Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ

Recommended Posts

Πριν από λίγες ημέρες, συζητώντας με μια συναδέλφισσά μου για διακοπές, μου ανέφερε ότι κάνει γυμνισμό με τον άντρα και τα παιδιά της, σε κάποια παραλία της Εύβοιας. Έχει 2 κορίτσια 10 και 12 ετών. Ο άντρας της είναι αστυνομικός. Σοκαρίστηκα λίγο με αυτό που μου είπε.

Στη συζήτηση απάνω μου ανέφερε πως μεγάλωσε μοναχοκόρη σε μια οικογένεια με πολλά ταμπού και δεν ήθελε να έχουν τα παιδιά της τις ίδιες αναστολές. Γι΄αυτό και όταν ήταν τα παιδιά της μικρά, φρόντιζε να την δουν γυμνή προκειμένου να εξοικειωθούν με την γυναικεία φύση.

Ξεκίνησε τον γυμνισμό με τα παιδιά της πριν από χρόνια και το θεωρούσε απόλυτα σωστό να βλέπουν οι κόρες της τον πατέρα τους ή άλλους άντρες γυμνούς. Πιστεύει πως έτσι δεν θα έχουν αναστολές στην ενήλικη ζωή τους.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα πουριτανό αλλά σοκαρίστηκα λίγο με αυτά που μου είπε. Είναι σωστό αυτό που κάνει?

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

Μεγαλωσα σε ενα σπιτι που δεν κρυβοταν κανενας απο τους 2 γονιους μου για να αλλαξει ρουχα. Επισης ο μπαμπας μας μάς εβαζε για μπανιο μαζι του κ ηταν ωρα παιχνιδιου για μας. Ειμαστε 2 αδερφια, αγορι-κοριτσι. Επισης καναμε γυμνισμο μεχρι μια αρκετα μεγαλη ηλικια, χωρις ομως την μαμα μας να συμμετεχει. Δεν ντραπηκα ποτε βλεποντας τον μπαμπα κ τον αδερφο μου γυμνους. Σταδιακα φυσικα αυτο σταματησε απο μονο του αρχικα μπαινοντας εγω στην εφηβεια κ σε μετεπειτα σταδιο μπαινοντας κ ο αδερφος μου, ηρθε εντελως φυσικα κ στους τεσσερις μας. Εχω σκοπο στην δικη μου οικογενεια να πραξω με τον ιδιο τροπο. Δεν θεωρω κακο να γνωριζουν τα παιδια μου την διαφορετικοτητατων αντρα-γυναικας απο πολυ μικρα.

Αυτη ειναι η αποψη μου βεβαια.

γειά σου yls, είναι θέμα κουλτούρας πιστεύω.

στην Γερμανία όπου έζησα 5 χρόνια, εκεί υπάρχουν μικτές σάουνες και λουτρά που πάνε οι ενήλικες και τα παιδιά όλοι γυμνοί. Δεν έχουν την αίσθηση της ντροπής.

Η μητέρα μου μας μεγάλωσε ανάλογα μονο όχι απο την πλευρά του πατέρα μου - (κρητικός).

Εμένα πιστεύω δεν με έβλαψε καθόλου, εχω πάει και σε μικτή σάουνα στην Γερμανία- δεν το θεώρησα τίποτε το ιδιαίτερο, ίσα ίσα η ατμόσφαιρα ήταν σαν όλοι να φορούσαν ρούχα, δεν υπήρχε καποια περίεργη συμπεριφορά.

Περισσότερο με έβλαψε όπως εχω γράψει αλλού να μην έχω δεί ποτέ πχ το αντρικό μόριο, κάτι που με έκανε να φοβάμαι παλαιότερα (πολύ όμως!) εξαιτίας μιας εμπειρίας όπου καταλαθος είχα δεί το πατέρα μου γυμνό όταν ήμουν μικρή,

όπου εκείνος σάστισε τρομερά και φοβήθηκε και μου μεταφέρθηκε το ίδιο συναισθημα δηλ σαν να ειδα κάτι κακό!!!

το καλύτερο γενικα΄είναι να μην υπάρχουν υπερβολές στα συναισθήματα, να μην τονίζεται δηλαδή αυτό σαν κατι φοβερό αλλά σαν κατι απλό και φυσιολογικό.

εάν δηλαδή γίνει θέμα η γύμνια και φτάσει στην υπερβολή και στην επιδειξη κατα καποιον τρόπο τότε αυτό φτάνει στο άλλο άκρο.

Σίγουρα όταν σε μια κουλτούρα όλοι αισθάνονται διαφορετικά, και είναι η μόνη οικογένεια που το κάνει αυτό, ήδη υπάρχει ένας άλλος τονισμός, και πιστεύω ότι μόνο και μόνο για αυτό, θα οριοθετούσα την όποια φιλοσοφία μου, επειδή η σύγκριση με όλους τους άλλους πχ που δεν κάνουν το ίδιο, τονίζει διαφοερτικά το όλο θέμα και καπως παλι αναιρεί αυτό που γραφω πιο κάτω το ότι όλοι είναι ίδιοι -

η ίδια οικογένεια εάν ήταν στην Γερμανία, και η ίδια οικογένεια στην Ελλάδα, δεν είναι το ίδιο πράγμα και το ίδιο αποτέλεσμα έτσι λέω.

πχ τα παιδιά σίγουρα θα νιώσουν περίεργα με την φιλοσοφία που μεγάλωσαν εάν συνειδητοποιησουν ότι όλοι οι άλλοι έχουν διαφορετική φιλοσοφία και πιθανόν να νιώσουν ενοχές ή άσχημα εάν τους βάλει καποιος άλλος σε αυτή τη συγκριση αργότερα (συμμαθητές γνωστοί κτλ)

για αυτό πιστεύω παν μετρον άριστον, χωρίς να λέω όμως ότι καλυτερα να μην γίνεται αυτό...

Όταν είμαστε γυμνοί και είμαστε όλοι ίδιοι όπως μας έφτιαξε ο θεούλης :wink: αυτή η αίσθηση σε οδηγεί σε ένα ηρεμο συναίσθημα, σε κανει και αισθάνεσαι ένα μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου όπου όλοι είναι ίσοι.

τωρα δεν ξέρω εάν στην γερμανία αυτό έχει άλλο ιστορικό λόγο που υπάρχει, σίγουρα θα έιναι ενδιαφέρον αυτή η συζήτηση.

πάντως αυτό καθαυτό, δεν δημιουργεί πρόβλημα εκτός και αν μπαίνει σε ένα διαφορετικό context/περιβάλλον δηλαδή, και πως θα ενταχτεί.

ένας έλληνας στην γερμανία πχ θα νιώσει άσχημα για το ότι διαφέρει σε αυτό το πράγμα και οι φίλοι του πιθανόν να τον κοροιδέψουν όπως θα κοροιδευαν εδώ καποιον πιθανώς που θα θέλει να κανει γυμνισμό εντελώς.

αυτό πιστευω ότι δείχνει περισσότερο μια κοινωνική διάσταση που έχει σχέση με την αποδοχή διαφορετικών φιλοσοφιών,

παρά δείχνει ότι η ίδια η γυμνια θα αποτελέσει το πρόβλημα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

πιστευω οτι ο γυμνισμος ειναι κατι σωστο οταν υπαρχουν καποιες προυποθεσεις οι οποιες ομως ειναι διαφορετικες σε καθε περιπτωση.

ο μπαμπας μας ηταν υπερ του γυμνισμου και γενικα ηταν πολυ ανετος. οφειλω να ομολογησω οτι με ενοχλουσε καποια στιγμη. δε θα ξεχασω οταν μια φορα ημασταν στη παραλια και επεμενε να μη φοραω το απο πανω του μαγιω γιατι ημουν μικρη. ομως ηρθε ενας συμμαθητης μου και εγω ντρεπομουν να βγω απο τη θαλασσα...

πιστευω οτι ο γυμνισμος ειναι καλος ομως με μετρο...δηλαδη μπορεις να αλλαξεις στο δωματιο σου και να μπει το παιδι και να σε δει ανετα, δε μπορεις ομως να κυκλοφορεις γυμνος μεσα στο σπιτι.

μπορεις να κανεις γυμνισμο σε μια αδεια παραλια οχι ομως και σε μια γεματη.

επισης σημαντικο ρολο παιζει και η ηλικια του παιδιου. οταν το παιδι αρχιζει να μπαινει στην εφηβεια πρεπει να αρχισουμε να "συμμαζευομαστε" λιγο. ουτως η αλλως πλεον το παιδι αρχιζει και αποκτα συνειδηση και σιγα σιγα θα επιλεξει μονο του τι θελει να κανει.

παντως εγω τωρα ειμαι πολυ ανετη και κανω γυμνισμο...

Συμφωνω και με με την sofia-nefeli , ναι υπερ του γυμνισμου αλλα με μετρο παντα . Μεγαλωσα σε ενα σπιτι αποτελουμενο απο πολλα ταμπου οσο αφορα το θεμα αυτο ή το σεξ ή ακομα και το θεμα του θηλασμου (ισως για αυτο δεν θελησα να θηλασω το πρωτο μου παιδι ) απο μικρη θυμαμαι τη μαμα μου να κρυβει το σωμα της λες και επροκειτο για κατι πολυ κακο ή να μιλαει σε μενα για το σωμα με χαρακτηρισμους για το στηθος λ.χ οπως "τα μασταρια σου " που εδειχνε οτι υποτιμουσε το σωμα της ή μαλλον ντρεποτανε για αυτο, δεν τεθηκε φυσικα ποτε θεμα γυμνισμου , αν και ο πατερας μου ηταν πιο "νορμαλ" σε αυτο το θεμα , τον εχω δει δηλαδη με το εσωρουχο και χωρις εκεινος να ντρεπεται για αυτο , η μητερα μου παντα τον μαλωνε ομως να μην κυκλοφορει ετσι μεσα στο σπιτι . Εμενα ευτυχως δεν με επιρεασαν πολυ αυτα , περα απο το θεμα θηλασμου που ισως να ητανε και αντιδραση , νοιωθω καλα με το σωμα μου και δεν ντρεπομαι να με δει ο γιος μου γυμνη , εχει τυχει να ερθει την ωρα που εκανα μπανιο στο ντουζ επειδη δεν τον προλαβε ο αντρας μου και ειχε πλακα πραγμαατικα το πως με κοιτουσε , δεν τον ειπα να φυγει δεν ηταν κακο που με κοιτουσε , ετσι ανακαλυπτει και το διαφορετικο σωμα απο το δικο του , δεν ντρεπομαι να ξεντυθω μπροστα στο παιδι μου και δεν ντρεπομαι να ξαπλωσω μονο με το εσωρουχο το μεσημερι που εχει αι φοβερη ζεστη , ε3αλλου γιατι να ντραπω ? για το στηθος μου ? θα μπορουσε ακομα να θηλαζει αμα θηλαζα . Εντα3ει δεν κυκλοφορουμε γυμνοι στο σπιτι ενοειτε , αλλα δεν κρυβομαστε απο το παιδι μας κιολας , οπως ειπε και η Μαρια δεν υπαρχει πιο αγνο απο ενα γυμνο σωμα οπως το επλασε ο Θεος . Ολα με μετρο .

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα αισθημάτων, στάσης απέναντι σε διάφορα θέματα και προσωπικής αντίληψης.

Έχω φίλη η οποία έχει μητέρα γερμανίδα, έζησε η ίδια πολλά χρόνια στη Γερμανία και έχει πατέρα γυναικολόγο. Και στα 2 παιδιά της την ξεγέννησε ο πατέρας της. Την ώρα του τοκετού ο άντρας της τραβούσε κάμερα και μάλιστα από κάτω.Εγώ δεν θα μπορούσα να κάνω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Όσον αφορά στο πρώτο, ο δικός μου πατέρας έχει τύχει να με δεί με το εσώρουχο. Και όταν θήλαζα το μωρό έτυχε να τον φωνάξω να έρθει στο δωμάτιο, για κάτι που χρειαζόμουν. Βέβαια όχι ότι φαινόταν το στήθος μου παντακάθαρα, αλλά δεν με πείραζε αν φανεί και λίγο ειδικά την ώρα του θηλασμού.

Δεν θα μπορούσα όμως να πάω στον πατέρα μου να με ξεγεννήσει. Το γεγονός όμως ότι το έκανε η φίλη μου χωρίς αναστολές (και βέβαια την εξέταζε και συχνά πυκνά κατά τη διαρκεια της εγκυμοσύνης), δεν το κατακρίνω φυσικά. Η ίδια ένοιωθε όχι απλά καλά αλλά και πάρα πολύ ασφαλής που ήξερε ότι βασίζεται τον πατέρα της.

Τα ίδια νοιώθω και για τον γυμνισμό. Όποιος θέλει και μπορεί, δεκτό αυτό που κάνει. Εγώ προσωπικά έχω κάνει κάποιες φορές τόπλες, αλλά όχι στην πόλη μου και όχι με την παρουσία των γονιών μου.Τα τελευταία χρόνια το αποφεύγω λόγω επικινδυνότητας του ήλιου.

Αν έβλεπα σε μια παραλία γονείς με παιδιά κάνοντας γυμνισμό, απλά θα παραξενευόμουν μια που δεν το βλέπω συχνά. Σε καμία περίπτωση δεν θα το κατέκρινα!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εμείς πάμε σε ερημικές παραλίες και κάνουμε μπάνιο γυμνοί.

Είναι φυσικό και έτσι έχουμε συνηθίσει.

Δεν μας αρέσει να προκαλούμε κανέναν και αποφεύγουμε το γυμνισμό σε παραλίες με οικογένειες.

Διαφημίσεις

Προσωπικα εχω κανει γυμνισμο σε απομονωμενη παραλια οπου δε με εβλεπε κανενας εκτος απο τον αντρα μου και τους γλαρους!!! :lol: Επι του ασφαλους δηλαδη!!! Κανω ομως εδω και χρονια topless ακομη και σε πολυσυχναστες παραλιες,φτανει βεβαια να μην εχει οικογενειες με πιτσιρικια κοντα,μην προκαλουμε κιολας.

Παντως δε θα ειχα κανενα προβλημα να κανω και τσιτσιδι σε οργανωμενη παραλια γυμνιστων,παρ΄ολο που μετα τη γεννα η κοιλια μου ειναι οχι απλα ξεχειλωμενη,αλλα κυριολεκτικα σαν γιαγιας 85 χρονων-χωρις οι ραγαδες!!!

Αν ειναι ολοι οπως τους γεννησε η μαμα τους,εμενα θα κοιτανε; Σιγα!!!

Οσο για το μωρο,δε θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα να το παρω μαζι,ισα-ισα θα το επεδιωκα,για να εξοικειωνεται απο νωρις.

κι εγω μεγαλωσα σε σπιτι που οι γονεις δεν κρύβονταν μπροστα μας....

αλλα στη παραλία ειναι διαφορετικα......δεν ξερω ντρεπομαι :oops: και η αληθεια ειναι οτι με χαλαει να βλέπω γυμνους στη παραλια......

Εγώ πίστευα αυτά που λέτε και ήθελα έτσι να μεγαλώσει ο μικρός..

όχι πολλές πολλές αναστολές ότι είναι φυσικό και τέτοια...

Ψάχνοντας στο ιντερνετ, ή σε εκπομπή δεν θυμάμαι άκουσα/διάβασα πως από την βρεφική ηλικία και μετά δεν είναι καλό.

2 πράγματα μου έχουν μείνει, ότι δεν του το δείχνουμε ποτέ αν το ζητήσει, πάμε στα ειδικά βιβλία και το δείχνουμε εκεί

και ότι ένα παιδί βλέποντας το φύλο του άλλου μπορεί να συγκρίνει και κατ΄επέκταση να νιώσει άσχημα..

Οπότε θα το ψάξω καλύτερα πριν αποφασίσω τι θα πράξω!

Διαφημίσεις

και ότι ένα παιδί βλέποντας το φύλο του άλλου μπορεί να συγκρίνει και κατ΄επέκταση να νιώσει άσχημα..

Φανταζομαι οτι αυτο ισχυει μονο για τα αγορακια,ετσι δεν ειναι;

Εγω εχω ακουσει οτι κατα τη νηπιακη ηλικια καλο ειναι να μην ειμαστε τοσο "χυμα" με τα παιδια,οχι να παθαινουμε και πανικο αν τυχει να δουνε "κατι',αλλα απλως να ειμαστε λιγο πιο διακριτικοι ωστε να μαθαινουν κι αυτα σιγα σιγα την εννοια της αιδους.

Εμένα κάνει γυμνισμό ο άντρας μου (έγώ topless). Φυσικά μόνο σε συγκεκριμένες παραλίες και διακριτικά. Δεν θα αλλάξουμε καθόλου τις συνήθειές μας, παρόλο που στο σπίτι κυκλοφορούμε πάντα ντυμένοι. Δεν θα άλλαζα μπροστά στο παιδί, και μάλιστα του έχω πει πολλές φορές να φύγει, γιατί η μαμά πρέπει να αλλάξει. Όμως στην παραλία είναι άλλο. Στο χωριό είναι επίσης άλλο, εκεί δεν θα κάναμε ποτέ γυμνισμό (όχι μόνο στο δικό μας χωριό αλλά και σε όποια άλλη παραλία δεν έχει γυμνιστές). Νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό θα μάθει να διακρίνει. Άσε που λέω να του καταργήσω το μαγιώ φέτος (μέσα στη θάλασσα εννοείται). Δύο χρονών παιδάκι και να κάνει μπάνιο με μαγιώ. Γιατί? Έλα όμως που όλα έτσι κάνουν?????

στη κόρη μου αλλά και τωρα στο μωρο θα φοραω μαγιουδακι

για λογους υγειινης.....

ασε με την ανωμαλια που κυκλοφορει τα τελευταια χρονια δεν ξερουμε με τι "φτιαχνεται" ο καθενας στη παραλια...

εγω λεω πως οταν μια οικογενεια νιωθει ανετα με το γυμνισμο,ας το κανει... σιγουρα θα το περασει στα παιδια της οικογενειας με ανετο και φυσικο τροπο και δε πιστευω οτι τα παιδια θα βγουν "καπως", αν τα εξικοιωσουν οι γονεις τους με ομορφο τροπο σε αυτο που πιστευουν..

απο την αλλη, ανθρωπο που δε νιωθουν ανετα με το γυμνισμο, δε θα πρεπει να το ζορισουν, ντε και καλα να τους βγει... εγω ας πουμε, μονο με τον αντρα μου νιωθω ανετα... νομιζω οτι επειδη δεν το ειχα συνηθισει απο το σπιτι μου, θα παθαινα σοκ να εβλεπα ξαφνικα τους γονεις μου γυμνους. Αντιστοιχα, νομιζω οτι δε θα ηθελα να με βλεπουν τα παιδια μου γυμνη εμενα και τον αντρα μου, ουτε τα παιδια να ειναι γυμνα.... (δε μιλαμε για παιδακια κατω των 8-10 χρονων)

οποτε, κατα τη γνωμη μου, δεν υπαρχει κανονας, εφοσον μιλαμε για υγιεις, νορμαλ οικογενειες... φυσιολογικο ειναι αυτο που κανει καθε οικογενεια να νιωθει ανετα...

• 2 weeks later...

δεν θα εκανα ποτε γυμνισμο.. εχω μεγαλωσει σε ενα σπιτι που το γυμνο σωμα ηταν ταμπου (ακομα και το να φανει το βρακι μου στην ηλικια των 5 ηταν ταμπου)

Εχει τυχει καποιες φορες στην παραλία φιλες μου να κανουν τοπλες και για να πω την αληθεια ενιωθα ασχημα που ημουν μαζι τους.. και εκτοτε τις απεφευγα (τουλαχιστον το να παμε μαζι για μπανιο)

Στο σπιτι δεν κυκλοφορω γυμνη αλλα δεν εχω προβλημα να με δει ο μικρος να ντυνομαι και εχει τυχει πολλες φορες να κανω μπανιο και να ειναι μεσα ή ακομα και να κανουμε μαζι μπανιο (συνηθως στο εξοχικο την ωρα που γυρναμε απο την παραλία) Δεν θελω σε καμια περιπτωση το παιδι να νιωσει αυτο που ενιωσα εγω οταν καποια στιγμη χρειαστηκε να κανω τα τσισα μου στην υπαιθρο και ξαφνικα εμφανιστηκε ενας ανθρωπος.. :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

δεν θα εκανα ποτε γυμνισμο.. εχω μεγαλωσει σε ενα σπιτι που το γυμνο σωμα ηταν ταμπου (ακομα και το να φανει το βρακι μου στην ηλικια των 5 ηταν ταμπου)

Εχει τυχει καποιες φορες στην παραλία φιλες μου να κανουν τοπλες και για να πω την αληθεια ενιωθα ασχημα που ημουν μαζι τους.. και εκτοτε τις απεφευγα (τουλαχιστον το να παμε μαζι για μπανιο)

Στο σπιτι δεν κυκλοφορω γυμνη αλλα δεν εχω προβλημα να με δει ο μικρος να ντυνομαι και εχει τυχει πολλες φορες να κανω μπανιο και να ειναι μεσα ή ακομα και να κανουμε μαζι μπανιο (συνηθως στο εξοχικο την ωρα που γυρναμε απο την παραλία) Δεν θελω σε καμια περιπτωση το παιδι να νιωσει αυτο που ενιωσα εγω οταν καποια στιγμη χρειαστηκε να κανω τα τσισα μου στην υπαιθρο και ξαφνικα εμφανιστηκε ενας ανθρωπος.. :lol:

Έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, γι΄αυτό και μου έκανε εντύπωση η προοδευτικότητα της συναδέλφου μου. Όμως κατάλαβα, από τα post των κοριτσιών, ότι μάλλον είμαι λάθος. Ίσως θα πρέπει το παιδί να δει το γυμνό σώμα στην παιδική ηλικία, ώστε να εξοικιωθεί με το φυσιολογικό του πράγματος.

Grow up and get a life!

• 1 year later...

εγώ πάντως έχει τύχει να δω οικογένεια να ειναι για μπάνιο όλοι ολόγυμνοι.

μπαμπάς, μαμά και 3 κοριτσάκια 5, 7 και 10 χρονών.

μου φάνηκε κάπως υπερβολικό αφού τα παιδιά ήταν τόσο μεγάλα και οι γονείς δεν είχαν κανένα ταμπού να εμφανιστούν ολόγυμνοι μπροστά τους!

xFibp3.png

Εμείς είχαμε πάει στον Μύρτο στην Κεφαλλονιά (πριν παντρευτούμε) και αριστερα και δεξιά μας έκαναν γυμνισμό. Δεν πίστευα στα μάτια μου! (Έχω και μυωπία). Αν είχα πάει με τα παιδιά...; Ας μου πεί κάποιος που ξέρει, μήπως είναι παραλία γυμνιστών; Εγώ πάντως ντρεπόμουν να κοιτάξω γύρω μου.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012