Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

papp-a χαλια.λιγο κουραγιο.

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες τις μανουλες.για ακομα μια φορα ζηταω βοηθεια απο τις πιο γλυκες μανουλες.πριν λιγες μερες εκανα αυχενικη που ηταν μια χαρα και papp-a πριν τρεις μερες εμαθα τηλεφωνικως γιατι μενω στην Παρο απο τον γιατρο μου οτι βγηκε χαλια 1/100 ενω το φυσολογικο ειναι 1/30000 θα κανω 9 δεκεμβρη αμνιοπαρακεντηση.πως θα αντεξω μεχρι τοτε? πως να μην βαζω τα χειροτερα στο μυαλο μου ειμαι μολις 30 και εχω ηδη ενα αγορακι 15 μηνων πιστευα πως ολα κυλανε μια χαρα καιξαφνικα .... δεν ξερω τι να περιμενω?

Διαφημίσεις

ela bre koritsaki...

μη στενοχωριεσαι και εισια και εγκυουλα!!!

πως ειναι δυνατον να βγηκε ετσι το τεστ, ενω η αυχενικη να ειναι καλη;;;

μηπως κανανε καπιο λαθος,δε σ ειπαν να το επαναλαβεις; γτ δεν το ξανακανεις να σιγουρευτεις οτι ειναι σωστο και μετα προχωρας στην αμνιο..

Nα μην αισθάνεσαι χάλια. 1% είναι ελάχιστο ποσοστό αν το καλοσκεφτείς.

99% να είναι το μωρό μια χαρά είναι σαφέστατα μεγαλύτερο.

Να είσαι αισιόδοξη και όχι αγχωμένη.

Εδώ έχω διαβάσει και περιπτώσεις με 1/35 και το μωρό ήταν υγιέστατο.

Ένας έλεγχος είναι κι αυτός όπως είναι και η αυχενική και η β επιπέδου.

Καλά αποτελέσματα!

Αγαπητή Δώρα μη στεναχωριέσαι καθόλου!!! Η αυχενική διαφάνεια και η pap a δίνουν στατιστικά αποτελέσματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν διάγνωση. Για να πω και την κακία μου, έχω την εντύπωση πως μας βάζουν να τις κάνουμε για χάρη της επιστήμης και όχι για το καλό μας. Η αμνιο από την άλλη δίνει σίγουρα αποτελέσματα. Εγώ έκανα αμνιο στο δεύτερο μωράκι μου και η εξέταση ήταν τελείως απλή και δεν πόνεσα καθόλου. να ευχαριστιέσαι την εγκυμοσύνη σου και να σκέφτεσαι θετικά και μόνο. Όλα καλά θα πάνε! :)

eOSyp3.png BwuCp3.png

ευχαριστω παρα πολυ ολες.θελω να πιστευω οτι δεν περναει απο το χερι μου οποτε ο θεουλης που αποφασιζει ας ειναι για το καλο ολων μας.απλα δεν περναει η ωρα ποσο μαλλον τοσες μερες μεχρι να την κανω ξερετε ποσο κανουν να βγουν τα αποτελεσματα?

Διαφημίσεις

Μη στενοχωριέσαι από τώρα κοριτσάκι μου.

δώσε την ευκαιρία στο μωράκι σου να είναι ήρεμο.

αυτό που ξέρω είναι ότι η αυχενική είναι αυτή που συνήθως αν κάτι δεν παει καλά δεν βγαίνει καλή.με το αίμα δίνουν συνδυαστικές πιθανότητες.

οι δικές σου σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της αυχενικής πόσο ήταν?

κανονικά πρέπει να σου είπε και το τελικό νούμερο ο γιατρός σου.

όπως και να έχει προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, με την αμνιοπαρακεντηση θα έχεις σίγουρα αποτελέσματα για να σου φύγουν οι αμφιβολίες!

19-02-2011 my first baby is gone...

25-06-2011 my second baby is gone...

12-05-2012 το θαύμα έγινε..καλωςήρθες μωρό μου!

tXbzp3.png

Ολα καλα θα πανε!! Μην ανησυχεις! Μηπως να πας να κανεις ακομα μια εξεταση???Αυτο που σε ειπαν τα κοριτσια πριν μια χαρα αυχενικη και η αλλη οχι?

Κατι θα εβλεπε στην αυχενικη....

Ξέρω περίπτωση κοπέλας που η εξέταση papp-A βγήκε χάλια και το ξανακοιτάξανε και τελικά ήταν λάθος. Αν θυμάμαι καλά, δεν είχαν υπολογίσει ότι ήταν ήδη μητέρα ενός (παίζει και αυτό σημασία).

Μήπως να ξαναέκανες την εξέταση ή να τους έλεγες να ξανα κοιτάξουν τα δεδομένα τους;

Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Το ποσοστό από τις εξετάσεις δεν προστίθεται στα στοιχεία της αυχενικής για να βγει ένα τελικό αποτέλεσμα;

swhr547iq.pngg0zwfjvky.png

τι να πω? εχω εμπιστοσυνη στον γιατρο μου εαν ηταν θα μου ελεγε να την ξανα κανω αλλα εκεινος επιμεινει για αμνιο για να ειμαστε σιγουροι.και μενα με τρελαινει πως γινεται στην αυχενικη να ηταν ολα τελεια το θυμαμαι χαρακτηριστικα ¨"εχετε ενα πολυ καλο μωρακι"εχετε δικιο πρεπει να ηρεμησω και για τα δυο μου παιδακια .τωρα στο συνολο μαζι αυχενικη και papp-a δεν ξερω ειμαι στην παρο και τα λεμε απτο τηλ.

τι να πω ?προσευχομαι να ναι ολα καλα.τα αποτελεσματα αργουν πολυ?

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κοπέλα μου, που έκανες την εξέταση? Ηταν πιστοποιημένος ο γιατρός?

Εμένα μου είχαν πεί πως άλλο η αυχενική άλλο το pap-A. Μπορεί το ένα να βγεί οκ και το άλλο όχι.

Η αμνιο δεν είναι τίποτε και τα δείχνει όλα, μη μου ανησυχείς!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Δώρα να κάνεις όσο μπορείς υπομονή. Δεν ξέρω σε τη βδομάδα είσαι και πόσο θα πρέπει να περιμένεις ακόμα για την αμνιο. Εγώ είχα αποτέλεσμα 1/51 και τώρα έχω μια υγιέστατη μπεμπούλα 5 μηνών. Τα αποτελέσματα που δίνουν είναι απλές πιθανότητες.

Έχεις περάσει την βδομάδα που επιτρέπεται ο τροφοβλάστης ; Εγώ δεν μπορούσα να περιμένω για την αμνιό και έκανα αμέσως τροφοβλάστη στην 13 βδομάδα. Προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις καλές σκέψεις και να ξέρεις ότι η αμνιό είναι η καλλίτερη εξέταση για να ξέρεις ότι το παιδί είναι σίγουρα καλά. Μη γεμίζεις με άσχημες σκέψεις.

Εγώ στην θέση σου θα έκανα την Papp-A, πριν προχωρήσω στην αμνιοπαρακέντηση οπωσδήποτε και πάλι, και επειδή είμαι φύση αμφισβητίας και την απόλυτη εμπιστοσύνη μου την έχουν κερδίσει παρά ελάχιστοι, δεν θα απευθυνόμουν καν στον γιατρό μου, θα την έκανα ανεξάρτητα σε ένα άλλο πολύ καλό διαγνωστικό πιστοποιημένο κέντρο, σκέψου το πριν προχωρήσεις στο καθορισμένο ραντεβού σου. Σου μιλάω από καρδιάς και τι ακριβώς θα έκανα εγώ, μια δεύτερη εκτίμηση την θεωρώ απαραίτητη στην περίπτωση σου.

Επίσης με προβληματίζει αυτή η τόσο ορατή απόκλιση αυχενικής και των αιματολογικών Papp-A...

----------------------

καλησπερα σε ολες τις μανουλες.για ακομα μια φορα ζηταω βοηθεια απο τις πιο γλυκες μανουλες.πριν λιγες μερες εκανα αυχενικη που ηταν μια χαρα και papp-a πριν τρεις μερες εμαθα τηλεφωνικως γιατι μενω στην Παρο απο τον γιατρο μου οτι βγηκε χαλια 1/100 ενω το φυσολογικο ειναι 1/30000 θα κανω 9 δεκεμβρη αμνιοπαρακεντηση.πως θα αντεξω μεχρι τοτε? πως να μην βαζω τα χειροτερα στο μυαλο μου ειμαι μολις 30 και εχω ηδη ενα αγορακι 15 μηνων πιστευα πως ολα κυλανε μια χαρα καιξαφνικα .... δεν ξερω τι να περιμενω?

Λοιπόν εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μας υποβάλλουν σε τέτοιες ψυχοφθόρες διαδικασίες, αντί να μας στείλουν απευθείας για άμνιο, που πλέον είναι εξέταση ρουτίνας και δεν ξέρω καμιά γυναίκα που να πήγε σε σοβαρό κέντρο και να είχε την οποιαδήποτε επιπλοκή!

Καλή μου ηρέμησε και μη βάζεις με το νου σου τα χειρότερα!!! Αυτό το papp-a μου φαίνεται τελικά ότι είναι από τις πλέον αναξιόπιστες αιματολογικές εξετάσεις: εμένα στην πρώτη εγκυμοσύνη με έβγαζε στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τρισωμία 13. Δυστυχώς το μωράκι χάθηκε, αλλά από άλλο λόγο (είχα μεγάλες αιμορραγίες και τελικά πέθανε), όμως ο καρυότυπος έδειξε ότι ήταν υγιέστατο, ούτε τρισωμίες ούτε τίποτα!!! Στη νύφη μου έβγαζε ότι έχει πιθανοτητες για Ντάουν 1/50!!! Κόντεψε να τρελλαθεί η κοπέλα και η άμνιο έδειξε ότι το μωράκι είναι φυσιολογικότατο. Σήμερα είναι ένα υγιέστατο κοριτσάκι 2 ετών σκέτη γλύκα!!! Πρόσφατα φίλη μου 32 ετών έκανε και της βγήκε ποσοστό 1/60 επίσης και η άμνιο βγήκε τέλεια!!! Εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη έκανα αυχενική, ΔΕΝ έκανα καμία αιματολογική και απευθείας άμνιο (όλα καλά). Δεν είχα σκοπό να ξαναπεράσω την ίδια αγωνία με την πρώτη φορά...

Συμβουλή μου: ξέχνα το papp-a και τα στατιστικά του, γιατί σίγουρα έχει κάνει λάθος και το μωράκι σου είναι μια χαρά! Μην υποφέρεις άδικα μέχρι την άμνιο, όλα καλά είναι!!!

3642568b00.png

599c236a6c.png

Μην ανησυχείς καθόλου! όπως σου γραψανε πιο πάνω, είναι στατιστικά κι όχι διαγνωστικά αυτά τα τεστ. (να πω κι εγώ την κακία μου, δε γίνεται χάριν της επιστήμης αλλά χάριν του χρήματος, βιομηχανία χρήματος έχουν καταντήσει την εγκυμοσύνη)Εμένα στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, ήταν 1/50 και μετά έκανα και το Α τεστ κι ήταν κι εκείνο χάλια (1/60). Δεν έκανα αμνιοκέντηση, το πήρα απόφαση ότι δε θα κάνω σε καμιά περίπτωση διακοπή. Ολα πήγαν τέλεια, βγήκε ένα υγιές κοριτσάκι. Εύχομαι όλα να παν καλά, και μην αγχώνεσαι, κάνεις κακό και στο μωρό σου

Διαφημίσεις

τι να πω? εχω εμπιστοσυνη στον γιατρο μου εαν ηταν θα μου ελεγε να την ξανα κανω αλλα εκεινος επιμεινει για αμνιο για να ειμαστε σιγουροι.και μενα με τρελαινει πως γινεται στην αυχενικη να ηταν ολα τελεια το θυμαμαι χαρακτηριστικα ¨"εχετε ενα πολυ καλο μωρακι"εχετε δικιο πρεπει να ηρεμησω και για τα δυο μου παιδακια .τωρα στο συνολο μαζι αυχενικη και papp-a δεν ξερω ειμαι στην παρο και τα λεμε απτο τηλ.

τι να πω ?προσευχομαι να ναι ολα καλα.τα αποτελεσματα αργουν πολυ?

Καλά θα είναι τα αποτελέσματα, θα δεις!!! Και δεν αργούν καθόλου. Σε τρεις μέρες το πολύ έχεις τα πρώτα αποτελέσματα για τις τρισωμίες (που είναι και αυτά που σε ενδιαφέρουν μετά τα αποτελέσματα του papp-a) και τα πιο αναλυτικά (εξετάζουν κι άλλα, π.χ. κυστική ίνωση) σε 20 μέρες.

3642568b00.png

599c236a6c.png

Προσωπική εκτίμηση, και δεν θέλω να αγχώσω περισσότερο την καλή μας Δώρα, αλλά δεν είμαι πεπεισμένη πως η αμνιοπαρακέντηση δεν ενέχει κινδύνους, ακόμη και σε ένα σοβαρό κέντρο αν λάβει χώρα, εν αντιθέσει πριν λίγο καιρό έμαθα πόσο πολύ κοστίζουν, και ο νοών νοείτω

Από την άλλη, όταν πραγματικά οι προηγούμενες εμπεριστατωμένες εξετάσεις έχουν δώσει τέτοια αποτελέσματα ούτως ώστε να θεωρείται μονόδρομος, πάω πάσο…

----------------------

και μενα με τρελαινει πως γινεται στην αυχενικη να ηταν ολα τελεια

Γίνεται και παραγίνεται, γιατί η PAPP-A σου δίνει απλά πιθανότητες, είτε καλή βγει είτε όχι. Δηλαδή και τέλεια να βγει η PAPP-A υπάρχει περίπτωση το μωρό να έχει κάποια τρισωμία. Συμβαίνει και το αντίθετο, η PAPP-A να δείξει πιθανότητα προβλήματος, αλλά το μωρό να είναι μια χαρά. Όπως σου είπε ο γιατρός σου, μόνο κάνοντας αμνιοπαρακέντηση θα είσαι σίγουρη.

Τα πρώτα αποτελέσματα βγαίνουν σε 3 μέρες και καλύπτουν τις τρισωμίες (13, 18, 21) ΚΑΙ την κυστική ίνωση. Επίσης θα σου πουν και το φύλο του εμβρύου :-)

Τα δεύτερα αποτελέσματα βγαίνουν 2-3 βδομάδες αργότερα και καλύπτουν τις ίδιες ασθένειες (συν κάποια άλλα σύνδρομα πιο σπάνια) απλά χρησιμοποιείται διαφορετική μεθοδολογία, για περισσότερη σιγουριά.

Προσπάθησε να μην ανησυχείς. Οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου.

Γενικα η PappA δεν ειναι τοσο αξιοπιστη οσο ειναι η αυχενικη. Πολλοι γιατροι δνε την κανουν επισης.

εγω πιστευω ειλικρινα οτι ολα θα ειναι καλα.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

παπΑ και αυχενική είναι ανεξάρτητες εξετάσεις. Ομως, συνδιαστiκά, από τα αποτελέσματα και των δύο κρίνεται το τελικό αποτέλεσμα της αυχενικής διαφάνειας για σύνδρομα κτλ

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Γεια σου Δώρα!! Κι εγώ πιστεύω πως όλα είναι μια χαρά!! Όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες αυτά όλα είναι στατιστικά. Προσωπικά πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η αυχενική παρά η papp-Α. Εμένα (με δίδυμη κύηση) στην αυχενική του ενός εμβρύου μου είχε βγει πιθανότητα για τρισωμία 21 1:117 η οποία έγινε 1:700 λόγω καλής papp-Α αν και στα δίδυμα η συγκεκριμένη εξέταση δεν παίζει ρόλο. Έτσι μου είπαν να περιμένω μέχρι τη β-επιπέδου η οποία για το ίδιο έμβρυο μου βγάζει πιθανότητα 1:17! Έκανα αμνιοπαρακέντηση το ίδιο απόγευμα έχοντας κλείσει τις 21 εβδομάδες. Ευτυχώς όλα ήταν μια χαρά και τώρα έχω 2 υγιέστατα αγοράκια!! Αυτό που κατάλαβα εγώ από αυτή την εμπειρία είναι ότι οι περισσότερες αμνιοπαρακεντήσεις γίνονται για να αποκλείσουν και όχι για να επιβεβαιώσουν κάποια τρισωμία. Συνήθως οι τρισωμίες έχουν πολλά υπερηχογραφικά ευρήματα και τις περισσότερες φορές το έμβρυο αποβάλλεται πολύ νωρίς. Βέβαια το ότι γίνονται κάποιες περιττές εξετάσεις για το χρήμα είναι κι αυτό γεγονός.

Οπότε κοίτα να είσαι ήρεμη και να σκέφτεσαι θετικά! Οι πιθανότητες είναι υπέρ σου!!

J2s7p2.png

Καλησπερα μελλουσα μανουλα. Δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα η κουμπαρα μου τα περασε αυτα πολυ προσφατα, της βγηκε η Papp-A 1/400. Πηγε σε μια μικροβιολογο πυρηνικης ιατρικής και της ειπε οτι δεν γινεται να ειναι ετσι το αποτελεσμα, αυτα τα νουμερα βγαινουν σε ατομα που εχουν κληρονομικοτητα σε συνδρομο Νταουν η αλλα συνδρομα, ποσο μαλλον το δικο σου που ειναι πιο χαμηλο. Επανελαβε την αυχενικη σε αλλο πιο εξειδικευμενο γιατρο που της τα βρηκε ολα καλα, και πραγματικα το μωρο ειναι υγιεστατο, εχει ηδη γεννηθει. Κοντεψε να τρελλαθει. Ειναι 36 και δεν εκανε αμνιοπαρακεντηση.

Αρα μην ανησυχεις. Η επανελαβε την Papp-A, η την αυχενικη. Η' κανε αμνιοπαρακεντηση αλλα μην χανεις την αισιοδοξια σου οτι το μωρακι ειναι καλα. Καλη επιτυχια!

Καλησπέρα Δωρα ! Πρέπει να είσαι ψύχραιμη για το μωράκι σου!!!! Η ηλικία σου ειναι καλη οπότε και έχεις έναν λόγο λιγοτερο να ανυσηχείς.... Δεν είναι ευκολο, το φανταζομαι.... σου γραφω για να σου πω πως μια φίλη μου, μεγαλυτερη σε ηλικια απο σενα ειχε κατι αντιστοιχο και στην αμνιοπαρακεντηση πηγαν ολα παρα πολυ καλα!!!!Εχω να σου πω πως το αγορακι της ειναι τωρα μολις δυο χρονων και σαν παιδαγωγος που ειμαι ειναι απο τα πιο εξυπνα πλασματακια που εχω συναντησει!!!!!! ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!!!

Δώρα μου μην ανησυχείς καθόλου και μην το σκέφτεσαι. Οι εξετάσεις σου είναι μια χαρά και να θυμάσαι πάντα ότι όπως λέει και η Έλλη αυτά είναι σττιστικά και όχι γνωματεύσεις. Να μην αγχώνεσαι και να μην βάζεις το κακό στο μυαλό σου γιατί πολλές μανούλες με πολύ χειρότερα αποτελέσματα πέρασαν τέτοια αγωνία αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν και τώρα έχουν υγιέστατα παιδάκια. Αν θες για να ηρεμήσεις , ξανακάνε μια επαναληπτική . Διαφορετικά αν θες να πας στην αμνιοπαρακέντηση, ηρέμησε και να μην το σκέφτεσαι. Είμαι σίγουρη ότι θα γεννήσεις ένα υγιέστατο μωράκι. Και γω περιμένω αυτές τις μέρες τα αποτελέσματα από την PAPP-A και δεν ξέρω τι θα δω αλλά πάντα είμαι αισιόδοξη. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και κράτα μας ενήμερες!!

N26ZawKSLAAAAAElFTkSuQmCC

ib7Tp2.png

Να προσπαθήσεις να ηρεμήσεις , καλή μου, γιατί τώρα έχεις δύο παιδάκια να φρντίζεις...όταν έμεινα εγκυος στο πρώτο ήμουν 34 και η γυναικολόγος μου συνέστησε να μην κάνω καθόλου παπ α και να πάω καταυθείαν για άμνιο (η αυχενική ήταν πολύ καλή) επειδή όπως μου είπε μετά τα 30 πολλές φόρές το παπ α βγαίνει κακό και δείχνει ψευδές αποτέλεσμα..δεν ξέρω το λόγο απλά θυμάμαι τα λόγια της...μου πρότεινε απευθείας άμνιο για να μην αγχωθώ...βέβαια εσύ είσαι 30 τώρα αλλά πιστεύω ότι αφού η αυχενική σου ήταν καλή, όλα θα πάνε καλά! και μία φίλη μου αντιμετώπισε το ίδιο προβλημα αλλά στο τέλος όλα καλά!

wy4Sp3.png ek7Sp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...