Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Αρχισαν ορισμένα μαγαζιά να μη δίνουν αποδείξεις και πάλι. Χθές εβαλα λουράκι στο ρολοι μου 10 ευρώ. Δεν μου έδωσε.

Σήμερα πήρα μαρκαδόρους 4.90 πάλι χωρίς απόδειξη.

Το σαββατο είχα κάνει μανικιουρ πάλι χωρίς απόδειξη.

Πως το δόλιο το κράτος να εισπράξει τους φόρους του;

Διαφημίσεις

Γιατί δεν ζήτησες απόδειξη; Να τα άφηνες και να έφευγες. Τι θέλεις να καταγγείλεις; Την ηθική αυτουργία σου στην υπεξαίρεση εις βάρος του δημοσίου;

Διαφημίσεις

ακριβως...

κι εγω παντα ζηταω οταν πανε με τροπο να το "ξεχασουν"....

παντου...εκτος απο τη λαικη...μονο εαν εχω κανει "μεγαλη" αγορα θα ζητησω...

δυστυχως ομως παιδια φταιμε κι εμεις σε αυτο...οχι τοσο σε καθημερινες συναλλαγες οσο σε αγορες οπως ρουχα παπουτσια κτλ.......κανε καμια καλυτερη τιμη κ χωρις αποδειξη...προσωπικα τοχω κανει και ντρεπομαι..τοχω κοψει εδω κ πολυ καιρο....

Αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι πια! Κάνουν την πάπια με την απόδειξη? Ζητάς! Δεν σου δίνουν? Φεύγεις! Απλά τα πράγματα. Στο χέρι μας είναι. Το να φεύγουμε απο το κατάστημα με ψώνια και χωρίς απόδειξη και μετά να καταγγέλουμε δεν έχει νόημα.

Γιατί δεν ζήτησες απόδειξη; Να τα άφηνες και να έφευγες. Τι θέλεις να καταγγείλεις; Την ηθική αυτουργία σου στην υπεξαίρεση εις βάρος του δημοσίου;

Αυτό!

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

ακριβως...

κι εγω παντα ζηταω οταν πανε με τροπο να το "ξεχασουν"....

παντου...εκτος απο τη λαικη...μονο εαν εχω κανει "μεγαλη" αγορα θα ζητησω...

δυστυχως ομως παιδια φταιμε κι εμεις σε αυτο...οχι τοσο σε καθημερινες συναλλαγες οσο σε αγορες οπως ρουχα παπουτσια κτλ.......κανε καμια καλυτερη τιμη κ χωρις αποδειξη...προσωπικα τοχω κανει και ντρεπομαι..τοχω κοψει εδω κ πολυ καιρο....

η έκπτωση που πρέπει να σου κάνει είναι τουλάχιστον 25%. Απλή αριθμητική: 23% ΦΠΑ (θα του τον χαρίσεις; ) και τουλάχιστον κάποιο επιπλέον ποσό για τη φοροδιαφυγή του από τη φορολογία εισοδήματος.

Ακόμη και για 50 λεπτά πρέπει να ζητάμε απόδειξη. Αλλιώς να μην παραπονούμαστε που μπαίνουν επιπλέον φόροι.

Και ο Γαβαλάς έκοβε αποδείξεις, έπαιρνε το ΦΠΑ από τον πελάτη του αλλά αντί να το αποδίδει στο κράτος, το "έτρωγε" για χρόνια τόσο ώστε το ποσό να γίνει 7 εκ. Ευρώ... Κάποιος του έδινε φορολογική ενημερώτητα, κάποιος του θεωρούσε τιμολόγια αλλά αυτός απέναντι στον πελάτη του ήταν ΟΚ νόμιμος, αφού την έκοβε την απόδειξη!!!

ΚοροΪδευόμαστε λοιπόν.....

Εχω κάποιο θέμα υγείας και πρέπει να πηγαίνω σε γιατρό κάθε 3 μήνες, ο οποίος μου λέει: με ολόκληρη απόδειξη δώσε 90 Ευρώ, με μικρή απόδειξη δώσε 60 Ευρώ.... Το ταμείο δεν με καλύπτει και ήδη πληρώνω αρκετά... και σκέφτομαι ότι αν πληρώσω εγώ ακόμα πιό πολλά και ο γιατρός δεν τα δίνει στο κράτος και το κράτος δεν τον κυνηγάει να του τα πάρει... ποιός είναι το κοροϊδό ????

Διαφημίσεις

Και ο Γαβαλάς έκοβε αποδείξεις, έπαιρνε το ΦΠΑ από τον πελάτη του αλλά αντί να το αποδίδει στο κράτος, το "έτρωγε" για χρόνια τόσο ώστε το ποσό να γίνει 7 εκ. Ευρώ... Κάποιος του έδινε φορολογική ενημερώτητα, κάποιος του θεωρούσε τιμολόγια αλλά αυτός απέναντι στον πελάτη του ήταν ΟΚ νόμιμος, αφού την έκοβε την απόδειξη!!!

ΚοροΪδευόμαστε λοιπόν.....

Εχω κάποιο θέμα υγείας και πρέπει να πηγαίνω σε γιατρό κάθε 3 μήνες, ο οποίος μου λέει: με ολόκληρη απόδειξη δώσε 90 Ευρώ, με μικρή απόδειξη δώσε 60 Ευρώ.... Το ταμείο δεν με καλύπτει και ήδη πληρώνω αρκετά... και σκέφτομαι ότι αν πληρώσω εγώ ακόμα πιό πολλά και ο γιατρός δεν τα δίνει στο κράτος και το κράτος δεν τον κυνηγάει να του τα πάρει... ποιός είναι το κοροϊδό ????

Για το 1ο: Πολύ απλή λύση: online οι πληρωμές ΦΠΑ, χωρίς περιοδικές δηλώσεις. μόλις κόβεται η απόδειξη το κράτος τραβάει κατευθείαν το ποσό από το λογαριασμό καταθέσεων. Αν δεν έχει υπόλοιπο, πάει σε υποχρεωτικό overdraft, και μετά ας πάει να κλέψει την τράπεζα το όποιο λαμόγιο.

Για τους γιατρούς όντως έτσι είναι όπως τα λές, το θέμα είναι να βρεί το κράτος τρόπο να τους γραπώνει αν δεν κόψουν απόδειξη και αυτό γίνεται μόνο μέσα από τις διασταυρωσεις, γιατί τελικά κάτι θα τα κάνει τα λεφτά που θα βγάλει χωρίς αποδείξεις.

Το φαινόμενο δεν θα εξαλειφθεί, αλλά θα περιοριστεί πάρα πολύ αν γίνονται οι σωστές διασταυρώσεις.

Όμως εδώ στην Ελλάδα δεν θέλει κανείς να γίνονται διαστυρώσεις, κάτι πολύ απλό με τα σύγχρονα IS.

• 1 month later...

Σε κάθε 100 ευρώ τελικής τιμής προϊόντος αντιστοιχούν 18,7 ευρώ φπα (αν το φπα είναι 23%) Δηλαδή η καθαρή τιμή του προϊόντος θα ήταν 81,3 ευρώ.

Όταν δεν μας κόβουν απόδειξη εμείς το πληρώνουμε το φπα, αλλά οι έμποροι το βάζουν στην τσέπη τους χωρίς να το αποδίδουν....

Οι μισθωτοί όμως δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε από τα εισοδήματά τους.

Πότε θα αρχίσουν να πληρώνουν όλοι φόρους σε αυτόν τον τόπο;

ΥΓ: Βαρέθηκα να πληρώνω φόρους περισσότερα από τους βιομηχάνους....

.pngy3DLp3.png

Ρε παιδια εμεις παρακαλαμε για να δινουμε τις αποδειξεις και δεν τις παιρνουν. Τις πεταμε στην κυριολεξια!!!!

Ποτε δεν''κυνηγουσα'' αποδειξεις.......αλλα μου την δινει που δεν σου δινουν και αν ζητησεις σε κοιτανε και περιεργα.....!!!

Βεβαια θεωρω πως φταιμε και εμεις καπου στο θεμα...πχ εμεινε ενα ποσο 400 ευρω για την εξοφληση του κρεβατιου-καροτσι-καθισματακι που πηραμε απο ενα μαγαζι...!!Οταν ειπαμε να μειωθει το ποσο αν γινεται με μικροτερη αποδειξη μας ειπαν 300 ευρω χωρις καθολου αποδειξη...εεεε το δεχτηκαμε γιατι τα οικονομικα μας δεν ειναι και στα καλυτερα τους...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!!!

Αλλα τι να κανεις ρε παιδι μου ειναι διαφορα αρκετη για μενα τουλαχιστον....παντως ετσι μπροστα δεν παμε...:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Ποτε δεν''κυνηγουσα'' αποδειξεις.......αλλα μου την δινει που δεν σου δινουν και αν ζητησεις σε κοιτανε και περιεργα.....!!!

Βεβαια θεωρω πως φταιμε και εμεις καπου στο θεμα...πχ εμεινε ενα ποσο 400 ευρω για την εξοφληση του κρεβατιου-καροτσι-καθισματακι που πηραμε απο ενα μαγαζι...!!Οταν ειπαμε να μειωθει το ποσο αν γινεται με μικροτερη αποδειξη μας ειπαν 300 ευρω χωρις καθολου αποδειξη...εεεε το δεχτηκαμε γιατι τα οικονομικα μας δεν ειναι και στα καλυτερα τους...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!!!

Αλλα τι να κανεις ρε παιδι μου ειναι διαφορα αρκετη για μενα τουλαχιστον....παντως ετσι μπροστα δεν παμε...:rolleyes::rolleyes:

Οταν μιλαμε για διαφορα 100? και εγω το ιδιο θα εκανα...

ΥΓ:Να πω συγχαρητηρια? Βλεπω φρεσκοπαντρεμένη???? Δεν το ειχα προσεξει...

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Υπαρχουν και μαγαζια που κοβουν αλλα δεν τις παιρνουν οι πελατες!!!!

Όποις εισπράτει χρήματα, είτε κατάστημα είτε επαγγελματιάς, έχει υποχρέωση να κόψει απόδειξη στον πελάτη ανεξάρτητα από το εάν ο πελάτης δεν θέλει να την πάρει ή την πετάξει αμέσως στα σκουπίδια. Αντίθετη συμπεριφορά αποτελεί φοροδιαφυγή.

Οταν μιλαμε για διαφορα 100? και εγω το ιδιο θα εκανα...

ΥΓ:Να πω συγχαρητηρια? Βλεπω φρεσκοπαντρεμένη???? Δεν το ειχα προσεξει...

Ε ναι τι να εκανα...μεγαλη διαφορα:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

να πεις να πεις ευχαριστω ματιλντακι να σαι καλα!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

100 ευρω ειναι μεγαλη η διαφορα που σου εκοψε!!!! πειρασμος σκετος μεσα σε τετοια κριση..παρολα αυτα η νοοτροπια ολων μας καταστηματαρχων-πελατων πρεπει να αλλαξει αλλιως ασπρη ημερα δεν βλεπουμε.

Από τη στιγμή που οι αποδείξεις που παίρνω δεν περνάνε στη δήλωσή μου δεν μ΄ενδιαφέρει να πάρω απόδειξη. Ούτε θα κάνω τον ελεγτή για λογαριασμό του κράτους. Μας έβαλαν σ΄αυτή την απίστευτη βλακεία των αποδείξεων πέρυσι, με καταλόγους και μίνι λογιστήρια στο σπίτι, για να γίνει στο τέλος η γνωστή συναλλαγή στα λογιστικά γραφεία "πόσες αποδείξεις σου λείπουν;" και να βγούνε όλοι με επιστροφές φόρου.

Οι ψηλοί φόροι είναι μεγάλο κίνητρο για να μην παίρνουν απόδειξη και να μην δίνουν απόδειξη.

Και αυτοί που δεν πληρώνουν ΦΠΑ, δεν είναι τα λαμόγια - κακούργοι πάντα, χαλαρώστε. Άμα ο έμπορος δεν πουλάει μετρητοίς και περιμένει να πληρωθεί επί πιστώσει του αγίου ποτέ, οφείλει στο Δημόσιο το ΦΠΑ που φεσώθηκε, με την ακάλυπτη επιταγή που πήρε από τον πελάτη του. Και κινδυνεύει να πάει και φυλακή, φεσωμένος. Θα έπρεπει ο πελάτης να οφείλει στο Δημόσιο το ΦΠΑ όχι ο προμηθευτής.

Αυτό που γίνετε με τις αποδείξεις...ειδικά στους γιατρούς...ξεπέρνάει κάθε φαντασία. Όλοι πια με το πρόσχημα της κρίσης σου κόβουν 20 ευρώ και δεν σου κόβουν απόδειξη και μετά σου λένε....έχω κατεβάσει λίγο τις τιμές λόγο κρίσης. Καραγκιοζιλίκια δηλαδή.

Εγώ πριν 4 χρόνια έκανα επέμβαση διαφράγματος και μάλιστα σε "επώνυμο" γιατρό ο οποίος μου ζήτησε 4000 ευρώ, φυσικά χωρίς απόδειξη. Εγώ ήθελα όμως απόδειξη και ότι και να έκανε για την αποφύγει, του είπα οτι την θέλω. Μου είπε οτι θα μου κοστίσει περίπου 6000 ευρώ αλλά είχα ασφάλεια και ήθελα απόδειξη. Η επέμβαση έφτασε τις 7.800 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διπλή τιμή!!

όταν πήγαινα μετά για να δει την μύτη μου, πάντα είχε κόσμο απέξω, ούτε ένας δεν είχε πάρει απόδειξη. Μιλάμε για 4-5 εγχειρήσεις την μέρα....4000 ευρώ στην τσέπη! Παιδιά μιλάμε για τρελή φοροδιαφυγή.

Ο γιατρός που μου έκανε μια γυναικολογική απο 1900 μου είπε ότι μπορεί χωρίς απόδειξη να μας το αφήσει 1100.

Και μιλάμε για αυτή την εποχή που υποτίθετε ότι όλα είναι στο μικροσκόπιο. Ότι και να λέμε αυτοί δεν αλλάζουν.....

Οσο εμεις δεν παιρνουμε αποδειξη ειτε θα μας φανει χρησιμη ειτε οχι, τοτε ειμαστε συννενοχοι στη φοροδιαφυγη. Και οσο συνεχιζεται αυτο, τοτε μπορει να γλιτωνετε τα 100 ευρω αλλα αφηνετε καποιους να κανουν παρτυ εις βαρος σας. Κι εσεις και ολοι μας τελικα τα πληρωνουμε πολλαπλασια σε εκτακτες εισφορες και χαρατσια. Αν δεν βαλουμε ολοι το χερακι μας να σταματησει επιτελους αυτο τοτε θα πληρωνουμε για χρονια κερατιατικα αλλονων.

Δε θα κατσω να πω τα τετριμμενα του στυλ ας ξεκινησουν απο τους βουλευτες , τους γιατρους κλπ διοτι ειναι δεδομένα αυτα και χιλιοειπωμένα... Οταν ομως ο Φ.Π.Α ειναι στα 23% δηλαδή στα 100 ευρω άλλα 23? δηλαδη το μισο μεροκαματό μου:shock::evil: ε εννοειται οτι δεν θα το πολυσκεφτω να μην μου κοψει αποδειξη ο πωλητης και να γλιτωσω 100 ολοκληρα ευρω (μιλαω για τν περιπτωση της jo89).

Πραγματικα ο πολιτης ειναι ο τελευταιος που φταει αν δεν ζητησει ή δεν παρει ή ζητησει να μην του κοψουν αποδειξη...αυτη ειναι η αποψη μου...

Ας διορθωσουν το φορολογικό συστημα απο τη ρίζα του και μετά ας μας επιπληττουν .

**Εγω εκει που δουλευα κοβαμε παντου αποδειξεις (καταστημα με ειδη υγιεινής) σε δρομο με 2-3 μαγαζια του ιδιου τυπου. Απο την κριση και μετα που οι αλλοι αρχισαν να μην κοβουν αποδειξεις ενω εμεις συνεχιζαμε να κοβουμε κανονικα η ιδιοκτητρια εκλεισε το μαγαζι διοτι η εφορια και το ΙΚΑ της ηρθαν περ.200 χιλιαρικα. ... Επειτα μην σας τα πολυλογώ μια η πιστωση των πελατων μια η κριση μια οι μισθοι μας που να αντεξει ... Τα αλλα μαγαζια σας πληροφορω περασα πριν ενα μηνα και ειχαν κανει και ανακαινιση...:rolleyes::rolleyes:

Αυτη η γυναικα τι φταει που εκλεισε επιχειριση 50 ετων??? ΠΟυ έκανε λαθος? Πηρε το παρασιμο της ανοιχτης παλαμης επειδη ηθελε να ειναι τυπικη και νομοταγης πολιτης:rolleyes: χασαμε τη δουλεια μας εμεις και το κρατος πηρε τα μπιπ μου επειδη βαρεσε πτωχευση η επιχειρηση εν τελει...:rolleyes:

Ποιο παραδειγμα εγω θα ακολουθησω ? Του τυπικου που τον ειπαν και μ@@ακα ή του λαμογιου που δεν εκοβε ποτε τιμολογιο και μεσουρανει στον τομεα του πλεον και χ@@εται στο ταλιρο??? Εγω θα σωσω την κοινωνια απο τη σκουρια? Και μην μου πειτε ολοι να βαλουμε το λιθαρακι μας και τετοια... Απο εμας δυστυχως δεν εξαρταται τιποτα. Οσο τυπικοι και να ειμαστε παντα θα πληρωνουμε περισσοτερα παντα θα μας ζητουν , παντα θα ζουμε στα ορια...

Οχι λοιπον , θα κανω αυτο που μου "επιβαλλει" το κρατος να κανω αφου αφενός δεν μπορουν να ελεγξουν και να σταματησουν τους φοροφυγαδες και απο την αλλη δεν μπορουν να προστατεψουν τους σωστους... :mad:Λυπαμαι αλλα αυτη ειναι η πικρη αληθεια... και ποσως με ενδιαφερει να με πουν φοροφυγα... Το νοημα πλεον το επιασα.. δυστυχως... :-(

Υ.Γ Το υφος μου ειναι εντονο και επικριτικο οσον αφορα τη σταση της πολιτειας και οχι τη γνωμη καποιου μελους .

Όλα είναι μια ιδέα...

Οι ψηλοί φόροι είναι μεγάλο κίνητρο για να μην παίρνουν απόδειξη και να μην δίνουν απόδειξη.

Και αυτοί που δεν πληρώνουν ΦΠΑ, δεν είναι τα λαμόγια - κακούργοι πάντα, χαλαρώστε. Άμα ο έμπορος δεν πουλάει μετρητοίς και περιμένει να πληρωθεί επί πιστώσει του αγίου ποτέ, οφείλει στο Δημόσιο το ΦΠΑ που φεσώθηκε, με την ακάλυπτη επιταγή που πήρε από τον πελάτη του. Και κινδυνεύει να πάει και φυλακή, φεσωμένος. Θα έπρεπει ο πελάτης να οφείλει στο Δημόσιο το ΦΠΑ όχι ο προμηθευτής.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαβαθμιση και αντικειμενικα κριτηρια στη φορολογηση (αντικειμενικα ομως)....αυτο ειναι η λυση..

απαιτειται επισης εκπαιδευση δικη μας και συνειδηση πολιτη φορολογουμενου και οχι πολιτη της αρπαχτης ειτε αυτος ειναι πωλητης ειτε αγοραστης.

όντως το παρατήρησα κ εγώ τον τελευταίο καιρό δεν δίνουν. αλλά να ζητάμε, δε κατάλαβα, εγώ γιατί να είμαι νόμιμη με το κράτος κ οι άλλοι να κλέβουν????

ntRCp3.png