Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς διατηρούμε το γάλα-σκόνη???

Recommended Posts

Έχω μια απορία που μπορεί να είναι χαζή, αλλά θα την πώ για να μου την λύσετε!

όταν φτιάχνουμε το γάλα του μωρού- 1ης βρεφ. ηλικίας- μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και αν ναι για πόσο καιρό?Δλδ μπορώ να το φτιάξω και να το βάλω στο ψυγείο και όταν πεινάσει το μωρό να το ζεστάνω και να του το δώσω???

Pls δώστε μου τα φώτα σας!Thanks!! :oops:

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Διαφημίσεις

ΟΧΙ!!

απο οτι μου εξηγησε η παιδιατρος τα βακτηρια που αναπτυσσονται στο γαλα ειναι εξαιρετικα επικινδυνα ακομα και αν κατα τη διαρκεια του ταισματος διακοψει το παιδι για λιγο το φυλας το πολυ για μια ωρα και μετα το πετας!!

θελει πολυ προσοχη

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Εγώ είχα πάρει ένα μηχάνημα (νομίζω το λένε θερμαντήρα) κ έβαζα το μπουκάλι εκεί αν δεν το έπινε όλο κ το διατηρούσε ζεστό. Το πολύ για μια ώρα κ εγώ. Μετά το πετούσα.

.png

Έχω μια απορία που μπορεί να είναι χαζή, αλλά θα την πώ για να μου την λύσετε!

όταν φτιάχνουμε το γάλα του μωρού- 1ης βρεφ. ηλικίας- μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και αν ναι για πόσο καιρό?Δλδ μπορώ να το φτιάξω και να το βάλω στο ψυγείο και όταν πεινάσει το μωρό να το ζεστάνω και να του το δώσω???

Pls δώστε μου τα φώτα σας!Thanks!! :oops:

Δεν κανει να το διατηρεις στο ψυγειο.Εξαλλου ο χρονος που θα χρειαζοταν να το ζεστανεις αν το φυλαγες στο ψυγειο ειναι μεγαλυτερος απο τον χρονο που χρειαζεσαι για να ετοιμασεις το γαλα! :wink:

αυτό που είναι βολικό να κάνεις για να κερδίζεις χρόνο, είναι να έχεις το νερό ζεστό σε ένα θερμός και να προσθέτεις το νερό και να το κρυώνεις λίγο μετά το γάλα

για μέσα στη νύχτα αν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα γιατί είσαι και με μια τσίμπλα στο μάτι και λειτουργείς μηχανικά, μπορείς επιπλέον, εκτός απ το έτοιμο νερό, να έχεις έτοιμες μετρημένες τις μεζούρες του γάλακτος που θα χρησιμοποιήσεις μέσα στην ειδική πλαστική θηκούλα που μπορείς να αγοράσεις απ το Jumbo παράδειγμα με 2 ευρώ

(είναι ένα πλαστικό σαν ταπεράκι κι έχει μέσα 3 θέσεις με διαχωριστικό για έτοιμη μετρημένη δόση γάλακτος. Εξαιρετικά βολικό για τις νύχτες καθώς και για τις βόλτες)

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για άλλη μια φορά ήσασταν κατατοπιστικότατες! Ιδιαίτερα η πληροφορία για τις μεζούρες από το Jumbo πολύ χρήσιμη!

v6Khp3.pngBoDsp3.png

... Εγώ πάντως όταν κρυώσει αρκετά το γάλα και ο μπέμπης δεν το πίνει, αν είναι αρκετό, το βάζω στο ψυγείο. Μετά το ζεσταίνω και του το δίνω. Δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, και πολλές γνωστές μου μαμάδες κάνανε το ίδιο. Άλλά οι οδηγίες στο κουτί είναι σαφείς, να μην το κάνουμε αυτό. Απλώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι οδηγίες είναι κάπως υπερβολικές νομίζω. Σε καμία περίπτωση δεν σε συμβουλεύω να κάνεις ό,τι κι εγώ, απλώς σου λέω την δική μου εμπειρία. :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

... Εγώ πάντως όταν κρυώσει αρκετά το γάλα και ο μπέμπης δεν το πίνει, αν είναι αρκετό, το βάζω στο ψυγείο. Μετά το ζεσταίνω και του το δίνω. Δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, και πολλές γνωστές μου μαμάδες κάνανε το ίδιο. Άλλά οι οδηγίες στο κουτί είναι σαφείς, να μην το κάνουμε αυτό. Απλώς, σε πολλές περιπτώσεις, οι οδηγίες είναι κάπως υπερβολικές νομίζω. Σε καμία περίπτωση δεν σε συμβουλεύω να κάνεις ό,τι κι εγώ, απλώς σου λέω την δική μου εμπειρία. :wink:

Μα δεν το λυπασαι το μωρο;;;; :shock: Το οτι δεν επαθε μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι δεν θα παθει κατι και αυριο...

Και επειδη κανουν κατι "πολλες γνωστες σου" δεν σημαινει οτι ειναι σωστο και ασφαλες :? Φανταζομαι οτι πολλες γνωστες σου καπνιζουν, αυτο σημαινει οτι το καπνισμα ειναι οκ;;;; :?:

Επισης, ακομη και να μην παθει τιποτα το μωρο,εχεις σκεφτει οτι αυτο το ξαναζεσταμενο γαλα δεν θα εχει ουτε δειγμα θρεπτικου συστατικου;;;;;

Το γάλα μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 12 ώρες στο ψυγείο από τη στιγμή που το ετοιμάζεις-κατ'ευθείαν στο ψυγείο όχι να περιμένεις να κρυώσει πρώτα. Προϋπόθεση για την διατήρηση στο ψυγείο είναι να μην έχει πιει το μωρό καθόλου από αυτό το μπουκάλι που θα θέλεις να κρατήσεις στο ψυγείο. Αν το μωρό το έχει βάλει στο στόμα του τότε το κρατάς για μισή ώρα για τα μικρά μωρά και άντε μία ώρα τραβηγμένα για τα μεγαλύτερα που έχουν πιο ώριμο ανοσοποιητικό και περισσότερα αντισώματα. Το κρατάς σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να το ξαναδώσεις και ΔΕΝ το ξαναζεσταίνεις. Αν στο μωρό δεν αρέσει σε θερμοκρασία δωματίου τότε το πετάς εξ αρχής.

Εγώ είχα πάρει ένα μηχάνημα (νομίζω το λένε θερμαντήρα) κ έβαζα το μπουκάλι εκεί αν δεν το έπινε όλο κ το διατηρούσε ζεστό. Το πολύ για μια ώρα κ εγώ. Μετά το πετούσα.

Αυτό δεν πρέπει να γίνεται γιατί είναι το βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα που θα πολλαπλασιαστούν γρήγορα μέσα στο γάλα το οποίο αποτελεί άριστο θρεπτικό υλικό για αυτά και ΚΥΡΙΩΣ όταν το διατηρεί κανείς χλιαρό-για τα περισσότερα βακτήρια η άριστη θερμοκρασία ανάπτυξης είναι οι 37 βαθμοί.

Καταρχην ενα λαθος που κανουμε ολες οι νεες μανουλες (και γω μεσα σε αυτες μεχρι που το εμαθα ευτυχως εγκαιρα) ειναι να βαζουμε καυτο η πολυ ζστο νερο, να ριχνουμε το γαλα ωστε να διαλυθει και μετα να το κρυωνουμε)..

Αυτο ειναι πολυ μεγαλο λαθος γιατι ολες οι βιταμινες και θρεπτικα στοιχεια του γαλακτος καταστρεφονται με το καυτο νερο..

Το σωστο ειναι να φτιαχνουμε πρωτα το νερο και μετα να βαζουμε μεσα το γαλα (αλλωστε επισης ολες οι συκευασιες αναγραφουν οτι η φορμουλα διαλυεται σε χλιαρο νερο)..

Για τη διαρκεια που διατηρειτε και γω για μια ωρα το πολυ ξερω..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Καταρχην ενα λαθος που κανουμε ολες οι νεες μανουλες (και γω μεσα σε αυτες μεχρι που το εμαθα ευτυχως εγκαιρα) ειναι να βαζουμε καυτο η πολυ ζστο νερο, να ριχνουμε το γαλα ωστε να διαλυθει και μετα να το κρυωνουμε)..

Αυτο ειναι πολυ μεγαλο λαθος γιατι ολες οι βιταμινες και θρεπτικα στοιχεια του γαλακτος καταστρεφονται με το καυτο νερο..

Το σωστο ειναι να φτιαχνουμε πρωτα το νερο και μετα να βαζουμε μεσα το γαλα (αλλωστε επισης ολες οι συκευασιες αναγραφουν οτι η φορμουλα διαλυεται σε χλιαρο νερο)..

Για τη διαρκεια που διατηρειτε και γω για μια ωρα το πολυ ξερω..

Συμφωνω...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

• 11 months later...

Για τη διαρκεια που διατηρειτε και γω για μια ωρα το πολυ ξερω..[/QUOΕ\

Οι εταιριες εχουν κανει χιλιαδες ερευνες για να ειναι τα συστατικα του γαλακτος θερμοσταθερα..να αντεχουν δηλ. σε υψηλες θερμοκρασιες.Αν το αφησεις χλιαρο..τοτε ξεκινανε να πολ/σιαζονται τα βακτηρια..

cIWNp3.png

εμενα ο δικος μου παιδιατρος ηταν καθετος,ουτε νερο σε θερμο(επειδη δεν μπορει να αποστειρωθει) ειναι σωστο να φυλαμε αλλα ουτε και τον βραστηρα .το νερο πρεπει να φτιαχνεται εκεινη την ωρα για το γαλα ειδικα στην 1 βρεφικη ηλικια.εγω εκανα το εξης και δεν υπηρχε κανενα προβλημα, εβραζα το νερο καλα γεμιζα τα μπουκαλια του για δυο γευματα με το νερακι και τα αφηνα να κρυωσουν (τα μπουκαλια ειναι σαν τα πυρεξ)και οταν ερχοταν η ωρα του ταϊσματος το νερο του ηταν στη σωστη θερμοκρασια για το γαλατακι.βολικο και ευκολο.:D

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 3 months later...

εμείς δίνουμε στο παιδί συμπλήρωμα όταν δεν του φτάνει του μητρικό, οπότε ήταν δύσκολο κυρίως στην αρχή να ξέρουμε πότε θα πιει και ξένο γάλα και πότε όχι, μας είχε πει η παιδίατρος να ετοιμάζουμε γάλα και να το έχουμε έτοιμο στο ψυγείο, έως και 12 ώρες, όμως όταν άλλαξε γάλα και πήραμε αντιαναγωγικό, επειδή έπηζε στο ψυγείο μας είπε ότι μπορούμε να βράζουμε και αποστειρώνουμε για 10 λεπτά νερό, να το μοιράζουμε όταν έρθει σε σωστή θερμοκρασία στα μπιμπερό και να τα φυλάμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο, όταν πεινάσει ο μικρός το ζεσταίνουμε σε μπαιν-μαρί μέχρι τους 40 βαθμούς που πρέπει για το aptamil και με αυτό το νερό επι τόπου ετοιμάζουμε το γάλα, μας έχει γενικά βολέψει και βέβαια το νερό δε χαλάει, η δε αποστείρωση, δηλ και άδειο να είναι το μπιμπερό, ξέρω ότι κρατάει 24 ώρες

1FdQp2.png

[..[/QUOΕ\

Οι εταιριες εχουν κανει χιλιαδες ερευνες για να ειναι τα συστατικα του γαλακτος θερμοσταθερα..να αντεχουν δηλ. σε υψηλες θερμοκρασιες.Αν το αφησεις χλιαρο..τοτε ξεκινανε να πολ/σιαζονται τα βακτηρια..

Αν οι εταιρια ηθελε το γαλα να το διαλυεις σε καυτο νερο τοτε δεν θα εγραφε στη συσκευασια σε χλιαρο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Μανούλες το γάλα σε σκόνη γραφεί στο κουτί ότι διατηρείται για τρεις εβδομάδες (αν δεν κάνω λάθος) αφού ανοιχτεί. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διατηρήσουμε για περισσότερο καιρό; Ρωτάω γιατί θηλάζω μέχρι τώρα τον γιο μου, απλα θέλω να του δίνω και κάποιες φορές ξένο γάλα. Έτσι δεν θα τελειώνει σύντομα ο κουτι της σκόνης. Αν κάποιες απο σας δίνεται σκόνη γάλα περιστασιακά το πετάτε μετά το πέρας των τριών εβδομάδων;

KrEZm8.png

Καταρχήν να παίρνεις πα΄ντα την μικρή συσκευασία. όταν περάσει ο μήνας η σκόνη ξεραίνεται και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν έχεις ταπερα΄κια που κλείνουν αεροστεγώς αποτείρωσέ τα και ίσως κρατ'ησει παραπάνω εκεί

κοριτσια εγω εχω να πω οτι ειναι μεγα λαθος να δινεις γαλα το βρεφος αφου περασει η μια ωρα!θεωρω και εγω οτι το νερο πρεπει να ειναι προς το ζεστο και σε καμμια περιπτωση δεν το διατηρεις στο ψυγειο!αργοτερα δηλ με τα φαγητα τι πρεπει να κανουμε?ενα γαλατακι πινουνε τα βρεφη και αξιζει τον κοπο να ακολουθεις τις οδηγιες της συσκευασιας οπως και του παιδιατρου!ο δικος μου παντως μου το απαγορευε και εγω στα τρια τεταρτα της ωρας περιπου αν δεν το ηθελε το πεταγα!επισης θερμαντηρα κτλ δεν χρησιμοποιησα ποτε απλα στην πρωτη βρεφικη ηλικια το εβραζα για περιπου ενα τεταρτο το αφηνα κρυωνε λιγο και εβαζα το γαλα.τα μπουκαλια τα εβαζα στο ψυγειο αδεια και οχι γεματα!η δικη μου αποψη...

αχ ειναι κριμα!οι οδηγιες και οι παιδιατροι για αυτο υπαρχουν να διαβαζουμε και να ρωταμε..οχι να πηγαινουμε εντελως αντιθετα και θεωρω οτι στην πρωτη βρεφικη ηλικια δεν ειναι αυτα υπερβολες...:o

εγω στο μικρο επιδη σταματησα να θηλαζω στις 7 μερες λογω μαστιτιδας κ ηταν πολυ μωρο κ ολο πεινουσε εκανα το εξης.στο κομοδινο διπλα στο κρεβατι ειχα τον θερμαντηρα.μεσα ειχα το μπουκαλι με το νερο για να διατηρηται το νερο στη θερμοκρασια που πρεπει κ απο διπλα ειχα τις μετρημενες μεζουρες για το γαλα σε ειδικο πλαστικο.με το που εκανε κιχ ο μπουλης γιατι αρχιζε να ανυσηχει αφου πεινουσε σηκωνομουν εριχνα τη σκονη στο μπουκαλι το κουνουσα κ ετοιμο!ουτε να τρεχω να κρυωνω νερα με την τσιμπλα στο ματι κ να κουτουλαω 3 τα ξημερωματα:Pα! το νερο πριν το βαλω στο θερμαντηρα το εβραζα για να σκοτωθουν τα τυχον βακτηρια κ μετα στο θερμαντηρα κραταει τη θερμοκρασια που πρεπει να εχει για το γαλα

εγω στο μικρο επιδη σταματησα να θηλαζω στις 7 μερες λογω μαστιτιδας κ ηταν πολυ μωρο κ ολο πεινουσε εκανα το εξης.στο κομοδινο διπλα στο κρεβατι ειχα τον θερμαντηρα.μεσα ειχα το μπουκαλι με το νερο για να διατηρηται το νερο στη θερμοκρασια που πρεπει κ απο διπλα ειχα τις μετρημενες μεζουρες για το γαλα σε ειδικο πλαστικο.με το που εκανε κιχ ο μπουλης γιατι αρχιζε να ανυσηχει αφου πεινουσε σηκωνομουν εριχνα τη σκονη στο μπουκαλι το κουνουσα κ ετοιμο!ουτε να τρεχω να κρυωνω νερα με την τσιμπλα στο ματι κ να κουτουλαω 3 τα ξημερωματα:Pα! το νερο πριν το βαλω στο θερμαντηρα το εβραζα για να σκοτωθουν τα τυχον βακτηρια κ μετα στο θερμαντηρα κραταει τη θερμοκρασια που πρεπει να εχει για το γαλα

ναι Δημητρα συμφωνω!αλλα οχι να κρατας το περισσευμα στο ψυγειο...μου φαινεται πολυ...υπαρχουν λυσεις σαν την δικη σου.:P

Εγώ κορίτσια ούτε 1 ώρα το άφηνα το γάλα που περίσσευε. Στην μισή ώρα το πέτουσα. Έτσι μου είχε πεί και η νεογνολόγος του μαιευτηρίου και η παιδίατρός μου και ο γυναικολόγος. Μέχρι μισή ώρα μετά πέταμα!τα βακτήρια που αναπτύσσονται στο γάλα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

ναι Δημητρα συμφωνω!αλλα οχι να κρατας το περισσευμα στο ψυγειο...μου φαινεται πολυ...υπαρχουν λυσεις σαν την δικη σου.:P

στο ψυγειο οχι βεβαια.μια γνωστη μου το εκανε αυτο κ εκτος απο το οτι το γαλα επιανε σβολους το μωρο επαθε γαστρεντεριτιδα κ οταν ειπε στο γιατρο οτι κανει αυτο με το γαλα της ειπε οτι ισως φταιει κ αυτο γιατι αναπτυσσονται βακτηρια