Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα παθω εγκεφαλικο βοηθεια!

mamavicky

Recommended Posts

βοηθεια οποιος ειναι γνωστης χρειαζομαι αμεση βοηθεια.

βαζω τελοσ σεπτεμβριου αγγελια για το σπιτι που νοικιαζω.

ερχεται μια κοπελα και ξετρελαθηκα μου λεει και δινει 500 ευρω για να το κλεισει αφου πρωτα της κατεβαζω το ενοικιο απο 430 στα 400. της λεω κοινοχρηστα 25 ευρω συν καθε δευτερο μηνα η δεη αλλα 25 περιπου δηλαδη 1 μηνα 425 και 1 μηνα θα πληρωνει 450.

με παιρνει τηλ και πριν ενα μηνα και σε συζητηση μου λεει α δεν το καταλαβα εγω αυτο και της το παω αλλα 20 κατω.

με παιρνει σημερα ρε παιδια που ειναι να μπει το σαββατο και μου λεει το μπανιο δεν εχει αποθηκετικους χωρους και το επιπλο θελει ντουλαπακια και το επιπλο που εχω εγω δεν χωραει και λειτουργησα παρορμητικα και δεν το θελω.

εγω εχασα ενα μηνα χωρισ να εισπραξω ενοικιο. τι γινεται σε αυτη την περιπτωση με τα 500? υποψη ολα αυτα τα παρορμητικα και τα λοιπα τα εχω σε μηνυμα.

μπορω να τα κρατησω?

καποιος σχετικοσ?

Διαφημίσεις

δλδ δεν θελει ν μπει λογο ενος επιπλου στο μπανιο????

σε καταλαβαινω γιατι νοικιαζω κ εγω σπιτι , κανονικα νομιζω την προκαταβολη την κρατας δεν μου εχει τυχει κ ποτε ν κανει ενοικιαστης πισω αλλα στους καιρους που ζουμε ειναι κριμα να χασει η κοπελα 500? επειδη εκανε ενα λαθος.

Εγω νομιζω θ τ εδινα πισω

για μενα που αν της τα δωσω πισω θα πληρωσω το δανειο απο την τσεπη μου δεν ειναι κριμα?λογω του παρορμητισμου της?τι γινεται νομικα θα ηθελα να ξερω.

Εάν έχει υπογράψει συμβόλαιο όχι μόνο δεν είσαι υποχρεωμένη να της δώσεις τίποτε πίσω, αλλά μπορείς (πες της) να την κυνηγήσεις και δικαστικά για όλα τα μισθώματα μέχρι και την λήξη του συμβολαίου που έχει υπογράψει.

Οι ιδιοκτήτες έχουν αυτό το δικαίωμα άμα ο ενοικιαστής φύγει νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις

Κανονικά πρέπει να την κρατήσεις την προκαταβολή. Τώρα αν δεν σε καθυστέρησε πολλές μέρες από το να βρεις άλλον ενοικιαστή, κράτησε τα μισά και τα υπόλοιπα δώσ' της τα πίσω.

πιστευω οτι καλυπτεσαι αν εχετε υπογραψει συμβολαιο ΚΑΙ αν το εχεις παει στην εφορια σου να σφραγιστει. ισχυει επισης αυτο που ειπε η harlοw οτι δηλαδη μπορεις και να διεκδικησεις ενοικια περισσοτερων μηνων. δεν ξερω αν δικαιουσαι για ολη τη διαρκεια του συμβολαιου, αλλα σιγουρα για τον αριθμο των μηνων που ωφειλε να σου δωσει εγγραφη ειδοποιηση οτι φευγει.

παντως στις εποχες που ζουμε, εστω και να κρατησεις ολη την εγγυηση μαλλον δεν θα ηταν σωστο..

το να 'μοιρασετε' τη χασουρα πιστευω ειναι δικαιο, διοτι κι εσυ εχασες τον επομενο ενοικιαστη φυσικα!!

ναι αλλα δεν εχουμε υπογραψει συμφωνητικο.εδωσε και καλα μια προκαταβολη εγγυησης.με καποιον που μιλησα ειπε οτι τα κραταω γιατι η εγγυηση για αυτο δινεται αρχικα για να δεσμευτει οτι θα το νοικιασει.

Τα κρατας κανονικα..αυτο το νοημα εχει η προκαταβολη...οτι εσυ δεν θα το δωσεις αλλου και αυτη δεν θα στο κλεισει ενα μηνα..και μετα θα φυγει..

Επισης αν καταλαβα καλα στο εχει κλεισει απο τελη σεπτεμβριου..δλδ θα επρεπε στην ουσια να σου δωσει και μηνιατικο...

Τα κρατας κανονικα

Διαφημίσεις

λογικό και νόμιμο δηλαδή?παντως μεχρι στιγμης δεν εχει αναφερθει στα χρηματα....για να δουμε.ελπιζω τουλαχιστον μεχρι την επομενη δοση του δανειου να εχει ενοικιαστει...

Οταν κανει πίσω ο ενοικιαστής, χανει την προκαταβολή. (Ειναι στην καλή θεληση του ιδιοκτητη να την επιστρεψει).

Οταν κανει πίσω ο ιδιοκτητης, πρεπει να επιστρεψει την προκαταβολή εις διπλουν. Δηλ. εαν πήρε 500 Ευρω, πρεπει να επιστρεψει 1000.

Με αυτον τον τροπο λειτουργει η προκαταβολη. Αλλιως δεν εχει νόημα...

Αν δεν υπάρχει γραπτό συμφωνητικό δε νομίζω να μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα.Και εντάξει τώρα δικαστικά αν το πας και δεν σε συμφέρει οικονομικά και δε νομίζω να πάρεις κάτι παραπάνω απο τα 500 ευρώ.Απόδειξη έχεις δώσει;;Η προκαταβολή δίνεται κατα κύριο λόγο σε περίπτωση που υπάρχει ζημία στο σπίτι όταν ο ενοικιαστής το ξενοικιάσει(οπότε και τα κρατάει ο ιδιοκτήτης).Και κανονικά χωρίς απόδειξη και συμφωνητικό δεν θα έπρεπε να σου τα είχε δώσει καθόλου.Δε νομίζω να μην στα ζητήσει απλά το θεωρεί σίγουρο οτι θα τα πάρει.

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι η mamavicky πρέπει να επιστρέψει την προκαταβολή. Και γιατί να λυπηθεί την κοπέλα δηλαδή, αυτή την λυπήθηκε που έχει υποχρεώσεις και δάνεια που τρέχουν καθώς και για τον χαμένο χρόνο; Συνήθως στις μέρες μας κάποιος βασίζεται ΚΑΙ σε ενοίκια για να επιβιώσει και έχει και στεγαστικά που τρέχουν. Ας το σκεφτόταν καλύτερα ΠΡΙΝ μετανιώσει για ένα έπιπλο μπάνιου που στο κάτω κάτω της γραφής ήξερε ότι δεν υπάρχει αφού το σπίτι το είδε.

Τώρα mamavicky κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα βρεις ενοικιαστή αμέσως, μπορεί να κάνεις και μήνες να βρεις, αυτά είναι τυχερά, ενώ με την προηγούμενη αγγελία αν δεν το έπαιρνε η κοπέλα μπορεί να το νοίκιαζε κάποιος άλλος. Άσε που μπορεί απλά να μετάνιωσε γιατί μπορεί να βρήκε κάτι φτηνότερο ας πούμε, αλλά δεν θα την πληρώσεις εσύ τη νύφη!

πρ'ωτον για να σε βοηθήσει κάποιος, θα πρέπει να είναι ειδικός και καλύτερα να είναι δικηγόρος και να ξέρει τις νομοθεσίες και τις διατάξεις για τα συγκεκρίμενα θ'έματα του ενοικιαστηρίου. (δηλαδή όχι οποιοσδήποτε δικηγόρος)

Δεύτερον, αναφέρεις για το πόσο που σου έδωσε (προκαταβολή), έκοψες απόδειξή?

Εχεις υπογράψει συμφωνητικό? (εαν έχεις υπογράψει συμφωνητικό μόλις την έκατσες)

Τρίτον, δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Στα δικαστήρια τα μηνύματα και όλα αυτά τα συστήματα δεν θεωρούνται αποδεικτικό υλικό και καλύτερα να κοιτάξεις με ένα δικηγόρο πως θα το τελειώσεις το θέμα ώστε να πάρεις πίσω το κλειδί του σπιτιού και να το νοικιάσεις στον επόμενο.

Αφού είναι ξεκάθαρο ότι ή θα πρέπει να κατέβεις πολύ κατω στο νοίκι ή να βρείς καινούργιο νοικάρη.

Οι δικαιολόγιες που λέει η ένοικος είναι τελείως κοινές.

(Αυτά μου τα είπε ο άντρας μου και τα έγραψα, δεν είναι δικηγόρος αλλά κάτι σκαμπάζει από αυτά, ελπίζω να βοήθησε)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

δλδ δεν θελει ν μπει λογο ενος επιπλου στο μπανιο????

σε καταλαβαινω γιατι νοικιαζω κ εγω σπιτι , κανονικα νομιζω την προκαταβολη την κρατας δεν μου εχει τυχει κ ποτε ν κανει ενοικιαστης πισω αλλα στους καιρους που ζουμε ειναι κριμα να χασει η κοπελα 500? επειδη εκανε ενα λαθος.

Εγω νομιζω θ τ εδινα πισω

E όχι κι έκανε ένα λάθος! Σπίτι νοίκιασε, ας μην το έκλεινε τόσο παρορμητικά κι ας μην έδινε 500 προκαταβολή. Δλδ η ιδιοκτήτρια δεν έχασε;

Γνώμη μου είναι ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Στην τελική της πήρε έναν ολόκληρο μήνα να καταλάβει ότι δεν έχει αποθηκευτικό χώρο το μπάνιο; Εμένα μου φαίνεται απλά ως δικαιολογία, γιατί στο μεταξύ βρήκε άλλο σπίτι που τη βόλεψε καλύτερα. Εσύ στο διάστημα που μεσολάβησε θα μπορούσες να το είχες νοικιάσει σε άλλον. Πάθαμε ακριβώς το ίδιο πριν ένα χρόνο, με μια διαφορά. Η δικιά μας είπε από την αρχή ότι ήθελε αποθηκευτικούς χώρους στο μπάνιο και μια κατασκευή από γυψοσανίδα και ο άντρας μου τα έφτιαξε όλα μόνος του μέσα σε 10 μέρες γιατί η κυρία το βιαζότανε. Τελικά την κυρία μην την είδατε! Καθυστερούσε συνεχώς το συμβόλαιο με δικαιολογία ότι είχε πολλή δουλειά και 1 μήνα μετά μας είπε ότι δεν θα το νοικιάσει τελικά και μας άφησε σύξυλους. Την προκαταβολή (350 ευρώ) δεν της την επιστρέψαμε. Κι η ίδια δεν μας την ζήτησε πίσω, αλλά και να τη ζητούσε δεν υπήρχε περίπτωση να τη δώσουμε, γιατί στο μεταξύ μας έπαιρνε τηλέφωνο ένα σωρό κόσμος για την αγγελία κι εμείς λέγαμε ότι το σπίτι νοικιάστηκε. Μετά μας πήρε 3 μήνες να ξαναβρούμε ενοικιαστή.

Εγώ επειδή ένα τέτοιο άτομο δεν θα το ήθελα στην περιουσία μου, θα ήμουν ευγνώμων στην θέση σου, επειδή έδειξε από την αρχή πόσο ανισόρροπο άτομο είναι και δεν θα το θεωρούσα καλό σημάδι για την περαιτέρω συνεργασία μας.

Από την άλλη δεν θα κρατούσα την προκαταβολή ή τουλάχιστον θα επέστρεφα την μισή.

Για το ότι εσύ έχεις δάνειο και χρωστάς δεν έχει να κάνει με την υποψήφια ενοικιάστρια, το σπίτι μπορεί να μείνει για πολύ καιρό έτσι (το απεύχομαι), ο πατέρας μου έχει ένα διαμέρισμα από τον Ιούλιο ξενοίκιαστο και φως δεν βλέπω.

Προσωπικά δεν θα ήθελα να κρατήσω τα χρήματα αφού τελικά ο άλλος δεν έμεινε, εκτός και εαν δεν τα έπαιρνε με τίποτα πίσω, επειδή έχει φιλότιμο και εαν έβλεπα ότι τα δίνει με μάυρη καρδιά, δεν θα τα ήθελα γιατί πάντα κρατάω απόσταση από ότι έχει δοθεί με "αρνητική ενέργεια".

ΝΑΙ

Εχεις υπογράψει συμφωνητικό? (εαν έχεις υπογράψει συμφωνητικό μόλις την έκατσες)

ΟΧΙ

Τρίτον, δώσε περισσότερες λεπτομέρειες. Στα δικαστήρια τα μηνύματα και όλα αυτά τα συστήματα δεν θεωρούνται αποδεικτικό υλικό και καλύτερα να κοιτάξεις με ένα δικηγόρο πως θα το τελειώσεις το θέμα ώστε να πάρεις πίσω το κλειδί του σπιτιού και να το νοικιάσεις στον επόμενο.

Αφού είναι ξεκάθαρο ότι ή θα πρέπει να κατέβεις πολύ κατω στο νοίκι ή να βρείς καινούργιο νοικάρη.

στην αποδειξη εγραψα προκαταβολη εγγυησης ενοικιου.και κλειδι αΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ θα εμπαινε πεμπτη μεσα.και περα απο το επιπλο μου αρχισε και καλα για τα χρηματα οτι τελικα δεν βγαινει και αρλουμπες.

ΑΧ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?

εμενα η κουμπαρα μου πριν κανα δίμηνο έδοσε 450 προκαταβολη για ενα σπίτι που της αρεσε, πριν το δει ο ανδρας της και στην πορεία ειχαν προβλημα μεταξύ τους γιατι τον ανδρα της δεν τον βόλευε με τη δουλεια... το μ ονο που έλεγαν συνεχεια ειναι οτι πανε χαμένα τα λέφτα αν δεν το νοικιάσουνε τωρα. και τελικα το νοικιασαν μονο και μονο γιατι ειχαν ηδη δόσει την προκαταβολή....

γιατι αν εφευγαν δεν θα επερναν πισω λεφτα!! και δεν ειχαν ακομα κανει ουτε συμβόλαιο.

vJqep3.png

mamavicky, είπες ότι σε πήρε τηλέφωνο και σου είπε ότι δεν το θέλει το σπίτι τελικά. Η ίδια σου έκανε καθόλου αναφορά για τα χρήματα; Σου τα ζήτησε πίσω; Ή δεν είπε τίποτα; Γιατί αν δεν είπε τίποτα, τότε κι η ίδια θεωρεί αναμενόμενο ότι την προκαταβολή τη χάνει.

ΝΑΙ

ΟΧΙ

στην αποδειξη εγραψα προκαταβολη εγγυησης ενοικιου.και κλειδι αΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ θα εμπαινε πεμπτη μεσα.και περα απο το επιπλο μου αρχισε και καλα για τα χρηματα οτι τελικα δεν βγαινει και αρλουμπες.

ΑΧ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?

Δικηγόρος είμαι. Πες μου ακριβώς τί θες...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Το χρήμα το έχεις στην τσέπη σου.

Μεγάλο λάθος σου που δέχτηκες να μπει μέσα πριν υπογράψετε το συμβόλαιο.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις ότι χρήμα σου έδωσε. Νομικά δεν έχεις κανένα αλλο δικαίωμα από τη στιγμή που δεν έχεις υπογράψει μαζί της συμβόλαιο.

Η απόδειξη που κόβει ο ενοικιαστής δεν είναι φορολογικό στοιχείο, επομένως δεν έχει καμία ισχύ.

Μπορείς να πάρεις ένα μπλοκάκι από βιβλιοπωλείο και να κόψεις ένα σωρό αποδείξεις σε άλλους ώς προκαταβολή ενοικίου, δεν έγινε τίποτα.

Απλά την φιλοξενείς στο σπίτι και έτυχε να σου χαρίσει και 400 ευρώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...