Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

"λήγει" η β επιπέδου;

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλους. θέλω να σας κάνω μια ερωτησούλα. είμαστε 23 εβδομαδων εγγυοι και μολις μετακομισαμε πελλοποννησο απο Θεσσαλλονικη. δεν ξερουμε πολλα απο γιατορυς εδω γιατι μενουμε σε επαρχια (δεν εχει κανενα γιατρο εδω περαν του οδοντιατρου και ενος παθολογου) και βρηκαμε γιατρο στην Τρίπολη. κλεισαμε λοιπον ραντεβου με πιστοποιημενο γιατρο για εξεταση σημερα αλλα μας το ακυρωσε και μας ειπε την Δευτερα. ψαχνουμε αλλα δεν βρισκουμε αλλον και εχω ταραχτει πολυ... η γιατρος μας ειπε την β επιπεδου μπορουμε να την κανουμε μεχρι Δευτερα. Ξερετε αν μετα δεν γινεται η εξεταση; αν υπαρχει αλλη μετα; (πχ χασαμε την αυχιενικη αλλα ειχαμε κανει τεστ α μετα). ουτε η γιατρος μας απαντα τωρα στο τηλ και επειδη και το μεταφορικο μας εδω δεν ειναι πολυ καλο ειπα να ρωτησω καμια πληροφρια να ξαλαφρωσω γιατι ανυσηχω πολυ. ααχ την πρωτη φορα Θεσσαλλονικη ολα γινονταν σχεδον απο μονα του ς:(

Διαφημίσεις

ό,τι σας είπε η γιατρός σας, δεν λένε τυχαία πότε πρέπει να γίνει. Είναι συγκεκριμένες οι εβδομάδες για αυχενική, β- επιπέδου και ντόπλερ.

Είναι και θέμα μωρού, γι'αυτό δεν έχει νόημα να το ψάχνεις και σου λέω ό,τι σας είπε η γιατρός σας.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

δεν θελω καθολου να σε αγχωσω αλλα την β επιπεδου μπορεις να την κανεις αυστηρα μεχρι απο 18-24 εβδομαδα. δεν εχεις χρονο πρεπει να βιαστεις...

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

νομιζω οτι γινεται μεταξυ 22ης και 24ης εβδομαδας (με ιδανικοτερο το 22εβδ+5ημ). Μετα μεγαλωνει πολυ το παιδι και δεν μπορεις να δεις ευκρινως τα οργανα του

-ετσι νομιζω-

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

εχω αγχωθει τρομερα....βλεπετε το πρωτο μας παιδακι ηταν κοριτσακι και το χασαμε.μετα ηρθε ο χοντρουλης μας και τωρα εχουμε παλι κοριτσακι και δεν ξερω απλα φοβαμαι παρα πολυ επειδη θυμαμαι το πρωτο μας μωρακι και ταραζομαι. και η γυναικα μου μεσ τα νευρα. και την αλλη φορα φοβομουν αλλα τωρα το τρεμω. ευχαριστω παιδια. τωρα σε λιγο θα παω σπιτι και θα αρχισω τα τηλεφωνα να βρω στην τριπολη καποιον ειδικο...ελπιζω γιατι απο οτι εμαθα ειναι λιγοι εδω...πουφφφ :?

Διαφημίσεις

Ενταξει ηρεμησε, πιστευω προλαβαινεις!!!

Ας προσπαθησουμε ολοι να μην αγχωνομαστε και να απολαυσουμε τις εγκυμοσυνες μας!

(Κυριως το λεω και για εμενα αυτο...)

Καλη τυχη σε ολα ευχομαι!!!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

καλησπέρα σε όλους. θέλω να σας κάνω μια ερωτησούλα. είμαστε 23 εβδομαδων εγγυοι και μολις μετακομισαμε πελλοποννησο απο Θεσσαλλονικη. δεν ξερουμε πολλα απο γιατορυς εδω γιατι μενουμε σε επαρχια (δεν εχει κανενα γιατρο εδω περαν του οδοντιατρου και ενος παθολογου) και βρηκαμε γιατρο στην Τρίπολη. κλεισαμε λοιπον ραντεβου με πιστοποιημενο γιατρο για εξεταση σημερα αλλα μας το ακυρωσε και μας ειπε την Δευτερα. ψαχνουμε αλλα δεν βρισκουμε αλλον και εχω ταραχτει πολυ... η γιατρος μας ειπε την β επιπεδου μπορουμε να την κανουμε μεχρι Δευτερα. Ξερετε αν μετα δεν γινεται η εξεταση; αν υπαρχει αλλη μετα; (πχ χασαμε την αυχιενικη αλλα ειχαμε κανει τεστ α μετα). ουτε η γιατρος μας απαντα τωρα στο τηλ και επειδη και το μεταφορικο μας εδω δεν ειναι πολυ καλο ειπα να ρωτησω καμια πληροφρια να ξαλαφρωσω γιατι ανυσηχω πολυ. ααχ την πρωτη φορα Θεσσαλλονικη ολα γινονταν σχεδον απο μονα του ς:(
για να ξεαγχωθείς διάβασε τί έγραψες, νομίζω έχετε ήδη βρεί τη λύση, θα γίνει Δευτέρα, Στη θέση σου θα τηλεφωνούσα να επισημάνω πόσων εβδομάδων και ημερών είμαι να με βάλει σήμερα και να ξεακυρώσει!

Αλλά και πάλι για να σας βάλει Δευτέρα θα πεί ότι γίνεται αφού έτσι είπαν οι γιατροί.

Μη μου σκας.

Για μια μέρα δεν έγινε και τίποτα.

Κοίτα εάν δεν βρείς και την Τρίτη κλείσε και ενα ραντεβού την Τετάρτη στη Αθήνα.Κλείστο απο αυριο και ακύρωσέ το τελευταία στιγμή.Η Αθήνα είναι κοντά στη Τρίπολη.Στο Μητέρα εχει καλούς γιατρούς.

Απλώς πρέπει να γίνει μεσα σε συγκεκριμένες εβδομάδες γιατι εαν εχει κατι το μώρο πρεπει να γίνει αμινοπαρακεντηση και να βγούν γρήγορα τα αποτελέσματα.Π.χ εαν υπάρχουν ενδειξεις για σύνδρόμο down τότε γίνεται άμεσα αμινοπαρακέντηση βγαίνουν τα αποτελέσματα και το ζευγάρι εχει το χρόνο να αποφασίσει τι θα κάνει μετά(ακομά και νομικά-ιατρικά).Γι'αυτο εχουν βάλει το όριο της 24 εβδομάδας.

Τα όργανα του παιδιού φαίνονται και πιο μετα με την ίδια ευκρίνια δεν είναι εκει το θέμα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Ξέρω ότι στην Τρίπολη έχει καλούς γυναικολόγους στο Παναρκαδικό (γέννησε εκεί μια φίλη μου, δίδυμα κιόλας). Δεν ξέρω πόσο μακριά είσαστε από την πόλη, αλλά ίσως να μπορούσατε να πάτε στο νοσοκομείο να δείτε εκεί γιατρό και να πάρετε μια έγκυρη γνώμη. Πάντως συμφωνώ κι εγώ με την Dimmi, αφού σας είπαν ότι μπορείτε να την κάνετε μέχρι τη Δευτέρα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στην Αθήνα μπορείτε να πάτε πολύ εύκολα.

Τα όργανα του παιδιού φαίνονται και πιο μετα με την ίδια ευκρίνια δεν είναι εκει το θέμα.

δεν ισχύει αυτό, εξαρτάται από το μωρό. Εγώ έχω μεγάλο μωρό από την αρχή της κύησης και έπρεπε να γίνει αυστηρά μέσα στα χρονικά πλαίσια που δίνουν η αυχενική και η β-επιπέδου, και μάλιστα στην αρχή.

Edited by dimmi
πρόσθεσα την β-επιπέδου

Διαφημίσεις

εχω αγχωθει τρομερα....βλεπετε το πρωτο μας παιδακι ηταν κοριτσακι και το χασαμε.μετα ηρθε ο χοντρουλης μας και τωρα εχουμε παλι κοριτσακι και δεν ξερω απλα φοβαμαι παρα πολυ επειδη θυμαμαι το πρωτο μας μωρακι και ταραζομαι. και η γυναικα μου μεσ τα νευρα. και την αλλη φορα φοβομουν αλλα τωρα το τρεμω. ευχαριστω παιδια. τωρα σε λιγο θα παω σπιτι και θα αρχισω τα τηλεφωνα να βρω στην τριπολη καποιον ειδικο...ελπιζω γιατι απο οτι εμαθα ειναι λιγοι εδω...πουφφφ :?

Χωρίς να θέλω να σε αγχώσω και χωρις να ειμαι και απόλυτη στηνΤρίπολη δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι γιατροι και όσες κοπέλες ξέρω έρχονταν Αθηνα για τους μεγάλους υπέρηχους!Αν μπορείτε κλειστε ραντεβού στην Αθήνα ειτε σε καποιο ιδιωτικο μαιευτηριο είτε σε κεντρα προγεννητικού ελέγχου!

Ολα να σας πάνε καλά:-D

δεν ισχύει αυτό, εξαρτάται από το μωρό. Εγώ έχω μεγάλο μωρό από την αρχή της κύησης και έπρεπε να γίνει αυστηρά μέσα στα χρονικά πλαίσια που δίνουν η αυχενική και η β-επιπέδου, και μάλιστα στην αρχή.

Μπορείς να εχεις και δίκαιο σε αυτό που λες.

Οταν εκανα doppler στις 32 εβδομάδες ο γιατρός ειδε πάλι όλα τα όργανα του παιδιού αναλυτικά λες και κάναμε β-επιπέδου σύν και το dopler στις αρτηρίες.Το μώρο ήταν 2200 και ο γιατρός τα είδε μια χαρά τα όργανα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Βρε νικο ο γυναικολογος σας δεν σας προτεινε καποιον για β επιπεδου??ετσι ξεκρεμαστους σας αφησε??Δεν μπορειτε μεσω του γυναικολογου σας να βρειτε καποιον??

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μπορείς να εχεις και δίκαιο σε αυτό που λες.

Οταν εκανα doppler στις 32 εβδομάδες ο γιατρός ειδε πάλι όλα τα όργανα του παιδιού αναλυτικά λες και κάναμε β-επιπέδου σύν και το dopler στις αρτηρίες.Το μώρο ήταν 2200 και ο γιατρός τα είδε μια χαρά τα όργανα.

Το θέμα δεν είναι ποιός έχει δίκιο αλλά τί ισχύει. Μπορείς εσύ να εγγυηθείς? Οι γιατροί θεσπίζουν τα όρια και δεν καταλαβαίνω αφού είναι τόσο σαφή γιατί τα διαπραγματευόμαστε.

Εφόσον έχασαν την αυχενική που είναι η πρώτη βασική εξέταση του μωρού καλό είναι να μη χάσουν και την β-επιπέδου (γνώμη μου).

Εφόσον ο γιατρός τους είπε δεν υπάρχει θέμα για Δευτέρα τότε πιστεύω όλα καλά θα τους πάνε.

Παρεπιπτόντως (επειδή το ανέφερες) εμένα στην β-επιπέδου ήταν 1600 γρ. Σκέψου πόσο θα είναι στο ντόπλερ που έχω σύντομα.

Στο ντόπλερ αν δείς το περιθώριο εβδομάδων κύησης που μπορεί να γίνει είναι πολύ ευρύ και καμμιά σχέση δεν έχει με αυχενική και β-επιπέδου (που στενεύουν τα περιθώρια χρόνου).

Το θέμα δεν είναι ποιός έχει δίκιο αλλά τί ισχύει. Μπορείς εσύ να εγγυηθείς? Οι γιατροί θεσπίζουν τα όρια και δεν καταλαβαίνω αφού είναι τόσο σαφή γιατί τα διαπραγματευόμαστε.

Εφόσον έχασαν την αυχενική που είναι η πρώτη βασική εξέταση του μωρού καλό είναι να μη χάσουν και την β-επιπέδου (γνώμη μου).

Εφόσον ο γιατρός τους είπε δεν υπάρχει θέμα για Δευτέρα τότε πιστεύω όλα καλά θα τους πάνε.

Παρεπιπτόντως (επειδή το ανέφερες) εμένα στην β-επιπέδου ήταν 1600 γρ. Σκέψου πόσο θα είναι στο ντόπλερ που έχω σύντομα.

Στο ντόπλερ αν δείς το περιθώριο εβδομάδων κύησης που μπορεί να γίνει είναι πολύ ευρύ και καμμιά σχέση δεν έχει με αυχενική και β-επιπέδου (που στενεύουν τα περιθώρια χρόνου).

χμμμ...μήπως έχεις διαβήτη?

Διαφημίσεις

χμμμ...μήπως έχεις διαβήτη?
όχι δεν είχα από την αρχή, τώρα εμφάνισα. Είσαι διαβητολόγος?

όχι δεν είχα από την αρχή, τώρα εμφάνισα. Είσαι διαβητολόγος?

φαρμακοποιός. απλά είδα ότι το μωράκι σου είναι μεγαλούτσικο και σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται σε διαβήτη κύησης. με το καλό!

φαρμακοποιός. απλά είδα ότι το μωράκι σου είναι μεγαλούτσικο και σκέφτηκα ότι μπορεί να οφείλεται σε διαβήτη κύησης. με το καλό!

ευχαριστώ πολύ αλλά δεν οφείλεται σε αυτό, εξαρχής ήταν μεγάλο το μωρό.

Υπάρχει και αντίστοιχο θέμα, ας μη το χαλάμε εδώ.

Καταρχήν ψυχραιμία για να μπορείς να απολαύσεις την εγκυμοσύνη που είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!

Θα απαντήσω και σε εσένα και σε όσα έγραψαν σε απάντησή σου.

Το β΄επιπέδου συνήθως γίνεται μεταξύ 18ης εβδομάδας και 23 εβδομάδες και 6 ημέρες (με μέσο όρο την 22η εβδομάδα) για 3 λόγους: 1) η ευαισθησία του (''ακρίβεια'' της εξέτασης) σε αυτές τις εβδομάδες είναι περίπου 70% (και αυτό είναι το μέγιστο δυνατό!). Αργότερα η ακρίβεια της εξέτασης είναι μειωμένη γιατί όσο μεγαλώνει το παιδί κουλουριάζεται και τα οργανά του φαίνονται δυσκολότερα. Αυτό απαντάει και σε αυτό που έγραψαν ως απάντηση στο post σου ότι πήγαν και έκαναν το Doppler και ξαναείδαν όλα τα όργανα σαν να έκαναν ξανά β΄επίπέδου. Αυτό ΔΕΝ είναι αλήθεια! Είτε κατάλαβαν λάθος είτε τους απάντησαν το συνηθισμένο ''όλα καλά'' και έγινε παρανόηση.

Στο Doppler η ακρίβεια ελέγχου των οργάνων είναι μικρότερη του 40% και γι αυτό εξετάζεται βασικά μόνο η ανάπτυξή του και 2-3 όργανα (πεπτικό, νεφρά κλπ)

2) μετά τις 23 εβδομάδες και 6 ημέρες ΔΕΝ μπορεί να υπολογιστεί η πιθανότητα χρωμοσωμικής ανωμαλίας (στην περίπτωσή σας με βάση το α΄τεστ και το υπερηχογράφημα β΄επιπέδου)

3) Αν για οποιοδήποτε λόγο βρεθεί κάτι και χρειαστεί να γίνει αμνιοπαρακέντηση, επειδή τα τελικά και πλήρη αποτελέσματα της βγαίνουν μετά από 2 εβδομάδες (δηλ. στην 26η εβδομάδα στην περίπτωσή σας), δεν θα έχετε την επιλογή να κάνετε κάτι (ο νόμος στην Ελλάδα απαγορεύει την διακοπή της κύησης ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο μετά τις 24 εβδομάδες).

Καλή επιτυχία!

βρήκα παιδια. ουφ. ενας ηταν πιστοποιημένος και τον βρηκαμε,ηταν εκει που μας ακυρωσε το ραντεβου αλλα μας πηρε και μας το ανανεωσαμε. ολα καλα. παλι καλα γιατι η Αθηνα ειναι εξοδα και κουραση 3 ωρες γεματες. και για καλαματα που ναι κοντα δεν εχω ακουσει καλα πραγματα γενικα...ευχαριστω για τις πληροφοριες :P