Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κάπου είχα διαβάσει τα λόγια μιας μητέρας αυτιστικού παιδιού που "Όταν περιμένεις παιδί είναι σαν να ετοιμάζεσαι για το υπέροχο ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν στην Ιταλία, και έτσι αγοράζεις εισιτήρια, παίρνεις χάρτες, μαθαίνεις το λεξιλόγιο, διαβάζεις για τα αξιοθέατα και είσαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Όμως η πτήση αλλάζει και εσύ προσγείωνεσαι στην Ολλανδία και εκεί πρέπει να μείνεις.

Το σημαντικό είναι ότι δεν είναι χώρα αηδιαστική ή βρώμικη αλλα είναι τελείως διαφορετική. Και πρέπει να μάθεις μια νέα γλώσσα, να πάρεις καινούργιους χάρτες και άλλα βιβλία. Δεν είναι αστραφτερή σαν την Ιταλία αλλα αν δεις γύρω σου είναι όμορφη, έχει τουλίπες και ανεμόμυλους.

Παρόλα αυτά οι γνωστοί σου πηγαινοέρχονται στην Ιταλία και υπερηφανεύονται για αυτό το ταξίδι..Και εσύ για την υπόλοιπη ζωή σου θα λες: Και εγώ αυτό το όνειρο είχα, και εγώ στην Ιταλία θα πήγαινα!!!

Ο πόνος δεν θα φύγει ποτέ ποτέ, το νόημα όμως είναι να μην περάσεις την ζωή σου θρηνώντας το χαμένο ταξίδι αλλα να απολαύσεις τις ομορφιές της Ολλανδίας…"

Έτσι ξεκινάει και το δικό μου ταξίδι τώρα τόσο διαφορετικό και τόσο δύσκολο και απλά ελπίζω να έχω την δύναμη, την υπομονή και την επιμονή για να απολαύσω κάθε ομορφιά του..

Μικρέ μου πρίγκιπα σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά!!!

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Διαφημίσεις

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Έτσι ξεκινάει και το δικό μου ταξίδι τώρα τόσο διαφορετικό και τόσο δύσκολο και απλά ελπίζω να έχω την δύναμη, την υπομονή και την επιμονή για να απολαύσω κάθε ομορφιά του..

Μικρέ μου πρίγκιπα σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά!!!

κοπελα μου σου ευχομαι το καλυτερο ταξιδι της ζωής σου!!!!

νομιζω οτι τα κατορθωματα του μικρου σου θα σε ανταμοιβουν να ειστε παντα καλά και να εισαι παντα περηφανη για σενα και την οικογενεια σου!

l86Tp3.png d6AUp3.png

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για το "ταξίδι" σου. Αλλά προπαντός να μην ξεχνάς πως ακόμα κι αν ο προορισμός σου δεν είναι αυτός για τον οποίο περιφανεύονται οι άλλοι, θα είναι αυτός για τον οποίο θα περιφανεύεσαι εσύ. Θα έχεις κάθε λόγο γι’ αυτό, γιατί στα εύκολα όλοι τα καταφέρνουν, όμως αλλού είναι τα δύσκολα και τα αξιοθαύμαστα !

Να περιφανεύεσαι με όλη σου την καρδιά και να του δίνεις όλη σου την αγάπη κι ακόμα περισσότερη!

Πολλά φιλιά και αγκαλιές στον πρίγκιπά σου!

Γιατι αυτην τη εποχή να γενιουντε παιδια με αυτισμο και συνδρομο νταουν δεν το καταλαβαινω καθολου ..τοσες εξετασεις υπαρχουν πια γιατι να τα αφηνουμε στην τυχη .........γιατι να μην υπάρχη η πρόληψη .................ειναι αμαρτια να γενιούντε παιδια ετσι με τοσσα προβληματα και να ταλαιποριωνται τα καημενα ........εδω η ζώή ειναι δύσκολη για τα φυσιολογικά παιδιά φαντασου ποσο δυσκολη ειναι γιαυτα με καποια ιδετερότητα ............και ασε αυτα που δεν μπορεις να διαγνώσεις ,αλλα για αυτα που συνυδοποιμενα καποιοι γονεις τα κρατανε .....ειμαι κατα της εκτρωσεις ...αλλα και υπερ της προληψεις ...........

τωρα τη να πω θελει πολυ κουραγιο και πολυ δυναμη για να μεγαλωσεις ενα παιδι με ιδιετερότητες ηρωιδες γιαμενα οι γονεις που το κάνουν .......................

Γιατι αυτην τη εποχή να γενιουντε παιδια με αυτισμο και συνδρομο νταουν δεν το καταλαβαινω καθολου ..τοσες εξετασεις υπαρχουν πια γιατι να τα αφηνουμε στην τυχη .........γιατι να μην υπάρχη η πρόληψη .................ειναι αμαρτια να γενιούντε παιδια ετσι με τοσσα προβληματα και να ταλαιποριωνται τα καημενα ........εδω η ζώή ειναι δύσκολη για τα φυσιολογικά παιδιά φαντασου ποσο δυσκολη ειναι γιαυτα με καποια ιδετερότητα ............και ασε αυτα που δεν μπορεις να διαγνώσεις ,αλλα για αυτα που συνυδοποιμενα καποιοι γονεις τα κρατανε .....ειμαι κατα της εκτρωσεις ...αλλα και υπερ της προληψεις ...........

τωρα τη να πω θελει πολυ κουραγιο και πολυ δυναμη για να μεγαλωσεις ενα παιδι με ιδιετερότητες ηρωιδες γιαμενα οι γονεις που το κάνουν .......................

Αν και το ποσοστό για τα παιδάκια που γεννιούνται στο φάσμα του αυτισμού είναι απίστευτο 1 προς 100 παιδάκια, δεν υπάρχουν προγεννετικές εξετάσεις που να φανερώνουν το πρόβλημα αλλά ούτε αυτό εντοπίζεται πριν από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους!!

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Διαφημίσεις

ντροπή να εκφραζεις οτι δεν θα επρεπε να γεννιονται παιδια με αυτισμο!!!!!

τα παιδια αυτα ταλαιπωρουνται απο το δικο μας μυαλο εμεις ειμαστε αχρηστοι οχι αυτα

δεν μπορω να ακουω τετοια....

ειχα κολλητο με μεσογειακή αναιμια που τον χασαμε πριν λιγα χρονια και ηταν απο τους πιο ευτυχισμενους ανθρωπους που ηξερα ηταν γιατρος και τελειως αντιθετος με την εκτρωση και ευνομων που εξαιτιας ελλειψης εξετασεων ηταν ζωντανος.

l86Tp3.png d6AUp3.png

ο αυτισμός δε μπορεί να διαγνωστεί στις προγεννετικές εξετάσεις

αλλά και να μπορούσε να διαγνωστεί, δε νομίζω ότι θα αποτελούσε σοβαρο λογο για διακοπή της κύησης, αφού υπάρχουν διαφορες κατηγορίες σοβαρότητας του αυτισμού... κάποια παιδιά για παραδειγμα δεν καταλαβαινεις ότι εχουν προβλημα...

αποψη μου βεβαια...

alexaki δεν εχει σημασία ο προορισμός... εχεις στην αγκαλιά σου το πιο ομορφο λουλούδι απ΄όλα όσα θα μπορούσε να βγάλει η Ολλανδία και αυτό είναι το πιο σημαντικό :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σας ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής ο αγώνας φάνηκε δύσκολος. Μονο οι γιατροί που περάσαμε, τα κέντρα κτλ. και κανείς να μην σου δίνει τις απαντήσεις που θες..Και η ψυχολογία να βρίσκεται υπο το μηδέν...

Αλλά ναι, ειμαι πολύ περήφανη για το παιδάκι μου. Το τελευταίο 6μηνο που το παλεύουμε, φτιάχνει παζλ και τουβλάκια, κάνει κολύμπι και τώρα μαθαίνει ποδήλατο. Δεν έχει ακόμα πει λέξη, ούτε με κοιτάει στα μάτια πολλες φορές, δεν καταλαβαίνει πολλά απλά πράγματα αλλά όταν γυρνάω από την δουλειά με παίρνει αγκαλιά και μου δίνει τα πιο υπέροχα φιλάκια!!

Πλέον μπορεί να σέρνομαι από την κούραση, μπορεί να έχω περιορίσει όλες τις προσωπικές μου ανάγκες αλλά απολαμβάνω την κάθε στιγμή και κάθε καινούργιο βήμα που κάνουμε με κάνει ακόμα πιο περήφανη..

Να χαίρεστε όλοι τα παιδάκια σας!!!

τα παιδια αυτα ταλαιπωρουνται απο το δικο μας μυαλο εμεις ειμαστε αχρηστοι οχι αυτα

ειχα κολλητο με μεσογειακή αναιμια που τον χασαμε πριν λιγα χρονια και ηταν απο τους πιο ευτυχισμενους ανθρωπους που ηξερα ηταν γιατρος και τελειως αντιθετος με την εκτρωση και ευνομων που εξαιτιας ελλειψης εξετασεων ηταν ζωντανος.

Λάθος κατάλαβες, δεν εκφράζω καθόλου κάτι τέτοιο απλά θα ήμουν πιο προετοιμασμένη. τώρα τρέχω από γιατρό σε γιατρό να δω τι γίνεται, να βρω τους κατάλληλους λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, δεν είχα ιδέα για όλο αυτό και ίσως αν ήξερα να είχα ανησυχήσει πιο νωρίς!!!

alexaki δεν εχει σημασία ο προορισμός... εχεις στην αγκαλιά σου το πιο ομορφο λουλούδι απ΄όλα όσα θα μπορούσε να βγάλει η Ολλανδία και αυτό είναι το πιο σημαντικό :)

Και αν δεις αυτό το λουλουδάκι δεν θα το πιστεψεις!!! Είναι πανέμορφο, και το λατρεύω!!!

Διαφημίσεις

Λάθος κατάλαβες, δεν εκφράζω καθόλου κάτι τέτοιο απλά θα ήμουν πιο προετοιμασμένη. τώρα τρέχω από γιατρό σε γιατρό να δω τι γίνεται, να βρω τους κατάλληλους λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, δεν είχα ιδέα για όλο αυτό και ίσως αν ήξερα να είχα ανησυχήσει πιο νωρίς!!!

καρδια μου δεν απανταγα για εσενα προς θεου αλλα για την ''τον'' τωρα αν και αυτη εννοουσε κατι αντιστοιχο πρεπει να ζητησω συγνωμη για την παρανοηση.

l86Tp3.png d6AUp3.png

alexaki η απαντηση της μαριας ήταν προς την "τον", οχι προς εσενα :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν το εγραψε για σενα Αλεξακι το ντροπη.

Δυναμη σου ευχομαι και πανω απο ολα μαθε μεσα απο τα ματια σου στο παιδι οτι αξιζει τα παντα οπως ολοι.

Εγω ευγνωμονω την μητερα μου γιαυτο το μαθημα παρα τις αντιξοοτητες.

στο περιπου, η αληθεια ειναι οτι την γλεντουσε την ζωή του και ετσι επιβαρηνε περισσοτερο την κατασταση.θελω να πω ξενυχταγαμε, πιναμε και ολα αυτα που κανουν οι φοιτητες αλλα αυτος λιγακι παραπανω!!

l86Tp3.png d6AUp3.png

Διαφημίσεις

Sorry δεν το πρόσεξα ότι δεν ήταν για μένα. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ αλλά δεν ξέρω αν αρκεί...Το μόνο που ξέρω είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία με έχει αλλάξει σαν άνθρωπο προς το καλύτερο. Πλέον δεν δίνω σημασία σε μικροπρέπειες ούτε χαλιέμαι για βλακείες και έχω σταματήσει να δίνω αξία σε ανθρώπους που δεν "αγκαλιάζουν" εμένα και το παιδί μου. Εχω δει ποιοι στέκονται δίπλα μου γιατί μόνο στα "δύσκολα" καταλαβαίνεις κάποια πράγματα.. Τώρα νόημα έχει μόνο ο Γιαννάκης μου.

Ο θησαυρός είναι δίπλα μας!!!

Οπως ακριβως το λες φοκους μονο στα σημαντικα και στα ουσιαστικα για σενα και το παιδι σου και ολα θα πανε καλα.

Οταν πεφτεις να σκεφτεσαι οτι απο τα ματια σου παιρνει μαθηματα και απο την σταση σου για να γινει δυνατος και να αντιπαρερχεται σε ολα. Διαφορετικος αλλα δυνατος και χαρουμενος.

Μάλον με παρεξηγησες ..δεν το εννουσα ετσι που το καταλαβες .......

δεν εννοω οτι δεν πρεπει να γενιουντε διοτι ειναι αχρηστα ...................:cry: αν ειναι δυνατόν απλα οτι ειναι αμαρτια απο το θεο και ταλαιπορνιουντε τα καημενα διοτι ουτε το κρατος βοηθαει αυτους τους γονεις ,,δυστηχως και αυτα τα παιδια θελουν πολυ φροντιδα και η αγαπη μονο ναι δεν ειναι παντα αρκετη δυστηχώς .........

δεν γνωριζα οτι ο αυτισμος δεν φενεται στις εξετασεις που κάνουμε ...................τωρα το μαθαινω.............................:?:

το βρησιμο πηγαινε για μενα .................αλλα με παρεξηγησε .....

Αφου δεν το γνωριζες οκευ απλα να σκεφτομαστε λιγο οταν μιλαμε σε μια μητερα που το βιωνει και προσπαθει να σταθει στα ποδια της. Καποια πραγματα απλα ερχονται και τα αντιμετωπιζουμε οπως και να ειναι.

μπορει στο δικο σας ταξιδι να αλλαξε λιγο ο προορισμος, μπορει να βρειτε και φουρτουνα στη διαδρομη αλλά ο καλος ο καπετανιος φαινεται στην φουρτουνα.

ευχομαι καλη δυναμη, γιατι φανταζομαι οτι θα ειναι λιγο δυσκολος ο δρομος σας και θα σε παρακαλουσα αν θελησεις καποια στιγμη να μας πεις δυο λογια για την εξελιξη της ιστοριας σας, αν δεν το εχεις ηδη κανει και εγω απλα δεν το διαβασα

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Μάλον με παρεξηγησες ..δεν το εννουσα ετσι που το καταλαβες .......

δεν εννοω οτι δεν πρεπει να γενιουντε διοτι ειναι αχρηστα ...................:cry: αν ειναι δυνατόν απλα οτι ειναι αμαρτια απο το θεο και ταλαιπορνιουντε τα καημενα διοτι ουτε το κρατος βοηθαει αυτους τους γονεις ,,δυστηχως και αυτα τα παιδια θελουν πολυ φροντιδα και η αγαπη μονο ναι δεν ειναι παντα αρκετη δυστηχώς .........

δεν γνωριζα οτι ο αυτισμος δεν φενεται στις εξετασεις που κάνουμε ...................τωρα το μαθαινω.............................:?:

Kαι εγώ θα συμφωνήσω ότι αφού δεν γνωρίζεις καλύτερα να μην λες κουβέντες που πληγώνουν..... καμιά μανούλα δεν θέλει να έχει κάποιο πρόβλημα το παιδάκι της, αλλά ακόμα και σήμερα έν έτη 2011 είναι εκατοντάδες τα σύνδρομα που δεν μπορούν να προβλεφθούν ακόμα και με τις πιο πλήρεις διαγνωστικές εξετάσεις!!

Αlexaki αυτό το ποίημα για το ταξίδι στην Ολλανδία το είχα διαβάσει παλιότερα στα αγγλικά και είναι πολύ συγκινητικό αλλά και πηγή έμπνευσης ταυτόχρονα! Δεν βρίσκω λόγια για να απαλύνω τον πόνο που θα νοιώθεις αλλά σου εύχομαι ολόψυχα να χαρείς αυτό το ταξίδι και που ξέρεις...η επιστήμη προχωράει και κάποια μέρα (σύντομα) ελπίζω να επισκεφθείς και την Ιταλία!!!

Πολύ συγκινητικό!Ιταλία ή Ολλανδία,είναι εξίσου όμορφες χώρες.Με διαφορετικά αξιοθέατα η κάθε μια.Alexaki να χαίρεσαι το παιδάκι σου.Όλες οι μανούλες του κόσμου να αποδέχονται και να βοηθάνε με τον καλύτερο τρόπο τα λουλουδάκια τους.

[/url]

Να χαίρεσαι το πανέμορφο λουλούδι σου, στέλνω τόση αγάπη στο παιδάκι σου κι σε εσένα, σκέφτομαι τα πανέμορφα ματάκια του..αχ Θεέ μου, και έτσι για να ξέρεις η Ολλανδία είναι για μένα ένας παράδεισος πάνω στη γη, έχω πάει δύο φορές και σκοπεύω να ζήσω κάποια στιγμή μόνιμα εκεί, οπότε σου δίνω συγχαρητήρια για αυτή τη μεταστροφή

σας αγαπώ πολύ