Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ;

Recommended Posts

Εχω ακουσει οτι η ψυχολογια της θηλαζουσας επηρρεαζει το γαλα κ κατ' επεκταση τον θηλασμο. Εχετε διαπιστωσει κατι αναλογο?

Επηρρεαζεται η ποσοτητα ή η γευση ισως του γαλακτος απο την ψυχολογικη διαθεση της μητερας?

.png.png[/url]

Διαφημίσεις

Εχω ακουσει οτι η ψυχολογια της θηλαζουσας επηρρεαζει το γαλα κ κατ' επεκταση τον θηλασμο. Εχετε διαπιστωσει κατι αναλογο?

Επηρρεαζεται η ποσοτητα ή η γευση ισως του γαλακτος απο την ψυχολογικη διαθεση της μητερας?

mama-mia αυτά τα λένε μόνο όσοι δεν έχουν θηλάσει, δεν ήθελαν να θηλάσουν και δεν βρήκαν κάποιο καλύτερο άλλοθι...

Δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ κάτι ανάλογο. Ακόμη και μητέρες που τους έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα (θάνατος κοντινού προσώπου...) στη ζωή τους εξακολουθούν να θηλάζουν μια χαρά τα παιδιά τους.

Το αντίθετο ισχύει, δηλαδή οι ορμόνες του θηλασμού επηρεάζουν την ψυχολογία της μητέρας προς το θετικότερο. Οι μητέρες που θηλάζουν παρουσιάζουν σε μικρότερο ποσοστό επιλόχια κατάθλιψη. Όταν οι μητέρες που θηλάζουν παρουσιάζουν επιλόχια κατάθλιψη συ΄νήθως την ξεπερνούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα και με πιο ελαφριά συμπτώματα σε σχέση με τις μητέρες που δεν θηλάζουν.

:)

Πες τα χρυσόστομη γιατί ουτε να νευριάσεις δε μπορείς "μη και μου κοπεί το γάλα" , λες και ζούμε σε καμία νιρβάνα!!! :x

Ασε που με το που το βάζεις στο στήθος παιρνάνε όλα!!! Το τέλειο αγχολυτικό!! :lol:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

• 1 month later...

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν το θηλασμό;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Δε νομίζω ότι μπορούν να επηρεάσουν το θηλασμό καθεαυτό. Απλά τη διάθεση σου την αντιλαμβάνεται το μωρό και ίσως του δημιουργείται εκνευρισμός, άγχος κλπ. Αλλά τη διαδικασία της παραγώγης γάλακτος δε νομίζω ότι την επηρεάζει, από προσωπική εμπειρία πάντα. Άσε που εγώ ότι κι αν έχω χαλαρώνω απίστευτα και ξεχνιέμαι όταν θηλάζω.

Διαφημίσεις

iro, ο φαύλος κύκλος,στενοχώρια, αυπνία, υπερένταση, σε μένα δημιούργησε κάποιο μικροπρόβλημα με το γάλα, αλλά έβαζα το μωρό πιο συχνά στο στήθος...και όλα πήγαν καλά. κουράγιο!!! :)

Πόσο μπορούν να επηρεάσουν το θηλασμό;

Καθόλου!

Ο θηλασμός διαρκεί χρόνια και στη διάρκεια αυτών των χρόνων μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη και τα πιο τραγικά γεγονότα. Ο θηλασμός είναι μια γλυκιά παρηγοριά για τη μαμά και για το παιδί.

Υποστηρίζω 7,5 χρόνια μητέρες, δυστυχώς κάποιες φορές συνέβησαν τραγικά γεγονότα (απώλεια του ενός από τα δίδυμα, απώλεια του μεγαλύτερου παιδιού, απώλεια άλλων αγαπημένων προσώπων...). Ποτέ δεν επηρεάστηκε ο θηλασμός.

• 1 month later...

Θέλω τη βοήθειά σας...ο μικρούλης μου χτύπησε με πολύ άσχημο τρόπο χτες (ευτυχως τελικά δεν έπαθε κάτι πολύ σοβαρό) αλλά εγώ έπαθα τέτοιο σοκ και εκείνη τη στιγμή αλλά και σήμερα δεν μπορώ να το ξεπερασω όσο και αν προσπαθώ(πιστέψτε με δεν είμαι υπερβολική, ο τρόπος που εγινε ήταν εφιαλτικός, αλλά μας φύλαξε η παναγίτσα). Δεν μπορώ να κοιμηθώ, κλαίω όταν δεν έχω το παιδί μαζί μου και δεν έφαγα σχεδόν τίποτα για δύο μέρες και ενώ συνήθως έχουν όγκο τα στήθη μου(δηλαδή πάντα τα ένιωθα γεμάτα) από τότε που εγινε αυτό είναι πολύ μαλακά και ανησυχω μήπως δεν έχω γάλα να ταίσω το παιδί μου που είναι 7 μηνών σχεδόν και 9 κιλά ή μήπως μου κοπεί...Όταν τα πιέζω βγάζουν γάλα..Υπάρχει περίπτωση να μου κοπεί και μπορώ να κάνω κάτι για να μην γίνει αυτό?[/b]

μη στεναχωριεσαι δε πιστευω να σου συμβει κατι τετοιο..εγω στουσ τρεισ μηνες εχασα τον αδερφο της μητερας μου νεοτατο απο καρκινο και μετα απο λιγο καιρο τον κολλητο της αδερφης μου..η στεναχωρια μεγαλη αλλα να σκεφτεσαι το παιδι σου και τοι αυτο που χρειαζεται ειναι το γαλα σου και ολα θα πανε κατ'ευχην...........

1kOup2.pngTxJmp3.png

Ανδριανή μου ευτυχώς γλιτώσατε τα χειρότερα από ότι κατάλαβα!!!

Έχει γραφτεί εδώ μέσα ότι η ψυχολογία της μητέρας δεν επιρεάζει την ΠΑΡΑΓΩΓΗ μπορεί μόνο να επιρεάσει το μωρό της (τη διάθεσή του) ή την όρεξή της να θηλάσει. Η ποσότητα στο γάλα σου δεν κινδυνεύει πάντως... :)

Διαφημίσεις

Θέλω τη βοήθειά σας...ο μικρούλης μου χτύπησε με πολύ άσχημο τρόπο χτες (ευτυχως τελικά δεν έπαθε κάτι πολύ σοβαρό) αλλά εγώ έπαθα τέτοιο σοκ και εκείνη τη στιγμή αλλά και σήμερα δεν μπορώ να το ξεπερασω όσο και αν προσπαθώ?....[/b]

Andriani, μπήκαμε στο νοσοκομείο γιατί ο μπεμπάκος μας έπαθε οξεία ουρολοίμωξη, μείναμε μέσα 11 ημέρες και φυσικά φαντάζεσαι τι σοκ έπαθα με όλη αυτή την ιστορία (Προχθες βγηκαμε). Δεν μπορείς να φανταστείς πως ήμουν ψυχολογικα την πρώτη μέρα και ειδικά μέχρι να γινουν όλες οι εξετάσεις και βγουν οι απαντησεις. Εγώ σκεφτηκα ότι θα μου κοπεί και το γάλα θα σταματήσω και το θηλασμό με την όλη κατάσταση . Αλλά ίσα ίσα έχω την αίσθηση ότι έχω πιο πολύ και αυτό φάνηκε και στο ζύγισμα του μπέμπη.

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να μη ξαναζήσεις τετοια εμπειρια.

• 1 year later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ.ΕΧΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΩΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ..ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΒΓΑΛΑ ΜΟΝΟ 30ML ΠΟΥ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΒΓΑΖΑ 150ML.ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 3ΜΗΝΕΣ.ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?ΕΧΩ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΘΕΙ ΠΟΛΥ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ?ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ..

To θηλαστρο ειναι ενα εξαρτημα και δεν εχει ψυχη , το σωμα δεν το αναγνωριζει , οπως αναγνωριζει το μωρακι σου . Ολα θα πανε καλα και το μωρακι σου θα συνεχισει να πινει το γαλατακι σου . Ο,τι και να συμαβαινει θα ειναι προσωρινο , βιωνεις ενα σοκ και γι'αυτο συμβαινει ολο αυτο με το γαλα σου , που δεν υπαρχει περιπτωση να σου κοπει. Λυπαμαι για την απωλεια σου :cry::cry::cry: . Καλη συνεχεια .

θήλαζα αποκλειστικά 5 μήνες, όταν έφυγε ο άντρας μου απ το σπίτι κι έμεινα τελείως μόνη με το μωρό ("να υπηρετήσει τη πατρίδα", η ειρωνεία ήταν ότι στο στρατόπεδο που πήγε έκανε τα ψώνια του διοικητή για το σπίτι του γιατί αυτός είχε λεχώνα γυναίκα!!!!!!), τελοσπάντων όταν έμεινα μόνη σταδιακά σταμάτησα να θηλάζω, δεν είχα πολύ γάλα, μάλλον περισσότερο λόγω δικής μου κακής ψυχολογίας, δεν είχα όρεξη για τίποτα, όλα μου φαίνονταν δυσβάσταχτα και κόπηκε κι αυτό.Σωματικά δε νομίζω να παίζει ρόλο, μάλλον ψυχολογικό είναι το θέμα και κατά πόσο γρήγορα το ξεπερνάμε.

ελπίζω να συνεχίσεις το θηλασμό

συλλυπητήρια

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Αντιγραφω απο εδω: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=34053

θα το επαναλάβω ξεχωριστά και να φαίνεται ξεκάθαρα:

Σε κατάσταση στρες συνήθως δεν λειτουργεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος. Δηλαδή η μαμά βάζει το μωρό στο στήθος και το γάλα δεν κατεβαίνει. Αυτό οδηγεί εύκολα στο χάσιμο του παιχνιδιού αν η μητέρα δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Αρχικά απλώς να επιμείνει. Δηλαδή να βάζει συνέχεια το μωρό στο στήθος σαν να μη καταλαβαίνει ότι κάτι άλλαξε. Συνήθως το πρόβλημα εξαφανίζεται μετά από μερικούς θηλασμούς.

Υπάρχει περιθώρειο μέχρι 3 24ωρα να το παλέψει ακόμη και αν πιστεύει ότι δεν έχει. Αν αυτά περάσουν και το πρόβλημα παραμένει τότε χρειάζεται υποστήριξη από ειδικό.

Η Αγλαΐα παραπάνω στο θέμα έχει αναφέρει:

Ο θηλασμός διαρκεί χρόνια και στη διάρκεια αυτών των χρόνων μπορούν να συμβούν τα πάντα, ακόμη και τα πιο τραγικά γεγονότα. Ο θηλασμός είναι μια γλυκιά παρηγοριά για τη μαμά και για το παιδί.

Υποστηρίζω 7,5 χρόνια μητέρες, δυστυχώς κάποιες φορές συνέβησαν τραγικά γεγονότα (απώλεια του ενός από τα δίδυμα, απώλεια του μεγαλύτερου παιδιού, απώλεια άλλων αγαπημένων προσώπων...). Ποτέ δεν επηρεάστηκε ο θηλασμός.

mama-mia αυτά τα λένε μόνο όσοι δεν έχουν θηλάσει, δεν ήθελαν να θηλάσουν και δεν βρήκαν κάποιο καλύτερο άλλοθι...

Δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ κάτι ανάλογο. Ακόμη και μητέρες που τους έχουν συμβεί τραγικά γεγονότα (θάνατος κοντινού προσώπου...) στη ζωή τους εξακολουθούν να θηλάζουν μια χαρά τα παιδιά τους.

Το αντίθετο ισχύει, δηλαδή οι ορμόνες του θηλασμού επηρεάζουν την ψυχολογία της μητέρας προς το θετικότερο. Οι μητέρες που θηλάζουν παρουσιάζουν σε μικρότερο ποσοστό επιλόχια κατάθλιψη. Όταν οι μητέρες που θηλάζουν παρουσιάζουν επιλόχια κατάθλιψη συ΄νήθως την ξεπερνούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα και με πιο ελαφριά συμπτώματα σε σχέση με τις μητέρες που δεν θηλάζουν.

:)

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Κι επισης αυτο?

Απο παραθεση:

Το γάλα υπάρχει, αν η μαμά δεν είναι καλά ίσως να μη λειτουργεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος, δηλαδή δεν συσπώνται τα γαλακτοκύτταρα για να κατέβει το γάλα. Αυτό που χρειάζεται είναι να χαλαρώσει λίγο η μαμά, να πει ένα ευχάριστο ρόφημα, να πάρει μερικες βαθειές ανάσες, να κάνει μερικές ευχάριστες σκεψεις.

(το φαινόμενο είναι ανάλογο του οργασμού, αν υπάρχει ένταση και στρες δεν συμβαίνει γιατί δεν μπορεί να εκκριθεί ωκυτοκίνη, είναι η ίδια ορμόνη που κάνει το γάλα να κατεβαίνει)

cIWNp3.png

Eγω να ρωτησω το αλλο που ακουσα εχθες...

Ο θηλασμος επηρρεαζει την ψυχολογτια της μητερας;;;

Αυτο μου ειπε η αδελφη μου οτι της ειπε ο γυναικολογος της οταν θηλαζε την μικρη της και δεν ηταν πολυ καλα

Της ειχε πει επισης οτι η παραγωγη της προλακτινης κανει τη ζημια...

4

Η προλακτίνη κι η οξυτοκίνη (το γράφω σωστά?) που εκκρίνονται την ώρα του θηλασμού, ηρεμούν τη μητέρα. Ο θηλασμός χαλαρώνει και το μωρό πάλι λόγω των παραπάνω ορμονών.

Όταν η μητέρα έχει πολύ μεγάλη στεναχώρια ή άγχος ίσως να μη λειτουργεί το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος, δηλαδή να αργεί πολύ το λεγόμενο let-down. Αυτό συμβαίνει σε μένα κι όταν περιμένω περίοδο. Άλλη μια περίπτωση παρεξηγημένη, ότι όταν έρχεται η περίοδος κόβεται το γάλα.

Θεωρώ ότι αυτό με τη στεναχώρια είναι κάποια παλιά πεποίθηση (όπως κι ο σαραντισμός) για να μην στεναχωρούν τη λεχώνα οι τριγύρω και να μπορεί να αφοσιωθεί στο μωρό της.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η αδελφη μου και στα δυο της παιδια "ζοριστηκε" στη λοχεια ψυχολογικα(οπως κι εγω στα δυο μεγαλα) και ο γιατρος της ειχε δωσει κατι ηρεμηστικα -ετσι μου ειπε εχθες,πανε και 3 χρονια-και της ειχε πει να σταματησει το θηλασμο γιατι αυτος ευθυνεται γι αυτο

Δεν ξερω ακριβως γιατι τα εμαθα μολις εχθες και μεσες ακρες

Ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση

4