Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται την ημέρα;

lady77ng

Recommended Posts

Το μωράκι μου είναι 2 μηνών. Είμαι από τις πολύ τυχερές και το βράδυ κοιμάται γύρω στις 8 ώρες. Όλη μέρα όμως δεν κοιμάται. Αφού φάει γλαρώνει κοιμάται για κανα μισάωρο και μετά τίποτα. Άλλες φορές τον αφίνω και κλαίει και στο τέλος αποκοιμιέται. Άλλες τον βάζω στο ριλάξ και κάθεται αλλά μετά από λίγο πάλι γκρινιάζει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν προλαβαίνω να κάνω τις δουλειές μου.

Διαφημίσεις

Ασε το μωρακι σου να φτιαξει δικο του προγραμμα,μν το αφηνεις να κλαιει ειναι κριμα...αν θελει να κοιμηθει θα κοιμηθει,αν δν θελει αστο,αφου κοιμαται καλα το βραδυ μπορει να μν θελει αλλο,μπορει να το ενοχλει κατι..κ εγω στην αρχη νομιζα οτι τα πολυ μωρακια πρεπει να κοιμουνται συνεχεια και ολο το κουνουσα αλλα αυτο δν ηθελε...οποτε ασε το να σε καθοδηγησει αυτο...

Εγώ θα σου πρότεινα να αφήσεις λίγο τις δουλειές στην άκρη, που ούτως ή άλλως δεν τελειώνουν ποτέ. Δεν πειράζει που δεν θα προλάβεις να τα κάνεις όλα. Κατσε με το μικρό σου, παρτον αγκαλιά, τραγουδήστε. Κοιμάται αρκετές ώρες το βράδυ για τόσο μικρό μωρό. Αυτό μόνο θα έπρεπε να σε χαροποιεί πολύ, αφού συνήθως τα περισσότερα μωρα ξυπνάνε συνεχώς. Και η μέρα παλεύεται, το βράδυ όμως;

Για το κλάμα θα συμφωνήσω με τη Ria. Κριμα είναι. Και για να κλαίει σημαίνει ότι κατι θέλει. Την προσοχή σου, την αγκαλιά σου, κουβεντούλα.

Αν κατσεις και το σκεφτεις λιγο λογικα θα καταλαβεις οτι ειναι χαζο να προσπαθεις σωνει και νετ να κοιμησεις με το ζορι ενα παιδι που δε θελει για να κανεις δουλειες.ΜΑθε να κανεις τις δουλειες σου μαζι με το παιδι.Εγω το εβαζα στο μαρσιππο και εκανα τα παντα.Και ο δικος μου δε κοιμοταν ουτε τη νυχτα.Και παλι καλα να λες που κοιμασια τη νυχτα.Εμεις χρονιζουμε σε λιγες μερες και 8 ωρες σερι δε μου εχει κοιμηθει ποτε.Συγγνωμη αλλα να αφηνεις το παιδι να κλαιει...2 μηνων βρεφακι...απορω πως το κανεις...ή να εχεις την απαιτηση να καθεται στο ρηλαξ με τις ωρες για να βολευεσαι εσυ το θεωρω λιγο κουλο.Παιδι ειναι...τη μαμα του θελει να το παρει αγκαλιτσα.

Κοριτσια με παρεξηγεισατε! Δεν τον αφινω να κλαιει και με τις ωρες! Και φυσικα οχι για να κανω δουλειες! Απλα υπαρχουν στιγμες που του κανω τα παντα και παλι κλαιει. Εκει μου ειπε ο παιδιατρος να τον αφινω λιγακι να γκρινιαξει μηπως ειναι ιδιοτροπιες! Μετα απο λιγο οντως κοιμαται. Οχι οτι πλανταζει! Την λυση με τον μαρσιπο δεν την ειχα σκεφτει! Σ'ευχαριστω πολυ!:)

Διαφημίσεις

Σιγά καλέ,πέσατε να την φάτε την κοπέλα!!!!:-P:-P:-P:-P

Μιά από τα ίδια σχεδόν.Κοιμάται το πολύ έξι ώρες συνεχόμενες το βράδυ και μετά αρχίζουμε νιαρ,νιαρ και μικροξυπνήματα μέχρι τις 9 το πρωί.Την μέρα αν κοιμηθεί κανα μισάωρο στο κρεβάτι μας είναι ζήτημα.Η γιατρός μου είπε πως επουδενί δεν την αφήνω να κλαίει.Λογικόν.Όμως πρέπει να δουλέψω(δουλεύω σπίτι με τρελά ωράρια μπροστά σε υπολογιστή) καθότι το τζόκερ δεν το χω κερδίσει(ακόμα)και πρέπει να αγοράσουμε και το γάλα της μανδάμ.

Οπότε επιστρατεύτηκε η γιαγιά η οποία ασχολείται με το μωρό πολλές ώρες ημερισίως.Αποτέλεσμα νοιώθω σκ@τ@.Την κόρη μου την κρατάω πολύ λιγότερο από όσο θέλω στην αγκαλιά μου.Το βράδυ κατάκοποι σύζυγοι μοιράζονται τα βρεφικά χρέη.Αν μπορούσα να μένω ξύπνια το βράδυ μόνο και μόνο για να την χορτάσω και να με χορτάσει θα το κανα,αλλά η άτιμη η φύσις μου λέει πως χρειάζομαι ύπνο.Αν κοιμόταν λίγες ώρες την ημέρα θα χα το χρόνο να τελειώσω καμιά δουλειά έστω και λιγότερη και να ασχοληθώ μαζί της.Τώρα την νοιώθω συνέχεια στην αγκαλιά της μάνας μου ,να βλέπει το πρόσωπό της ,να συνηθίζει την μυρωδιά της και μου ρχετε να ουρλιάξω.

NVVvp2.png

Κοριτσια με παρεξηγεισατε! Δεν τον αφινω να κλαιει και με τις ωρες! Και φυσικα οχι για να κανω δουλειες! Απλα υπαρχουν στιγμες που του κανω τα παντα και παλι κλαιει. Εκει μου ειπε ο παιδιατρος να τον αφινω λιγακι να γκρινιαξει μηπως ειναι ιδιοτροπιες! Μετα απο λιγο οντως κοιμαται. Οχι οτι πλανταζει! Την λυση με τον μαρσιπο δεν την ειχα σκεφτει! Σ'ευχαριστω πολυ!:)

Δοκιμασε το...παρε ενα sling.Εγω τον εβαζα μπροστα σε ορθια θεση...ακουμπαγε στο στηθος μου και κοιμοταν κι εγω εκανα τα παντα.Μεχρι και ηλεκτρικη σκουπα εβαζα κι αυτος αταραχος...αρκει να ακουμπουσε πανω στο δερμα μου.Φυσικα ετσι και εκανα πως τον εβαζα στην κουνια ξυπναγε.Αυτα μεχρι 4ων μηνων περιπου...απο κει και μετα δεν το ηθελε με τπτ....αρχιε ομως να κοιμαται λιγο τα πρωινα στο καροτσι.Ζησε αυτες τις στιγμες....περνανε και δε ξαναγυριζουν.Τωρα 11 μηνων ο μικρος μου αλωνιζει ολο το σπιτι...βοηθαει σε ολες τις δουλειες...εκει να δεις...και ουτε λογος για αγκαλια.

Λέτε να μην λυπάται η μάνα το παιδί της και να το λυπάστε εσείς περισσότερο;Κάθε μάνα ξέρει τι κάνει με το παιδί της και σίγουρα όλες οι κινήσεις της είναι από αγάπη για αυτό.

Πάντως και τα μισάωρα ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αρκετά για κάποια μωράκια.Έτσι έκανε ως μωρό και η κόρη μου

Πρώτα είμαστε Μάνες και μετά νοικοκυρες.Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και τελικά αλλαξα εγω και οχι το παιδί μου.Το σπίτι πριν το μάζευα με την ησυχία μου σε δυο ώρες και τώρα σε μισή ώρα γυαλίζει.Δεν μπορείς να επιβάλλεις το μωρό να κοιμηθεί...Οπότε διαμόρφωσε εσυ το προγραμμα σου σύμφωνα με τις ανάγκες του...

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Διαφημίσεις

Ιδιοτροπίες 2 μηνών βρεφάκι???? :confused: Σε αυτή την ηλικία τα μωράκια κλαίνε γιατί χρειάζονται κάτι (φαί, άλλαγμα, αγκαλιά κλπ) και εμείς είμαστε εκεί για να καλύπτουμε τις ανάγκες των μωρών μας. Προτεραιότητα έχουν αυτά.

Eμεις μολις μπηκαμε στον τεταρτο και την ημερα σπανια κοιμαται πανω απο μισαωρο.αυτο γινεται απο 20 ημερων.βεβαια μου κοιμαται απτις 10.30 μεχρι 12 το μεσημερι την αλλη μερα.μονο στις 8 το πρωι την ξυπναω για το γαλα της και κοιμαται κατευθειαν.το κανε μονη της αυτο το προγραμμα απο 40 ημερων.οσο και αν προσπαθησα να μην μου κοιμαται το πρωι και να κοιμαται κανα 2ωρο το μεσημερι,τιποτα.

το πηρα αποφαση και δουλειες κανω αναγκαστηκα το πρωι.

πιστευω οτι ειναι στο παιδι,παντως.

η παιδιατρος μουχε πει,οταν ηταν 20 ημερων,που της κλαιγομουν οτι γιατι αλλα μωρα κοιμουνται και τη μερα,οτι ειναι φυσιολογικο οσο μεγαλωνουν να κοιμουνται λιγοτερες ωρες τη μερα.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Κι εγώ στην ίδια φάση είμαι με τον μπέμπη μου, 4,5 μηνών τώρα. Την μέρα κοιμάται μισαωράκια........... δεν προλαβαίνω να τελειώσω καμία δουλειά!!!! Την κουζίνα την αφήνω στη μέση, το καθάρισμα το ίδιο, τα ρούχα.... όλα!! Χαλάλι του όμως!! Το πήρα απόφαση ότι έτσι θα γίνονται οι δουλειές από δω και πέρα.... Αν σου κοιμάται καλά το βράδι, μην παραπονιέσαι!! Τουλάχιστον ξεκουράζεσαι!! Να βοηθάει η γιαγιά και μην ανησυχείς, όλα μπαίνουν στο ρυθμό τους!!!!

Εκει μου ειπε ο παιδιατρος να τον αφινω λιγακι να γκρινιαξει μηπως ειναι ιδιοτροπιες! Μετα απο λιγο οντως κοιμαται.

Κι εμένα το έκανε αυτό όταν ήταν μικρούλης, στάνταρ θα κλαψούριζε 5-10 λεπτά πριν αποκοιμηθεί. Δεν είναι "ιδιοτροπίες" ακριβώς, είναι ένας τρόπος να χαλαρώσει για να τον πάρει ο ύπνος. Εμένα μου το έκανε κάθε βράδυ σχεδόν και μερικές φορές και την ημέρα. Αν το κλάμα γινόταν γοερό, τον έπαιρνα αγκαλιά μέχρι να ησυχάσει, αλλιώς τον άφηνα να κλάψει και να αποκοιμηθεί μόνος του.

Γύρω στους 6 μήνες βρήκαμε τη σειρά μας. Τώρα πλέον πάει για ύπνο συγκεκριμένες ώρες, και δεν κλαίει πια εκτός αν έχει περάσει η ώρα του ύπνου του και νυστάζει.

Κι εμένα η μπέμπα μου(2,5 μηνών) τα ίδια! Μέσα στην ημέρα κοιμάται κάτι 10λεπτα συνήθως! Τη νύχτα όμως χτυπάει 10ωρα έως και 12ωρα! Σήμερα κοιμήθηκε 2 ωρίτσες το μεσημέρι μετά από προσπάθεια δική μου και του άντρα μου! Είναι εξαντλητικό να μην κοιμάται, σας καταλαβαίνω κορίτσια. Εγώ τις δουλειές μου τρέχω να τις κάνω όταν αποφασίσει να κάτσει για λίγο στο ριλάξ(κανα 20λεπτο τη φορά δηλαδή). Μετά φτου κι απ'την αρχή, αλλά έτσι είναι...σαν μανούλες θα ταλαιπωρηθούμε, αλλά το αξίζουν τα μωράκια μας! Ούτε να φάω δεν καταφέρνω καλα-καλά, αλλά τουλάχιστον έχασα όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης σε 2 μήνες, οπότε κάτι καλό βγήκε κι απ' αυτό...

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια θέλω να ρωτήσω κάτι.Διαβάζω συχνά για τον μάρσιπο,σλινγκ κ.λ.π.

Αλήθεια μπορείτε να κάνετε και τις δουλειές σας μ'αυτον;Εγώ σκέφτομαι πως δεν θα μπορώ να μαγειρέψω γιατί θα φοβάμαι να πλησιάσω κουζίνες,καυτά νερά ,φούρνους,λάδια με το μωρό.Δεν θα μπορώ να καθαρίσω γιατί πως θα χρησιμοποιήσω αζαξ,χλωρίνες κ.λ.π.Ούτε να αδειάσω το πλυντήριο γιατί δεν θα μπορώ να σκύψω.Δεν το συζητώ για την δουλειά μου.να εκθέσω το μωρό μου τόσες ώρες μπροστά στον υπολογιστή ούτε συζήτηση.Θέλω να πάρω έναν αλλά πέρα από βόλτες και πέρα δώθε μες στο σπίτι δεν νομίζω πως θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.Κι αν είναι μόνο για να μην κουράζονται τα χέρια στις βόλτες δεν σώζομαι.Μακάρι να χα χρόνο γι αυτά και ας μου βγαιναν και τα χέρια.Το να λέμε μην κάνετε δουλειές μια κουβέντα είναι.Πρέπει να φάμε,πρέπει το παιδί να ζει σε καθαρό περιβάλλον και πρέπει κάπως να μπαίνουν και λεφτά στο σπίτι.Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω πως κάνετε δουλειές με τον μάρσιπο.Χελπ..

NVVvp2.png

Κορίτσια, εσάς τα μωράκια σας όταν είναι ξύπνια θέλουν συνέχεια να τρώνε; Εγώ έχω ένα μπέμπη 1,5 μηνών που τη μέρα κοιμάται 40λεπτα και τη νύχτα τώρα τελευταία καταφέραμε να κοιμόμαστε ένα ολόκληρο 4ωρο και από δύο 2ωρα. Τον θηλάζω αποκλειστικά οπότε΄, όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ κουραστικό. Διότι για να κοιμηθεί 40' τη μέρα, είναι ξύπνιος γύρω στη μιάμιση ώρα κάθε φορά κατά τη διάρκεια της οποίας τρώμε, ρευόμαστε, ξανατρώμε, ξαναρευόμαστε, αλλάζουμε πάνα, κλπ.

Αναρρωτιέμαι, τα δικά σας μωρά όταν είναι ξύπνια, τι άλλο κάνουν εκτός από το να τρώνε;

tot72, εγώ τον μάρσιπο δεν τον βολεύτηκα μέσα στο σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω καμία δουλειά. Έξω μόνο τον χρησιμοποίησα, στο σούπερ μάρκετ και σε εκδρομές. Για σλινγκ (μάρσιπο αγκαλιάς) ούτε λόγο - δεν δεχόταν με τίποτα ο μικρός να μπει μέσα!

Maria1984, στην ηλικία αυτή τι άλλο να κάνουν; Μαμ, κακά και νάνι! :wink: Είναι ζόρι, ειδικά όταν θηλάζεις αποκλειστικά... αλλά με τον καιρό βελτιώνονται τα πράγματα. Υπομονή.

Καλημέρα κι απο μενα!

Ο μικρος μου ειναι 2 μηνων και θελει ολη μερα να ειναι στην αγκαλια μου. Ακομη και οταν κοιμηθει (για μιση ωρα, οχι παραπανω) αν προσπαθησω να τον αφησω ξυπναει αμεσως και κλαιει. Περιμενω πως και πως το βραδυ που, για καλη μου τυχη, κοιμαται δυο πενταωρα. Δουλειες στο σπιτι δεν προλαβαινω να κανω. Δεν καθεται ουτε στην αγκαλια του μπαμπα του. Ισως επειδη τον θηλαζω αποκλειστικα αισθανεται οτι εξαρταται απο εμενα. Αγορασα και sling, αλλα δεν καθεται με τιποτα. Εχει πεσει ολο το βαρος των οικιακων εργασιων στον αντρα μου, χωρια που αισθανεται οτι τον απορριπτει ο μικρος. Εχετε καμια ιδεα πως να τον κανω να ξεκολλησει απο πανω μου και να αναπτυξει μια καλυτερη σχεση με τον μπαμπα του;

Ο πιτσιρίκος μας είναι:

iZMwp2.png

Ηρθες για να με τρελάνεις!!! 19/10/2011

Αλήθεια μπορείτε να κάνετε και τις δουλειές σας μ'αυτον;Εγώ σκέφτομαι πως δεν θα μπορώ να μαγειρέψω γιατί θα φοβάμαι να πλησιάσω κουζίνες,καυτά νερά ,φούρνους,λάδια με το μωρό.Δεν θα μπορώ να καθαρίσω γιατί πως θα χρησιμοποιήσω αζαξ,χλωρίνες κ.λ.π.Ούτε να αδειάσω το πλυντήριο γιατί δεν θα μπορώ να σκύψω.Δεν το συζητώ για την δουλειά μου.να εκθέσω το μωρό μου τόσες ώρες μπροστά στον υπολογιστή ούτε συζήτηση.Θέλω να πάρω έναν αλλά πέρα από βόλτες και πέρα δώθε μες στο σπίτι δεν νομίζω πως θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.Κι αν είναι μόνο για να μην κουράζονται τα χέρια στις βόλτες δεν σώζομαι.Μακάρι να χα χρόνο γι αυτά και ας μου βγαιναν και τα χέρια.Το να λέμε μην κάνετε δουλειές μια κουβέντα είναι.Πρέπει να φάμε,πρέπει το παιδί να ζει σε καθαρό περιβάλλον και πρέπει κάπως να μπαίνουν και λεφτά στο σπίτι.Πραγματικά με ενδιαφέρει να μάθω πως κάνετε δουλειές με τον μάρσιπο.Χελπ..

Κοιτα για το μαγειρεμα δε θα το χρησιμοποιησεις γιατι εννοειται δε θα εκθετεις το παιδι σε κινδυνο.

Για το καθαισμα...εγω ετσι κι αλλιως με το μωρο δε χρησιμοποιω απορρυπαντκα.Καθαριζω το σπιτι ολο με ξυδι και πρασινο σαπουνι.Μονο στο μπαιο βαζω απορυπαντικα.Τα υπολοιπα ια χαρα τα κανεις..και να σκυψεις μπορεις και ολα.Εγω εβαζα ηλεκτρικη,σφουγγαριζα,ξεσκονιζα,διπλωνα τα ρουχα,εστρωνα το κρεβατι,εβαζα πλυντηριο.Ε τα βασικα τα εκανα....ετσι κι αλλιως δε με ενοιαζε να λαμποκοπανε τα παντα.

Φυσικα μιλαω για μικρο μωρακι...μεχρι τριων μηνων...τωρα για μεγαλυτερο παιδακι δεν ξερω..αλλα δε το χρειαζεσαι κιολας νομιζω μετα.

Όλα αυτά , τα πέρασα. Ήμουν μόνη μου , χωρίς βοήθεια από πουθενά , παρά μόνο από τον άντρα μου από το μεσημέρι και μετά που επέστρεφε από την δουλειά... Όχι , δεν λέω οτι είμαι η μαμά-θαύμα . Καμία σχέση . Υπάρχουν πολλοί καλύτερα και αρτιότερα πρότυπα μητρός. Απλώς με τον καιρό , μαθαίνεις το μωρό σου και σε μαθαίνει και αυτό . Κι εγώ παράτησα για κάποιο διάστημα τα οικιακά , γιατί δεν προλάβαινα.. Θυμάμαι μια φορά αξέχαστα που δεν είχα προλάβει καν να πλύνω τα μπιμπερό όταν επέστρεψε κάπως νωρίτερα ο σύζυγος και μου έβαλε καβγά...Εγώ φυσικά τον στόλισα κανονικά διότι μόνο εγώ ήξερα τί τραβούσα όταν ήμουν μόνη μου. Ούτε για κατούρημα δεν μπορούσα να πάω τα πρωινά , στην κυριολεξία..Μπάνιο έκανα στην χάση και στην φέξη διότι ακόμα κι όταν ήτανο σύζυγος μαζί μου , με το που ξεκινούσε το κλάμα δεν μπορούσε να τον κάνει καλά και έχχει τύχει να βγώ με τις σαπουνάδες από το μπάνιο... Μόνο αυτό σας λέω .

Μετά έμαθα κι εγώ , κανόνισα κάπως το πρόγραμμα, έμαθε κι ο γιός μου. Τώρα είναι 13 μηνών και είμαστε μαμά-μπαμπάς-γιός cool

\ !!! χαχαχαχ Η γυναίκα είναι " κατασκευασμένη" για να βρίσκει τον τρόπο.... φιλιά και καλή υπομονή σε όλες σας.

tot72, εγώ τον μάρσιπο δεν τον βολεύτηκα μέσα στο σπίτι, δεν μπορούσα να κάνω καμία δουλειά. Έξω μόνο τον χρησιμοποίησα, στο σούπερ μάρκετ και σε εκδρομές. Για σλινγκ (μάρσιπο αγκαλιάς) ούτε λόγο - δεν δεχόταν με τίποτα ο μικρός να μπει μέσα!

Maria1984, στην ηλικία αυτή τι άλλο να κάνουν; Μαμ, κακά και νάνι! :wink: Είναι ζόρι, ειδικά όταν θηλάζεις αποκλειστικά... αλλά με τον καιρό βελτιώνονται τα πράγματα. Υπομονή.

κι εγώ sling είχα αλλά δεν άρεσε σε κανένα από τους 2, ο μικρός από πολύ μωρό ήταν ψιλοστενάχωρος και ήθελε άπλα, κι εγώ ζεσταινόμουνα υπερβολικά, γέννησα μέσα αυγούστου, από την άλλη είχα πάντα την αίσθηση ότι μου γλιστράει και τον κράταγα και με το ένα χέρι, οπότε άκυρο τα χέρια ελεύθερα,

όσο για δουλειές, ναι τρέχεις να προλάβεις αυτά τα μικρά διαλείμμστα και αν υπάρχει γιαγιά την εκμεταλλευόμαστε....

1FdQp2.png

Καλημέρα κι απο μενα!

Ο μικρος μου ειναι 2 μηνων και θελει ολη μερα να ειναι στην αγκαλια μου. Ακομη και οταν κοιμηθει (για μιση ωρα, οχι παραπανω) αν προσπαθησω να τον αφησω ξυπναει αμεσως και κλαιει. Περιμενω πως και πως το βραδυ που, για καλη μου τυχη, κοιμαται δυο πενταωρα. Δουλειες στο σπιτι δεν προλαβαινω να κανω. Δεν καθεται ουτε στην αγκαλια του μπαμπα του. Ισως επειδη τον θηλαζω αποκλειστικα αισθανεται οτι εξαρταται απο εμενα. Αγορασα και sling, αλλα δεν καθεται με τιποτα. Εχει πεσει ολο το βαρος των οικιακων εργασιων στον αντρα μου, χωρια που αισθανεται οτι τον απορριπτει ο μικρος. Εχετε καμια ιδεα πως να τον κανω να ξεκολλησει απο πανω μου και να αναπτυξει μια καλυτερη σχεση με τον μπαμπα του;

Καμία απάντηση;

Ο πιτσιρίκος μας είναι:

iZMwp2.png

Ηρθες για να με τρελάνεις!!! 19/10/2011

Καμία απάντηση;

Πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο του Γιωσαφάτ όπου υποστηρίξει ότι κακώς εμείς οι μαμάδες θέλουμε να συμμετέχει και ο σύζυγος στις δραστηριότητες που αφορούν το μωρό κατά το πρώτο έτος ζωής του. Σύμφωνα με αυτόν οι πατεράδες πρέπει να αναλάβουν όσο μπορούν το νοικοκυριό ώστε η μητέρα να αφιερώνει όσο περισσότερο χρόνο στο μωρό. Είναι πολύ βασικό για την προσωπικότητα του παιδιού να δεθεί συναισθηματικά με την μητέρα τον πρώτο χρόνο. Αυτά στην θεωρία...

Στην πράξη τώρα και συγκεκριμένα στην δική μου πράξη...ένα χρόνο ο γιός μου και εγώ ήμασταν αυτοκόλλητοι κυριολεκτικα και μεταφορικά και σίγουρα για μένα δεν ήταν ο πιο εύκολος χρόνος της ζωής μου ΟΜΩΣ τώρα που είμαστε 16 μηνών και βλέπω ότι το παιδάκι μου είναι σε γενικές γραμμές ήρεμο και πολύ πολύ ανεξάρτητο υποψιάζομαι ότι δεν του άφησε κανένα κουσούρι η μαμακίαση, προς το παρόν. Όσο για τον σύζυγο συζήτησε μαζί του και εξήγησε του ότι τώρα είναι φυσιολογικό να είναι κολλημένο πάνω σου το παιδί αλλά σε λίγα χρόνια που θα γίνει αντράκι θα αναζητήσει από μόνο του την πατρική φιγούρα. Είναι πολύ νωρίς για να απαιτήσεις από το παιδί να απεξαρτηκοποιηθεί από την μαμά του. Πιστεύω ότι ένα παιδί πρέπει να περάσει από όλες τις φάσεις (κόλλημα, αμφισβήτηση, απόρριψη) των σχέσεων με τους γονείς του για να γίνει ένας ανεξάρτητος ενήλικας. Άποψή μου πάντα...και σου εύχομαι πολλή πολλή υπομονή!

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Το φανταζόμουν για το σλίνγκ αλλά είπα μπας και...Πάντως και η μπέμπα μου δεν τα μπορεί τα στενάχωρα.Βάζει φωνές.Θέλει την άπλα της.

Ο Γιωσαφάτ σα να ψιλοβαριότανε μου φαίνεται :P:p:p:p:p

Πέρα από την πλάκα...μετά από χρόνια εμπειρίας με ανήψια και τώρα με δικό μου παιδί έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως το παιδί σε μαθαίνει τι θέλει και όχι το αντίθετο.Αυτή την στιγμή θέλει εσένα και μόνο.Γιατί;Ποιός ξέρει.Με την πρώτη μου ανηψιά υπήρξε έρωτας με την πρώτη ματιά.Γίναμε αυτοκόλλητες .Με την δεύτερη,την αδερφή της,χρειάστηκε να περάσουν δυό χρόνια για να μου επιτρέψει να την κρατήσω αγκαλιά.Τώρα με σέρνει συνέχεια για να παίξουμε.Α και να δούμε κάτι ανεκδιήγητες ταινίες με την τίνκερμπελ(αυτή με το σκήπτρο πως στο καλό την έλεγαν παναΐα μου χασμουρητό).Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το γιατί.

Η μπέμπα μου θέλει αγκαλιά και περπάτημα στα χέρια.Συνέχεια.Δεν της το έμαθα εγώ.Μου το δειξε με τον τρόπο της.Θέλει ύπνο στο δικό της κρεβάτι και όχι στο δικό μου.Της αρέσει ο τρόπος που την ταΐζει ο μπαμπάς της.Με ανάγκασε να αλλάξω στάση στο τάισμα.Και είναι μόλις δύο μηνών.Γιατί;Δεν ξέρω.Πιστεύω πως θα ρθει κάποια στιγμή που το μωρό σου θα δεθεί με τον μπαμπά του από μόνο του.Ούτε ο μπαμπάς να ζορίζεται,ούτε εσύ ούτε το παιδί.Ας πάτε με το κύμα.

Πραγματικά το πιστεύω πως ένα πρωί θα ξυπνήσει και θα θέλει μόνο τον μπαμπά του για εκείνη την μέρα και όλα θα ρθουν στο νορμάλ.Μέχρι τότε...κουράγιο.Κάντε σκάτζα για να ξαλαφρώνεις όσο σου δείχνει πως το αντέχει.

NVVvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...