Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι ασφαλής διατροφή η gaps diet;

yotasam

Recommended Posts

Για να μην θεωρηθεί ότι δεν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα λόγω στενομυαλιάς ή απλώς άγνοιας, ανοίγω εδώ αυτό το θέμα για να συζητήσουμε γενικότερα για την gaps διατροφή.

Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει ας συννενοηθεί με τους διαχειριστές να μεταφερθούν τα αντίστοιχα σχόλια από το άλλο θέμα εδώ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να απαντήσω για το αν η Κάμπελ θεωρεί ότι θεράπευσε τον αυτισμό του παιδιού της.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της γράφει:

"As a parent of a child fully recovered from a severe learning disability..."

Από αυτό υποθετώ ότι θεωρεί πως τον θεράπευσε.

Αν αυτό ισχύει ή όχι δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί δεν είμαι γιατρός. Αν ήθελα όμως να το μάθω θα έψαχνα στη βιβλιογραφία.

Αυτό που εμένα με αφορά είναι η γενικότερη σύνδεση της διατροφής με ψυχιατρικές νευρολογικές και γαστροεντερικές δυσλειτουργίες, με έμφαση στο τελευταίο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Από ότι βλέπω στο οπισθόφυλλο ο Stephen M. Edelson, Centre for the study of autism, Oregon, USA

την ευχαριστεί για τις πληροφορίες που προσφέρει μέσα από το βιβλίο της. Αλλά μπορεί να είναι και ο κολλητός της.

Πάντως από το λίγο ψάξιμο που έκανα παλιότερα πουθένα δεν είδα κάτι αρνητικό να γράφεται για τη διατροφή αυτή. Αντίθετα ο συσχετισμός της διατροφής γενικότερα με τις προαναφερθείσες παθήσεις και παθολογικές καταστάσεις αναφέρεται συχνά και όχι μόνο από την Καμπελ. Οπότε κάποια αποτελεσματικότητα σίγουρα έχει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

H Κάμπελ στπ βιβλίο της έχει εκτενέστατη αναφορά στον αυτισμό. Δίνει εξίσου μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση, την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Όντως λέει ότο το παιδί της θεραπεύτηκε. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο ήταν πριν ούτε που έφτασε τελικά, όμως το γεγονός ότι ανανβωρίζει την αξία της ειδικής παιδαγωγικής για μένα λέει πολλά.

Να σημειώσω ότι όντως υπάρχει μια επιδημία αυτισμού (αδόκιμος ο όρος αλλά άκρως περιγραφικός) που πραγματικά δε μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι πια μπορούμε να αναγνωρίσουμε το φαινόμενο του αυτισμού. Κι αυτό για εμάς τους παιδαγωγούς είναι κρίσιμης σημασίας.

Πάω να κοιμίσω και επανέρχομαι.

Κικιλευτέρης πολύ ωραία όλα αυτά που λες. ¨Ομως το οτι σου είπα να διαβάσεις το βιβλίο δεν σημαίνει πως δεν θέλω να κάνω συζητηση. ¨Οπως είπε κ η Rosie σε αυτό το θέμα δεν αναλύουμε την ορθότητα της gaps γιατί πολύ απλά όλοι έχουμε διαβάσει το βιβλίο κ ξέρουμε την απάντηση σε αυτό τον τομέα. Εδώ αναλύουμε τις εμπειρίες μας πάνω στην διατροφή που ήδη έχουμε αποφασίσει να κάνουμε. Δεν μπορώ πχ σε ένα ποστ να εξηγησω ένα ολοκληρο βιβλίο είναι πρακτικά αδύνατον.

Να πω κι εγω για πολλοστή φορά την εμπειρία μου. Εγώ δεν έβρισκα λύση στις διάρροιες της μικρής με την κλασσική απόχή που προτείνεται από τους αλλεργιολόγους (15 μηνών ήταν) κι έτσι όταν διάβασα για την gaps δεν είχα κ τίποτα να χάσω. Δεν είχα καν εναλλακτική!!!! Ετσι ξεκίνησα (εν συντομία) κ απο τότε συνεχώς ενημερώνομαι κ δεν θα σταματήσω να το κάνω. Κ φυσικά διαβάζω όλες τις απόψεις κ αυτες που είναι αντίθετες με την θεωρία αυτή κ ας μην είναι κ τεκμηριωμένες που λέει κ η Rosie. Μου αρέσει να έχω σφαιρική εικόνα κ όχι να θεοποιώ κάποιον.

Τέλος δεν θυμάμαι να διάβασα στο βιβλίο της να γράφει η ίδια οτί έχει θεραπεύσει το παιδί της. Εχει όμως κλινική ειδική για αυτες τις περιπτώσεις. Ο΄ποτε μπορείτε να ανατρέξετε εκεί για περισσότερες πληροφορίες.

Εκανα copy paste απο το άλλο θέμα

Yugup3.png

Για αρχή να πω οτί η διατρόφή gaps δεν είναι κάτι καινούργιο. Η ίδια η Καμπελ αναφέρει παρα πολλές φορές οτί στηρίχθηκε στην SCD μία διατροφή 70 (?) αν θυμάμαι καλά χρόνων? Η SCD έχει εφαρμοστεί σε κλινικές σε όλο τον κόσμο για νευρολογικές παθήσεις.

Yugup3.png

Να απαντήσω για το αν η Κάμπελ θεωρεί ότι θεράπευσε τον αυτισμό του παιδιού της.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της γράφει:

"As a parent of a child fully recovered from a severe learning disability..."

Από αυτό υποθετώ ότι θεωρεί πως τον θεράπευσε.

Αν αυτό ισχύει ή όχι δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω γιατί δεν είμαι γιατρός. Αν ήθελα όμως να το μάθω θα έψαχνα στη βιβλιογραφία.

Αυτό που εμένα με αφορά είναι η γενικότερη σύνδεση της διατροφής με ψυχιατρικές νευρολογικές και γαστροεντερικές δυσλειτουργίες, με έμφαση στο τελευταίο.

Άρα δε λέει ότι το θεράπευσε από αυτισμό, αλλά από σοβαρή μαθησιακή δυσκολία.

Απλώς έχουν παραφραστεί τα λόγια της στο φόρουμ...μάλιστα...

Σε ευχαριστώ πολύ.

Κατερινούλα23 Έχω ήδη απαντήσει.

H Κάμπελ στπ βιβλίο της έχει εκτενέστατη αναφορά στον αυτισμό. Δίνει εξίσου μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση, την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση. Όντως λέει ότο το παιδί της θεραπεύτηκε. Δεν ξέρω σε τι επίπεδο ήταν πριν ούτε που έφτασε τελικά, όμως το γεγονός ότι ανανβωρίζει την αξία της ειδικής παιδαγωγικής για μένα λέει πολλά.

Να σημειώσω ότι όντως υπάρχει μια επιδημία αυτισμού (αδόκιμος ο όρος αλλά άκρως περιγραφικός) που πραγματικά δε μπορεί να εξηγηθεί μόνο από το γεγονός ότι πια μπορούμε να αναγνωρίσουμε το φαινόμενο του αυτισμού. Κι αυτό για εμάς τους παιδαγωγούς είναι κρίσιμης σημασίας.

Πάω να κοιμίσω και επανέρχομαι.

Με μπέρδεψες! Το παιδί της ήταν αυτιστικό και θεραπεύτηκε κατά τα λεγόμενά της, ή είχε απλά μαθησιακές δυσκολίες?

Επειδή έχω μεγάλο κύκλο στην ειδική αγωγή, αυτό είναι εν μέρει αλήθεια που λες. Κύριο ρόλο όμως στην αύξηση του αυτισμού παίζουυν τα διαγνωστικά μέσα πια, καθώς και το ότι τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και κάποια ακόμη διαταραχή συμπεριλαμβάνουν επίσημα στο φάσμα του αυτισμού.

Σε ένα τελευταίο ιατρικό συνέδριο, πέρσι, την Κυριακή των Βαϊων, οι γιατροί ανακοίνωσαν, κάτι που όλη η ειδική αγωγή σιγοψυθίριζε αλλά κανείς δεν το παραδεχόταν. Ο αυτισμός δεν μπορεί να είναι επίκτητος, μόνο γεννετήσιος. Μάλιστα, ανέφεραν και το σημείο του εγκεφάλου με το οποίο σχετίζεται.

Djccp2.png

67KIp2.png

Και γενικά πιστεύω πως, αν ακολουθούμε μια ισσοροπημένη διατροφή δε χρειαζόμαστε την γκαπς. Μπορεί να κάνω λάθος, έτσι.

Παράδειγμα, αν ακολουθείς μια σωστή μεσογειακή διατροφή, όπως την αναφέρει η Αγλαία, με το κατσικάκι, το προβατάκι, τα καλούδια της γης δεν χρειάζεσαι κανένα συμπλήρωμα, ή προβιοτικό.

Πόσο πιο πλήρης είναι λοιπόν μια διατροφή που έχει ανάγκη την ενίσχυσή της από κάποιο σκεύασμα.

Επίσης, ερώτηξις, γιατί τώρα δε θυμάμαι, η γκαπς είναι μια θεραπευτική διατροφή κάποιου ορισμένου χρόνου, ή μια διατροφή που θα πρέπει να την ακολουθείς για όλη σου τη ζωή?

Djccp2.png

67KIp2.png

Διαφημίσεις

Και γενικά πιστεύω πως, αν ακολουθούμε μια ισσοροπημένη διατροφή δε χρειαζόμαστε την γκαπς. Μπορεί να κάνω λάθος, έτσι.

Παράδειγμα, αν ακολουθείς μια σωστή μεσογειακή διατροφή, όπως την αναφέρει η Αγλαία, με το κατσικάκι, το προβατάκι, τα καλούδια της γης δεν χρειάζεσαι κανένα συμπλήρωμα, ή προβιοτικό.

Πόσο πιο πλήρης είναι λοιπόν μια διατροφή που έχει ανάγκη την ενίσχυσή της από κάποιο σκεύασμα.

Επίσης, ερώτηξις, γιατί τώρα δε θυμάμαι, η γκαπς είναι μια θεραπευτική διατροφή κάποιου ορισμένου χρόνου, ή μια διατροφή που θα πρέπει να την ακολουθείς για όλη σου τη ζωή?

Aν είσαι υγιής τί να την κάνεις την θεραπευτική διατροφή?? Αυτή η διατροφή είναι για 2 χρόνια μετά αρχίζεις να ξαναβάζεις στο διαιτολόγιο τα απαγορευμένα. Αυτή η διατροφή επουλώνει το έντερο (leaky gut ) οπώς αναφέρεται, με ότι καλό αυτό συνεπάγεται...

Yugup3.png

Αν δεν έχεις υποστεί ακραιες παρεμβάσεις (π.χ. καισαρική και αντιβίωση, παρατεταμένες περιόδους λήψης αντιβίωσης, καθόλου θηλασμός ή θηλασμός από μητέρα που η ίδια έχει προβλήματα με το έντερό της) όντως δε χρειάζεσαι τη γκαπσ.

Η διατροφή αυτή είναι θεραπευτική ορισμένου χρόνου, η οποία σταδιακά εισάγει όλες τις τροφές και βοηθάει τον οργανισμό σου να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά από τη σωστή διατροφή με τα καλούδια της γης που λες κι εσύ που θα ακολουθήσεις μετά.

Γιατί αν μπεις στον κόπο, στα έξοδα και τις στερήσεις της γκαπς για να επιστρέψεις στον πρότερο ανέντιμο βίο του σταρμπακς και του μακντόναλτσ σε μόνιμη βάση κουκουρούκου. Δε λειτουργεί.

Να συμπληρώσω για τον αυτισμό σε αυτά που έλεγα πριν ότι ναι μεν επεκτείνεται το φάσμα διαρκώς, αλλά και στις τάξεις μας συναντάμε ολοένα και περισσότερα παιδιά που σε κάνουν να αναρωτηθείς "βρε μπας και;" Και μπορεί παλιότερα οι εκπαιδευτικοί απλά να έβαζαν την ταμπέλα του ζωηρού ή του τεμπέλη και να ξεμπέρδευαν όμως σε κάθε τμήμα άντε να είχε ένα ή δύο παιδιά και πάλι όχι κάθε χρόνο. Τώρα γίνεται χαμός, δεν προλαβαίνουμε να συντονίσουμε.

Είναι θεραπευτική διατροφή ορισμένου χρόνου και πολύ περίπλοκη. Δεν αρκεί απλώς να αφαιρέσεις τροφές και να βάλεις άλλες. Αυτό πρέπει να γίνει με τη σωστή ποσότητα και στο σωστό χρόνο, όπως επίσης και τα προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφικό.

Ακούγεται πολύ απλό όταν το περιγράφεις αλλά αν μελετήσεις προσεκτικά το βιβλίο και τις παραπομπές του τότε καταλαβαίνεις ότι είναι επιστήμη.

Για αυτό και σε παραπέμπουμε συνέχεια στο βιβλίο. Δεν παίρνουμε ποσοστά από αυτό. Απλώς, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις ακριβώς όσα λέγονται εκεί με επιστημονικό τρόπο χωρίς να κάνεις λάθος.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Συγγνώμη κορίτσια. Ορίστε:

http://mercola.fileburst.com/PDF/ExpertInterviewTranscripts/InterviewNatashaCampbell-McBrideGAPS.pdf

Αντιγράφω:DC: Iʼm a medical doctor. I got my first postgraduate degree when I was young doctor in

neurology. I worked as a neurologist and a neurosurgeon for several years. Then I

started my family.

My first born son was diagnosed autistic at the age of three which threw me into a huge

learning curve because I had to find a solution to his problem because my own

profession had nothing to offer which was a bit of a shock for me.

Having found all those solutions, I went back to the university. I completed a second

postgraduate degree in human nutrition and learned many more other things. As a

result, my son fully recovered. He is not autistic anymore. He is living a normal life.

I have a clinic in Cambridge in England, in the UK which is very busy with children and

adults with learning disabilities, neurological disorders, psychiatric disorders and

children and adults with immune disorders and digestive problems.

Ευχαριστώ τη Maggie για την παράθεση.

1ον: Αυτό είναι μέγα ψέμα. Δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Έχω ήδη αναφέρει σχετικά στο άλλο τόπικ.

2ον: Άλλα λέει εδώ, άλλα λέει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της. Εκτός αν δεν ξεχωρίζει τον αυτισμό από τη μαθησιακή δυσκολία.Ύποπτο...

Θα διαβάσω όλη τη συνέντευξη και θα επανέρθω.

Βεβαίως, στα αρνητικά καταλογίζω και το ότι την υποστηρίζει ο μερκόλα, ο οποίος φαίνεται να είναι απλά ένας πολύ καλός έμπορος και μέγας κομπογιαννίτης παγκοσμίως. Στο σάιτ του μπορείτε να βρείτε συνέντευξη και υποστήριξη του Wakefeld του ανθρώπου που παραπληροφορούσε τον κόσμο ασύστολα για το MMR και το συνέδεε με τον αυτισμό, και τον οποίο κάποια στιγμή συνέλαβαν.

Εξάλλου κι ο Μερκόλα έχει διαγραφεί νομίζω από τους ιατρικούς κύκλους.

http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Mercola το παραθέτω, διατηρώντας επιφυλάξεις, μιας και στη wikipedia μπορεί να μπει ο καθένας και να γράψει οτιδήποτε.

Αυτόματα, μετά από αυτό αναρωτιέμαι και για την ασφάλεια της διατροφής.

Djccp2.png

67KIp2.png

Quote:

Originally Posted by yotasam

Η μικρή επιτέλους τρώει κάποια γαλακτοκομικά (κεφίρ, γιαούρτι, κίτρινα τυριά) χωρίς να την πειράζουν.

η σταδιακή εισαγωγή τροφών δεν καθυερώθηκε από τη γκαπσ είναι τεχνική προ ετών γνωστή....

πχ: επανασσίτιση μετά από γαστρεντερίτιδα, επανασσίτιση μετά από απεργεία πείνας, αποθηλασμός μωρών κ.α.

Quote:

Originally Posted by yotasam

Όσο για τα κρεατόζουμα, να πω ότι η σουπίτσα παραδοσιακά θεωρείται άριστη τροφή όταν είσαι άρρωστος, αν αυτό λέει κάτι.

επειδή είναι εύπεπτη, και τρώγεται εύκολα παρά την εξάντληση δεν έχει καμιά μαγική ιδιότητα.

Τα παραπάνω είναι από το άλλο θέμα.

Οι απαντήσεις τώρα.

Κανείς δεν είπε ότι έχει μαγική ιδιότητα η σούπα. Οι σούπες τις Κάμπελ είναι διαφορετικά φτιαγμένες για συγκεκριμένο σκοπό.

Σταδιακή εισαγωγή στα γαλακτοκομικά έκανα και πριν την gaps αλλά οι ενοχλήσεις στο πεπτικό συνεχίζονταν.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Να συμπληρώσω για τον αυτισμό σε αυτά που έλεγα πριν ότι ναι μεν επεκτείνεται το φάσμα διαρκώς, αλλά και στις τάξεις μας συναντάμε ολοένα και περισσότερα παιδιά που σε κάνουν να αναρωτηθείς "βρε μπας και;" Και μπορεί παλιότερα οι εκπαιδευτικοί απλά να έβαζαν την ταμπέλα του ζωηρού ή του τεμπέλη και να ξεμπέρδευαν όμως σε κάθε τμήμα άντε να είχε ένα ή δύο παιδιά και πάλι όχι κάθε χρόνο. Τώρα γίνεται χαμός, δεν προλαβαίνουμε να συντονίσουμε.

Τα πολύ ζωηρά παιδιά όπως λες, πιθανόν να έχουν απλά διάσπαση προσοχής ή κάτι άλλο που ουδεμία σχέση έχει με τον αυτισμό.

Αν ποτέ πας σε κάποιο σχολείο με αυτιστικά, θα καταλάβεις τη διαφορά.

Καταλαβαίνω αυτό που λες, ότι ναι μεν είναι περιορισμένου χρόνου, αλλά μετά σαφώς θα πρέπει να ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως σχετίζεται η γκαπς με την καισαρική το μη θηλασμό και την αντιβίωση (και τα 3 έχουν συμβεί στα παιδιά μου).

Μιας και είστε δεκτικές να μου εξηγήσετε, θα ήθελα να μου πείτε σε ψυχολογικό επίπεδο που βοηθάει η γκαπς, σε ποιες περιπτώσεις δλδ.

Τέλος, η ένστασή μου είναι η εξής: Αν κάνεις ευθύς εξαρχής μια υγιεινή διατροφή και ισσοροπημένη, δεν είναι πιο καλά?

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν τα ξέρουμε όλα για τον αυτισμό, ούτε για τα αυτοάνοσα, ούτε για τις αλλεργίες. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό. Τα πράγματα πάντα λειψά είναι όπως και η ανθρώπινη γνώση και αντίληψη. Αρα ίσως, λέω ίσως, να γίνονται και πράγματα που τώρα μας φαίνονται αδιανόητα ή λάθος.

Αν βρεις κάπου που να λέει ότι η διατροφή κάνει κακό σε παρακαλώ να το παραθέσεις, μη μας ξεχάσεις.

Τέλος, η ένστασή μου είναι η εξής: Αν κάνεις ευθύς εξαρχής μια υγιεινή διατροφή και ισσοροπημένη, δεν είναι πιο καλά?

Πολλές φορές ζηλεύω τις μητέρες που έχουν παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα στο πεπτικό τους. Τρώνε ό,τι βλακεία θέλουν σε οποιαδήποτε ποσότητα από μικρά και όλα καλά.

Η μικρή μου δυστυχώς είναι κάτι άλλο. Ξεκινήσαμε με υγιεινή διατροφή. Άλλωστε το ίδιο έκανα και στη μεγάλη χωρίς πρόβλημα. Δυστυχώς οι δυσκολίες που είχε από βρέφος με ανάγκασαν να δω ότι η υγιεινή διατροφή δεν θα τη βοηθούσε. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο από ό,τι φαινότανε.

Η gaps είναι μια τελευταία προσπάθεια να μπορέσει επιτέλους να δεχτεί την υγιεινή διατροφή.

Κανείς συμβατικός γιατρός δεν δέχτηκε να ασχοληθεί σοβαρά με τις δυσκολίες της. Όλοι μου έλεγαν με τον καιρό θα περάσει. Έλα που πήγε 2 χρονών και δεν πέρασε. Και η ταλαιπωρία ταλαιπωρία. ΜΌνο όποιος περνάει κάτι τέτοιο μπορεί να το καταλάβει.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ξέρω πολύ καλά τι είναι ο αυτισμός και οι μαθησιακές δυσκολίες. Έχω υποστηρίξει παιδιά μέσα στην τάξη μου χωρίς ειδική παρέμβαση και αναγκάστηκα να μάθω με το δύσκολο τρόπο. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα εγώ κίνησα γη και ουρανό για να πάρουν διάγνωση και ουσιαστική υποστήριξη.

Κική βαριέσαι να αγοράσεις το βιβλίο και θέλεις να στο πούμε περιληπτικά! Σε τσάκωσα! (:) :) )

Δεν προλαβαίνω τώρα πρέπει να φύγω, αν δεν πάρεις απάντηση θα επανέλθω.

Πολλές φορές ζηλεύω τις μητέρες που έχουν παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα στο πεπτικό τους. Τρώνε ό,τι βλακεία θέλουν σε οποιαδήποτε ποσότητα από μικρά και όλα καλά.

Η μικρή μου δυστυχώς είναι κάτι άλλο. Ξεκινήσαμε με υγιεινή διατροφή. Άλλωστε το ίδιο έκανα και στη μεγάλη χωρίς πρόβλημα. Δυστυχώς οι δυσκολίες που είχε από βρέφος με ανάγκασαν να δω ότι η υγιεινή διατροφή δεν θα τη βοηθούσε. Το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο από ό,τι φαινότανε.

Η gaps είναι μια τελευταία προσπάθεια να μπορέσει επιτέλους να δεχτεί την υγιεινή διατροφή.

Κανείς συμβατικός γιατρός δεν δέχτηκε να ασχοληθεί σοβαρά με τις δυσκολίες της. Όλοι μου έλεγαν με τον καιρό θα περάσει. Έλα που πήγε 2 χρονών και δεν πέρασε. Και η ταλαιπωρία ταλαιπωρία. ΜΌνο όποιος περνάει κάτι τέτοιο μπορεί να το καταλάβει.

Προσυπογράφω.

Για να σου δώσω μια πολύ light περιγραφή...

Λοιπόν συμφωνα με την gaps/scd στο εντερο κατοικουν μικροοργανισμοί που συντελουν στην πεψη. Με τα τρία παραπάνω που ανέφερες διαταράσεται αυτή η μικροχλωρίδα κ την θέση της κατακτά σιγά σιγα η άλλη των δυνητικά παθογόνων βακτηρίων. Τα λέω παρα πολύ απλοικα φυσικά. Ετσι το έντερο αδυνατει σιγά σιγα να πέψει τροφές. Ειδικά οι απεπτοι δισακχαριτες, το άμυλο κλπ είναι η τροφή των παθογόνων που ολοένα κ αυξάνονται. Ετσι κάνεις την στερητική αυτη διατροφή από τα βακτήρια αυξάνοντας όμως άλλες διατροφικές ομάδες για να παίρνεις τα απαραιτητα. Τα συμπληρώματα δίνονται επειδη ο οργανισμός σε τέτοιες καταστασεις δεν μπορεί να συνθέσει κ να επεξεργαστει τις βιταμίνες κλπ ενώ τα προβιοτικά είναι η καλή μικροχλωρίδα που ενισχύει το έντερο πολεμώντας την κακή. Στα 2 χρόνια περίπου επουλώνεται το έντερο κ μπορέις σιγά σιγα να αρχίσεις να ξανατρως γαιτί θα πέπτονται σωστα.

Yugup3.png

Να συμπληρώσω και το εξής:

Το καλοκαίρι πήγαμε σε ξενοδοχείο με φιλικό ζευγάρι που είχε ένα παιδί ένα χρόνο μεγαλύτερο από τη μικρή μου (3 ετών). Αναγκαστικά η μικρή έφαγε σχεδόν από όλα. Με πολλή προσπάθεια κατάφερα να την κρατήσω με αποχή από τα γαλακτοκομικά. Σας πληροφορώ ότι το φιλικό ζευγάρι συνέχεια ξεχνούσε το πρόβλημα μας. Μάλιστα ένα απόγευμα το παιδί τους έτρωγε γιαουρτάκι δίπλα στη δικιά μου. Φυσικά την πήρα και έφυγα από το χώρο γιατί έκλαιγε.

Την τελευταία μέρα και πάλι άρχισαν τα προβλήματα στο πεπτικό, αέρια, φουσκώματα, διάρροιες, πόνοι στην κοιλιά, κραυγές στον ύπνο, διακοπτομένος και ανήσυχος ύπνος, πολυυυυυύ πρωινά ξυπνήματα, ευερεθιστότητα, γκρίνια κ.τ.λ.

Και όλα αυτά επειδή για 3 μέρες ξεφύγαμε λιιιιγο στη διατροφή μας.

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η διατροφή βοηθάει σε παθολογικές καταστάσεις τότε τι άλλο.

(Σόρρυ που ξέφυγα από το θέμα αλλά βρε παιδιά πονάει πολύ και κανείς δεν καταλαβαίνει τι λούκι είναι. Κάπου ήθελα και εγώ να τα πω.)

0A53p3.png

oC8dp2.png

Είναι θεραπευτική διατροφή ορισμένου χρόνου και πολύ περίπλοκη. Δεν αρκεί απλώς να αφαιρέσεις τροφές και να βάλεις άλλες. Αυτό πρέπει να γίνει με τη σωστή ποσότητα και στο σωστό χρόνο, όπως επίσης και τα προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφικό.

Ακούγεται πολύ απλό όταν το περιγράφεις αλλά αν μελετήσεις προσεκτικά το βιβλίο και τις παραπομπές του τότε καταλαβαίνεις ότι είναι επιστήμη.

Για αυτό και σε παραπέμπουμε συνέχεια στο βιβλίο. Δεν παίρνουμε ποσοστά από αυτό. Απλώς, είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις ακριβώς όσα λέγονται εκεί με επιστημονικό τρόπο χωρίς να κάνεις λάθος.

Μα δεν είπα ότι παίρνετε ποσοστά.

Το βιβλίο το έχω στο πρόγραμμα.Γιατί μου αρέσει να ακούω την αντίθετη άποψη. Και με το Χίτλερ διαφωνώ, αλλά έχω διαβάσει τον αγών μου.

Θα διαβάσω προσεκτικά τη συνέντευξή της και θα επανέλθω.

Αντιγράφω κάτι ακόμη από τη συνέντευξη:What happens in these children, they do not develop normal gut flora from birth, from

the beginning of their life. Gut flora is a hugely important part of our human physiology.

Recently research in Scandinavia has demonstrated that 90% of all cells and all genetic

material in a human body is our own gut flora. We are just a shell. We are only 10%. We

are a habitat for this mass of microbes inside us. We ignore them at our peril.

What happens in these children they develop very abnormal gut flora from the

beginning of their lives. So as a result their digestive system instead of being a source

of nourishment for these children becomes a major source of toxicity. These pathogenic

microbes inside their digestive tract damage the integrity of the gut wall.

So all sort of toxins and microbes flood into the bloodstream of the child and get into the

brain of the child. That usually happens in the second year of life in children who were

breast fed because breastfeeding provides a protection against this abnormal gut flora.

Πέρα για πέρα ψέμα, μιας και ο αυτισμός είναι γεννετήσιος.

Miriki συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κάτι που σήμερα θεωρείται ντε φάκτο, αύριο θα θεωρείται πιθανόν τελείως λάθος.

Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω για την ασφάλεια της γκαπς.

Απλά, η προσέγγισή της στο θέμα του αυτισμού, η οποία είναι ψεύτικη, και εφόσον είναι γιατρός πρέπει να το γνωρίζει, μου δίνει περισσότερο την εντύπωση γυρολόγου, παρά γιατρού.

Djccp2.png

67KIp2.png