Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εσείς κοιμάστε ποτέ το μεσημέρι?

linav

Recommended Posts

Κορίτσια μην αρχίσετε όλες να βαράτε με το θέμα αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια μαμά που να εργάζεται ή όχι και να καταφέρνει να κοιμηθεί ή τουλάχιστον ξεκουραστεί για λίγο το μεσημέρι ή τελως πάντων κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα. Ρωτάω γιατί εγώ γυρίζω από τη δουλειά στις 3.30 παίρνοντας και τα παιδιά από το σχολείο και μόλις φάω δεν έχω αντοχές για κανά δίωρο να κάνω απολύτως τίποτα. Αμα τύχει και είναι και ο άντρας μου σπίτι του λέω να κρατήσει και τη μικρή για κανά μισάωρο μπας και κλείσω και λίγο τα μάτια μου. Τα Σ/Κ πάντως που κοιμούνται τα παιδιά σχεδόν πάντα κοιμάμαι και γω (για τα μεσημέρια μιλάω). Αναρωτιέμαι μήπως είμαι υπερβολική με τον ύπνο? Εδώ άλλες δεν κοιμούνται καν τα βράδυα και εγώ μιλάω για ξεκούραση το μεσημέρι? Ξυπνάω βέβαια από τις 6.30 το πρωί κάθε μέρα και πριν τις δώδεκα δεν πέφτω το βράδυ.

Διαφημίσεις

Εγω καλή μου κοιμαμαι οποτε βρω ευκαιρια :mrgreen: σιγα μην απολογηθουμε και για αυτο....αμαν πια μας εχουν γεμισει τυψεις για τα παντα.

Οταν θα κοιμουνται τα παιδακια μου το μεσημερι αν νυσταζω θα κοιμηθω να ξεκουραστω και εγω ...ετσι και αλλιως πρεπει να αντεξω τη νυχτα που σουλατσαρω στο παιδικο.

Μακαρι να το εκανα και στο πρωτο μου παιδακι...τοτε δεν ηξερα βλεπεις και εμενα ξυπνια μην αφησω καμμια δουλεια πισω...

Με τις ευχές μου λοιπον...καλες ξαπλές !!!!:-P

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Κι εγω οταν κοιμηθει το μεσημερι το παιδι συνθως κοιμαμαι...και να μη κοιμηθω δλδ εστω ξαπλωνω στον καναπε να ξεκουραστω.Το βραδυ ετσι κι αλλιως δεν κοιμομαστε καλα....οποτε μας λειπει υπνος.Καλα ειδικα τωρα που ειμαι και εγκυος...επιβαλλεται...χαχαχα.

Βασικα μια απο τις συμβουλες που θα εδινα σε μια νεα μανουλα ειναι ακριβως αυτη....βρες τροπο να κανεις τις δουλειες οσο το παιδι ειναι ξυπνιο...και οταν το παιδι κοιμαται...κοιμησου κι εσυ...

Ο ύπνος είναι ο καλύτερος μου φίλος...όποτε βρίσκω ευκαιρία το μεσημέρι και κοιμούνται τα παιδιά......κοιμάμαι και εγώ!!!! Ειδικά τον χειμώνα είναι μπυτζαμόκαιρός.....αλλά και το καλοκαίρι δεν έχω πρόβλημα!!!! :P :p :P

Με τις πέτρες με τις ντομάτες ,μα καλά δεν ντρέπεσαι να κοιμάσαι τα μεσημέρια:mad:;Τι λες καλό μου κοριτσάκι;Το σώμα και το πνεύμα χρειάζονται ξεκούραση.Αν δεν κοιμόμουν τα μεσημέρια δεν θα τα κατάφερνα να επιβιώσω.Το βράδυ κοιμάμαι συνήθως 4-5ώρες το πολύ γιατί ο μικρός μου ακόμα ξυπνάει και η αλήθεια είναι πως και εγώ συνήθως κοιμάμαι μετά τις 2:rolleyes:...Οπότε το μεσημέρι ή θα κοιμηθώ όταν κοιμάται και εκείνος ή έστω θα ξαπλώσω:mrgreen:.

Διαφημίσεις

Ποτέ μου δεν έχω κοιμηθει μεσημέρι, παρόλο που σηκωνομαι 6:40.Και ο μικρός το έχει κόψει απο 15 μηνών.

:shock:Πλάκα κάνεις...Έκοψε τον μεσημεριανό ύπνο από τώρα;Πίκρα:roll:...

Ε ναι λοιπόν κοιμάμαι και εγώ!!!:P Τα παιδάκια μου είναι 2,5 χρονών και πήραν από την μαμά τους...τους αρέσει ο ύπνος!!:D Εδώ και μία εβδομάδα πάντως για να πω την αλήθεια ο ένας μου κάνει νερά!:confused: θα δείξει....

:shock:Πλάκα κάνεις...Έκοψε τον μεσημεριανό ύπνο από τώρα;Πίκρα:roll:...

Κοιτά για εμένα που πραγματικά με χαλάει το "κοιμάμαι μεσημέρι" δεν με πειράξε διότι χειμώνα κοιμόταν 8:30.Τώρα που μεγάλωσε 9:30.Αλλα καλοκαίρι σ/κ στο εξοχικό θα τύχει να σηκωθούμε και 11.Το πρωινό χουζουρι μου αρέσει πολύ αλλά...

Δύσκολη η καθημερινότητα όταν έχεις παιδιά, δεν παλεύεται η κούραση και η αϋπνία, γι αυτό και γω όσες δουλειές και να έχω προτιμώ να ξεκουράζομαι όταν έχω τη δυνατότητα και μετά παίρνω δυνάμεις για να συνεχίζω.

Διαφημίσεις

Εγώ δυστυχώς τις καθημερινές γυρνάω αργά στο σπίτι, αλλά το ΣΚ κοιμάμαι ως και 3 ώρες κάθε μεσημέρι (εκτός αν είμαστε έξω σε φίλους κτλ)! Ο ύπνος είναι πολύτιμος :-D

Εγω παιδιά το έχω πάρει στραβά τον μεσημεριανό ύπνο διότι στα νιάτα μου χα χα αν τύχαινε και κοιμόμουνα ξυπνουσα σαν άρρωστη και με χάλια διάθεση.Απλα φροντίζω κάποιες μέρες να την πέσω για ύπνο μαζί με το παιδι εώς τις 9:30.

Εγω κοριτσια ειμαι φαν του μεσημεριανου υπνου!Χιλιες φορες να κοιμαμαι λιγο το βραδυ και να κοιμαμαι μεσημερι παρα αντιστροφα!Ευτυχως εχω καταφερει και το μπεμπη να εχουμε το ιδιο προγραμμα!Κοιμαται 10 νταν καθε βραδυ με 6 6.30 το πρωι.. κοβει ενα μισαωρο υπνο κατα τις 9 το πρωι και κατα τις 2 μετα το μεσημαριανο(τρωει πρωτα η μαμα και μετα το μωρο).. κοιμομαστε γκουχου γκουχου μην με μαλωσετε ....... αγκαλιτσα!!!Το βραδυ οκ απο 4 μηνων κοιμαται μονος στο δωματιο του.. αλλα το μεσημερι τον απολαμβανω.Βεβαια ειμαι και στην εξαμηνη αδεια οποτε εχω απλετο χρονο!

FvxMp3.png

Ειμαι λάτρης του ύπνου, αλλά δυστυχως πολύ σπάνια βρησκω πλέον την ευκαιρία να κοιμηθώ μεσημέρι. Τις καθημερινές, απλά δεν υπάρχει ελπίδα. Γυρνάω με τα παιδιά κατα τις 3. Τα παιδια (τόσο ο μεγάλος 4.5 ετων όσο και η μπέμπα 12 μηνων) δεν κοιμούντε, οπότε κι εγω δεν μπορώ να ξαπλώσω. Η μικρή ειδικά γενικά δεν κοιμάται. 12 μηνων μωρό και ζήτημα να κοιμηθεί 1 ώρα μέσα στη μέρα (είτε μαζεμένη είτε σε 2 μισάωρα).

Δυστυχως η καθημερινότητα ειναι πολύ δύσκολη.

6.30 εγερτηριο

15.00 επιστροφή

21.00 υπνος για τον μεγάλο

Η μικρή μπορεί να κοιμηθεί γύρω στις 21.30- 22.00 μπορεί και αργότερα.

Ξυπνάω και το βράδυ κανα 2 φορές στάνταρ...

Μόνο κανα ΣΚ αν μπορέσει να τους κρατησει ο άντρας μου να ξαπλώσω λίγο το μεσημέρι...

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Διαφημίσεις

Ευτυχως το μεσημερι προλαβαινω να ξαπλωσω μια ωρίτσα που κοιμουνται και τα μικρα.Αυτο που δεν χορταίνω ειναι ο βραδυνος υπνος γιατι η μπεμπα 6 μηνων τωρα ξυπνάει κανα 2 φορες για πιπιλα και μεχρι τις 7:30 εχει ξυπνήσει για γάλα και αν την ακουσει και ο μεγαλος που ειναι 2,5 ετων ξυπναει και αυτος.Στην καλυτερη η μπεμπα μπορει να ξανακοιμηθει καμια ωριτσα ακομα μετα το ταισμα.Το μεσημερι κοιμαται κατα τις 2:30 και ο μεγάλος κατα τις 3:00.Εμενα αυτο που μου λειπει ειναι περισοτερο το πρωινο χουζουρι.

Ωραίο πράγμα ο μεσημεριανός ύπνος!!! εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να κοιμάμαι τουλάχιστον 1.5 ώρα το μεσημέρι για να αντέχω το βράδυ. Το μωρό θα ξυπνίσει σίγουρα 2-3 φορές ( για πιπίλα και θηλασμό) και αν δεν κοιμηθώ μεσημέρι παίζει και να μην την ακούσω το βράδυ. Το μεσημέρι πάλι έχω προσέξει το εξής: αν το αφήσω το μωρό μόνο του στο κρεβάτι του, το πολύ να κοιμηθεί μισή ώρα μόνη της. Αν την πάρω στο δικό μου κρεβάτι αγκαλιά μπορεί να κοιμηθεί βαριά και 2 ώρες!!! Βέβαια το κακό με αυτό το σύστημα είναι ότι αν ξυπνήσω εγώ και εκείνη κοιμάται δεν μπορώ ούτε να μετακινθώ γιατί αμέσως ξυπνάει...αλλά επειδή θέλω να κοιμάμαι μεσημέρι για να μένω πιο αργά ξύπνια το βράδυ το δέχομαι!!

Εγώ που λατρεύω τον ύπνο, δεν προλαβαίνω να χαλαρώσω μεσημέρι γιατί ο δικός μου δεν κοιμάται πολύ και χρειάζομαι λίγο χρόνο για να χαλαρώσω πριν κοιμηθώ Κοιμάμαι όμως κατά τις 10 το βράδι. Αν δεν ήθελα και λίγο χρόνο γία μένα, μπορεί και να έπεφτα από τις 8:30 που κοιμάται το μωρό...

Μακάρι να μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε ύπνο από την εγκυμοσύνη. Του έδινα και καταλάβαινε τότε...

jTosp2.png

Κοιμήθηκα πριν 2 εβδομάδες περίπου -ήταν Κυριακή, η μοναδική μέρα που δε δουλεύω- για μεσημέρι και είχα να κοιμηθώ περίπου 2 χρόνια!!! Και βέβαια συνεχίζω να μην κοιμάμαι, έτσι? Σχολνάω κατά τις 16:00 -αν δεν δουλεύω μεσημέρι-, τα παιδιά δεν κοιμούνται ποτέ το μεσημέρι και αναγκαστικά το πάμε όλοι σερί. Τουλάχιστο κοιμούνται όλη τη νύχτα. Όσο θυμάμαι πάντως, ωραίος ο μεσημεριανός ύπνος!!! :cry: Και να φανταστείτε ότι παλιά -πριν κάνω παιδιά- με κορόιδευαν γιατί κοιμόμουν πολύ και οπουδήποτε!!! Σαν φοιτήτρια με είχε πάρει ο ύπνος σε μπαρ, δίπλα στο ηχείο!!!

Ενώ τις καθημερινές τον μεσημεριανό ύπνο τον έχω βγάλει από το μυαλό μου, τις Κυριακές το μεσημέρι και ειδικά όταν ο καιρός είναι βροχερός ή κάνει πολύ κρύο, νιώθω ότι υπνωτίζομαι. Τι δε θα έδινα να ξάπλωνα μια ωρίτσα. Ξέρεις τι είναι να μην έχεις δουλειές, να σου περισεύει λίγος χρόνος να ξεκουραστείς και ο μικρός να μην σε αφήνει;

Το καλοκαίρι πάντως δεν θέλω να κοιμηθώ το μεσημέρι. Προτιμώ να είμαι έξω στην αυλή, να πίνω καφεδάκι ή να περιποιούμαι τον κήπο.

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

Επειδη η δουλεια μου για πολλα χρονια αρχιζε λιγο πριν τις 12 το μεσημερι ειμαι προγραμματισμενη να μην κοιμαμαι μεσημερι

Αν κοιμηθω μεσημερι μετα ειμαι σαν αρρωστη με ασχημη διαθεση

Αλλα το χρυσο μου το παιδακι μου κανει τη χαρη και ξεραινεται απο τις 12.00ως τις 3.30 με 4 το απογευμα

Κι εγω ,ανεργη πια, καθομαι εδω και σας διαβαζω..

p7z6p3.pngsQqep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...