Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να τον αλλάξω σταθμό;


Recommended Posts

Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια!! έχω δίλημμα για το αν θα συνεχίσουμε τον Ιωακείμ στο σταθμό που πηγαίνει ή θα τον πάμε σε κάποιον άλλο. Ας ξεκινήσω όμως απο την αρχή.

Ο Ιωακείμ ξεκίνησε να πηγαίνει απο το Φεβρουάριο 2007 παιδικό γιατί η κυρία που τον κράταγε πήγε σε άλλη δουλειά. Επειδή ήταν στη μέση της χρονιάς δεν μπορούσε να πάει σε κάποιον δημόσιο και βρήκαμε έναν σταθμό - παιδική λέσχη ονομάζεται.

 

Λοιπόν εκεί πέρνουν μόνο 12 παιδάκια ηλικιών από 2,5-5 ετών. Κάνουν διάφορες δραστηριότητες, γυμναστική κλπ. Η κυρία που το έχει είναι γραφίστρια και έχει κάνει κάποια σεμινάρια παιδαγωγικής κλπ, δηλ δεν έχει σπουδάσει παιδαγωγικά. Το περιβάλλον είναι καθαρό, άνετο (αν και δεν έχει αυλή, αλλά ούτε και σε άλλους σταθμούς αφήνουν τόσο μικρές ηλικίες να βγαίνουν έξω), τρώνε εκεί κλπ.

Ωστόσο η κυρία αυτή είναι κάπως αναξιόπιστη..τι εννοώ:

:arrow: όταν τη ρωτήσαμε πριν ξεκινήσει ο Ιωακείμ ήξερε ότι φοράει πάνα, στην πορεία όταν λερώνονταν κάπως δυσανασχετούσε με την αλλαγή (στα κακά).

:arrow: όταν τη ρωτήσαμε για το πότε κλείνει κλπ ενώ είχε πεί ότι τον Αύγουστο κλείνει 2 εβδομάδες, ξάφνικα μας είπε ότι θέλει να κλείσει όλο τον Αύγουστο. Μετά απο πίεση δική μας θα κλείσει μετά την πρώτη εβδομάδα.

:arrow: Εδώ και 1.5 μήνα ο Ιωακείμ δεν φόραγε καθόλου πάνα στο σπίτι, ακόμη και το βράδυ. Εκείνη ήθελε να του φοράμε πάνα στο σταθμό γιατί αν κατουρηθεί θα λερώσει το πάτωμα κλπ. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήθελε να φοράει πιά πάνα και τον έστειλα με βρακάκι. Μετά απο 2 μέρες είχε ένα ατύχημα με τα κακά...αυτή μας είπε ότι δεν της το είπε και τα έκανε πάνω του. Ο Ιωακείμ μου είπε ότι το ψιθύρησε και εγώ αυτόν πιστεύω γιατί απο το Φεβρουάριο τα κακά τα κάνει στο γιογιό.

 

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το εξής: πριν απο λίγες μέρες όταν τον πήραμε το μεσημέρι ήταν χτυπημένος στο φρύδι. Να τονίσω ότι φοράει γυαλιά τα οποία είχαν στραβώσει τελείως... Στην αρχή δεν μας είπε την αλήθεια, αλλά είπε ότι έπεσε μόνος του. Τελικά, τον είχε σπρώξει ένας 5χρονος (γιατί αυτή την περίοδο τα περισσότερα παιδιά είναι μεγαλύτερα) και έπεσε προφανώς πάνω στα γυαλιά του. Μας εκνεύρισε επειδή προσπαθούσε να δικαιολογηθεί και τόνιζε ότι ο Ιωακείμ είναι πολύ ζωηρός και συνεχώς τρέχει κλπ...μα ποιό παιδάκι δεν είναι;

 

Να σημειώσω ότι τη μια μέρα μπορεί να μας λέει τα καλύτερα για τον Ιωακείμ...ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα, ότι συνεργάζεται κλπ και την επόμενη να πεί ότι είναι ανυπάκουος (επειδή δεν μαζεύει τα παιχνίδια όπως κάνουν τα μεγαλύτερα παιδάκια) ζωηρός, κάνει αυτό που θέλει κλπ.

Νομίζω ότι δεν την συμπαθεί ιδιαίτερα, μπορεί να την αναφέρει αλλά μάλλον την ανέχεται.

 

Ετσι λοιπόν μπήκαμε στη σκέψη να τον αλλάξουμε σταθμό και υπάρχει πιθανότητα να πάει κάπου όπου θα συνεχίσει και προνήπιο (ενώ αν μείνει στον άλλο, θα αλλάξει του χρόνου σταθμό). Ο σταθμός αυτός είναι δημοτικός, το κτίριο είναι παλιότερο, δεν είναι τόσο άνετος όσο αυτός που πηγαίνει. Εχει μια πολύ μικρή αυλή. Γενικά ως εγκαταστάσεις υστερεί...και ο αριθμός των παιδιών είναι μεγαλύτερος, όμως έχω ακούσει καλά λόγια για τις παιδαγωγούς. Επιπλέον είναι και πολύ κοντά στο σπίτι.

 

Για το οικονομικό δεν το συζητώ..εκεί που πηγαίνει τώρα δίνουμε 200 ευρώ, ενώ στον δημοτικό είναι 120..όμως κλείνει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό είναι πρόβλημα για μας επειδή δεν έχω καμμία βοήθεια αν συμβεί κάτι έκτακτο (για την άδεια μιλάω).

Εχω πελαγώσει....δεν μπορώ να καταλήξω τι θα ήταν καλύτερο για τον Ιωακείμ και τι θα του έφερνε την μικρότερη αναστάτωση...

 

Περιμένω τις γνώμες σας και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, αλλά έπρεπε να παρουσιάσω όλη την κατάσταση.

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Με αυτά που συμβαίνουν στον τωρινό σταθμό σίγουρα θα άλλαζα.

Καταρχήν η κυρία δεν είναι παιδαγωγός. Επίσης οι εγκαταστάσεις παίζουν ρόλο για εμάς τους μεγάλους και όχι τόσο για τα παιδιά. Τα παιδιά δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους ανθρώπους πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Polina εώ προσωπικά έχω γίνει λίγο κακή με τους παιδικούς και με σχολείο ιδιαίτερα τα ιδιωτικά που τα έχω φάει με το κουτάλι λόγω της μεγάλης και δεν χαρίζομαι σε κανέναν πλέον. Για μένα καλύτερα να πάρεις το παιδί σου από κει και να το πας στου δημοσίου και ας έχει ελλειπείς εγκαταστάσεις αρκεί να έχει ανθρώπους-δασκάλες που θα προσέχουν και θα αγαπάνε το παιδί σου.....

Link to comment
Share on other sites

Polina, νομιζω πως έτσι κι αλλιώς πρέπει να αλλάξεις σταθμο, δεν μπορουν να κάνουν τέτοια πράγματα οπως αυτα που περιγράφεις! Ειδικα σε ιδιωτικό σταθμο, δεν μπορεί να σου μουρμουρανε που το παιδι κανει κακα πάνω του! Ειναι δεδομενο οτι κατι τετοιο θα συμβει σε καποια φάση σε κάθε παιδάκι που τωρα μαθαίνει. Δηλαδη έτσι γκρινιάζουν κι αν το παιδι αρρωστησει και κανει εμετό και τους λερωσει τα ωραία τους πλακάκια???

Ακόμα, καθε σταθμος οφειλει να σε ενημερωνει απο την αρχη της χρονιάς για το πότε ακριβώς κλείνει ειτε για διακοπες είτε σε αργιες, για να μπορείς κι εσυ να προγραμματίζεις τι θα κανεις. Ειναι απαραδεκτο να σου λενε αλλα στην αρχη και αλλα να κάνουν!

Link to comment
Share on other sites

όλα όσα έγραψες είναι σημάδι ότι πρέπει να αλλάξεις....

 

τρελλά πράγματα. χειρότερο απο όλα είναι η αναξιοπιστία μπροστά σου, φαντάσου στα παιδιά πως φαίνεται αυτό, κάποιος που ίσα ίσα τα ανέχεται/αντέχει... καμία σχέση με παιδικό σταθμό.

αυτό για την πάνα μια απο τα ίδια.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αλλαγη οπωσδηποτε τωρα που ειναι νωρις. Οσο για τον δημοτικο αν οικονομικα σε παιρνει (αφου ουτε ο αλλος ειναι δωρεαν) θα ελεγα οχι γιατι θα πελαγωσετε (εκτος και αν εχεις ακρη για τις μερες που κλεινουν.

 

Να κοιταξεις σε αλλο ιδιωτικο θα σε ενδιεφερέ (παλι με βαση τα οικονομικα).

 

Βαλ τα κατω και δες τι θα ειναι πιο δυσκολο. Το προγραμμα του Δημοσιου ή τα οικονομικα?

 

Παντως οτι πρεπει να φυγει απο εκει πρεπει (ακους εκει πανα με το ζορι μην της λερωσει το πατωμα :evil: ). Τι αλλο θα ακουσω Παναγια μου αυτες τις μερες.

 

(τελικα σαν τριτο ματι βλεπω πολυ καθαροτερα :lol::lol: )

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Eννοείτε ότι θα αλλάξεις σταθμό.

Την μικρή μου την άλλαξα στην μέση της χρονιάς απο ιδιωτικό σταθμό που ήμουν ευχαριστημένη σε δημόσιο φυσικά για οικονομικους λόγους αλλά και γιατι ο δημόσιος είναι δίπλα στην δουλειά μου και αισθάνομαι περισσότερο ασφαλής. το παιδί προσαρμόστηκε αρκετά εύκολα. το πρόβλημα ότι κλείνουν ένα μήνα είναι μεγάλό. Το αντιμετωπίζω και εγώ. Φετος κανόνισα να μοιρασουμε τον Αυγουστο με τον άντρα μου σε θέμα αδειών για να κρατήσουμε τα παιδιά. Εχω ακούσε όμως ότι υπάρχουν κάποια προγράμματα σε ορισμένους δήμους και στην ΧΑΝ (σιγουρα) δημιουργικής απασχόλισης. Ειναι κάτι σαν φύλαξη από το πρωί μέχρι της 4:00 και τα παιδιά ζωγραφίζουν, κάνουν γυμναστική κτλ. απασχολουνται με κάποιο τρόπο. Ψαξτο αν θες ίσως ειναι μια λύση για το διαστημα που θα μεινεις χωρίς σταθμό.

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν την απόφαση που είχα λάβει μου την επιβεβαιώσατε με τα όσα γράψατε!! :D

Χθές πήγα και έκανα αίτηση (ευτυχώς δέχονταν ακόμη αιτήσεις) για τον δημόσιο σταθμό που σας έγραψα. Επίσης διαπίστωσα ότι η αυλή που έχει είναι αρκετά μεγάλη και τα παιδάκια εκείνη την ώρα ήταν έξω. Μια χαρά τα είδα!! Αν θέλω να τσεκάρω τι γίνεται στην τάξη, μπορώ να την στήσω έξω απο το παράθυρο (είναι απο την πλευρά του δρόμου) και να ακούσω πως φέρεται η παιδαγωγός.

Πιστεύω ότι θα τον πάρουν. Σας είπα ότι είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας; 2 λεπτά με τα πόδια...και βολεύει πολύ.

Τώρα τον Αύγουστο είναι κλειστά, οπότε αναγκαστικά θα συνεχίσει εκεί που είναι γιατί δεν με βολεύει να φάω όλη μου την άδεια, καθώς αν αρρωσταίνει που θα τον αφήνω;; Οπότε περιμένουμε τον Σεπτέβριο να ξεκινήσουμε!! Πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα πάντως!

ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις!

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Το άλλο κακό με τους δημοσιους ειναι οι απεργειες.. Η φιλη μου που το πήγαινε φετος τρελαθηκε.. Δεν υπηρχε μήνας να το παει το παιδι πανω από 10 μερες... Λαβε και αυτο υπόψην σου. Για μενα ήταν σοβαρο κριτηριο που τελικα δεν τον πήγα εφοσον δεν θα υπαρχει γιαγια να το κρατησει.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το άλλο κακό με τους δημοσιους ειναι οι απεργειες.. Η φιλη μου που το πήγαινε φετος τρελαθηκε.. Δεν υπηρχε μήνας να το παει το παιδι πανω από 10 μερες... Λαβε και αυτο υπόψην σου. Για μενα ήταν σοβαρο κριτηριο που τελικα δεν τον πήγα εφοσον δεν θα υπαρχει γιαγια να το κρατησει.

 

το έχω σκεφτεί και αυτό, αλλά σκέφτομαι μια λύση...ελπίζω να μην το αντιμετωπίσουμε, αν και ο συγκεκριμένος σταθμός δεν είναι ακριβώς δημοτικός/δημόσιος, είναι ΝΠΔΔ και κάπως ανεξάρτητος απο τον έλεγχο του Δήμου. Σκεφθείτε ότι στους πρώτους το ποσό που πληρώνεις είναι 50-60 ευρώ και στον συγκεκριμένο 120.

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...