Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τελικά εγώ είμαι η παράλογη?

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια.

γραφώ εδώ το θεμα μου και περιμενω να δω πως θα αισθανοσασταν και εσεις.δεν περιμενω να μου χαιδεψετε τα αυτια αλλα θελω να ξερω μηπως τελικα και εχω παρεξηγησει εγω τους φιλους μας.

αρχιζω λοιπον :

μετα απο 2 χρονια αποφασιζουμε με τον συζυγο να παμε και εμεις να δουμε ενα φιλικο ζευγαρι στην επαρχια αφου τα δυο χρονια εκεινοι ερχονταν και μας ειχαν ζητησει να παμε και εμεις.βαζουμε κατω τα οικονομικα και λεμε αντε οκ για να ξεφυγουμε και λιγο και να τους δουμε ας χαλασουμε και 300 ευρω.μια φορα στα 2 χρονια λεμε παμε.

καθε φορα απερριπτα την προταση λογω της μικρης γιατι ειναι ταξιδι 5 ωρων και γιατι η μικρη θελει να βγαινει βολτες και τις τελευταιες δυο φορες που ειχαμε παει δεν βγηκαμε καθολου απο το σπιτι. ε μου λεει ο αντρας μου δεν μπορει αυτη τη φορα θα παμε εστω μεχρι την πλατεια.

χα αντε και φτανουμε μετα απο πολλη ταλαιπωρια παρασκευη βραδυ και πεφτουμε για υπνο.

σαββατο πρωι ξυπναμε τρωμε πρωινο λεω θα παμε καμια βολτουλα?μπα λεει η κοπελα εχω να μαγειρεψω θα σου πω να πας εσυ.οκ πηγα.γυρναω και βλεπω πως ειχε μαγειρεψει κατι που ξερει πως εγω δεν αγγιζω καθως και το παιδι-χοιρινο κρασατο με ρυζι-δεν μιλαω γιατι ευτυχως ειχα παρει μαζι φαγητο για την μικρη.σαββατο βραδυ ηρθαν οι φιλοι τους οκ περασαμε πολυ ομορφα.

κυριακη πρωι ξυπνανε 1 η ωρα και λενε δεν προλαβαινουμε να παμε πουθενα γιατι εχω να μαγειρεψω.οκ πηγαμε εμεις με την μικρη παλι μεχρι την πλατεια.γυρμαμε στις3 η μικρη να εχει σκασει στην πεινα αντε θεια να την ρωταει ποτε θα γινει το φαγητο πειναω.αποτελεσμα φυγαμε στις 5 παρα νηστικοι γιατι εκεινη την ωρα εσβησε το φαγητο αλλα εμεις 10 επρεπε να ειμαστε αθηνα.

αποτελεσμα?χαλασα 300 ευρω για να κλειστω σε ενα σπιτι και την κυριακη να δωσω στο παιδι σαντουιτσ απο τον δρομο!

εγω οποτε ερχονται τους ρωταω τι να φτιαξω και το φτιαχνω παντα τους βγαζουμε εξω για φαγητο η για καφε η για ποτο.παντα ομως!και ποτε δεν τους εχω αφησει νηστικους εννοειται.παντα εχω τα γλυκα που ξερω πως τους αρεσουν και παντα παραγγελνουμε απο ενα συγκεκριμενο που θελουν.δεν ειναι λογικο να περιμενα λοιπον ετσι οπως τους περιποιουμε εγω να με περιποιηθουν και εκεινοι?και το χειροτερο ειναι πως την κυριακη το μεσημερι που ειπαμε να φυγουμε δεν γυρισαν να πουν οχι ρε παιδια καθηστε να φατε πρωτα που θα πατε ετσι 5 ωρες?τιποτα απολυτως.σαν να ηταν απολυτως φυσιολογικο να φιλοξενεις καποιον και να τον αφηνεις με παιδι νηστικο να ταξιδεψει 5 ωρες.

εγω βεβαια εκνευριστηκα και ξεκαθαρισα πως δεν καναπαταω και πως για να δουν πως ειναι την επομενη φορα που θα ερθουν θα κλειστουμε και εμεις μεσα και την κυριακη που θα φυγουν το φαγητο θα ειναι ετοιμο στις 6 και χωρις ξερετε συγνωμη με πηρε ο υπνος και τα σχετικα.

και μην πειτε για το οικονομικο γιατι εχουμε σχεδον τα ιδια εσοδα αλλα εμεις εχουμε διπλασια εξοδα.διαφορετικα δεν θα το συζητουσα για την εξοδο καν.αλλα αυτο που με πικρανε πραγματικα πρωι ειναι οτι δεν σκεφτηκαν και δεν μας ειπαν στην τειλκη να μεινουμε για φαγητο.

εσεις τι λετε?πως θα αισθανοσασταν?

Διαφημίσεις

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αρχικα θα κανονιζα να παει ο αντρας μου βολτα το παιδι και θα καθομουν με την φιλη μου να μαγειρεψουμε παρεα. Εαν εβλεπα οτι το φαγητο δεν ηταν ετοιμο θα επαιρνα τηλεφωνο τον αντρα μου να παρει κατι απ εξω να δωσει στο παιδι.

Είμαι σίγουρη πως τώρα είσαι πάνω στα νεύρα σου και νιώθεις να σε πνίγει το άδικο. Κι εγώ κάπως έτσι θα ένιωθα να πω την αλήθεια... Βασικά προφανώς δεν γνωρίζουν από καλή φιλοξενία. Όταν έρχονται άνθρωποι στο σπίτι μας προσπαθούμε να τους κάνουμε να νιώσουν άνετα και φυσικά τους περιποιούμαστε. Οι φίλοι σας όπως φαίνεται δεν άλλαξαν στο ελάχιστο τις συνήθειές τους παρά το ότι είχαν καλεσμένους και μάλιστα με παιδί... Τι να πω, κρίμα.

οκ δεν με ανοιξε πες να βγουμε βγηκα εγω με την μικρη το ιδιο κανει.αλλα αυτο το να μην σκεφτουν πως εστω εστω το παιδι κατι πρεπει να φαει δηλαδη ειναι φοβερο.ειπα να κανω μονη μου μια μακαροναδα τσακ μπαμ αλλα λεω θα την προσβαλλω.αλλα απο το να ετρωγε πατατες τηγανιτες απο σαντουιτσ του δρομου καλυτερα θα ηταν.τωρα που το σκεφτομαι εγω φταιω που δεν εκανα μια μακαροναδα να τον ταισω.

Τις προηγούμενες φορές που είχατε πάει λες ότι δεν είχατε βγει βόλτα ούτε μέχρι την πλατεία. Αυτό είχε γίνει εξαιτίας του παιδιού ή επειδή οι φίλοι σας δέν ήθελαν και πρόβαλαν καποια δικαιολογια;

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο θα έπρεπε να είστε προϊδεασμένοι.

Οπως και να έχει, δεν καταλαβαίνω πώς ένας άνθρωπος που έχει φιλοξενούμενους ξυπνάει 1 η ώρα. Ακομα όμως και αν αυτό συμβεί, θα μπορούσατε να πάτε έξω για φαγητό. Και να κανετε τη βόλτα σας να χαρει η μικρή και να μην μαγειρεύετε εκείνη την ώρα.

Οι φιλοι έχουν παιδιά;

Πάντως και εγώ θα εκνευριζόμουν από τη συμπεριφορά τους. Νιωθεις κάπως όταν εσύ είσαι πάντα εντάξει και περιμένεις ανάλογη ανταπόκριση αλλα δεν τη βρίσκεις.

Διαφημίσεις

Και εμένα θα με πείραζε πολύ. Αν δεν προλάβαινα για οποιοδήποτε λόγο να μαγείρεψω, θα παράγγελνα κάτι απ' έξω. Σε καμμιά περίπτωση όμως δεν θα τους άφηνα να φύγουν νηστικοί, και μάλιστα έχοντας μπροστά τους 5 ώρες ταξίδι.

Και φυσικά, αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα ξαναπήγαινα.

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα πώς ακριβώς ξοδέψατε 300 ευρώ τη στιγμή που σας φιλοξενούσαν. Οι βενζίνες όσο ακριβές και να είναι, 300 ευρώ δεν βγαίνουν. Αθήνα Θεσ/νίκη πάω με 100 συν τα διόδια, δεν ξεπερνάμε τα 150. Πήρατε δώρα για τους φίλους σας; Θεωρώ ότι δεν ήσασταν υποχρεωμένοι.

Να ρωτήσω επίσης κάτι άλλο. Γιατί θα πρέπει αν έρθει μια φίλη μου να τη βγάλω έξω, τη στιγμή που εγώ θέλω να της κάνω το τραπέζι, άρα επιβάλεται να μείνω σπίτι για να μαγειρέψω. Το να βγείτε ολοι μαζί έξω θα μπορούσατε να το προτείνετε εσείς για να μην κουραστεί η νοικοκυρά και αν δεν είναι σε θέση να σας κεράσουν θα έπρεπε εσείς να τονίσετε ότι θα πληρώσει ο καθένας τα δικά του.

Τώρα άμα εσείς τους θέσατε όριο απαράβατο ότι στις 10 έπρεπε να είστε πίσω, ε τι να σου πουν να καθήσεις για φαγητό; Μη σου πω ότι παρεξηγήθηκαν κιόλας που ενώ ετοίμαζε η γυναίκα, τους σνομπάρατε κι από πάνω. Και τι να κάνει δλδ για να επισπεύσει το φαγητό; Να μπει μέσα στην κατσαρόλα και να το πιέζει να βράσει;

Γενικά αν υπάρχει φιλία, νομίζω ότι θα μπορούσατε κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσετε από την αρχή, παρά να υπάρχει αυτός ο εκνευρισμός στο τέλος. Εγώ πάντως προτιμώ όπου πηγαίνω να μένω σε ξενοδοχείο και να είμαι αυτόνομη, παρά να φιλοξενούμαι και να αισθάνομαι ότι βγάζω τους άλλους από το όποιο πρόγραμμά τους.

ΥΓ Για το τσιγάρο που λες... έχεις δίκιο, αλλά αν είχαν έρθει φίλοι στο σπίτι ΤΟΥΣ που γενικά καπνίζουν, δεν είναι λίγο άκομψο να τους πεις "μην καπνίζετε επειδή οι φίλοι μας έχουν παιδί;"

Τις προηγούμενες φορές που είχατε πάει λες ότι δεν είχατε βγει βόλτα ούτε μέχρι την πλατεία. Αυτό είχε γίνει εξαιτίας του παιδιού ή επειδή οι φίλοι σας δέν ήθελαν και πρόβαλαν καποια δικαιολογια;

Γιατί αν ισχύει το δεύτερο θα έπρεπε να είστε προϊδεασμένοι.

Οπως και να έχει, δεν καταλαβαίνω πώς ένας άνθρωπος που έχει φιλοξενούμενους ξυπνάει 1 η ώρα. Ακομα όμως και αν αυτό συμβεί, θα μπορούσατε να πάτε έξω για φαγητό. Και να κανετε τη βόλτα σας να χαρει η μικρή και να μην μαγειρεύετε εκείνη την ώρα.

Οι φιλοι έχουν παιδιά;

Πάντως και εγώ θα εκνευριζόμουν από τη συμπεριφορά τους. Νιωθεις κάπως όταν εσύ είσαι πάντα εντάξει και περιμένεις ανάλογη ανταπόκριση αλλα δεν τη βρίσκεις.

αι γεια σου βρε κοπελα μου!

γιατι ο αντρας μου αρχικα πηγε να τους δικαιολογησει φοβουμενος πως δεν θα ξαναδει τον φιλο του.μα να τους δουμε πηγαμε και ξυπνανε 1 το μεσημερι?ενω ηξεραν πως θα φευγαμε κατα τις 3?ελεος.

γιατι να προτοστεναχωρηθω για την φιλια που στανταρ απο εμενα εσπασε?για τα αδικα χρηματα που εδωσα?για την τοση ταλαιπωρια που ηταν κλειστα τα τεμπη και οδηγουσα παρασκευη βραδυ μετα την δουλεια για αλλες 6 ωρες στις στροφες για το οτι δεν ξεκουραστηκα και εχασα ολο το σ/κ/πραγματικα δεν ξερω γιατι...

αλλα τουλαχιστον βλεπω πως και εσεις ετσι θα αισθανοσασταν.

οχι οχι κοιτα 160η βενζινη το ριμαδι μας καιει πολυ 30 κατι τα διοδια 100 ευρω ο οδηγος που εβαλε ο αντρας μου για να μην δουλεψει σαββατο ενταξει δεν θα βαλω μεσα και τους καφεδες μας και το φαγητο μας του δρομου ουτε βεβια τα γλυκα που τους πηγαμε.και αν διαβασες δεν ειπα να βγουμε εξω για φαγητο η για καφε αυτο που ηθελα και το ξεκαθαρισα ηταν μια βολτα μεχρι το χωριο για να δω επιτελους τι χωριο ειναι αυτο που παω πως ειναι βρε αδελφε μια ξεναγηση ας πουμε.αυτο ακριβως ζητησα και ετσι τους το ειπα.εστω και με το αμαξι μια γυρα.

αυτο που εκνευρισε περισσοτερο ειναι οτι οκ και σε εμας οτων ερχονται φευγουν κατα τις 5 το αργοτερο αλλα ολα μα ολα ειναι ετοιμα απο τις 3 και ας εχουμε ξενυχτησει το βραδυ γιατι ακριβως δεν μπορω να τους αφησω ετσι.η αν ξυπνησω αργα παραγγελνω.

Διαφημίσεις

Θα το θεσω διαφορετικα αφου ζω στην επαρχια, εργαζομαι ολη μερα καθε μερα εκτος απο 2 Κυριακες τον μηνα.

Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι οι οποιοι βλεπουν το σπιτι μου ως ξενοδοχειο. Δεν θελουν να ερθουν για εμενα και την οικογενεια μου, αλλα θελουν να εχουν το σπιτι μου ως βαση για τις βολτες τους και για να κανουν οικονομια στο ξενοδοχειο.

Αυτες λοιπον τις δυο Κυριακες τον μηνα που εγω καθομαι, σαφως μπορει να μην εχω ορεξη να βγω εξω γιατι θα ειμαι πτωμα στην κουραση. Ισως προτιμησω να μαγειρεψω κατι στο σπιτι, να φαμε ολοι μαζι, να αραξουμε στον καναπε μας, να τους ευχαριστηθω και να με ευχαριστηθουν.

Αν ειναι και αυτοι του υπνου, θα εχουμε κανονισει απο πριν να ξυπνησουμε χαλαρα. Σαφως θελω να αισθανονται ανετα στο σπιτι μου και να φτιαξουν στα παιδια τους ενα ποτηρι γαλα. Δεν σημαινει οτι ειναι γαιδουρα επειδη δεν σηκωθηκα εγω να φτιαξω το γαλα.

Εννοειται οτι προτιμω να καθησουμε ολοι μαζι στο τραπεζι να φαμε το πλουσιο πρωινο μας, να μιλησουμε και να γελασουμε.

Στο παρελθον που ημουν στο εξωτερικο εχω φιλοξενησει ανθρωπο για 20 μερες και δεν σεβαστηκε τις δικες μου συνηθειες και τα παιδια μου. Ηθελε ολη μερα να ειμαστε εξω, αδιαφοροντας για τα ωραρια των δικων μου παιδιων.

Σε μια φιλοξενια πρεπει και οι δυο πλευρες να ριχνουν νερο στο κρασι τους.

αι γεια σου βρε κοπελα μου!

γιατι ο αντρας μου αρχικα πηγε να τους δικαιολογησει φοβουμενος πως δεν θα ξαναδει τον φιλο του.μα να τους δουμε πηγαμε και ξυπνανε 1 το μεσημερι?ενω ηξεραν πως θα φευγαμε κατα τις 3?ελεος.

γιατι να προτοστεναχωρηθω για την φιλια που στανταρ απο εμενα εσπασε?για τα αδικα χρηματα που εδωσα?για την τοση ταλαιπωρια που ηταν κλειστα τα τεμπη και οδηγουσα παρασκευη βραδυ μετα την δουλεια για αλλες 6 ωρες στις στροφες για το οτι δεν ξεκουραστηκα και εχασα ολο το σ/κ/πραγματικα δεν ξερω γιατι...

αλλα τουλαχιστον βλεπω πως και εσεις ετσι θα αισθανοσασταν.

Με συγχωρείς αλλά και για τα κλειστά Τέμπη φταίνε οι φίλοι; Δεν το ξέρατε ότι θα είναι κλειστά; Έχει ένα μήνα που το λένε στις ειδήσεις!

Τα χρήματα πάλι γιατί τα αναφέρεις; Χίλιες φορές να πηγαίνατε σε ξενοδοχεία, τα ίδια θα πληρώνατε. (edit: sorry, τώρα είδα το 100στάρι για τον οδηγό)

Εμένα πάντως θα με πείραζε αν ερχόταν η φίλη μου να με δει και ήθελε να πηγαίνουμε βόλτες το παιδί τη στιγμή που εγώ θέλω να μαγειρέψω για να τους ευχαριστήσω. Τους προτείνατε εσείς να πάτε να φάτε έξω, για να μην κλειστεί στην κουζίνα η γυναίκα; Αν όχι, φταίτε κι εσείς.

Αν δεν έχουν παιδιά, δεν μπορούν να μπουν στη λογική του γονιού. Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Πήγατε για να περάσετε καλά ή για να δείτε τους φίλους σας; Προφανώς έπρεπε να πάτε μια εκδρομή μόνο με τον άντρα σου και την κορη σου για να μη δεσμευτείτε καθόλου με τα προγράμματα των άλλων. Όταν πας να σε φιλοξενήσουν φίλοι, οφείλεις εν μέρει να ακολουθήσεις το πρόγραμμά τους.

ΥΓ Για το τσιγάρο που λες... έχεις δίκιο, αλλά αν είχαν έρθει φίλοι στο σπίτι ΤΟΥΣ που γενικά καπνίζουν, δεν είναι λίγο άκομψο να τους πεις "μην καπνίζετε επειδή οι φίλοι μας έχουν παιδί;"

ΜΑ δεν το ειπα...αλλα πιστευω θα επρεπε να το σκεφτουν μονοι τους.ενταξει δεν το ειπαν οκ απλα λεω οτι ολα αυτα συντελεσαν στο να θελω να μην ξαναπαω.ειπα στον αντρα μουτις επομενες φορες αν θελουν να ερθουν εκεινοι η θα βρισκομαστε καπου στο ενδιαμεσο πχ βολο και τελος.

Απ' ότι κατάλαβα το ζευγάρι αυτό δεν έχει παιδί ε??? Γιατί αν είχαν το θεωρώ αδιανόητο να ξυπνούν στις 1:00... Προφανώς η φιλία αυτή πνέει σε άλλα μήκη κύματος , εντελώς αντίθετα δηλαδή...οι ανάγκες σας είναι εντελώς διαφορετικές εξού και το αποτέλεσμα...βέβαια το θεωρώ αδιανόητο να φιλοξενείς ανθρώπους στο σπίτι και να φαίρεσαι λες και είσαι μόνη σου... το καλό που θα κάνετε είναι να μην ξαναπάτε , να τους ενηρώσετε κιόλας το λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό και τα 300 ευρουλάκια να ξοδέψετε για πάρτη σας....και αν ο άνδρας σου θέλει να δει το φίλο του να του πει κιόλας πως έχουν τα πράγματα και στην τελική να πάει μόνος του!!!

Δύο πράγματα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας, βαθιές ρίζες και γερά φτερά!!!

Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Πήγατε για να περάσετε καλά ή για να δείτε τους φίλους σας;

Εκει ειναι για εμενα ολη η ουσια.

Τωρα αν καποιος με παιδια εχει δικαιωμα ή οχι να ξυπναει στην 1 ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Ναι εχει τυχει να ξυπνησω αργα αλλα τα παιδια μου ηλικιας 8 και 12 ετων, ειναι ανεξαρτητα, φτιαχνουν μονα τους το γαλα τους και το τοστακι τους. Που ειναι το κακο?

Διαφημίσεις

Με συγχωρείς αλλά και για τα κλειστά Τέμπη φταίνε οι φίλοι; Δεν το ξέρατε ότι θα είναι κλειστά; Έχει ένα μήνα που το λένε στις ειδήσεις!

δεν αιπα οτι φταιει κανεις ειπα οτι ταλαιπωρηθηκα χωρις να ευχαριστηθω τελικα.

Τα χρήματα πάλι γιατί τα αναφέρεις; Χίλιες φορές να πηγαίνατε σε ξενοδοχεία, τα ίδια θα πληρώνατε. (edit: sorry, τώρα είδα το 100στάρι για τον οδηγό)

Εμένα πάντως θα με πείραζε αν ερχόταν η φίλη μου να με δει και ήθελε να πηγαίνουμε βόλτες το παιδί τη στιγμή που εγώ θέλω να μαγειρέψω για να τους ευχαριστήσω. Τους προτείνατε εσείς να πάτε να φάτε έξω, για να μην κλειστεί στην κουζίνα η γυναίκα; Αν όχι, φταίτε κι εσείς.

οχι δεν το προτειναμε γιατι ξεραμε πως ειχαν κανονησει για φαγητο.

Αν δεν έχουν παιδιά, δεν μπορούν να μπουν στη λογική του γονιού. Για μένα είναι απλά τα πράγματα. Πήγατε για να περάσετε καλά ή για να δείτε τους φίλους σας; Προφανώς έπρεπε να πάτε μια εκδρομή μόνο με τον άντρα σου και την κορη σου για να μη δεσμευτείτε καθόλου με τα προγράμματα των άλλων. Όταν πας να σε φιλοξενήσουν φίλοι, οφείλεις εν μέρει να ακολουθήσεις το πρόγραμμά τους.

πήγαμε για να περασουμε καλα μαζι με τους φιλους μας πραγμα που δεν γινεται αν ξυπνας στη μια το μεσημερι και ξεκινας να μαγειρευεις και ο αλλος φευγει στις 4.αλλωστε η βολτα που την εκανα εγω με τα ποδια ηταν 15 λεπτα μεχρι την πλατεια.ε αν εβαζε το φαγητο θα μπορουσαμε να παμε ολοι μαζι λοιπον αυτη την αναθεματισμενη την βολτα.

και οχι εγω οταν φιλοξενω κοιτω να ειναι ευχαριστημενοι οι φιλοξενουμενοι γιατι αν ακολουθουσα εγω το προγραμμα μου θα εφευγα σαββατο πρωι για ψωνια-οπως εκανε η κοπελα-ενα εγω τα κανω απο παρασκευη βραδυ.θα επεστρεφα θα πηγαινα την μικρη στις κουνιες και μετα θα μαγειρευα και μετα θα ερχοντουσαν οι φιλοι μου με τα παιδια τους και την κυριαη θα πηγαιναμε στο παρκο και μετα θα πηγαιονα για φαγητο στην μανα μου.προτεινεις αυτο να κανω και να ακολουθησουν ε?

Τωρα αν καποιος με παιδια εχει δικαιωμα ή οχι να ξυπναει στην 1 ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Ναι εχει τυχει να ξυπνησω αργα αλλα τα παιδια μου ηλικιας 8 και 12 ετων, ειναι ανεξαρτητα, φτιαχνουν μονα τους το γαλα τους και το τοστακι τους. Που ειναι το κακο?

βρε συ δεν ειπα να ξυπνησουν για να μου φτιαξουν κατι να φαω.ισα ισα εγω ειχα ετοιμο το πρωινο και τις δυο μερες.καφες μαρμελαδες γαλατα ολα ετοιμα αλλα πηγαμε για να τα πουμε και τελικα δεν προλαβαμε.αν ειχαν ξυπνησει νωριτερα θα ειχαμε χρονο να κατσουμε και λιγο μαζι.

ενταξει εσεις ισως φιλοξενητε με αυτο το σκεπτικο εγω θελω τον αλλο να τον ευχαριστησω οσο παει.ετσι ειμαι εγω βεβαια και για αυτο πιστευω πως ειναι ολοι ετσι αλλα προφανως δεν ειναι ακουγοντας και τις δικες σας αποψεις.

εδω του λεω του αντρα μου αυτο θα κανω και εγω την επομενη φορα ετσι για να δουν τι ωραια που ειναι και μου λεει σιγα μην μπορεσεις εσυ να το κανεις αυτο?παλι θα παρεις και θα ρωτησεις τι θελουν να φανε παλι θα τρεχεις για γλυκα παλι θα πεις να παραγγειλουμε απο εκει που θελουν παλι θα πεις να μην τους κλεισουμε μεσα κτλ. θα δουμε αν μπορεσω να το κανω θελω να δω αν θα τους πειραξει.

Απ' ότι κατάλαβα το ζευγάρι αυτό δεν έχει παιδί ε??? Γιατί αν είχαν το θεωρώ αδιανόητο να ξυπνούν στις 1:00... Προφανώς η φιλία αυτή πνέει σε άλλα μήκη κύματος , εντελώς αντίθετα δηλαδή...οι ανάγκες σας είναι εντελώς διαφορετικές εξού και το αποτέλεσμα...βέβαια το θεωρώ αδιανόητο να φιλοξενείς ανθρώπους στο σπίτι και να φαίρεσαι λες και είσαι μόνη σου... το καλό που θα κάνετε είναι να μην ξαναπάτε , να τους ενηρώσετε κιόλας το λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό και τα 300 ευρουλάκια να ξοδέψετε για πάρτη σας....και αν ο άνδρας σου θέλει να δει το φίλο του να του πει κιόλας πως έχουν τα πράγματα και στην τελική να πάει μόνος του!!!

απλα δεν ξαναπαμε και τελος.συναντηση στα μισα ουτε καν στο δικο μας χωριο που ειναι 2 ωρες απο αθηνα.

Εγώ το κατάλαβα πολύ καλά το σκεπτικό σου και συμφωνώ μαζί σου. Δλδ αν κάποιος θέλει να έρθει να κάνει το ΣΚ του στη Θεσ/νίκη, είμαι υποχρεωμένη να τον γυρίζω να δει τα πέριξ; Μπορεί τα οικονομικά μου να είναι ανθηρά, αλλά να μη θέλω να ξοδέψω πχ 100 ευρώ για να τους βγάλω έξω σε ταβέρνα, γιατί μπορεί να έχω προϋπολογισμό να τα ξοδέψω κάπου αλλού, και δεν χρειάζεται να δώσω κι εξηγήσεις. Σου κάνω το τραπέζι στο σπίτι, άμα θέλεις. Αυτό δεν είναι η φιλοξενία;

Για μένα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν φάνηκαν πουθενά να παίζουν κανένα ρολο οι άντρες. Δλδ βρε κορίτσι, αυτοί δεν συνεννοήθηκαν σε τίποτα μεταξύ τους; Δεν είπε ο φίλος σας από πριν "θα μείνετε να φάμε, έτσι;" Οι άντρες τι κάνανε το πρωί που εσείς ήσασταν βόλτα με τη μικρή;

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην ξαναπάτε, αλλά δε συμφωνω ότι όταν έρθουν κι αυτοί να τους φιλοξενησετε, πρέπει να τους κάνετε τα ίδια ως ανταπόδοση. Αυτό δείχνει μικρότητα.

η δική μου φιλοσοφία πάνω στην φιλοξενία νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετική.

Δεν βλέπω την φιλοξενία σαν ένα "βάρος" ή μια "υποχρέωση". Αν θέλω να κοιμηθώ μέχρι την μια, εγώ θα κοιμηθώ και δεν έχει κανένας την υποχρέωση να κάνει κι αυτός το ίδιο. Αν θέλει να πάει βόλτα κάπου που εγώ δεν θέλω, μπορεί να πάει.

Γενικά, φροντίζω όταν έχω φιλοξενούμενος να έχω γεμίσει το σπίτι με πράγματα για πρωινό, σνακ κλπ. όπως και μαγειρεύω δύο τρια φαγητά από πριν και ενδιάμεσα σε άκυρες ώρες ...πχ το βράδυ φτιάχνω κάτι εύκολο (κρέας με πατάτες στο φούρνο). Δεν θεωρώ ότι αν τους ταϊσω ή τους κοιμήσω θα περάσουν καλύτερα ή χειρότερα. Το βασικό είναι να είμαι χαρούμενη και ευχάριστη ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο κλίμα για να περάσουμε όλοι καλά.

Δηλαδή στην περιγραφή του ΣΚ εγώ θα έμενα με την αίσθηση ότι περάσαμε καλά με μια ωραία παρέα το βράδυ του Σαββάτου και ότι είδα τους φίλους μου και τα είπαμε από κοντά έστω για λίγες ώρες.

Ποιο σκεπτικο ακριβως? Οτι θα πρεπει και οι μεν και οι δε να σεβοντε τις αναγκες του αλλου?

Ξερεις ποσες φορες μου εχουν στειλει μηνυμα οτι ερχονται σε δυο μερες χωρις καν να μπουν στον κοπο να με ρωτησουν αν μπορω να τους φιλοξενησω?

προτεινεις αυτο να κανω και να ακολουθησουν ε?

Όχι, δεν προτεινω τίποτα. Απλά εσύ μας ρώτησες αν εισαι παράλογη που σκέφτεσαι έτσι κι εμείς σου απαντήσαμε πώς το βλέπουμε από την πλευρά μας. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει όπως καταλαβαίνει.

Εγώ απλά σου είπα ότι όταν πρόκειται για φίλους, δεν σκεφτομαι έτσι όπως εσύ. Εγώ αν αυτή ήταν φιλη μου, θα της έλεγα ευθέως "ρε συ, αφού ξέρεις ότι θα φύγουμε νωρίς, δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, άστο το ρημάδι και φτιάξε μια μακαρονάδα ή ας φάμε έξω και το τρώτε αύριο το κρέας. Για να σας δούμε ήρθαμε, όχι για να είσαι πάνω απ' την κουζίνα" Κι εκεί πάνω θα της έλεγα "αν ήθελες να κάνεις τόσο μπελαλίδικο φαγητό, τι μου σηκώθηκες το μεσημέρι; αφού ξέρεις ότι θέλω και 5 ωρες δρομο στην επιστροφή" Τώρα αν δεν έχετε θάρρος, τι να πω... εγώ δεν θα πήγαινα κάπου που δεν έχω το θάρρος ούτε να μιλήσω.

Ποιο σκεπτικο ακριβως? Οτι θα πρεπει και οι μεν και οι δε να σεβοντε τις αναγκες του αλλου?

Ξερεις ποσες φορες μου εχουν στειλει μηνυμα οτι ερχονται σε δυο μερες χωρις καν να μπουν στον κοπο να με ρωτησουν αν μπορω να τους φιλοξενησω?

βρε σεις

εδω και ενα χρονο ζητουσαν να παμε και απαντησαμε τελικα την περασμενη εβδομαδα πως θα παμε τωρα.

εγω ετσι κι αλλιως δεν ηθελα να παω γιατι ειναι κουραστικο ο αντρας μου ηθελε και ελεγε και καλα πως θα εκνευριστουν που δεν παμε.

Καθε πότε έρχονται οι φίλοι σας Αθήνα και τους φιλοξενείται; Ερχονται συχνά; Μετά από πρόσκληση ή το προτείνουν μόνοι τους και το συνδυάζουν με κάτι ακόμη;

Ρωτάω γιατί απ' ότι καταλαβα η δική τους πρόσκληση μαλλον ήταν τυπική, για να βγάλουν την υποχρέωση, και κατα πάσα πιθανότητα περίμεναν για ακόμη μια φορά αρνητική απάντηση. Εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Τωρα για το πως βλεπει ο καθένας τους φιλοξενούμενους αυτό είναι εντελλώς προσωπικό και έχει να κάνει με πολλούς παραμέτρους (οικονομικό, σνυθεση οικογένειας, ενδιαφέροντα κ.λπ.)

Φυσικά θα πρέπει να καταλαβαίνουν τις ανάγκες σου και όσο πρέπει εσύ να προσπαθήσεις να τους ευχαριστήσεις, πρέπει κι αυτοί να προσπαθήσουν να μην είναι βάρος.

Αυτό που λες παραπάνω ότι βλέπουν το σπίτι σου σαν ξενοδοχείο μου έχει συμβεί και δεν με πείραζε τίποτα άλλο εκτός το ότι έβγαινε στο πρόγραμμά τους να γυρίσουν σπίτι μου κατά τις 8 που εγώ κοιμίζω τα παιδιά. Δεν τους άνοιξα την πόρτα και απλά τους έστειλα ένα μήνυμα ότι "ελάτε σε μία ώρα. κοιμίζω τα παιδιά". Δεν νομίζω ότι παρεξηγήθηκε κανένας διότι ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Τις υπόλοιπες ημέρες ήξεραν κι ερχόντουσαν μετά τις 9.