Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΠΙΜΠΕΡΟ...

Recommended Posts

Αναζητούνται παραγωγικές ιδέες για να κόψουμε το γάλα σκόνη και το μπιμπερό... Ο μεγάλος μου γιός (σχεδόν 3,5 ετών) είναι ανένδοτος, ωστόσο μου είπε μια λογοθεραπεύτρια οτι ο λόγος που τσεβδίζει είναι το πολύ μπιμπερό. Του έχω τάξει να πάρουμε ποτήρι της επιλογής του, να πάμε στο αγαπημένο του σουπερμάρκετ να πάρουμε το καλύτερο φρέσκο γάλα... τίποτσ. Καμία ιδέα;;;

Διαφημίσεις

Μηπως να δοκιμασεις να κοψεις ενα εν ατη φορα.Δλδ επικεντρωσου πρωτα να κοπει το μπιμπερο...ασε τον να πινει το ιδιο γαλα απλα με ποτηρακι και αφου κατορθωσετε αυτο μετα αλλαζετε και το γαλα σιγα σιγα.

Πηγαιν τον να αγορασετε ποτηρακι...μπορει να αρνειται τωρα αλλα αν τα δει να του αρεσουν.

Σε αυτη την εκπομπη με τη νταντα....θυμαμαι ελεγε στα παιδακια μια ιστορια για τη νεραιδα με τα μπιμπερο η οποια μαζευει τα μπιμπερο για να τα παει στα μωρακια που τα εχουν αναγ και στη θεση τους αφηνει ενα δωρακι.Εβαζε τα παιδακια να μαζεψουν σε μια τσαντουλα τα μπιμπερο και τη νυχτα υποτιθεται θα περναγε η νεραιδα.Το πρωι η τσαντα με τα μπιμπερο ειχε εξαφανιστει και στη θεση της υπηρχε ενα δωρο για το παιδι.

Και μετα η νταντα του εδινε και το καινουριο ποτηρακι...αν και συμφωνω αυτο να το διαλεξει μονος του.

Το εχεις δοκιμασει?

Καλή ιδέα! Δεν το είχα σκεφθεί έτσι ακριβώς. Θα το δοκιμάσω, ίσως είναι και ευκαιρία να κόψει και ο μικρός μου το μπιμπερό (18 μηνών εκείνος).

Καλή ιδέα! Δεν το είχα σκεφθεί έτσι ακριβώς. Θα το δοκιμάσω, ίσως είναι και ευκαιρία να κόψει και ο μικρός μου το μπιμπερό (18 μηνών εκείνος).

Ναι κι εμενα σαν ιδεα μου ειχε φανει καλη...και μαλιστα πετυχαινε.Αρκει να μην κανεις κι εσυ πισω.Αν την ωρα που τα βαλεις να μαζεψουν τα μπιμπερο αρχισει η γκρινια και λενε "Δε ελω...το μπιμπερο μου...κλπ" εσυ μεινε ηρεμη χαμογελαστη και μη κανεις πισω.Να επιμενεις οτι τα μωρακια τα εχουν αναγκη και δε γινεται να τους τα στερησουμε και οτι θα στεναχωρηθει η νεραιδα αν δε της δωσουμε τα μπιμπερο.Και φυσικα μη ξεχνας να αναφερεις οτι στη θεση τους η νεραιδα θα αφησει δωρακι.

Αυτα ελεγε η νταντα...αυτα συ λεω.Ευχομαι να πετυχει.

Εμενα ο μικρος με τπτ να παρει ουτε πιπιλα ουτε μπιμπερο.Μονο με το καλαμακι πινει.

To δοκίμασα! Το αποτέλεσμα¨: ο μεγάλος ξέσπασε σε κάτι κλάματα... τρομερά στο άκουσμα της ιστορίας με τη νεράιδα. Τόσο πολύ που ένιωσα ένοχη που ήθελα να του κάνω κάτι τόσο κακό. Όσο για το γάλα το φ΄ρεσκο, μου είπε οτι δεν του αρέσει και δε θα το πιεί ποτε!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

αχ.... κι εμένα ο μεγάλος είναι 3.5 ετών και πίνει γάλα μόνο με το μπιμπερό...δεν είναι ότι δεν θέλει το ποτήρι, αλλά με το ποτήρι πίνει 2 γουλιές και μετά το αφήνει και άντε να τον κάνεις να το ξαναπιάσει... τουλάχιστον με το μπιμπερό το πίνει συνεχόμενα....

Το γάλα το φρέσκο πολλές φορές δεν αρέσει στα παιδιά για αυτό όντως επικεντρώσου αρχικά μόνο στο να κόψεις το μπιμπερό.Αν φοβήθηκε με την νεράιδα άστο, μην τρομάξει και έχεις και άλλα.Εγώ αυτό που έκανα, όταν ο μεγάλος ήταν 2,5 χρονών, ήταν η επιβράβευση.Δηλαδή τι αρέσει πολύ στο γιο σου?Εμένα του άρεσαν τα αυτοκόλλητα, τα λατρεύει και τα ήθελε κολλημένα στα χεράκια του.Ξεκίνησα λοιπόν με το να του εξηγώ ότι είσαι μεγάλος πια και τα μεγάλα παιδιά πίνουν με ποτήρι και άλλα τέτοια.Την πρώτη φορά που το δοκίμασε ήπιε λίγο και του έδωσα ένα αυτοκόλλητο.Μετά πιο πολύ και πιο πολύ κ.λ.π.Όταν έφτασε στο να το πιει όλο και σχετικά γρήγορα του έδωσα ένα πιο μεγάλο αυτοκόλλητο.Κάπως έτσι τα καταφέραμε και σταδιακά "κόψαμε" και το αυτοκόλλητο.

Για το φρέσκο, αφού καταφέρετε να κόψετε το μπιμπερό, δοκίμασε διάφορες μάρκες.Εμένα στην αρχή έπινε μόνο το γάλα Βραχιάς, τώρα τα πίνει σχεδόν όλα.

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

αχ.... κι εμένα ο μεγάλος είναι 3.5 ετών και πίνει γάλα μόνο με το μπιμπερό...δεν είναι ότι δεν θέλει το ποτήρι, αλλά με το ποτήρι πίνει 2 γουλιές και μετά το αφήνει και άντε να τον κάνεις να το ξαναπιάσει... τουλάχιστον με το μπιμπερό το πίνει συνεχόμενα....

Αυτό ίσως να το έχεις για κάποιο διάστημα.Και εμείς στην αρχή κάναμε κανά μισάωρο και βάλε για να το πιούμε όλο.Σταδιακά όμως ελαττώθηκε ο χρόνος και έφτασε στα 2 λεπτά!Δεν θα πρέπει να κάνεις πίσω, το ξέρω είναι σπαστικό και κουραστικό να περιμένεις τόση ώρα για ένα ποτήρι γάλα, αλλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή.Εγώ όταν το άφηνε το ποτήρι και πήγαινε πχ να παίξει, του εξηγούσα όμορφα ότι τώρα είναι η ώρα που πίνουμε το γάλα όταν το τελειώσεις θα διαβάσουμε το παραμύθι μας!

Αυτό ίσως να το έχεις για κάποιο διάστημα.Και εμείς στην αρχή κάναμε κανά μισάωρο και βάλε για να το πιούμε όλο.Σταδιακά όμως ελαττώθηκε ο χρόνος και έφτασε στα 2 λεπτά!Δεν θα πρέπει να κάνεις πίσω, το ξέρω είναι σπαστικό και κουραστικό να περιμένεις τόση ώρα για ένα ποτήρι γάλα, αλλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή.Εγώ όταν το άφηνε το ποτήρι και πήγαινε πχ να παίξει, του εξηγούσα όμορφα ότι τώρα είναι η ώρα που πίνουμε το γάλα όταν το τελειώσεις θα διαβάσουμε το παραμύθι μας!

έχεις δίκιο, απλά τις καθημερινές που πάει παιδικό, κοντεύουμε να χάνουμε το σχολικό και αγχώνομαι. μάλλον θα πρέπει να τον ξυπνάω κάνα μισάωρο νωρίτερα...

Και εμένα πέρσι αυτός ήταν ο φόβος μου και το άγχος μου!Κάθε πρωί μαρτύριο, οπότε τον ξύπναγα νωρίτερα μέχρι να αυξήσουμε ταχύτητες:)

Διαφημίσεις

Και εμένα πέρσι αυτός ήταν ο φόβος μου και το άγχος μου!Κάθε πρωί μαρτύριο, οπότε τον ξύπναγα νωρίτερα μέχρι να αυξήσουμε ταχύτητες:)

θα ξεκινήσω πάλι κανένα Σαββατοκύριακο χαλαρά και θα επιμείνω!!!

Κορίτσια ποτέ θεωρείτε πως είναι ιδανική ηλικία για να κόψουμε το μπιμπερο;; Διάβασα ένα κείμενο που έλεγε ότι την πιπίλα πρέπει να την κόψουμε πάνω στον χρόνο.Το μπιμπερό όμως ποτέ;;;

Δεν ξέρω, όμως μου είπαν οτι λόγω μπιμπερό τσεβδίζει ο μεγάλος μου, που είναι 3,5 ετών και ο οποίος έκοψε μόνος του την πιπίλα στους 13 μήνες.

Ώχ Παναγιά μου...εμένα το κοριτσάκι μου είναι 26 μηνών και έχω δοκιμάσει διάφορα φρέσκα γάλατα αλλά είναι ανένδοτη. Μόλις το μυρίζει το αφήνει χωρίς ούτε καν να το δοκιμάσει. Καλά για το μπιμπερό όυτε λόγος ακόμα να το κόψουμε ... πρώτα το γάλα και μετά βλέπουμε για ποτηράκι!Θα δοκιμάσω το γάλα Βραχιάς που γράφει η manoula23!Πού μπορώ να το βρώ?

ξεκινησαμε μετα τα 2,5 να αραιωνουμε τη σκονη με φρεσκο

δηλαδη, εβαζα στην αρχη 200 σκονη 100 φρεσκο, εμενα η παιδιατρος μου μου προτεινε ή το νουνου calci plus ή το βιολογικο ολυμπος.

μετα 150 σκονη 150 φρεσκο και ουτο καθεξης

μεχρι που σημερα μετα απο 2 μηνες πινουμε μονο φρεσκο οποιο απο τα 2 βρω ή το νουνου ή το βιολογικο:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

να προσθεσω οτι ο μικρος μου ειναι και του γαλατος , τρελενεται θα μπορουσε να πινει 2 μπιμπερο για βραδυ αλλα δεν του το δινω!!!!:mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Ώχ Παναγιά μου...εμένα το κοριτσάκι μου είναι 26 μηνών και έχω δοκιμάσει διάφορα φρέσκα γάλατα αλλά είναι ανένδοτη. Μόλις το μυρίζει το αφήνει χωρίς ούτε καν να το δοκιμάσει. Καλά για το μπιμπερό όυτε λόγος ακόμα να το κόψουμε ... πρώτα το γάλα και μετά βλέπουμε για ποτηράκι!Θα δοκιμάσω το γάλα Βραχιάς που γράφει η manoula23!Πού μπορώ να το βρώ?

Καλημέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια!Θέλει υπομονή το πράγμα!

Το γάλα βραχιάς το έβρισκα στον Βασιλόπουλο κυρίως, αλλά με κάθε επιφύλαξη νομίζω πως το έχουν και άλλα σουπερ μαρκετ.Πάντως σίγουρα ο βασιλόπουλος το έχει.:)

• 1 month later...

Χαιρετω ολες τις μανουλες!!! Λοιπον το αστερακι μου ειναι 18 μηνων και η παιδιατρος μας ειπε να αρχισουμε το φρεσκο γαλα σιγα-σιγα. Πρεπει να αναφερω οτι α)δεν εχουμε κοψει την πιπιλα ακομα και β)πινουμε νερο και χυμο σε ποτηρι απο 15 μηνων και με καλαμακι απο 13 μηνων.

Πριν απο 2-3 μηνες σκεφτηκα να κοψω το μπιμπερο και ενα πρωι του εβαλα λιγο απο το γαλατακι που πινει στο ποτηρακι του και μολις του το εδωσα μου το επεστρεψε πισω. Σκεφτηκα λοιπον οτι τωρα που θα δωσουμε φρεσκο γαλα ειναι μια καλη ευκαιρια να του το δωσω κατευθειαν στο ποτηρι. Επισης,αρχισα να του δινω λιγο φρεσκο γαλα για να συνηθιζει τη γευση,σημερα-πρωτη μερα-ηπιε 50 ml. Μηπως θα επρεπε να του δωσω το φρεσκο στο μπιμπερο για να το συνιθισει σα γευση και επειτα να κοψω το μπιμπερο?

Και κατι ασχετο: Πρωτα κοβουμε την πιπιλα ή το μπιμπερο?Εμενα μου φαινεται πιο λογικο πρωτα το μπιμπερο.

εμενα πινουν εβαπορε και να σας πω την αληθεια δε τρελαινομαι να πιουν φρεσκο μιας και δε το πινω ουτε εγω γιατι μου φαινεται αγευστο και νερουλο. ( κι εγω εβαπορε πινω, μαρεσει που ειναι πιο πηχτο βαζω και σοκολατα μεσα, ε... ετσι εχω μαθει). Οσες φορες εχουν παει μαζι με το μπαμπα της κ εχουν διαλεξει μαζι γαλα φρεσκο παιδικο τελικα ο μπαμπας το πινει!!! μονο μιλκο θελει η σκ@τουλα!!!! ουτε καν το junior το σοκολατουχο... το αλλο το μυριζει και μου λεγε θυμαμαι παλιοτερα " δε το θελω ειναι ψευτικο" κι εκλαιγε...καταλαβαινει ακομα κ οταν ειναι αλλη μαρκα εβαπορε, και δε το πινει!!!!

Η μεγαλη μου ειναι 4 και κατι....τη πιπιλα την εκοψε περσι στα 3 μισι εντελως χωρις παρατραγουδα,,,,Αλλα αυτο με το μπιμπερο νομιζω θα μας παει μακρια...Εκτος του οτι βλεπει τη μικρη με το μπιμπερο (της οποιας αν το κοψω δε νομιζω να καταφερει να πιει γαλα, και τωρα με το μπιμπερο το πινει με τα χιλια ζορια. ΤΩΡΑ Προσπαθουμε κ τη πανα οποτε μια αλλαγη τη φορα :)) θελει να ξαπλωσει και να το τελειωσει, βεβαια σε χρονο dt!!!!!

Εχουμε παρει 10 ποτηρια τιποτα. Δε θελω να τη πιεσω ακομα oυτε με τα δοντια εχουμε καποιο θεμα ουτε ψευδιζει...να την αφησω κι οσο παει?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Μην τα κοψεις και τα δυο συγχρόνως. Ξεκίνα με το Μπιμπερό.

Αυτά που δούλεψαν σε μας:

Μπιμπερό - Μια ωραια μερα είπαμε οτι χαλάσανε οι θηλές ( ή σπασανε τα μπουκάλια ) και ειναι κλειστά τα μαγαζια για να παρουμε αλλα. Την επομένη ημερα του ειπαμε οτι δεν ειχε το μαγαζι και ισως φερει αργότερα. Σε 3 ημέρες ειχε ξεχασει το μπιμπερο. Ειχαμε παρει καινουργια "παγουρακια" για να πινει απο εκει.

Γάλα- Μου το ειχε πει και η παιδιατρος. Ξεκινάς με το να αραιωνεις το γαλα σου σκονη, με λιγη ποσοτητα φρεσκου γαλακτος. Ανα 3 ημερες αυξανεις την ποσοτητα φρεσκου, μειωνοντας την σκονη μεχρι να φτασει να πονει μονο φρεσκο. Με αυτον τον τροπο συνηθιζει την γευση και δεν του φαινεται η διαφορά.

Εμενα στ'αληθεια χαλασαν οι θηλες(λιγο ακομα και θα τις εμενε κομματι στο στομα) και της το εδωσα στο εκπαιδευτικο και το ηπιε(14 μηνων περιπου) Ειναι ομως ενα ωραιο ποτηρακι και δεν ειναι τοσο σκληρο το σημειο που πινει

Απο προχθες ξεκινησα φρεσκο (την αφησα να πεινασει λιγακι παραπανω) και το ηπιε Σημερα το πρωι της το εδωσα λιγο πιο δροσερο και το ηπιε και παλι (σαν να μην καταλαβε την διαφορα...τι να πω...)

p7z6p3.pngsQqep3.png

το παραδειγμα με την νεραιδα το χρησιμοποιησα κι εγω...στην πιπιλα..με αυτον τον τροπο την εκοψε ο μεγαλος στα 2 και 3 μην και τα διδυμα στα 2 ακριβως..ευτυχως δεν ειχαμε δραματα..τις πρωτες δυο μερες λιγο τη ζητουσαν και μετα οκ..

στο θεμα γαλα...

ο μεγαλος μου το εκοψε 13 μηνων..δεν ηθελε με τιποτα....ειχα κανει την αλλαγη κατευθειαν σε φρεσκο και ενω το ηπιε 1 μηνω ξαφνικα το εκοψε-μιλαω για δελτα αντβανς..κατα καιρους τον προσπαθουσα αλλα αυτος ανενδοτος...ειχαμε τρελαθει να τρωμε γιαουρτια...καπου στους 17 μηνες τον εδωσα με ποτηρακι της nuby αυτα με το καλαμακι σιλικονης..βλεποντα παιδιικο...αυτο ηταν...αρχισε να το ξαναπινει!!!!!!καποια στιγμη επρεπε να σταματησω το αντβανς...το φρεσκο το επινε με το ζορι....κι ετσι καπου στα 3 αρχισε να το πινει με hemo..απο το να μην πινει καθολου...

τα διδυμα μολις γιναν 12 μηνων τα εδωσα κατυεθειαν φρεσκο κι οχι αντβανς,,το δεχτηκαν πολυ καλα...και εβλεπαν και τον αδερφο τους με το ποτηρακι οποτε το πινουν απο τοτε κι αυτα ετσι!!!!τους βαζω λιγο παιδικο και πινουν το γαλατακι τους πρωι βραδυ..πολλες φορες ζητανε και μεσημερι...

Τελικα μαλλον πρεπει να τα κανω ενα-ενα. Πρωτα τα συνιθησει το φρεσκο γαλα και μετα να κοψουμε το μπιμπερο. Η παιδιατρος μας ειπε να κοβουμε μια μεζουρα απο τη σκονη και να συμπληρωνουμε με φρεσκο,κοκ. Νομιζω οτι οσο πιο μεγαλο ειναι ενα παιδακι τοσο πιο δυσκολο ειναι να του εισαγεις καινουργια γευση,ειδικα στο γαλα. Τωρα εχει δοκιμασει τοσα πραγματα και εχει αποψη...μολις μιλησει για τα καλα ο Θεος βοηθος!

Σημερα θα κανω την πρωτη αποπειρα με το φρεσκο.Το μπιμπερο αργοτερα....!

• 6 months later...

τελικα η μεθοδος να αραιωνεις το φρεσκο με την σκονη πετυχαινει κοριτσια!!ευχαριστουμε για την βοηθεια!!το μπιμπερο ομως δεν κοβεται ευκολα...ειμαστε σχεδον 3 χρονων και ακομα με τα μπουκαλια...τι θα γινει?οσο μεγαλωνουν τοσο πιο δυσκολα κοβονται οι συνηθειες....

xvt3p3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

τώρα αγχώθηκα!!!!!!!!

ο γιος μου είναι σχεδόν 2 χχρονών και πίνει νερό, χυμό, γάλα κλπ από το μπιμπερό. Δεν ήξερα ότι το κοβουμε τόσο νωρίς και δε μου κοψε ποτέ να ρωτήσω και την παιδίατρο.

Τα εκπαιδευτικα ποτηράκια πώς είναι?

αν του δώσω υγρό σε ποτήρι είμαι σίγουρη ότι η πρώτη του κίνηση θα είναι να το αδειάσει κατω. Ήδη προσπαθεί να αδειάσει το περιεχόμενο του μπιμπερό ζουλώντας τη θηλη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...