Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πώς διατηρούμε το γάλα-σκόνη???

Recommended Posts

ιωαννα αν και πηρες απαντησεις απο μανουλες σε καμμια περιπτωση δεν κρατας γαλα πανω απο το μισαωρο,αν χρειαστει το πετας και φτιαχνεις αλλο!στο ψυγειο μπορεις να βαλεις τα αποστειρωμενα μπιμπερο αλλα χωρις γαλα μεσα!ελπιζω να βοηθηθηκες

Διαφημίσεις

εννοουσα οτι κρατουσα το νερο στη θρεμοκρασια του θερμαντηρα κ την ωρα που πινουσε εριχνα τη μετρημενη σκονη που ειχα στο μπουκαλι.βασικα ποτε δε κρατησα περισευμα γαλατος.το πετουσα την ιδια ωρα γιατι στις αρχες που το κρατουσα δεν το επινε ετσι κιαλλιως.

ναι καταλαβα και συμφωνω απολυτα μαζι σου!αναφερθηκα στην μανουλα που το κραταει το γαλα στο ψυγειο,οχι για σενα.και η δικια μου δεν το επινε ειδικα οταν κρυωνε το γαλα και ενω ο παιδιατρος μου ειχε πει οτι μπορει να ζεσταθει σε μπεν μαρι πριν το μισαωρο φυσικα,εγω εφτιαχνα καινουριο...

παρομοιως κ τα δικα μου!επρεπε να ειναι σε ''ειδικη'' θερμοκρασια.λιγο πιο κρυο 'η πιο ζεστο το φτηνανε!μα τι γουστα εχουν αυτα τα μωρα?πολυ εκλεπτισμενο πια:P:p

• 4 weeks later...

Καλησπέρα,

Επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα... ρώτησα απευθείας στις εταιρίες που φτιάχνουν το γάλα. Πχ. ας υποθέσουμε ότι παίρνεις frisolac ή sanilac, θα σου πουν ότι μπορεί να φτιάξεις το γάλα και να το διατηρήσεις στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες (όπως και το μητρικό), όμως δεν θα πρέπει να έρθει το γάλα καθόλου σε επαφή με το μωράκι. Δηλαδή δεν δίνεις λίγο στο μωρό και μετά το φυλάς στο ψυγείο (γιατί έτσι θα κινδυνέψει η υγεία του παιδιού σου) Οι παιδίατροι για αυτό το λόγο προτιμούν να λένε όχι στο ψυγείο γιατί ορισμένες μανούλες νομίζουν ότι μπορούν να ταΐσουν το μικρό και ότι περισσέψει να το δώσουν μετά. Αυτό αποκλείεται και εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους. Ναι όμως μπορείς να φτιάξεις γάλα (πχ τα γάλατα της ημέρας και να τα φυλάξεις στο ψυγείο και να τα δώσεις στο μωράκι αφού τα θερμάνεις, δεν είναι όμως το καλύτερο).

Προσωπικά είχα πάρει θερμαντήρα αλλά έμεινα πολύ δυσαρεστημένη, δεν έπιανε την θερμοκρασία που έπρεπε και μετά έπρεπε να το κρυώνω και να το ξαναζεσταίνω. Βασικά δεν το εφήρμοσα γιατί τελικά ήταν πολύ πιο εύκολο να φτιάχνω το γάλα στην ώρα του και να το δίνω εκείνη την στιγμή.

Εγώ το είχα σκεφτεί γιατί έπρεπε να ξυπνάω 2 φορές μέσα στην νύχτα για να δώσω γάλα και είχα εξαντληθεί…. Οπότε έκανα κάτι άλλο…. Έβαζα νερό στο βραστήρα καθαρό έκανε κανονικά το βράσιμο και όταν σηκωνόμουν απλά πάταγα το κουμπάκι για πολύ λίγο ίσα ίσα να πιάσει ζεστό και έφτιαχνα το γαλατάκι. Πραγματικά είχα σωθεί.

Τώρα εάν χρειάζεσαι να ετοιμάσεις γάλα για να το δώσει πχ. η μαμά σου στο παιδί…ναι το έχω κάνει και το φύλαξα στο ψυγείο. Το ετοίμασα το έβαλα σε ξεχωριστό μέρος στο ψυγείο και η μαμά μου το ζέστανε στο κατσαρολάκι. Πάλι οφείλω να πω ότι ο θερμαντήρας δεν μας βόλεψε …! Αυτό όμως έγινε πολύ λίγες φορές γιατί ήθελα να το αποφύγω.

Ελπίζω να βοήθησα.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

''Εγώ το είχα σκεφτεί γιατί έπρεπε να ξυπνάω 2 φορές μέσα στην νύχτα για να δώσω γάλα και είχα εξαντληθεί…. Οπότε έκανα κάτι άλλο…. Έβαζα νερό στο βραστήρα καθαρό έκανε κανονικά το βράσιμο και όταν σηκωνόμουν απλά πάταγα το κουμπάκι για πολύ λίγο ίσα ίσα να πιάσει ζεστό και έφτιαχνα το γαλατάκι. Πραγματικά είχα σωθεί.''

Κορίτσια αυτό γίνεται; Ακούγεται πολύ βολικό και γρήγορο!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Εγώ αποστειρώνω σε κατσαρόλα τα μπουκάλια ενός 24ώρου και βάζω μέσα νερό το οποίο έχω βράσει 2 φορές στο βραστήρα. Τα βάζω όλα στο ψυγείο. Όταν πεινάσει ο μπέμπης μου βγάζω το μπιμπερό από το ψυγείο και βάζω το γάλα του από το δοσομετρητή του Jumbo (τέλεια ανακάλυψη). Το ζεσταίνω στο θερμαντήρα. Αν ενώ όσο πίνει κρυώσει λίγο το ξαναβάζω στο θερμαντήρα. Κι αυτό 1-2 φορές.

Είναι λάθος;

Διαφωτείστε με γιατί το κάνω αυτό εδώ και 40 μέρες.

προσοπικη μου αποψη και αυτο που εκανα εγω εβραζα το νερο στις αρχες σε κατσαρολα για περιπου πεντε λεπτα,μετα οσο μεγαλωνε εβαλα τον βραστηρα..οσο αφορα τα μπουκαλια τα εβαζα και εγω στο ψυγειο μετα την αποστειρωση οποτε με το ζεστο νερο μετα που εβαζα για το γαλα ερχοταν στην σωστη θερμοκρασια..δεν το κρατουσα πανω απο τρια τεταρτα της ωρας και οταν κρυωνε το εβαζα σε μπρικι με ζεστο νερο που ειχε βρασει..αν ξανακρυωνε το πετουσα..

''Εγώ το είχα σκεφτεί γιατί έπρεπε να ξυπνάω 2 φορές μέσα στην νύχτα για να δώσω γάλα και είχα εξαντληθεί…. Οπότε έκανα κάτι άλλο…. Έβαζα νερό στο βραστήρα καθαρό έκανε κανονικά το βράσιμο και όταν σηκωνόμουν απλά πάταγα το κουμπάκι για πολύ λίγο ίσα ίσα να πιάσει ζεστό και έφτιαχνα το γαλατάκι. Πραγματικά είχα σωθεί.''

Κορίτσια αυτό γίνεται; Ακούγεται πολύ βολικό και γρήγορο!

αυτό έκανα και εγώ και το μωράκι μου ποτέ δεν έπαθε τίποτα !!!

αυτό έκανα και εγώ και το μωράκι μου ποτέ δεν έπαθε τίποτα !!!

Δηλαδή το νερό αφού το είχες βράσει το άφηνες για 24 ώρες στο βραστήρα κι όποτε χρειαζόσουν νερό το ξαναζέσταινες; Όσο όμως έμενε το νερό στο βραστήρα δεν έμπαιναν μικρόβια; Αφού είναι ανοικτός για να πέφτει το νερό.

Διαφημίσεις

νομίζω ότι κανονικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον βραστήρα για να βράσουμε το νερό του παιδιού. η παιδίατρος μου ήταν κατηγορηματική γιατί το νερό που θέλεις να αποστειρώσεις δεν περνάει από όλα τα στάδια του βρασμού με τον βραστήρα. ο βραστήρας πιάνει τους 100 βαθμούς κελσίου σε λιγότερο απο 1 λεπτό. το αποτέλεσμα είναι το ίδιο είτε βρστήρας είτε κατσαρόλα ... έχεις βρασμένο νερό όμως με τον βραστήρα δεν μπορείς να αποφύγεις τα άλατα. εγώ πάντα έβραζα το νερό για 5 λεπτά (οταν ξεκινούσε το βράσιμο) και 5 λεπτά σε χαμηλότερη θερμοκρασία και μετά το τραβούσα από το μάτι και το άφηνα 15 λεπτά με ναοιχτή κατσαρολα για να κατέβει η θερμοκρασία του. οταν ήταν να το βάλω στο θερμός στο κάτω μέρος της κατσαρόλας υπήρχε ένα στρώμα από άλατα το οποίο φυσικά και δεν έβαζα στο θερμός. και σημειωτέον το νερό ήταν πάντα εμφιαλωμένο. με τον βραστήρα όμως δεν μπορείς να αποφύγεις τα άλατα γιατί το βράσιμο γίνεται παρα πολύ γρήγορα.

και εγω συμφωνω στο θεμα του βραστηρα,μονο στην κατσαρολα με 5 λεπτα βρασιμο,αλλα η δικη μας παιδιατρος δε θελει εμφιαλωμενο με τιποτααα,οταν ειχαμε παει Ζακυνθο που αναγκαστικα επεινε εμφιαλωμενο επρεπε να το βρασουμε οπως το κανονιξκο κ μετα να το ριξουμε στο θερμος αλλα μεσα απο φιλτρο καφε..

ο αστερης μας, ηρθε στη ζωη 29/10/07!!!!

η τοσοδουλα μας,ηρθε στη ζωη 14/11/09!!!