Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θελω να θηλάσω!!! HELP!!!

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια και aglaia,

θέλω τη βοήθειά σας please!

Γέννησα στις 28/09 ένα κοριτσάκι βάρους 3.150 γρ. μετά από Κ.Τ. λόγω προηγηθείσας (38 + 3 μέρες). Την έβαλαν αμέσως στη ΜΕΝ λόγω παροδικής ταχύπνοιας και λαρυγγομαλακίας που παρουσίασε. Ευτυχώς την πήραμε τη Δευτέρα με βάρος 2.850 γρ. Όπως καταλαβαίνεις δε τη θήλασα καθόλου στο μαιευτήριο. Μας είπαν να της δίνω γάλα με το μπιμπερό για να ξέρουμε πόσο τρώει. Εγώ από την Πέμπτη 29/09 βγάζω με το θήλαστρο ανά 3 ώρες περίπου. το ανώτερο που έχω βγάλει είναι 60ml. Τι μπορώ να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή? Τη μπέμπα την έχω βάλει κάποιες φορές στο στήθος και πιάνει αρκετά καλά. Το ανώτερο που έχει φάει με το μπουκάλι είναι 50ml, δεν είναι πολύ φαγανή και πολλές φορές την ξυπνάμε εμείς στο τρίωρο. Θέλω πολύ να τη θηλάσω αποκλειστικά αν γίνεται!!! Θα περιμένω με ανυπομονησία!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια και aglaia,

θέλω τη βοήθειά σας please!

Γέννησα στις 28/09 ένα κοριτσάκι βάρους 3.150 γρ. μετά από Κ.Τ. λόγω προηγηθείσας (38 + 3 μέρες). Την έβαλαν αμέσως στη ΜΕΝ λόγω παροδικής ταχύπνοιας και λαρυγγομαλακίας που παρουσίασε. Ευτυχώς την πήραμε τη Δευτέρα με βάρος 2.850 γρ. Όπως καταλαβαίνεις δε τη θήλασα καθόλου στο μαιευτήριο. Μας είπαν να της δίνω γάλα με το μπιμπερό για να ξέρουμε πόσο τρώει. ...

γιατι ειναι απαραιτητο να βλέπετε πόσο τρώει? Το βαρος του μωρου ειναι πολύ καλό (συνηθως τετοιες συμβουλες δίνονται σε πολύ προωρα-ελλειποβαρή μωρα).

Εφοσον δεν υπάρχει λόγος για το παραπάνω (αυτό το γνωρίζεις εσύ) το καλυτερο που έχεις να κανεις ειναι να βαζεις το μωρό στο στηθος απευθείας για οση ώρα χρειάζεται.

Θα μετρας πάνες για να εισαι σιγουρη για το πώς σιτίζεται το μωρό. Δεν λέω άλλα επειδή δεν γνωρίζω πόσο ενημερωμένη είσαι για τον αποκλειστικό θηλασμό και ισως τα γνωρίζεις ήδη.

Πες μας αν χρειαζεσαι κατι παραπάνω πάντως..

Καλησπέρα Όλγα, να σου ζήσει το μωράκι σου.

Ένα θα σου πω , από τη στιγμή που η μικρή σου έπιασε το στήθος σου ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!όπως σου είπε κ ο γιατρός σου ξύπνα την ανά 2,30 με 3 ωρες κ όλα καλά.Κ κάτι βασικό που είχα παρατηρήσει κ γω που θήλασα το αγοράκι μου για 8 μηνες,με το θηλαστρο έβγαζα λιγοτερη ποσότητα απο το θηλασμο.Ειμαι σιγουρη πως ολα καλα θα πανε κ θα δεις ποσο γρηγορα η μικρη σου θα παρει βαρος.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα είχα και εγώ, γέννησα τον Αύγουστο, το μωρό στη ΜΕΝΝ , με την ίδια πάθηση μάλιστα....

Με βοήθησαν πάρα πολύ οι σύμβουλοι θηλασμού από εδώ

http://www.thilasmos.net/leaders.html

είχα τηλεφωνήσει και μου είπαν ακριβώς τι να κάνω, καθώς και η επίσκεψή μου σε παιδίατρο- σύμβουλο θηλασμού .

Τώρα θηλάζω μια χαρά το μωρό μου, κι αυτό παχαίνει και γίνεται μπουλίτσα!!!

Να σου ζήσει κι όλα θα πάνε καλά !!!

Φιλιά

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

αυτό που θέλω είναι να αυξήσω το γάλα μου, γνωρίζει κανείς τον τρόπο?

Το γάλα σου είναι αρκετό, γιατί να το αυξήσεις;

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τη συμπαράσταση.

Aglaia μου δε βγάζω πάντα 50ml, είναι φορές που βγάζω και λιγότερο...τις τελευταίες ώρες προσπαθώ να τη βάζω στο στήθος και αν βλέπω να πεινάει της δίνω συμπλήρωμα απ΄το δικό μου...είναι όμως πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχω και ένα αγοράκι 17 μηνών! Εσύ τί προτείνεις? Να τη βάζω όποτε πεινάει στο στήθος? Και έχω περισσότερο απ΄ότι βγάζω?

Ο θηλασμός δεν είναι μυστικό που το ξέρουμε λίγες . Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται .

Το άγχος που βλέπω να έχουν πολλές κυρίως όσον αφορά την ποσότητα που πίνει το μωρό μπορώ να το καταλάβω όμως όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ υπερβολή και το λέω πραγματικά με πολύ αγάπη και χωρίς ίχνος επικριτικού χαρακτήρα .

Η κούραση , η αϋπνία , οι ενοχές ότι παραμελούν το άλλο παιδί ή τον σύντροφο , το άγχος που συνήθως δημιουργούν τρίτοι για την επιβολή του θηλασμού και πολλά άλλα συντελούν στο η μητέρα να μην κάνει ανέμελα και άκοπα αυτό που η φύση προσφέρει απλόχερα .

Πώς να θηλάσω ?

Απλά κρατώ το παιδί μου απαλά και το ακουμπώ κοντά στο στήθος . Όλα τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους .

Δεν βιάζομαι ( άντε βρε παιδί μου ακόμα δεν χόρτασες ?) , δεν νευριάζω ( πάλι πεινάς έλεος με το βυζί έξω είμαι όλη μέρα ) , δεν καθοδηγώ ( όχι τόσο δυνατά , μην με δαγκώνεις , μην τραβιέσαι κ.λ.π ) .

Μόνο μια συμβουλή θα δώσω . ΜΑΚΡΙΑ από χειροκίνητα θήλαστρα ακριβά ή φθηνά . Είναι τα μόνα που μπορεί να σας προκαλέσουν ζημιά και προβλήματα στο στήθος ή στη ροή γάλακτος .

Time Hominem Nius Libri

Aglaia μου δε βγάζω πάντα 50ml, είναι φορές που βγάζω και λιγότερο...τις τελευταίες ώρες προσπαθώ να τη βάζω στο στήθος και αν βλέπω να πεινάει της δίνω συμπλήρωμα απ΄το δικό μου...είναι όμως πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι έχω και ένα αγοράκι 17 μηνών! Εσύ τί προτείνεις? Να τη βάζω όποτε πεινάει στο στήθος? Και έχω περισσότερο απ΄ότι βγάζω?

Να σου ζήσει!

Ναι, φυσικά να την βάζεις όποτε πεινάει στο στήθος και να την αφήνεις για όση ώρα θέλει.

Στην αρχή ίσως σου παίρνει περισσότερο χρόνο απ΄ό,τι το μπιμπερό, αλλά όταν εδραιωθεί η γαλουχία σου, θα είναι πολύ πιο εύκολα, δεν θα χρειάζεσαι αντλήσεις και αποστείρωση, θα μπορείς να βγαίνεις με το μωρό χωρίς να κουβαλάς θήλαστρο ή γάλα κτλ.

Το μεγαλύτερο μωράκι σου πώς φέρεται όταν θηλάζεις; Μπορείς ενώ θηλάζεις να βρεις τρόπο να ασχοληθείς και μαζί του, π.χ. να του διαβάσεις κάτι, να του δώσεις να ζωγραφίζει δίπλα σου κτλ. Κι αν σου ζητήσει κι εκείνο να δοκιμάσει, είναι πολύ φυσικό. Το λέω γιατί ακούω αρκετές φορές μητέρες που τα χάνουν όταν το μεγαλύτερο παιδί ζητά να δοκιμάσει, και δημιουργείται ένταση αναφορικά με το θηλασμό χωρίς λόγο.

Διαφημίσεις

pax μου συμφωνω.Αν ομως το πρωτο το παρει σαν παιχνιδι και θελει να πινει κι αυτό από το στηθος?Γενικά προβληματιζομαι γιατί σκεφτομαι να τον αφήσω να δοκιμασει αλλα δε θελω να γινει συνηθεια.Γεννάω μεχρι τελος του μηνα και ο πρωτος ειναι 17 μηνων και θελω να συμμετεχει σε όλα αλλα να βαλω και καποια ορια.Γίνεται?

Σίγουρα έχεις περισσότερο από όσο αντλείς.

Μπορείς κάθε μέρα να παρακολουθείς αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά από τις πάνες.

Αν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες, ξέρεις ότι τρώει ικανοποιητικά.

Αν δεν βρέχει τόσες, τα ξαναλέμε.

pax μου συμφωνω.Αν ομως το πρωτο το παρει σαν παιχνιδι και θελει να πινει κι αυτό από το στηθος?Γενικά προβληματιζομαι γιατί σκεφτομαι να τον αφήσω να δοκιμασει αλλα δε θελω να γινει συνηθεια. Γεννάω μεχρι τελος του μηνα και ο πρωτος ειναι 17 μηνων και θελω να συμμετεχει σε όλα αλλα να βαλω και καποια ορια.Γίνεται?

Ανεξάρτητα από το τι θα κάνεις, τα παιδιά δεν θηλάζουν για να παίξουν ή από συνήθεια. Τα παιδιά δεν ξέρουν από επιφανειακές σχέσεις, δεν παίζουν με τις σχέσεις και δεν κρατούν σχέσεις από συνήθεια.

Το γάλα σου είναι αρκετό, γιατί να το αυξήσεις;

Ακριβώς.. Πόσο νομίζεις χρειάζεται για να γεμίσει το στομαχάκι τους.. :)

Πάντως να ξέρεις πως όσο θηλάζεις τόσο περισσότερο γάλα κατεβάζεις ;)

6Br6p3.png

''Life is what happens to you when you 're busy making other plans''

Αν βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες, ξέρεις ότι τρώει ικανοποιητικά.

Αν δεν βρέχει τόσες, τα ξαναλέμε.

Αglaia όταν λες "βρέχει πάνες" εννοείς για τσίσα μόνο ή και για κακά?

Η κόρη μου που κοντεύει 3 μηνών

άρχισε να κάνει 1 φορά μόνο κακά

εκεί που έκανε 4-5 φορές την ημέρα

και με ψιλοανησυχεί....

Διαφημίσεις

Αglaia όταν λες "βρέχει πάνες" εννοείς για τσίσα μόνο ή και για κακά?

Η κόρη μου που κοντεύει 3 μηνών

άρχισε να κάνει 1 φορά μόνο κακά

εκεί που έκανε 4-5 φορές την ημέρα

και με ψιλοανησυχεί....

Εννοεί τσίσα.

Όσο μεγαλώνουν κάνουν κακά λιγότερες φορές την ημέρα: έχει να κάνει με την σφικτηριακή εγκράτεια (π.χ. αργότερα αρχίζουν να κάνουν κακά μόνο όταν είναι ξυπνητά και όχι στον ύπνο κλπ) και όχι με το πόσο τρώνε. Αν περνάνε μέρες χωρίς να κάνει κακά, τότε το συζητάμε.

Καλημέρα κορίτσια, έχω απογοητευτεί. Το βράδυ την έβαλα μόνο στο στήθος και σήμερα που τη ζύγισα έχει χάσει 10 γρ. Το πρωί της 'εδωσα μπουκάλι (μητρικό) 50 ml και τα ήπιε όλα...Δεν ξέρω τι να κάνω???

γεια σου! ψιλοπαρομοια η ιστορια μου.γεννησα κι εγω με καισαρικη και ο μικρος μπηκε στη μενν για 6 μερες με ταχυπνοια επισης. η διαφορα ειναι οτι με το που ειδαν οτι ο μικρος μπορει να φαει μου ειπαν να τον θηλασω.βεβαια καταληξαμε κι εμεις σε αποκλειστικες αντλησεις,αλλα σιγα σιγα το παιδακι επιασε στηθος και εδω και αρκετες μερες θηλαζουμε αποκλειστικα.

1ον ζυγιζεις το παιδι καθημερινα?γιατι να το κανεις αυτο?αν δεν κανω λαθος οι ζυγισεις γινονται σε εβδομαδιαιο επιπεδο.εγω τον δικο μου δεν το ζυγισα ποτε ως τωρα.μονο οταν παμε γιατρο.

2ον απο τη δικη μου εμπειρια θα σου πω το εξης: ειχα το μωρο στο στηθος 50 λεπτα.εκανε θηλαστικες κινησεις και καταπινε ικανοποιητικα.απο ανασφαλεια δικη μου του εδινα και μπουκαλι αλλα 70-100μλ και το κατεβαζε ολο.με συμβουλο θηλασμου που μιλησα μου ειπε να μην του δινω μπουκαλι και απλα να τον αφηνω στο στηθος οσο θελει αυτος.επισης μου ειπε οτι πινει το γαλα απο το μπουκαλι χωρις στην ουσια να το θελει.δηλαδη,μπαινει η θηλη στο στομα του,το γαλα ρεει αμεσως οποτε το παιδι ασυναισθητα καταπινει.

εμεις τα καταφεραμε μενοντας κολλημενοι για ωρες ολοκληρες μεσα στη μερα.

καποια κοπελα πιο σχετικη απο εμενα θα σου δωσει καποια συμβουλη παραπανω.εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι να κανεις πολλη υπομονη,να κρατας το παιδακι σου στο στηθος οσο και οποτε θελει χωρις προγραμμα και ωραριο και ολα θα γινουν.

tt1108c2.aspx

Γεια σας και πάλι...ευχαριστώ όλες για τη συμπαράσταση! Προσπαθώ να βγάλω με το θήλαστρο! 10 λεπτά στο κάθε στήθος...η αλήθεια είναι ότι δε μου αρέσει καθόλου η διαδικασία...και επίσης δεν προλαβαίνω 8 αντλήσεις, 2 παιδιά και όλα τα υπόλοιπα, νιώθω ότι δε θα τα καταφέρω! Αύριο θα έρθει και η παιδίατρος να δει τη μικρή...Εσένα tingerbell πόσο είναι το μωρό?

καλημερα ολγα!

ο μικρος μου σαραντισε πριν 2 μερες.και εχει περιπου 10 μερες που τρωει αποκλειστικα απο το στηθος. ειχαμε κι εμεις τρελα προβληματα μεχρι να πιασει αλλα χαρη στα κοριτσια εδω περα και τις πολυτιμες συμβουλες τους τα καταφεραμε.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=98767

αυτο ειναι το θεμα που ειχα ανοιξει.αν θες ριξε μια ματια,μπορει να βρεις κατι χρησιμο που να σε βοηθησει.κι αφου η μικρη σου πιανει καλα μην αγχωνεσαι.

οταν την εχει στο στηθος καταπινει?την καταλαβαινεις?

tt1108c2.aspx

pax μου συμφωνω.Αν ομως το πρωτο το παρει σαν παιχνιδι και θελει να πινει κι αυτό από το στηθος?Γενικά προβληματιζομαι γιατί σκεφτομαι να τον αφήσω να δοκιμασει αλλα δε θελω να γινει συνηθεια.Γεννάω μεχρι τελος του μηνα και ο πρωτος ειναι 17 μηνων και θελω να συμμετεχει σε όλα αλλα να βαλω και καποια ορια.Γίνεται?

Βέβαια και γίνεται να βάλεις όρια, αν κάτι σε ενοχλεί. Συνήθως τα πρωτότοκα όταν έχουν αποθηλάσει, θέλουν απλώς να δοκιμάσουν μια-δυο γουλιές από περιέργεια, ή για να επιβεβαιώσουν ότι δεν τα απορρίπτεις, κι αυτό τους αρκεί. Εσύ μπορείς να κρίνεις τι είναι το καλύτερο για την οικογενειακή αρμονία. Περίμενε να έρθει η στιγμή που θα ζητήσει, αν έρθει (δεν ζητούν όλα τα αδέρφια να θηλάσουν), και τότε θα δεις τι θα κάνεις.

Πληροφοριακά, η μεγάλη μου ξανάρχισε να θηλάζει κανονικά όταν ήμουν στον 7ο-8ο μήνα εγκυμοσύνης, μετά από 4-3 μήνες αποθηλασμού. Αλλά το ήθελα κι εγώ για πολλούς λόγους, αλλιώς θα είχε σταματήσει εκεί η ιστορία.

Με το καλό!

Κορίτσια γεια σας και πάλι...Το άφησα το θήλαστρο και βάζω τη μπέμπα μόνο στο στήθος. Τη Δευτέρα που της έδωσα 30ml ξένο τα έκανε εμετό. Μήπως είναι ένδειξη παλλινδρόμησης? Και αν είχε θα έβγαζε και το μητρικό? Από την προηγούμενη Παρασκευή έως σήμερα έχει πάρει μόνο 100 γρ. Νομίζω ότι είναι λίγα, γι΄αυτό αγχώνομαι μήπως δεν της επαρκεί το γάλα μου.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε για το τσάι θηλασμού. Έχει χρησιμοποιήσει κάποια? Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό? Aglaia please τα φώτα σου!!!

Ευχαριστώ όλες σας!!!

Ο θηλασμός δεν είναι μυστικό που το ξέρουμε λίγες . Είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται .

Το άγχος που βλέπω να έχουν πολλές κυρίως όσον αφορά την ποσότητα που πίνει το μωρό μπορώ να το καταλάβω όμως όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ υπερβολή και το λέω πραγματικά με πολύ αγάπη και χωρίς ίχνος επικριτικού χαρακτήρα .

Η κούραση , η αϋπνία , οι ενοχές ότι παραμελούν το άλλο παιδί ή τον σύντροφο , το άγχος που συνήθως δημιουργούν τρίτοι για την επιβολή του θηλασμού και πολλά άλλα συντελούν στο η μητέρα να μην κάνει ανέμελα και άκοπα αυτό που η φύση προσφέρει απλόχερα .

Πώς να θηλάσω ?

Απλά κρατώ το παιδί μου απαλά και το ακουμπώ κοντά στο στήθος . Όλα τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους .

Δεν βιάζομαι ( άντε βρε παιδί μου ακόμα δεν χόρτασες ?) , δεν νευριάζω ( πάλι πεινάς έλεος με το βυζί έξω είμαι όλη μέρα ) , δεν καθοδηγώ ( όχι τόσο δυνατά , μην με δαγκώνεις , μην τραβιέσαι κ.λ.π ) .

Μόνο μια συμβουλή θα δώσω . ΜΑΚΡΙΑ από χειροκίνητα θήλαστρα ακριβά ή φθηνά . Είναι τα μόνα που μπορεί να σας προκαλέσουν ζημιά και προβλήματα στο στήθος ή στη ροή γάλακτος .

Το παραπανω μηνυμα θα ηθελα να το αντιγραψω και να το ποσταρω συχνα γιατι δεν προλαβαινω να γραφω τα ιδια:)

Γιατι παιδι μου αφου το μωρο πιανει καλα το στηθος, αφου βρεχει πανες κανονικα, αφου παιρνει βαρος, να ταλαιπωρεις τον εαυτο σου και το μωρο με αντλησεις?

Το στηθος δεν βγαζει με το θηλαστρο οσο γαλα πραγματικα εχει, το μωρο θα πιει πολυ περισσοτερο αν το βαζεις καθε φορα που πειναει στο στηθος.

Ξενο γιατι του εδωσες? αφου εχεις μια χαρα δικο σου.

Βαζε το μωρο στο στηθος οποτε πειναει, κοιτα να βρεχει 6-8 πανες ημερησιως και ζυγιζε το μια φορα το μηνα και να το χαιρεσαι:)

k9Tap3.png

Kassiani μου καλησπέρα. Της έδωσα ξένο γιατί αντικειμενικά δεν έχει πάρει πολύ βάρος (100 γρ. σε 6 μέρες). Επίσης είναι 17 ημερών και δεν έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης όπως θα έπρεπε.

Kassiani μου καλησπέρα. Της έδωσα ξένο γιατί αντικειμενικά δεν έχει πάρει πολύ βάρος (100 γρ. σε 6 μέρες). Επίσης είναι 17 ημερών και δεν έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης όπως θα έπρεπε.

Το βάρος γέννησης αναμένεται να ανακτηθεί ως την 21η μέρα. Και πάλι αυτό είναι σχετικό: αν ένα μωρό έχασε βάρος γθα αρκετές μέρες, αν αρχικά δεν θήλαζε καλά κλπ. τότε μπορεί να αργήσει.

Το ότι το μωρό έκανε εμετό το ξένο γάλα ίσως είναι ένδειξη αλλεργίας.