!

Καλή επιτυχία!

Α! Ο μεγάλος γιος μας έκανε αυτούς τους σπαστικούς ύπνους της 1/2 ώρας (πρωί-μεσημέρι) στην ηλικία της κόρης σας, αλλά μετά έστρωσε! Αυτό έγινε στην ηλικία των 14 με 15 μηνών.

Η μικρή μπουσουλάει? Αν ναι, δοκίμασε να της κάνεις "εντατικό" πρόγραμμα για να δεις αν θα κοιμηθεί περισσότερο...

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Elinaki, απο την ωρα που γεννηθηκε περιμενουμε ματαια 9 μηνες τωρα να ησυχασει για να την βαλουμε στο παιδικο.....

Την Παρασκευη θα βαλουμε την κουνια στο παιδικο για δοκιμη κ βλεπουμε! Παντως ο μεγαλος το πηρε πολυ ωραια, θα την προσεχει εκεινος λεει.... Για να δουμε! Ψαρακι η μπεμπα περπαταει δεν μπουσουλισε καθολου ειναι ολη μερα ορθια στο παρκο κ στην κουνια κ λατζοκοβει....

Παντως vicky το αρθρο με το αγχος αποχωρισμου ναι με προβληματισε αλλα δεν με επεισε, θεωρω ανθυγιεινο, κ μεγαλο λαθος ολη η οικογενεια να κοιμαται στο ιδιο δωματιο. Πιστευω πως ο καθενας θελει το χωρο του....

απο τα παιδια ποτε δεν στερησαμε την αγκαλια! Αγκαλια για να ηρεμησουν, αγκαλια για να παιξουμε ολοι μαζι , αγκαλια οποτε κ να το ζητησουν ή το εχουμε εμεις αναγκη.... Οχι αγκαλια ομως κ στον υπνο. Αλλωστε την ασφαλεια τα παιδια δεν την νιωθουν μονο με την αγκαλια(σωματικη επαφη) αλλα κ με την ηρεμη κουβεντα. Ομορφα κ αληθινα λογια... Οχι ψεμματα του στηλ θα ειμαι εδω οταν ξυπνησεις κ μολις κοιμηθει βγαινεις για ποτο, ξυπναει να σου η γιαγια ε τοτε κ βεβαια το παιδι το παθενει το σοκ. Αληθειες... Η μαμα κ ο μπαμπας σε αγαπανε πολυ ειναι εδω για οτι χρειαστεις. Η΄ η μαμα κ ο μπαμπας σε αγαπανε πολυ επειδη ομως πρεπει να παμε σε μια δουλιτσα θα πρεπει να μεινεις ενα βραδυ με τη γιαγια κ αυριο πρωι πρωι θα σε παρουν, αλλα αυτο να ισχυσει!!!

Μπορει να φαινεται καπως αυτο που λεω, αλλα με καποια πραγματα στα παιδια ειμαι πολυ απολυτη... μεσημεριανο στο τραπεζι της κουζινας, υπνο ο καθενας στο κρεββατι του κ ο καθενας μετα το μπανιο χρησιμοποιει μονο τη δικη του πετσετα! Σιγουρα δεν λεω πως ειμαι εγω η σωστη κ συ η λαθος... Απλως ετσι το θεωρω εγω... Σε ευχαριστω πολυ για τα λινκ. Για παραδειγμα εων ο μεγαλος μου δεν κοιμοταν μονος του στο δικο του δωματιο αλλα με μενα κ τον αντρα μου, οταν νοσηλευτικα ενα μηνα πριν γεννησω για 20 μερες τι επρεπε να γινει? να κοιμουνται μαζι μου στο νοσοκομειο????? Δεν λεω πως δεν με ζητουσε, ο αντρας μου ομως του εξηγουσε καθημερινα την κατασταση αλλα τουλαχιστον δεν ειχε κ το '' εαν δεν ερθει η μαμα εγω δεν κοιμαμαι'' Τον εχω μαθει να κοιμαται κ στις γιαγιαδες για ωρα αναγκης οπως κ μου χρειαστηκε.Οσο για το αλλο που λεει δεν ειμαι τοσο παραλογη κ ονειροπολα να εχω την απαιτηση να ειναι το προγραμμα μου οπως πριν τα παιδια ουτε στον υπνο μου ουτε κ στον ξυπνιο μου. Κ βεβαια ολα αλλαζουν με τον ερχομο ενως παιδιου ποσο μαλιστα οταν αυτο αποκτα κ αδερφακι. Δεν το κανω για να κοιμαμαι εγω αλλα για να εχουν καλο υπνο τα παιδια. Ο καλος υπνος στα παιδια εχω καταλαβει απο την μικρη μου εμπειρια πως επιρρεαζει πολυ την ψυχολογια τους κ τη διαθεση τους. Οταν κοιμουνται συνεχομενα ξυπνουν χωρις γκρινια , ευδιαθετα, χαρουμενα κ με φοβερη ορεξη. Τελος παντων η κουβεντα αυτη ειναι πολυ μεγαλη.

Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια θα δουμε το ΠΣΚ κ ο Θεος μαζι μας!!!

eNortjKzUjI0MzQ3MFWyBlwwFX0C0Q,,23.png

eNortjKzUjI0MzQ3MFOyBlwwFYAC0g,,55.png

• 2 weeks later...

Είχα και εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Η μικρή μου ξυπνούσε κάθε λιγο και λιγάκι και δεν την άλλαζα δωμάτιο να πάει με τη μεγαλύτερη αδερφή της. Τελικά λίγο μετά τους 10 μήνες επειδή όταν ξύπναγε σηκωνόταν όρθια στην κούνια της και με εβλεπε που κοιμόμουν και γκρίνιαζε για να σηκωθώ και εγώ, εκνευρίστηκα και την αλλαξα δωμάτιο και την έβαλα με την αδερφή της. Εξήγησα στην μεγάλη μου κόρη ότι αν ακούει την μικρή να κλαίει να μην της δίνει σημασία και να συνέχίζει να κοιμάται σαν να μην συμβαίνει τιποτα.

Τελικά τα πράγματα πήγαν καλύτερα από ότι περίμενα από την πρώτη κιόλας μέρα. Η μικρή συνεχίζει να ξυπνάει μεν αλλά πολύ λιγότερες φορές (να δώ πότε θα γίνει το θαύμα να κοιμάται όλη την νύχτα συνεχόμενα) και η μεγάλη σχεδόν ποτέ δεν ξυπνάει από τα κλάματα της μικρής.

Μόνο που προσπαθώ να μην της βάζω ταυτόχρονα για ύπνο γιατί σε αυτή την περίπτωση η μικρή σηκώνεται για να βλέπει την μεγάλη και η μεγάλη της κάνει αστεία για να γελάσει κτλ. Συνήθως βάζω για ύπνο όποια από της δύο νυστάζει περισσότερο και μετά κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν ενοχλεί η μία την άλλη και τους αρέσει που ξέρουν ότι κοιμούνται με παρέα.

Δοκίμασέ το λοιπόν να βάλεις και τα δύο παιδάκια σου στο ίδιο δωμάτιο. Μέσα σε λίγες μέρες θα έχουν προσαρμοστεί. Μερικές φορές αγχωνόμαστε προκαταβολικά για κάτι, εγώ τουλάχιστον το κάνω συνέχεια και παρααναλύω τα πράγματα, και τελικά όλα κυλάνε πιο ομαλά από ότι φανταζόμαστε.

Sorry για το οφ τόπικ, αλλά είναι η 2η φορά στη ζωή μου που συναντάω αυτό το ονομα και μου έκανε εντύπωση!!!!!!

Τη θεία μου τη φωνάζουμε Σίτσα (έτσι τη φώναζε η μαμά της και της έμεινε) από το Κυριακή. Και μία εσένα!

Djccp2.png

67KIp2.png