Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπτωματα αλλεργειας με την εισαγωγη στερεων

Recommended Posts

Καλημερα!!Δεν ξερω αν αναφερεται καπου αλλου στο φορουμ..

Θα ηθελα να ρωτησω μιας και θα λειπω απο Ελλαδα οταν θα αρχισουμε τις στερεες πως θα καταλαβω αν το παιδι εχει καποια αλλεργεια σε κατι?Υπαρχουν καποια συγκεκριμενα σημαδια που πρεπει να προσεξω?Και ποια ειναι αυτα?Ο γιατρος μας μου πε απλα οτι θα το καταλαβω αλλα δεν με καλυπτει αυτη η απαντηση..κι επειδη δεν θα χουμε γιατρο παρα στα 80 χλμ μακρια θελω να μαι σιγουρη οτι δεν θα περασει κατι απαρατηρητο...Σας ευχαριστω εκ των προτερων:D

IZvWp3.png

Διαφημίσεις

Θα σου πρότεινα να ζητήσεις από τον γιατρό σου να σου πει τι φάρμακα θα μπορούσες να εχεις μαζί σου, στο φαρμακείο του σπιτιού δλδ, σε περίπτωση αλλεργίας.

Πάντως όπως γραφεις κι εσύ, θα την καταλαβεις την αλλεργία. Η μπεμπα μου οταν δοκίμασε αβγό πρώτη φορά, με την πρώτη κουταλιά, σε δευτερόλεπτα αρχισε να κοκκινίζει το μουτράκι της και μεσα σε δυο λεπτά ειχε γεμίσει καντήλες και ειχαν πρηστεί τα ματια της.

Ειχαμε κι αλλο ενα περιστατικό αλλεργίας, το περιγράφω εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=82755

Αλλεργιογόνες τροφές θεωρούνται το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, το αβγό, το ψάρι, η ντομάτα, σε καποιες περιπτωσεις και η μπανανα (ο γιος μου εφαγε μπανανα με την εγκριση του παιδίατρου όταν πήγε 10 μηνών, ειχε δυσανεξία στην αγελαδινή πρωτείνη γάλακτος και καθυστερήσαμε την εισαγωγή αρκετων τροφών). Οταν εισαγεις αυτές τις τροφές που θεωρούνται αλλεργιογόνες εχεις το νου σου για αντιδράσεις, στην αλλεργία συνήθως ειναι αμεσες.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοηθεια σας! εχω ένα γιο 6,5 μηνων. Εχουμε ξεκινήσει φρουτόκρεμα εδω και μερικές βδομάδες και χθές του έβαλα για πρώτη φορά ακτινίδιο. Το παιδί απο εκείνη την ωρα κάνει κατα διαστήματα κατι περίεργα με την αναπνοή του. Δε μαυρίζει αλλα αισθάνομαι ότι προσπαθεί να πάρει ανάσα απο το στόμα και βγάζει κατι ήχους σα να πνίγεται. Ενδέχεται να συνδέεται αυτό με το ακτινίδιο που του έδωσα? Πήρα το οκ απο το γιατρό πριν το δώσω αλλά διαβάζω τώρα ότι προκαλει πολλές αλλεργείες? τι λετε εσεις? βοηθείστε please όσες ξερετε!!

κορίτσια καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοηθεια σας! εχω ένα γιο 6,5 μηνων. Εχουμε ξεκινήσει φρουτόκρεμα εδω και μερικές βδομάδες και χθές του έβαλα για πρώτη φορά ακτινίδιο. Το παιδί απο εκείνη την ωρα κάνει κατα διαστήματα κατι περίεργα με την αναπνοή του. Δε μαυρίζει αλλα αισθάνομαι ότι προσπαθεί να πάρει ανάσα απο το στόμα και βγάζει κατι ήχους σα να πνίγεται. Ενδέχεται να συνδέεται αυτό με το ακτινίδιο που του έδωσα? Πήρα το οκ απο το γιατρό πριν το δώσω αλλά διαβάζω τώρα ότι προκαλει πολλές αλλεργείες? τι λετε εσεις? βοηθείστε please όσες ξερετε!!

Αν τυχόν η αλλεργική αντίδραση σε τροφή εκδηλωθεί από το αναπνευστικό είναι κάτι εν δυνάμει πολύ σοβαρό.

Να απευθυνθείς αμέσως στον παιδίατρό σου!

Γεία σας κορίτσια!

Η δική μου μπέμπα, ξεκίνησε δειλά με μερικά φρουτάκια στους 5 μιση μήνες (έμενα καιρό Αγγλία και εκέι ξεκινούν λίγο πιο νωρίς από εμας...)και ενώ δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα αλλεργιας τουλάχιστον που να έχω καταλάβει, ο γιατρός δε μας απαγόρευσε κανένα φρούτο ή λαχανικό, αλλά η μικρή εμφανίζει πρόβλημα δυσκοιλιότητας, ζορίζεται κάθε φορά αλλά τα καταφέρνει, βέβαια είναι κατσικο κακκάκια που λέει και η μητέρα μου, σκληρούτσικα και καμμία σχέση με πριν την εισαγωγή στερεών τροφών. Συνεχίζω όπως την ημέρα της γέννησης της έκανα, να τη θηλάζω όποτε το επιθυμεί και 2-3 φορές το βράδυ, είναι απαιτητική. Μήπως αυτό το θέμα στην εκκένωση αποτελεί ένδειξη αλλεργικής αντίδρασης; δεν ρώτησα τον παιδίατρο γιατί μόλις μου ήρθε στο μυαλό αυτό το ενδεχομενο, τραβηγμένο ίσως...δεν ξέρω

δούλευα σε αλλεργιολόγο πολλά χρόνια...... αυτό που ξέρω να σου πω είναι οτι τα φρούτα που πάντα έδινε ο ίδιος ως αλλεργιογόνα είναι : πορτοκάλι, ακτινίδιο, φραουλα, μπανάνα.... και στα γράφω με σειρά επικινδυνότητας.... βέβαια υπάρχουν κι αλλα φρούτα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αλλεργία, αλλά αυτά είναι τα βασικά....

ένα σύμπτωμα που μπορεί να παρουσιάσει, είναι σχεδόν όπως το παρουσιάζεις.... πιθανόν το μικρούλι έχει φαγούρα στο λαιμό και δυσκολία στην αναπνοή.... οι ήχοι θα είναι μάλλον οι συριγμοί απο την δύσπνοια....

Σταμάτα το και συμβουλέψου και καποιον αλλεργιολογο καλύτερα....

Διαφημίσεις