Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

θελω σιγα σιγα να σταματησω τους θηλασμους την μερα γιατι ή δεν με αφηνει ο μεγαλος η θα εχω δουλεια κυριως απογευμα κα θα λειπω.ειναι 10 μηνων.ομως δεν θελει αλλο γαλα εχω παρει διαφορα. δεν τρωει με τιποτα κρεμες, μια φορα με την πρωτη κουταλια πηγε να κανει εμετο. του εδωσα στην αρχη βιολογικες κρεμες. αφου δεν τις εφαγε πηρα ρυζαλευρο βανιλια να δω αν φαει , παλι τιποτα.:(:(:(:( ο μεγαλος ετρωγε και κατι δικες μου που του εφτιαχνα δεν ειχα προβλημα ,τωρα ομως τι να κανω ?καλα καλα ουτε νερο δεν πινει .θελω να του δωσω καμια κρεμουλα απογευματα και γαλα το βραδυ, και να θηλαζω πρωι και μετα οτι ωρα ξυπναει, γενικα ξυπναει ολο το βραδυ ακομα και τωρα ανα δυορο και τρωει.σας εχει τυχει κατι τετοιο? τι θα κανω αν θελω να κοψω το θηλασμο αφου δεν πινει γαλα????και με τις κρεμες??:(:(:(

Διαφημίσεις

Οι κρεμες απο οσο ξερω δεν ειναι απαραιτητες.Δινε φρουτακι,τραχανα,καμια χυλοπιτιτσα τωρα κολλησε το μυαλο μου...τι αλλο?θα θυμιθω

Για το γαλα δεν ξερω να σε συμβουλεψω.Παντως ο δικος μου μεχρι 2 χρονων ξυπναγε μεχρι και 4 φορες τη νυστα κι ας επινε ξενο γαλα.Δεν επινε παντα αλλα ξυπναγε.Γιατι θες να κοψεις το θηλασμο?

δεν θελω να το κοψω ακομα . ομως οταν ο μεγαλος ειναι στο σπιτι δεν αφηνει με τις φωνες του να φαει ο μικρος , ο οποιος αν δεν εχει απολυτη ηρεμια δεν πεινει και πολλα απογευματα τις ωρες του θηλασμου αρχισα να λειπω για δουλεια, ελεγα να του εδειναν καμια κρεμουλα η καποιο γαλα οσο λειπω γιατι πιναει και γρινιαζει. και οσο αντεχω να κρατησω τους βραδινους θηλασμους και τον πρωινο.

δεν θελω να το κοψω ακομα . ομως οταν ο μεγαλος ειναι στο σπιτι δεν αφηνει με τις φωνες του να φαει ο μικρος , ο οποιος αν δεν εχει απολυτη ηρεμια δεν πεινει

Από εμπειρία να σου πω ότι ένα μωρό που δεν θηλάζει καλά (δεν συγκεντρώνεται δηλαδή) όταν έχει αντεπερισπασμούς είναι ένα μωρό που τρώει τρις χειρότερα (ή καθόλου) με αντίστοιχους αντιπερισπασμούς...

Άρα αυτό το θέμα μάλλον θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις ανεξάρτητα από το θηλασμό.

και πολλα απογευματα τις ωρες του θηλασμου αρχισα να λειπω για δουλεια, ελεγα να του εδειναν καμια κρεμουλα η καποιο γαλα οσο λειπω γιατι πιναει και γρινιαζει. και οσο αντεχω να κρατησω τους βραδινους θηλασμους και τον πρωινο.

Διαβάζοντας και το παραπάνω μήνυμά σου έχω την εντύπωση ότι το μωρό σου μπορεί να μην αντέχει το ξένο γάλα και γι' αυτό αποστρέφεται και τις κρέμες και ό,τι άλλο περιέχει αγελαδινό γάλα... Αν το ζορίσεις, μπορεί να δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα από όσα πας να λύσεις.

Με τις άλλες στερεές πώς τα πάει; Μπορείς π.χ. να δώσεις σούπες με κρέας και λαχανικά ή κρέμες με πολτοποιημένα λαχανικά ή φρούτα/χυμούς (φρεσκοστυμμένους).

το φαγητο του το τρωει χορτοσουπα κρεατοσουπα κοτοσοπα μακορονακια και αλλα, φρουτοκρεμα τρωει φρουτα δηλαδη στο μπλεντερ. το θεμα ειναι οτι κρεμες δεν τρωει . ουτε αυτες που εχουν γαλα ουτε αυτες που δεν εχουν. γαλα εδωσα κατσικισιο στην αρχη και μετα αγελαδινο αλλα παλι τιποτα:(:(:(

τι να του δωσω?και με το γαλα τι γινετε?

Διαφημίσεις

το φαγητο του το τρωει χορτοσουπα κρεατοσουπα κοτοσοπα μακορονακια και αλλα, φρουτοκρεμα τρωει φρουτα δηλαδη στο μπλεντερ. το θεμα ειναι οτι κρεμες δεν τρωει . ουτε αυτες που εχουν γαλα ουτε αυτες που δεν εχουν. γαλα εδωσα κατσικισιο στην αρχη και μετα αγελαδινο αλλα παλι τιποτα:(:(:(

τι να του δωσω?και με το γαλα τι γινετε?

Δεν καταλαβαίνω γιατί ανησυχείς τόσο που δεν τρώει τις κρέμες ενώ το μωρό επιλέγει και τρώει μια χαρά φυσικές τροφές! Είναι σαν να λες ότι το παιδί μου τρώει το μαγειρεμένο φαγητό αλλά δεν δέχεται γαριδάκια και fast food: αυτή ακριβώς είναι η αναλογία! Οι κρέμες δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΕ θετικό στο παιδί.

Όσο για το γάλα: κάποια παιδιά που θηλάζουν δεν πίνουν ΠΟΤΕ ξένο γάλα. Άπαξ και αποθηλάσουν δεν πίνουν άλλο γάλα. Αυτό είναι φυσιολογικό και αρκεί το παιδί να παίρνει ασβέστιο από άλλες πηγές προκειμένου να αναπτύσσεται καλά. Κανένα άλλο θηλαστικό στον πλανήτη δεν επιλέγει να πιει γάλα άλλου θηλαστικού για να μεγαλώσει...

εχεις απολυτο δικιο για αυτα που λες. απλα δεν τρωει τιποτα εκτος απο το μεσιμεριανο και το φρουτο. ηθελα να του κανω κατι να φαει το απογευμα η το βραδυ του εκανα και εγω δικες μου κρεμες με βρωμη κεχρι κτλ αλλα τιποτα μονο χτες εφτιαξα κατι που μου ειπε μια κοπελα και εφαγε!!!:):)το γαλα μου δεν του φτανει και κλαιει γιαυτο ηθελα να του βαλω και κατι αλλο. τωρα για το γαλα ....λες να μην πει αλλο γαλα? μεχρι ποτε??

εχεις απολυτο δικιο για αυτα που λες. απλα δεν τρωει τιποτα εκτος απο το μεσιμεριανο και το φρουτο. ηθελα να του κανω κατι να φαει το απογευμα η το βραδυ του εκανα και εγω δικες μου κρεμες με βρωμη κεχρι κτλ αλλα τιποτα μονο χτες εφτιαξα κατι που μου ειπε μια κοπελα και εφαγε!!!:):)το γαλα μου δεν του φτανει και κλαιει γιαυτο ηθελα να του βαλω και κατι αλλο. τωρα για το γαλα ....λες να μην πει αλλο γαλα? μεχρι ποτε??

boysmamy, το απόγευμα το μωρό μπορεί να φάει ό,τι τρώει και το πρωί ή το μεσημέρι. Γιατί δεν του προσφέρεις φρούτα ή κρέας με λαχανικά;

ομως το βαρος και το υψος δεν πανε καλα.

2 μηνων 5,5 κιλα υψος 57

3 μηνων 6,5 κιλα υψος 59

4 μηνων 7 κιλα υψος 63

5,5 μηνων 7,800 κιλα υψος 68

9 μωνων 8350 και υψος 71

και τωρα που ειναι 11 μηνων ειναι 9 κιλα και 74 υψος

Η πορεία του βάρους που φαίνεται εδώ είναι πολύ καλή.

Θα ήταν καλό να συμπληρώσεις με τις ζυγίσεις γέννησης, εξόδου από την κλινική κλπ μέχρι το 2ο μήνα.

στην καμπυλη χαλια παει

Δηλαδή;

εδω και δυο μηνες του δινω και σιδηρο γιατι λεει η παιδιατρος οτι αυτο φταιει,

έχει κάνει αιματολογικές που έδειξαν έλλειψη σιδήρου και κρίθηκε αναγκαία η χορήγηση συμπληρώματος;

αιματολογικές ελέγχου για καθορισμό της δόσης έγιναν;

με στεναχωρεσαι και το γεγονος οτι μου ειπε τα κιλα μπορει να τα παρει αλλα το υψος δεν το αναπληρωνει, δηλαδη εχασε ποντους. τι να κανω?

Η λήψη σιδήρου, πάνω από το αναγκαίο καθυστερεί την ανάπτυξη σε ύψος.

aglaia σε ευχαριστω για την απαντηση σου

γενηθηκε 2990 και 50 εκ

2800 οταν φυγαμε

40 ημερον 3060 και52 εκ

36 ημερον 4500 και 55 εκ

2 μηνων 5500 και 57 εκ

απο τις 27/7 που ηταν 8350 και 71 εκ τωρα ειναι 9 κιλα και 74 εκ περιπου

επειδη δεν πηρε υψος και κιλα μου ειπε να αρχισω σιδηρο καο βιταμινη α και d χωρις εξετασεις.

φαγητο μου ειπε να μην δωσω ακομα το βραδυ

για την καμπλυλη που μου ειπες απο την ααρχη το υψος ηταν στο 75 και τωρα περιπου στο 25 και στο βαρος στο 90 και τωρα στο 25.

δεν εχει μεγαλη πτωση?? δεν ξερω..:(:(:(

Διαφημίσεις