Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ορος για την μυτη:λειτουργει προληπτικα;

Recommended Posts

Ειναι ασφαλες να βαζω στην μικρη ορο για τη μυτη ή αντιστοιχα φυσιομερ καθε μερα για προληπτικους λογους; Διαβασα σε ενα περιοδικο για γονεις οτι αυτο βοηθαει στην προληψη ιωσεων και το ακουσα επισης στην τηλεοραση απο παιδιατρο. Ομως παλι στην τηλεοραση ακουσα αλλον παιδιατρο να λεει πως δεν κανει να επεμβαινουμε στην μυτη. Δεν ξερω εχω μπερδευτει. Εσεις τι λετε;

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

χωρίς να έχω επιστημονική άποψη επί του θέματος, το είχα σκεφτεί κι εγώ για ένα διάστημα, αλλά κατέληξα ότι ίσως είναι προτιμότερο να αφήνεις το σύστημα να δουλεύει μόνο του... ίσως ο φυσιολογικός ορός να σπρώχνει μικρόβια που υπό ΚΣ θα βρίσκονταν μόνο στη μύτη βαθύτερα στο αναπνευστικό κι αυτό να δημιουργεί τελικά περισσότερα προβλήματα... άσε που ενδεχομένως υπάρχουν και ωφέλιμα βακτήρια στη μύτη, τα οποία αν τα απομακρύνεις συνέχεια με ορό θα επιβαρύνουν την κατάσταση... γενικά πιστεύω διαταράσσεται η ισορροπία της περιοχής με το συχνό πλύσιμο... προσωπική άποψη πάντα

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

...ίσως είναι προτιμότερο να αφήνεις το σύστημα να δουλεύει μόνο του... ίσως ο φυσιολογικός ορός να σπρώχνει μικρόβια που υπό ΚΣ θα βρίσκονταν μόνο στη μύτη βαθύτερα στο αναπνευστικό κι αυτό να δημιουργεί τελικά περισσότερα προβλήματα... άσε που ενδεχομένως υπάρχουν και ωφέλιμα βακτήρια στη μύτη, τα οποία αν τα απομακρύνεις συνέχεια με ορό θα επιβαρύνουν την κατάσταση... γενικά πιστεύω διαταράσσεται η ισορροπία της περιοχής με το συχνό πλύσιμο...

Εφ' όσον μιλάμε για πρόληψη κι όχι για θεραπεία, θα συμφωνήσω. Εντάξει, μία στο τόσο δεν κάνει κακό αλλά όχι καθημερινά.

Να προσθέσω μόνο ότι παίζει ρόλο το αν το παιδί μπορεί να φυσήξει δυνατά (μετά τον ορό) για να βγουν οι "βρωμιές".

pitsikoki, η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά...!

Απαγορεύεται δια ροπάλου η καθημερινή χρήση φυσιολογικού ορού στην μύτη.

1ον το παιδάκι σας θα σας μισήσει! Σκεφτειτε να σας τον κάνουν αυτό εσάς! Είναι μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση για τον βλεννογόνο της μύτης. Η μύτη φυσιολογικά δεν έχει κατασκευαστεί ώστε να δέχεται υγρά! Εξαίρεση αποτελεί αν το παιδί ή το βρέφος εμφανίσει το λεγόμενο ρουθούνισμα! Δηλ όταν ακούμε το παιδί να βγάζει υγρό ήχο από την μύτη.

2ον η συχνή χρήση αλατούχων σκευασμάτων μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του οισοφάγου! Άρα πάτε για καλό και κάνετε 2πλό κακό! Σας το λέει μια νοσηλεύτρια!;)

Εμας ο ΩΡΛ που ειναι και πολυ στενος οικογενειακος φιλος μας ειπε οτι απαγορευεται δια ροπαλου ο ορος γενικοτερα, γιατι ειναι πολυ επικινδυνο να κυλησει μεσα στο αυτακι και να κανει ωτιτιδα.

Εμας ο ΩΡΛ που ειναι και πολυ στενος οικογενειακος φιλος μας ειπε οτι απαγορευεται δια ροπαλου ο ορος γενικοτερα, γιατι ειναι πολυ επικινδυνο να κυλησει μεσα στο αυτακι και να κανει ωτιτιδα.

Αληθεια???:shock: Ευτυχώς που το χρησιμοποιούμε μόνο σε περιπτωσεις μεγάλης συμφόρησης!!! Αλλά έχω πολλούς που μου λέγανε να της βάζω κάθε μέρα προληπτικά για να μην γεμίζει μικρόβια:?

Yugup3.png

Το βρίσκω απάνθρωπο να βάζεις σε κάποιον καθημερινά ορό στη μύτη χωρίς λόγο. Δοκίμασε το πρώτα στον εαυτό σου για μία βδομάδα και αν σου αρέσει ξεκίνησέ το και στο παιδί.

Διαφημίσεις

Το ειχα γραψει μια απο αυτες τις ημερες σε αναλογο θεμα οτι ακουσα απο παιδιατρο στην τιβι οτι δεν ειναι καλο να χρησιμοποιουνται συστηματικα τετοια σκευασματα στα μωρα-παιδια καθως η μυτουλα δεν ειναι κατασκευασμενη να δεχεται αλατουχα διαλυμματα. Βεβαια εγω το λαθος το εκανα στον μικρο μου, οχι οτι μου παρουσιασε κατι, απλα ηταν οντως ψιλοαπανθρωπο, καθως ειχα συμβουλευτει απο φιλες μαμαδες να το κανω τακτικα για να βγαινουν οι ακαθαρσιες της μυτης. Μεχρι τον πρωτο χρονο καπως ετσι εκανα. Τωρα στο νινακι που περιμενουμε δεν υπαρχει περοπτωση να το ξανακανω καθως ενημερωθηκα νομιζω καλυτερα.

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

χωρίς να έχω επιστημονική άποψη επί του θέματος, το είχα σκεφτεί κι εγώ για ένα διάστημα, αλλά κατέληξα ότι ίσως είναι προτιμότερο να αφήνεις το σύστημα να δουλεύει μόνο του... ίσως ο φυσιολογικός ορός να σπρώχνει μικρόβια που υπό ΚΣ θα βρίσκονταν μόνο στη μύτη βαθύτερα στο αναπνευστικό κι αυτό να δημιουργεί τελικά περισσότερα προβλήματα... άσε που ενδεχομένως υπάρχουν και ωφέλιμα βακτήρια στη μύτη, τα οποία αν τα απομακρύνεις συνέχεια με ορό θα επιβαρύνουν την κατάσταση... γενικά πιστεύω διαταράσσεται η ισορροπία της περιοχής με το συχνό πλύσιμο... προσωπική άποψη πάντα

Συμφωνώ απολύτως. Μόνο όταν χρειαζόταν και αυτό λίγο πριν κοιμηθεί για να τον βοηθήσει στον ύπνο.

κορίτσια κι εμένα η γιατρός μου είχε πει με μέτρο τον όρο αλλά η μικρή μου έχει εδώ και μήνες κάθε μέρα βουλωμένο μυτάκι με στερεή μύξα (δεν έχει καταρροή ούτε νομίζω έχει κρύώμα που κρατάει 3 μήνες!), με αποτέλεσμα αν ΔΕΝ της την καθαρίσω να μην μπορεί να θηλάσει, να μην μπορεί να κοιμηθεί και να κλαίει σπρακτικά (μόλις βλέπει την αμπούλα του ορού και τον "ρινικό αποφρακτήρα" χαμογελάει μέχρι τα αυτιά!)

τι να κάνω? προσπαθώ να μην την καθαρίζω τη μυτούλα καθημερινά αλλά τη βλέπω ότι ανακουφίζεται πολύ...:oops:

7Y7np3.png

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως το χειμώνα του ρίχνω πρωί-βράδυ, στο κάθε ρουθουνάκι του από μια σταγόνα. Τελείως προληπτικά, να καθαρίζει και η μυτούλα από μυξές, σκόνη κλπ..

Ο γιατρός δε με έχει αποτρέψει από κάτι τέτοιο, ορός είναι, νεράκι αποστειρωμένο δηλαδή πού είναι το τραγικό;;;;;

iyuNp3.png4hNCp3.png

Εφ' όσον μιλάμε για πρόληψη κι όχι για θεραπεία, θα συμφωνήσω. Εντάξει, μία στο τόσο δεν κάνει κακό αλλά όχι καθημερινά.

Να προσθέσω μόνο ότι παίζει ρόλο το αν το παιδί μπορεί να φυσήξει δυνατά (μετά τον ορό) για να βγουν οι "βρωμιές".

pitsikoki, η υπογραφή σου είναι όλα τα λεφτά...!

Σε ευχαριστω πολυ γλυκια μου!:-P:razz::-P

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Εγώ πάντως το χειμώνα του ρίχνω πρωί-βράδυ, στο κάθε ρουθουνάκι του από μια σταγόνα. Τελείως προληπτικά, να καθαρίζει και η μυτούλα από μυξές, σκόνη κλπ..

Ο γιατρός δε με έχει αποτρέψει από κάτι τέτοιο, ορός είναι, νεράκι αποστειρωμένο δηλαδή πού είναι το τραγικό;;;;;

κ εγω καπως ετσι το χρησημοποιουσα, αλλα εβαζα μια αμπουλα των 5μλ κ στα 2 ρουθουνακια.

ο ντοκ τελικα ειπε να μην το κανω, γιατι καταστρεφεται η υγρασια της μυτης, με αποτελεσμα να παραγεται περισσοτερη μυξα.

μονο οταν ξεκιναει μπουκωμενα λεει.

τελικα τι μπορει να λειτουργησει προληπτικα:confused:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!